Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Revoluțiile anilor '50-'6...

Provocarea saptamanii – Out...

Recomandari salon

Lipsa sunet din tv LG catre recei...
 Boxe 5.1 pentru PC.

Intreruperi placa grafica

Unde depun plangere?

Problema player Exodus
 upgrade placa video

Software liber

Programe pentru calcule electrote...

Servicii de live video broadcasting
 Schimbare key RCS

Ilan Laufer se leaga de ambasador...

S7 vs A5

Comptatiblitate CPU placa de baza...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Hackintosh

- - - - -
  • Please log in to reply
705 replies to this topic

#1
TzaCaNeeeL

TzaCaNeeeL

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 08.05.2010
  • ID membru: 588,359
  • Locație: Campulung Muscel
Salut.

Ce ceva timp ma tot bate gandul sa instalez Mac OS pe laptop.

Problema sta in felul urmator, nu prea ma pricep si am nevoie de cateva persoane sa-mi dea niste sfaturi etc ( am mai discutat cu cineva despre asta dar nu este de ajuns ). Asa ca apelez la voi, cei care aveti Mac OS, cei care ati folosit hackintosh etc.

Am inteles ca sunt versiuni care au si drivere incluse in el. Daca s-ar putea, sa imi recomandati una din ele.

PS: Driver pentru placa mea de retea cica nu exista. Pot instala vreo alternativa ?

Mai jos am postat doua imagini: Unul cu configuratia laptopului meu si altul cu versiunea placii de retea.

Spoiler

Va multumesc! :D

Edited by TzaCaNeeeL, 08 September 2011 - 13:07.


#2
alexdobre

alexdobre

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,783
  • Înscris: 25.02.2011
  • ID membru: 668,334
alea sunt temperaturiile tale ,in momentul print'ului? mi se par cam...mari :-S
ON:eu m-am chinuit sa pun o distributie hackintosh dar nu am reusit,se bloca la bootare

#3
x37t1

x37t1

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 102
  • Înscris: 04.09.2011
  • ID membru: 709,452

Vizualizare mesajTzaCaNeeeL, pe 8th September 2011, 14:03, a scris:

Spoiler

Va multumesc! :D
Daca vrei sa-ti mai traiasca laptopul, curata-l de praf. :)

#4
Sorin84k

Sorin84k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,682
  • Înscris: 17.02.2008
  • ID membru: 290,205
  • Locație: Romania
Nu il mai utiliza pana nu rezolvi problema cu temperatura.
Poate ceda oricand placa de baza sau/si procesorul.

Edited by Sorin84k, 08 September 2011 - 13:55.


#5
TzaCaNeeeL

TzaCaNeeeL

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 08.05.2010
  • ID membru: 588,359
  • Locație: Campulung Muscel
Asta e temperatura mea dimineata, ca bate soarele in el. Am zis ca-l mut dar acum nu prea mai are rost, ca vin toamna/frigurile etc.

De curatat e curatat. Oricum o sa mai umblu la el intr-o zi.

#6
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,630
  • Înscris: 26.11.2001
  • ID membru: 2
  • Locație: Bucuresti
Hackintosh il faci in general prin 3 metode:
1. Trail & Error, dar iti va sangera ficatul de la frustrari
2. Cumperi un sistem deja "comaptibil".
3. Exista distributii/tutorial pt laptopul tau.

#7
TzaCaNeeeL

TzaCaNeeeL

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 08.05.2010
  • ID membru: 588,359
  • Locație: Campulung Muscel

Vizualizare mesajCourage, pe 8th September 2011, 15:04, a scris:

Hackintosh il faci in general prin 3 metode:
1. Trail & Error, dar iti va sangera ficatul de la frustrari
2. Cumperi un sistem deja "comaptibil".
3. Exista distributii/tutorial pt laptopul tau.

Mersi.

Si problema cu driverul pentru placa mea de retea? Am inteles ca nu exista, sau exista si se gaseste foarte greu.

Ce distributie imi recomandati ? :D

#8
x37t1

x37t1

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 102
  • Înscris: 04.09.2011
  • ID membru: 709,452

Vizualizare mesajTzaCaNeeeL, pe 8th September 2011, 15:23, a scris:

Ce distributie imi recomandati ? :D
Ubuntu :lol:

#9
chesterb

chesterb

    Șefu' la bani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,169
  • Înscris: 23.11.2007
  • ID membru: 251,794
  • Locație: Helltown

Vizualizare mesajx37t1, pe 8th September 2011, 16:05, a scris:

Ubuntu :lol:
+ un Macbuntu peste și arată ca un Macintosh :)

#10
Centris

Centris

    Moderator

  • Grup: Members
  • Posts: 4,527
  • Înscris: 19.05.2004
  • ID membru: 16,686
  • Locație: Bucharest

Vizualizare mesajTzaCaNeeeL, pe 8th September 2011, 14:03, a scris:

....

Va multumesc! :D


de ce nu cauti cu modelul tau de computer? ai sanse mai mari sa gasesti colegi de rivna.

#11
orologium

orologium

    Banned by Moderators

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,277
  • Înscris: 30.10.2011
  • ID membru: 720,102
  • Locație: Tronu' din budă OS: Vista Business x64
Ca să nu mai deschid alt subiect, se dau următoarele:
CPU: Amd phenom II X4 955
Motherboard: Asrock cu UEFI
HDD: 500 GB
Placă video: nVidia,

Acum: am 3 partiții (C:, D:, E:), iar în C am windows 7.
Ce ar trebui să fac ca, atunci când deschid PC-ul, la bootare să îmi dea să aleg dintre Windows 7 și Mac OS?

P.S. Ce versiune de MAC ar fi mai compatibilă pentru sistemul meu?

#12
orologium

orologium

    Banned by Moderators

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,277
  • Înscris: 30.10.2011
  • ID membru: 720,102
  • Locație: Tronu' din budă OS: Vista Business x64

View Postorologium, on 5th November 2011, 12:52, said:

Ca să nu mai deschid alt subiect, se dau următoarele:
CPU: Amd phenom II X4 955
Motherboard: Asrock cu UEFI
HDD: 500 GB
Placă video: nVidia,

Acum: am 3 partiții (C:, D:, E:), iar în C am windows 7.
Ce ar trebui să fac ca, atunci când deschid PC-ul, la bootare să îmi dea să aleg dintre Windows 7 și Mac OS?

P.S. Ce versiune de MAC ar fi mai compatibilă pentru sistemul meu?

Chiar nu stie nimeni?

#13
Papillon_

Papillon_

    Felina

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,514
  • Înscris: 15.04.2011
  • ID membru: 680,763
  • Locație: Kyoto

View Postorologium, on 5th November 2011, 16:21, said:

Chiar nu stie nimeni?
Nu cred ca e vreo versiunea de MAC care sa fie 100% compatibila.

Daca vrei Mac iti cumperi un PC/Notebook de la Apple. Mi-a adus aminte de un coleg care si-a pus Andoid pe un HTC Diamond. :lol:  In cele din urma si-a cumparat un Iphone 4.

#14
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,118
  • Înscris: 30.07.2003
  • ID membru: 5,142

View Postorologium, on 5th November 2011, 12:52, said:

P.S. Ce versiune de MAC ar fi mai compatibilă pentru sistemul meu?
Nici una. Mac OS e pentru calculatoarele vandute de Apple. Iar toate pirateriile aparute (gen hackintosh) nu iti fac viata mai usoara.

Edited by neagu_laurentiu, 05 November 2011 - 17:28.


#15
STARTREK1

STARTREK1

    căutător pe gugăl

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,326
  • Înscris: 27.06.2007
  • ID membru: 196,007
  • Locație: no man's land

View Postorologium, on 5th November 2011, 13:52, said:

Ca să nu mai deschid alt subiect, se dau următoarele:
CPU: Amd phenom II X4 955

P.S. Ce versiune de MAC ar fi mai compatibilă pentru sistemul meu?
Nu poti sa instalezi - nu iti va recunoaste placa de baza si procesoru... Apple nu au avut niciodata procesoare AMD in MAC-uri, doar Motorola ,PowerPc si acum Intel.In primu rand ca sa faci hackintosh ai nevoie de placa de baza si procesor identic (sau aprope) cu originalu ...
uneori o cautare pe wiki ajuta mult List of Macintosh models grouped by CPU type

Edited by STARTREK1, 05 November 2011 - 17:47.


#16
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,118
  • Înscris: 30.07.2003
  • ID membru: 5,142
Exista piraterii si pentru AMD. Da' nu au farmec.

#17
andreigherghe

andreigherghe

    Think different

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,034
  • Înscris: 27.12.2007
  • ID membru: 264,916
  • Locație: Fetești
Un hackintosh nu va funcționa niciodată ca un Mac adevărat...

#18
amotida

amotida

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 474
  • Înscris: 03.02.2011
  • ID membru: 661,770

View Postandreigherghe, on 5th November 2011, 18:35, said:

Un hackintosh nu va func?iona niciodat? ca un Mac adev?rat...

Oare...?! Chiar asa sa fie? Sunt si eu extrem de curios.

Lucrez (doar) pe mac-uri de mai bine de zece ani, deci, se intelege ca sunt fan-mac.
Ieri tocmai mi-a venit ultima mea achizitie pe care am facut-o in scopul rezolvarii moftului sotiei mele de a avea si ea o "jucarie" cu mobilitate mare si uz personal; evident ca nu am luat tot mac (ca doar nu era pt mine), dar, si-asa m-am intins cam mult la bani deoarece si-a dorit neaparat un notebook anume si nimic altceva (in sfarsit, asta este alta poveste), in speta un Acer Aspire S3 (ultraslim). Seara, stand la povesti pe Skype cu un cunoscut de-al meu, tehnician in domeniu, mi-a zis ca daca vreau poate sa mi-l faca hackintosh. Sincer, am fost incantat de idee...
Acum, intrasem pe softpedia in speranta ca voi citi pareri cat de cat pozitive...dar vad ca nu prea...
Dar, cum stiti voi vorba aia despre curiozitate si pisica, eu tot parca zic ca merita sa fac experimentul... Acu', normal, cand o avea si prietenul ala a meu timp sa vina pe la mine, caci omu' e si cam ocupat de fel (munca multa, familie, copii,etc)...:)
Si cand l-oi face (daca-l voi face) sper sa-mi amintesc sa revin cu niscaiva detalii.

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users