Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
"Moda" tinerilor care se ...

E.on energie aplicație intre...

Masina de tuns... buruieni

Recomandare drona
 Exista un soft care sa reia autom...

Identificare plante

Cum declari o variabila care nu s...

Schimbare certificat de inmatricu...
 Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...

Croaziera in Mediterana de Vest 1...
 Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam

Mini server - VMware
 

Dan Voiculescu cumpără Prima TV, Kiss TV, Kiss FM, Magic FM și Rock FM

- - - - -
  • Please log in to reply
48 replies to this topic

#1
chaosss

chaosss

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,730
  • Înscris: 24.10.2005

Quote

Dan Voiculescu va prelua controlul trustului de presă deținut de compania germană ProSiebenSat.1 în România și constituit din posturile de televiziune Prima TV și Kiss TV, și posturile de radio Kiss FM, Magic FM și Rock FM. Potrivit surselor noastre, prețul tranzacției este de aproximativ 40 milioane de euro, bani în schimbul cărora Dan Voiculescu își realizează un vis ce părea imposibil de atins pentru mogulul Grivco: trustul Intact să depășească în audiență trustul Mediapro. Stăpânul celor mai  multe dintre tonomatele care au otrăvit, prin manipulare, spațiul public românesc, va ajunge astfel să-și renegocieze poziția deținută în alianța cu liberalii de mucava ai lui Antonescu. Preluând Prima TV, impotentul  - în plan politic - Voiculescu devine primul pe piața audiovizualului autohton și, pentru o vreme, se va da cocoș printre orătăniile liberale încercând să-și plaseze mai mulți sclavi decât negociase pe liste la viitoarele alegeri și, desigur, să-și mențină poziția de vicepreședinte al Senatului pe care i-a făcut-o cadou Crin Antonescu. Este posibil chiar ca noua poziție să-i dea ghes să ceară, la anul, funcția de președinte al Senatului care se află la distanță de o suspendare de fotoliul de la Cotroceni. Noile achiziții mass-media, neimplicate politic până acum, vor fi cel mai probabil repoziționate și transformate rapid în ventilatoare de tipul Antena3, cunoscut fiind faptul că turnătorul la Securitate Dan Voiculescu otrăvește tot ce atinge.
Conform ultimelor date oficiale de audiență tv, trustul Mediapro, compus din PRO TV, Acasă, Pro Cinema, Sport.ro și MTV Ro, conduce la nivel național cu o medie zilnică de 591.000 de telespectatori, din care 383.000 în mediu urban. Trustul Intact, compus din Antena1, Antena2, Antena3, Euforia și GspTV are o medie zilnică  de 500.000 de telespectatori la nivel național, din care 326.000 în mediul urban. Dacă la aceste date se adaugă cele deținute de Prima TV (131.000 telespectatori la nivel național din care 75.000 în mediul urban) și Kiss TV (23.000, respectiv 13.000), trustul lui Dan Voiculescu va prelua conducerea audienței zilnice cu 654.000 de manipulabili la nivel național, respectiv 414.000 urbani. Aceasta în plan vizual, adică acolo unde manipularea cu pixelii roș-galbeni este ridicată la nivel de artă. La radio, adică în plan exclusiv audio, canalele de propagandă aflate în slujba lui Voiculescu capătă dimensiuni uriașe. Dacă acum, în plan urban la nivel național, Voiculescu are, prin Radio ZU, o audiență de 1.073.100 persoane (14,84%), prin preluarea celor trei posturi de radio (Kiss FM, Magic FM și Rock FM) de la ProSiebenSat1, care dețin o audiență de 2.697.600 din 7.230.100 persoane (35,92%), el va ajunge să dețină 50,76% din totalul ascultătorilor. Adică, printr-o creștere de cel puțin trei ori, va ajunge să controleze mai mult de jumătate din manipulabilii cu auz normal. În București, controlul audio al electoratului va fi și mai mare. Astfel, dacă acum Voiculescu deține în București, prin Radio ZU  și Radio Romantic o audiență de 337.000 ascultători (27,63%) din totalul de 1.219.500, după preluarea celor trei posturi de radio, care aduc în plus o audiență de 448.500, audiența va crește la 64,41%.

Cresc pretențiile politice ale lui Felix

Cifrele de mai sus îi dau lui Dan Voiculescu posibilitatea să renegocieze mărimea „plantației“, sau a domenilor pe care le va stăpâni după alegerile de anul viitor, primite prin contractul de „concesiune“ încheiat cu PNL. Deja, conform unor informații lansate recent în presă, conservatorii lui Voiculescu revendică, pentru alegerile locale, șase candidați care să fie susținuți de USL, trei la șefia unor Consilii județene și trei la primărie în municipii reședințe de județ. La fel, prin protocolul Alianței de Centru Dreapta, dintre PC și PNL, la alegerile parlamentare din 2012 conservatorii sunt asigurați că vor primi 12 locuri de deputați și 9 de senatori. Cum partidul lui Dan Voiculescu nu există decât în buza televizorului, sau pe scărița/nicovala radioului, adică la el în casă, cu neamuri și angajați, este de presupus că regula care a făcut jocurile în alianță este cea a propagandei de trei simplă. Adică dacă pentru un metru cub de propagandă la Antene se alocă o zecime de primar sau o sutime de parlamentar, cât se alocă la 2 sau 3 metri cubi de propagandă? Asta e întrebarea. Luând cazul audienței tv, dacă pentru o audiență de 500.000 de telespectatori Voiculescu a primit 6 candidați la locale, atunci pentru 654.000 ar trebui să primească X, adică mai mult cu exact 1,848 candidați. În cazul modificării din plan audio, calculul este similar. Voiculescu poate emite pretenții câtă vreme liberalii, îngropați de mult de Crin Antonescu, la fel ca PNȚCD-ul - pe vremuri - de Emil Constantinescu, n-ar exista dacă n-ar exista Antenele lui Voiculescu.

Reflexul „filmului de seară“

Puterea mediatică a Antenelor este cu atât mai importantă cu cât opoziția nu există în afara televizorului. Iată de ce stăpânul de facto al opoziției este Dan Voiculescu, pentru că la el este întrerupătorul. În urmă cu mulți ani, pe vremea când Voiculescu abia lansase Antena1, omul avea un obicei: urmărea mândru, dar regulat, filmul de seară care rula la televiziunea lui. Când se întâmpla să piardă filmul de seară, suna în ziua următoare, la conducerea postului, întreba „ce film avem diseară“ și, indiferent de răspuns, cerea să se difuzeze filmul din seara anterioară, pe motiv că-l ratase. Așa se explică de ce pe la jumătatea anilor 90 vedeai același film în două sau chiar trei seri consecutive. Reflexul „filmului de seară“ al lui Voiculescu s-a accentuat de-a lungul anilor în așa fel încât nimic nu apare pe post fără voia stăpânului, sau altfel spus, voia stăpânului este politica editorială.

Realitatea se duce pe apa Gârlei

Extinderea Intact vizează chiar  și trustul de presă Realitatea, dacă luăm de bune cele declarate ieri de Elan Scwartzenberg patronul de conjunctură al rămășițelor de la masa lui Vîntu. Cu conturile blocate și scârțâind din toate încheieturile, șandramaua lui Schwartzenberg pare a fi tocmai bună de măritat cu același Dan Voiculescu. Este posibil ca patronul ales de Vîntu să fi bătut deja palma cu mogulul din strada Gârlei iar stupefiantele declarații de ieri ale lui  Schwartzenberg, de la conferința de presă, să fie doar un preambul pentru ceea ce va urma. El a spus că principalul concurent al Realitatea Media, Trustul Intact,  s-a oferit să-l ajute să iasă din starea mizerabilă în care se află. Elogiul adus așa-zisului său adversar de pe piața mass-media nu lasă loc de interpretări.  El, adică adversarul, chiar nu există. Mimi vorbește despre patronul Intact ca despre Mihaela, iubita lui regăsită. Camelia Voiculescu pare a fi reîncarnarea Mihaelei Rădulescu.  „Am avut o dovadă de suflet, de umanitate, de transparență care m-a emoționat - a declarat așa-zisul patron de la Realitatea TV. M-a sunat Camelia Voiculescu, care practic este concurența numărul 1 a Realității TV. Camelia Voiculescu m-a sunat, nefiind vreo prietenă apropiată, nefiind parteneră de business, repet, concurentă directă. Mi-a spus: «Elan, dacă te pot ajuta, cu absolut orice, dacă ai echipamente sechestrate, dacă ai orice fel de problemă, dacă ai nevoie de echipamente de la noi, de conținut de la noi, de orice formă de ajutor, îți stau la dispoziție»“, a declarat Schwartzenberg cu lacrima în colțul trist al ochiului stâng. Gestul „doamnei“ Voiculescu, mai spune Schwartzenberg,  arată că „avem o concurență loială“. Un fel de „reușim doar împreună“!
„Pentru mine, gestul acestei femei, o doamnă mai bine spus, o mare doamnă, care nu îmi e nici prietenă, nici asociată, arată că în România putem să avem o concurență loială și cred, mai mult decât atât, că cei din clasa politică (...) pot învăța ceva din acest gest: loialitate, fairplay. Suntem concurenți, suntem în concurență, dar nu ne dăm cu bâtele în cap, nu ne înjurăm“, a mai spus patronul Realității,  pupând virtual  botina șefei supreme a lui Gâdea, Ciutacu sau a măscăriciului Mircea Badea. Așadar, dincolo de greața provocată de aceste  declarații penibile, nu se poate să nu te întrebi dacă în spatele lor nu stă chiar operațiunea de vânzare către Intact a postului „concurent“ Realitatea TV. Asta cu atât mai mult cu cât cele două televiziuni sunt deja siameze în privința conținutului și a invitaților.

sursa

#2
DeeJay

DeeJay

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,086
  • Înscris: 07.05.2004
:( RIP PrimaTV. inca un post pe care o sa-l sterg din tv.

Ramane de vazut unde se vor orienta Carcotasii dupa miscarea asta.

#3
oaspetele

oaspetele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,919
  • Înscris: 31.03.2003
Rahat, orice pana la rock FM. Nu cred ca lu Felix ii place rocku'...
Da articolul intr-adevar musteste de deontologism.
"mama, el a dat primu..."

#4
duculeana

duculeana

    Erou de sacrificiu

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,889
  • Înscris: 08.10.2006
Mai baieti, daca vinde pana si trustul ProSieben si vrea sa plece din Romania, inseamna ca se impute treaba! Plus UPC-ul care e scos la licitatie, oare stiu ei ceva de dau bir cu fugitii?   :mellow:
Ar fi posibil ca Felix sa redenumeasca Magic FM in Romantic FM, si astfel sa revina Romanticul in toata tara? Deja pana acum are 3 radio-uri in FM, nu cred ca va mai putea sustine inca 3 (Kiss, Magic si Rock FM). E clar ca unele vor disparea, absorbite de celalalte, dar care?

#5
horia.popescu

horia.popescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,078
  • Înscris: 21.06.2005
Asta e la misto, nu?

#6
chaosss

chaosss

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,730
  • Înscris: 24.10.2005

View Postoaspetele, on 7th September 2011, 06:44, said:

Rahat, orice pana la rock FM. Nu cred ca lu Felix ii place rocku'...
Da articolul intr-adevar musteste de deontologism.
"mama, el a dat primu..."


Din partea mea duca-se Rock fm. Preferam One fm-ul acela necomercial, de dupa lansare.
Articolul este scris cam prost, o sa vedem ce radiouri vor ramane cu numele si care vor fi absorbite de cele deja existente in trustul Intact.

#7
costi_ionita79

costi_ionita79

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,366
  • Înscris: 18.08.2009
Din cate stiu ROCK FM e ideea lui Serban Huidu, care, daca se va adeveri acest zvon, nu v-a ramane in ladita motanului.
Articolele astea, parerea mea, sunt rahat cu apa rece, menite sa contribuie la spalarea creierelor romanasilor.

#8
AEROAQUA

AEROAQUA

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,603
  • Înscris: 05.01.2007

View Postchaosss, on 7th September 2011, 09:17, said:

Din partea mea duca-se Rock fm. Preferam One fm-ul acela necomercial, de dupa lansare.
+1

#9
aurelmanu

aurelmanu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 954
  • Înscris: 03.07.2010

View PostDeeJay, on 7th September 2011, 04:15, said:

Ramane de vazut unde se vor orienta Carcotasii dupa miscarea asta.


daca informatia e adevarata si  continua razboiul vociulescu - teszari..cred ca nu vom mai vedea si prima la rcs.  :naughty:

Edited by aurelmanu, 07 September 2011 - 08:39.


#10
chaosss

chaosss

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,730
  • Înscris: 24.10.2005

View Postaurelmanu, on 7th September 2011, 08:39, said:

daca informatia e adevarata si  continua razboiul vociulescu - teszari..cred ca nu vom mai vedea si prima la rcs.  :naughty:


Singura sursa de pana acum este Curentul.ro. Stirea a mai fost preluata si de Mediafax. Initial, vazusem stirea pe hotnews.ro.

Edited by chaosss, 07 September 2011 - 08:42.


#11
biker17

biker17

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,010
  • Înscris: 15.09.2006
cu ocazia asta poate scot trasnitii din grila(care mi se pare cea mai jalnica emisiune de divertisment). carcotasii(sau carcotasul) oricum sunt slabi, ma mir ca au rezistat atat pe spatele gafelor altora

Edited by biker17, 07 September 2011 - 08:45.


#12
chaosss

chaosss

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,730
  • Înscris: 24.10.2005

View Postbiker17, on 7th September 2011, 08:42, said:

cu ocazia asta poate scot din grila trasnitii


+1

#13
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,920
  • Înscris: 01.01.2010

View Postchaosss, on 7th September 2011, 09:43, said:

+2
Incepand de astazi, o sa urmaresc in mod special Prima TV și Kiss TV, și posturile de radio Kiss FM, Magic FM și Rock FM. Asta ca sa se bucure editorul primului post care dupa parerea mea, reprezinta mASSmedia.
De fapt, voi sfatui toti prietenii si cunostintele sa faca asta. Adica, numai in pomul cu fructe se arunca cu pietre, true?

#14
Mocebon

Mocebon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,625
  • Înscris: 06.10.2006

Quote

În urmă cu mulți ani, pe vremea când Voiculescu abia lansase Antena1, omul avea un obicei: urmărea mândru, dar regulat, filmul de seară care rula la televiziunea lui. Când se întâmpla să piardă filmul de seară, suna în ziua următoare, la conducerea postului, întreba ?ce film avem diseară? și, indiferent de răspuns, cerea să se difuzeze filmul din seara anterioară, pe motiv că-l ratase. Așa se explică de ce pe la jumătatea anilor 90 vedeai același film în două sau chiar trei seri consecutive.

Chiar daca e cusuta cu ata alba, partea asta m-a facut sa rad.
Ce mai scornesc si ziaristii astia... :D

Edited by Mocebon, 07 September 2011 - 09:15.


#15
oaspetele

oaspetele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,919
  • Înscris: 31.03.2003

View Postchaosss, on 7th September 2011, 09:17, said:

Din partea mea duca-se Rock fm. Preferam One fm-ul acela necomercial, de dupa lansare.
Articolul este scris cam prost, o sa vedem ce radiouri vor ramane cu numele si care vor fi absorbite de cele deja existente in trustul Intact.
ce canta onefm ala ? am intrat pe site si vad numa dijei si dance. kaka.

#16
chaosss

chaosss

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,730
  • Înscris: 24.10.2005

View Postoaspetele, on 7th September 2011, 09:14, said:

ce canta onefm ala ? am intrat pe site si vad numa dijei si dance. kaka.

Canta ceva necomercial. Cati romani asculta kaka-ul de pe Rock fm ?

#17
ParapantaFlavia

ParapantaFlavia

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,251
  • Înscris: 20.10.2008
Când cumpără Felix și Mediapro? Mai bine clăbuci politici felixieni la gură decât țiganiada extinsă marca Scârbu. Nu că m-aș uita, dar așa de fentă.

Edited by ParapantaFlavia, 07 September 2011 - 10:08.


#18
oaspetele

oaspetele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,919
  • Înscris: 31.03.2003

View Postchaosss, on 7th September 2011, 10:40, said:

Canta ceva necomercial. Cati romani asculta kaka-ul de pe Rock fm ?
Ca e repetitiv, ai dreptate. Ca se strecoara si comertz, iara e asa. Da eu ascult asa ceva la volan sau cand fac miscare.
Iar muzica de dans se audiaza la discoteca.
Cand vreau sa fac auditii, nu ascult muzica la radio.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate