Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Socializare -grupuri

Puteti sa-mi indicati numele soft...

Pret zugravit

Megalopolis (2024)
 Integra A8690

Solutie asamblare perete - cada.

Balans la ridicare picior dupa ac...

Izolatie intre OSB si placa de be...
 instalatie incalzire apartament 2...

HEV D Segment - intrebari/pareri ...

Hyperos consum excesiv baterie?

Contractul pentru Salubrizare est...
 Elicopterul care-l transporta pe ...

Sfaturi achizitionare apartament ...

Permis de conducere nou

Packet Loss la Digi
 

Cum ma dezmostenesc singur?

- - - - -
  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#19
ccf_cristi

ccf_cristi

    Asa si?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,503
  • Înscris: 13.10.2010

View Postdan84, on 16th June 2011, 21:16, said:

Omul nostru are fix doua genuri de recuperatori:
1. Unii de buna credinta care actioneaza legal, deci daca taica-su are datorii, ei isi vor lua partea pe cai legale inca inainte de a se face succesiunea. Daca succesiunea se face cumva inainte de a-si recupera aia imprumuturile s-au lins pe bot pentru ca din punct de vedere legal datoriile nu se mostenesc. Dupa ce isi recupereaza aia datoriile ce ramane se da mai departe mostenitorilor. Din punctul asta de vedere omul nostru trebuie sa stea linistit ca e oricum la adapost si nu trebuie sa renunte la nimic si nici numele nu trebuie sa si-l schimbe si nici in Pampas nu trebuie sa fuga.


Pe ce lege se bazeaza ceea ce ai afirmat?(serios)

#20
mahetin

mahetin

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 115
  • Înscris: 16.08.2008

View PostMignon, on 16th June 2011, 18:21, said:

Situația e următoarea:
Tatăl e un tip nesănătos la cap, care a reușit să împrumute bani de la cămătari - sume enorme - bani pe care i-a făcut praf cu femei și la LOTO și s-a trezit în situația de a-i fi executată silit casa pe care o pusese gaj și a fi aruncat în stradă. În plus, tatăl e fumător înrăit, cardiac și trăiește într-un stres teribil de MULȚI ani. Are 65 de ani și poate da colțul chiar când scriu aceste rânduri. Pentru completarea portretului, tatăl e un tip complet incult, mincinos, hoț, și-a lăsat propriul copil fără mamă când acesta nu avea nici doi ani, a divorțat de două ori și toată viața i-a făcut copilului varii și nenumărate necazuri. Un mizerabil, și la propriu, și la figurat.

Fiul este, îmi place să cred, exact opusul (între timp a descoperit că seamănă ca fire cu mama pe care a cunoscut-o abia la 25 de ani). Adică e un tip cuminte, cultivat, muncitor, fără vicii, însurat de 12 ani cu o soție perfectă, fără datorii, cu un serviciu frumos și binișor remunerat, optimist (chiar și acum), cu simțul umorului etc.

Bun. Fiul acesta cuminte, acum două luni, s-a trezit că taică-su e în pericolul de a rămâne pe drumuri și, normal, i-a sărit în ajutor. A vândut (a se citi "sacrificat") un apartament lăsat lui direct de bunică-su (apartament care constituia singura lui speranță de a se muta într-o bună zi de la 2 la 3 camere) și cu banii obținuți pe el a achitat datoriile nebunului tată (de peste un miliard) la cămătarul care îl scosese în executare silită. Dar toate bune și frumoase, doar nu era să-și lase tatăl în stradă, nu?

Numai că acum fiul a descoperit că tatăl mai are și alte datorii la alți cămătari, la Provident, la stat, la vecini, la cățel și purcel, variind de la sume mărunte la câteva sute de milioane de cămătar. Cel puțin două miliarde s-ar aduna. Și asta e tot ce a reușit să afle până acum, dar nu s-ar mira dacă ar mai apărea alte câteva miliarde la alți cămătari cărora le-a dat declarații, girând cu "toată averea personală". Această avere personală o are de la părinții lui (casă, terenuri, păduri...), atât cât o mai fi rămas din ea, fiindcă se știe sigur că a făcut deja praf două treimi, iar o treime e pusă gaj deja la diverși cămătari, cu dobânzi impresionante. Că el n-a fost în stare să adune vreun fel de avere. Cu alte cuvinte, fiul a reușit doar să amâne dezastrul, iar tatăl tot în stradă va ajunge. Singura diferență e că fiul a rămas fără un apartament și că acum nu mai are altul pe care să-l poată vinde ca să-și salveze iar tatăl.

Și, ca să n-o mai lungesc: ce-i de făcut? Poate fiul să moștenească aceste datorii dacă tatăl moare mâine? Cum aș putea să mă dezmoștenesc, în așa fel încât tatăl meu natural să nu mai fie și tatăl meu legal, pur și simplu să devenim doi necunoscuți? Mi-am pierdut liniștea nopților, de teama de a nu pierde într-o bună zi tot ce am acum din cauza unui tată inconștient și nepăsător de soarta celor pe care îi lasă în urmă  - și nu am mai mult decât strictul necesar, un apartament, o mașină, un computer și vreo două mii de cărți. Poate nu interpretez eu bine legile, dar acum stau cu teama că voi ajunge să plătesc toată viața niște credite făcute de altul, cu care am o singură legătură: mi-a dat viață, într-o noapte de beție. La propriu.

Aștept un sfat de la voi, mai ales dacă știți bine legile. Și, eventual, miștouri, că-s bune și ele, ne mai descrețim frunțile.

Iti raspund destul de tarziu pentru ca am citit tot felul de ineptii in topic.

Transmiterea mostenirii opereaza in virtutea legii din momentul deschiderii mostenirii (in Codul Civil se arata ca mostenirea se deschide prin moarte, ceea ce inseamna ca data deschiderii mostenirii coincide cu moartea celui care lasa mostenirea). Aceasta insa nu inseamna ca mostenitorii legali sunt siliti sa primeasca mostenirea. Potrivit art. 686 Cod Civil: "Nimeni nu este obligat de a face acceptarea unei mosteniri ce i se cuvine. Daca mostenitorul doreste sa renunte la mostenire in virtutea acestui text de lege, va avea loc desfiintarea retroactiva a titlului de mostenitor, devenind persoana straina de mostenire".

Daca doresc sa accepte succesiunea, mostenitorii trebuie sa faca dovada acceptarii mostenirii in termen de 6 luni de la decesul autorului.
In caz de renuntare la mostenire aceasta se face printr-o declaratie expresa la notar, in cele 6 luni de la deces.
Dupa acest termen, dreptul de a accepta sau de a renunta se prescrie, succesibilul devenind strain de mostenire.

Exista doua modalitati de acceptare a succesiunii, sub beneficiu de inventar (adica accepti sa mostenesti activele si debitele in limita activelor. Adica nu dai din averea stransa de tine pentru a acoperi debitele lasate de decedat) si acceptarea expresa, caz in care mostenirea se contopeste cu averea ta si debitele se pot plati inclusiv din bunurile tale personale.

In cazul in care tu renunti la mostenire atunci mostenirea se transmite conform Codului Civil ascendentilor privilegiati (parintii decedatului daca traiesc), colateralilor privilegiati (fratii si surorile). In cazul in care nu mai exista nici ascendenti privilegiati si nici colaterali privilegiati atunci mostenirea se transmite catre colateralii de gradul III si IV adica rudele colaterale
ale defunctului care nu sunt frati sau surori ori descendenti ai acestora, adica unchi, matusi, veri primari si fratii sau surorile bunicilor defunctului. Ei vor culege intreaga mostenire daca sunt singuri, iar daca vin in concurs cu sotul supravietuitor al defunctului se va stabili mai intai cota acestuia de 3/4 si abia apoi vor imparti ceea ce a mai ramas.

In cazul in care nu exista nici un mostenitor de nici un grad pana la gradul IV ori descendenti ai lor, intreaga mostenire este declarata vacantă si intra in proprietatea statului.





View Postdan84, on 16th June 2011, 21:16, said:

Omul nostru are fix doua genuri de recuperatori:
1. Unii de buna credinta care actioneaza legal, deci daca taica-su are datorii, ei isi vor lua partea pe cai legale inca inainte de a se face succesiunea. Daca succesiunea se face cumva inainte de a-si recupera aia imprumuturile s-au lins pe bot pentru ca din punct de vedere legal datoriile nu se mostenesc. Dupa ce isi recupereaza aia datoriile ce ramane se da mai departe mostenitorilor. Din punctul asta de vedere omul nostru trebuie sa stea linistit ca e oricum la adapost si nu trebuie sa renunte la nimic si nici numele nu trebuie sa si-l schimbe si nici in Pampas nu trebuie sa fuga.

Mostenirea consta in active si pasive, adica bunuri proprietati si datorii. Acceptarea sub beneficiu de inventar nu inseamna ca mostenitorul nu mai plateste datoriile ci plateste datoriile in limita bunurilor (activelor) din mostenire. Adica nu da din averea stranse de el pentru a plati debitele defunctului.

#21
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004

Quote

Dar toate bune și frumoase, doar nu era să-și lase tatăl în stradă, nu?
ce fiu idiot

#22
Mignon

Mignon

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 07.04.2008
Mulțumesc foarte mult pentru lămuriri, mahetin.

#23
SouzaRocha

SouzaRocha

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,013
  • Înscris: 27.09.2007
Salut, eu vin de pe aria foto, am văzut din întâmplare titlul și am citit.

Tot ce pot să îți spun este că Photoshop rezolvă orice. Dacă ai nelămuriri intră pe arie și cere sfaturi.

#24
ortega

ortega

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,433
  • Înscris: 02.08.2006
Pacat ca ai pierdut apartamentul...
Stai linistit referitor la CALITATEA TA DE MOSTENITOR. O sa accepti sub beneficiu d einventar si asta e.
N-are ce sa iti ceara tie vreun camatar ceva pt ca nu tu ai contractat datoriile. Daca prin absurd te cauta vreo unul, anunti politia si le faci plangere pt santaj
Si nu asculta de berbecii astia care-ti spun sa iti schimbi numele sau sa te muti in alt oras, pt ca sunt dusi rau cu pluta.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate