Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Hotel cu restaurant si Demipensiu...

Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...
 Dashcam

Mini server - VMware

betano.ro

Poveste fara sfarșit
 I-auziti voi! - nu vor romani...

Colon iritabil

Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic
 Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...
 

Pompa batuta manual

- - - - -
  • Please log in to reply
259 replies to this topic

#199
sandy76

sandy76

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,058
  • Înscris: 20.10.2008
-Daca o sa tai teava batuta din fundul fantanii, o sa mi se umple macar fantana?
-Nu cred, daca apa a urcat pe teava mai mult decat nivelul de jos al fantanii cu 50cm atat o sa vina apa si in fantana, daca a urcat 1 m tot asa.
-Incearca sa dai la pompa cu o frecventa marita, se formeaza vadul de apa in acvifer.
-Ce intelegi prin apa murdara, apa cu nisip sau cu pamant?
-Zici ca ai 6m de apa in teava, daca este adevarat este prea frumos, cu o bucata de sfoara si la capatul ei o piulita destul de grea care sa intre lejer pe teava vezi daca se scufunda cei 6 m in apa.
-Daca teava este infundata o sa-ti dai seama imediat.Posted Image

#200
bn99nas

bn99nas

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 10.07.2008
Am bagat un furtun cu apa pana in fundul tevii si am bagat presiune. Dupa, am bagat compresorul si a inceput sa bulbuceasca fundul fantanii de parca eram la Felix. Masurat mereu cu ata si ruleta, din teava de 8m ,6 m sunt cu apa orice as face. Am pus pompa si vine cu nisip fin si ceva pietricele , crescand debitul de la 30 pompari pr o galetuda de 2,5 l la 10 pompari pt aceeasi galeata. Sa mai merg in jos cu teava sau sa continui sa pompez pana se formeaza vadul ala miraculos?ms f mult de ajutor si daca vreodata ajungi in zona Bistritei dau un "suc" de prune original!

#201
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Daca ai compresor, de ce nu faci denisiparea cu ajutorul lui ?

Ai nevoie de 2 tevi de apa, (de teava dinaia neagra de plastic). O teava sa fie de 20mm si una de 25mm (sau de 32mm). Faci din ele si din compresor un Mamut de denisipare prin sistemul aer-lift.

#202
sandy76

sandy76

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,058
  • Înscris: 20.10.2008
-Pompeaza manual cu putere si  repede, asa poti arunca nisipul afara.
-Cand pompezi se formeaza un fel de vid?
-Daca da, atunci pompa i-si face treaba, daca dai lejer inseamna ca garnitura nu se freaca de corpul pompei si nu are cum sa traga apa multa.
-La 6 metri de apa pe teava nu mai este nevoie sa mai bati.
-Dupa cateva ore de pompare manuala ar trebui sa ai un debit acceptabil pentru o pompa electrica.
-Eu ca sa scap mai repede de nisip dau drumul si la pompa electrica care functioneaza cel putin 2 sau 3 ore.
-Pentru o buna limpezire a apei dau drumul la pompa electrica si din 5 in 5 minute mai dau la pompa manuala de cateva ori foarte repede, in acest fel aduc iar nisip afara iar pompa electrica il scuipa  si in cateva secunde se limpezeste iar, apoi dau la manual si iar vine nisip si tot asa pana sunt convins ca am facut vadul de apa.
-Pompa electrica scoate cam 200l/minut. Posted Image

Edited by sandy76, 09 July 2013 - 19:08.


#203
bn99nas

bn99nas

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 10.07.2008
Nu stiu cum sa fac denisiparea cu compresorul... Maine iau un teu sa pot pune ambele pompe. Deja am mai mult debit , sa vad maine daca merge pompa electrica. Multumesc inca odata ptr sfaturi!!

#204
macaz2006

macaz2006

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 647
  • Înscris: 20.11.2008
nu cumva tu tragi aer fals? exista posibilitatea sa nu fie sudate bine tevile? Sa sti ca nu trebuie sa traga mult aer fals ca sa nu ai debit, chiar f. putin

#205
bn99nas

bn99nas

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 10.07.2008
In interiorul fantanii ,pe distanta de 3,5 m am 2 suduri, si am pus urechea langa amandoua, am pus si apa cu sapun, si nu scapa. Acuma nu sunt sigur la cele din pamant. Cand am suflat cu compresorul ieseau bulbuci in toata fantana..daca tot nu am debit cum trebuie, o sa mai bat o teava de 6m intreaga,si o sa o sudez doar 2m, si atunci is sigur ca nu mai trage aer fals.curios ca dupa ce am bagat apa si aer pe teava, a crescut debitul considerabil, si altfel se simte si la pompa manuala. Dau cumva mai usor si vine mai multa apa(multa insemnand 10 pompari pt 2,5 l apa). Cat trebuie sa vina la o pompare? Sa stiu ca sunt pe drumul cel bun macar..ms mult

#206
sandy76

sandy76

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,058
  • Înscris: 20.10.2008
-La pomparea manuala debitul depinde de diametrul corpului pompei si cursa pistonului.
-Deci volumul acestui cilindru imaginar este dat de relatia dintre diametrul interior unde i-si desfasoara cursa pistonul si lungimea cursei lui.
-La mine avand un corp cu diametru mare 110mm interior umplu o galeata de 10 litri din 7-8 pompari. Posted Image

#207
grifonul_alb

grifonul_alb

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 976
  • Înscris: 27.07.2007
bn99nas:  "Cand am suflat cu compresorul ieseau bulbuci in toata fantana.."

Cred ca la tine teava este fisurata. Baga in teava de fier o teava de plastic (VALROM) de diametru cat mai aproape de cel al tevii de fier si cat mai adanc - 20-30 cm fata de conul tevii de fier. Apoi conecteaza pompa manuala la ea (teava de plastic). Amorsezi pompa manuala si apoi o lasi 10 minute sa se refaca "izvorul" de apa. Dupa cele 10 minute de refacere a izvorului pompezi pe ceas - 1 minut.  Daca ai acelasi debit la pompa manuala in primul minut de la pompare (ca acum cand este conectata pompa direct la teava de fier) - pompa nu trage bine. Daca ai debit bun in primul minut si apoi , in urmatoarele minute, debitul scade foarte mult inseamna ca izvorul nu este format sau nu este bun (nu are debit).

#208
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

 bn99nas, on 09 iulie 2013 - 22:25, said:

Nu stiu cum sa fac denisiparea cu compresorul...
Este foarte simplu. Totul este sa ai 2 bucati de teava de apa, una de 20mm si una de 32mm, suficient de lungi sa-ti intre in put. Acum nu stiu ce diametru are teava pe care ai batut-o in pamint si daca incape in ea cele 2 tevi. Sau poate ca-ti incape doar una de 20mm cu una de 25mm.

La capatul ce intra in fintina, teava de 32 o tai la 45grd dupa care la ~1 metru fata de capatul ei faci o crestatura. Prin crestatura respectiva introduci teava de 20mm pe care o bagi in interiorul teavi de 32, aproximativ 50cm. Izolezi cit poti mai bine locul respectiv cu niste banda de izolat (dinaia ce se foloseste la electrice). Nu-i bai daca nu-i chiar perfect etans. Din loc in loc mai dai niste banda ca sa tina cele 2 tevi lipite una de alta. Introduci capatul asta in teava batuta. La capatul celalalt teava de 32mm o duci la canalizare iar teava de 20mm o legi la compresor. Cind pe teava de 20mm o sa bagi aer, pe teava de 32 va iesi apa cu nisip. Reglezi din robinet debitul de aer astfel incit sa nu scada presiunea din compresor sub un 1,5 bar ca sa mearga continuu.
Atasez si  un desen:
Attached File  zzz.png   5.34K   95 downloads

***********
Daca ai de gind sa bati alta teava, atunci cumpara teava trasa. Sa nu cumva sa cumperi teava sudata longitudinal ca-i foarte posibil sa te trezesti ca de la lovituri se fisureaza.

#209
bn99nas

bn99nas

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 10.07.2008
Teava bagata e de 1" 1/4,(asta am avut o prin curte).pana ieri puteam amorsa pompa electrica, adica puneam capacul rapid, si se amorsa scotand apa.Dupa ce ieri am bagat apa si aer pe teava, nu mai pot amorsa pompa electrica.Adica oricata apa bag se duce pe teava.. Azi dimineata am dat la pompa manuala si dupa vreo 7 pompari in gol, pompa s a amorsat singura si a venit apa, primul jet foarte murdar (nisip mult)pe urma venind tulbure.Daca teava e fisurata undeva la 2 m sub nivelul fantanii, nu o sa pot scoate niciodata cu pompa electrica la un debit satisfacator?Sa scot teava( daca nu o sa se rupa de la vreo imbinare pron pamant)si sa bag alta de 6m intreaga? Sau sa incerc sa denisipesc teava actuala, si sa pun cumva amandoua pompele pe teava?Repet, dupa ce am bagat apa si aer, debitul a crescut (apr 8 pompari pt o galetusa de 2,5 l, fata de inceput cand dadeam 30), si acuma cand pompez nu mai arunca maneta in sus ca un arc si merge mult mai usor. Ce a ti face in locul meu, sa nu imi mai tocesc nervii si sa mi stric timpul? Multumesc tuturor pentru raspunsuri!! Sper sa nimeriti din prima cu batutul tevii, nu ca mine:)..!ps:gaurile sunt pe o distanta de 120 cm ,la 30 cm de con, la 4 cm una de alta, date in cruce pe teava de diametru 6 si 8. Sa nu fie date bine gaurile? Sa fie prea mari? Acuma imi trec tot felul de ganduri si ma gandesc unde am gresit!multumesc inca odata!

#210
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Ce pompa electrica ai ?

Cred ca mai poti face un singur test: Sa conectezi la pompa electrica o teava de plastic, cu sorb in capat, sau cu o clapeta de sens. Bagi teava de plastic in interiorul tevi batute si incerci asa sa scoti apa. Daca izvorul este bun, vei reusi sa scoti apa. Daca reusesti sa scoti apa cu metoda asta, inseamna ca teava batuta este undeva fisurata si in cazul asta trebuie sa bati o teava noua. Sau aplici metoda propusa de grifonul_alb: Masori diametrul interior al tevi batute si bagi prin ea o alta teava de plastic care sa aiba diametrul exterior foarte apropiat de interiorul tevi metalice. Ulterior te folosesti doar de teava de plastic.
Va fi mai greu sa cuplezi pompa manuala la teava de plastic ca trebuie sa-i faci un piedestal sau sa-i pui niste picioare cu care sa o fixezi bine in pamint. Dar se poate.

La tine pot fi 2 probleme: fie teava batuta este fisurata, fie izvorul nu are debit suficient. Pina nu descoperi care dintre astea 2 variante este cea adevarata nu poti lua o decizie corecta. Cum teava batuta este una ruginita pe care o aveai aruncata prin curte, este foarte posbil sa fie de la teava.

#211
bn99nas

bn99nas

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 10.07.2008
Am o pompa hidrofor Gardena 4000/5. Pompa din fantana trage bine. Deja am plecat de la tara, si maine cumpar teava si sorb de 3/4 sa probez izvorul din teava. Daca nu abandonez teava asta si o sa bat alta. Nu stiu in ce loc sa o bat, sa am debit suficient..daca nu, o sa abandonez proiectul " teava batuta",si asta e!

#212
vaimat67

vaimat67

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 22.06.2013
Asa m-am chinuit si eu cu teava,adica prindea aer fals si -mi venea debit bun si dupa cateva pompari scadea la jumatate.Am mai batut teava si am izolat mai bine pe langa
ea si acum vine debit normal dar vine cu nisip de pot sa-mi fac plaja.Scot aproximativ 3-400 de litri pe zi si as dori sa intreb daca sa-mi fac sperante ca o sa vina candva fara nisip.
Am impresia ca apa aduce tot timpul alta sarja de nisip pentru ca este cand vine mai curata si in ziua urmatoare iar am parte de nisip.

#213
sandy76

sandy76

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,058
  • Înscris: 20.10.2008
-Cea mai buna si cu rezultate rapide este montarea unei pompe electrice printr-un T-eu.
-Dar pompa electrica nu este de folos daca nu este folosita si pompa manuala.
-Dai la pompa manuala cu putere si zvagniri rapide, dupa cateva pompari incepe sa iasa apa cu nisip, in acest moment trebuie pornita pompa electrica si apa incepe sa se limpezeasca.
-Acest procedeu se aplica cum vrei.
-Adica poti da la pompa manuala pana apare nisipul si apoi merge cea electrica, apoi opresti cand sa limpezit, si tot repeti pana la un rezultat multumitor.
-Ori poti sa te folosesti de cea manuala tot prin zvagniri puternice in timp ce merge cea electrica, asta din 5 in 5 minute ori cum i-ti convine, sau le poti combina.
-Treaba este ca nisipul este scos afara mai repede numai daca dai manual cu putere, iar pompa electrica te scuteste de o limpezire manuala care poate dura si saptamani sau luni de zile, acum depinde.
-Sa ai apa limpede!  Posted Image

#214
bn99nas

bn99nas

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 10.07.2008
Acum am scos teava afara din pamant, intacta!!un lant de 4 m, solid,4 bucati de posta stejar, un cric de 10 tone.. si 3 barbati! In 3 ore teava a fost afara.am legat lantul de teava la lungimea de 1 m cu laț,apoi lantul legat de o posta in dunga, o parte sprijinita pe o parte a fantanii, si din cealalta ridicam cu cricul. La inceput iesea putin, dar cand lasam cricul jos mergea si latul de lant pe teava. Dupa ce am scos o 1 m jumate, i am facut cumpana cu un corn de brad de 4 m si a iesit usor!acum problema mea mare, e ca nu stiu ce sa fac. inainte sa scot teava am bagat un pehd si am conectat pompa electrica. Debit mic... Acuma nu stiu daca debitul mic e din cauza ca sorbul are gauri pe o dist de 1,6 m,(eu am crezut ca am dat doar pe 1,2m),gaurile sunt de 6&8 din care doar cateva erau desfundate iar restul erau pline de mal, teava are vreo fisura ,sau nu am gasit izvorul bun. Dar macar pe gaura din fantana ramasa de la teava, imi vine apa:))..acuma nu stiu ce sa fac.. Sa bat alta teava intreaga in aceasi gaura cu gauri de 5 pe 1m, si sa merg cu ea treptat de la 6 m sa verific unde am debit mai bun;
-sa incerc in alt loc(aici era usor ca fantana are 3,5 m si bat usor teava);
-sau sa anandonez lucrarea si sa las sa vad cata apa mi se strange in fantana prin gaura ramasa de la teava;
  Astept orice sugestie care sa ma scoata din impas. Va multumesc tuturor pt sfaturi!
-sa

Scuze pt greseli, scriu de pe tel

#215
bn99nas

bn99nas

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 10.07.2008
Am taiat sorbul si conul. Sorbul era infundat cu un furtun de 1,2 plus ca din 1,6 m de gauri doar 40 mai erau active, cele din partea de sus. Restul infundat tot. Acum sudez alt con, si dau alte gauri de 5 pe 1m si dese. E ok asa?

#216
raduk

raduk

    Instalatorul de Iași

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,330
  • Înscris: 30.09.2007

 bn99nas, on 12 iulie 2013 - 17:25, said:

[...] Dar macar pe gaura din fantana ramasa de la teava, imi vine apa:))..acuma nu stiu ce sa fac [...]
Asta-i culmea! Ai apă și nu știi ce să faci?!? Posted Image


 bn99nas, on 12 iulie 2013 - 17:25, said:

[...] sa merg cu ea treptat de la 6 X m sa verific unde am debit mai bun [...]
Posted Image


 bn99nas, on 12 iulie 2013 - 17:25, said:

[...] sa las sa vad cata apa mi se strange in fantana prin gaura ramasa de la teava [...]
Nu. Sursa se va colmata.


 bn99nas, on 12 iulie 2013 - 18:27, said:

[...] Sorbul era infundat cu un furtun de 1,2 [...]
Eu nu am înțeles nimic din cele spuse de tine mai sus. Posted Image


 bn99nas, on 12 iulie 2013 - 18:27, said:

[...] din 1,6 m de gauri doar 40 mai erau active, cele din partea de sus. Restul infundat tot. [...]
Și te plîngeai că nu ai apă. Posted Image
Din cîte am mai citit pe acest topic, se recomandă să se pună sare în "vîrful" țevii. Recunosc că nu am citit tot ceea ce ai postat, dar ai folosit sare, așa cum se spune pe aici?



P.S.

 bn99nas, on 12 iulie 2013 - 17:25, said:

[...] Scuze pt greseli, scriu de pe tel
Cel puțin pentru mine, nu este o scuză reală.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate