Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Borrelioza

- - - - -
  • Please log in to reply
62 replies to this topic

#37
eclati

eclati

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 30.01.2012
Multumesc de explicatii dom' doctor. Relevante..

Doamna doctor: Deci la dumneavoastra trebuie neaparat ca pacientul sa vina trimis de un doctor cu care colaborati? Sau orice pacient poate veni cu o recoltare? Daca avem incredere la dumenavoastra, de ce ne trimiteti in alta parte? Multumesc

#38
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010
@ eclati ,
  Daca cineva  solicita aceasta analiza , si ne aduce o eprubeta de sange ( eprubeta de hematologie ), vom face ceea ce ni se solicita. Lucram pentru un numar de medici si  pentru alte cabinete veterinare .

Pentru dumneavoastra , ca si pacient ( sau, poate, pentru  cineva apropiat dumneavoastra ) este mai sigur sa veniti, fie trimis de unul din medicii mentionati , fie sa mergeti la un laborator acreditat . Daca veniti din proprie initiativa la noi , s-ar putea ca medicul curant al dumneavoastra sa refuze sa  se uite pe rezultatul analizei . Daca va duceti cu rezultatul de la un laborator  specializat , aveti mai multe sanse ca medicul dumneavoastra sa fie intelegator. De aceea v-am indicat acel laborator.

Va multumesc pentru increderea acordata !

Noi vom lucra in continuare , daca vom fi solicitati.  

Oricum , le multumesc tuturor celor care au avut incredere in noi ,  si vreau sa-i asigur ca  aceasta incredere acordata  ne-a motivat decizia de a merge mai departe ,in ciuda tuturor inconvenientelor. Le multumesc tuturor ,( multi nici nu va dati seama de importanta contributiei dumneavoastra.)

  Aici , pe acest forum , a inceput totul   :)   ... si mai ales trebuie sa le  multumesc moderatorilor si administratorului forumului ca nu au sters postarile in care apareau adresa si  numerele de telefon , postari care ar fi putut fi  interpretate ca fiind reclama mascata. :kisstogether:

#39
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009

 eclati, on 19th February 2012, 21:50, said:

... de ce ne trimiteti in alta parte? ...

Ceea ce a inceput Dr. Moscu a stirnit curiozitatea multor medici umani care pina acum un an nici macar nu ar fi conceput sa faca acest lucru. ORICIT de utile sint investigatiile facute in acest cabinet, DIN PACATE acestea, desi ne pot ajuta sa stim ce cautam, nu le putem folosi ca argumentatie pentru stabilirea unui diagnostic oficial, din motive formale!

Cu siguranta ca in continuare oricite cabinete UMANE de microscopie in cimp intunecat se vor deschide, cabinetul Dres Moscu vor ramane un cabinet de referinta ce va verifica din "umbra" cit de bine lucreaza aceste cabinete. Chiar sint convins ca atita vreme cit acest cabinet va continua sa lucreze cum a fact-o pina acum NICI un laborator uman nu-si va permite sa lucreze mai putin atent, tocmai datorita posibilitatii verificarii rezultatelor!

Cit despre medicul curant care nu ia aceste rezultate in considerare, parerea mea este ca daca o face, mai devreme sau mai tirziu veti fi nevoit, daca nu obligat, sa-l schimbati, pentru ca fara aceasta investigatie ORICUM nu va avea habar cind ati scapat de borrelii, astfel ca nu va va putea trata corect si la un moment dat va renunta singur!

#40
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009
Cineva ma intreba zilele trecute daca pot pune la dispozitie un studiu validat stiintific depre persoane infectate cu borrelia dupa transfuzii de singe!

Intii am ris, deoarece FELUL IN CARE a fost pusa intrebarea REZOLVA RAPID PROBLEMA:

http://www.paginamed...recurenta_1274/

Acola scrie:

PAGINA MEDICALA, on N/A, said:

Sangele infectat cu spirokete este foarte contagios. Febra recurenta transmisa cu ajutorul paduchilor este produsa de catre patogenul Borrelia recurensis ; febra recurenta transmisa de catre capuse este determinata de catre o tulpina patogena, denumita Ornithodoros. . Boreliile sunt bacterii anaerobe si patogene, care fac parte din familia Spirochetaceae

Adica sint o multime de studii stiintifice care afirma, arata, valideaza, confirma ideea ca borreliile se transmit prin singe. Acum desigur ca intrebarea este despre care borrelii vorbim? Cele din grupul Lyme sau celelalte.

DESPRE primele nu prea putem afirma multe, unele sint descoperite doar de citiva ani si efectiv nimeni nu poate spune ceva la ora actuala cu siguranta despre toate. Despre burgdorferii ss, dar DOAR despre aceasta NU se afirma EXPLICIT ca nu s-ar transmite prin singe, ci doar NU SE specifica ca s-ar transmite, ceea ce nu este aceeasi cu o negatie. DESPRE celelalte, si in special afzeli sau garini, NU SE AFIRMA NIMIC!!!! Iar despre borreliile din grupul FR se afirma ca SINT EXTREM DE CONTAGIOASE prin singe si produse biologice obtinute din singe, la fel cum se pot transmite si prin pureci sau paduchi!

Cu stima,
dr. Ion

#41
netcalator

netcalator

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 03.03.2012
Info pentru cei care regasesc aici parte din simptome sau sunt diagnosticati cu Lyme / Borelioza :

In urma cu aproape 3 ani ( mai 2009) muscat de capusa . Realizate elisa si westernblot  in  doua randuri, la doua clinici diferite de fiecare data ( una cu trimitere probe in Germania  -pe atunci nici sefii de laboratoare nu aveau informatii de , simptome , boala, nicidecum de analize) realizate pe la 4 saptamani si pe la 7 luni de la prima muscatura . Cautari de investigatii,de kituri,de medici care sa stie / trateze si m-am oprit.   Rezultatele :negative in toate cele 4 dati ( lipsa prezenta infectie) Tot mai multe articulatii au devenit dureroase , ore intregi apoi saptamani intregi( inclusiv lacenturile palmei, gleznelor), furnicaturi lungi, intepaturi intense in diverse zone ala corpului.Diagnosticat fiind cu spondilita anchilozanta de peste 14 ani  am luat aceasta drept evolutie accelerata a bolii . In urma cu 8 luni ( Iunie) muscat de capusa , din nou in curtea casei de langa Craiova. De data aceasta cautarile din internet -in primul rand- au generat informatii precise , fapte si aspecte pentru care le multumesc tuturor care si-au alocat putin timp si au scris pe forumurile de borelioza -caci astfel mi-au schimbat viata.

Si eu le datorez lor ca mai departe sa informez si pe altii  de calea corecta de urmat si astfel am informat  despre tratarea cu maxima responsabilitate a acestor muscaturi pe rude , pe colegii de servici , doctorii generalisti , stomatologi ,medicii de la urgenta, etc cu care am intrat in discutii medicale . Nu am dorit sa intervin cu nici un tratament preventiv luat dupa articole pana nu am stabilit prezenta printr-o analiza pe care sa o pot repeta si sa trag concluziile eficientei tratamentului. A doua muscatura ( din 2011) a fost sansa mea data de D-zeu sa reiau investigatiile. Din fericire Internetul si medicii a fost muult mai ofertanti in informatie decat, in urma cu 3 ani - datorita unor oameni care au dorit sa faca bine si altor oameni, scriind pe forumuri.

Am abordat analiza microscopie in camp intunecat in Octombrie la dl Dr Moscu. A confirmat prezenta spirochetelor ( lungi, bine dezvoltate, active si dese).M-am prezentat cu analiza la Constanta la dl Dr Ion care m-a consultat si informat timp de jumatate de ora si m-a trimis sa fac RMN la sold ( unde acuzam cele mai intense durareri si mers modificat) cu posibilitate de extensie pe alte articulatii in caz ca radiologul ar sesiza afectari precum si Western blot desfasurat si Elisa . La Fundeni - dl dr Ghervan a confirmat care tulpina e mai prezenta precum si alti paraziti ( toxocara , babesioza si nu mai stiu ce)precum si o infectie acuta cu Tulpina afzelli asa cum avea sa se vada din graficele testelor la diversi reactivi.Am revenit la Constanta la dl Dr Ion care a pus diagnosticul artroborelioza si mi-a prescris o schema gradata de deparazitare : pasul 1 cel cu antiparazitare si antibiotice din plante timp de o luna -care a contat pentru ca au inceput mancarimile la alunite data de reactia antibioticelor naturale asupra parazit-ului/(-ilor)  
Pasul 2 in schema a fost legat fara pauza de pasul 1 cu medicamente in numar de 16 tipuri diferite din care 3 tipuri de antibiotice x 5 bucati pe zi . M-am nelinistit ca trebuie sa iau atatea medicamente si am mai consultat internisti cum sa evit necazuri la ficat , stomac si neuro prin Reactia Herx -dupa care am inceput tratamentul. Analiza si iscusinta dl Dr Ion au contat in cazul meu , caci nu am avut dureri de stomac sau ficat pana acum ,de apropae 4 sapatamani, decat niste ameteli trecatoare dupa 2 ore in primele zile. Desigur, incerc sa respect in a bea cat mai aproape de 4 litri de lichide( dansul a prescris trei tipuri de ceaiuri de curatare) .

Le sunt recunoscator tuturor acestor doctori care fac PIONIERAT in Romania in 2011 in borelioza, despre care nu am aflat in urma cu aproape 3 ani cand am cautat mult mai intens si am alocat bani si resurse pe  analize la Synevo si consultatii la  specialisti neinformati si neexperimentati spre deosebire de dl dr Ion, am ainteles si d-na dr Rosca, d-na dr Butiurca si inca cineva  , analize care nu au nici o relevanta cata vreme nu erau elisa si western blot desfasurat analizat de parazitolog cu experienta cum e dl dr Ghervan precum si analiza in camp intunecat cu filmultele care ti le si da dl Dr. Moscu, in care se vad parazitii respectivi in miscare.Sa le dea Dumnezeu santate si viata lunga!

Informati-va si nu va opriti la jumatate! Recuperare usoara si completa !

#42
gani

gani

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 20.02.2011
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/38mcZTbGH0o?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

As vrea parerea Dr. Ion asupra acestui filmulet stupid...

#43
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009
Nu inteleg de ce ar trebui sa ma pronunt despre afirmatiile unora sau altora! Si de asemenea nu inteleg REACTIILE negative pe care le-a stirnit!

In mare acest film, pe linga cliseele despre boala Lyme, exprima probabil niste adevaruri, in special in ultima parte:
- ca majoritatea medicilor din Romania NICI MACAR nu stiu cum se scrie borrelia, cu un r sau cu doi, ca sa nu mai vorbim de ce reprezinta, cum se diagnosticheaza sau cum se trateaza. Ori, sincer sa fiu, cred ca exagereaza un pic, dar o sti la ce se refera, probabil cunoaste mai bine lumea medicala romana decit mine.
- daca tot habar nu au, cel mai bine ar fi sa NU EZITE sa se informeze pe internet! ADICA oare unde? Nu cumva pe forumuri ca si acesta? Si in asta nu vad nimic rau, daca au nelamuriri, pot intreba, pot polemiza sau chiar pot emite pareri personale pertinente contrarii.  :naughty: Chiar m-ar bucura! Credeti cumva ca e ceva rau in acest indemn, ca macar acum sa incerce sa deschida un calculator si cu ajutorul Google sa se mai informeze?
- In acest film este vorba de Lyme, iar in acceptiunea clasica Lyme-ul este legat de burgdorferii, celelalte borrelii din grupul Lyme fiind implicate in Lyme Like Diseases (LLD), dar eu consider ca acest termen nici asa nu este corect sau mai bine zis mult prea general, astfel ca pe scrisorile medicale pe care le dau pacientilor pentru a merge la medicii de familie din Romania pentru compensarea tratamentului prefer terminologia de neuro-, artro- borrelioza sau borrelioza asimptomatica cu specia afzeli sau garini, deoarece pacienti cu borgdorferii nu prea am (extrem de putini) iar cu alte specii nu pot diagnostica. In alta ordine de idei, ceea ce am observat des la pacientii mei care dezvolta si afectari psihice o constituie prezenta ehrlihiilor si a speciei afzeli.

ASTFEL ca si afirmatia ca poate 10% din cei ce se indreapta spre o consiliere psihologica suspicionati cu Lyme in Romania chiar au Lyme poate fi adevarata prin prisma faptului ca daca au o borrelioza cu afzeli cel mult au un LLD dar nu si Lyme. Ori in film nu se discuta de LLD, borrelioza cu afzeli sau cu garini ci EXPLICIT se specifica de borrelioza LYME, adica o boala data de un patogen prezent in special in America. Chiar daca acesti pacienti aflati in consiliere au o borrelioza, aceasta este una cu o alta specie decit cea despre care incearca sa se explice in video despre cum ar sta lucrurile in Romania. Probabil ca a realizat ca pacientii care-i vin in cabinet sint romani si nu americani ori nici aici nu vad un lucru rau ci unul chiar pozitiv pentru spiritul de observatie! Ori si asta in Romania este o performanta! As vrea si eu sa stiu daca acum trei ani erau in Romania 0,001 sau 0,0001% sau poate doar 0,00001% din medici romani care diferentiau in tratatament si diagnostic afzeli de garini si cam citi credeau ca trateaza burgdorferii!
Asa ca indemnul catre colegii de breasla de a lua legatura cu infectionistii si ceilalti medici implicati in tratamentul acestei infectii si de ai indemna pe acestia sa se informeze corect si sa studieze problema il consider pozitiv. De altfel acelasi indemn il lansez si eu! Mai mult chiar ii indeamna in video pe proprii colegi de breasla, adica pe psihologi, sa citeasca (probabil ii considera "necititi" sau "nestiutori", nu prea am inteles exact).

Defaimarile la adresa Dr. Boszic si a Dr. Moscu sint absurde si lipsite de orice fundament, pe de alta parte insa pentru un diagnostic corect este necesar corelarea examenului microscopic cu unul de determinare al speciei. Desigur ca are dreptate cind afirma ca ar fi o escrocherie pe baza microscopiei in cimp intunecat sa pui diagnosticul de Lyme, chiar daca Bbss este o spirocheta lunga, in medie de 14 microni, oarecum diferita de afzelii si garinii care sint mai scurte, acest lucru insa nu este inca demonstrat stiintific 100%, DAR SE POATE pune cel de babesioza, de ehlihioza, de toxoplasmoza sangvina, de micoplasmoza sau bartoneloza SI IN SPECIAL CEL DE SPIROCHETOZA. Ori despre acestea nu a zis nimic!

Acum daca vrei sa pui diagnosticul de spirochetoza, in postul:

http://forum.softped...howtopic=838935

am explicat pe larg cum cu ajutorul unor artificii, stiintifice:
1. teste complexe care exprima realitatea romaneasca si nu cea din alte tari si care contin MULTE proteine din speciile suspicionate
2. singe proaspat
3. analize imunologice facute in pauza de antibiotice, imunosupresoare, imunomodulante
4. pe o terapie imunostimulanta

se  pot OBTINE WB-uri pozitive "pe banda rulanta", daca pacientul are borreliile respective!

Desigur ca are dreptate cind afirma ca WB-ul trebuie sa fie pozitiv pentru a pune diagnosticul de burgdorfelioza, garinioza sau afzelioza DAR CARE ESTE PROBLEMA cind ai afzeli in tine sa faci un WB pozitiv la afzeli? E clar ca daca-l faci la garini sau burgdorferii sau mai stiu eu la care borrelie iese negativ, dar daca banui specia si-i faci WB-ul care trebuie, sau chiar mai multe combinatii de WB-uri DAR care contin proteinele care le cauti si pe care pacientul le are, atunci iese pozitiv, TOT TIMPUL. Ce este asa de greu?

Personal am mai povestit ca in borrelioza exista mai multe mituri, care insa au mai mult de-a face cu credinta decit cu realitatea, in special cel cu capusa si cel cu seronegativitatea! Este adevarat si nu contest ca in LLD exista specii de borrelii care INCA nu sint taxonomizate sau pentru care nu exista chituri, DAR IN ACEST caz NU PUTEM VORBI DE SERONEGATIVITATE pentru ca daca folosesti un chit pentru o bacterie (de exemplu afzeli) cind cauti o alta bacterie din acelasi grup (de exemplu lusitanie), ASTA NU ESTE SERONEGATIVITATE, ci este PROSTIE!

DIN FERICIRE, zic asta pentru diagnostic, probabil datorita transmiterii borreliilor si altfel decit prin capusa, afzeli si garini sint atit de raspindite, astfel ca si in cazul existentei unei sau unor borrelii autohtone, pacientul are in covirsitoarea majoritate si una din astea trei care sa pozitiveze testul!

Legat de transfuzii singe si borrelii am scris in postul 250:

http://forum.softped...;#entry11191360

si tot acolo am scris cam cit de ABSURD este un examen LCR cind ai o analiza imunologica pozitiva a singelui. DAR desigur ca daca analiza din singe a iesit pozitiva se poate face si din LCR, daca vrei neaparat sa-ti faci de lucru! UNDE ESTE PROBLEMA sa faci o punctie lombara? Adica pentru noi medicii, nu pentru pacient! Tatiana este neurochirurg si nu cred ca ar avea vre-o problema iar eu am pregatire de terapie intensiva! Daca se tine mortis pina la vara, acum ca avem si chituri complexe, putem face la examene din LCR de n-ar ajunge toti banii strinsi la CAS-ul din Romania cite am putea noi face!

DECI unde este problema ca indeamna MAJORITATEA lumi medicale romane sa citeasca, in special pe INTERNET, si sa se documenteze cum trebuiesc facute aceste teste pentru a fi SIGURI de diagnostic. Ce vedeti RAU in acest lucru? Nu asta ne dorim cu totii?

Adica explica pe larg ca majoritatea lumi medicale romanesti este cam inapoiata in privinta informatiilor despre aceasta boala si ca daca tot N-AU habar, cel mai bine ar fi sa se informeze pe internet, adica sa citeasca postari ca aceasta sau asemanatoare pentru a se informa!

Deci in mare, parerea mea este buna, chiar daca in anumite privinte este diferita, tinind cont insa ca nu este medic ar trebui sa fiti mai ingaduitori pentru anumite confuzii, oricum stie destule si fata de o serie de medici. Desigur ca ma indoiesc acum ca psihologii din Romania chiar ar avea si ceva de spus in fata infectionistilor din Romania, iar daca ar fi asa CHIAR AR FI TRIST pentru aceasta tara si chiar as vrea s-o vad si pe asta cum ar arata cind psihologul ii spune infectionistului cam ce ar trebui acesta sa citeasca! TARE NU?

Edited by HBOT, 04 March 2012 - 01:59.


#44
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010

 HBOT, on 4th March 2012, 01:29, said:

Si in asta nu vad nimic rau, daca au nelamuriri, pot intreba, pot polemiza sau chiar pot emite pareri personale pertinente contrarii.  :naughty: Chiar m-ar bucura!
Daca totusi ...prin absurd...vine cineva sa discute in contradictoriu sau sa polemizeze ...NU-I SPERIATI  DIN PRIMA ! :nonobad:  Lasati-i sa-si spuna punctul de vedere ...(sa avem parte si noi de putina actiune :naughty:  )
Era unul pe un site care spunea ca eu, de fapt, am  fibromialgie si nu neuroborrelioza !!!!! M-am uitat in lista mea de diagnostice : asta lipseste. M-am scos ! DAR , nu pot sa nu observ ca , eu deja ma simt mai bine in urma tratamentului dat de dumneavoastra pentru neuroborrelioza, iar comunitatea medicala romaneasca, continua sa ma diagnosticheze ! Ce pacient important sunt!

#45
vevoinea

vevoinea

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 07.08.2011
Eu am avut ganglioni inflamati si VSH-ul marit . L-as intreba pe dr. Andrei , cum am reusit sa obtin asta psihosomatic ?  Si i-as mai transmite ca mie mi-a fost confirmata boala in Germania .

#46
gani

gani

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 20.02.2011
Multumesc Dr. Ion, a mia oara, pentru tot ce faceti!
Eu nu pot sa fiu atat de indulgenta cu Dr. Andrei pentru simplul fapt isi indeamna colegii sa ne sprijine in terapie incercand sa ne convinga ca nu avem lyme. Si daca nu cunoaste toate aspectele si speciile boreliei sa invete inainte sa dea sfaturi. Dumnealui este un formator de opinie in lumea psihiatriei iar asta il obliga sa fie pe deplin informat cand deschide gura.

#47
eclati

eclati

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 30.01.2012
In articol, si "doamna doctor din America"  spune ca doctorii veterinari sunt mult mai familiarizati cu Borelioza, decat multi, foarte multi doctori "pretabili" la asa ceva....
"Mare majoritate a doctorilor umani, unii cu mari cu pretentii, TREZITI-VA!!!"

http://thehumansideoflyme.net/


In articol, si "doamna doctor din America"  spune ca doctorii veterinari sunt mult mai familiarizati cu Borelioza, decat multi, foarte multi doctori umani, deci "pretabili" la a cunoaste....
"Mare majoritate a doctorilor umani, unii cu mari cu pretentii, TREZITI-VA!!!"

http://thehumansideoflyme.net/

#48
antohid

antohid

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 12.10.2011
Doamna Anca cum va mai simtit? eu am retinut ca nu mai luati antibiotice si sunteti pe medicatie naturista. Sunteti bine? sau au revenit simptomele?

Multumesc

#49
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010

 antohid, on 7th March 2012, 09:49, said:

Doamna Anca cum va mai simtit? eu am retinut ca nu mai luati antibiotice si sunteti pe medicatie naturista. Sunteti bine? sau au revenit simptomele?

Multumesc

Buna seara ,
Acum ma simt bine, multumesc.Iau din nou antibiotice , a 6-a runda.Da , am luat medicamente naturiste , indicate de dl. dr. Ion , timp de trei saptamani , dupa care am reinceput antibioterapia .
Frigul nu-mi prieste deloc, si trebuie sa ma feresc.   :nonobad:
Cand am inceput aceasta perioada de antibiotice , primele 3-4 zile am fost bine dupa care au reaparut dureri articulare .  Ma dureau mai ales articulatiile de la  mana dreapta .  Apoi , in decurs de o saptamana , am trecut prin  toate  simptomele  pe care le avusesem de-a lungul timpului , ca-ntr-o   " derulare rapida " ... nu stiu cum sa explic mai clar. Parca se derula un film pe " repede inainte " . Dar intensitatea  acelor stari proaste era scazuta, mult diminuata.  Am retrait rapid si mai putin acut, cam toate simptomele bolii !   Dupa acea saptamana de pomina , pe care am denumit-o " saptamana amintirilor " , am  revenit la starea de bine .
Imi place a cred ca acea saptamana a fost cantecul de lebada al bolii ! Ca si cum ar fi avut loc un ultim ...asalt ! :rolleyes:  Sper!

Dar dumneavoastra ?

#50
antohid

antohid

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 12.10.2011

 ditaanca, on 7th March 2012, 19:29, said:

Buna seara ,
Acum ma simt bine, multumesc.Iau din nou antibiotice , a 6-a runda.Da , am luat medicamente naturiste , indicate de dl. dr. Ion , timp de trei saptamani , dupa care am reinceput antibioterapia .
Frigul nu-mi prieste deloc, si trebuie sa ma feresc.   :nonobad:
Cand am inceput aceasta perioada de antibiotice , primele 3-4 zile am fost bine dupa care au reaparut dureri articulare .  Ma dureau mai ales articulatiile de la  mana dreapta .  Apoi , in decurs de o saptamana , am trecut prin  toate  simptomele  pe care le avusesem de-a lungul timpului , ca-ntr-o   " derulare rapida " ... nu stiu cum sa explic mai clar. Parca se derula un film pe " repede inainte " . Dar intensitatea  acelor stari proaste era scazuta, mult diminuata.  Am retrait rapid si mai putin acut, cam toate simptomele bolii !   Dupa acea saptamana de pomina , pe care am denumit-o " saptamana amintirilor " , am  revenit la starea de bine .
Imi place a cred ca acea saptamana a fost cantecul de lebada al bolii ! Ca si cum ar fi avut loc un ultim ...asalt ! :rolleyes:  Sper!

Dar dumneavoastra ?

Buna ziua

Ma bucur ca sunteti bine, da cred ca au vrut ele sa arate cine e sefu dar nu le-a mers :)

Eu sunt bine de cateva zile, am facut 4 runde si acum sunt intr-o pauza de 6 saptamani (asa a vrut dr. Rosca, asa fac), prima saptamana de pauza a fost fara simptome, apoi au urmat 10 zile cu curentari, intepaturi si o stare de oboseala, simptomele au fost mai putin suparatoare, parca intesitatea si mai ales durata este mai mica, nu m-a durut capul si somnul s-a mentinut destul de bun. Dupa aceste 10 zile de rau au urmat zile cu mai putin simptome, ieri a fost o zi fara simptome, acum iau si eu ceva medicamente naturiste si astept sa imi repet analizele.

Multumesc pentru raspuns si multa santate!

#51
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009
Aici:
http://www.oftalmolo...ista/2006-1.pdf

in 2006 oftalmologi ai Spitalului Militar Central atrageau atentia asupra manifestarilor oftalmologice ale borreliozei. Materialul privit retrospectiv este foarte interesant. Paginile 15-20

#52
afital

afital

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 02.04.2012
Buna ziua tuturor!

Ma alatur si eu acestui grup de boreliosi :) .
Cred ca problemele mele au inceput la 18 ani (acum am 34) cand, pentru aproximativ 2 luni am fost foarte ametita, destul de ametita incat sa nu pot intoarce sau apleca capul pentru ca se invartea peisajul. Atunci nu am facut nimic, nu am spus nimanui, nu am fost la doctor pentru ca imi era frica de medici si spitale si eram si foarte ocupata cu admiterea la facultate, dormeam 4 ore pe noapte si invatam pe rupte.

Apoi, in 2003 m-am trezit brusc intr-o dimineata ca nu-mi mai pot misca ochii in cap. M-am internat in spital cu dubla pareza internucleara. Aveam 2 mici leziuni de demielinizare si m-au suspectat de scleroza multipla, desi erau cateva lucruri care nu se potriveau cu boala. In 2004 cand am inceput sa nu mai simt rece pe piciorul stang (daca imi puneam gheata pe picior eu o simteam calda, la temperatura corpului) mi-au spus ca sigur am scleroza multipla, desi nici atunci lucrurile nu erau conforme cu simptomatologia clasica a bolii. Am intrat in programul national de tratament cu Betaferon. Desi nu ma tragea deloc inima sa fac asta, am avut foarte multa incredere in medic si am acceptat pana la urma. In urmatorii ani am avut mai multe nevrite optice (tratate in spital cu Solumedrol), diverse radiculopatii, parestezii, "pusee" ciudate de depresie (care tineau cateva ore), pareza faciala si, in general, o inrautatire lenta, dar sigura, a starii mele de sanatate. Mi-am descoperit si o tahicardie idiopatica si hipertensiune, aveam diverse si dese alergii si altele.

Betaferonul l-am suportat foarte greu si am ajuns in 2009 la capatul puterilor. Desi ma simteam foarte rau (aveam din nou vedere incetosata, mers greoi, tulburari de echilibru, usoare ameteli si dificultati de focalizare, parestezii, tulburari de concentrare si memorie, oboseala, dureri de spate permanente, dureri de cap, de cot, de sold, de genunchi, spasticitate, redoare etc.), am decis in toamna sa opresc tratamentul pentru ca nu mai consideram ca are vreun efect pozitiv asupra mea, ci, din contra, unul negativ.

In februarie 2010, cand deja nu mai puteam merge decat foarte greu in baston si imi era foarte greu si sa stau in picioare, mainile nu prea le mai puteam folosi datorita faptului ca nu simteam atingerile si nu puteam sa ma coordonez, iar vederea era grav afectata, am ajuns la medicul potrivit si, in urma analizelor mi s-a diagnosticat adevarata boala: borelioza. Diagnosticul pus de Dr. Bozsik: lyme cronic, neuroborelioza cronica, babesioza, mycoplasmoza. La analize mi-au iesit: Borrelia brgdorferi sensu stricto, afzelii si garinii.

Am inceput tratamentul si in primele luni situatia s-a inrautatit cu totul: nu mai puteam face absolut nimic, nici la toaleta nu puteam sa merg singura si nici macar sa ma ridic de pe marginea patului. Sotul meu facea totul, el ma ducea la toaleta, el ma imbraca si ma dezbraca, el imi dadea apa sa beau si mancare sa mananc, eu eram atat de ametita incat imi era imposibil sa imi misc capul cat de putin, imi era foarte rau, nu puteam sa imi focalizez privirea sa vad pe unde calc, aveam dureri articulare si multe alte simptome.

Incet, incet am inceput sa-mi revin, acum tocmai am terminat a 11 - a tura de antibiotic si ma simt mult mai bine, cum nu m-am mai simtit de foarte multi ani. La inceputul lui 2011 am inceput sa ma descurc sa merg singura pe strada pe distante mici, am reinceput sa conduc masina cate putin, mi s-a limpezit creierul si s-au imbunatatit multe alte aspecte. Mai am inca probleme de memorie si, cand si cand, diverse dureri de cap si articulare de intensitati diferite, obosesc destul de repede, dar mi-a revenit pofta de viata si sunt incomparabil mai bine, ceea ce doresc tuturor.

Multumesc bunului Dumnezeu ca m-a scos din moartea sufleteasca si din moartea trupeasca si stiu ca orice tratament as fi facut nu ar fi avut efect fara spovedanie si participarea la tainele bisericii. Dumnezeule, din stricaciune scoate-ma!
Multumesc si medicilor si tuturor celor care m-au ajutat si ma rog sa le rasplateasca Dumnezeu daruirea si eforturile.

Imi cer iertare ca am scris atat de mult, sper sa nu fi plictisit prea rau, dar abia acum, dupa atata timp, m-am simtit in stare sa scriu si sa vorbesc despre aceasta sitiuatie.

Sanatate va doresc tuturor!

Edited by afital, 02 April 2012 - 17:14.


#53
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009
Ce ce ati scris sa stiti ca nu este lipsit de importanta si mai ales plin de invataturi, atit pentru noi medici cit si pentru pacienti. Ma bucur pentru ce mi-ati povestit astazi si ca am putut sa va ajut, fara ca macar sa ne cunoastem.

Cu stima,
dr. Ion

#54
afital

afital

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 02.04.2012

 HBOT, on 5th April 2012, 23:15, said:

Ce ce ati scris sa stiti ca nu este lipsit de importanta si mai ales plin de invataturi, atit pentru noi medici cit si pentru pacienti. Ma bucur pentru ce mi-ati povestit astazi si ca am putut sa va ajut, fara ca macar sa ne cunoastem.

Cu stima,
dr. Ion

Va multumesc inca o data si poate ca vom ajunge sa ne si cunoastem!
Sanatate si putere tuturor!

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate