Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Cazanul de tuica
Last Updated: Apr 23 2024 19:32, Started by
sudest_om
, Apr 04 2011 19:21
·
32
#1261
Posted 29 June 2022 - 13:16
Imi faceam iuzii ca ar intra intr-un break. Ce-am facut in poza lui Til... n-are cum. Trebuie duba.
|
#1262
Posted 29 June 2022 - 15:09
Intra sigur ca nu trebuie sa il asamblezi ca pentru foc
|
#1266
Posted 29 June 2022 - 15:43
In pachet ai racitorul, pe care ei il dau pe la 320litri, parca. Si e cu tot cu picioare, nu cred ca-i demontabil. Asta e partea usoara, il ridici singur si-l plimbi de colo colo.
Ca cazan ai trei parti, care apar in poza mea asa cum ti le livreaza, gata montate. Le poti demonta astfel: - soba de fier ramane piesa cea mai voluminoasa si grea (partea neagra). - cazanul de cupru care e prins cu trei suruburi pe soba asta. Are o centura de fier (inel tip disc ca al lui Saturn, incastrat pe cazanul de cupru). Centura asta are prinderile pentru cele trei suruburi. - capacul Banuiesc ca intre cele de 80 si 100 singura diferenta este inaltimea (de fapt adancimea) cazanului de cupru. Cel de 100 intra mai adanc in soba. Restul (capac, soba) ar trebui sa fie identice. In break ar incapea cazanul de 60litri, ca are diametru mai mic. Depinde de breeak. Cele de 80 si 100 au 78cm diametru. Cel de 60 are 65cm diametru. Banuiesc ca asta e diametrul total, daca vreti pun ruleta pe ele, sa stii daca le poti insira in picioare separat. Beleaua cea mare e racitorul, ca e inalt si are si 73cm latime.Il legi deasupra? Sau pui racitorul culcat inauntru si pe langa el cele trei componente de la cazan, fiecare in picioare, probabil fara sa mai iei vreun pasager. |
#1267
Posted 29 June 2022 - 16:04
Am masurat soba, e un cilindru de vreo 64cm. 78 e latimea maxima, la manerele de jos.
Inaltime baza cazan cupru 45cm la diametrul maxim 64cm atat la buza de sus cat si la inelul de la mijloc. Inaltime capac vreo 45cm cu latimea maxima la baza, vreo 57cm. Butoiul racitor are 64cm diametru, fara plutele de ambalaj. Picioare din cornier sudat. La soba mai incurca iesirea pentru fum din spate, 15cm lungime. Si teava verticala pentru basculare. O poti taia si o sudezi acasa. Cu tot cu ea, soba ar avea 1,42m inaltime. Fara ea, 82cm din care 3cm au cele tri urechi de sus pentru prinderea cazanului si 6,5cm picioarele, trei la numar si ele. |
#1268
Posted 29 June 2022 - 18:32
Nu te mai chinui... Nu intra. Era o chestie sa iau ceva de 60 sau 100 l la pret de 35 l, eventual intr-o mini-vacanta, dar nu prea merge si ce nu merge, evit.
Care-i chestia cu palinca... 1. Ocupa mai putin loc, fiind mai concentrata. 2. Nu pot bea tuica deoarece, oriunde am fost in sat, nu am putut separa fractiile... orice cazan are preincalzitor, cand intra pe foc borbotul, mai ales daca esti mai la urma, in max. 10 minute incepe sa curga tuica... Fara alcool metilic, ci doar direct. Si curge, nu chiar ca la robinet, dar jet constant. Nu ai cum separa fractiile, focul este tare. Era in zona un cazan complet automatizat, al lui Poteras (pe numele mamei lui), dar cica l-a vandut ca nu vrea motive de ancheta. Era ok, puneai direct gradele si asa iesea... cat iesea, functie de ce aveai. Asta-i motivul pentru care ma duc spre palinca. Si am nevoie de un cazan mic pentru palinca. Chiar daca borhotul fiert cica este perfect ca ingrasamant in livada (dupa ce s-a racit), mie nu-mi place mirosul si nu-l vreau in curte/livada. Edited by adip1962, 29 June 2022 - 18:33. |
#1269
Posted 29 June 2022 - 21:08
Pentru a doua fierbere nu ai nevoie neaparat de cazan de cupru, poate fi si de inox
Eventual racitorul poate fi de cupru |
#1270
Posted 30 June 2022 - 06:34
De asta nu ma grabesc sa cumpar. Astept sa se scumpeasca toate!
Pe de alta parte nu m-as incurca cu ceva mic, de 10-17 l (este ceva asemanator din inox). Ma degraba prefer ultima oara sa pun apa peste decat sa fierb cate putin. Pentru ca mereu trebuie sa scazi 1/10 din capacitate. Ala de 35 l ar fi bun, desi parca as prefera ceva in jur de 50 l. Ma vad, mai sap, mai fac muschi... |
|
#1271
Posted 10 July 2022 - 23:51
I-am facut rodajul. E prima data cand fac tuica, a iesit prost, dar numai din cauza ca am distilat prea tarziu borhotul.
https://forum.softpe...7#entry29185007 Altfel, e foarte misto cazanul, se lucreaza frumos cu el. Foc de surcele, iute la nevoie dar usor de dozat, pentru ca ard repede. Am o remorcuta de crengi subtiri. Attached Files |
#1272
Posted 11 July 2022 - 12:40
Din cirese a iesit ceva de vis: https://forum.softpe...4#entry29185710
Ce ar mai fi de mentionat despre cazanul asta: 1. Amestecatorul te ajuta sa domolesti un pic fierberea daca ai scapat focul cam tare. Nu are cine stie ce efect, dar e ceva. 2 Termometrul nu ai nevoie sa stai cu ochii pe alcoolmetru sau cu paharelul la proba. In mod normal auzi cand fierbe borhotul, dar nu stii ce temperatura are. In functie de temperatura la care curge stii deja cam ce alcoolemie are chestia care curge. Primele observatii arata ca: daca pica la 80-90 grade Celsius, ai tarie buna. Daca trebuie sa tii la 90 ca sa fiarba, esti pe la 40, poate si peste. La 95 inca scoti o tuica decenta, adica de peste 30-35. Daca ai ajuns la 98 deja iese ceva slab dar daca ai borhot bun, inca parfumat. 3 Etansarea cu apa Nu tine presiune. Te obliga sa ai grija cu focul, ca daca-l scapi prea tare, nu o sa scuipe prea mult pe teava-serpentina (desi e groasa, deci permite flux maricel de abur). O sa bolboroseasca prin apa care etanseaza, deci pierzi material,manjesti cazanul etc. Inca nu l-am scapat decat putin, la sfarsitul distilarii, cand lucrezi aproape de 100 de grade. Excelenta jucarie. |
#1273
Posted 03 August 2022 - 15:05
Help ! De la ce firma serioasa comand si eu un cazanel de 30-50l, de preferat pe gaz dar si pe lemne e ok ? Sunt tuicar amator asa ca doresc ceva fiabil si simplu de utilizat.
La baietii astia e OK ? https://www.fabricad...ica-tip-hobby-1 til, on 11 iulie 2022 - 12:40, said: Excelenta jucarie. ce model ? |
#1274
Posted 04 August 2022 - 10:33
Asta: https://www.fabricad...u-amestecator-4
Si da, cu mine au fost ok, dar n-a fost mare lucru. Am plasat comanda, platit online cu cardul, m-au sunat pentru confirmare insistand pe faptul ca am livrare cu verificare inclusa in pret si sa-l verific pe loc, a venit curierul, a zis ca n-are rost sa-l iau la puricat acum, daca gasesc probleme sa-l sun. Nu l-am sunat, ca n-am avut de ce. |
#1275
Posted 04 August 2022 - 13:31
|
#1276
Posted 04 August 2022 - 19:23
Am marcat si eu o comanda, deoarece cad prunele si perele pe mine.
Cu poze Attached Files |
#1277
Posted 04 August 2022 - 19:29
Sti cum se numesc perele tale?
PS. merele culese/tocate acum, poate fierb prin noiembrie... depinde cat zahar adaugi. |
#1278
Posted 04 August 2022 - 19:39
In maxim doua saptamani poti sa bagi la distilat la ce canicula e acum
In noiembrie produci acetona si otet |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users