Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...
 La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!

La multi ani de Florii!
 Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...
 Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...
 

Ajuta SMURD să-și cumpere un avion.

- - - - -
  • Please log in to reply
77 replies to this topic

#55
ccf_cristi

ccf_cristi

    Asa si?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,497
  • Înscris: 13.10.2010

View Postgenius, on 22nd October 2011, 19:11, said:

Păi atunci hai să zidim ușa ta de la intrare că nu ne interesează ... tu trăiești în grotă ?
Când a făcut mama mea infarct , cei de la Smurd au ajuns in 3 minute .
Deci , tot respectul pentru ei .

Unii sunt Gica contra, numai sa-i bage cineva in seama!
Propun inchiderea acestui topic pana la anul cand se redeschide campania de redirectionare a celor 2%!

#56
ady1981

ady1981

    Numai o minte diabolica mai poate crede in dreptate. in Romania&

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,466
  • Înscris: 11.11.2009
Nu mai  dati bani pentru SMURD sa transformat si asta in taxiul privat al hotilor de la conducere!!!!!!  javrele au prioritate maxima!!!!!

Quote

Statut de parlamentar: Cum a întîrziat accidentatul Verestoy un avion SMURD cu un bebeluș în stare gravă la bord

Implicat într-un accident rutier în care a fost rănit ușor, senatorul UDMR Verestoy Attila a întârziat cu două ore decolarea unui avion SMURD la bordul căruia se află un bebeluș care suferise arsuri pe 30% din suprafata corpului și care urma să fie transportat de urgență de la Cluj la București pentru a fi supus unei operatii.

Deși nu se afla în stare critică așa cum cere procedura în aceaste situații, medicii SMURD au consimțit să dea curs solicitării parlamentarului de a fi transportat la București cu acel avion, informează ziarul local “Ghimpele".

Verestoy Attila a provocat un accident rutier pe raza localității Izvoru Crișului, dupa ce a încercat să efectueze o depașire cu autoturismul său Audi A8 și a intrat pe contrasens, izbindu-se de un TIR.

Verestoy a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Cluj, unde a primit îngrijirile medicale necesare. Deși era rănit ușor, având o fractură la o mână și una la gambă, senatorul a profitat de această oportunitate și a solicitat transferul la București cu același avion SMURD, deși starea bebelușului era critică, de altfel fiind și situația în care SMURD dispune astfel de transporturi aeriene.

Copilul avea nevoie urgentă de o operație, iar avionul trebuia să decoleze special pentru el spre București pentru a ajunge la medicii care se ocupau de acest caz. Atât conducerea SCJ Cluj, cât și personalul de pe aeronavă au fost de acord să facă o excepție în cazul senatorului UDMR-ist.

Justiticarea medicilor: La arsuri, timpul de salvare nu se numără în zeci de minute, ci în ore

Cristiana Ciortea, directorul SCJ Cluj, a recunoscut că situația lui Verestoy nu era una gravă, care să implice transportarea de urgență la București, însă a ținut să precizeze că “transportul acestuia s-a efectuat doar datorita faptului că exista aceasta posibilitate".

"Domnul Verestoy are fractură de gambă dreaptă, în rest nu există suspiciuni de leziuni interne. Este stabil, conștient, are o stare clinică bună", afirma Ciortea.

"Avionul a sosit la Cluj pentru a lua un copil care avea nevoie urgentă de o operație și, având în vedere că exista aceasta ocazie, a fost luat și domnul Verestoy Attila. Dar avionul nu a venit la Cluj pentru el, ci pentru acel copil", a insistat și directorul SMURD, Raed Arafat, citat de ziarul “Ghimpele".

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Floreasca din Capitală, Bogdan Oprița, a explicat că s-a luat decizia ca Verestoy să fie adus la București la cererea acestuia, mai ales că la Cluj se afla un avion cu echipaj SMURD la bord, care a preluat și un copil cu arsuri, ce a fost transportat la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală.

Citiți mai mult: Statut de parlamentar: Cum a întîrziat accidentatul Verestoy un avion SMURD cu un bebeluș în stare gravă la bord - Partide > EVZ.ro http://www.evz.ro/de...l#ixzz1e5Ru2CgF
EVZ.ro

http://www.evz.ro/de...bel-954461.html

#57
ioanaisfetcu

ioanaisfetcu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 23.03.2010

View Postccf_cristi, on 22nd October 2011, 18:38, said:

Unii sunt Gica contra, numai sa-i bage cineva in seama!
Propun inchiderea acestui topic pana la anul cand se redeschide campania de redirectionare a celor 2%!

Eu propun mutarea lui in sectiunea destinata acestora, adica:  Forumul Softpedia > Life & Entertainment > Ne implicam si ajutam, adica aici.

P.S.:
*) Si eu am deschis un topic cu ceva deosebit de important aici  si mi-a fost mutat cu totul. Daca e sa fie o regula, sa fie atunci pentru toti la fel!
**) Simpatizez mult activitatea, intradevar foarte buna, dusa de SMURD si n-ar fi in regula ca topicul sa fie inchis.

#58
stecy

stecy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 23.11.2007

View Postsebulbus, on 20th July 2011, 16:29, said:

N-ai ce face cu avioane de dimensiunile astea pentru medevac. In lume majoritatea covarsitoare a ambulantelor aeriene e formata din elicoptere usoare, sub 5 tone. Mai sunt cateva jetulete rare si cateva turbopropuri de talia unui Citation, sa zicem, dar alea-s mai degraba exceptia de la regula.
Nu inteleg suma, totusi, un Piper Cheyenne e foarte ieftin, nu sare de cateva sute de mii in configuratie standard, si deja alte firme private de air ambulance il folosesc cu succes si la noi si in alte parti.
Un King Air ceva mai mare e si ala abia vreo cateva milioane, in nici un caz zeci. Zeci costa chartere cu motoare jet mari si puternice cu autonomie mare. Si nu cred ca duce cineva bolnavi de la noi la Washington fara escala.

AI MARE DREPTATE
La suma asta dotam cu avioane si elicoptere medevac toate punctele importante din tara ca sa poata opera de oriunde.

Un avion de dimensiunea asta este pentru mediu si lung curier, Adica trans-Europa si transcontinental.
Pentru transport ocazional pacienti in alte tari se poate inchiria ocazional un avion de asemenea dimensiuni de la orice companie

#59
NecroDead

NecroDead

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 373
  • Înscris: 30.05.2010
Sa-i ajute basoiu . E treaba statului, nu mai luati bani din buzunarul oamenilor. Rusine.

Edited by NecroDead, 07 March 2012 - 11:45.


#60
red_dog4ever

red_dog4ever

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,371
  • Înscris: 22.05.2008
Fundația pentru SMURD a reușit să achiziționeze, din fondurile adunate de la populație prin alocarea a 2% din impozitul pe venit, un avion sanitar de fabricație americană, care va veni în țară în luna august, a declarat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat.

Sursa: http://www.capital.ro/detalii-articole/sti...-populatie.html

#61
Chupacabracretz

Chupacabracretz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,554
  • Înscris: 02.12.2006
Fac o mica rectificare: SMURD (Serviciul Medical de Urgenta Reanimare si Descarcerare) apartine de ISU(Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta), adica de pompieri. Nu mai dezinformati populatia aiurea.

Edited by Chupacabracretz, 02 June 2012 - 16:48.


#62
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,604
  • Înscris: 30.07.2003
2% se poate redirectiona numai catre entitati non-profit iar aici vorbim de Fundatia SMURD (privata) si nu de SMURD-ul statului. Ca avionul va opera pentru ISU e altceva dar proprietar nu-i cel din urma.

Edited by neagu_laurentiu, 02 June 2012 - 17:38.


#63
Chupacabracretz

Chupacabracretz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,554
  • Înscris: 02.12.2006

View Postneagu_laurentiu, on 2nd June 2012, 18:33, said:

2% se poate redirectiona numai catre entitati non-profit iar aici vorbim de Fundatia SMURD (privata) si nu de SMURD-ul statului. Ca avionul va opera pentru ISU e altceva dar proprietar nu-i cel din urma.
N-am zis ca ISU e 'propietarul' Fundatiei pentru SMURD. Citeste topicul de la inceput ca sa intelegi bine ce vreau sa zic. Baiatul de la inceputul topicului cand zicea de SMURD, se referea la "fosti angajati ISU", formulare complet eronata. Personalul de pe SMURD(intr-o proportie majoritara), este personal platit, angajat si scolit de ISU.

#64
toderascuA

toderascuA

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 939
  • Înscris: 09.01.2013

View Postred_dog4ever, on 02 iunie 2012 - 16:03, said:

Fundaţia pentru SMURD a reuşit să achiziţioneze, din fondurile adunate de la populaţie prin alocarea a 2% din impozitul pe venit, un avion sanitar de fabricaţie americană, care va veni în ţară în luna august, a declarat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

Sursa: http://www.capital.r...-populatie.html

Bravo lor! Il merita din plin.

Edited by toderascuA, 17 May 2013 - 09:19.


#65
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,604
  • Înscris: 30.07.2003

View PosttoderascuA, on 17 mai 2013 - 09:19, said:

Bravo lor! Il merita din plin.
Deocamdata nici acum nu zboara:

Quote

Avionul SMURD a fost achiziţionat din fondurile donate de români prin programul 2% şi se află în acest moment la Bucureşti. Aeronava a staţionat aproape două luni din cauză că nu s-au găsit piloţi disponibili, însă Guvernul a aprobat transferul a şase posturi de piloţi de la Ministerul Apărării la Ministerul de Interne. „Domnul ministru al apărării, domnul Duşa, a făcut ieri transferul piloţilor, ceea ce înseamnă că putem începe instruirea piloţilor cu data de 20 ianuarie. Pregătirea durează cam 20-25 de zile, se face o pregătire specială de trecere, de la ce ştiau ei, la noul tip de avion, iar după aceasta avionul intră în lucru. Deci cert, în următoarea lună, o lună şi jumătate o să vedem primele misiuni ale avionului care vor rezolva o mare problemă pentru noi”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat, preşedintele Fundaţiei pentru SMURD.
În acest an, Fundaţia îşi propune să utilizeze fondurile din 2% pentru dotare de echipamente de intervenţie la calamităţi, achiziţionarea de autovehicule şenilate, de echipamente de intervenţie la clădiri demolate, echipamente de protecţie şi la sprijinirea funcţionării avionului SMURD.
Vor continua şi proiectele de formare de personal şi de dotare a centrelor de pregătire.
http://jurnalul.ro/v...ate-633564.html

#66
Chupacabracretz

Chupacabracretz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,554
  • Înscris: 02.12.2006

View Postdata, on 12 octombrie 2011 - 19:51, said:

pai SMURD primeste deja crema fondurilor publice de la "parintele Arafat" ... mult peste ce primesc toate serviciile de urgenta ... toate spitalele ... toti medicii de familie etc.


au spor de 75% ...

transporta un bolnav la spital si au spor de 75% ... medicii care ii opereaza au spor 0%

Amice, angajaţii SMURD(care de fapt sunt angajaţi IGSU) au un salariu fix şi nu beneficiază de un asemenea spor. Visezi băiete.

#67
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004
Primul avion SMURD care a fost achiziţionat din 2% va zbura din 15 iulie

http://www.mediafax....-iulie-11119169

#68
Daian95

Daian95

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,424
  • Înscris: 17.03.2012
Tot respectul pentru cei care au donat pentru achizitionarea acestui avion. Nici nu vreau sa-mi inchipui cum ar arata sistemul de urgente din Romania daca nu ar fi existat SMURD (implicit Raed Arafat).

#69
maxxgabi

maxxgabi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 20.05.2005
As dorii sa spun cateva cuvinte referitoare le Smurd. Din punctul meu de vedere, este un serviciu sustinut de stat, necesar si obligatoriu in orice stat civilizat. Totusi datorita propagandei prin mijloacele media, noi ceilalti oropsiti ai soartei, nu reusim sa adunam acele fise fiscale de 2%, pentru a reusii sa facem recuperarea copiilor nostrii. Oarecum suntem pe picior de egalitate fiind ONG-uri, dar ei beneficiaza de sume de la stat iar noi nu. Aceeasi problema o avem si cu biserica, care dupa ce  fac tot felul de activitati comerciale fara sa plateasca nimic la stat, mai si primesc fonduri din visterie. Deci, noi ce facem, intre doua ONG-uri subventionate de stat? Nimic. Adunam din ce se mai poate, fara a avea siguranta ca anul viitor viitor vom mai reusii sa sustinem tratamentul copiilor. Asa ca ma intreb statul ce face indeamna Smurdul si biserica la ...cersit? Fiindca vrem sau nu asta e realitatea. Daca se dorea, smurdul avea o intreaga flota de avioane, renuntau alesii sa isi schimbe parcul auto o data la 3 ani iar cu sumele acelea luau macar 3 avioane.

Edited by maxxgabi, 26 February 2014 - 09:22.


#70
Aesop

Aesop

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 240
  • Înscris: 13.02.2014
Vrei parerea mea? ONGurile trebuie desfintate, activitatea lor interzisa. Fara nici o exceptie! Cine activeaza pt onguri, cel putin 5 ani de puscarie. Ce copii? Te referi la maidanezi cand zici copii? Lasa ca-i trateaza Felceru la Glina!

Edited by Aesop, 26 February 2014 - 11:42.


#71
maxxgabi

maxxgabi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 20.05.2005
Cand zic copii, ma refer la fiica mea, nu la maidanezi!
Daca esti parinte, stii ce zic, iar daca ai un copil cu handicap ...simti ce iti zic.
Dar probabil ca imaturitatea sau prostia la unii, deverseaza in fraze ieftine fara substrat si nici o noima.
Impinge mai departe vagoane... o faci bine.

#72
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007
Eu as fi dat bani ....dar tot nu inteleg de ce in fiecare zi exact la aceeasi ora acelasi elicopter SMURD trece pe deasupra casei mele. Prima data am zis ca transporta vre-un bolnav.....dar ......chiar in fiecare zi si la aceeasi ora ..si din aceeasi directie ....E prea cusuta cu ata alba. Ce naiba de 2 ani de zile (de cand m-am mutat) in fiecare zi acelesi elicopter....Sambata si duminica nu trece ....ca -s libere...
Asa ca mai usor cu donatiile astea ........pentru smecherii.....

Edited by Clovis, 12 June 2014 - 17:10.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate