Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare centrala termica apar...

samsung Xcover 5 Nu mai vrea

Telefon de budget pentru filme 10...

Recomandare serviciu / firma recu...
 La mulți ani @Piniuli!

Pret inghetata corso kaufland?

La multi ani @Constantin si Elena...

La mulți ani @Ion_Bumbu!
 Obiecte vechi și inutile car...

Mentenanta Acoperis

Cheder deteriorat , zgariat, cum ...

Laptop HP 15-AF001NQ, AMD E1-6015...
 Blat de bucatarie lungime 4,60 m

Termostat incalzire si racire

Configurare retea cu modem Vodafo...

Curtea Penala Internationala soli...
 

Ciresarii

- - - - -
  • Please log in to reply
201 replies to this topic

#145
AndreicuKapp

AndreicuKapp

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 570
  • Înscris: 03.06.2006

View PostPazvante, on 5th March 2009, 11:08, said:

Jean Constantit este tigan, nu turc! chiar daca este din c-ta...
in film era turc(ismail)
cat despre originea lui reala, din cate stiu e juma grec(dupa mama)...cealalta jumatate..nu stiu

#146
iulian_1976

iulian_1976

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,579
  • Înscris: 10.05.2008
Unde as putea gasi filmul Aripi de zapada ?!

#147
AlynHoliavo

AlynHoliavo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 188
  • Înscris: 10.07.2009
Am 15 ani si mi-am cumparat in urma cu o luna cele 5 volume .Acum aproape ca-l termin pe primul.L-am citit cu intreruperi dar mi se pare foarte frumos,cu aventuri,eu traiesc povestile lor ,mai ceva ca in filme.Imi place de Victor si de Ionel ca personaje si de Maria.Fiecare personaj are caracterul lui,rolul lui ,foarte frumos.Deabia astept sa le citesc pe toate.

#148
doctorwho

doctorwho

    Softpedist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,069
  • Înscris: 11.05.2009
cat am terminat volumul 5 m-am simtit GOL......oare nu a aparut si un volum 6?
macar un inceput?
ceva ramas neterminat?

#149
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006
"Cat am terminat volumul 5 m-am simtit GOL......"
Si mie mi-a parut rau cand am citit finalul de la 5...Ceva asemanator cu moartea lui Winetou, ca sa fiu off topic. (Ma rog, atunci aveam 11 ani, zise actualul de ~46)

Fac parte dintre cei care stiau ca seria are doar 5 volume. As fi incantat sa imi spuna cineva urmarea, daca exista...
Dar, datorita experientei in ceea ce priveste continuarea altor romane, sper ca mai bine NU..

#150
doctorwho

doctorwho

    Softpedist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,069
  • Înscris: 11.05.2009
imi poate spune si mie cineva numele tuturor ecranizarilor care au ca subiect ciresarii,si care volume sunt prezentate in ele?
multumesc anticipat ;)

#151
zuv

zuv

    Erectile member :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,198
  • Înscris: 05.01.2008

View PostPrien, on 18th August 2009, 08:22, said:

Fac parte dintre cei care stiau ca seria are doar 5 volume.
Si eu fac parte din categoria de mai sus.Da' e asa mult de cand le-am citit incat e posibil sa ma insel... :rolleyes:

#152
CHICOO

CHICOO

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 17.09.2009
M-am dus odata la apartamentul lui bunicamea ca sa o ajut pe maicamea sa faca curat, si acolo am vazut pe o biblioteca veche, toate cele 5 volume.
Foarte bine ingrijite, si un aspect exterior nemaipomenit. Sunt cele facute de editura " Literatura de ghiozdan", poate le stiti.
Copertile cartonate (cum imi place mie ) si paginile destul de bune.
Le-am luat cam acuma un an si nu prea am pus mana pe ele , am incercat sa citesc prima carte , da m-a plictisit repede inceputu.Recent de o saptamana , am inceput din nou sa citesc , si e foarte captivanta :D , inca sunt pe la jumatatatea primului volum. Foarte frumos.

Personaje preferate: Petrăchescu. " Pe cinstea mea "

#153
sanddy1964

sanddy1964

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,862
  • Înscris: 13.10.2006
Romanele respective se citeau de 2-3 ori, daca apucai sa le citesti o data. Eu cel putin am comis-o!Si cei mai tineri o sa se intrebe si de ce?Simplu.Pentru ca  eroii cartii pareau a fi chiar tinerii de aceeasi varsta cu ei, valabil in orice scoala din Romania.
In ziua de azi poti fi unul din eroii din Ciresarii, daca vrei! Nu e mare scofala! Poti invata bine, poti face  drumetii,poti chiar descoperi raufacatori, poti fi sportiv, poti face ORICE, foarte usor. Pe vremea cand am citit eu cartile respective, era greu sa  faci ca ei! Si asta cu toate ca ei pareau  decupati din orice scoala decenta din tara. Asa ceva se putea intampla oriunde si oricarui tanar cat de cat normal iNSA:
Nu aveau bani parintii sa te trimita in tabere sau prin munti ori prin Delta, era  greu sa fi motivat sa faci ceva deosebit cand vedeai ca toata  lumea era la fel, vecinul de la et1 era la fel imbracat ca cel de la etajul 8, aveau aceeasi masina (dacia 1100), peste tot se gaseau cate putin din toate dar si le permiteau putini dintre multi. Cartea a oferit o raza de lumina, o speranta de sansa unei generatii care nu avea  alternativa decat in trecerea granitei ilegal sau balbairea  lozincilor pt a avansa. Sigur, e nitel fortat ce spun dar C-tin Chirita a vrut sa spuna multe in cartile lui dar si  sa dea un mesaj educativ dictat de  cei de la putere-nu i l-au impus in mod explicit ei, si l-a autoimpus el ca asa era moda, altfel nu aparea nimic pe rafturi : Tineri, puneti mana si invatati, fiti vigilenti si curajosi cu cei care incalca legea, faceti sport, iubiti-va ca nu e rau (in vol. 6 precis  aparea Ursu cu un puradel de mana!) . Intamplator, romanele au aparut inainte de epoca idiotului cizmar. Daca aceste carti ar fi fost propuse spre tiparire in 1980, erau total altfel si nu le pomenea nimeni acuma. SI ORICUM, NU AVEAU 5 VOLUME, pt ca nu  putea  avea un scriitor mai multe volume decat analfabeta sau Ceasca insusi.
Mare parte din farmecul cartii se datoreaza si autorului , talentului lui scriitoricesc. SUCCESUL ABSOLUT IMENS S-A DATORAT MAI ALES FAPTULUI CA ERA SINGURA CARTE DESPRE TINERI! NU MAI ESTE ALTA in epoca respectiva si nici dupa aia. Urmatoarea  "carte" similara cu Ciresarii -cineva  intreba unde e Vol 6-7-8...este eria  filmelor "Liceenii". Liceenii este un Ciresarii stil epoca Ceasca dar culmea, infrunta anii foarte bine si realizatorii au  reusit sa ascunda  bine sabloanele  obligatorii in peliculede acest gen (adresari cu "tovarasa", etc etc,,,. Ciresarii nu stiu cum infrunta anii, din pacate nu mai am varsta si rabdarea de a reciti  aceasta superba carte .Cititi-o voi. Merita. E o fotografie reusita a epocii  respective.

Scuze daca am repetat ceva, nu am citit tot threadul, doar ultima pagina..citesc mai incolo cand o sa am timp.

Edited by sanddy1964, 05 October 2009 - 00:07.


#154
sakura_85

sakura_85

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 06.12.2009
eu am citit ciresarii cand aveam 12 ani. mi-au placut foarte mult pentru ca erau tineri, curajosi si liberi... asa mi se pareau mie atunci. cred ca in primul rand asta m-a atras la ei. mi se pareau marca a copiilor de pe vremea cand parintii mei la randul lor au fost copii. eu nu am privit marcile comuniste care au fost criticate mai inainte ca pe un defect. eu le-am luat ca pe o caracteristica a vremurilor de atunci. de altfel nici nu le-am bagat in seama. desi eram convinsa ca povestile lor erau adevarate, totusi mi se parea un pic ciudat ca parintii lor ii lasau sa plece in expeditii prin tinuturi putin umblate gen pestera neagra cand pe mine nu ma lasau ai mei nici pana in parcul din apropiere.
personajele mele preferate erau pe atunci tic si ursu. asta nu inseamna ca ceilalti imi erau total indiferenti. acum il prefer pe victor in locul lui ticusor, numai ca acum privesc lucrurile dintr-o alta perspectiva. oricum cert e ca mi-au placut ciresarii la nebunie. i-am citit si rascitit de zeci de ori ca ajunsesem sa stiu pasaje intregi pe de rost si o multime de situatii care mi se intamplau imi aminteau cate o intamplare sau o poanta din carte. si acum imi  mai place sa recitesc din cand in cand paginile cele mai frumoase, de dragul de a retrai acele senzatii unice pe care mi le produceau ciresarii.

#155
baldovica

baldovica

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,193
  • Înscris: 07.01.2007
desi filmul e reusit, cartile sunt mult mai bune  :hypocrite:

pe de alta parte ce era Rambo cand se vedea pe Video si ce e acum!

Ciresarii ne-au impresionat pentru ca eram tineri, nu ni se spala creierul cu TV, internet, preocupari de oameni mari, totul se intampla in mintea noastra, in imaginatia noastra, si ce frumos a fost!

Edited by baldovica, 12 December 2009 - 01:35.


#156
cnmarius

cnmarius

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 192
  • Înscris: 06.01.2007
Luna asta am recitit, doar pentru a doua oara  :P , toate cele 5 volume din Ciresarii. Cred ca am fost "impins" de dorul de copilarie. A fost bine sa mai scap de stress-ul cotidian si sa dau putin deoparte grijile zilnice.
Personajul meu preferat este Victor, cred ca ar fi ajuns un mare investigator in viata reala  :OK:
Recomand pentru cei trecuti de 14 ani si care vor sa le (re)citeasca, sa o faca fara gandul la lumea actuala si sa nu studieze prea mult realitatea sau putinta intamplarilor, farmecul cartilor ramane intre copertile lor si imaginatia noastra.
O continuare dupa volumul 5 nu cred sa fi fost, Chirita incheie foarte clar povestirea, desi Tic ar mai fi avut multe de spus, adica cititorii ar mai fi vrut sa continue peripetiile ciresarilor  :D

#157
lulutza

lulutza

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 421
  • Înscris: 30.05.2008
Hm desi eu citesc inca tot ce prind de copii mai vechi de 90, ciresarii nu prea am mai putut sa ii citesc integral in mare parte pentru ca mi se par unele lucruri mult prea stupide...si aici ma refer la chestii de genul, sunt doua chistoace fumate 30% deci persoanele respective aveau ochii caprui si parul saten:)). Pentru niste copii unele calcule erau prea exagerate sincer acum...dar sar peste fazele alea si aaia e. NUmai ca evident cartea se termina mai repede...Cel mai realist roman a fost zic eu cel cu roata norocului deoarece chiar te puteai identifica cu personajele fiindca nu mergeau prin locuri chiar atat de inaccesibile. NU imi placea de  Ionel si de Maria.
Ecranizarile desi au fost execrabile le pastrez pentru ca na...Intamplator sunt la fel de lesinata dupa filmele romanesti de comedie, cele cu Pacala, Veronica imi place foarte mult si asa mai departe. Ciresarii din pacate au avut parte de niste actori foarte foarte slabi si total pe langa personaje. Lucia era bruneta in unele, Dan nu era deloc grasun, Ursu era normal in nici un caz cum era descris in romane, iar tombi era cocker desi nu tin minte sa fi fost specificat ca era de rasa. Problema era ca erau foarte falsi si din cate am inteles ar fi fost alesi pe pile...ceea ce pe vremea aia nu era deloc de necrezut:)). Copii de azi insa vorbesc in ultimul hal de ciresari si am citit comentarii unde unii ziceau ca romanele sunt niste porcarii si ca e mai misto sa citesti ...Patofiori roz sau alte porcarii de genul asta...am ramas foarte dezamagita de acei copii denaturati care stiu numai sa intre pe site-uri porno, care in loc sa iasa in spatele blocului si sa aleerge toata ziua stau lipiti de tv si calculator. Si se mai mira natiunea ca la 15 ani baga cutitul in masa cand el joaca non stop counter si nu socializeaza de nici un fel...Pacat ca au decazut cartile in halul asta si sunt considerate absolut inutile si demodate de 80% din tinerii de azi...

#158
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,554
  • Înscris: 08.10.2015

View Postmoxdey, on 10th March 2006, 21:57, said:

In Aripi de zapada a fost atat de subtila treaba cu Susteni si Binaia incat abea cand m-am mai marit le-am putut si identifica pe harta ca localitati nu tocmai imaginare  :lol:
Mai sunt două treburi la fel de subtile: Mitiș și Răsdeal. În realitate este vorba de Timișul de Sus/Timișul de Jos și de Predeal.
Probabil că dl. Chiriță a plasat acțiunea la Poiana Brașov, iar drumul cireșarilor prin munți e posibil să fie traversarea masivului Postăvarul până la cabanele Trei Brazi și Poiana Secuilor, redenumite Izvoarele și respectiv Casa Iulia. Prin urmare, cireșarii voiau de fapt să viziteze Valea Prahovei, Atena și Tiberiu urmând a le fi ghizi.
Mai citesc și acum pasaje din cărți, chiar dacă am deja 36 ani. Ca să nu mai zic că unele replici le știu pe de rost.

Eu caut și acum orășelul cireșarilor; de la un anticar ce-l cunoștea pe Chiriță am înțeles că este vorba de Bârlad, iar doi dintre eroii cărților sunt de fapt copiii lui.

În vol. 2 se vorbește despre localitățile Vulturești și Șoimeni, localități pe care le-am identificat azi undeva în CJ, cu deosebirea că Vulturești este Vultureni.

View Postdexteriade, on 31st July 2008, 17:42, said:

simplu - secrete de stat...
probabil a fost inspirata de jaful de pe Baker street din 71. sau ceva de genul asta... :)
Dacă jaful a avut loc în 1971, atunci nu ai dreptate. Acțiunea volumului 4 se petrece undeva la începutul anilor '60, maxim 1964. Chiriță dă un indiciu subtil, referindu-se la bombardamentul din iulie 1944 față de momentul desfășurării acțiunii: "încă nu trecuse acel sfert de secol care separă generațiile." Deci 1944+20=1964.

Edited by PSC, 11 October 2010 - 09:25.


#159
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,099
  • Înscris: 07.07.2006
Orasul lor e cel mai probabil Cimpulung Moldovenesc. Cel putin asta reiese dintr-o ecranizare (se vede adresa pe o scrisoare primita de Tic), dar si din descrierile din carti, unde muntii sint aproape si exista un oras geaman (Vatra Dornei sau Gura Humorului). Birlad am impresia ca e orasul natal al lui Chirita.

Edited by abancor, 11 October 2010 - 12:46.


#160
searcher-star

searcher-star

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,274
  • Înscris: 07.01.2009

View Postabancor, on 11th October 2010, 13:46, said:

Orasul lor e cel mai probabil Cimpulung Moldovenesc. Cel putin asta reiese dintr-o ecranizare (se vede adresa pe o scrisoare primita de Tic), dar si din descrierile din carti, unde muntii sint aproape si exista un oras geaman (Vatra Dornei sau Gura Humorului). Birlad am impresia ca e orasul natal al lui Chirita.
Yep cel mai aproape, desi nu pusca total, bineinteles. E un orasel fictiv dar cu apropierea cea mai mare de CM.

#161
meeho

meeho

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 12.09.2008
Unde pot gasi si u ecranzarea din 1984?am gasit pe filmeromania.blogspot.com ,dar e cel din '72.

#162
meeho

meeho

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 12.09.2008
Pentru "Castelul fetei în alb" s-a filmat în comuna Dâmbovicioara, la Podu Dâmboviței.Pentru episodul al 2-lea, «În peștera neagră», filmările au fost realizate pentru exterioare la Peștera Urșilor și încă ceva interioare la televiziune.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate