Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cumparare AC Gree [Buget maxim 30...

Ce e aratarea asta ?

Probleme timonerie schimbator sau...

Numar strada gresit in contractul...
 Centrala Ariston Cares Premium 24...

La multi ani @Klasse!

La multi ani @shmecherul!

pareri ipad 6-2018- flip
 Cum au aparut supermarketurile in...

Campanii mincinoase Carrefour

Tv toshiba defect

touchscreen navigatie stricat
 bonsai - de unde?

Resetare Bonus Malus

Unitatea optica DVD-rw absenta pe...

Problema configurare Wireguard
 

viata din anii '90-2000

* * * * - 9 votes
  • Please log in to reply
14700 replies to this topic

#6877
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,664
  • Înscris: 13.06.2004
La alea vechi stăteam în vagonul par pe primul scaun - vedeam  mai bine în stânga. Sau la cele de după uşă. Ca să văd la tunel dublu. Unele mai au şi yala lipsă şi poţi să vezi prin parbriz. La astea noi nu poţi face chestia asta şi din alea vechi numai pe M4 mai găseşti.
Ce enerevant era că la "Bombardiere" nu se deschideau geamurile.
Din păcate nu mai prea am hârtiile pe care notasem pe ce vehicule circulau pe anumite trasee (R.A.T.B. + Metrorex), căci ar fi fost interesant să vezi cum erau alocările.

Facultatea de Construcţii din Tei arată aproape cam pe vremuri. La A.S.E. au început să pună geamuri termopan în locul celor cu ramă din metal. Din păcate au pus manelele termponelor, aidcă din alea cu ramă albă - ca nucan-n perete la clădirea aia (o fi comuniste alea din anii '70, dar nici chiar aşa). În clădirea Cihoski am prins calorifere  foarte vechi... dar le-au terminat şi pe alea    Posted Image  
  Ce vremuri visam pe când am fost stundet la A.S.E.
Când aveam ore în Cibernetică sau mergeam la internet cafe acolo ieşeam în chioşcul din staţia R.A.T.B. şi îmi luam prostii din alea de pufeleţi. Au înlocuit adăpostul ce conţinea chioşc şi nu mai e chioşc acuma. La patiseriile din zonă nu ştiu dacă mergeam. Păcat că s-a închis aia mişto de pe Str. Piaţa Amzei, de vis-a-vis de sinagogă.
Şi tot pe când eram la A.S.E. s-a scos aia cu perioadă de vârf la telefonia mobilă (celulară). Sau cred că deja aveau destule antene încât s-o coboare până la orele 18. Că ei se aşteptau la 1.000.000 de utilizatori în 2005, dar deja cum 2001 începuse cu peste 1.000.000 nu făcea reţeaua faţă. Internetul de la laboraturl de info de la A.S.E. cred că era prin dial-up, la cât de încet se mişca. Ăla de la internet cafe era deja prin cablu dedicat pentru internet, că se mişca repede.
Cred că eram printre puţinii care purta o cartelă de telefon public.
Revenind la Construcţii, mă gândeam că între scară au loc să facă un lift ca să nu urci pe jos până la etajul 3, dar aşa ceva în România. La Istorie e numai pentru profesori. La A.S.E. e pentru toţi (sunt mai multe clădiri cu lift). La A.S.E. au demolat un mic corp de la Cihoski (am avut ocazia să învăţ acolo).

Pe vremea aia, neextizându-se aşa de mult mizeriile de malluri aveau încă clienţi cinematografele din centru. Şi unele magazine. Ce frumoasă era o plimbare. Bine, cam începuse să se ducă în jos comerţul de pe Nord - Sud din cauză de magazine de lux. Acum ai "Mega Image" la fostul "Eva". Dar în rest, penis. Mi-ar plăcea să existe animaţia de pe vremuri...

Edited by djl, 26 January 2019 - 20:13.


#6878
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,910
  • Înscris: 14.10.2008
Ce-mi mai placea sa fac naveta tren-metrou-41-facultate si invers, sa plec de la facultate direct la Slatina. Faceam asta la examene. Cedam chiria la 1 iunie.

Asta si constatam, ca Siemens Desiro nu se deosebeau prea mult de metrourile Bombardier. A fost o reclama cu politicienii pasionati de SF "Avem metrou in toata tara".

Uff, tu ai boala cu deschisul geamului, eu invers, nu-mi plac geamurile deschise la un vehicul in mers, doar la Dacie le aveam, de nevoie, in rest nu dau jos geamul la masina niciodata, altii le dau, daca se urca in locul meu la volan.

Imi placea mirosul din metrou, dar nu-mi placea aerul de Bucuresti pe geam sau pe afara. Vorba lui Cheloo "Trag in piept aerul jegos de Bucuresti".

#6879
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,664
  • Înscris: 13.06.2004
Uneori e sufocant aerul din metrou.
Iar la munte deschizi geamul ca să intre aer curat, nu să stai în aer îmbâcsit.

Erau anticarii de la Universiate, deci exista ceva concurenţă => preţuri mai mici. Am cumpărat cărţi legate de Istoria Bucureştiilor de la ei. După ce au fost desfiinţaţi a mai rămas puţin ăla din pasajul pietonal de unde am luat cu doar 10.000 Lei vechi o carte mişto. Noroc că mai există şi internetul azi, că uneori poţi cumpăra mai ieftin cărţi... numai să fie complete.
Nu ştiam că voi reuşi să adun aşa de multe cărţi de telefon (liste de abonaţi). Şi mai rămân uimit când mai găsesc cărţi despre unele chestii - adică nu ştiam că a mai exista şi o altă ediţie, că s-a scris ceva despre un anume domeniu, că există imagini cu unele domenii, că este exemplificat ceva... De adunat nu adun numai de dragul de a aduna sau să fiu mai tare decât alţii în colecţie, dar unele chestii nu se prea găsesc sau nu-s aşa de accesibile + unii nu le pot face în format digital, aşa că nu am altă cale. Îmi pare rău că nu am pus mâna pe unele chestii cât timp erau ieftine.
Tarabe, tarabe şi chioşcuri. S-a redus numărul lor. Pe mulţi chioşcari i-a terminat Traian Băsescu.
E bine că mai există magazine mici în Bucureşti. Uneori găseşti ce nu găseşti la alea mari sau la lanţuri de magazine.
Mania second-hand. Acum mai există în general la auto şi la haine.

Edited by djl, 26 January 2019 - 20:47.


#6880
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 10,000
  • Înscris: 14.04.2016

 djl, on 26 ianuarie 2019 - 17:52, said:

Mai frumoasă e piesa sau fata? Posted Image
Linia melodică a piesei "Fraier (De dragul tău)" este copiată după Boys Town Gang - "Can't take my eyes out of you" (varianta Disco a piesei din anii '60).
Mai frumoasa piesa; m-am referit la melodia celor de la Voltaj ca e mai frumoasa decat copia aia de la Stigma.
Cat despre linia melodica, mie mi se pare ca seamana mai mult cu cea de la reclama Heineken
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/xEU7MMZJL7A?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Arhitectura din Bucuresti a fost ceva la vremea ei, dar in timp s-a invechit si schimbat intre timp.
Acuma ca nu s-a tinut cont de estetica, e din cauza nesimtirii oamenilor de "afaceri" care au dat "tunuri" la stat.
Hai, kitsch-ul pot sa il trec cu vederea dar sa inlociasca pomii, verdeata si parcurile cu beton si asfalt ?! de asta s-au marit temperaturile vara in Bucuresti.

Cat despre metroul din Bucuresti, eu ma intoxicam fara sa stiu cu gaz metan ca de fiecare data cand mergem cu metroul ma lua somnul !
De asta am retineri sa mai merg cu el  :(


@Neaceasca85, @djl  -vedeti ca dati prea multe informatii personale si nu cred ca e bine.

#6881
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,910
  • Înscris: 14.10.2008
Cata vreme nu dau CNP, numar de telefon si mai ales adresa (nici poze cu zona unde stau) eu zic ca e OK.

Piesa Fraier de Voltaj din 2001 mi se parea trista.

#6882
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,664
  • Înscris: 13.06.2004
Aia cu spaţiile verzi e crimă. Dar e vorba şi de tâmpenia umană. Înţeleg că e greu traiul în România, dar chiar aşa de sado-masochist să fii încât să nu-ţi doreşti să trăeişti mai bine, să-ţi fie mai linişte. Urlă unii cu blocurile comuniste dar se înghesuie mai rău decât în perioada în care Nicoale Ceauşescu nu i-a mai ascultat pe arhitecţi şi urbanişti. Dacă nu ar cumpăra nimeni locuinţe făcute aiurea - înghesuială, lipsă loc de parcare, lipsă minim spaţiu verde nu s-ar mai construi prostii. Să vedem dacă la mine în zonă chiar vor construi ceva pe spaţiu verde.
Eu credeam că o dată cu creşetera nivelului de trai se vor renova clădirile vechi, se vor face cartiere frumoase. Nu eram deloc bun cunoscător al naturii umane şi al mentalităţilor de pe aici. Deja mă enervez. Adios normalitate, bine aţi venit în junglă. Sau "bine aţi venit, prost aţi nimerit".

Chiar până după 2010 numere scurte (gen 9xyz) erau taxabile suplimentare, nu erau incluse la minute gratuite. De ce, nu ştiu.

Edited by djl, 26 January 2019 - 21:04.


#6883
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,664
  • Înscris: 13.06.2004
Ţin minte că la Constanţa am mâncat o prăjitură cică cu fructe. 2 tipuri de fructe. Cred că am mâncat de 2 ori la aceiaşi cofetărie care era pe sau lângă Str. Răscoala din 1907 (aia pe care veneau troleibuzele dinspre Mamaia şi Tomis Nord). Credeam că era o casată (cassata), dar nu era.
Am rugat-o pe mama să mergem la vagonul restaurant când mergeam la mare, nu a vrut. Măcar aşa eram sigur că am fost la vagonul restaurant. Acum nu mai are decât 6 C.F.R.-ul şi nu-s ca alea de pe vremuri.
Doream să mănânc o casată la Cofetăria "Casata" dar nu am mai ajuns. Nu mai ţin minte dacă am comandat vreuna la "Scala" (mai există cofetăria asta, că nici nu mai ţin minte  Posted Image   ). Sunt curios cât de chimice erau prăjiturile pe atunci, că dacă te uiţi la "Mega image" zici că-s făcute la Copşa Mică   Posted Image
A apărut "Şampania pentru copii" (în anii '90). Cam şi aia...

Edited by djl, 27 January 2019 - 04:26.


#6884
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,910
  • Înscris: 14.10.2008
Papanasi. Ceva traditional, vechi si gasibil cam la orice restaurant din zone turistice.

Nu-mi plac prajiturile sau torturile cu fructe. Dar ciocolata sa aiba fara numar.

Casata se numea si cofetaria din Slatina de langa blocul Union in 1992-1993. Prajiturile erau dementiale si imi amintesc si forma specifica a abajururilor corpurilor de iluminat, care tot la prajituri te faceau sa te gandesti. Erau albe totusi acele abajururi, adica prajitura fara ciocolata.

Clatitele si shaormele. Sunt nebun dupa shaorma dar niciodata nu m-am omorat cu clatitele, in ciuda faptului ca prajeli la tigaie as manca non stop. Mananc clatite doar cu crema de ciocolata.

La turci la All Inclusive gasesti jnitele si cartofi prajiti la orice masa. Cartofi prajiti si la micul dejun, dar nu mananc dimineata. Insa la pranz si cina prajeala nu lipseste din farfuria mea, alaturi de alte specialitati pe care doar acolo le gasesc. Turcii gatesc bine, asta e clar. Doar la ei mananc fara paine, nu simt nevoia, in Romania invers, nu pot manca fara paine.

Edited by Neaceasca85, 27 January 2019 - 04:40.


#6885
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,664
  • Înscris: 13.06.2004
Ce-mi făcuşi cu papanaşii. Mâncam pe vremea lui Ceauşescu aşa ceva. Din ăia făcuţi acasă. Şi acum îmi făcui o poftă.
Una din chestiile care mă enervează azi: încarcă paginile cu tot felul de scripturi, nu le optimizează şi ajunge tehnica de calcul să se mişte încet. Era mai bine când paginile erau mai simple.

#6886
connectorxp

connectorxp

    Avid mountaineer.

  • Grup: Moderators
  • Posts: 14,907
  • Înscris: 14.11.2004
Ia-ti un HC, la ala nu ai batai de cap cu script-uri.

Pentru voi, nostalgicii, va recomand consolele retro de la Nintendo si Sony, care emuleaza NES, SNES si PS1, dar cu port HDMI si intr-un format mai compact.

#6887
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,664
  • Înscris: 13.06.2004
O maşină, oricât de nouă şi bună ar fi, dacă te apuci să-i pui portabaje laterale, va avea o aerodinimiacă cam praf... Aşa şi cu tehnica de calcul.
Şi la Construcţii mergea internetul cu viteza melcului în 2001-2002. Probabil dial-up.
Dacă mai ajunge cineva prin zona Tei - Colentina poate se uită dacă mai e patiseria de la începutul Str. Teiul Doameni (cum intri dinspre Tei) sau de lângă început. Acolo mâncam mini-pizza cu 2.500 Lei prin 2001-2002.

#6888
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,910
  • Înscris: 14.10.2008
Dial-up nu-mi imaginez sa putut fi folosit de mai mult de 1 PC simultan, poate aveau mai multe linii telefonice.

Colegul de facultate se dadea jos din 41 in 2006-2007 la Tip Top Drumul Taberei, ca sa ia apoi un 69 sau ceva pentru 3 statii precum Valea Ialomitei si Romancierilor printre ele.

Eu mergeam cu 41 cap-cap in anul III, Piata Presei-Ghencea, apoi un autobuz pana in Rahova. Cu 117 la dus, la intoarcere nu mai stiu. In ceilalti ani era clar, 330-131-335 si metrou Aviatorilor-Piata Sudului.

#6889
2Unlimited

2Unlimited

    "No limits"

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,667
  • Înscris: 29.12.2016
Continuarea povestirilor mele din armata le veti gasi pe topicul nou creeat povestirilor de acest gen:
https://forum.softpe...a/page__st__126

Daca vreun moderator are timp, poate sterge postarile mele de aici. Vor ramane acelea de pe topicul de mai sus, intre timp le-am adaugat si diacritice.

Edited by 2Unlimited, 28 January 2019 - 13:03.


#6890
2Unlimited

2Unlimited

    "No limits"

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,667
  • Înscris: 29.12.2016
Se intampla tot prin ‘92. Vine si timpul ca noi sa organizam un bal al bobocilor, eram doar in clasa a XII-a. Colegii mei de clasa mustangi, ma cunosteau de pe la majorate, nu lipsisem de la niciunul. Stiau ca nu beau dar sunt bun al naibii la dans. Nici nu incepuse balul si deja isi facusera planul. La concurenti il bagam si pe “Sunculitza”; porecla nu avea treaba cu grasimea, ca eram slab ca un tar, era o derivatie de la numele meu de familie. Ii dam lui premiul, asta stie toate intrebarile, n-o sa ne fie greu. Si asa noi suntem in juriu. Si apoi diriginta il place ca mai misca la matematica, iar profu’ de romana il crede un pampalau, pentru ca nu a chiulit niciodata de la orele lui. O sa fie surprins. Ca si o paranteza, intr-adevar, nu chiulisem decat o singura data de la romana in 4 ani de liceu, era ceva in privirea acelui profesor care ma facea sa-l respect mai mult decat pe oricare alt profesor. In rest chiuleam si eu. Insa aveam grija sa nu depasesc 9 absente pe trimestru, sa-mi iasa nota 10 la purtare. Le motivam, le tineam evidenta, si stiam daca mai pot chiuli sau nu. Totusi, erau ore la care ne hotaram toata clasa sa chiulim. Atunci era ok, nu primeam absente. La premiul I, continua colegii, avem o caseta originala cu Vanilla ICE, si o sticla de whisky. Caseta o iei tu, si sticla o bem toti. Caterinca, stiau ca eu nu beau, insa puteam sa ma pun cu colegii mei de clasa? Pârlă, asa era porecla colegului mai smecheras din clasa, probabil o derivatie de la soparla, pentru ca era mai ascutit la minte decat noi toti, facea Bulgaria inca de pe-atunci, si ne vindea postere A2 cu 2-3 lei posterul, facea parte din juriu. Mai facea parte din juriu si un alt coleg, care era DJ-ul clasei pe atunci, eu aveam vreo 500 casete, si el ma depasea cu mult. Avea si dublucasetofon Sharp, chiar 2 bucati, si ne mai tragea muzica, 1 leu minutul. A inceput concursul. Aceleasi intrebari cu care eram deja obisnuit. Pana si melodia concursului de dans era aceeasi, un colaj facut de un DJ cunoscut din oras, care se tot perinda pe la organizatorii de baluri. La rap nu a miscat nimeni. Nada. Aveam ca si pereche o fatuca de prin clasa a 9-a, care initial nu prea voia sa concureze cu mine, cauta ceva mai cu muschi, insa cand astia de la mine din clasa i-au spus: asta e rapper, a acceptat. Am invatat-o cateva scheme foarte usoare si cu impact maxim. Mi-a intors sapca invers, ma arata cu degetul, apoi a luat ea sapca si si-a pus-o pe cap, totul pe ritm. A iesit ca o coregrafie, desi nu a fost nimic pus la punct dinainte. La un moment dat si eu faceam niste scheme invatate din discoteca, unde, dupa ce faci cateva scheme pe jos si lumea vede ca stii sa dansezi bine de tot, nu te mai omori pe scena, ci faci numai niste miscari din corp, ajutandu-te de maini, fara sa mai muti picioarele, niste chestii de rap de strada. Am mai vazut unele figuri, in stil mai performant, in filmele “Step up”, unde ti se pare ca fac misto concurentii unii de altii, chestii “grele”. Nu a surprins pe nimeni faptul ca am luat premiul I. Numai niste carcotasi stateau intr-un colt si mormaiau, uite ma la astia, ei au dat premiul, si tot ei l-au luat. Nu ma interesa. Aveam o caseta originala cu Vanilla ICE. Insa n-am sa uit niciodata privirea profesorului de limba romana cand m-a vazut dansand rap. Rapul inca era asociat cu gangsterii in acea perioada. Imbracamintea la fel. In discoteca, desi eram jumatate de buletin, daca dansam putin rap, nu indraznea sa ma calce nimeni pe coada. Intotdeauna un rapper avea spate, si in majoritatea timpului asa si era. Insa asta nu m-a oprit sa-mi iau si cateva capace cateodata, parca am mai povestit asta undeva pe forum. Si, intr-adevar, profesorul de limba romana ma privea ca pe un elev silitor, care noteaza totul in caiet si nu ridica privirea mai sus decat media. Contrastul a fost foarte puternic. Chiar a venit la mine dupa bal si m-a intrebat, mah, unde ai invatat tu sa dansezi asa? Mi-a dat 10 la dans. Nu-mi daduse 10 la romana in 4 ani de liceu…

Edited by 2Unlimited, 28 January 2019 - 14:02.


#6891
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,664
  • Înscris: 13.06.2004
Când încă eram în maxim clasa a VI-a când am auzit că în Armată te speli cu apă rece. Mă gândeam că va trebui să mă obişnuiesc de dinainte de armată cu spălatul cu apă rece. Din fericire nu a fost cazul. Eu şi vara mă spăl cu apă caldă (în fine, vara merge să mă spăl la brâu cu apă călâie), că doar nu am chef să răcesc.
Serviciul militar obligatoriu ar fi trebuit desfiinţat măcar de prin 1994. Ca să nu mai chinuie aiurea oamenii, plus să fie bani de înzestrare cu echipament şi reparat ce se mai putea repara. Dar prin 2000 cred că deja nu mai erau luaţi toţi apţii în armată. Aş fi fost în stare să fac facultate până la 35 de ani ca să scap de armată. Poate dacă aş fi nimerit la transmiuni să fi fost mai acceptabil.
Nici nu am citit prevederea cu desfiinţarea serviciului militar obligatoriu când a fost referendumul din 2003 cu Constituţia. Am votat contra ei pentru vreo 2 motive...

Din păcate cu dansul nu am fost as vreodată. Mai încercau unele persoane (fete în general) să mai înveţe la discotecă, mai copiam ce vedeam altădată. În clasa a VI-a era desenat pe o bancă un cornet de îngheţată şi era scirs "Vanilla Ice". Credeam că se referă la îngheţată de vanilie - ce paralele eram cu muzica pe atunci... "Ice ice baby" într-adevăr, e o piesă Rap aparte, mai ales că e făcută de un Alb. Un alt Rapper Alb interesant a fost Snow (Albu' ca zăpada).
Dar aveai costumaţie de Rapper când ai dansat pe piesa aia?   Posted Image
Apropos de Rap, uite ceva interesant

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Xa0D-Li9Quk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


Revenind la dans şi la şcoală, în clasa VIII-a trebuia să fie un bal al clasei la şcoală, bal care nu s-a ţinut. Se trăseseră la sorţi perechile şi ştiu că frumoasa clasei (prima care mi-a frânt inimia) picase cu unul mai golănaş (căsătorit acuma, dar nu cu acea fată). Eu nu mai ştiu cu cine picasem, dar trebuia s-o fac pe M.C.-ul (deşi pe atunci mă încurcam mai mult în vorbe decât acuma). Dar nu a fost să fie. Azi seară, gândindu-mă la asta mi-am aminitit că mama mea făcut când era tânără un desen cu un spectacol care nu a avut loc...
În generală nu am avut bal al bobocilor. Doar 1 sau 2 minipetreceri în clasă. La una am tras şi puţină tărie... că pe vremea aia nu era "auleu, minorii beau alcool". Şi azi se mai bea. Pe când eram în liceu se dăduse legea aia cu nu se vor mai vine ţigări minorilor şi cum mă apucasem de fumat m-am gândit că ar fi bine să fac provizii, ca să am ce să fumez... dar e România. Într-o noapte am stat să caut 'Carpaţi' la bucată, dar nu am găsit. Când i-am spus mamei că fumez m-am încuita în cameră ca mi-era frică să nu mă bată, dar nu am păţit nimic. O dată mi-a găsit ţigări ascunse... noroc că nu eram fumător înrăit.
Balul de sfârşit de clasa a VIII-a a fost mişto, dar nu pentru că am dansat (<<Numele meu de familie, "Macarena" este pentru fete>>, că eu, deşi băiat, am dansat pe "Macarena"). Ci pentru că am intrat în vorbă cu fetele de la căminul de la "A.D. Xenopol" (balul era în sala de mese şi ăia de la mine din clasă s-au dus la etaj... deh, băieţii). Mai 1997 (noroc că am notat undeva, că eu ţineam minte că erau Iunie, dar în Iunie nu mai era la tv "Fort Boiard"). Din păcate poze de atunci nu am   Posted Image
În clasa a IX-a nu am avut bal al bobocilor, în a XI-a a fost mişto dar a ţinut maică-mea să plec devreme (pe la 10... în a X-a plecasem de plictiseală de la Preotesa), în a XII-a am fost în "Sala" şi ne-am plictisit de Latino (a 2-a zi am dorit să mă duc la pişcină la "Miramar", dar era frig şi mă luase cu dureri în gât din cauză că băusem apă rece de robinet, că deh, în discotecă consumaţia e scumpă).
Am mai fost la balul bocilor de la Construcţii (de vreo 3 ori). La Istorie doar o dată şi m-aş şi enervat, aşa că am plecat. În anul II sau III (era să zic clasa a XII-a) de la Istorie am fost într-un club aflat la un subsol de pe Str. Ion Zalomit (lângă Cişmigiu), după ce deaba scăpasem de o răcală (acum nu mai sunt chiar aşa de răceşte repede). Ăia dansau, eu visam la alte lumi (pe Muzică Electronică visez la diverse chestii, în funcţie de cum e piesa).

Când merg pe jos spre sau dinspre P-ţa Iancului îmi închipui că în spaţiul verde de la blocurile "dinţi de ferăstrău" dintre Ferdinand (unde nu au mai rămas decât 3 coloane de la fosta benzinărie  Posted Image   ) şi "InterMacedonia" e o cabină telefonică veche cu un telefon public T.M. 2: https://forum.softpe...8#entry24156048
https://forum.softpe...4#entry24148951
https://forum.softpe...4#entry24119655
Nu le-am prins că-s născut la sfârşitul lui 1982. Dar nu ştiu de ce modelul ăla şi nu T.M. 3 îl visez acolo (pe T.M. 3 l-am apucat).
Printre alte colecţionez şi cărţi de telefon (liste de abonaţi telefonici). Nu au nici un farmec dacă nu au reclame în ele, măcar aşa vreo 10, cel puţin la servicii de telecomunicaţii. Mie îmi plac alea cu reclame desenate de mână (mama mea are talent la desen, eu nu prea). Ce extaz ar fi fost pe mine să găsesc reclame desenate la C.F.R. (vagon de dormit, bar/restaurant, cumpăraţi Mersul Trenurilor pe dischetă sau C.D.) or chiar imagini!, dar ar fi mers şi la discoteci, anumite tipuri de magazine (muzică, haine ieftine la modă...), discoteci, posturi de radio şi tv sau de ce nu iluminat. Şi alea făcute pe computer sunt utile. Păcat că cele 2 nouzeciste din Bucureşti sunt ... la reclame  Posted Image   (1992 nu are deloc). Măcar am Braşov 1994 şi Prahova 1995 (cu o pagină lipsă). Constanţa nu am reuşit să găsesc de nici un fel. Bucureşti mă interesază că-s Bucureştean, Prahova şi Constanţa pentru că am fost în multe vacanţe pe acolo. Mai uşor găseşti unele din perioada comunistă.
Mi-aş dori în colecţie şi Ghidul Serviciilor  Bucureşti 1992 şi 1996. Şi ceva pliante sau liste de abonaţi din judeţele prin care am fost în excursie în 1997. Prin 1997? era vorbă să merg cu nişte persoane de vârsta mea şi mai mici un pic (care veneau şi ele în vacanţă la Proviţa de Sus, Prahova) la Lacul Lala, dar nu a fost să mai fie acea tabără (grupul de 3 tot mergea în tabere - inventasem termenul de "tabaroman").
Neh, când mă mai uit pe Prahova 1995 ... mă pot gândi la unele vacanţe ce ar fi putut fi sau la lumea de atunci, că are reclame legate de activitatea comercială din judeţ.
Cineva a promis că îmi dă câteva reviste "Bravo" România din anii '90. Deabea aştept. O să pun topuri.

Cred că faptul că vedeam la televizor filme vechi sau filme din anii '70-'80 despre care credeam că-s din 1988-1990 până la data difuzării la televizor cred că mi-a creat o anumită perecepţie asupra lumii. Dar îmi plăceau şi filmele mai vechi. Spune-le tinerilor de acuma să-şi facă cultură cinematografică... O să colecţionez cât pot ca să nu se uite unele lucruri.
Ieri am găsit într-o pungă pusă în scară nişte D.V.D.-uri. Le-am luat. Acum îmi sunt indiferente, poate mă bucur că mă mai uit la un film, dar deşi nu mai sunt Distruge Visele lui Daniel (cine-i Daniel? Eu. Mă cheamă Ştefan-Daniel) - distruge pentru că a omorât caseta video, tot mai mult îmi plac caseta video şi LaserDiscul (L.D.-ul). Bine, totuşi prin 2007-2008 visam la un DVD player de 15.000.000-20.000.000 Lei, dar cineva mi-a spus că ar trebui să am un tv mare pentru unul aşa de scump. Visam la ceva scump ca să fie Made in Japan. Până la urmă m-am ales acum vreo 2-3 ani cu o bijuterie care costa cam 15.000.000 Lei vechi la vremea ei... asamblată în Elveţia. Cineva l-a luat printr-o minune cu 1.500.000 Lei şi eu şi cu mai puţin. "Standard" îi zice aparatului. Sursă cu transformator, motor ca lumea... Televizor mare tot nu am. E ăla de 21" (54 c.m.) din 2000, însă e cam mic pentru 16:9.  Un colecţionar din Olanda mi-a arătat un D.V.D. changer cu capacitate de 200 de discuri!
Preferam însă C.D.-ul casetei. Că nu aveam casetofon. Dar oricum, am mai multe casete audio decât C.D.-uri. 2Unlimited nu am separat.
Am găsit şi ceva C.D.-uri pe stradă (chiar în ziua concertului sau cea de dinaintea concertului de pe 13 Iulie anul trecut - "We love retro" ... Anii '90 sunt viitorul), dar bănuiesc că o parte din cele luate dintr-un mare second-hand de la gunoi erau luate.
Oare vreun post de radio Românesc din anii '90 a difuzat muzică nouă de pe disc de vinil?    Posted Image     Îmi doresc în colecţie ceva vinluri cu Euro-Dance.

Edited by djl, 28 January 2019 - 21:48.


#6892
2Unlimited

2Unlimited

    "No limits"

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,667
  • Înscris: 29.12.2016
Aveam o pereche de pantaloni de stofa neagra facuti la comanda la croitoria "Titi". Pe fiecare crac aveam la mijloc dimensiunea 80 cm la circumferinta si jos se terminau cu 20 cm. Nu gaseai in comert asa ceva. O geaca neagra de piele turceasca din petice, si cu embleme, si o pereche de ghete adidas Puma. Plus o sapca pe care o mai purtam din cand in cand, nu o purtam intotdeauna ca-mi strica bretonul. Se uita lumea dupa mine pe strada, dar eu vedeam numai fetele... Nu le purtam decat la baluri, in discoteca sau la chefuri. Nu le luam cand ma plimbam prin oras sau mergeam la scoala. Imi aduc aminte ca prima pereche de blugi prespalati pe care mi-am luat-o din talcioc m-a costat 2000 lei. Insa erau drepti. Nu-mi placeau aia depeshari, care jos erau evazati.

 djl, on 27 ianuarie 2019 - 04:22, said:

Doream să mănânc o casată la Cofetăria "Casata"

Si noi eram innebuniti sa mancam o casată, tot la cofetaria Casata din oras. Parca era inghetata, sau o combinatie de prajitura / inghetata. Mult mai tarziu mi-am permis una, era destul de scumpa. Nu m-a dat pe spate. Claudia imi placea, si am ramas cu ea si acum. Prajitura Claudia Posted Image

Edited by 2Unlimited, 30 January 2019 - 12:12.


#6893
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,664
  • Înscris: 13.06.2004
Croitorii sunt la mare căutare şi azi. Atunci erau regi, că nu se găseau unele lucruri. Şi cine avea cataloage cu tipare era şmecher în perioada comunistă, dar cred că şi la început de anii '90.
Prăjituri nu mâncam prea des la cofetărie. Se mai făceau în casă.
Dar la cinematograf mergeai?   :)

#6894
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 10,000
  • Înscris: 14.04.2016

 2Unlimited, on 30 ianuarie 2019 - 12:11, said:

Si noi eram innebuniti sa mancam o casatć, tot la cofetaria Casata din oras. Parca era inghetata, sau o combinatie de prajitura / inghetata.
Mult mai tarziu mi-am permis una, era destul de scumpa. Nu m-a dat pe spate. Claudia imi placea, si am ramas cu ea si acum. Prajitura Claudia Posted Image
Cand aud "Prajitura Claudia" gandul ma duce la savarina fetei.
Urat nume de prajitura ! desi prajitura arata bine  Posted Image
Attached File  Prajitura Claudia.jpg   157.84K   3 downloads
Attached File  Prajitura Claudia1.png   1.33MB   3 downloads

Cofetariile din anii '90 sunt supraestimate ! si-au pierdut gustul si farmecul dinainte de '89 din cauza liberalizarii pietei.
Se putea comercializa orice materie prima (chimicale) pt. a face prajituri, si cu cat era mai ieftina materia prima cu atat mai nasoale erau prajiturile.

Sau imi amintesc gresit ?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate