Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Genetica vs educatia vs cultura

Asus ROG - Probleme mari wi-fi

Recomandare Apartament

reparatie zgarietura bara spate
 Lipire XPS de hidroizolație ...

Detectare dispozitiv de ascultare...

Detectare posibile dispozitive de...

suport/cutie fixare SSD in locul ...
 Popcorn stradal

De ce ard asa de violent masinile...

Sfat achizitie bicicleta MTB

Imi tot apare ipconfig
 Degresant auto eficient

Pistol care sa pulverizeze vopsea...

Cursuri inot apa netratata

Telefoane vechi, fixe si mobile c...
 

Probleme receptie programe HD la cablu la RDS

- - - - -
  • Please log in to reply
119 replies to this topic

#19
ad-bloc

ad-bloc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,892
  • Înscris: 26.03.2012
faci o sesizare si chemi echipa tehnica din nou.

#20
helbet

helbet

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 106
  • Înscris: 01.05.2006
EU prindeam tot ce se poate prin DVB-C pana acum vre-o doua zile (in Sibiu). Dintr-o data mi-a aparut No Signal pe toate posturile.. Am tot scanat si niciodata nu am mai prins toate posturile..

Am vrut sa trimit TVul la garantie pentru ca pe receptorul Humax SD toate posturile se prind bine. Semnalul are putere 67%.. Din pacate vad ca direct in TV semnalul si calitatea fluctueaza..

Nu stiu ce sa mai cred.. O fi RDS? o fi TVul?

Edited by helbet, 16 April 2012 - 00:51.


#21
ciprebbe

ciprebbe

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 444
  • Înscris: 29.05.2010

 helbet, on 16th April 2012, 01:51, said:

EU prindeam tot ce se poate prin DVB-C pana acum vre-o doua zile (in Sibiu). Dintr-o data mi-a aparut No Signal pe toate posturile.. Am tot scanat si niciodata nu am mai prins toate posturile..

Am vrut sa trimit TVul la garantie pentru ca pe receptorul Humax SD toate posturile se prind bine. Semnalul are putere 67%.. Din pacate vad ca direct in TV semnalul si calitatea fluctueaza..

Nu stiu ce sa mai cred.. O fi RDS? o fi TVul?
ce fel de TV ai? (panasonic, sony...)
sa nu fie picat NIT ul pe digital si sa ii trebuiasca TV ului tabelul

#22
helbet

helbet

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 106
  • Înscris: 01.05.2006

 ciprebbe, on 19th April 2012, 16:54, said:

ce fel de TV ai? (panasonic, sony...)
sa nu fie picat NIT ul pe digital si sa ii trebuiasca TV ului tabelul


Intr-adevar apare ceva de NIT (Could not receive NIT). Am un LG 32LE5500. Intre timp am fost cu el la Service si mi-a schimbat placa de baza.. Merge bine acum si prinde 124 canale digitale.

Acum 5 minute insa, am vazut ca sunt probleme pe frecventa de 466 MHz. Acolo este Antena 2, TVR3 etc.. Fluctueaza calitatea semnalului... si nu prea mai prind nimic pe frecventa respectiva. Am crezut ca iar s-a stricat TVul, dar m-am uitat si pe Humaxul meu SD.. M-am uitat pe 466 MHz si are aceleasi fluctuatii de calitate a semnalului.. Deci e ceva de la RDS.

NIT-ul ce este de fapt. Si despre ce tabel este vorba?

Edited by helbet, 27 April 2012 - 00:28.


#23
delpiero

delpiero

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 108
  • Înscris: 11.12.2003
Salutare,
de vreo 2 zile am si eu o problema cu semnalul digital la RDS.
Mentionez ca am avut un Samsung C7000 pe care l-am schimbat recent cu un D8000, o perioada chiar au mers in paralel printr-un splitter si ambele aveau semnal ok.
Receptia se face doar cu tuner-ul incorporat, am abonament vechi RDS de analogic.
De vreo 2 zile, de cand am ramas numai cu D8000, posturile HD se vad cu macroblocuri in perioadele de audienta maxima as zice, deci de pe la 18:30 pana pe la 23:00. In aceasta perioada PROTV HD de exemplu nu se poate vedea deloc, are semnal 100 % dar bit error level 2000 (maxim).
Dimineata sau f tarziu noaptea se pot urmarile posturile respective acceptabil, dar tot au un bit error level 20 - 300. Toate aceste posturi au putere semnal maxim 100.

Am refacut toate legaturile in casa (de fapt in locul acelui splitter am pus un conector de-ala metalic pt prelungirea cablurilor catv), am verificat si mufa tv, toate par ok.

Mentionez ca stau la casa si cablul vine de pe stalp, unde se pare ca tocmai au schimbat reteaua de pe analogic pe digital ca tot isi fac reclama in zona pt contracte noi.

Credeti ca aceste interferente apar datorita traseului din casa sau ar fi o problema din reteaua RDS? Totusi am putere semnal 100% pe toate posturile...

As chema tehnicul de la ei dar neavand STB RDS nu cred ca rezolv mare lucru (chiar daca eu le platesc un abon analogic full si ma uit doar la posturile digitale)...

Ce ar trebui sa mai verific?

multumesc,

#24
Lopatar

Lopatar

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,390
  • Înscris: 21.11.2008
Poate vrei sa zici ca au trecut Reteaua Stradala pe G.PON, in loc de H.F.C..

Pai, daca ai Renuntat la un Televizor, dar si la Splitter, -probabil Conectorul ala Metalic este de vina.
Ori tragi un Nou Cablu neintrerupt, ori pui Splitter-ul inapoi (chiar de Nu mai conectezi un al 2-lea T.V.).

#25
siruletzu

siruletzu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 578
  • Înscris: 11.01.2005
am si eu o problema la receptia programelor HD de la RDS. In casa am 3 televizoare  full hd cu tuner dvb c/t incorporat. Pentru ca am si optiunea digi film, am luat si un decodor  SD, si am facut un loop pentru a avea si digi si canalele digitale in acelasi timp.
Practic, cablul de la RDS intra intr-un spliter cu 2 iesiri din care o iesire merge la un TV iar cealalta merge in spliterul nr.2. Din spliterul nr 2( tot cu 2 iesiri), o iesire merge la alt TV in alta camera iar cea de a doua iesire merge in alt spliter nr 3 ( tot cu 2 iesiri) care e (loop-ul). Din spliterul nr 3, o iesire merge in TV iar a doua merge in decodor. Decodorul e legat si el prin scart la TV. Am facut combinatia asta pentru a putea viziona si digi film si canalele digitale. cel putin asa am sperat.
Celelate 2 TV  prind  foarte bine toate canalele digitale, in schimb cel de al treilea, unde e si decodorul nu prinde ProTV HD, Acasa HD, Nat Geo Wild HD si Sport.ro HD. Probleme de semnal nu sunt, pentru ca am facut o sesizare si au masurat semnalul care e foarte bun, la fel si legaturile si cablul care e de 75 de ohm.
Problema e ca  daca ma conectez la TV, fara sa trec prin loop (spliterul 3), adica direct din spliterul 2, prind toate posturile HD, dar in momentul in care ma conectez din loop (spliterul nr. 3) nu le mai prind pe cele mentionate mai sus, chiar daca e conectat sau nu si decodorul.
Am incercat sa elimin  spliterul nr 3  si am inlocuit spliterul nr 2 cu un spliter care avea 3 iesiri. Niciun rezultat. Foarte curios, deoarece pe spliterul cu 3 iesiri, aveam conectat 1 TV in alta camera care prindea toate canalele digitale, decodorul si al doilea  TV, care nu prindea ProTV HD, Acasa HD, Nat Geo Wild HD si Sport.ro HD.
Sper sa nu va fi pierdut cu atatea detalii, dar am incercat sa detaliez cat mai bine, in speranta ca cineva poate a reusit sa rezolve cazul meu.
Stiu ca o solutie ar fi decodorul HD de la digi, dar momentan mi se pare cam scumpa chiria de 10 lei pe luna pentru el.
Are careva vreo idee? multumesc anticipat!

#26
lupull

lupull

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,076
  • Înscris: 21.02.2007
De ce iti place tie sa te scarpini la urechea dreapta cu mana stanga ?
Nu era mai usor sa cumperi un spliter cu 4 iesiri ( 3 TV-uri + decodorul sd )
Fiecare spliter are o pierdere de semnal si daca ai mai mult de 1/2 splitere , pierderea de semnal poate fii destul de mare
Cei de rcs cand vin sa iti masoare nivelul de semnal , ti-l masoara sa fie bun doar pt. 1 tv , fiindca asa este normal/considera ei
Ca tu detii 2/3/4 tv-uri , asta numai este prb. lor , asa ca :
Verifica daca ai cu un multimetru analog/digital cablu coaxial sa nu aibe/fie in scurt sau cel mai bine schimba-l , schimba si spliterele avute cu unul asa cum ti-am scris mai sus ( 1 IN si 4 OUT ) sau
Schimba toate cablurile coaxiale mai ales daca sint din acelea de proasta calitate cu tresa de aluminiu si staniol , cu cablu coaxial cu tresa de cupru si fir de cupru pe mijloc
Solutia extrema daca nici dupa schimbarea celor de mai sus nu este functionabila , cumpara un amplificator banda larga ( 47 - 863MHz ) si nu te-as sfatui chinezarii fiindca mergi la noroc cu 2 OUT TV
Astfel ca pe langa o amplificare a semnalului , la fiecare iesire tv ( din cele 2 avute de amplificator ) , poti conecta 2 splitere cu 2 iesiri :
- 1 spliter cu 2 iesiri la 2 tv-uri si
- 1 spliter cu 2 iesiri la 1 tv + decodor sd
Totusi dupa descrierea ta , eu cred ca ai prb. cu nivelul de semnal mai ales dupa iesirea din al 2-lea spliter

#27
siruletzu

siruletzu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 578
  • Înscris: 11.01.2005
multumesc de raspuns. din pacate reteaua existenta nu o mai pot schimba, configuratia apartamentului nu imi permite sa mai trag cabluri, cel putin vizual e deranjant. semnalul a fost  masurat in toate spliterele, si e foarte bun. persoana de la rds, e un prieten de al meu si chiar s-a straduit sa ma ajute.
ai putea sa-mi spui cum arata un amplificator de banda larga? sau un link ceva? multumesc din nou!

#28
silvc

silvc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 193
  • Înscris: 18.08.2010
Salut, sunt din Bucuresti si am decodor HD Humax insa unele posturi HD gen ProTV HD, Nat Geo Wild HD, DIGI 24 HD si HBO HD se vad cu macroblocuri, am observat ca daca scot cablul internet din router sau din calculator aceste posturi functioneaza ok, ce imi recomandati ?

#29
raduors

raduors

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,108
  • Înscris: 13.07.2008
incearca sa muti routerul mai departe de STB... am mai citit pe forum, ca unele routere, sau dispozitive gen termostat de centrala fara fir, afecteaza... nu sunt sigur, dar poti incerca... la mine, era pb cu telefonul fix de la RTC care interfera...

#30
silvc

silvc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 193
  • Înscris: 18.08.2010
Nu am mai avut probleme dupa ce am mutat STB-ul si am repornit router-ul.

#31
mariusica1000

mariusica1000

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 21.09.2012
Salut.
Am luat un TV lcd marca LG tipul 32LD420 care are tuner DVB-T si DVB-C dar nu stiu cum sa fac sa prinda canalele digitale. TV-ul Samsung pe care l-am mutat in aceeasi camera, la acelasi cablu prinde canalele emise digital si canalele in format HD.
Multumesc de ajutor ( tatal meu e disperat ca tv-ul sau LG e naspa fata de samsung-ul meu LE32C320

#32
crislacor

crislacor

    Cui îi pasă...?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,074
  • Înscris: 20.06.2009
Fiind un model mai vechi (2010 dacă nu mă înșel), trebuie să pui Suedia, Finlanda sau Germania la setările de țară. Limba subtitrării și limba de meniu le lași pe română. Căutarea programelor digitale o faci pe Cablu și pe Complet (nu pe Rapid). Dacă vrei să rearanjezi mai târziu canalele, trebuie să debifezi opțiunea de Numerotare Automată. Căutarea durează undeva în jur de zece minute, deci nu te impacienta. Baftă!

#33
mariusica1000

mariusica1000

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 21.09.2012
MULTUMESC MULT crislacor, a mers cu Suedia !!! Ai facut un om fericit. Tatal meu era dezamagit de tv iar acum e super incantat.
Totusi de ce este asa de mare diferenta in vizionarea canalelor ? Nu ar fi trebuit sa vad destul de bine posturile si fara digital sau cablurile si mufele mele sunt slabute ?

#34
carceanu

carceanu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,440
  • Înscris: 10.07.2009
puteai sa pui = il gaseai la tari in stanga jos,reglezi ceasul manual si e gata

#35
crislacor

crislacor

    Cui îi pasă...?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,074
  • Înscris: 20.06.2009

 mariusica1000, on 23 septembrie 2012 - 10:50, said:

MULTUMESC MULT crislacor, a mers cu Suedia !!! Ai facut un om fericit. Tatal meu era dezamagit de tv iar acum e super incantat.
Totusi de ce este asa de mare diferenta in vizionarea canalelor ? Nu ar fi trebuit sa vad destul de bine posturile si fara digital sau cablurile si mufele mele sunt slabute ?
Cu plăcere! Nu am înțeles ce vrei să spui prin ”fără digital”...?Posted Image  Există o diferență majoră pe digital (cel puțin la unele canale) între HD și SD. Rezoluțiile de imagine sunt diferite, deci implicit și modul în care se văd. Cât despre canalele analogice, se știe foarte bine că acestea se văd mult mai prost pe un LCD, LED sau plasmă comparativ cu un CRT. Oricum, sunt multe variabile care pot influența imaginea...categoric printre acestea se află și cablurile sau mufele, dar și tipul de panel al televizorului sau rezoluția acestuia. Pentru a ne forma o părere corectă, e nevoie de mai multe detalii de la tine.

 carceanu, on 23 septembrie 2012 - 10:54, said:

puteai sa pui = il gaseai la tari in stanga jos,reglezi ceasul manual si e gata
Nu toate modelele vechi merg pe varianta cu alte țări (sau =, cum ai pus tu). Spre exemplu, SL-ul meu 8000 merge doar pe Suedia sau Finlanda. Recepționează canale digitale și pe alte țări, dar nu întreaga grilă.

#36
mariusica1000

mariusica1000

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 21.09.2012
Am vrut sa spun Analogic dar nu gaseam termenul. Nu banuiam ca e asa o mare diferenta intre Analogic si Digital.
Acum as mai avea ceva, nu pot sa vad filmuletele facute cu aparatul foto de pe stick. Pozele merg.
Ar trebui sa-i mai fac ceva LG-ului meu 32LD420 ?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate