Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)
 

Primul avion supersonic romanesc si ARCA

- - - - -
  • Please log in to reply
429 replies to this topic

#37
asterix1

asterix1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,357
  • Înscris: 21.09.2010
Nea Vasile strungarul de la ARCA lucreza la strung un ax la transportorul de echipamente,pardon de la roata
caruciorului de Carrefour:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/zVyAMIEeG3k?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Foarte interesant pentru drumul spre supersonicul romanesc IAR 111.
Linguri, fuse, tuciuri avem....., facem si burlane.

#38
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,957
  • Înscris: 03.12.2005
Vai mama lui de strungar. Pana si elevi de profesionala am vazut mai buni.

#39
asterix1

asterix1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,357
  • Înscris: 21.09.2010
Cei care vor sa ajute la construirea supersonicului IAR-111 pot contribui cumparand tricouri,sepci si cani marca ARCA:http://www.arcatv.com/ro/magazin.htm

Edited by asterix1, 03 July 2011 - 01:10.


#40
infostoc

infostoc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 255
  • Înscris: 07.04.2007

View PostRosebud09, on 18th June 2011, 21:05, said:

(noi folosim spuma de polistiren foarte densa)

Care voi ?
Sa nu-mi spui ca romania proiecteaza avioane ca ma cac pe mine de ras. Da-mi te rog un exemplu de avion cunoscut pe care l-ai proiectat. Sau te joci acasa cu scartaitoare ?

Edited by infostoc, 03 July 2011 - 01:26.


#41
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,633
  • Înscris: 02.10.2009

View Postinfostoc, on 3rd July 2011, 01:17, said:

Care voi ?
Sa nu-mi spui ca romania proiecteaza avioane ca ma cac pe mine de ras. Da-mi te rog un exemplu de avion cunoscut pe care l-ai proiectat. Sau te joci acasa cu scartaitoare ?


Tonul aminteste de superioriratea si infatuarea specifica celor din trupa ARCA.
Va inchipuiti ca ceea ce posteaza ARCA pe Tube este dovada de capacitate tehnica si indemanare?
Aproape tot ce pun acolo este foarte descalificant pentru ei, din punctul de vedere al unei persoane obisnuite care are tangenta cu domeniul tehnic, nu neaparat in aeronautica, ce sa mai zic de un specialist. Sa iei podeaua ca linie de referinta sau sa folosesti cutie de strung masive, fara placuta (nu am mai vazut asa ceva de vreo 25 ani, mersi pentru amintirile reascolite) ca in filmul de mai sus indica nu numai saracie materiala ci si saracie in gandire. Sau autorii filmului isi inchipuie ca ceea ce fac este nemaipomenit, de merita aratat la toata lumea, ca de exemplu strunjirea unui ax de carucior?
Cu siguranta ca nu, nu au cum sa fie asa naivi. Ei urmeaza consecvent scopul si anume publicitatea cu orice pret (vezi postarile pe internet si "canalul de stiri"). Dat fiind nivelul de cultura tehnica si nu numai al poporului caruia li se adreseaza (vezi aventurile BAC ului si alte asemenea chestii din ultimii ani - scuze celor care nu sunt in cauza) au intrevazut sanse mari ca sa reuseasca. Chiar aici pe forum la rubrica Stiinta ati avut ocazia recent sa vedeti ce bine sta tineretul cu fizica ("care e viteza sunetului in vid ?"). Astora poti sa le vinzi orice.
Imaginati-va apoi ce poate gandi despre toate astea o persoana care efectiv a lucrat vreo 30 ani in domeniul tehnic, inclusiv aeronautic, in Romania si peste Ocean, despre metodele de lucru adoptate si prezentate pe net.
Am mai spus ca totusi problema nu este la executia efectiva, ci la conceptia generala.
Ce vor sa demonstreze tovarasii nostrii? Ca lucreaza si folosesc banii, si chiar cu mijloace modeste, in conditii grele tot se poate face treaba, nu? Ca inventatorul acela de garaj care le este mentor acum?
Ei bine nu, nu se poate, doar daca rezultatul este masluit dinainte, invaluit in ceata sau staniol sa dea bine, asa cum a fost ultima lansare de pe mare, alta lucrare abandonata, ca de fapt toate cele de pana acum. Adunati si vedeti: in fiecare caz care au fost obiectivele si care a fost rezultatul.

PS. Sa stiti ca nu ma joc cu scartaitori, asa cum credeti ca fac restul romanilor care nu sunt savanti ca cei de la ARCA. Arcasii si fanii lor isi inchipuie ca altceva nu exista, n-au existat altii inaintea lor si nu vor mai fi... si trebuie crezuti pe cuvant chiar daca-si dau cu stangul-n dreptul la fiecare episod.
Prostie nu cred ca este, doar naivitatea data de lipsa de cunostinte si de un orgoliu exagerat.
Eu fac ce pot, proiectez, construiesc, testez "obiecte" care costa fiecare mai mult cat toti banii sifonati de arcasi in 10 ani si poate pentru ca sunt prea obisnuit cu calcule exacte, tehnologii precise si raspunderea implicata de toate astea nu pot sa nu fiu revoltat de impostura care se revarsa din mascarada asta. La fel ca mine sunt poate alte mii care pur si simplu nu accepta.
Se pare ca nu sunteti printre acestia...
Oricum nu merita sa ne agitam atat, la urma urmei baietii lucreaza, invata, se straduiesc, si macar o macheta frumoasa din plastic tot va iesi. Decat prin baruri sau plimbat hartii prin birouri tot e de 1000 de ori mai bine. Doar sa nu mai zica ca merg pe Luna cu jucaria aia si suntem prieteni! :D

Edited by Rosebud09, 03 July 2011 - 05:21.


#42
infostoc

infostoc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 255
  • Înscris: 07.04.2007

View PostRosebud09, on 3rd July 2011, 06:18, said:

Sa stiti ca nu ma joc cu scartaitori ...
Eu fac ce pot, proiectez, construiesc, testez "obiecte" care costa fiecare mai mult cat toti banii sifonati de arcasi in 10 ani si poate pentru ca sunt prea obisnuit cu calcule exacte, tehnologii precise si raspunderea implicata de toate astea nu pot sa nu fiu revoltat de impostura care se revarsa din mascarada asta.

Dati-mi va rog macar un exemplu. In primul rand sunt extrem de curios despre ce obiecte scumpe e vorba. In al doilea rand, asta v-ar aduce niste credibilitate si v-ar feri de comentarii asemanatoare pe viitor.

#43
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,633
  • Înscris: 02.10.2009

View Postinfostoc, on 3rd July 2011, 13:55, said:

Dati-mi va rog macar un exemplu. In primul rand sunt extrem de curios despre ce obiecte scumpe e vorba. In al doilea rand, asta v-ar aduce niste credibilitate si v-ar feri de comentarii asemanatoare pe viitor.

In mod normal ar fi trebui sa fiu oricum scutit de comentarii asemanatoare.
Va intoarceti la vechea problema, aceea "Dar cine esti dummeata de indraznesti sa critici ?" conform careia un oarecare, sa zicem tamplar sau fizician nu are voie sa spuna ca un cartof e stricat si pute daca nu e agronom, de specialitate adica.
Aici a fost vorba intotdeauna de lucruri simple, usor de observat de majoritatea oamenilor si asta este cu atat mai rau. Macar daca doar specialistii s-ar fi pronuntat asupra vreunui detaliu super tehnic in timp ce gloata n-ar fi vazut nimic suspect. Din pacate, in cazul de fata lucrurile cam miros de la distanta si nu trebuie nici un palmares sau backround maret ca sa dea credibilitate.
Identificarea personala sau incercarea de a extrage date care sa identifice persoana sunt practici interzise pe forum, din motive foarte lesne de ghicit: protectia persoanei, mai ales intr-un mediu care permite cu mare usutinta ca batjocura sa se desfasoare in voie. In orice situatie, nimeni nu este suficient de "bun" pentru cineva, oricine poate gasi sau inventa cate ceva despre altcineva, de aceea se pastreaza doar un nickname pe forum.
Chiar daca as spune mai multe, ati crede chiar tot, ar trebui demonstrat, etc? E un fel de a ne invarti in jurul cozii si nu serveste la nimic.
Atacati ideile, demonstrati falsitatea lor, nu va legati de persoane care nu sunt publice.
Cu toate astea, daca vreti detalii dati un "?" pe PM.

#44
mymothman69

mymothman69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,035
  • Înscris: 16.01.2006

View Postloock, on 12th June 2011, 22:55, said:

Deocamdata vad doar reclama pe fata la Makita.
Chestie care nu ma supara deloc, ba chiar din contra :P

Pe de alta parte, considerand ce se stie pana acum, o sa cam faca de rusine atat numele de Makita, cat si pe cel de IAR.

In prezent sunt foarte ocupat, asa ca nu prea am timp sa-mi bat capul cu aerospatiale.
Am insa o inventie personala mai veche, respectiv un motor repulsor cu randament cuantic slab, generatia I, cu o constructie accesibila atat d.p.d.v. al costurilor cat si al complexitatii.

Randamentul cuantic atins de aceasta clasa de motoare, este extrem de slab, aproape infinitezimal, insa chiar si asa dezvolta o forta cu peste un ordin de magnitudine mai mare decat motorul teoretic vizat in prezent de ARCA (construit la un gabarit si o masa comparabila)

Cum spuneam, am foarte mult de lucru, si chiar daca sunt obisnuit zilnic sa contactez oameni pt. relatii business, din lipsa timpului, deocamdata nu intentionez sa contactez ARCA.
Pe de alta parte, daca responsabilii ARCA sunt interesati sa faca ceva serios, ma pot contacta in vederea colaborarii, si in acest caz ma voi simtii obligat sa raspund pozitiv.


Da' ce-s prosti? Sa imparta gloria cu tine? Si sa-ti puna poza pe primul robot de explorare lunar, cu care se va plimba pr. prov. univ. dr. doc. aerosp. Dumitru Popescu pe fata intunericita a lunii?

#45
infostoc

infostoc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 255
  • Înscris: 07.04.2007

View PostRosebud09, on 4th July 2011, 02:49, said:

In mod normal ar fi trebui sa fiu oricum scutit de comentarii asemanatoare.
Va intoarceti la vechea problema, aceea "Dar cine esti dummeata de indraznesti sa critici ?" conform careia un oarecare, sa zicem tamplar sau fizician nu are voie sa spuna ca un cartof e stricat si pute daca nu e agronom, de specialitate adica.
Aici a fost vorba intotdeauna de lucruri simple, usor de observat de majoritatea oamenilor si asta este cu atat mai rau. Macar daca doar specialistii s-ar fi pronuntat asupra vreunui detaliu super tehnic in timp ce gloata n-ar fi vazut nimic suspect. Din pacate, in cazul de fata lucrurile cam miros de la distanta si nu trebuie nici un palmares sau backround maret ca sa dea credibilitate.
Identificarea personala sau incercarea de a extrage date care sa identifice persoana sunt practici interzise pe forum, din motive foarte lesne de ghicit: protectia persoanei, mai ales intr-un mediu care permite cu mare usutinta ca batjocura sa se desfasoare in voie. In orice situatie, nimeni nu este suficient de "bun" pentru cineva, oricine poate gasi sau inventa cate ceva despre altcineva, de aceea se pastreaza doar un nickname pe forum.
Chiar daca as spune mai multe, ati crede chiar tot, ar trebui demonstrat, etc? E un fel de a ne invarti in jurul cozii si nu serveste la nimic.
Atacati ideile, demonstrati falsitatea lor, nu va legati de persoane care nu sunt publice.
Cu toate astea, daca vreti detalii dati un "?" pe PM.

Nu ma intereseaza identitatea dvs. Ma interesa doar sa lamuresc aspectul legat de proiectarea avioanelor in Ro, pentru ca nu cred asta. Dar ar fi fost cu putinta sa ma insel si puteati ridica valul ignorantei de pe ochii unui biet muritor. Plus ca afirmatia dintr-un post anterior - "proiectez si construiesc obiecte mai scumpe decat toata ARCA la un loc" - a starnit o curiozitate maligna in creierul meu de balcanic bun doar de contre pe forum.
Pe de alta parte eu pot sa-mi dezvalui identitatea profesionala. Proiectez, sculptez si desenez in lut submarine atomice care sunt mai scumpe decat toate "obiectele" dvs.

#46
Ixtl

Ixtl

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,442
  • Înscris: 27.04.2006
Cabina (macheta ei?) e gata!

#47
Ixtl

Ixtl

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,442
  • Înscris: 27.04.2006
Sumfin's deeply wrong...

ARCA lucrează la filmul de cinematografie „Helen – Cât de departe ai merge”

Quote

Filmul, care își propune să fie cel mai mare proiect cinematografic românesc al ultimilor douăzeci de ani, prezintă eforturile membrilor echipei ARCA pe drumul zborului spre cosmos.
Ei lupta zece ani impotriva indiferentei si a disperarii, cu ajutorul prieteniei, a sacrificiului si a dragostei.
Un film realizat de ei insisi despre viata lor, in care actorii si personajele sunt aceiasi, un film realizat cu un curaj nebunesc, fara limite, asa cum i-a caracterizat intotdeauna. Un film despre adevarul din spatele programelor ARCA.
“În 2009 mi-am dat seama că cei de la ARCA au o poveste de împărtășit. Timp de zece ani am făcut eforturi supraomenești pe calea spre spațiul cosmic, iar povestea noastră nu a ajuns niciodată cu adevărat la public. De ce am intrat în această aventură, a fost ușor, a fost greu, dacă a fost greu, cât a fost de greu și de ce? Am trăit împreună cu colegii mei de la ARCA, 10 ani atât de intenși, încât echivalează cu o viață întreagă. Și atunci mi-am spus, la ce bun sa traiesti o viata, daca nu ti-o poti povesti? Am format un departament de media la ARCA și am detașat câțiva colegi de la tehnic să se ocupe de proiect. Le-am spus, nici mai mult nici mai puțin: de astăzi tu ești regizor, tu ești operator, de astăzi tu ești inginer de sunet, etc. Aveți o lună de zile la dispoziție să învățați tot ce se poate despre cinematografie. Și au făcut-o.” – Dumitru Popescu, Președinte ARCA.
Producția va fi difuzată în sălile de cinema începând cu 8.8.2012.
O echipa de pasionati, entuziasti ce planifica sa lanseze (macar) pe orbita Pamantului un satelit, n-ar trebui sa fie preocupata doar de chestia asta, iar in momentul in care au totul pus la punct sa verifice si sa ras-verifice toate elementele proiectului?
Sau ceea ce vrea sa spuna DP este ca nu va ramane decat un film (cimenatografic...?) al muncii si pasiunii unor persoane care or sa dea bine la camera, sa impresioneze si, poate, sa mai faca rost de finantare pentru proiecte ce nu vor avea nici o finalitate...?
Sunt malitios, dar nu ma pot abtine :D

#48
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,121
  • Înscris: 25.02.2007

Quote

Le-am spus, nici mai mult nici mai puțin: de astăzi tu ești regizor electronist, tu ești operator fizician, de astăzi tu ești inginer de sunet chimist, etc. Aveți o lună de zile la dispoziție să învățați tot ce se poate despre cinematografie rachete. Și au făcut-o.” – Dumitru Popescu, Președinte ARCA.
Suna cunoscut ?  :D

#49
Ixtl

Ixtl

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,442
  • Înscris: 27.04.2006
It gets better...
Se verifica posibiltatile de montare a parasutei reactive a cabinei avionului I.A.R. - 111
Se verifica posibilitatile...?
Posibilitatile de montare (ca sa nu vorbesc de proiectul complet al compartimentului) nu au fost luate in calcul la proiectarea cabinei, in speta a alveolei respective...?
WTF.

#50
asterix1

asterix1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,357
  • Înscris: 21.09.2010

View PostIxtl, on 6th September 2011, 13:12, said:

Sumfin's deeply wrong...

ARCA lucrează la filmul de cinematografie „Helen – Cât de departe ai merge”


O echipa de pasionati, entuziasti ce planifica sa lanseze (macar) pe orbita Pamantului un satelit, n-ar trebui sa fie preocupata doar de chestia asta, iar in momentul in care au totul pus la punct sa verifice si sa ras-verifice toate elementele proiectului?
Sau ceea ce vrea sa spuna DP este ca nu va ramane decat un film (cimenatografic...?) al muncii si pasiunii unor persoane care or sa dea bine la camera, sa impresioneze si, poate, sa mai faca rost de finantare pentru proiecte ce nu vor avea nici o finalitate...?
Sunt malitios, dar nu ma pot abtine :D
Sunt emotionat pana la lacrimi.Cum puteti fi atat de indiferenti la cel mai mare proiect cinematografic românesc al ultimilor douăzeci de ani, prezintă eforturile membrilor echipei ARCA pe drumul zborului spre cosmos.
Ce aveti cu cei ce lupta zece ani impotriva indiferentei si a disperarii, cu ajutorul prieteniei, a sacrificiului si a dragostei.
Un film realizat de ei insisi despre viata lor, in care actorii si personajele sunt aceiasi, un film realizat cu un curaj nebunesc, fara limite, asa cum i-a caracterizat intotdeauna. Un film despre adevarul din spatele programelor ARCA.

Sunt impresionat cum am putut sa critic aceasta echipa stralucita?

#51
Ixtl

Ixtl

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,442
  • Înscris: 27.04.2006

View PostIxtl, on 6th September 2011, 17:52, said:

Spre binele lor sper ca exista 2 parasute identice cu declansare aproape simultana (se vorbeste de o parasuta principala, a.i. presupui ca exista si una secundara), pentru ca cea care apare in video (USH 52 S) are o sarcina maxima de 520 kg, iar dupa declaratiile ARCA doar cabina, fara piloti are peste 500 kg.

#52
Gurban_Dan

Gurban_Dan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,267
  • Înscris: 13.07.2005
Chiar asa, daca mai e valabil proiectul asta.
De ce nu faceti voi motor ionic propulsat de celule fotovoltaice. Ansamblul trebuie sa fie foarte usor.

Chestia asta ar trebuiesa mearga si in vid dar cu un randamat prost, depinde oricum de alegerea materialelor.

Nu stiu ce va da calculele, poate sa ajunga in 5 ami sau in 100 de ani la destinatie. Investitiile sunt destul de mici.

Daca cineva vrea sa incerce ideea asta ma ofer voluntar, inclusiv pentru camera de luat vederi, microcontroller si comunicatia radio.

Daca radioamatorii reusec comunicatii in 144 prin reflexii lunare, nu cred ca e mare lucru o astfel de comunicatie.

Nu stiu daca tot amsamblul asta mai poame sa zboare. E doar o idee ramane de vazut.

#53
Ixtl

Ixtl

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,442
  • Înscris: 27.04.2006

View PostIxtl, on 7th September 2011, 00:40, said:

Spre binele lor sper ca exista 2 parasute identice cu declansare aproape simultana (se vorbeste de o parasuta principala, a.i. presupui ca exista si una secundara), pentru ca cea care apare in video (USH 52 S) are o sarcina maxima de 520 kg, iar dupa declaratiile ARCA doar cabina, fara piloti are peste 500 kg.
De la ARCA citire, a 2-a e de rezerva doar... Multa sanatate le doresc...
In other news, dupa ce la inceputul anului cica lucrau la tunelul aerodinamic pentru teste subsonice, au prezentat imagini cu rezultatele testelor. Virtuale.
Asta dupa ce au construit cabina si lucreaza la negativele fuselajului deja.
Bizar.

#54
asterix1

asterix1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,357
  • Înscris: 21.09.2010

View PostIxtl, on 19th September 2011, 22:49, said:

De la ARCA citire, a 2-a e de rezerva doar... Multa sanatate le doresc...
In other news, dupa ce la inceputul anului cica lucrau la tunelul aerodinamic pentru teste subsonice, au prezentat imagini cu rezultatele testelor. Virtuale.
Asta dupa ce au construit cabina si lucreaza la negativele fuselajului deja.
Bizar.
La ARCA totul este virtual.
Nu doar prezentarile ci si rezultatele.
Ei nu au nicio legatura cu lumea reala.
Parca sunt niste personaje dintr-un film SF.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate