Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

72 de la asasinarea lui Corneliu Zelea Codreanu

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
363 replies to this topic

#343
Ben_Gal_1

Ben_Gal_1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,356
  • Înscris: 30.04.2010

Quote

(florrea2 @ 14th December 2011, 10:08)
Așa ai fost învățat de mic; să dezaprobi antisemitismul pt că numai oamenii răi sînt antisemiți și pt că dacă nu faci așa o iei peste bot.
Nu cred in superstitii penca aduce ghinion.

#344
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Si religia ce e?

#345
Ben_Gal_1

Ben_Gal_1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,356
  • Înscris: 30.04.2010

 lucifer76, on 18th December 2011, 15:15, said:

Si religia ce e?
Printre altele, exercitiu mintal.

 lucifer76, on 18th December 2011, 14:11, said:

Hitler era mult mai favorabil romanilor decat Stalin. Stalin vroia toata Romania, Hitler nu.
Hitler a vrut intreaga Terra. Pt el nu era deosebire intre romani si slavi. Din slavi facea sClavi. Tot asa din romani.

Edited by Ben_Gal_1, 18 December 2011 - 21:09.


#346
tflorin40

tflorin40

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,436
  • Înscris: 22.10.2007

 lucifer76, on 18th December 2011, 16:15, said:

Si religia ce e?
Cineva spunea ca ar fi opiumul saracilor . Dar respectiva persoana e dezavuata la ora actuala .
Dar nu are legatura cu topicul .

Simpatia purtata de unii miscarii legionare e legata de faptul ca au pierdut . Se imbata cu mesajul nationalist si mistic . Daca ar fi castigat atunci am mai fi avut inca o doctrina de renegat in afara comunismului .

#347
kyrre

kyrre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,961
  • Înscris: 27.05.2010

 Ben_Gal_1, on 18th December 2011, 21:07, said:

Hitler a vrut intreaga Terra. Pt el nu era deosebire intre romani si slavi. Din slavi facea sClavi. Tot asa din romani.
Asta e din putul gandirii sau ce?

#348
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Citeam in Poiana un topic despre revenirea monarhiei in Romania, si am gasit un articol interesant despre rolul partidelor politice interbelice si discursul lui Codreanu din 3 dec `31:

Quote

În primul discurs pronunțat în Parlament, la 3 Decembrie 1931, Corneliu Codreanu s-a ocupat de partide și de democrație – cum era ea înțeleasă și practicată atunci în România – dezvăluind, la activul lor, grave deviații de la linia intereselor naționale:

"Generația nostră, privind din exterior partidele, constată că:

1. Un partid politic este un fel de societate autonomă de exploatare a votului universal,

2. Toate partidele sunt „democratice”, pentru că folosesc votul universal în același sens,

3. Partidele neglijează interesele neamului și ale patriei, satisfăcând numai interesele particulare ale partizanilor lor.

4. Democrația este iresponsabilă, îi lipsește puterea de a sancționa; astfel, toate partidele săvârșesc crime, acuzându-se reciproc, dar nici unul nu aplică sancțiuni contra propriilor lui membri, pentru că le este frică că-i pierde, nici contra adversarilor, pentru că aceștia comit, la rândul lor, crime personale.

Democrațiile văzute din interior ne dau impresia unei vaste complicități de crime. Concluzia: democrația este incapabilă de autoritate".

Rolul nefast jucat de partide în viața publică este dovedit prin fraudele comise în România, după primul război mondial, sub guvernarea lor:

"Asupra acestei chestiuni, îngăduiți-mi numai să atrag atenția Dvs. asupra fraudelor săvârșite de câțiva ani, și care au rămas nesancționate: Fraudele asupra alcoolului negru, de aproximativ 12 miliarde de lei; fraudele asupra materialelor de alamă de la Căile Ferate, de aprox. 900 milioane de lei; cazul peștelui sovietic; cazul saboților sovietici; jefuirea pădurilor din județul Neamț; cazul asemănător al pădurilor din Bucovina etc.

potrivit unui calcul rapid, suma fraudelor săvârșite pe teritoriul acestei țări, de la război încoace, atinge cifra de 50 miliarde de lei".

Corneliu Codreanu explică apoi că, în contrast cu „opera de guvernământ” a partidelor, care se îmbogățesc datorită jafului asupra bugetului statului și a exploatării maselor populare, țărănimea trăiește într-o neagră mizerie:

"Am ajuns în această cutie câteva bucăți de pâine din regiunea Maramureșului și din munții județului Neamț, pentru ca să vedeți pâinea pe care o mănâncă românul din aceste regiuni. Astăzi, când lumea se plânge de supraproducția de grâu, atribuind criza faptului că grâul se vinde la UN LEU kg, iată pâinea pe care o mănâncă țăranul de la noi.

(Deputatul Corneliu Zelea Codreanu prezintă Adunării o bucată de pâine foarte neagră).

Inima noastră ar trebui să se rupă de durere în fața acestui obiect. Și cred că orice popor din Europa, văzând această imagine a mizeriei poporului român, ar plânge de milă pentru noi".

„Am adus această bucată de pâine, învelită și pusă în această elegantă cutie, numai pentru a vă face să vedeți încât de artificială și de amăgitoare civilizație se găsește învelită mizeria noastră românească. O depun pe banca ministerială și rog onorabilul guvern să o pună la dispoziția întregii lumi, pentru ca aceia cărora le este foftă să facă glume pe spinarea poporului român, să vadă de-aproape, înainte de toate, ceea ce mănâncă el”.

(Monitorul Oficial, din 3 Decembrie 1931).

Bucata de pâine pusă de Corneliu Codreanu pe banca miniștrilor era făcută dintr-un amestec infect de făină de porumb și rumeguș de lemn.

În același discurs, Corneliu Codreanu a atras atenția Camerei și țării asupra unui alt punt negru al activității partidelor: ele se aflau în slujba marei finanțe internaționale iudaice. Și pentru a proba acest fapt, s-a referit la împrumuturile acordate de o mare bancă evreiască: „MARMOROCH BLANK”, diverșilor oameni politici. În portofoliul „Băncii Blank” figurau, în calitate de debitori, pentru importante sume, conducătorii următoarelor partide:

–Rudolf BRANDSCH, subsecretar de stat la Președenție, pentru Afacerile Minorităților (reprezentând grupul german în România), pentru 111.000 lei.

–Carol DAVILA, membru marcant al Partidului Naționaal-Țărănesc, diplomat, pentru 4.677.000 lei.

–Eugen GOGA, fratele lui Octavian Goga, pentru 6.200.000 lei.

–Grigore IUNIAN, specialist în chestiuni economice din Partidul Național-Țărănesc, fost ministru, pentru 407.000 lei.

–Virgil MADGEARU, specialist în chestiuni economice din Partidul Național-Țărănesc, fost ministru, pentru 401.000 lei.

–Grigore FILIPESCU, șeful unei grupări numite „LIGA LUI VLAD ȚEPEȘ”, pentru 1.265.000 lei.

–Mihai POPOVICI, membru al Comitetului executiv al Partidului Naționaal-Țărănesc, pentru 1.519.000 lei.

–ion RĂDUCANU, membru marcant al partidului Național-Țărănesc, pentru 3.450.000 lei.

–Banca RĂDUCANU, din localitatea Tecuci, pentru 10.000.000 lei.

–Jean PANGAL, șeful masoneriei din România, pentru 3.800.000 lei.

–Nicolae TITULESCU, pentru 19.000.000 lei.

„și vreau să spun – adăugă Corneliu Codreanu – că însuși D-l ARGETOIANU se află printre beneficiari, cu 19.000.000 lei”.

În vreme ce citea lista aceastaa, Căpitanul a fost de mai multe ori întrerupt de ceilalți deputați, careafirmau că-i vorba de bani împrumutați, ipotecați ori în contul anumitor instituții bancare din provincie.

"Domnilor, le-a răspuns Corneliu Codreanu, eu nu susțin că acești bani sunt făcuți să putrezească; poate intenția este să fie rambursați, dar sunt bani pretinși. Că vor fi sau nu achitați într-o zi, nu pot s-o spun, dar un lucru îmi este sigur: există obligația din partea aceluia care se adresează unei asemenea finanțe, de a-i aduce, la rândul său, un serviciu, când ajunge la putere, de a o susține când este în opoziție, și în tot cazul de a nu o deranja…

…………………………………………………………

Domnilor, nu afirm că acești bani reprezintă niște bacșișuri date. Nu!, dar acești bani au fost primiți sub o formă oarecare; și când trebuie să știi ceea ce s-a petrecut în administrația băncii acesteia (e vorba de Marmorosch Blank), și că se cer aici măsuri radicale, atunci, bineînțeles, acești Domni care sunt legați de banca aceasta nu au deplină libertate ca să ia măsuri categorice contra ei.

Domnilor deputați, dacă se cer atâtea sacrificii pent4ru asanarea țării, noi nu putem consimți la acest enorm sacrificiu pentru salvareaBăncii Blank, atunci când mariajul făcut de D-l Blank la Paris a costat, se zice, 50.000.000 lei; și există alte lucruri…"
(Discursul din 3 Decembrie 1931)

#349
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011

 lucifer76, on 27 noiembrie 2010 - 07:56, said:

Iar un topic de preamarire a unui fascist ? Sau uitati ca Garda de Fier propovaduia antisemitismul, antiliberalismul, antiparlamentarismul ? Chiar asa de mult va place dictatura ?
Cred că mai degrabă Legionarii "propovăduiau" necesitatea unei democrații reale, naționale, în locul falsei democrații în spatele căreia se ascundeau și se ascund și azi tot felul de grupuri și "jocuri" care numai democratice nu sunt. De fapt, atunci ca și acum, cei mai guralivi susținători ai "democrației" (adică ai falsei democrații) sunt cei mai mari dușmani ai adevăratei democrații. Iar argumentele sunt nenumărate și imbatabile, iar legionarii au fost printre cei care au adus la vremea aceea destule argumente în public, argumente care evident că nu se discutau, pentru că clica falsei democrații de la vremea respectivă numai de discuții oneste în public nu avea interes și nevoie.

#350
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011

 wide_360angel, on 27 noiembrie 2010 - 20:57, said:

Trebuie sa spunem celor care nu știu ca acest om a fost asasinat în timpul procesului, din ordinul Regelui dement Carol al II-lea și al evreicei Elena Lupescu convertita la religia catolica(of parca suntem blestemați sa suferim de la tot felul de bezmetice care poarta acest nume) , CHIAR DE CĂTRE JANDARMI CARE TREBUIAU SA-L DUCA DE LA TRIBUNAL LA PUȘCĂRIE.
Cred că ar fi de bun simţ şi corect din punct de vedere naţional şi istoric ca fostul Rege Mihai I al României să ceară scuze în mod public în numele Casei Regale, nu pentru faptele sale, evident, ci pentru mârşăviile care au fost comise la ordinul lui Carol II, mârşăviile fiind adică mişeleştile asasinate comise împotriva lui Corneliu Zelea Codreanu şi împotriva a sute de (mai mult sau mai puţin) căpetenii legionare. Să nu uităm că Zelea Codreanu a spus că vor fi blestemaţi cei care îl / îi vor omorî; şi nu este exclus ca în plan spiritual, ocult o parte din suferinţele fostului Rege Mihai I să se datoreze tocmai blestemului pe care mişeliile lui Carol II l-a adus sau l-ar fi putut aduce asupra casei regale româneşti. În orice caz, dacă până acum regele Mihai nu a făcut aşa ceva, ar fi oricum un gest de bun simţ faţă de Naţiunea Română!

Edited by Iochanan, 15 November 2014 - 23:41.


#351
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011
Dacă tot ne apropiem de ziua de 30 noiembrie, zi în care sunt sărbătoriţi sf. apostol Andrei, "ocrotitorul "României", şi Andreiu Şaguna, fosul mitropolit al românilor ardeleni ortodocşi, anticipând data care a fost aleasă ca simbol al unirii şi statalităţii naţionale a românilor, anume 1 decembrie, înţelegem astfel că temeliile sau măcar unele dintre ele, ale existenţei şi unirii românilor într-o naţiune şi un stat naţional, sunt: Duhul Sfânt pogorât peste apostoli şi peste Biserică, şi care este forţa primordială a existenţei şi unirii Poporului şi Naţiunii Române, pentru că românii sunt un popor născut în Biserică şi deci un popor ales de Dumnezeu pentru a Îi împlini voia dumnezeiască; jertfa şi martirajul, întruchipate de Corneliu Zelea Codreanu; şi educaţia, naţionalismul şi conducerea vizionară întruchipate de Andreiu Şaguna!

Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească.
Dumnezeu să îl pomenească în împărăţia Sa şi
în veci să îi fie pomenirea.
Pe el şi pe ceilalţi camarazi osândiţi şi asasinaţi mişeleşte de regimul carlist.

Edited by lucifer76, 29 November 2014 - 19:41.


#352
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

Quote

In luna noiembrie 1940, Tribunalul Militar Bucuresti, a anulat sentinta de vinovatie data lui Corneliu Zelea Codreanu in 1938, intr-un proces comandat de alt neamt, Carol al II-lea si falsificat in intregime.

De asemenea, pe seama lui Horia Sima nu se retine nici o acuzatie, nici o invinuire data in exilul sau din Spania, Germania si Franta.

Orice postare a fotografiilor lui Corneliu Zelea Codreanu, orice incercare de promovare a cultului sau este perfect legala, el nefiind vreodata pus sub acuzare pentru genocid contra umanitatii, el nefiind vreodata declarat vinovat de asa ceva de vreo instanta interna sau internationala;
Acum eu nu m-am prins, pe ce baza este interzis in prezent numele lui Codreanu. Infractiuni contra pacii si omenirii? Bulshit!!! O fi vinovat de crime de razboi sau genocid? Pe dreacu! Stalin, Churchill sau Roosevelt au mai multi nevinovati pe constiinta, dar sunt eroi.

#353
Sucre-Bolivar88

Sucre-Bolivar88

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,787
  • Înscris: 06.12.2015

 lucifer76, on 02 mai 2016 - 14:59, said:

Acum eu nu m-am prins, pe ce baza este interzis in prezent numele lui Codreanu. Infractiuni contra pacii si omenirii? Bulshit!!! O fi vinovat de crime de razboi sau genocid? Pe dreacu! Stalin, Churchill sau Roosevelt au mai multi nevinovati pe constiinta, dar sunt eroi.

Nu cred ca este interzis, cel putin nu ar trebui , Codreanu era un idealist nu un criminal

#354
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Ce era, este irelevant. Ce conteaza este parerea evreilor. Ca in cazul lui Gafencu:

Quote

Guvernul României, prin intermediul Institutului Naţional pentru Studiul Holocaustului în România „Ellie Wiesel“, instituţie guvernamentală subordonată primului ministru Victor Ponta, conform cu O.U.G. nr. 16 / 08.05.2012, a solicitat Primăriei Tg. Ocna retragerea titlului de ”Cetăţean de Onoare” acordat post-mortem, prin HCL nr. 17 / 10.02.2009, deţinutului politic Valeriu Gafencu, decedat în închisoarea comunistă de la Tg. Ocna, ca urmare a regimului de exterminare la care a fost supus.

Hai sa vedem de ce i-a fost retras titlul:

Quote

Argumentul Guvernului (1): ”Tribunalul Militar al Corpului IV Armată, prin sentinţa nr.485/94 din 25 mai 1941, a dispus condamnarea într-un lot de 18 persoane a lui Valeriu Gafencu, pentru participarea la Rebeliunea Legionară. Gafencu a fost învinuit de faptul că în calitate de conducător al organizaţiilor şcolare Frăţiile de Cruce din Iaşi a instigat direct pe elevii Liceului Naţional, Liceul Internat şi Liceul de Fete ”Oltea Doamna” la nesupunere faţă de legile şi autorităţile şcolare, determinându-i în ziua de 23 ianuarie 1941 să suspende cursurile. Această instigare a avut ca urmare declararea grevei de către elevii sus arătatelor licee. Valeriu Gafencu a fost condamnat la 3 luni şi o zi închisoare corecţională şi 2000 lei amendă corecţională pentru faptul de ”Instigare publică”, prev. şi penal de art. 327 al 1 C.P. comb. cu art. 177 C.J.M. şi I.D. nr. 856/938. (CNSAS. Dosar P 013 125, Vol. I, f. 603-614 f.v.)”

Quote

Argumentul Guvernului (2): ”Valeriu Gafencu a fost condamnat în data de 5 decembrie 1941, de către Curtea Marţială a Corpului 4 Armată prin sentinţa nr. 2374/941 cu unanimitate de voturi făcând aplicaţiunea art. 5 şi 7 al. I din D.L. nr. 236/ 941 şi art. 326 C.J.M., pentru Crimă de constituire de asociaţiune şi activitate legionară potrivnică ordinei existente în stat prev. şi penal de art. 5 şi 7 al. I din D.L. nr. 236/ 941, la 25 ani muncă silnică şi 1000 lei cheltuieli de judecată. (Dosar CNSAS)”

Quote

Argumentul Guvernului (3): ”Având în vedere că Valeriu Gafencu a fost membru al unei organizaţii fasciste, fapt pentru care a fost condamnat de două ori de către statul român, precum şi faptul că nu a fost niciodată condamnat la închisoare de către regimul comunist, considerăm că acordarea titlului de cetăţean de onoare reprezintă recunoaşterea şi încurajarea morală a imaginii unei persoane care a militat pentru valori şi principii incompatibile cu valorile democraţiei”.

Acum stau si ma intreb, statul roman e cretin sau e cretin? Una din cele doua variante e cea corecta. Gafencu a fost condamnat la inchisoare de regimul antonescian. De cand are valoare justitia unei tari cu regim dictatorial? Iar faptul ca nu a fost condamnat de comunisti este absolut halucinant! Adica cei ce nu au fost condamnati de comunisti nu pot fi cetateni de onoare? Astia sunt cretini congenitali?! Din `41 pana in `52 cand a murit a fost in inchisoare. O data sub regimul lui Antonescu, a doua oara sub comunisti! Astuia jigodia de Wiesel insista sa ii fie retras titlul?
Pana si lepra de Adrian Cioflanca, in articolul Eroi contrafăcuţi, incearca sa il discrediteze pe Gafencu, desi recunoaste ca Wurmbrand, evreul cu care a stat in celula a sustinut ca acesta NU era antisemit. Explicatia imbecilului asta este antologica: legionarii actuali il slavesc pe Gafencu, deci trebuie interzis. Dar legionarii il bagau in discursusi si pe Dumnezeu, oare nu ar trebui si acesta interzis?
Un pacalici de rand din miscarea legionara este condamnat in prezent, de ce Codreanul, seful miscarii sa nu fie condamnat?

#355
bluebyte

bluebyte

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,538
  • Înscris: 30.05.2014

 farserotul, on 27 noiembrie 2010 - 20:46, said:

Antonescu n-a fost niciodata fascist, n-a facut parte din nici o miscare politica.
In vara lui 1940 Carol II permite legionarilor sa intre in guvern.
In septembrie 1940 Antonescu este numit de Carol II ca sef al guvernului.
In ianuarie 21 1941 Antonescu ii lichideaza pe legionari. Antonescu desfiinteaza miscarea legionara, omoara si aresteaza cel putin 4000 de membri legionari. Restul fug in Germania unde sunt arestati de nazisti si internati in lagarul Dachau pana la sfarsitul razboiului.

Antonescu a fost casatorit cu o evreica (prima lui sotie).
Antonescu a fost coleg de clasa si bun prieten cu V.Filderman presedintele organizatiilor evreiesti din Romania.

Bineinteles ca Antonescu a fost fascist si inca unul din cele mai rele soiuri.
Sau ai impresia ca Goldenes Großkreuz des Deutschen Adlerordens acordata personal de Hitler, sa dat pe ochi frumosi?
Antonescu l-a admirat pe Hitler si era tare mindru cind era convocat de Hitler in Germania si avea ocazia sa se intretina cu javrele naziste pe care
el ai considera "adevarati ofiteri". El se credea o elita a de al lor.

Spui ca prima lui sotie a fost evreica? Pai atunci de acolo se trage ura dea dreptul sadica impotriva evreilor.
Déjà-vu, cu Avram Iancu, care noaptea se iubea cu iubita lui unguroaica si ziua era la vinatoare sa ucida citi mai multi unguri.
La Antonescu ia parut rau dupa nava pe care a trebuit sa o bombardeze dupa ce a incarcat-o la maxim cu evrei, nu de oamenii ucisi.
De masacrul de la Odessa nici nu mai trebuie sa vorbim.
Nici nu este de mirare ca, chiar nazistii insarcinatii cu lagarele de exterminare a evreilor au recunoscut in fata cu Hitler ca nu sint in stare sa
fie atit de consecventi ca Antonescu.

Quote

În România, antisemitismul extrem şi-a găsit întruchiparea în ideologia legionară, de extremă-dreapta, mai întâi, în partidul lui A.C. Cuza, apoi, în partidul lui Corneliu Zelea-Codreanu.
Ideologia legionară a prins contur în anii '20, când Mişcarea Legionară se desprinde din Liga Apărării Naţional-Creştine, partidul extremist condus de A.C. Cuza. Codreanu pleacă din
formaţiunea politică şi îşi organizează propriul partid, Mişcarea legionară, explică dr. Alexandru Florian.

@Iochanan
Mai du-te si fa-ti rugaciunile la alta masa.

Edited by bluebyte, 03 May 2016 - 04:52.


#356
neafloricadinobor

neafloricadinobor

    Senior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,194
  • Înscris: 12.03.2016
Codreanu a fost un om excepțional și un mare patriot. Cei care l-au ucis (regele, istoricul Iorga, ministrul de interne armand calinescu) au fost niște jeguri de oameni, niște criminali. Imi pare rău că legionarii nu l-au împușcat și pe rege, așa cum merita.
Antonescu a fost patriot. Ce păcat că nu a fost nici corect și nici prea deștept. La răscoala din 1907 a tras în țărani. În 1941 ianuarie a condus un puci militar pe care l-a denumit rebeliune legionară. A ucis legionari și pe unii i-a prezentat ca evrei uciși de legionari. La Odesa a ordonat  represalii deși acțiunea de aruncare în aer a comandamentului român a fost făcută de armata sovietică, nu de partizani. La 23 august 1944 a fost arestat ca ultimul fraier de către prostănacul de rege ajutat de trădătorul G-ral Sănătescu, șeful Gărzii Palatului. Nu avea pregătită nici o gardă personală. Nu l-a căutat nimeni. Siguranța, Poliția, Direcția de informații a armatei...toți niște tîmpiți și niște delăsători. Cum dracu de Antonescu a fost așa de prost că nu și-a făcut o gardă specială, așa după modelul lui Hitler. Acesta a avut o gardă formată din francezi, care a fost lîngă el pînă la sfîrșit și care nu a fost găsită de aliați. A dispărut pur și simplu și nici pînă azi nu se știe exact cum.

 bluebyte, on 03 mai 2016 - 04:45, said:

Bineinteles ca Antonescu a fost fascist si inca unul din cele mai rele soiuri.

Așa...și dacă a fost fascist din start e criminal, nu? Voi, toți democrații sînteți antifasciști și îi blamați. Îi interziceți pe fasciști. Nu crezi că și ei ar avea dreptul să vă facă la fel?
Eu am impresia (poate greșesc) că tu după ce ești ungur mai ești și evreu pe deasupra.

#357
bluebyte

bluebyte

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,538
  • Înscris: 30.05.2014
Si tu dupa ce ca esti roman mai esti si fascist antisemit pe deasupra

Quote

Antonescu a fost patriot. Ce păcat că nu a fost nici corect și nici prea deștept. La răscoala din 1907 a tras în țărani. În 1941 ianuarie a condus un puci militar pe care l-a denumit
rebeliune legionară. A ucis legionari și pe unii i-a prezentat ca evrei uciși de legionari. La Odesa a ordonat  represalii deși acțiunea de aruncare în aer a comandamentului român
a fost făcută de armata sovietică, nu de partizani.
Tu singuri enumeri deci confirmi crimele lui Antonescu, dupa care spui ca a fost erou.
Deci toti criminalii din istoria Romaniei au devenit eroi. WOW...

Edited by bluebyte, 04 May 2016 - 18:45.


#358
alexandrumardin

alexandrumardin

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,880
  • Înscris: 25.01.2016

 bluebyte, on 03 mai 2016 - 04:45, said:

Bineinteles ca Antonescu a fost fascist si inca unul din cele mai rele soiuri.
de unde ai invatat imbecilitatea asta?
sincer, m-ai facut curios!

 bluebyte, on 04 mai 2016 - 18:42, said:

Tu singuri enumeri deci confirmi crimele lui Antonescu, dupa care spui ca a fost erou.
dar daca Antonescu i-a lichidat pe legionari, cum poti spune ca era fascist?

 bluebyte, on 03 mai 2016 - 04:45, said:

de acolo se trage ura dea dreptul sadica impotriva evreilor.
de unde imbecilitatea ca Antonescu ii ura pe evrei?

unde te adapezi cu o astfel de propaganda de doi lei?
esti cumva comunist?
esti cumva yidden?

#359
bluebyte

bluebyte

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,538
  • Înscris: 30.05.2014
Nu te f..e grija ce sint, deschide ochii cind citesti ceva, sau esti impermeabil la adevar?

Quote

Antonescu sympathized with the far right and fascist National Christian and Iron Guard groups for much of the interwar period.

Antonescu i-a lichidat pe legionari pentru ca crimele si jafurile acestora au scandalizat deja toata armata romana, au fost o banda de criminali si tilhari.
Dar Antonescu simpatiza cu ei pentru ca erau xenofobi si antisemiti la fel ca el.

Quote

Fascismul este o ideologie politică radicală și autoritară definită, în primul rând, de un naționalism radical (numit și "ultra-naționalism")
Fasciștii încearcă să organizeze o națiune în conformitate cu perspectivele, valorile și sistemele corporatiste, inclusiv sistemul politic și economia
Ei susțin crearea unui stat totalitar cu un singur partid, care urmărește mobilizarea în masă a unei națiuni și crearea unui ideal „om nou”, pentru a forma
o elită care reglementează prin îndoctrinare, educație fizică și politici familiale, inclusiv eugenism.
Fasciștii cred că o națiune presupune o conducere puternică, o singură identitate colectivă și capacitatea de a comite violențe și război, cu scopul de a
menține națiunea puternică.Guvernele fasciste interzic și suprimă opoziția față de stat.

Exact profilul lui Antonescu si a Garzii de Fier.

Edited by bluebyte, 05 May 2016 - 07:03.


#360
neafloricadinobor

neafloricadinobor

    Senior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,194
  • Înscris: 12.03.2016

 bluebyte, on 04 mai 2016 - 18:42, said:

Tu singur enumeri deci confirmi crimele lui Antonescu, dupa care spui ca a fost erou.
Deci toti criminalii din istoria Romaniei au devenit eroi. WOW...
Le confirm pt a 100 oară.  A omorît țărani la 1907, legionari în 1941, evrei la Odesa.
A fost și erou.  În mintea proștilor eroii sînt doar cei buni și drepți. Cei deștepți știu că eroii pot fi și criminali, hoți, mincinoși.
Încearcă să fii mai deștept.

 bluebyte, on 05 mai 2016 - 07:02, said:

Nu te f..e grija ce sint, deschide ochii cind citesti ceva, sau esti impermeabil la adevar?
Antonescu i-a lichidat pe legionari pentru ca crimele si jafurile acestora au scandalizat deja toata armata romana, au fost o banda de criminali si tilhari.Dar Antonescu simpatiza cu ei pentru ca erau xenofobi si antisemiti la fel ca el.
Sfatul dat lui fane ai putea să îl urmezi și tu.
Antonescu i-a ucis pe legionari ca să ia puterea. Legionarii aflați la putere în 1940 au solicitat lui Hitler să anuleze dictatul de la Viena și România să primească înapoi  Jumatea de Ardeal, în caz contrar România nu face pact cu Germania.
Despre legionari tu scrii tîmpenii, minciuni, prostii. Sînt sătul de propagandiști comuniști cretini care m-au mințit decenii la rînd cu privire la legionari.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate