Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
sfat achizitie telefon pana in 20...

Stoc Smart CAM TV

Ce corzi de chitara sa cumpar?

Galaxy A54 compass defect?
 Cumparare AC Gree [Buget maxim 30...

Telekom

Ce e aratarea asta ?

Probleme timonerie schimbator sau...
 Numar strada gresit in contractul...

Centrala Ariston Cares Premium 24...

La multi ani @Klasse!

La multi ani @shmecherul!
 pareri ipad 6-2018- flip

Cum au aparut supermarketurile in...

Campanii mincinoase Carrefour

Tv toshiba defect
 

Telefoane Multi-SIM

- - - - -
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
bogdandebuzau

bogdandebuzau

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,276
  • Înscris: 21.11.2008
Dupa prezenta pentru o perioada foarte scurta pe piata romaneasca a telefoanelor Tri-SIM / Triple-SIM / Three-SIM / cu 3 SIM-uri (dintre care, de obicei, numai doua erau online sau 2 functionau in GSM, iar al treilea in CDMA), a aparut, in sfarsit, un telefon Quad-SIM / cu 4 SIM-uri active simultan functionale in toate frecventele GSM.

Este vorba de telefonul CECT F160, comercializat sub mai multe denumiri, cum ar fi:
CECT Fly-Ying F160
Flying Phone Blackberry F160
OTECH F1
IPRO I4S

Telefonul este o clona Blackberry iar bateria este o clona Nokia BL-4U.
Incarcatorul este standard de 5V, 500mA, iar conectorul, din pacate nu este nici Mini-USB si nici Micro-USB. Este acea varianta de USB specifica telefoanelor chinezesti. Mentionez ca nu functioneaza cu alte cabluri de alimentare decat cel din pachet. Cablul de la un alt telefon CECT mi-l interpreteaza ca fiind cablu audio desi arata la fel (nu permite incarcarea), doar se activeaza profilul pentru hands-free, iar cu un alt cablu, identic ca forma, de la un telefon Allview se restarteaza si nu incarca. Nu are incarcator extern pentru cei 2 acumulatori cu care vine in pachet. Ei pot fi incarcati doar in telefon, fie din incarcatorul de priza, fie dintr-un port USB al calculatorului.

Pretul lui este intre 500-550 lei pe piata noastra si 75 de dolari (cu toate taxele incluse) pe pietele unde produsele nu sunt oferite doar de bisnitari.

Iata cateva link-uri care mi-au atras atentia in legatura cu acest telefon:
http://www.flashgsm......20cartele SIM
http://www.engadget....-to-live-a-qua/
http://www.chinamobi...hone-p-489.html
http://www.prepaidgs...being-sold.html

Eu l-am comandat de la http://www.telefoane.....20flying f160 la pretul de 550 lei (TVA inclus) + cheltuieli de transport de 44.64 lei.
A venit fara factura (doar cu certificat de garantie) si nu am primit chitanta nici pentru suma platita (cu exceptia taxei de curierat + ramburs), ceea ce este ilegal. Nu m-am asteptat la asa ceva... Nu este nici prima comanda pe care o fac online si nici prima oara cand comand un telefon multi-sim. Dupa ce am sunat la ei mi-au comunicat ca pentru telefoanele "clona" nu ofera factura, in schimb, se plateste TVA...
Sper doar sa nu am probleme cu el........ Mai mult nu spun...

Am inteles ca solomobiles.ro procedeaza la fel (http://www.solomobil...?id_product=224). La ei poate fi cumparat fara garantie la pretul de 500 lei sau cu garantie la 550 lei, iar la pret se adauga TVA... Cineva scria pe un forum ca au obiceiul sa expedieze cutii goale...

Mai poate fi comandat de la:
http://www.dualgsm.r...f160-p-193.html
http://www.officedua.....M%2dURI-SI-TV
http://telefoanedual...sim-online.html

L-am testat timp de aproximativ o saptamana si pot sa spun ca sunt relativ multumit de el, in ciuda minus-urilor pe care le are. Voi reveni cu detalii daca este cineva interesat...

Asteptam sa apara Nokia C2-00 dar... http://forum.softped...m...t&p=9025362

Cateva detalii suplimentare am mai oferit aici:
http://forum.softped...m...t&p=9025519

Edited by bogdandebuzau, 07 November 2010 - 13:54.


#2
Al3csutzul

Al3csutzul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,833
  • Înscris: 19.07.2006
noi avem 3 retele mari mobile nu inteleg de ce trebuie quad phone! in fine cam mica bateria si pacat ca este o clona,in sensul ca marile companii nu se gandesc sa faca niste dual-tri-sim`uri impecabile de la mama lor!

Bafta si multa conversatie pe toate undele!:D

#3
bogdandebuzau

bogdandebuzau

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,276
  • Înscris: 21.11.2008

View PostAl3csutzul, on 7th November 2010, 13:58, said:

noi avem 3 retele mari mobile nu inteleg de ce trebuie quad phone! in fine cam mica bateria si pacat ca este o clona,in sensul ca marile companii nu se gandesc sa faca niste dual-tri-sim`uri impecabile de la mama lor!

Bafta si multa conversatie pe toate undele!:D

Pot fi mai multe motive...
De exemplu, intr-o vreme utilizam doua cartele Orange PrePay: una cu planul tarifar MyMusic ca sa sun cu 15c/min in orice retea si una cu MyTime ca sa sun cu 8c/min seara si in weekend; puteam avea cate un numar magic diferit pe fiecare dintre ele. Daca mai adaugam una cu "My Orange" ca sun cu 10c/min aveam si 3 numere magice... De ce sa nu am mai multe atata vreme cat este suficient sa reincarc doar una, iar pe celelalte sa prelungesc valabilitatea prin transfer de credit?

La fel ar putea fi in cazul cartelei Vodafone si a planurilor tarifare "Simplu" si "Ore favorite" sau "Reteaua mea" si "Simplu", sa zicem.
Sau sa presupunem ca ai doua cartele Vodafone si pe fiecare ai cate de 50 minute in retea, lunar, pe viata (in total 100), pentru ca doar 50 nu iti ajung...

Sau imagineaza-ti ca ai o extraoptiune iesita din promotie pe o cartela Cosmote si nu vrei sa o pierzi. Daca doresti sa activezi o noua oferta promotionala, atunci ai nevoie de al doilea SIM.

Ori sa prespunem ca ai o cartela PrePaid la un operator si deschizi un abonament la acelasi operator - vei avea atunci 2 numere in aceeasi retea (cel pe care l-ai dat cunoscutilor cu diverse ocazii si cel nou).

Daca macar unul dintre SIM-uri ar fi fost 3G, atunci ar fi putut sta si o cartela Digi.Mobil Prepaid.
Daca ai doar cate un numar la fiecare dintre cei 3 mari operatori, atunci nu te obliga nimeni sa pui o cartela si in SIM-ul al 4-lea... Daca ai doar 2 numere, atunci il poti folosi doar ca pe un telefon dual-sim obisnuit si ocazional cu al 3-lea si, eventual al 4-lea sim...

#4
bogdandebuzau

bogdandebuzau

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,276
  • Înscris: 21.11.2008
Revin cu detalii despre baterie:
1. Bateriile originale din pachet sunt de 1000 mA fiecare
2. Cu incarcatorul original (de 500 mA) bateria descarcata suficient (cand nu se mai deschide telefonul) se incarca intr-o ora. Dupa o ora de incarcare cu telefonul deschis se opreste incarcarea si se raceste atat acumulatorul cat si incarcatorul. Eu l-am tinut la incarcat, de fiecare data, 3-4 ore, desi nu cred ca ajuta prea mult. Daca inchid telefonul, incepe iar sa incarce timp de cateva minute.
3. Cu alt incarcator (de 1000mA) se comporta la fel, ceea ce mi se pare ciudat.
4. Daca nivelul bateriei scade cu o liniuta, in general nu pot vorbi mai mult de 15 minute la telefon, pentru ca se inchide telefonul. Daca nu vorbesc deloc, telefonul se inchide singur in cel mult 12 ore.
5. Dupa prima formatare acumulatorul mi s-a descarcat in cateva ore. Dupa a doua formatare m-a tinut mai putin de 2 zile in care am utilizat telefonul exclusiv pentru convorbiri. Dupa a treia formatare incheiata duminica seara m-a tinut pana in aceasta dimineata in conditiile in care l-am utilizat moderat in convorbiri, iar televizorul, radioul si mp3 player-ul le-am deschis doar de cateva ori pentru cateva secunde (am avut telefonul inchis intr-o singura noapte), sa zicem deci, ca a tinut aproximativ 3 zile.

Probleme software constatate:
1. Mesajele pe care le primesc pe SIM-urile 3 si 4 le pot vizualiza corect doar daca nu repornesc telefonul. Daca repornesc telefonul, fie nu mai apar de loc, fie nu apar toate mesajele. Uneori mesajele devin vizibile abia dupa cateva ore de la repornire. Alteori sender-ul este inlocuit cu un sir hexazecimal, iar continutul mesajului este fie incomplet, fie cu caractere ilizibile (cocomarle). Arata ca niste fisiere text sterse si partial suprascrise la care dai undelete. Daca muti SIM-ul in sloturile 1 sau 2 sau in alt telefon, atunci mesajele pot fi vizualizate corect.
2. Din cand in cand, imi apare pe ecran un pliculet care imi indica un mesaj necitit pe SIM-ul 3. De obicei, aceasta se intampla dupa o convorbire efectuata pe oricare dintre sim-uri. Pliculetul nu dispare decat daca repornesc telefonul.
3. Dupa repornirea telefonului uneori nu se incarca mesajele de pe SIM-urile 1 si 2 si nici agenda telefonului. Se rezolva doar printr-o repornire.
Abia acum mi-a venit ideea sa il trec in "flight mode" si apoi, la loc in "common mode" ca sa verific daca aceasta remediaza problemele de mai sus.

In convorbiri se comporta decent, doar ca se aude cam incet uneori si cu paraziti (daca sunt in miscare). In schimb, cu un bluetooth de la Jabra se aude impecabil. Nu se intrerup convorbirile. Nimeni nu s-a plans ca nu m-ar auzi bine. Mi s-a intamplat de doua ori sa nu pot fi apelat de prima data. Am observat cu mai multe ocazii ca nivelul semnalului este fluctuant pe sim-urile 3 si 4 cand telefonul se afla in stand-by (uneori scade pana la 0). Daca incerc sa sun de pe alt telefon pe unul din aceste sim-uri sau sa formez un numar direct de pe telefon (cand nivelul semnalului este 0), atunci nivelul de semnal urca imediat la maximum si se aude tonul de apel sau de asteptare.

Daca ar fi sa fac comparatii, in casca se aude cam ca la un telefon entry-level de la Samsung sau LG, in timp ce speaker-ul este destul de puternic, cam ca la un Nokia de clasa medie. Microfonul este bunicel dar, daca fac o inregistrare si transfer fisierul .wav pe calculator, se aude un zgomot de fond destul de enervant.

Dupa o convorbire indelungata incepe sa "friga" partea metalica (adica mi se pare ca se incalzeste exagerat).

Din punctul meu de vedere, faptul ca pot avea 4 cartele intr-un telefon si ca pot fi apelat sau pot apela in orice moment pe oricare dintre ele (cu conditia sa nu fiu angajat deja intr-o convorbire) este aspectul care primeaza.
Am pus pe SIM-ul 3 o cartela Vodafone la care pot afla creditul prin apel la 444 si minutele disponibile din contul MyVodafone, iar pe SIM-ul 4 o cartela Cosmote la care pot afla creditul si minutele disponibile prin apel la 1234 (de obicei, combin Oferta Speciala de Loialitate cu extraoptiunea Freestyle gratuita - trebuie sa mut cartela ca sa pot forma *100#).
Pe SIM-ul 1 am abonamentul Orange, iar pe SIM-ul 2 folosesc deocamdata tot o cartela Vodafone (ambele sunt cu oferta de 50 minute in retea, lunar, pe viata).

In Acer DX900 am o cartela Digi.Mobil si un Orange PrePay, dar acum il tin mai mult acasa ca si pe batranul meu telefon Zapp Z910i.

Pana cand va aparea telefonul cu 4 SIM-uri si 3G pe SIM-ul 1, acesta ramane singura varianta.
Ar mai fi, desigur, alternativa cu 2 telefoane dual-sim de marca (Acer DX900 + Nokia C2-00). Sau noul model de telefon dual-sim 3G de la Samsung. Insa daca ar fi sa aleg intre un Samsung sau un CECT nu stiu ce as alege. Au existat cel putin cateva modele de la CECT care au fost realizate cu profesionalism desavarsit si componente de calitate, pe langa alte modele care au fost esecuri lamentabile. Este chiar pacat ca isi vand telefoanele (atat pe cele reusite cat si pe cele nereusite) doar prin intermediari care castiga enorm pe seama muncii lor (umfland pretul dincolo de orice limita de bun simt). Chiar daca in majoritatea cazurilor cloneaza ca forma telefoane de marca, in realitate sunt inovatori si uneori chiar pun componente de foarte buna calitate si realizeaza componenta software cu o atentie desavarsita. Pe piata noastra cateva din telefoanele lor sunt vandute sub marca Allview, care pe langa cateva modele perfect reusite, cum ar fi Allview L2-FIT (cel mai simplu telefon al lor, dar cu componentele de cea mai buna calitate) si partial reusite, cum ar fi Allview M1 Fusion, comercializeaza si esecuri cvasi-totale gen Allview M5-Music (calitate audio indoielnica, bug-uri in software - suprascrie elementele de pe ecranul principal - daca numerele sunt facute vizibile, tastatura nu o poti bloca, ci doar debloca, meniurile sunt traduse prost etc.). Au mai patrus pe piata romaneasca cateva modele de telefoane rebranduite sub marca MyPhone (din Polonia parca). Pana acum nu au scos telefoane de calitate. Mai erau si telefoane CECT rebranduite pe piata occidentala cum ar fi ceasul-telefon dual-sim M860 si care se vindeau sub asa-zise nume de marca la preturi enorme.

In concluzie, F160 nu este un telefon reusit (o parte din materiale sunt de calitate, altele nu; este un telefon mare si greu; are unele limitari hardware; software-ul este sub orice critica etc.). Dar, CECT a demonstrat ca telefonul cu 4 SIM-uri in stand-by este posibil. Insa, singurul lucru cu adevarat pozitiv este ca functioneaza...

Astept si alte pareri de la cei care au achizitionat acest telefon. As dori sa stiu daca altii au intampinat aceleasi probleme cu mesajele de pe SIM-urile 3 si 4 (USSD si SMS). Pe alte forumuri nimeni nu s-a plans de aceasta problema si nici de problemele cu sunetul (faptul ca atunci cand te suna anumite persoane se aude prea incet sau cu intreruperi). Am inceput sa ma intreb daca nu cumva telefonul meu este defect sau sunt eu paranoic (cel putin in ceea ce priveste problema sunetului)...

#5
bogdandebuzau

bogdandebuzau

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,276
  • Înscris: 21.11.2008

View PostAl3csutzul, on 7th November 2010, 13:58, said:

noi avem 3 retele mari mobile nu inteleg de ce trebuie quad phone! in fine cam mica bateria si pacat ca este o clona,in sensul ca marile companii nu se gandesc sa faca niste dual-tri-sim`uri impecabile de la mama lor!

Bafta si multa conversatie pe toate undele!:D

Exista si telefoane cu 3 SIM-uri:

1) X3 Phone Dual Band Three Cards Three Standby care se mai numeste si X3 Triple SIM Quad Band GSM Mobile Phone
Acest telefon, care pare destul de bun, se gaseste pe mai multe site-uri de profil din Romania.
Cel mai ieftin pare sa fie la solomobiles (http://www.solomobil...?id_product=240) dar nu va recomand sa cumparati de la ei pentru ca sunt neseriosi.

2) Three SIM CECT H999 sau Triple SIM H999
3) 8899 triple sim card three standby gsm mobile phone
Aceste modele precum si altele se gasesc inclusiv pe piata romaneasca (s-a discutat prea putin sau de loc despre ele)...

Pe langa acestea mai exista un model exclusiv pentru Romania, despre care nu s-a mai discutat, dar care este chiar un telefon foarte bun.
Acest telefon este comercializat de S.C. Startec Sistem S.R.L. Bucuresti (Neotech Mobile) care este o firma serioasa (livreaza comenzile cu promptitudine, produsele sunt descrise corect si sunt insotite de factura si garantie).
Cateva din site-urile lor sunt: http://www.telefoane-dualsim.ro sau http://www.accesorii-telefoane.ro sau http://www.mobiletuning.bizoo.ro/ precum si altele din cate am observat.
Telefonul mentionat se numeste "Neotech Trinet" si poate fi vazut si comandat, de exemplu, de la http://www.accesorii...ch-trinet/8054/ (la 259 ron este cel mai ieftin telefon triple sim iar taxa de transport este fixa: 16 ron)

Telefonul NEOTECH Trinet are un soft imbunatatit fata de telefoanele dual-sim clasice. Eu am fost placut impresionat. Se aude foarte tare in convorbiri pe oricare dintre simuri (cu volumul dat la maximum se aude ca pe speaker la alte telefoane, iar daca este comutat pe speaker se aude aproape exploziv), tastatura este de calitate, cu exceptia tastei din mijloc cu 5 directii (care contine si o busola nefunctionala) si care este mai greu de apasat.
Mesajele de tip USSD functioneaza pe toate cele 3 sim-uri. Puteti obtine un caracter numeric mentinand tasta apasata (posibilitate inexistenta la telefoanele dual-sim clasice cu patforma MTK) sau comutand pe modul numeric.
Agenda telefonica poate fi vizualizata separat pentru fiecare sim sau pentru memoria telefonului sau toate contactele deodata. Pot fi selectate mai multe numere de telefon din agenda sau toate numerele de pe un sim si copiate in alta locatie/ mutate/ sterse (la copierea contactelor de pe SIM pe cardul de memorie la mine genereaza o eroare).
Mesajele de pe oricare sim apar impreuna, ordonate cronologic (este vizibil numarul sim-ului de pe care a fost receptionat mesajul). La fel apar apelurile efectuate/primite/ratate/refuzate (pot fi usor de vazut prin apasarea oricareia dintre cele 3 taste de apel si prin deplasare stanga-drepata).
Fata de alte modele, suporta crearea manuala de playlist-uri audio.
In ecranul principal se poate vedea cel mai apropiat eveniment configurat in calendar, precum si un text definit de utilizator (sticky note).
Lanterna este foarte puternica (foloseste doua led-uri).
Acumulatorul este Nokia BL-4C. Autonomia este excelenta pentru un telefon cu chip triple sim standby. M-a tinut peste 5 zile cu 3 sim-uri active (Orange, Vodafone si Cosmote).
Teoretic poate fi incarcat cu incarcator de Nokia (are mufa secundara), dar incarcarea se opreste dupa cateva secunde (l-am testat cu mai multe incarcatoare Nokia). In schimb functioneaza cu conectorul Nokia de la OXO Power Universal Multicharger (care are si un cablu USB retractabil), precum si cu incarcatorul de la MyPhone 3010 classic (tip Nokia). Mai functioneaza fizic si cu incarcatorul de la ZTE-G S302 (dar acesta are alti parametri de functionare).
Incarcatorul original este de tip Custom-USB (mufa este ca la modelele CECT sau Allview mai vechi, dar legaturile sunt facute altfel, riscati sa va scurticuitati telefonul daca utilizati cablul de la alt model).
Meniurile sunt traduse extrem de prost in limba romana.
Nu are o aplicatie gen E-Book reader direct accesibila din menu si, din pacate, nici editor de note, in schimb, pot fi deschise fisiere text, direct de pe cardul de memorie (in vizualizatorul care permite semne de carte, derulare automata etc.). Ca si in celelate cazuri, caracterele romanesti cu diacritice nu este capabil sa le afiseze.
Sensibilitatea microfonului (pentru functia de reportofon) este foarte buna (inregistreaza si de la mai mult de 10 metri).
Telefonul per ansamblu are atat plusuri cat si minus-uri (as zice ca este mult mai bine gandit decat alte modele echivalente; ceea ce il strica sunt doua elemente de design: busola nefunctionala de pe tasta principala si roza vanturilor de pe spate, in rest arata chiar bine). Camera (cu blitz) desi VGA, nu este chiar rea, insa nu trebuie sa va luati dupa ce scrie pe spate (12.1 mega pixeli)...
Este cam greu datorita elementelor metalice dar se tine bina in mana (capacul metalic de pe spatele telefonului poate fi utlizat si ca oglinda).
Daca avem in vedere doar functia lui principala (de telefon), atunci este de invidiat si aceasta poate fi descrisa (desi ar putea parea surprinzator pentru o 'chinezarie') prin sintagma: calitate exceptionala.

#6
bogdandebuzau

bogdandebuzau

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,276
  • Înscris: 21.11.2008
Observ ca nu a mai raspuns nimeni la acest topic...

Referitor la telefonul CECT F160 cu 4 sim-uri trebuie sa va spun ca a inceput sa nu mai incarce agenda telefonica (contactele), nu se mai pot expedia sau primi sms-uri, restul functiilor fiind normale. Deci mai poate fi utilizat numai in convorbiri. Pe deasupra, incercand continuu sa incarce lista de contacte si sms-urile primite consuma bateria foarte repede. Am incercat sa revin la setarile din fabricatie, l-am pornit cu cartele diferite pe toate sim-urile sau numai pe unele dintre sim-uri, precum si fara cartele, l-am trecut in mod avion si inapoi fara succes. Daca cineva are acest model de telefon sau unul similar si a intampinat aceeasi problema sau are idei pentru rezolvarea problemei il invit sa scrie aici.
Am auzit ca sunt si altii care au avut probleme cu astfel de telefoane (cu 4 sim-uri).

Momentan mi-am luat inima in dinti si am comandat un telefon de la www.solomobiles.ro, intrucat au capatat ceva vechime si nu am mai intalnit alte calificative negative acordate lor, iar preturile de la ei sunt ceva mai rezonabile in acest moment. Voi reveni cu detalii despre cum a avut loc tranzactia sau daca am intampinat probleme. Azi ar trebui sa imi expedieze produsul.

#7
v3lsatis

v3lsatis

    【HD】

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,173
  • Înscris: 19.12.2004
Cred ca esti singurul din tara noastra care ar da bani(multi) pe asa ceva.Asta pe langa prostii aia care cumpara Vertu replica sa vada lumea ca ei are Vertu.

#8
bogdandebuzau

bogdandebuzau

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,276
  • Înscris: 21.11.2008

View Postv3lsatis, on 5th January 2012, 14:47, said:

Cred ca esti singurul din tara noastra care ar da bani(multi) pe asa ceva.Asta pe langa prostii aia care cumpara Vertu replica sa vada lumea ca ei are Vertu.

Evident ca nu sunt singurul care ar da bani (multi) pe asa ceva. Faptul ca unii cumpara Vertu nu inseamna ca sunt prosti, ci ca au (multi) bani. Daca sunt sau nu prosti asta nu ai cum sa deduci, dar daca tu crezi ca asta ar fi concluzia logica, atunci inseamna ca esti la fel de prost ca cei fara bani care folosesc in Romania un telefon single sim scump intr-o singura retea, platind un abonament mare ca sa aiba multe minute nationale, in loc sa foloseasca un telefon multi-sim cu mai multe cartele prepaid la operatori diferiti. Este la fel, o prostie, sa dai bani multi pe un telefon dual-sim asa zis de firma si, apoi sa constati ca sunt la fel de proaste. Exemplu: Acer DX900, Nokia dual-sim (acestea sunt chiar cele mai proaste), Samsung si LG (performante slabe) etc.

Edited by bogdandebuzau, 05 January 2012 - 15:46.


#9
bogdandebuzau

bogdandebuzau

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,276
  • Înscris: 21.11.2008
Scuze, te-ai referit la cei care cumpara clone Vertu. Asta este intr-adevar o prostie, daca acele replici nu ofera nimic in plus si, pe deasupra, mai costa si mult. In schimb, am vazut clone iPhone dual-sim care au functii interesante si sunt destul de ieftine, chiar daca nu se ridica la performantele unui iPhone autentic.

Ca sa detaliez, eu am dat aprox. 2000 ron pe Acer DX900 care este cel mai prost telefon de firma scump pe care l-am avut. Este practic aproape inutilizabil. Bateria de descarca vizibil (cam trebuie tinut tot timpul in priza, se incarca timp de 8 ore daca este tinut deschis la reincarcat), se blocheaza aproape in fiecare zi, cel putin o data; ma suna lumea si nu se aude nimic pentru ca ramane blocat in apel, trebuie sa astept 5 minute ca sa reporneasca dupa ce ii scot bateria pentru ca butonul de reset nu mai are efect in aceasta situatie (evident ca se pierde si informatia despre ultimul apelant, asa ca nu stiu nici macar cine m-a sunat). De aceea, acum sta inapoi la cutiuta si am jurat sa nu mai arunc bani pe un telefon scump de firma...

Am avut, de asemenea, primul Nokia dual-sim (celelate probabil ca nu se abat prea mult): se aude distorsionat in convorbire, se aude inclusiv in spatele telefonului ce vorbesti (pe difuzor, chiar daca nu il treci pe speaker), mesajele USSD sunt incomplete, are lag nejustificat cand vrei sa utilizezi celalalt sim imediat,trebuie sa iti amintesti exact care sim este cel pe care l-ai lasat ultima oara ca implicit (nu poti sa vezi numarul tau pe ecranul telefonului) etc.

Samsung si LG (au performante mai slabe decat cele chinezesti; nu am avut dar am testat telefoane de la ambii producatori). Motorola nu am incercat. Este posibil sa aiba telefoane dual-sim bune, dar prea performante nu sunt.

In schimb, cunosc persoane care folosesc acelasi telefon chinezesc dual-sim de peste 2-3 ani si nu au probleme (poate cu exceptia tastaturii care incepe sa raspunda mai greu).  Eu folosesc Allview Q1 de aproximativ 1 an, iar telefonul Neotech Trinet il folosesc mai putin dar nu am avut nicio problema cu el (pe deasupra este unul dintre cele mai ieftine telefoane). Un alt telefon foarte ieftin si bun este Allview L2-FIT. Cunosc 3 persoane care il utilizeaza de ceva vreme si sunt foarte multumite de el. Este un telefon simplu dar, probabil, cel mai ieftin de pe piata.

Deci, prefer sa cumpar un telefon chinezesc cu mai multe functii utile pe care, daca se strica, il pot inlocui cu altul fara sa plang prea mult dupa bani, decat sa dau aceiasi bani pe unul de firma care, chiar daca nu se strica prea usor, in schimb are alte probleme si nici nu este capabil sa faca ceea ce face un telefon chinezesc. Pentru mine nu ar fi justificat sa car dupa mine un telefon care sa fie doar... telefon.

#10
Oooooooooooooooooooooooooo

Oooooooooooooooooooooooooo

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 211
  • Înscris: 05.01.2012
Ce model ai luat acuma?

#11
bogdandebuzau

bogdandebuzau

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,276
  • Înscris: 21.11.2008

View PostOooooooooooooooooooooooooo, on 5th January 2012, 17:07, said:

Ce model ai luat acuma?

Nu am luat inca dar, doresc sa cumpar...
Pana acum am utilizat ca telefon secundar un telefon ceas dual-sim (cumparat cam cu un an si jumatate in urma dintr-un magazin care se aproviziona de la www.dualsim.ro), Watch Mobile M860, care are incarcator extern pentru al doilea acumulator. Chiar incercasem mai multe pana am gasit unul pe care se auzea bine in convorbire. Cumparasem pentru el si o pereche de acumulatori mai puternici. Devenise pentru mine un instrument indispensabil pana cand i-au cazut butoanele laterale (tot blocul de butoane) care s-au pierdut pur si simplu pe strada. Ce sa zic? Cateva suruburi micute in filet de plastic si cleme de plastic (calitate chinezeasca)... Evident, l-am trimis in garantie si a trebuit sa suport eu contravaloarea reparatiei, intrucat defectarea butoanelor nu este acoperita de garantie... Dupa cateva zile, am pierdut iar butoanele pe strada. Evident ca dualsim.ro nu ofera garantie la reparatii. Serviceul lor este la fel de prost ca si produsele pe care le comercializeaza... Imi pare rau dupa acest gadget pentru ca din punct de vedere software a functionat impecabil. Asa ca m-am decis sa il inlocuiesc cu un alt telefon ceas.
Din experienta stiu ca din punct de vedere software telefoanele chinezesti nu prea pun probleme, iar partea hardware nu este acoperita de garantie. Asa ca m-am decis sa neglijez aspectul garantie pentru urmatorul produs pe care il comand, in favoarea unui pret mai convenabil. Explorand mai multe site-uri in cautarea unui telefon ceas convenabil am gasit acest model (telefon ceas x8 dual sim cu wifi) la http://www.solomobil...etalii-498.html (440 ron si garantie 1 luna).
L-am comandat pe 28 decembrie la id-ul de messenger afisat pe site in urma discutiei cu un reprezentant al firmei, urmand sa imi fie expediat dupa o saptamana cu transportul gratuit. Am incercat ieri sa contactez firma pe messenger pentru a afla starea comenzii mele. Nu mi-a raspuns nimeni. Dupa cateva ore am sunat la numerele afisate pe site si pana la urma, dupa mai multe incercari esuate, mi-a raspuns cineva care in mod evident mergea pe strada si era foarte grabit (cred ca era si intr-o zona cu acoperire slaba, mi-a raspuns pe numarul de cosmote). Mi-a spus ca produsul intra din nou in stoc abia azi, ca ma anunta pe e-mail si, ca cele 7 zile (despre care scrie si pe site) ar insemna zile lucratoare... Daca l-ar fi pus azi la posta ar fi respectate cele 7 zile lucratoare. Insa, nu am primit e-mail, nici nu am reusit sa iau legatura cu ei. Le-am trimis tot eu mai multe mesaje in cursul zilei de azi pe messenger la ambele id-uri: solomobiles si solomobiles22. Nu mi-a raspuns nimeni pana la ora aceasta. De aici trag concluzia ca nu le-a sosit produsul pe stoc sau ca tot personalul a intrat in vacanta si au neglijat sa scrie acest lucru pe site. Din discutia pe care am avut-o cu reprezentantul firmei am dedus ca nu ar fi vorba numai de neglijenta ci si de lipsa de respect fata de clienti. Cand am efectuat comanda pe messenger reprezentantu' mi-a raspuns cu greutate si doar la o parte din intrebari, mi-a stalcit numele si nu mi-a raspuns la salutul de despartire si nici la urarea de "Sarbatori Fericite!" (am presupus ca le-a cazut netu'...). De la deficiente de comunicare (ca sa nu zic si altceva) s-a trecut la lipsa totala de comunicare. S-ar putea sa ii tratez si eu la fel. Deci ramane inca sub semnul intrebarii daca voi accepta comanda de la ei sau nu. Daca mi-au expediat deja pachetul (sa presupun ca au inca netul picat si ca au pierdut numarul meu de telefon, de aceea nu pot sa anunte) voi verifica continutul in prezenta curierului (si oricine comanda de la aceasta firma ar trebui sa procedeze la fel)...

Ca sa va amuz un pic, asa cum am scris si mai demult, cineva zicea pe un forum ca au trimis o cutie goala (probabil ca cei de la vama au uitat sa puna la loc continutul inainte de resigilarea cutiei) ceea ce este mai grav decat in cazul celor de la Multimedia Shop (www.dualsim.ro) care au expediat, cel putin intr-un caz, mai putine produse decat au fost comandate si fata de cum erau trecute pe factura si, cand li s-a comunicat la telefon acest lucru au zis:
- 'platiti factura intreaga si va trimitem noi in zilele urmatoare ceea ce lipseste' .
La propunerea de a plati doar pentru produsele care sunt in pachet, urmand ca atunci cand sosesc restul produselor sa fie achitata diferenta, persoana de la telefon (probabil patronu') a raspuns:
- 'bah, eshti greu de cap?, tu plateshte asa, ca nu's io vinovat ca ala care a impachetat nu a numarat bine!'...
Sper sa nu patesc la fel cu cei de solomobiles. Dupa tonul vocii de la telefon (vocea care, prin miracol, mi-a raspuns cand am sunat) as zice ca par ceva mai civilizati. Deci vreau sa sper ca singura lor problema ar fi ca le-a cazut legatura la internet si ca aceasta nu si-a revenit de mai mult de o saptamana...

#12
Edwin6000

Edwin6000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,686
  • Înscris: 26.02.2011
Si eu care vorbeam astazi cu un prieten despre telefoane cu 3 sim-uri,si credeam ca nu exista :naughty: .Am ramas masca cand am vazut ca sunt si cu 4 sim-uri. :o

#13
bogdandebuzau

bogdandebuzau

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,276
  • Înscris: 21.11.2008
Am primit abia azi mesaj de la solomobiles pe id-ul de messenger:
"solomobiles: buna ziua
solomobiles: ceasul nu a ajuns pe stoc
solomobiles: este blocat pe drum
solomobiles: sorry"
no comment...

Pentru Edwin6000: nu numai ca exista telefoane cu 3 sau 4 sim-uri, cu toate sim-urile in stand-by, dar exista si telefoane cu 4 sim-uri si 2 procesoare, care au doua 2 sim-uri online si 2 in stand-by (2 sim-uri principale si 2 sim-uri secundare). Cand esti in convorbire pe un sim principal poti primi apel pe celalalt sim principal.

#14
speedyboycs

speedyboycs

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 18.10.2007
Pentru Edwin6000: nu numai ca exista telefoane cu 3 sau 4 sim-uri, cu toate sim-urile in stand-by, dar exista si telefoane cu 4 sim-uri si 2 procesoare, care au doua 2 sim-uri online si 2 in stand-by (2 sim-uri principale si 2 sim-uri secundare). Cand esti in convorbire pe un sim principal poti primi apel pe celalalt sim principal.
[/quote]

care? spune un model sau pune un link, poate sunt si altii curiosi. Stima!

#15
gabib77

gabib77

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 899
  • Înscris: 26.08.2007
astea 2, de exemplu ;)

http://www.dualsim.r...tm?categoryId=6

Multe pareri nu am despre ele, nu le-am incercat

#16
bogdandebuzau

bogdandebuzau

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,276
  • Înscris: 21.11.2008
Am facut o comanda in data de 11 aprilie 2012 pentru un telefon ceas de la www.solomobiles.ro care ofera pretul cel mai mic la care l-am gasit si produsul a sosit a doua zi, insotit de certificat de garantie.
Din pacate, desi produsul prezenta toate accesoriile intacte, am constatat ca avea ecranul zgariat, iar cablul usb era defect. Mai prezenta si unele probleme de fuctionalitate: volum foarte slab si oscilant in convorbire (isi revenea volumul doar prin scuturare), functia de inregistrare audio nu prea era utila intrucat microfonul era de foarte proasta calitate etc., probleme pe care le-am sesizat in mai putin de 24 ore. Ca urmare a problemelor constatate am solicitat fie returnarea contravalorii produsului, fie inlocuirea cu un alt produs echivalent dar, de calitate superioara. Am returnat produsul pe adresa de service, suportand eu cheltuielile de expediere prin curier si am picat de acord sa mi se restituie integral banii pe care i-am platit. Mi s-a reprosat ca l-am zgariat eu si aveau de gand sa imi scada contravaloarea acelei componente, dar pana la urma au inteles ca nu aveam cum sa fac eu aceasta (de altfel, ma deranjase de la inceput faptul ca ecranul parea uzat). Este posibil sa se fi deteriorat si mai mult in timpul verificarilor de la service. In fine, am primit inapoi banii pe produs in data de 2 mai 2012, inclusiv contravaloarea expedierii catre servie. Banii mi-au fost transferati in contul curent si am pierdut doar comisionul de 4.20 RON ca urmare a transferului interbancar. Deci, pot sa va confirm ca, in cele din urma, solomobiles au demonstrat ca merita sa li se acorde incredere. Ii recomand, intrucat, cel putin in cazul meu, au manifestat seriozitate, mi-au raspuns la e-mailurile trimise si m-au sunat la telefon dupa ce mi-au expediat banii in cont. De asemenea, ii recomand si pentru ca au o oferta destul de bogata si preturi mai rezonabile pentru majoritatea produselor. Cred ca au cea mai variata gama de telefoane cu mai multe sim-uri de pe piata noastra.
Va rog sa nu interpretati acest mesaj ca reclama. Am descris doar experienta mea cu solomobiles.ro, experienta care, asa cum am scris mai demult la acest topic, nu incepuse prea promitator. De acum inainte, nu voi mai ezita sa cumpar produse de la ei. Daca anterior v-am creat suspiciuni in legatura cu ei, suspiciuni pe care le-am preluat de pe alte forumuri si care este posibil sa fi fost lansate de concurenta, atunci intentia acestui mesaj este doar aceea de a le anula. Pe deasupra, au demonstrat ca au rezistat pe piata destula vreme si continua sa ofere produse pe care nu le-am vazut pe alte siteuri.

#17
malwarebytes

malwarebytes

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,375
  • Înscris: 25.03.2013
Are cineva LG C399 sau LG C299?! Nu prea gasesc informatii despre ele.

#18
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Un telefon MultiSIM cu 3G cel putin pe unul dintre SIM-uri (excluzand chinezarii) exista?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate