Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

Cum ar arata o tara in care toti au un IQ peste 130

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
95 replies to this topic

#73
Charger

Charger

    Viitor baștan

  • Grup: Banned
  • Posts: 6,874
  • Înscris: 12.01.2011
Nu exista limba moldoveneasca asa cum nu exista nici poporul moldovenesc.
Exista doar limba romana si poporul roman.

#74
giiredaniela

giiredaniela

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 291
  • Înscris: 01.01.2009

View Postwatami, on 13th January 2011, 16:50, said:

Du-te tu in lume si intreaba si o sa vezi ca Romanii sunt cei mai buni, modesti, puri, frumosi, harnici, studiosi etc etc. Si cand m-am trezit era dimineata, si la tine la fel cred.

Daca moldovenii sunt cei mai cei cum de nu e Moldova putere mondiala?

PS - Cand nu o sa mai aveti in constitutie "limba moldoveneasca" atunci poti sa ai pretentia ca vorbesti romana, pana atunci moldoveneasca vorbiti.

Oricum toți au păreri bune despre moldoveni și pe bună dreptate. Despre Moldova/moldoveni - ori nu știe lumea nimic ori doar de bine.

Pentru că Moldova e o țară mică (dar ne mîndrim cu ea), și, spre regret - politicienii sînt dușmanii noștri - permit marelor puteri să controleze Moldova (avem și noi cancerul nostru). Altceva - nici nu tindem să fim putere mondială.

PS: (Cînd nu o să mai aveți -- vorbești româna --- moldoveneasca vorbiți) Din cîte știu eu constituția nu este o carte științifică. PPS: Nu Dvs. trebuie să-mi spuneți ce limbă vorbesc!!!!!!!!!!!

Citiți și Declarația de Independentă a Moldovei dacă tot ați citit constituția.




cel mai frumoase versuri despre limba română scrise de basarabeni, evident!

#75
Charger

Charger

    Viitor baștan

  • Grup: Banned
  • Posts: 6,874
  • Înscris: 12.01.2011

View Postgiiredaniela, on 13th January 2011, 16:07, said:

Oricum toți au păreri bune despre moldoveni și pe bună dreptate. Despre Moldova/moldoveni - ori nu știe lumea nimic ori doar de bine.

Daca intrebi romanii ce parere au despre cei din Republica Moldova majoritatea raspunsurilor vor fi: betivi, lenesi, hoti, prosti si iar betivi.

#76
watami

watami

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 826
  • Înscris: 24.01.2010
Ne abatem de la subiect dar nu pot sa ma abtin, de la tine Daniela aud doar generalizari de genul moldovenii cei mai breji, destul de penibil tinand cont ca acum cateva posturi ziceai ca orice generalizare este periculoasa. Eu cunosc destula lume care nu are o parere buna despre Moldova si locuitorii ei.
S-ar putea sa iei politetea exagerata a strainilor drept adevar, de multe ori nu este ceea ce gandesc.
A nu se intelege ca sunt anti moldoveni sau orice de genul asta, sunt indiferent, nu ma intereseaza nici de Romania nici de Moldova, nu ma simt roman, daca ma intreaba cineva ce sunt voi raspunde cetatean european, nationalismul asta exagerat nu duce la lucruri bune.

PS- nu sunt necesare pronumele de politete la adresa mea, sunt mai tanar ca tine si nu am facut nimic notabil pentru a fi demn de respect by default.

On topic - tara asta cu un iq minim de 130 clar nu ar avea oameni care sa se certe pe nationalitati.

Edited by watami, 13 January 2011 - 17:14.


#77
itika

itika

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 134
  • Înscris: 07.04.2010

View Postwatami, on 13th January 2011, 17:13, said:

Ne abatem de la subiect dar nu pot sa ma abtin, de la tine Daniela aud doar generalizari de genul moldovenii cei mai breji, destul de penibil tinand cont ca acum cateva posturi ziceai ca orice generalizare este periculoasa. Eu cunosc destula lume care nu are o parere buna despre Moldova si locuitorii ei.


Lumea care isi permite judecati de genul asta are un nivel intelectual destul de modest. Hai sa-ti spun si eu ceva. La origini sunt moldoveanca, dar m-am nascut si crescut intr-un oras din vestul tarii. Doar vacantele de vara le petreceam la bunici in Moldova, la tara, unde am petrecut cele mai frumoase momente ale copilariei mele. Am crescut intr-o familie decenta, am fost un copil curat, ingrijit, bine crescut, si premiant la scoala. La bloc, aveam o multime de copii cu care ma jucam, si noi copii nu faceam diferenta ca ala e oltean, ala-i moldovean, s.a.m.d. Discriminarile veneau de la unii adulti mai idioti. Cand aveam vreo 7 ani, matusa celei mai bune prietene, o tanti, plina de ifose si proasta gramada care venea des in vizita, a strigat in gura mare: “ mai Diana, dar tu alti copii nu ai gasit cu care sa te joci, decat moldovencele astea doua?” Moldovencele alea doua fiind eu – care aveam vreo 7 ani atunci, si sora-mea, care avea doar 3 ani. Iesirea ei, nu a fost o intamplare, pt ca din “moldovence” nu ne scotea.  :deadtongue:

Atata dispret la adresa unor copii nu am mai vazut la nimeni. Nu mai spun, ca eu eram premianta la scoala, si Diana nu era, si ca parintii mei aveau situatia financiara cel putin la fel de buna ca a parintilor ei. Teoretic, nu existau diferente intre familiile noastre ca educatie si nivel material, atat doar ca noi aveam radacini mai la N-E, si in viziunea ei (si a altora), toti moldovenii erau imputiti, prosti, venetici. Eram mica atunci, dar am fost foarte revoltata, mai ales pentru ca stiam ca bunicii mei pe care-i ador nu sunt niste imputiti demn de dispret. Mai tarziu, cand eram mari deja, am avut surpriza sa constat ca sora-mea si o verisoara de-a mea ascundeau fata de alti copii ca au bunici in Moldova. Isi inventau neamuri prin banat.   :huh:  La mine efectul a fost invers. Abia asteptam sa spun ca sunt moldoveanca (desi nu aveam accent defel) si sa sar cu clanta pe oricine ar spune ceva de moldoveni.  :lol:

Deci fratilor, incetati cu aprecierile de genul asta, pentru ca nu va fac cinste. Nici un neam nu este mai breaz decat altul. Daca ma intrebati pe mine o sa va spun ca da, intradevar in Moldova se bea de se stinge  :worthy: , dar oamenii de acolo sunt in marea lor majoritate curati si harnici. Nu sunt imputiti!  Conform ultimelor statistici in toate zonele rurale din Romania se bea mai mult decat trebuie, deci diferenta nu ar fi foarte mare nici in privinta acestui aspect. Unii dintre ei (nu toata suflarea moldoveneasca  :rolleyes: ) sunt foarte inteligenti, asa cum si unii ardeleni, munteni, olteni, banateni sunt foarte inteligenti. Si inca ceva: in mediile in care exista mai mult IQ pe metru patrat -la facultate de exemplu, nu am auzit discutii si discriminari de genul asta. Poate doar in familiie comuniste muncitoresti.  Concluziile le trageti singuri ;)

#78
SCORILO-CORYLLUS

SCORILO-CORYLLUS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,892
  • Înscris: 24.02.2008

View Postitika, on 14th January 2011, 10:47, said:

....

Da, chiar așa. Eu iubesc moldovencele  :bigwhitegrin: :wub: :D  

Acum ca să revenim la subiect: Chiar dacă, să presupunem, s-ar aduna 1 milion de oameni, toți cu IQ mai mare de 130, sigur cel puțin câțiva copii în prima generație vor avea un nivel de inteligență mai scăzut. Apoi în a doua mai mulți etc. În maxim 4-6 generații (în presupunerea că o generație durează 20 de ani) vei avea o masă critică de persoane cu inteligență scăzută. Cum mijloacele de distracție-informare în masă se adresează întregii populații, calitatea acestora va scădea, antrenând o scădere și mai abruptă pe viitor (față de respectivul moment) a inteligenței medii.

Există o realitate cruntă de care nu putem scăpa. Orice societate care protejează și ține în viață indivizii ratați din punct de vedere genetic se degradează accelerat până la momentul când intervine o reglare bruscă.

Edited by SCORILO-CORYLLUS, 14 January 2011 - 13:54.


#79
ViitorulPrimar

ViitorulPrimar

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 426
  • Înscris: 02.01.2011
Despre moldoveni se spune doar ca fac urat la bautura ,adica devin agresivi si se omoara intre ei.Nu am auzit de expresii gen imputiti,lenesi(din contra,moldovenii pe care ii stiu sunt destul de harnici).
In schimb,cei care s-au mutat in Ardeal mi-au spus ca taranii ardeleni au aceleasi defecte pe care le au taranii din alte parti ale tarii.
Se zice ca banatenii si oltenii de sud ar fi cei mai xenophobi,oricine venit din alta parte si stabilit acolo e considerat venetic.
Acuma nu stiu care este adevarul.Poate cineva mai umblat prin tara poat eface lumina cu privire la comportamentele regionale.
In cartea sa descriptio moldave,Dimitrie Cantemir facea caracterizari despre diversele regiuni ale moldovei.Dupa el,moldovenii din nordul Moldovei sunt mai cuminti,in schimb cei din est sunt mai asprii(el punea asta pe seama invaziilor tataresti care au facut pe oamenii din zona expusa ,mai asprii.)

#80
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009

View Postitika, on 14th January 2011, 10:47, said:

Abia asteptam sa spun ca sunt moldoveanca (desi nu aveam accent defel) si sa sar cu clanta pe oricine ar spune ceva de moldoveni.  :lol:
Bravo, bravo...

#81
ViitorulPrimar

ViitorulPrimar

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 426
  • Înscris: 02.01.2011
Conform cu statisticile ,romanii au un iq de 94,moldovenii de 95 ,iar basarabenii de 96.

#82
Charger

Charger

    Viitor baștan

  • Grup: Banned
  • Posts: 6,874
  • Înscris: 12.01.2011
Conform unor statistici, 80% dintre statistici sunt false.

#83
ElCubano

ElCubano

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 856
  • Înscris: 16.08.2010
Ar fi o tara cu probleme de 2 ori mai complexe de rezolvat.

#84
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,931
  • Înscris: 25.06.2007

View Postgiiredaniela, on 13th January 2011, 15:38, said:

1. Nu neapărat specialiști cu renume, deși și din aceștia sînt mulți. Călătoriți prin lume și întrebați.
Eu așa și fac. Totul e bine și frumos cînd povestesc despre Moldova, oamenii se arată foarte interesați, etc. ?pînă la momentul în care mai adaug ceva de gen: ?our national language is romanian? ? De fiecare dată apar reacții stranii: ?gypsies? thieves?? ? Și uite așa trebuie să dezmint eu aceste asocieri stupide și să explic că românii nu au nimic în comun cu țiganii ?so boring.

2. Din nou ? Vizitați țările din UE și nu numai.
Eh, situatia nu-i chiar asa de roza...
Acum vreo 2 ani, cand faceam cursul de limba finlandeza,  am ajuns sa discut cu o colega rusoaica despre relatia Romania-Moldova.
Tipa era de fel din Vyborg (fostul Viipuri finlandez).
Printre altele mi-a zis ca orasul ei e arhiplin de prostituate din Republica Moldova, venite la ''produs''.
Cu toate ca-n general sunt foarte amabil cu femeile, cu greu m-am abtinut sa n-o iau putin la ''trei parale''  :deadtongue:

Edited by Bogdan R, 14 January 2011 - 15:06.


#85
itika

itika

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 134
  • Înscris: 07.04.2010

View PostSCORILO-CORYLLUS, on 14th January 2011, 13:45, said:

Da, chiar așa. Eu iubesc moldovencele  :bigwhitegrin: :wub: :D

In incercarea mea de-a fi impartiala, nu am pomenit nimic de frumusetea moldovencelor  :D

View PostViitorulPrimar, on 14th January 2011, 14:00, said:

Despre moldoveni se spune doar ca fac urat la bautura ,adica devin agresivi si se omoara intre ei.Nu am auzit de expresii gen imputiti,lenesi(din contra,moldovenii pe care ii stiu sunt destul de harnici).
In schimb,cei care s-au mutat in Ardeal mi-au spus ca taranii ardeleni au aceleasi defecte pe care le au taranii din alte parti ale tarii.
Se zice ca banatenii si oltenii de sud ar fi cei mai xenophobi,oricine venit din alta parte si stabilit acolo e considerat venetic.
Acuma nu stiu care este adevarul.Poate cineva mai umblat prin tara poat eface lumina cu privire la comportamentele regionale.
In cartea sa descriptio moldave,Dimitrie Cantemir facea caracterizari despre diversele regiuni ale moldovei.Dupa el,moldovenii din nordul Moldovei sunt mai cuminti,in schimb cei din est sunt mai asprii(el punea asta pe seama invaziilor tataresti care au facut pe oamenii din zona expusa ,mai asprii.)

Crede-ma, in Banat, revolta impotriva moldovenilor a devenit traditie.  :lol: Am gasit chiar anunturi in ziare care sunau cam asa " Inchiriem camera la doua studente serioase, nefumatoare. Exclus moldovencele si oltencele.”  :photo:

Parerea mea - toti oamenii care locuiesc in mediul rural (indiferent de zona) care au un nivel scazut de educatie si consuma alcool in exces se comporta cam le fel. In rest putem vorbi de particularitati ale unei regiuni care tin de traditii, credinte, obiceiuri, gastronomie...

Edited by itika, 14 January 2011 - 16:57.


#86
SCORILO-CORYLLUS

SCORILO-CORYLLUS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,892
  • Înscris: 24.02.2008

View Postitika, on 14th January 2011, 16:55, said:

In incercarea mea de-a fi impartiala, nu am pomenit nimic de frumusetea moldovencelor  :D



Crede-ma, in Banat, revolta impotriva moldovenilor a devenit traditie.  :lol: Am gasit chiar anunturi in ziare care sunau cam asa " Inchiriem camera la doua studente serioase, nefumatoare. Exclus moldovencele si oltencele.”  :photo:

Parerea mea - toti oamenii care locuiesc in mediul rural (indiferent de zona) care au un nivel scazut de educatie si consuma alcool in exces se comporta cam le fel. In rest putem vorbi de particularitati ale unei regiuni care tin de traditii, credinte, obiceiuri, gastronomie...

Corect. Nici bețivii mei din Ardeal nu sunt oameni breji.

#87
ViitorulPrimar

ViitorulPrimar

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 426
  • Înscris: 02.01.2011

View PostSCORILO-CORYLLUS, on 14th January 2011, 17:17, said:

Corect. Nici bețivii mei din Ardeal nu sunt oameni breji.
un prieten de al meu avea la servici 2 colegi ardeleni.
cand s-au imbatat au inceput sa il alerge cu cutitul :deadtongue:

#88
giiredaniela

giiredaniela

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 291
  • Înscris: 01.01.2009

View PostCharger, on 13th January 2011, 18:05, said:

Daca intrebi romanii ce parere au despre cei din Republica Moldova majoritatea raspunsurilor vor fi: betivi, lenesi, hoti, prosti si iar betivi.

:lol:
Da, cu părere de rău așa e. Românii din România în general (dar sunt și excepții) au o atitudine ostilă,  păreri negative despre moldoveni, fără bază reală, bineînțeles. Știam acest lucru.
Când mă refer la oameni străini nu mă refer și la români, deși ar fi cazul.




Apropo, drogatul acela, Andrei Gheorghe, a prezentat o emisiune în Chișinău; deși a avut o remunerare cum nici nu visa în România – nu a făcut decât să instige la ură – făcând aluzii răutăciose cum că moldovenii ar fi alcoolici și proști ..., nu ar cunoaște limba română etc. Ei bine, l-au alungat deja. ... (În schimb Dan Negru, un alt prezentator de televiziune român, care activează în Chișinău, - e super ok și e foarte apreciat și iubit de publicul din Moldova)

Totuși – moldovenii nu sunt alcoolici; mulți ruși din Moldova cam exagerează cu alcoolul, asta e adevărat.
Vinul pe care îl producem noi este calitativ și mulți sunt de părerea că e cel mai bun vin, vinul moldovenesc. Mai mult – e chiar de leac în cantități rezonabile.



View Postwatami, on 13th January 2011, 18:13, said:

01. Ne abatem de la subiect dar nu pot sa ma abtin, de la tine Daniela aud doar generalizari de genul moldovenii cei mai breji, destul de penibil tinand cont ca acum cateva posturi ziceai ca orice generalizare este periculoasa. Eu cunosc destula lume care nu are o parere buna despre Moldova si locuitorii ei.

02 S-ar putea sa iei politetea exagerata a strainilor drept adevar, de multe ori nu este ceea ce gandesc.


03 A nu se intelege ca sunt anti moldoveni sau orice de genul asta, sunt indiferent, nu ma intereseaza nici de Romania nici de Moldova, nu ma simt roman, daca ma intreaba cineva ce sunt voi raspunde cetatean european, nationalismul asta exagerat nu duce la lucruri bune.

PS- nu sunt necesare pronumele de politete la adresa mea, sunt mai tanar ca tine si nu am facut nimic notabil pentru a fi demn de respect by default.

On topic - tara asta cu un iq minim de 130 clar nu ar avea oameni care sa se certe pe nationalitati.


01 Evident că mai sunt și excepții. Eu am spus doar lucrurile care sunt specifice majorității.
Dacă sunteți din România sau Russia – nici nu mă mir că Dvs. cunoașteți astfel de oameni.

02 Credeți ce doriți... dacă asta vă face să vă simțiți mai bine.


03 Ba chiar asta sunteți, dar nici nu-mi pasă, nu avem nevoie de simpatia dvs.



Dacă vă referiți la mine – nu sunt naționalistă – sunt doar patriot.

PS: Nu vă supărați, mă adresez exact așa cum găsesc de cuviință.
Vă respect – tocmai de aceea vă doresc o seară cît mai frumoasă.


View PostBogdan R, on 14th January 2011, 15:41, said:

Eh, situatia nu-i chiar asa de roza...
Acum vreo 2 ani, cand faceam cursul de limba finlandeza,  am ajuns sa discut cu o colega rusoaica despre relatia Romania-Moldova.
Tipa era de fel din Vyborg (fostul Viipuri finlandez).
Printre altele mi-a zis ca orasul ei e arhiplin de prostituate din Republica Moldova, venite la ''produs''.
Cu toate ca-n general sunt foarte amabil cu femeile, cu greu m-am abtinut sa n-o iau putin la ''trei parale''  :deadtongue:


Să știți că în mare parte în Russia la muncă (indiferent de domeniu) pleacă moldovenii de etnie rusă și găgăuzii (cnf. statisticilor). Apoi, iarăși, fără să generalizez, dar în mare parte rușii autentici mai sunt încă sovietici și urăsc țările ex-sovietice care și-au luat Independență de la Russia. Făceți-vă deja concluziile de rigoare. :D

#89
Chisinauianu

Chisinauianu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 280
  • Înscris: 03.08.2010

View PostCharger, on 13th January 2011, 17:05, said:

Daca intrebi romanii ce parere au despre cei din Republica Moldova majoritatea raspunsurilor vor fi: betivi, lenesi, hoti, prosti si iar betivi.
Unii din acesti asa zisi "romani" nici macar nu au fost vreodata in R.M. Care se afla la cateva zeci sau sute de km de Romania.
Am auzit si eu multe. Ca se vand in Chisinau arme in piata, ca racketii te omoara imediat si multe alte tampenii.
Unii pun intrebari de genul "daca aveti apa sau curent electric?".
Aceasta mancarime exista inca de la Herodot. Plus lipsa de cultura si educatie a multor indivizi de pe ambele maluri ale Prutului.

După indieni, neamul tracilor este cel mai mare; dacă ar avea o singură conducere și ar fi uniți în cuget, ei ar fi, după părerea mea, de neînfrînt".

Nu-i asa?

View PostBogdan R, on 12th January 2011, 14:20, said:

Cand mai locuiam inca in Romania am cunoscut niste tineri medici din Moldova, veniti la specializare.
Nu vreau sa fiu rau, insa dpdv profesional erau vaaaaaaaarza.
Nu generalizez, e clar ca nu-s toti la fel, insa te rog sa nu generalizezi nici tu ;)
Astfel de studenti exista in tot estul Europei. Rezultatul trecerii de la comunism la un sistem normal.
Printre altele, unele cazuri tratate in Chisinau au starnit uimire in Europa Occidentala. Chiar daca medicii
lucreaza cu utilaj de multe ori invechit si cu salarii de rasul gainilor.

View PostBogdan R, on 14th January 2011, 14:41, said:

Eh, situatia nu-i chiar asa de roza...
Acum vreo 2 ani, cand faceam cursul de limba finlandeza,  am ajuns sa discut cu o colega rusoaica despre relatia Romania-Moldova.
Tipa era de fel din Vyborg (fostul Viipuri finlandez).
Printre altele mi-a zis ca orasul ei e arhiplin de prostituate din Republica Moldova, venite la ''produs''.
Cu toate ca-n general sunt foarte amabil cu femeile, cu greu m-am abtinut sa n-o iau putin la ''trei parale''  :deadtongue:
Rusoaica nu a spus de conationalele sale care au umplut lumea? Numele "Natasha" este simbolul prostituatei ruse.

Edited by Chisinauianu, 18 January 2011 - 22:37.


#90
ViitorulPrimar

ViitorulPrimar

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 426
  • Înscris: 02.01.2011
e interesant cum oamenii sunt foarte conservatori in descrierea celor din alte regiuni.
rusii sunt cu davai ceas-ramasa din al doilea razboi mondial.
evreii inca poarta palarii si ciucuri in mentalul colectiv
africanii inca locuiesc prin paduri,desi doar o minoritate mica mai traieste acolo.
chinezii mananca un bob de orez,desi nu mai e cazul.
moldovenii inca au obiceiuri de acum 100 ani
germanii inca poart apantaloni cu bretele
japonezii inca se imbraca in costum de samurai.
cred ca aceste prejudecati sunt datorate lipsei de informare .
cine mai da un search pe net sa vada nist epoze cu viat aprin alte regiuni?cati calatoresc ?

View PostChisinauianu, on 18th January 2011, 22:35, said:

Unii din acesti asa zisi "romani" nici macar nu au fost vreodata in R.M. Care se afla la cateva zeci sau sute de km de Romania.
Am auzit si eu multe. Ca se vand in Chisinau arme in piata, ca racketii te omoara imediat si multe alte tampenii.
asta credeam si eu ,ca stau raketii la colt de strada si matrasesc pe orisicine trece pe acolo.
sau daca afla ca esti din Romania,politistii moldoveni te duc la sectie si te bat.
sau vanzatorii din magazine refuza sa te serveasca.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate