![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Soiuri de cires si prun
Last Updated: May 31 2023 07:50, Started by
mircea11s
, Oct 19 2010 23:39
·
20

Posted 18 November 2010 - 19:37

M-am bucurat in toamna asta ca am gasit Negre de Bistrita. Demult ma uitam dupa soiul asta dar nu l-am vazut pana acum.
|
Posted 01 December 2010 - 21:33

Posted 01 December 2010 - 23:23

Posted 02 December 2010 - 00:22

da. si da,parca din Alba. de ce ? |
Posted 02 December 2010 - 01:28

Ce sa zic ... eu ma bucur ca am gasit soiul
![]() Nu mai am eticheta cu dovada autenticitatii, ci doar cartonul cu poza si caracteristiticile. nu stiu daca scrie pe el si producatorul. O sa verific. Parca sa zic ca ciresul era produs de cei la Ciumbrud, dar nu pot baga mana in foc. L.E. : vad ca au in oferta lor si Negre de Bistrita http://www.profi-fam...eri-cires.html# |
Posted 02 December 2010 - 22:06

Posted 03 December 2010 - 21:20

Pe okazii.ro este o scurta descriere si o poza a soiului.
Se poate modifica titlul subiectului ?As mai posta si un fisier despre soiuri de prun tot aici pentru a nu mai deschide alt subiect. Edited by mircea11s, 03 December 2010 - 21:29. |
Posted 03 December 2010 - 23:40

Mai bine deschizi alt topic despe prun, si avem astfel topicuri specializate pe specii. Cred ca ar fi util asa, decat toate la gramada .
|
Posted 06 December 2010 - 12:01

Mai bine deschizi alt topic despe prun, si avem astfel topicuri specializate pe specii. Cred ca ar fi util asa, decat toate la gramada . Nu neglijati sensibilitatea la plum-pox. |
|
Posted 06 December 2010 - 15:11

Instructiv pdf-ul pt. incepatori, cu 2 amendamente:
- titlul e oarecum la deruta, caci Stanley, Anna Spath se poate spune ca sunt "de cand lumea" , si nici o parte din celelalte nu-s chiar noi - mare parte din soiuri sunt mai mult pe hartie, caci pe piata varietatea este mult mai mica. Edited by DDuras, 06 December 2010 - 15:13. |
Posted 06 December 2010 - 16:53

Instructiv pdf-ul pt. incepatori, cu 2 amendamente: - titlul e oarecum la deruta, caci Stanley, Anna Spath se poate spune ca sunt "de cand lumea" , si nici o parte din celelalte nu-s chiar noi - mare parte din soiuri sunt mai mult pe hartie, caci pe piata varietatea este mult mai mica. Titlul este pus de autoare.Nu doar ca varietatea este mai mica ,ci chiar putin diferita.Nu ma apuc sa caut in baza de date a INCS sa vad fiecare producator ce a inmultit si sa postez despre soiurile inmultite de ei.Nu pot face public raspunsul autoarei la intrebarea mea cum pot ajunge pe "piata" rezultatele muncii de cercetare a dansei. Asta am avut, asta am postat.Din pacate soarta prunului este nefericita.Plantatiile mama de ramuri altoi ce tineau de SCDP-uri au infectii cu plum-pox.Sunt doar doua plantatii mama de ramuri altoi de prun tinere in care se pun sperantele ca nu vor mai fi infectate.Una dintre ele am vazut-o si nu m-a convins deloc ca nu ar putea fi deja infectatata datorita nerespectarii distantei de izolare.Daca nici cealalta nu va reusi sa demonstreze ca este ferita de infectie,atunci va trebui sa ne obisnuim cu ideea de a manca prune rezultate din soiurile tarilor vecine. |
Posted 06 December 2010 - 22:40

Nu ma refeream la postarea ta, ci la carte. Si nici nu ma asteptam sa cauti in baza de date, ci doar am spus ce am gasit eu pe piata (sau mai degraba ce n-am gasit). Si crede-ma, am cautat vreo 2 ani pe la destule statiuni; nu mai zic de net sau alte magazine.
|
Posted 23 December 2010 - 22:34

Quote Da, dar nu au poza la ele, ca la celelalte. Cum este soiul "negre de bistrita" ? Scuze de intarziere. Ramasesem dator cu un raspuns : Negre de Bistrita - vigoare mare a pomului, rezistenta la bolile specifice si ger, productivitate foarte mare si constanta,intra pe rod relativ repede - fructe de marime medie care se coc la inceputul lui iunie, cu pulpa aderenta la sambure, suculenta, semipitroasa, gust excelent Tentant, nu ? ![]() Edited by horia66, 13 January 2011 - 10:44. |
Posted 13 January 2011 - 01:28

Salut si bine v-am gasit ! As dori si eu cateva informatii despre soiul de prun Dambovita daca cineva il are sau stie care sunt caracteristicile acestui soi pe care vreau sa-l cumpar dar nu stiu decat perioada de maturare.Va multumesc ! O zi buna.
|
|
Posted 22 January 2011 - 09:08

Salut si bine v-am gasit ! As dori si eu cateva informatii despre soiul de prun Dambovita daca cineva il are sau stie care sunt caracteristicile acestui soi pe care vreau sa-l cumpar dar nu stiu decat perioada de maturare.Va multumesc ! O zi buna. Dambovita - obtinut prin hibridarea soiului Tuleu gras cu soiul Anna Spath in 1965 si omologat in 1981. " Pomul de vigoare supramijlocie-mare,cu coroana conic-rasturnata,ramuri de schelet solide,garnisite cu formatii fructifere scurte si mijlocii.Florile de tip Tuleu gras,fara polen (androsterile) necesita polenizare straina obligatorie.Infloresc odata cu soiurile Rivers timpuriu,Valor,Silvia,Gras ameliorat,Stanley,Agen 707,care sunt si buni polenizatori. Fructul mare ,51 g in medie,de forma ovoidala,usor asimetrica.Pielita de culoare vanata inchis,rezistenta,acoperita cu multa pruina cenusie,care ii da un aspect foarte atragator.Pulpa de culoare galben-verzuie,crocanta,suculenta,cu gust placut,contine 16,8% substanta uscata, 1,12g%aciditate si 18,04mg% vitamina C,fiind unul dintre cele mai bogate soiuri de prun in vitamina C.Samburele neaderent,mic,detine 3,3% din greutatea totala a fructului. Epoca de coacere medie,calendaristic la sfarsitul lunii august,dupa Tuleu gras. Particularitatile soiului: productivitate mare (27-30 t/ha cu 500 pomi), fructe mari,aspectoase,care pot fi utilizate atata pentru consum in stare proaspata,cat si pentru deshidratare. Zonare : judetele Arges,Prahova,Valcea in general in partea deluroasa din sudul tarii." Nu am retinut titlul cartii si nici autorii. |
Posted 26 January 2011 - 14:42

Iti multumesc Mircea! Ai facut o descriere de nota 10+! Am sa-l cumpar in primavara chiar daca nu prea ma incadrez la capitolul zonare, dar avand polenizatori precum Valor, Silvia si Stanley sper sa-mi rodeasca . O zi buna va doresc !
|
Posted 26 January 2011 - 17:04

Ai facut o descriere de nota 10+! Nu eu am facut-o ! Eu doar am reprodus-o.Daca aveam si poza ... .Totusi productivitatea soiului in descrierea anterioara nu " bate" cu alte date pe care le am despre acelasi soi.Alti autori mentioneaza productii mult mai mici. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users