Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Finala Eurovision 2024

De ce nu protestati?

Etanșare intre cada perete b...

Backu-up box Fronius
 Router de la Digi nu face fata la...

Magnolii

Achizitie LG OLED evo 55C31LA - e...

Aplicatii PV Huawei Sun
 Istoric deplasari - GPS

Surub autoforant-metric mixt

Lipsa semnal - strategie de marke...

One week meal plan - Pachet
 Apometru defect?

Nelamurire legalitate TVA casa noua

Huawei P20 Lite, ecran negru la a...

Bibelorui, macrameuri si altele
 

Vesta antiglont

- - - - -
  • Please log in to reply
155 replies to this topic

#109
mymothman69

mymothman69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,035
  • Înscris: 16.01.2006
Am citit cu atentie topicul. Uite si cateva sfaturi (repet unele sfaturi de mai sus, insa). Pornesc de la premiza ca ai bani suficienti:
- uita filmele de actiune. Daca esti pe bune in pericol, fa-ti abonament la o firma de protectie serioasa. Asta include:

1. bodiguarzi 24h (astia dotati corespunzator- nu alde ceafa groasa, carora le iese limba dupa ce au alergat 50m, ci tipi antrenati in arte martiale si utilizarea armelor albe si de foc, cu fitnesu la semn, dotati cu veste antiglont si armament- daca vrea cineva sa puna mana pe tine viu, bodigarzii vor fi primele tinte de care vor scapa, ca sa te prinda pe matale)

2. sisteme electronice de supraveghere a casei si locului de munca - conectate la dispecerat cu echipa de interventie 24h, iar daca te tine contu, plateste acasa si paznic in trei ture, dotat corespunzator. Orice sistem electronic are slabiciunile sale si n-ai vrea sa te trezesti cu o grenada legata pe clanta usii;

3. 1-2 masini blindate cu geamuri fumurii si sitem de urmarire si alarma GPS , trasee schimbate daca  te deplasezi zilnic in anumite locuri (ca sa eviti sa fii asteptat la cotitura :confuzzled: )

4. evitarea locurilor publice si in special celor aglomerate unde poti fi prins la inghesuiala,

5. acasa si la locul de munca geamuri securizate (ca sa nu zic antiglont...) si cu perdele /jaluzele trase permanent, garaje peste tot (pentru a evita la maxim expunerea la exterior).

6. caini de paza antrenati (cu cat e haita mai mare, cu atat mai bine)

7. un om de incredere cu relatii la servicii, politie si lumea politica, bine remunerat, care sa-ti furnizeze informatii corespunzatoare (in cele mai multe cazuri, o informatie face cat cele insirate mai sus...). Daca ai bani, plateste 2-3 ca sa poti evita o eventuala "tradare"

8. ai face bine sa elimini eventualele amenintari, pe cat posibil: da la pace cu adversarii cunoscuti, largeste aria de prieteni si cunostinte din cercurile bla-bla-bla (nu le mai insir, ca stii la ce ma refer) si foloseste recompense gen "vacanta in Ibiza" pentru ciumpalaci din randurile 2-3 de slujbasi, pentru a beneficia de informatii rapide la prima mana.

9. cumpara una sau mai multe locuinte modeste in tara si afara, fara sa te afisezi ca o persoana cu bani (poti sa-ti creezi si mai multe identitati, daca ai bani si cunostinte corespunzatoare) si de care sa nu stie nimeni. In acest fel poti sa dispari rapid fara sa stie nimeni incotro ai luat-o. Evita orasele mari, si viziteaza fiecare locatie din cand in cand, ca si cum ai fi in vacanta , afisandu-te ca o persoana relativ modesta si prietenoasa fata de vecini (in acest fel, nu trezesti suspiciuni). Foloseste masini modeste, pe care sa le tii cu rezervorul plin in garaj. Fa-ti "cache-uri" cu bani si acte  , daca treaba e groasa. Daca ai timp si bani,  obtine prin firme specializate mai multe cetatenii, ca sa nu ai probleme daca trebuie sa stai mai mult pitit pe undeva.

10. elimina din cercul de cunoscuti indivizii in care nu ai deplina incredere, si verifica-i discret pe ceilalti. Atentie in special la fetitze, versate si campioane (obisnuite sa o vanda si pe ma-sa, pentru o masina si toale de firma). In special, informatiile vitale legate de sistemul de securitate personala pus la punct trebuie sa fie cunoscute de cat mai putine persoane posibil- ideal, numai de tine!

11. Referitor la intrebarea ta: nu exista vesta atat de subtire, care sa o porti sub tricoul cu "De puta madre!" scris cu sclipici (sau born to porn, gigolo latino, fuck at first date, etc.), in afara eventual de cele anti-cutit.
Evident, este inutil sa o porti, daca  EVITI  sa te expui la situatii in care sa fii injunghiat. (te asigur ca daca te batzai intrun bar obscur, in semintuneric si in aglomeratie, un profesionist iti taie jugulara intr-o fractiune de secunda cu o lama de bisturiu inuta cu 2 degete, fara ca botigarzii sa-si dea seama decat cand este prea tarziu).  
Daca te simti amenintat de arme de foc, poti sa porti una de nivel III - e suficient pentru pistol, ca nimeni nu-i asa nebun sa te alerge cu M-16 pe strada. Ramai insa vulnerabil loviturilor la cap si gat.
Daca te simti AMENINTAT cu A mare, poti sa-ti cumperi una  nivel IV, cu guler, sortz si placi ceramice, si nu uita de casca de kevlar - nu fac misto!. Desi ai arata cel putin ciudat -  pana la urma, e vorba de viata ta, asa ca nu trebuie sa-ti pese de parerile prostalailor.

12. N-ar fi rau sa inveti cate ceva despre machiaj si schimbarea fizionomiei (coafura, vopsit parul, lentile de contact, cu barba-far barba, etc).

13. Locurile prin care treci si masinile sa nu ramana nici o clipa nesupravegeate. 3-4 de dinamita de santier, legate cu 2 kile de cuie fac minuni indiferent de vesta pe care o porti.

14. Cel mai important: KEEP A LOW PROFILE! Cu atitudini de cocalar, asa cum ai descris ca ai iesit din masina sa i-o tragi lu ala cu metzanu,  te transformi prosteste in victima sigura. De unde stii ca in masina respectiva nu-i unu platit gras sa-ti futa o ranga in cap si sa omoare pe loc sau sa te schilodeasca?
La ce iti foloseste vesta, daca iei o teava in ceafa si te baga in coma definitiv? La ce iti foloseste masina blindata, daca in loc sa stai inauntru in siguranta iesi cu "peptu de arama" sa le arati ce ciumexan esti? Si, in general, la ce iti folosesc mijloacele de protectie de orice fel, daca te expui aiurea, contat tuturor regulilor de securitate?

P.S. Iti recomand sa dai cu gugle si sa citesti despre subiect. Vezi si filmul "The jackal", cu Brusc Willis- apropo de low profile.  Apeleaza la serviciile unor consultanti de specialitate, ca sa te lamureasca in amanuntime, daca ai impresia ca am insirat aiureli.


Cam asta ar fi un rezumat. Daca vrei amanunte, you'll have to pay!!! :naughty:

Edited by mymothman69, 08 September 2010 - 10:33.


#110
zazone

zazone

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 28.01.2006
SF-uri peste SF-uri pe aici

#111
bogdan_boss

bogdan_boss

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,456
  • Înscris: 08.02.2010
eu ti-as recomanda sa te uiti la WORST CASE SCENARIO: BEAR GRYLLS.
clipurile se gasesc pe youtube, nu e piraterie.
sunt acolo multe lucruri pe care nu le stiam despre supravietuirea intr-un mediu urban si nu numai!!

apropo, nu am vazut pe niciun site al magazinelor "militare" romanesti vesta anti-glont :-?..
dar vesta asta anti-glont te poate proteja impotriva loviturilor cu pumnul de ex?
adica dispersia socului, intelegi..?

mi-am propus ca dupa restanta, sa ma reapuc incet incet de pariuri, sa strang bani si sa imi iau asa:
un spray paralizant,
un fel de pumnal (pui niste "inele" pe degete si faci mai mult damage adversarului),
un electrosoc  

si........
sa nu uitam: http://www.military-...ctical-Tritium/ :inlove: :inlove:

Edited by bogdan_boss, 08 September 2010 - 16:30.


#112
mymothman69

mymothman69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,035
  • Înscris: 16.01.2006

 bogdan_boss, on 8th September 2010, 17:30, said:

eu ti-as recomanda sa te uiti la WORST CASE SCENARIO: BEAR GRYLLS.
clipurile se gasesc pe youtube, nu e piraterie.
sunt acolo multe lucruri pe care nu le stiam despre supravietuirea intr-un mediu urban si nu numai!!

apropo, nu am vazut pe niciun site al magazinelor "militare" romanesti vesta anti-glont :-?..
dar vesta asta anti-glont te poate proteja impotriva loviturilor cu pumnul de ex?
adica dispersia socului, intelegi..?

mi-am propus ca dupa restanta, sa ma reapuc incet incet de pariuri, sa strang bani si sa imi iau asa:
un spray paralizant,
un fel de pumnal (pui niste "inele" pe degete si faci mai mult damage adversarului),
un electrosoc  

si........
sa nu uitam: http://www.military-...ctical-Tritium/ :inlove: :inlove:


Vesta antiglont este destinata sa te protejeze de gloante.  Te protejeaza si de un pumn, daca ti-l da in vesta si nu in moaca, dar sa nu te astepti sa nu cazi pe jos, daca impactul este puternic. E valabil si pentru lovituri de picior sau rangi.

Vad ca sunt multi alde ciak noris si brusc li pe aici. E recomandabil sa ai mijloace LEGALE de autoprotectie la tine (apropo, vezi ca rozeta-boxul e ilegal, este considerat arma alba. Iti recomand sa pui mai multe inele masive pe deste, daca vrei mai mult damage), dar si mai recomandabil este sa EVITI SITUATILE CONFLICTUALE, din care poti iesi nasol. Au fost destule cazuri de oameni antrenati si pregatiti, ca sa nu mai zic de politisti care au fost bagati in spita, ramasi cu seche;le pe viata sau omorati de indivizi de 2 lei.  Orice javra te poate injunghia, poate sa-ti dea cu o sticla in cap , sau cu o bata sau teava, te poate desfigura ... crezi ca faci fata, cu spray si electrosoc, la 5-6 colorati hotarati sa te faca? Daca sunt smardoi, aia folosesc sprayul pe post de colonie. Iar referitor la o lupta dreapta, in care ranesti sau omori pe vreunul, sa te gandesti daca ai destui bani de avocat si judecator, altfel iesi la pensie din parnaie.

#113
iloveshaorma

iloveshaorma

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,198
  • Înscris: 22.04.2009
mai simplu ar fi sa ai un pistol cu electrosocuri... poti sa tragi 3 focuri la rand fara sa necesite reincarcare si paralizezi cu el tinta de la 30 sec pana la 3 min in functie de intensitatea care o alegi.
sau ai putea sa devi un maestru in kempo... dar o sa iti ia cativa ani din viata

nu vad la ce il speriati cu chestii de genu grenada legata pe clanta de la usa careia ii sare cuiu cand apesi pe clanta. i-a zis un ecologist ca il omoara ca l-a vazut aruncad o sticla de plastic in coleta pentru hartie... cat de grav o fi?

da' pan' la urma ce au ecologistii cu tine? sau esti nene dala rau de intri cu buldozaru sa darami paduri ca sa ai ce pune pe masa... ca in cazu asta tu esti nenea rau nu ecologistii aia

 bogdan_boss, on 8th September 2010, 17:30, said:

dar vesta asta anti-glont te poate proteja impotriva loviturilor cu pumnul de ex?
da
exista veste care au in compozitie o spuma speciala care amortizeaza socurile

Edited by iloveshaorma, 08 September 2010 - 17:10.


#114
bogdan_boss

bogdan_boss

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,456
  • Înscris: 08.02.2010
pai asa nu facem nimic daca stam cu mainile-n san.
"ehh... nu-mi iau eu spray paralizant ca daca vin 200000000000000000 de asasini spre mine, nu mai e bun :-j"
"ehh... sa nu-mi angajez 2000000 de bodyguarzi si 2000 de masini blindate.. ca daca vine unul cu o bomba nucleara.. nu mai e buna protectia"
etc etc.

uite un scenariu, pe care i l-am povestit unui amic..(in gluma am scris si "solutiile" :lol: ) ;

Bogdan: desi eu cred ca m-am uitat cam mult la filme
Bogdan: scenariu..
Bogdan: iesi cu o fostã.
Bogdan: si ma rog,iesi asa.. ca n-ai ce face..
Bogdan: dar ea are alt plan
Bogdan: maxim de efect dorit: cel de intimidare.
Bogdan: vine iubitul ei
Bogdan: un ditamai..
Bogdan: tu te stergi frumos la gura..
Bogdan: te ridici...
Bogdan: te inchei la costum..
Bogdan: ma rog, camasa..
X: ce?...
Bogdan: si scoti 2 pistoale 9mm  si tragi ca un nebun :bandit: :bandit:
Bogdan: sange peste tot

#115
mymothman69

mymothman69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,035
  • Înscris: 16.01.2006

 zazone, on 8th September 2010, 15:32, said:

SF-uri peste SF-uri pe aici


Explica afirmatia.  Daca esti specialist in domeniul securitatii, vino cu lamuriri profesioniste, nu cu abureli din filme de serie B.
Recomandarile de mai sus se refera la oameni cu bani, care sunt amenintati sau care vor sa evite situatii care sa le puna viata in pericol (cel mai des, rapirea pentru obtinerea de rascumparari). Nu se refera la ciumpalaci de pantelimon, care beau o bere si-o vodca si apoi se bat cu altii de teapa lor dupa tomberoane.
Daca la noi (inca) nu se intampla, sunt tari unde acest gen de infractiune a devenit un flagel (in special in America de sud si Mexic, dar sunt destule cazuri si in SUA sau Europa).
Un caz concret? Povestea cu masina furata a lui Becali. Daca ciobanu era un om de afaceri adevarat, si nu un fost bisnitar de bilete plecat de la coada oii, ar fi fost clientul unei firme profesioniste de securitate, cu conexiuni  la interne si servicii. El a preferat "serviciile" unor smardoi de cartier, interlopi infecti, care au rezolvat problema in singurul fel in care il stiu. Iar pentru cei interesati, a fost floare la ureche sa-l incalte pe oier, care s-a si filmat ca idiotul.
Te asigur ca daca masina era pazita permanent si tinuta in garaj pe timpul cat nu era folosita, nu o fura nici plea. Dar jiji e ciumec, e stapan si tare pe el. De aia a luat-o.

Repet, daca nu vrei probleme, nu te expui prosteste si iti iei masuri de protectie. Nu este nevoie sa fii miliardar- oricine poate fi victima unui drogat, unui talhar, unui violator sau unui hot de/din masini sau din case. Daca te duce putin capul, te protejezi. Daca nu, o iei. Uneori, cu consecinte de nereparat.


 bogdan_boss, on 8th September 2010, 18:06, said:

pai asa nu facem nimic daca stam cu mainile-n san.
"ehh... nu-mi iau eu spray paralizant ca daca vin 200000000000000000 de asasini spre mine, nu mai e bun :-j"
"ehh... sa nu-mi angajez 2000000 de bodyguarzi si 2000 de masini blindate.. ca daca vine unul cu o bomba nucleara.. nu mai e buna protectia"
etc etc.

uite un scenariu, pe care i l-am povestit unui amic..(in gluma am scris si "solutiile" :lol: ) ;

Bogdan: desi eu cred ca m-am uitat cam mult la filme
Bogdan: scenariu..
Bogdan: iesi cu o fostã.
Bogdan: si ma rog,iesi asa.. ca n-ai ce face..
Bogdan: dar ea are alt plan
Bogdan: maxim de efect dorit: cel de intimidare.
Bogdan: vine iubitul ei
Bogdan: un ditamai..
Bogdan: tu te stergi frumos la gura..
Bogdan: te ridici...
Bogdan: te inchei la costum..
Bogdan: ma rog, camasa..
X: ce?...
Bogdan: si scoti 2 pistoale 9mm  si tragi ca un nebun :bandit: :bandit:
Bogdan: sange peste tot


Pai n-a zis nimeni sa nu porti la tine spray, electrosoc, teaser, pistol cu bile/gaz si ceva inele tzepene pe degete.  Eu am sugerat numai ca este de preferat sa eviti situatiile conflictuale - dar daca esti implicat pana la urma , oricare din ele sunt bune pentru a te apara.  Exemple de situatii din care poti iesi prost:
- mers noaptea prin zone cunoscute ca periculoase
- afisarea de bunuri si valori la vedere, gen lant de aur, ceas de firma, etc
- statul prin baruri frecventate de interlopi
- incurcatu cu gagice incurcate cu dubioasi
-  conflictele in trafic (din ce in ce mai violente)
- atitudini de cocalar jmeker (elevat, fronda) in locuri, situatii si anturaje nepotrivite
- mers noaptea pe strada acasa, daca ai bani de taxiu (in special pentru gagice)
- bloc fara interfon si cu vecini total indiferenti
- lasat masina descuiata, cu camera foto si telefonu, eventual laptopu la vedere. Eventual cu cheia in contact si motoru pornit, sa nu se mai chinuie omu (mie mi-au spart drogatii un geam lateral, pentru ca am lasat suportul de gps lipit pe geam. Au fost convinsi ca scula era in torpedou. Acum il las deschis si am golit masina si de hartia igienica. Am doar bata sub scaun :naughty: )
- usa ieftina, lipsa unei alarme si a unui caine (la casa), incuietori de cacao, un gard infect - invitatii la scotocit
- prietenii cu indivizi dubiosi, pe care ii aduci in casa si care apoi vand pontu despre dotari unui grup de spargatori.

Lista este mai lunga, dar am vrut sa subliniez ce spuneam mai sus-  situatiile periculoase sunt multe, este bine sa le eviti si sa-ti iei din timp masuri de precautie. Ca sa nu-ti para rau mai tarziu.

#116
bogdan_boss

bogdan_boss

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,456
  • Înscris: 08.02.2010
bun dar te vezi cu o duduie, ea se asaza la masa cu tine, asa, ca intre amici.
vine iubitul ei musculos (poate chiar impreuna cu altii), tu nu stiai decat ca e la politehnica de ex, si stii ca in general politehnistii nu au astfel de apucaturi de nebun...
tu esti practic la masa cu duduia si apare acel tip, ce faci?
ca uneori vorba dulce e chiar inutila, iar daca ai orgoliu (cam ca mine uneori) si ai si multi nervi ca desi fata ti-a ramas pana la urma amica, ti-a luat-o altul, totul se poate declansa si intr-o secunda cineva moare.

zic si eu...

#117
reovel

reovel

    Doesn't she look darling?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,757
  • Înscris: 17.01.2009
@mymothman69
Hai sa fim rezonabili totusi, cine sa-mi lege o bomba de usa de la intrare?
Iar problemele pe care le am cu unii altii sut destul de serioase dar de mentionat ca nu am facut nimic rau pt mediu (Ex. defrisari)

#118
n1ceTRY

n1ceTRY

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 05.01.2010

 reovel, on 8th September 2010, 18:44, said:

@mymothman69
Hai sa fim rezonabili totusi, cine sa-mi lege o bomba de usa de la intrare?
Iar problemele pe care le am cu unii altii sut destul de serioase dar de mentionat ca nu am facut nimic rau pt mediu (Ex. defrisari)

Cea mai buna aparare e atacu'

Asa ca de ce nu-l omorti tu primu' pe ala care te-a amenintat ?

Edited by n1ceTRY, 08 September 2010 - 18:46.


#119
DarkEnemy

DarkEnemy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,283
  • Înscris: 19.07.2008
De banii astia aranjezi pe oricine si iti iei de o grija.

#120
Dev

Dev

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,612
  • Înscris: 28.04.2005
Daca esti in Olanda de ce vrei sa cumperi vesta in Romania? S-ar presupune ca intr-un an si ceva de cand esti la Europol ai avut timp sa inveti sa cauti ceva de cumparat in NL.
:habarnam:

vesteeeee

Si la Europol acolo la tine n-ai cunoscut pe nimeni care se pricepe? Ca Senior Officer ar trebui sa stii multi oameni cu... informatii. -_-

#121
reovel

reovel

    Doesn't she look darling?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,757
  • Înscris: 17.01.2009
Asta a fost anul trecut. Am renuntat imediat dupa perioada de proba pentru ca nu mai era cazul.
Acum stau in NL mai mult de placere (si de pierdere de bani la AH, unde dai 200 de euro pe mai nimic).
PS: Si mai fac si un curs de Olandeza la Volk. Dar nu prea ma pricep ...

Edited by reovel, 08 September 2010 - 23:25.


#122
dan84

dan84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,028
  • Înscris: 25.09.2006

 reovel, on 8th September 2010, 18:44, said:

Hai sa fim rezonabili totusi, cine sa-mi lege o bomba de usa de la intrare?
Pai aia care vor sa te ciuruiasca!

#123
crst_g

crst_g

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,167
  • Înscris: 27.06.2006
La ce-ti foloseste vesta anti-glont daca tinteste capul? :)

#124
AppleMadman

AppleMadman

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 20.07.2010

 crst_g, on 9th September 2010, 10:25, said:

La ce-ti foloseste vesta anti-glont daca tinteste capul? :)
Ca sa nu te gaureasca in caz ca nu nimereste capul, ci mai jos. Doooh!!!

#125
mymothman69

mymothman69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,035
  • Înscris: 16.01.2006

 reovel, on 8th September 2010, 18:44, said:

@mymothman69
Hai sa fim rezonabili totusi, cine sa-mi lege o bomba de usa de la intrare?
Iar problemele pe care le am cu unii altii sut destul de serioase dar de mentionat ca nu am facut nimic rau pt mediu (Ex. defrisari)

Pai, iti alegi masurile in functie de amenintare. Proportional. C doar n-o sa umbli in masina blindata de 150.000 de euroi ca te ameninta unu ca-ti sparge mufa. Mai bine ii dai o masa si o spaga, sa-l imbunezi :thumbup: Sau stai sa ti-o traga, se racoreste omu' si ai scapat... :ciocan:

Edited by mymothman69, 09 September 2010 - 16:51.


#126
nebunic

nebunic

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 29.04.2007
Vesta antiglont, pfff! Stallone si Van Dame n-aveau nevoie de asa ceva si trageau 100.000 de oameni in ei in acelasi timp!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate