Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
sfat achizitie telefon pana in 20...

Stoc Smart CAM TV

Ce corzi de chitara sa cumpar?

Galaxy A54 compass defect?
 Cumparare AC Gree [Buget maxim 30...

Telekom

Ce e aratarea asta ?

Probleme timonerie schimbator sau...
 Numar strada gresit in contractul...

Centrala Ariston Cares Premium 24...

La multi ani @Klasse!

La multi ani @shmecherul!
 pareri ipad 6-2018- flip

Cum au aparut supermarketurile in...

Campanii mincinoase Carrefour

Tv toshiba defect
 

Centrale termice Viessmann

* * * * - 4 votes
  • Please log in to reply
4500 replies to this topic

#2521
Mr_Hara

Mr_Hara

    Very Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,026
  • Înscris: 23.01.2010
Am gasit la cineva care mi-a facut revizia acum ceva timp si am rezolvat problema,mi-a dat un senzor de centrala Bosch(250 lei) dar a zis ca nu-i nimic diferit decat papucii de la cabluri si asa a fost.Acum merge perfect batranica mea si chiar mi-a zis baiatul ca nu o sa am probleme grave cu ea prea curand pentru ca sunt centrale bune.

Multumesc tuturor pentru ajutor,chiar nu ma descurcam pentru ca nu stiam de unde este buba.

#2522
draku

draku

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,259
  • Înscris: 22.11.2003
bine ca ai rezolvat, ca in perioada asta era cam dificil cu piesele si service-ul....

Edited by draku, 29 November 2017 - 22:30.


#2523
adrian153

adrian153

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 552
  • Înscris: 08.04.2011
Buna seara,
Sunt posesorul centralei  Viessmann Vitopend 100, montata si functionala de foarte mult timp.Toate bune si frumoase, caldura merge ok, dar la capitolul apa calda,am momente cand imi vine sa o arunc pe geam.Are momente cand ia apa din retea, o ridica pana la 30 de grade si se opreste.Ia o mica pauza,apoi o ia de la capat.Si uita asa continua pana iti umple cada de apa rece.Pe langa disconfortul creat, ma enerveaza ca imi da apa rece sau calaie si riscam sa racim toti, inclusiv cel mic.
Iar ce este si mai enervant....zici ca are urechi :)) Cand zic ca maine chem un specialist sa se uite, a doua zi da apa calda.Apoi iar o luam de capat.
La revizie s-a uitat instalatorul la ea, toate bune si frumoase, dadea apa calda.A mai dat apa calda cam o saptamana,apoi iar dadea apa rece.Am chemat din nou un specialist, a curatat centrala, ceva probe si verificari, a mai dat apa calda 3 zile, apoi iar rece.
Deja nu o mai suport si nu stiu ce sa ii mai fac.Va rog sa ma ajutati.

Va multumesc,

#2524
maricmanu

maricmanu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 862
  • Înscris: 26.03.2006
Cheama alt specialist. Pune-l sa-ti masoare senzorul de temperatura pentru ACM. Setarile de minim si maxim pentru gaz. Vana cu trei cai. Schimbatorul de caldura. ... etc. ...
Sau ia-ti alta. Mai ales daca este "functionala de foarte mult timp". Poate nu mai merita reparata.
Cere un "consult de specialitate". Sau un gropar.

#2525
idneo

idneo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 237
  • Înscris: 04.03.2006

View PostDanielD67, on 05 noiembrie 2017 - 23:08, said:

In manualul de instalare de la Vitodens 050-W BPJD zice ca este un meniu de service.
1:0 este functia de umplere
2 este pentru puterea maxima pe incalzire
3 pentru corectarea puterii functie de lungimea cosului

Plecand de la postul de mai sus, pentru cei ce au Vitodens 050 W doua chestiuni:
-Legat de umplere, robinetul de incarcare este cel situat intre racordul de tur incalzire si acm si se deschide cu teul de plastic negru prins de carcasa sub panoul de comanda dupa ce urmez procedura din manual? Incerc sa intuiesc dar intreb sa nu fac vreo prostie ...nu gasesc informatia asta in manual cu trimitere directa la robinet si unde anume il gasesc.

[ https://i.imgur.com/42EfLUG.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

2-Legat de corectarea puterii in functie de lungimea cosului, am o nelamurire. Eu am o tubulatura din doua segmente, ~2.2m.
In conditiile in care, am modificat puterea arzatorului din meniul de service (2) aducand-o la minim, setpoint 21** cum ar trebui sa adaug factorul de corectie din secventa (3) a meniului de service cf. tabel?

Ma incadrez in primul tabel, (cu racord la cos) si nu se regleaza sau se refera la cos comun si cad pe a doua, nelegata la cos comun dar pe coaxial caz in care va trebui sa am setat intre minim 8kW putere arzator si 12kW?
Traducerea ma induce in eroare.

**pe o scara de la minim 21 la maxim 74, ce teoretic corespunde cu 4..24kW daca zic bine.

[ https://i.imgur.com/26SONQN.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

View Postflorin71_skoda, on 15 august 2016 - 13:00, said:

Atasez 2 poze cu o tubulatura coaxiala care a fost gindita special pentru centrale in condensare.
Attachment tubulatura coaxiala 2.jpeg  Attachment tubulatura coaxiala 1.jpg

O sa verific si eu cum este kit-ul de evacuare la varf, dar parca sa zic ca nu sunt concentrice tuburile, de altfel m-as mira, Viessmann sa nu fi tinut cont de povestea asta?!

Edited by idneo, 05 January 2018 - 01:14.


#2526
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Sint si centrale care au inauntru, in partea superioara, o tavita in care sa se adune condensul ce se formeaza accidental pe tubul mare si aceasta tavita este racordata cu un furtun la sistemul de evacuare condens al centralei. In cazul acestor centrale, virful de plastic al tubulaturi este normal si in acest caz tot cosul va veni montat cu "botul" in sus, ca nu-i nici o problema daca se formeaza condens pe tubul mare si se scurge in centrala, ca are unde sa fie captat.
Sint insa si centralele fara tavita pentru recuperat condensul de pe tubul mare si in acest caz virful tubulaturi este excentric, ca doar tubul mic sa fie cu botul in sus.

Nu stiu cum este construit Vitodens 050-W BPJD si nu stiu daca are sau nu tavita, sau alt tip de capcana de condens pentru tubul mare.

#2527
vasii_marian

vasii_marian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 195
  • Înscris: 22.09.2009
Va salut,parintii mei au o centrala viessmann vitopend 100 si as vrea sa-i mai completez cu apa,dar nu stiu in ce parte trebuie rotit acel robinet de umplere.Multumesc.

#2528
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Ca orice robinet normal, adica in sensul invers acelor de ceas. Vezi ca va trebui sa-l rasucesti mai mult pina ce auzi ca intra apa. Sa fi atent la manometru si cind ajunge aproape de 1,5bar, sa inchizi repede robinetul (in sensul acelor de ceas)

#2529
vasii_marian

vasii_marian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 195
  • Înscris: 22.09.2009

View Postflorin71_skoda, on 10 ianuarie 2018 - 18:20, said:

Ca orice robinet normal, adica in sensul invers acelor de ceas. Vezi ca va trebui sa-l rasucesti mai mult pina ce auzi ca intra apa. Sa fi atent la manometru si cind ajunge aproape de 1,5bar, sa inchizi repede robinetul (in sensul acelor de ceas)


Multumesc mult.

#2530
danny22tm

danny22tm

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 88
  • Înscris: 27.03.2005
Salut,

Detin de vreo 7 ani o centrala Vitopend 100 WH1D.
In urma cu un an de zile, presiunea apei a fost scazuta in calorifere si nimeni din casa nu a observat acest aspect,centrala functionand cu instalatia goala a topit Duza Venturi, pe care ulterior am schimbato personal,avand putin habar de electronica si electrica.Atunci eroarea F5 aparea imediat dupa incercarea de pornire a centralei, nefunctionand deloc si nepornind flacara.
In urma cu o saptamana iar a aparut eroarea F5 si de aceasta data cand am venit acasa am gasit presiunea in instalatie scazuta sub 1 bar.De aceasta data problema nu mai e duza venturi,ea fiind intacta, centrala functionand cateva ore de fiecare data inainte de a aparea eroarea F5.
Sa schimb si presostatul? desi acesta functioneaza.Este posibil sa nu functioneze in parametri normali ? Ar mai fi si alta problema?
Ma gandeam daca ma puteti ajuta sa-mi spuneti pe placa care e releul corespunzator presostatului si motorului de la evacuare.

Multumesc anticipat de raspunsuri si ajutor !

#2531
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Presostatul nu are releu.
Ventilatorul are releu, insa daca zici ca te pricepi la electronica, ar trebui sa-ti fie usor sa-l descoperi, urmarind firele si cablajul. (Fara o poza cu placa nu prea vad cum ar putea sa-ti spuna cineva care este releul. Placile nu sint universale si difera chiar si pe acelasi model de centrala de la un an la altul)

Este posibil ca presostatul sa aiba microcontactul slabit si la rece sa functioneze corect, iar dupa ce se incalzeste sa faca figuri.
Inainte de a schimba presostatul, verifica tubul venturi sa fie curat, verifica cosul sa nu fie infundat sau sa nu ai o fisura pe tubul mic, sau un colier de etansare ruginit/slabit/rupt pe unde sa scape noxele in tubul mare si sa fie aspirate de centrala pe post de aer proaspat, verifica furtunasele presostatului sa nu fie infundate, sa nu aiba in ele condens, sau sa nu fie sparte / fisurate, plus sufla si trage cu gura pe furtunas de citeva ori ca sa "fortezi" un pic micro in speranta ca-si revine.

Edited by florin71_skoda, 12 January 2018 - 10:05.


#2532
danny22tm

danny22tm

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 88
  • Înscris: 27.03.2005
Multumesc Florine de sfaturi ....

Momentan am schinbat Duza Venturi cu una noua / Demontat si curatat cosul, tubul mic si tubul mare (era doar praf...nu gainat,nu funingine) ,am curatat ventilatorul complet de praf...o sa dau o fuga la o reprezentanta sa schimb si cele doua garnituri de la cos (una care vine din ventilator in cos si cealalta care face legatura intre cotul de 90 grade si cel lung) ,furtunasele nu par fisurate ,nu au condes ori murdarie in ele dar le voi schimba...la suflare si absortie se aud microcontactele de la presostat dar probabil cum ai zis tu nu mai functioneaza la presiunea din descriere 170/140....
Ramane in ultima faza sa schimb presostatul si eventual releul de la ventilatorul de avacuare....
Revin cu informatii si poze dupa ce desfac placa.

Multumesc.

#2533
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
De curtat "paletele" ventilatorului, de praful intarit ca si betonul, am uita sa-ti spun.
Furtunasele nu are sens sa le schimbi. Sint bani aruncati degeaba.

#2534
mariusmihail007

mariusmihail007

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 13.01.2018
Salut,

De cateva zile centrala, Viessmann Vitopend 100 WH1D, functioneaza pe incalzire cu mici intreruperi.

Porneste, in cateva minute aduce apa la ~65°, are o mica intrerupere de o secunda apoi reia incalzirea de la 50° cu flacara la minim.

Pe un ciclu de incalzire, pana o opreste termostatul, face 2-3 intreruperi de felul asta, total aleator. Aveti idee ce ar putea fi? Multumesc.

#2535
mariusmihail007

mariusmihail007

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 13.01.2018
Am atasat si un link cu momentul intreruperii

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/a1ouPtj1Muk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#2536
DanielD67

DanielD67

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,046
  • Înscris: 11.01.2010
Ai idee de la ce e pocnitura din momentul intreruperii?
Poate fi cumva de la un soc pe circuitul de ACM? Poti sa verifici daca face la fel cu robinetii ACM de sub centrala inchisi?

#2537
mariusmihail007

mariusmihail007

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 13.01.2018
Pocnetul/bubuitura...alta poveste, face asa de cateva luni, mai exact de la revizie. Am sunat la cei trimisi de Romstal si au zis ca se dilata ceva prin centrala.

Am testat cu ACM inchisi, la fel.

#2538
DanielD67

DanielD67

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,046
  • Înscris: 11.01.2010
Am urmarit atent filmutetul atasat. În secunda 5 se aude un prim click, probabil se inchide gazul, dupa inca o secunda si ceva se aude un al doilea click urmat imediat de pocnet si oprirea ventilatorului. Apoi in secunda 10 se reia ciclul normal de aprindere a flacarii si mentinerea ei la valoare minima, probabil timp de aproape 2 minute.

Intrebarea este ce anume îi dă comanda de oprire în secunda 4 sau 5.
Ar putea fi termostatul sau firele de legatura la centrala, dar stiu ca centrala are o temporizare de vreo 25 de secunde de la comanda termostatului, de pornire sau oprire, pana la executarea ei.
Ar trebui totusi incercat punerea centralei pe direct, sa vezi daca mai face aceste intreruperi.

Poate ar ajuta daca ne-ai spune si cam ce s-a executat la revizie ...

Edited by DanielD67, 14 January 2018 - 18:17.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate