Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Cu masina, spre Turcia

* * * * * 7 votes
  • Please log in to reply
14145 replies to this topic

Poll: IMPORTANT (20 member(s) have cast votes)

Chestionarul e fictiv, doar pt a tine anuntul in capul fiecarei pagini. Va rog sa nu votati in el !

  1. Mai sus este topic PINNED dedicat taxelor de drum. (7 votes [35.00%])

    Percentage of vote: 35.00%

  2. Topicul se numeste "HGS / OGS in Turcia - mic ghid". (13 votes [65.00%])

    Percentage of vote: 65.00%

Vote Guests cannot vote

#37
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,086
  • Înscris: 07.07.2006
Eu am facut Bucuresti - Atena in 2004, dintr-un foc. Am plecat pe la ora 22:00 din Bucuresti si la 7:00 intram in Grecia. Pe la 9:30 - 10:00 treceam pe linga Katerini. La Atena am ajuns la 14:30, asta ca sa termin povestea. Avantaje: traversezi Bulgaria noaptea, cind traficul e ca si inexistent, la fel si politia. Mai e politie, care sta la ciupeli, pina pe la orele 1, deci pina sa treci de Plevna. Partea nasoala e ca de pe la 6 incepe sa se aglomereze drumul. Dar per total faci cam 7 ore Bulgaria, mers lejer, fara stres. Daca vrei sa eviti aglomeratia de dimineata, trebuie sa intri in Bulgaria pe la 23:00 cel mai tirziu (sa fi deja la Ruse), ca sa ajungi la Kulata, la granita cu Grecia, la 6. Eviti traficul de dimineata, dar il prinzi pe cel de seara, si ai mai multe ore cu posibila politie care atirna la spaga. Optim pare totusi sa fi trecut in Bulgaria pe la orele 0, si esti la Katerini tocmai la timp sa te cazezi si sa te duci la plaja.

Pe drum nu este decit un motel, in Grecia, intre granita si Salonic, din cite tin minte, cred ca cel de care intrebi, dar nu are rost sa te cazezi, cind mai ai 2-3 ore si esti la destinatie. Oricum, facilitatile in Grecia, pe sosele, sunt sub Romania, benzinariile cel putin sunt jalnice, sa nu te astepti la un loc unde sa poti lua o cafea sau inghetata, ba unele au si toaleta nasoala. In orase au totusi ceva facilitati.

Faci plinul la Giurgiu (atentie, se platesc taxe grele, taxa de Giurgiu e vreo 80 de lei, plus altele prin vama). si apoi in Grecia. Politia, la bulgari, daca te opreste, ii dai actele, si daca vrea amenda ii zici ca o platesti pe loc si scoti 5 euro sa ii dai. Ii ia si te lasa in pace. Pe mine m-a oprit de 2 ori, ambele la dus, ambele in prima ora de cind am intrat in Bulgaria, si o data am dat 5 euro, o data nimic. Nu tine bani in pasaport si ai pregatite citeva hirtii de 5 euro si citeva de 10 (mai dai taxe si pe la Bulgari, la granita, in euro).

Drumul in Bulgaria e bun si trece prin putine localitati, pentru ca i-a dus capul sa faca centuri. Ai si vreo 80, sau mai mult, km de autostrada.

Pina la Sofia tii directia Sofia. Dupa aia tii Kulata, Blagoevgrad (daca imi amintesc bine) si altele, pe care e util sa le afli de pe o harta (oricum plecarea la drum fara harta tarii in care mergi este o eroare majora). Ai de facut dreapta sau stinga de vreo 2-3 ori pina la Sofia. In Sofia nu intri, o iei pe centura, care la un moment dat ajunge tot in oras, la un bulevard cu piatra cubica si linie de tramvai. Acolo faci stinga, bulevardul e in urcare, iar la iesirea din Sofia se face stinga iar. Tine minte locurile astea pentru la intoarcere. Pe aici, spre deosebire de litoral, nu se primesc euro (am vrut sa opresc la o cafea la OMV pe centura Sofiei si primeau numai leva - logic, si noi primim numai lei). Teoretic nu iti trebuie leva deloc, in granita accepta euro si de oprit nu are rost sa te opresti. Pina la Sofia nu treci prin orase mari, Ruse si Plevna au centura. Dupa Sofia treci prin Blagoevgrad, pe un soide sosea rapida, si prin alte 2-3 orase mai mari, ultimul chiar aproape de Grecia.

La intrarea in Grecia trebuie sa cauti ghiseul unde iti trece masina in pasaport. De obicei nu ti se spune, si intri fara masina trecuta in pasaport, ceea ce iti poate crea probleme la iesire. In granita la Bulgari te opresti oriunde vezi semnul STOP, chiar daca aia nu par sa te bage in seama. O fac special, doar-doar nu te opresti, sa te ia la rost. Pe mine m-au tinut de vorba vreo 10 minute, ca de ce nu opresc, dar am vrut sa le testez rabdarea, si cind au vazut ca nu scot nici 3 centi sa le dau s-au lasat pagubasi.

Daca ai intrebari mai specifice baga!

#38
maxulet

maxulet

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 117
  • Înscris: 11.07.2006
merci pt informatii

ceva legat de utilizarea detectorului de radar?
se dau flashuri?
eu vreau sa plec pe la 23.30, crezi ca e bine?

#39
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,086
  • Înscris: 07.07.2006
Pe vremea aceea nu aveam detector, dar eu in locul tau l-as folosi fara probleme, mai ales ca noaptea nu ti-l vede in mers, dar atentie cind mergi incet sau prin orase, mai bine il dai jos, sa nu ti-l vada la vreun semafor. La fel cind te trage pe dreapta, il pasezi repede catre insotitor (exact cum il utilizezi si la noi). Eu am mers cu 100-110 la inceput, cind m-a si oprit politia, chipurile chiar pt viteza, iar apoi am mers si cu 130 si nu m-a mai oprit nimeni, dar in localitati am respectat limita. Stiu ca baga radare pe autostrada, in zona tunelurilor. Oricum, la traficul care e noaptea, poti merge constant 100 fara probleme de radar sau intirziere. In total ai 490 km de la Ruse la Kulata, in 7 ore ii faci sigur (chiar mai repede, eu am prins inca drumul in reparatii in multe zone, inainte de autostrada am mers pe un drum deviat, prin niste sate, ingust, vreo 20 km, iar de la Sofia inspre Grecia mai mult era in lucru decit terminat, am stat si la ceva semafoare cind deja era dimineata si trafic, si am facut 7 ore - acum cred ca au terminat lucrarile si se merge mult mai bine, e posibil sa faci sub 6 ore de la un cap la altul al tarii).

Nu prea are cine sa dea flashuri, ca drumurile sunt pustii. Eu am avut ocazia sa vad flashuri o data, prin zona montana (se merge pe valea unui riu) din sud, era politie intr-o zona unde cazuse un copac pe sosea, dirija traficul, si cei ce veneau din fata ne atentionasera cu ceva vreme inainte. Era deja lumina. Cred ca am gresit mai devreme cu orele, acu ca stau sa ma gindesc, de fapt eu am ajuns la Ruse aproape de 1, la 3 la Sofia, si la 8 treceam in Grecia. Deci mai adauga cite o ora la ce am zis in primul post (oricum nu are importanta mare, e vorba de durate).

Dureaza sa ajungi la Giurgiu, acolo faci plinul, eventual cumperi harta si ceva de baut/mincat - e o benzinarie chiar la bifurcarea centurii (asta daca o iei prin Giurgiu, si nu prin satele de mai devreme, de unde se desface alta centura), stai la granita, stai si la bulgari (cind am fost eu o tanti bulgaroaica care trebuia sa incaseze o taxa disparuse, am asteptat-o 10 minute). Daca pleci la 23:30 din Bucuresti inseamna cel devreme ora 1, cu noroc, sa fi la Ruse. Dezavantajul este, cum am zis, ca prinzi trafic spre dimineata, dupa 6. Avantajul este ca nu o sa prinzi politie pe drum si ajungi la Paralia aproape de 12, cind ai sanse mai mari sa te cazezi decit daca ai ajunge la 10. Deci, in situatia ta, pare potrivit sa pleci la 23:30. Pe de alta parte, poate vrei sa te mai opresti pe drum la o cafea, si atunci e bine sa pleci mai repede ca sa ajungi totusi sa faci plaja si in ziua respectiva.

Vezi ca se mai plateste si o taxa de drum, la bulgari, si de obicei zice ca e calculatorul stricat si ti-o da mai ieftin, fara chitanta. Io zic sa accepti (desi se poate sa iti ceara politia chitanta mai incolo), pentru ca altfel nu iti da, deci de fapt nu ai incotro (mie mi-a zis ca daca vreau chitanta sa astept pina se repara calulatorul!).

In Grecia nu am tinut cont de nicio limita de viteza, ca de altfel toti ceilalti participanti la trafic. Politia eventual te opreste sa-ti zica ca mergi prea repede. Am inteles ca se ignora la fel de des si alte reguli: sens unic e tratat drept dublusens, oprirea interzisa, alcoolul la volan. Nu te sfatuiesc sa mergi atit de departe! Dar 160 pe autostrada e ceva firesc.

#40
maxulet

maxulet

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 117
  • Înscris: 11.07.2006
multumesc de ajutor

#41
xcostin

xcostin

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 13.07.2006

 maxulet, on Jul 11 2006, 11:21, said:

am si eu nevoie de niste informatii ref. la un drum bucuresti - paralia (politie, benzinarii, etc) si daca se poate cateva vorbe despre hotelul europe inn

multumesc

shi eu vreau sa ajung pe 20 August in Paralia, tu cand te duci?poate-mi spui shi mie cum a fost drumul dupa ce te intorci, ori aici ori la [email protected]

#42
maxulet

maxulet

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 117
  • Înscris: 11.07.2006

 xcostin, on Jul 13 2006, 14:36, said:

shi eu vreau sa ajung pe 20 August in Paralia, tu cand te duci?poate-mi spui shi mie cum a fost drumul dupa ce te intorci, ori aici ori la [email protected]
plec pe 21 iulie si ma intorc pe 6 august asa ca este timp, dar poti sa stii ca sunt destule informatii pe forum. cand ma intorc o sa-ti spun mai multe.

#43
Lukas

Lukas

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 23.03.2004
Eu plec din Bucuresti pe data de 22 iulie, dimineata. Mai are cineva "treaba" in Grecia si are plecarea atunci?

#44
daiana

daiana

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 407
  • Înscris: 08.06.2006

 Lukas, on Jul 18 2006, 12:08, said:

Eu plec din Bucuresti pe data de 22 iulie, dimineata. Mai are cineva "treaba" in Grecia si are plecarea atunci?
sa aveti lei pt vama la intoarcere

#45
papanash

papanash

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 272
  • Înscris: 24.03.2004

 abancor, on Jul 11 2006, 12:19, said:

Pe aici, spre deosebire de litoral, nu se primesc euro (am vrut sa opresc la o cafea la OMV pe centura Sofiei si primeau numai leva - logic, si noi primim numai lei). Teoretic nu iti trebuie leva deloc, in granita accepta euro si de oprit nu are rost sa te opresti.

La dus am alimentat de la un Shell de pe centura Sofiei si am platit cu Euro. La intoarcere am oprit la OMV la o cafea si am platit si de data asta tot cu euro. In ambele cazuri am primit leva rest  :)
Probabil ai avut tu ghinion.

Edited by papanash, 19 July 2006 - 09:31.


#46
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,086
  • Înscris: 07.07.2006
Cind asta? Io am fost in 2004 (sau 2003, nu mai stiu).

#47
GabiCh

GabiCh

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 18.06.2006
Salut,

Sunt nerabdator sa ajung la mare :D si vroiam sa intreb daca mai pleaca cineva cu masina personala spre Paralia pe 28 iulie seara ?  

Astept un semn !

#48
Raysa

Raysa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 18.07.2006

 maxulet, on Jul 14 2006, 08:40, said:

plec pe 21 iulie si ma intorc pe 6 august asa ca este timp, dar poti sa stii ca sunt destule informatii pe forum. cand ma intorc o sa-ti spun mai multe.

Salut,

am vazut ca te intorci din grecia pe 6 aug.
poti sa imi dai si mie mai multe infos despre drum si taxe atunci cand te intorci.
ar fi bine venite niste infos la cald!
adresa de email este [email protected]
multumesc anticipat!

Drum bun si vacanta placuta!

#49
lucrare

lucrare

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 26.07.2005

 crysti_91, on Jul 6 2006, 01:47, said:

De pe unde se pot lua haine originale ieftine din turcia ca am auzit pe aici ca se gasesc adidas puma nike etc la preturi foarte bune.Puteti sami dati nijte locatii si nijte preturi.Sunt originale hainele nu?

Daca  vrei haine ieftine trebuie sa merge langa Soke, se numeste Yenidogan. Cum ajungi acolo ? din Kusadasi iei microbuzul ( dolmus) din centru pana in Soke. In soke iei alt  dolmus. In total faci 30-45 de minute. Nu e greu si te costa si mai ieftin decat daca mergi printr-o agentie locala. Si ajungi si inaintea autobuzelor cu turisti, acestea ajungand pe la 10.30 - 11.00.
Eu cele mai multe lucruri le-am luat de la Lee si Wrangler.

#50
caliniclodean

caliniclodean

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 08.07.2006
Poate sa spuna cineva care este pretul benzinei si al motorinei in Bulgaria si in Grecia - in Euro normal - si care sunt benzinariile de la care se merita alimentata masina?
La bulgari se poate platii cu cardul la fiecare benzinarie?
Pentru o masina cu un consum mediu de 6-7 l/100km si un rezervor de 45l ar trebui sa ajunga benzina de la giugiu pana la prima benzinarie din grecia, deci nici macar nu ar mai trebui sa se alimenteze in bulgaria.
E ca si drumul spre germania: bag benzina in ungaria si in germania si la dus si la intors si nu am alimentat pana acum niciodata in austria.

#51
ka_the_snake

ka_the_snake

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 28.07.2006

 ddaniel, on Jun 29 2006, 12:11, said:

Intr-adevar aceasta este doar parerea mea!

Oricum, recomand la oricine o vacanta in Turcia. Asa cum am mentionat anterior, aceasta tara este de vis, dar serviciile pe care noi le-am primit acolo nu s-au comparat cu cele din Bulgaria! Pentru informare doar, am avut cazare si demipensiune la hotelul TURKAD ***+, proaspat renovat si, in ciuda a ceea ce se spune pe site-uri despre Turcia, intr-adevar de aceasta categorie (camera imensa, toate camerele cu vedere la mare, chiar pe plaja Ladies Beach, piscina proprie superba, AC in camera, TV in camera, frigider, uscator de par, etc.). Pe parcursul sejurului am stat si in hoteluri de 4 stele (la hotelul PAM din Pamukkale) si nu erau mari diferente. Oricand m-as intoarce la hotel TURKAD. By the way, site-ul hotelului nu este actulizat si consider asta un mare pacat...deci...iarasi este vorba despre profesionalism (de mentionat ca si mobilierul a fost schimbat in totalitate si, spre surprinderea noastra, acesta este din lemn masiv!). Dar, probabil ca au deja prea multi clienti si nu considera ca reclama le-ar mai putea imbunatati cifra de afaceri.

Ce ne-a impresionat cel mai mult la mentalitatea turcilor se poate exemplifica prin urmatorul eveniment:

Intr-una din excursiile pe care le-am rezervat la Pamukkale (cu autocarul) ne-am pierdut cheia si telecomanda de la masina. Evident ne-am dat seama de acest lucru dupa ce deja autocarul ne adusese la hotel si plecase la garajul agentiei. In disperare am sunat ghidul, care la randul lui asunat agentia, care la randul ei a sunat soferul, care...la randul lui, a doua zi a venit cu cheile la receptie! Nu stiu daca in alta tara se putea intampla acest lucru! Tot respectul. Nu mai spun ca ai fi putut sa-ti lasi masina cu usile descuiate si cheia in contact fara sa-ti faci griji.

Cu toate acestea, inca o data mentionez ca am fost tratati mult mai bine la bulgari care, sub nici o forma nu faceau diferente intre clientii olandezi, germani, britanici sau romani cazati in acel hotel (Laguna Garden din Albena). Iar serviciile si mancarea au fost net superioare. La turci, la hotelul mentionat, se simtea in atitudinea personalului o urma vaga de ... nu stiu cum sa-i zic...politicos superioritate fata de turistii romani (putini la numar) fata de cei de alte nationalitati. Ba chiar, in primele doua zile, au incercat sa ne pacaleasca in ceea ce priveste servitul mesei. Dupa aceste doua zile, o domna romanca de toata isprava a reclamat in Romania, la agentia prin care am facut rezervarea, acest lucru si lucrurile s-au rezolvat imediat la interventia agentiei romanesti. De ce a fost nevoie de acest lucru? Nu stiu sa va raspund.

Ar mai fi foarte multe de spus despre aceasta vacanta, despre Efes, Pamukkale, Templul zeitei Artemis, peisajul spectaculos de pe coasta mediteranei, etc. Oricum, 10 zile cat am stat in Turcia nu au fost suficiente!

Ca informatii utile, preturile atat in Turcia cat si in Bulgaria sunt sensibili mai mari ca pe litoralul romanesc dar, evident, cand te inhami la o astfel de calatorie nu trebuie sa te astepti la altceva. Pret motorina in Turcia intre 2 si 2.34 lire/litru (1 lira turceasca=aprox. 1,85 RON), o bere EFES intre 2,5 si 4 lire, etc.

All in all, a fost cea mai tare excursie pe care am efectuat-o pana acum. Ceva asemanator am trait in Kuweit, dar Turcia este muuult mai frumoasa!

Cam atat....si n-am sa va mai deranjez.

La revedere...sau Gule gule si Tesekkur Ederim Turcia!

No offense!  :coolspeak:

Foarte interesante datele despre Turkad, mai ales ca tocmai ne speriasem pt ca cineva ne-a atentionat, tot in acest forum, ca acest hotel va cadea pe noi.
Noi am luat o camera tripla la Turkad, cu demipensiune. Asa ca ne-ar interesa cate ceva despre mancare, confort si..variante pentru pranz (mergem in Turcia cu autocarul, deci posibilitati de deplasare mai reduse), preturi.
Avem si un copil de 5 ani cu noi. Cum este marea acolo? Alge? E curata? Piscina? Au doctor la hotel? Mai avem 2 saptamani si plecam, asa ca informatiile tale ne-ar fi de real folos. 10x  :peacefingers:

#52
elle_belle

elle_belle

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 261
  • Înscris: 28.05.2006

 Gabryel, on Jul 5 2006, 23:50, said:

A, Kusadasi = "Insula porumbelului", nu ?


De fapt, Kusadasi = "Insula Pasarilor" ( kus=pasare, ada=insula). "Insula Porumbeilor" este cea micuta, de langa port.

Si inca ceva...parca ziceai (daca nu tu ai zis, imi cer scuze. sunt foarte obosita si mi se invart toate in cap) ca nu prea e distractie in Kusadasi. Ai fost pe Barstreet? Ca noi tocmai pentru distractie mergem in Kusadasi in fiecare an, iar Barstreet-ul e o sursa excelenta de asa ceva.
:peacefingers:

#53
Lukas

Lukas

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 23.03.2004

 caliniclodean, on Jul 29 2006, 07:15, said:

Poate sa spuna cineva care este pretul benzinei si al motorinei in Bulgaria si in Grecia - in Euro normal - si care sunt benzinariile de la care se merita alimentata masina?
La bulgari se poate platii cu cardul la fiecare benzinarie?
Pentru o masina cu un consum mediu de 6-7 l/100km si un rezervor de 45l ar trebui sa ajunga benzina de la giugiu pana la prima benzinarie din grecia, deci nici macar nu ar mai trebui sa se alimenteze in bulgaria.
E ca si drumul spre germania: bag benzina in ungaria si in germania si la dus si la intors si nu am alimentat pana acum niciodata in austria.

Benzina fara plumb intre 1.02 - 1.2 (Bp, Shell, Aegean, Jetoil) - grecii au benzina fara pulb cu cifra octanica 100 - astea sunt benzinarii de unde poti alimenta; pe autostrada e mai scumpa benzina cu pana la 20 de centi pe litru; daca nu mergi f. sportiv benzina iti ajunge lejer pana la Salonic;  Motorina intre 0.82 - 0.98 (la fel, mai scumpa pe autostrada)
Daca te duci spre Atena, o sa ai de platit taxe de autostrata, pe autostrada de 2 euro (pana la Larisa ai de platit de 3 ori)

#54
papanash

papanash

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 272
  • Înscris: 24.03.2004

 abancor, on Jul 19 2006, 13:39, said:

Cind asta? Io am fost in 2004 (sau 2003, nu mai stiu).

anul trecut (2005)

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate