Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!
 La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!

La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e
 Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...
 Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...
 

Pensiunea AGRO (...turistica)

- - - - -
  • Please log in to reply
110 replies to this topic

#1
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006
Pensiunea agro-turistica poate fi o sursa importanta de venit pentru un mic fermier care nu are prea mult teren, terenul nu este foarte productiv, nu-si poate permite sa creasca multe animale, dar .... este situat intr-o zona cu foarte frumoase privelisti (montana, delta, si nu numai).

Acest topic se doreste a fi un summum de sfaturi pentru un proprietar de pensiune, despre ce sa faca si mai ales sa nu faca, pentru a-si atrage clienti si, mai ales pentru a-i face sa revina.

Acest topic se adreseaza mai mult celor care s-au cazat prin diverse pensiuni si ar avea de facut observatii pertinente unui proprietar de pensiune.

Ca^teva conditii de baza pentru a avea clienti multumiti:

- organizati-va pe ca^t posibil camerele cu bai proprii. Majoritatea clientilor sunt oraseni si au o obsesie pentru a face dus ca^t mai des si pentru a circula ca^t mai lejer intre dormitor si baie. Baia situata pe hol, la comun pentru 2 sau mai multe camere nu este niciodata o optiune viabila.

- tot despre bai: asigurati apa calda non-stop. Dusurile sa aiba o presiune corespunzatoare, iar canalizarea sa functioneze, astfel incat un dus sa nu echivaleze cu o inundare a baii.

- paturile sa fie foarte solide si sa nu scartaie cand "te intorci de pe o parte pe alta". Cearsafurile albe, apretate si calcate vor fi intotdeauna un motiv de revenire pentru clienti.

Lenjeria de pat colorata nu-ti permite sa apreciezi daca a fost spalata corespunzator, iar cea creponata nu-ti permite sa spui daca a mai dormit cineva in ea sau nu.

- animalele si pasarile din ferma sunt intotdeauna o atractie pentru turisti, nu insa si adaposturile acestora. Chiar daca pentru un fermier este un miros obisnuit, "miresmele" de balegar nu sunt deloc apreciate de turisti. Asadar, adaposturile vacilor, porcilor, oilor - ca^t mai departe de pensiunea propriu-zisa.

- vesela: s-ar putea ca proprietarul pensiunii sa considere ca fafuriile vechi si ciobite, de pe timpul bunicilor, au o valoare sentimentala considerabila. Totusi, nu serviti niciodata turistilor masa in farfurii ciobite, sau cafeaua in cesti ciobite. In general vesela ciobita da o impresie de saracie jegoasa, care numai la a reveni nu te imbie....

- micul dejun: daca tot ati facut oferta (la un pret corespunzator) cu mic dejun inclus, nu-l oferiti cu zga^rcenie. Adica nu dati 1 ou fiert, 2 felii de salam si 2 felii de branza per cap de turist. Majoritatea celor care vin la pensiunea d-voastra au fost deja prin tari straine si pot spune ca^t de bogat este micul dejun in Austria, Germania sau Ungaria. Nu-i provocati sa faca comparatii defavorabile pt. d-voastra.

- igiena: acordati o importanta obsedanta igienei. Multi turisti pot vedea praful de pe polita din baie, urmele de noroi din hol sau firele de par de pe fata de masa.

Poate ca dumneavoastra ca fermier, sunteti obisnuit sa luati masa de pranz imbracat in salopeta de lucru, imediat cum ati venit din grajdul vacilor sau v-ati dat jos de pe tractor.

Totusi, in pensiune - si in special in bucatarie si in sala de mese, cei care lucreaza acolo trebuie sa fie imbracati in alb, iar peste tot sa fie o curatenie stralucitoare. Nu cu niste calca^ie murdare in niste slapi jegosi, iar mai sus, un trening de culoare incerta..

Altminteri, sa nu va mire daca turistii vor rosti in barba, ca pentru ei: "f*tu-l p-al de-o mai veni pe-aici...".

#2
Akomar

Akomar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,101
  • Înscris: 09.09.2008
OK Horia, si acum recunoaste: ia zi unde ai fost in concediu si la ce cabana ca nici eu nu mai calc pe acolo  :thumbup:

#3
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006
Sa ma pici cu ceara daca n-am avut o mancarime la buric de deget in aceeasi directie  :P
Si teama mi-e, ca daca spune un nume, pe vecie infierat va fi  :D

#4
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006
No, ca nu-i chiar asa de simplu...

De fapt, in ultimii ani am fost in multe locuri prin tara asta si prin altele. Si am avut de-a face cu diverse experiente, multe din ele combinate, cu pete cenusii si roz. De asemenea, am avut ocazia sa fac multe comparatii - dupa multe din ele ramanand cu un gust amar pentru ca rezultatul dadea cu minus referitor la turismul roma^nesc...

Si-acuma, ca sa nu va luati de mine ca doar va duc cu vorba, sa dau si ca^teva exemple concrete.

- Acu' vreo doi ani am fost la o pensiune la marginea Iasi-ului. Curat, frumos inauntru, baia ok, mobila noua. Insa, apa era impinsa in instalatie cu un hidrofor, pozitionat undeva pe la subsol. Care pornea din 30 in 30 minute (in functie de cum se ducea vreun turist la baie) si se auzea un urlet lugubru in toata casa.

Inutil sa mai spun ca n-am putut inchide un ochi toata noaptea - cred ca mai aveau si ceva pierderi de apa pe instalatie ....

- La^nga Tg. Mures - pensiune mare, noua, mobilier nou. Nu se putea face dus, ca apa curgea pe langa maner. Cearsafuri creponate (bineinteles ne-calcate, ca astea creponate nu se calca...) si colorate.

- La^nga Deva - pensiune foarte frumoasa, bine dotata, mobilier foarte fain, baia super. Ei, si aici sintervine o problema mai sensibila. Dimineata, micul dejun ni-l serveste o ... minoritara (bineinteles angajata), nu suficient de curata... N-am putut sa pun nimic in gura.

- La poalele Fagarasului - pensiune bine dotata, putin cam kitch - bare de inox cam peste tot, care se potriveau ca nuca-n perete cu piatra si lemnul. Facem greseala sa luam camerele cu mic dejun inclus. Care mic dejun includea 1 ceasca cafea, 1 ou fiert, 1 felie parizer, 2 felii salam, 2 felii cas dulce, 1/2 rosie, 1 pachetel mic de unt topit (ca era asezat in soare ...) si 1 lingurita gem. Plus ca persoana angajata ca si camerista ta^rsa^ia toata ziua niste slapi jegosi, cu o tigara (aproape) mereu aprinsa in ma^na dreapta...

Dupa ce cu vreo 2 luni inainte fusesem prin Germania si Austria tot la pensiuni, nu la hoteluri luxoase.

- La una din cabanele de la Lacul Ba^lea - comandam ciorba de vacuta, ceafa de porc la gratar si salata de fructe ca desert. Nu stiu cum au gasit farfuriile acelea pentru ciorba, nu incapeau nici macar 2 polonice ca lumea in ele (si una era ciobita)...
Salata de fructe era foarte buna - mango, ananas, piersici si pere. Din alea de la cutie, "cocktail tropical". Cu frisca din spray.

- De obicei, ca^nd ma duc in secuime (CV si HR), ma cazez intotdeauna la un mic hotel din Miercurea Ciuc. Curatenie si asternuturi albe si apretate ca in acel hotel, rar am mai intalnit. Zici ca sunt coale de ha^rtie. Apa de la dus are o presiune taman buna pentru hidromasaj. Micul dejun il termin intotdeauna cu greu, dar asta numai datorita dimensiunilor. Fetele de masa din sala de mese sunt la fel ca si asternuturile, albe si apretate. Ti-e si mila sa mananci pe ele.

Aaa, si inca ceva. Chiar daca s-au inventat deodorantele de camera (si se face ata^ta reclama la ele...), oameni buni, aceste deodorante nu sunt destinate sa acopere mirosurile din niste camere ne-aerisite, si chiar va faceti o imagine proasta daca va umpleti pensiunea cu astfel de mirosuri chimice si gretoase.

#5
Akomar

Akomar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,101
  • Înscris: 09.09.2008
Si eu mi-as dori sa ajung vreodata in viata asta sa-mi fac o pensiune turistica. Asta daca mai imi raman bani dupa ce imi termin ferma visurilor mele. Deocamdata sunt vise amandoua :D

Nu am studiat legislatia in domeniu dar ma intriga o idee si sunt convins ca ea creeaza probleme celor din domeniu. De exemplu, ma duc la o cabana ce are pastravarie, normal ca omul iti recomanda un pastrav ce inainte cu 10 minute inota prin fata ta, apoi mergi la alta pensiune undeva in munti, au niste oi, iti baga o branzica de la mama ei de te lingi pe degete...dar...

Ce zic domnii de la DSV de asta? Le da voie sa vanda produse animaliere din propriile curti si procesate tot acolo? Sau si aici trebuie sa aplicam varianta romaneasca sa mergem pe burta, eu nu stiu nimic, tu nu stii, el/ea nu stie...si asa conjugam verbul a/nu sti intre noi si autoritati?
Pe bune acum, fara sa joc nici un rol de avocat al diavolului sau sa zicem ca joc mai multe roluri: primul rol  sunt chiar eu :D (m-am obisnuit cu el de-o viata desi ma mai intreb uneori ce caut eu in viata mea).
Eu as vrea sa ma duc la una din pensiunile din frumoasa noastra tara, si sa mananc ceva local. In primul rand e proaspat, apoi este specific traditional. Bine...asa ar trebui sa fie si asa imi doresc sa mananc, daca ele nu sunt proaspete e alta poveste.

Rolul numarul doi este acela in care eu sunt proprietarul pensiunii. In rolul asta m-as simti foarte bine stiind de exemplu ca pot sa cresc un pui/leguma pe care il prepar si il vand la cel mai bun pret posibil. Intre leguma din pamantul meu si gura clientului nu mai e nici un intermediar iar gura clientului plateste cel mai bine.

Ultimul rol este cel al "bratului drept al legii si al oamenilor statului" :)
In care vin eu inspector si zic asa: ia sa vedem noi daca animalele tale indeplinesc conditiile de crestere/bunastare :D, ia sa vedem noi daca ele sunt taiate/procesate in unitati acreditate, ai analizele facute la zi, ai angajati...

Serios acum exista o legislatie care ne lasa si pe noi sa traim sau nu?

#6
marian36

marian36

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 216
  • Înscris: 04.01.2009

View PostAkomar, on 22nd August 2010, 23:55, said:

Si eu mi-as dori sa ajung vreodata in viata asta sa-mi fac o pensiune turistica. Asta daca mai imi raman bani dupa ce imi termin ferma visurilor mele. Deocamdata sunt vise amandoua :D

Nu am studiat legislatia in domeniu dar ma intriga o idee si sunt convins ca ea creeaza probleme celor din domeniu. De exemplu, ma duc la o cabana ce are pastravarie, normal ca omul iti recomanda un pastrav ce inainte cu 10 minute inota prin fata ta, apoi mergi la alta pensiune undeva in munti, au niste oi, iti baga o branzica de la mama ei de te lingi pe degete...dar...

Ce zic domnii de la DSV de asta? Le da voie sa vanda produse animaliere din propriile curti si procesate tot acolo? Sau si aici trebuie sa aplicam varianta romaneasca sa mergem pe burta, eu nu stiu nimic, tu nu stii, el/ea nu stie...si asa conjugam verbul a/nu sti intre noi si autoritati?
Pe bune acum, fara sa joc nici un rol de avocat al diavolului sau sa zicem ca joc mai multe roluri: primul rol  sunt chiar eu :D (m-am obisnuit cu el de-o viata desi ma mai intreb uneori ce caut eu in viata mea).
Eu as vrea sa ma duc la una din pensiunile din frumoasa noastra tara, si sa mananc ceva local. In primul rand e proaspat, apoi este specific traditional. Bine...asa ar trebui sa fie si asa imi doresc sa mananc, daca ele nu sunt proaspete e alta poveste.

Rolul numarul doi este acela in care eu sunt proprietarul pensiunii. In rolul asta m-as simti foarte bine stiind de exemplu ca pot sa cresc un pui/leguma pe care il prepar si il vand la cel mai bun pret posibil. Intre leguma din pamantul meu si gura clientului nu mai e nici un intermediar iar gura clientului plateste cel mai bine.

Ultimul rol este cel al "bratului drept al legii si al oamenilor statului" :)
In care vin eu inspector si zic asa: ia sa vedem noi daca animalele tale indeplinesc conditiile de crestere/bunastare :D, ia sa vedem noi daca ele sunt taiate/procesate in unitati acreditate, ai analizele facute la zi, ai angajati...

Serios acum exista o legislatie care ne lasa si pe noi sa traim sau nu?
traspunsul este simplu:nu

#7
blimpyway

blimpyway

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,954
  • Înscris: 03.11.2005
poate se gasesc cai ocolitoare.
De ex. declari ferma "rezervatie amenajata privata" unde clientii au voie sa "vaneze" si sa "culeaga" ce vor, in limite de bun-simt. E treaba lor daca vor  sa riste sa manance gaini crescute sanatos si normal si nu din alea de carfur, cu cod de bare, sapte avize si douasprezece stampile.Cam ca pe baltile de pescuit cu plata - ce acolo se pune stampila sanitar-veterinara pe fiecare oblete  inainte sa ciupeasca din momeala?
Proprietarul doar "ofera conditii propice", si servicii de "instruire si asistenta" - contra cost - sa "prinda", sa "culeaga" si sa "gateasca" ce vrea muschiu clientului care nu stie cum se pandeste, prinde, sacrifica si fierbe morcovu.

In fond ce agroturism e ala daca nu fugi cu sataru prin ograda dupa cocos sau iepuri, nu? Sau sa inveti cantecu gainii cand a ouat sa pornesti sa recuperezi oul cald.
Restu e carfurturism sau metroturism intr-un peisaj idilic, sub un panou de pomenire a sponzorului sapard. numai eticheta e "agroturism".

Edited by blimpyway, 23 August 2010 - 01:26.


#8
ggelu

ggelu

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,316
  • Înscris: 21.01.2009
Stii, nu ai descoperit chiar roata dar cam asa se face. Nu stiu cand vom ajunge la o normalitate in care ceea ce trebuie sa faci e una ( asta cer clientii ) si ce raportezi organului de control e alta . Am tot sperat in ultimii ani dar se pare ca voi muri cu speranta . Un timp am  crezut ca de vina e traducerea tampita a regulilor europene, apoi ca cei ce vor sa le aplice sunt batuti in cap sau asteapta atentii dar ca astea sunt etape  inspre progres si civilizatie  ! ( cei care striga URA ! URA !) din spate sunt rugati sa astepta finalul ). Se pare ca s-a ajuns la un echilibru  ( spaga e buna ) si vom ramane in etapa actuala .

#9
marian36

marian36

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 216
  • Înscris: 04.01.2009

View Postggelu, on 23rd August 2010, 20:21, said:

Stii, nu ai descoperit chiar roata dar cam asa se face. Nu stiu cand vom ajunge la o normalitate in care ceea ce trebuie sa faci e una ( asta cer clientii ) si ce raportezi organului de control e alta . Am tot sperat in ultimii ani dar se pare ca voi muri cu speranta . Un timp am  crezut ca de vina e traducerea tampita a regulilor europene, apoi ca cei ce vor sa le aplice sunt batuti in cap sau asteapta atentii dar ca astea sunt etape  inspre progres si civilizatie  ! ( cei care striga URA ! URA !) din spate sunt rugati sa astepta finalul ). Se pare ca s-a ajuns la un echilibru  ( spaga e buna ) si vom ramane in etapa actuala .
asta da optimism,tocmai de aia am plecat din tara.am stat de vorba ,aici in belgia,cu un patron de cazinouri care a avut afaceri si in romania si le-a inchis din cauza spagilor care trebuia sa le dea la tot pasul,ca la un moment dat si romania va fi obligata sa urmeze regulile din ue daca vrea sa mai ramina in uniune,

#10
blimpyway

blimpyway

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,954
  • Înscris: 03.11.2005
romania nu e persoana ca sa vrea sa ramana in uniune sau sa plece. Sunt oameni care vor, altii care nu si unii pe care ramasu sau plecatu ii lasa rece. asta e tot  - "romania" "saraca" nu vrea nimic ca n-are vointa proprie. Avea pe vremea lu impuscatu cand eram toti un gand si-o vointa, acuma gata, s-a dus.

------------------

Cat despre controale si controlori - am inteles si de la altii ca legile-s facute a.i. sa nu poti sa le respecti pe deplin si sa ramai si viabil ca activitate.. ori asta spune multe despre cei care fac legile si pentru cine le fac. In UE, sau RO.... sub culorile diferite ale cearceafului se ascund cam aceleasi capuse.

-----------------

ggelu, prin "cai ocoloitoare" nu m-am referit la evitarea legii (in sensul de chestii ce trebuie ascunse) ci la modalitati legale de a spune "controlorilor" exact ce se intampla iar ei sa nu aibe ce sa faca/obiecteze pentru ca pozitia ta este corecta dpdv legal.
Cel putin asta sper.... sa fie posibil.

PS Ca sa dau un mic exemplu foarte punctual dar sper concludent - un principiu ar fi ca asupra lucrurilor pe care nu le comercializezi (nu-s puse la vanzare ci daruite cui ai tu chef) controlorii nu au putere de control . De ex. la o anumita pensiune din Cheia,  undeva in sala de mese este o sticla babana cu tuica de prune si paharele la discretia clientului. E tuica lui, e super buna si o da oaspetilor fara a cere bani.  Daca ar fi fost sa o vanda ar fi avut nevoie de licenta pentru bauturi alcoolice, avize si alte cacaturi cu care se hranesc controlorii de cariera.
Ce castiga patronul care da tuica de-a moaca?  Imagineaza-ti.

Edited by blimpyway, 25 August 2010 - 22:55.


#11
ggelu

ggelu

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,316
  • Înscris: 21.01.2009
Aici vad ca suntem pe aceiasi frecventa - si eu m-am gandit tot la " legile-s facute a.i. sa nu poti sa le respecti pe deplin si sa ramai si viabil ca activitate" astfel incat fiecare controlor sa aiba si gura lui o felie de paine cu unt sa manance. Bine, asta nu scuza cu nimic mizeria si mancarea din Metro gasita la unele pensiuni chiar cu pretentii - stiu un caz in Bran .
Buna ideea celui din Cheia  :coolspeak:

Edited by ggelu, 26 August 2010 - 06:54.


#12
happyhippie

happyhippie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 894
  • Înscris: 23.02.2006

View Posthoria66, on 22nd August 2010, 16:16, said:

Pensiunea agro-turistica poate fi o sursa importanta de venit pentru un mic fermier ....

....- animalele si pasarile din ferma sunt intotdeauna o atractie pentru turisti, nu insa si adaposturile acestora. Chiar daca pentru un fermier este un miros obisnuit, "miresmele" de balegar nu sunt deloc apreciate de turisti. Asadar, adaposturile vacilor, porcilor, oilor - ca^t mai departe de pensiunea propriu-zisa.

...Totusi, in pensiune - si in special in bucatarie si in sala de mese, cei care lucreaza acolo trebuie sa fie imbracati in alb, iar peste tot sa fie o curatenie stralucitoare. Nu cu niste calca^ie murdare in niste slapi jegosi, iar mai sus, un trening de culoare incerta..

...

Eu lucrez ( inca ) intr-un mare hotel din Bucuresti dar cand merg in vacanta ( sau poate de aceea ), spre deosebire de cea mai mare parte a colegilor mei, prefer unitatile de cazare cat mai " autentic taranesti ".  Am mers si in pensiuni ultramoderne, fonduri europene, piscina, wireless etc. etc...dar cel mai bine m-am simtit acolo unde grajdul vacii era la vreo 5 m de intarea turistilor, deci mirosul de balegar si mustele erau omni prezente ( totusi nu erau sacaitoare, gazdele aveau niste folii lipicioase unde se prindeau ), vaca venea de la pasune pe sub nasul nostru ( si era asteptata cu nerabdare ), fi-mea ajuta la muls si apoi beam cu totii laptele muls de ea, etc. etc.

In astfel de pensiuni ne-am simtit cu adevarat la tara, nu acolo unde eram serviti de personal in uniforma, dupa un meniu si unde aveam LCD in camera.
Dar nu neg ca turistii cu astfel de preferinte sunt mai rari fata de cei care doresc tot comfortul de la oras intr-o pensiune agro turistica. Cu toate acestea, pensiunea cu grajdul vacii langa intrare, e plina mai tot timpul !

Stiu si retetle de ferme in Europa unde turistii dau bani grei pe o cazare unde nu dispun de curent electric, mancarea si-o fac singuri la foc de lemne, singura concesie fiind toaleta, construita conform confortului din sec. 21.

#13
kos_funny

kos_funny

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,185
  • Înscris: 11.07.2007
In cazul asta, daca vrei sa-ti faci concediul si pe Valea Trotusului sa ma contactezi . :)

Si sa revin, subiectul asta il asteptam demult. Si eu am in vedere o dezvoltare agro-turistica in zona Pasului Ghimes, in comuna Palanca. De aici e tatal meu si tot aici am copilarit. O zona superba, deloc mediatizata turistic. E ultima comuna cu populatie majoritar  romaneasca . Incepand cu urmatoarea comuna, Ghmes, unde majoritari sunt ungurii incep sa rasara pensiunile si campingurile. Deci, se poate.

Anul acesta am terminat extinderea casei batranesti . Mai am de montat centrala pe lemne si gata, am toate conditiile. Apa e gratis, dintr-un izvor captat de pe dealul din spatele casei. Va dati seama , curge la robinet apa de izvor. :)
Anul acesta am stat mai mult acolo si am avut timp de analiza. Chiar am mai gasit un teren de 2000 mp pe malul Trotusului pe care intentionez sa il cumpar in aceasta toamna. E ideal pt un camping micut pentru cateva rulote. Auzind vecinii mei ca am intentii "turistice" mi-au spus ca sunt si ei dispsi sa ofere gazduire eventualilor turisti si asta la preturi foarte mici. Toti au apa trasa in casa, bai si bucatarii utilate complet.


Unii dintre voi stiti ca planurile mele in domeniul agriculturii erau altele dar in ultima vreme anumite chestii m-au facut sa stopez investitiile din Teleorman de unde sunt socrii mei. Sper ca nu defiitiv, nu vreau sa stopez proiectul dar vreau sa incerc si turismul montan, mai ales ca anul viitor ai ei ies la pensie si vor sta cel mai mult timp la casa de pe Valea Trotusului.  Plus de asta, sunt un proaspat tatic , iar sotia neavand servici mi-am luat eu concediul de crestere a copiluui. Asa ca am la dispozitie 2 ani sa incerc sa ii ofer un viitor sanatos lui Matei, pe care voi incerca sa-l tin departe de bitumul Bucurestiului.

Nu privesc asta ca pe o afacere ci ca pe o largire a cercului de prieteni si cunostinte . Chiar doresc sa nu traiesc din asta pt inceput. In toamna aceasta vreau sa dschid un depozit de cereale iar in primavara o fabricua de boltari de ciment. (nu prea mai merge cu furatul din padure :) )Astfel voi avea u ce sa imi sustin proiectele.
Mai am in vedere sa merg pt inceput "la negru". Sa nu cer bani, fiecare plateste dupa posibilitati sau in functie cum s-a simtit.

As dori sa deschid un topic cu un jurnal al proiectelor din zona dar se poate considera reclama, nu? :)

Attached Files


Edited by kos_funny, 02 September 2010 - 10:51.


#14
tavktm

tavktm

    Old school member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,824
  • Înscris: 25.07.2006
In primul rand sa va traiasca baietelul, si sa fiti sanatosi cu toii. Cred ca stiu sentimentele ce le treci, si noi avem un baietel de doi ani, si ne tot gandim la viitor.

Si eu am incredere in agroturism, si mai ales in potentialul turistic al tarii, daca tinem cont de frumusetea ei. Acum este greu cu finantele, dar poate incet incet se rezolva si capitolul asta. Oricum ar fi, bafta multa.

#15
kos_funny

kos_funny

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,185
  • Înscris: 11.07.2007
Multumesc la fel. Nici la mine nu prea sunt multe finante dar am cateva "secrete" si mult optimism insotit de elan muncitoresc. :)

Agricultura si agroturismul sunt cheia iesirii din criza, pacat ca de la inaltimea Palatului Victoria unii se fac ca nu o vad!

#16
happyhippie

happyhippie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 894
  • Înscris: 23.02.2006

View Postkos_funny, on 2nd September 2010, 11:23, said:

In cazul asta, daca vrei sa-ti faci concediul si pe Valea Trotusului sa ma contactezi . :)

O consider o invitatie si cu siguranta va vom vizita, fie si numai pentru un schimb de experienta :D


View Postkos_funny, on 2nd September 2010, 11:23, said:

Nu privesc asta ca pe o afacere ci ca pe o largire a cercului de prieteni si cunostinte . Chiar doresc sa nu traiesc din asta pt inceput. ...Mai am in vedere sa merg pt inceput "la negru". Sa nu cer bani, fiecare plateste dupa posibilitati sau in functie cum s-a simtit.

Este super ideea ta si este aplicata de ceva vreme de business-uri din diverse domenii din toata lumea. Din cate am citit, conceptul se numeste " Pay as you wish " si el chiar functioneaza prin alte tari de soare pline.
Am citit un interviu dat de un proprietar al unui astfel de restaurant care nu avea preturi impuse si se lauda ca incasarile in unele luni sunt chiar mai bune decat atunci cand avea preturi.
Nu stiu cat ar functiona asta in Romania dar merita incercat...ma gandesc si eu la aceiasi treaba.


View Postkos_funny, on 2nd September 2010, 11:23, said:

As dori sa deschid un topic cu un jurnal al proiectelor din zona dar se poate considera reclama, nu? :)

Eu as vrea sa citesc un astfel de jurnal si eventual, daca ceva imi place, cu acordul autorului, sa aplic si eu ideea respectiva.

#17
kos_funny

kos_funny

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,185
  • Înscris: 11.07.2007
Invitatia e valabila pt toti softpedienii. Chiar daca nu sunt eu acolo va pot indruma ccateva gazde serioase. Dezavantajul e ca grupul sanitar si bucataria sunt la comun cu gazda. Oricum, avantajul e ca va fi mereu cineva la dispozitia dvs. Pe langa mancarea cu care veniti sau pe care o cumparati de la magazine sau din marele targ dumnical,  va puteti "infrupta" si din produsele gospodaresti ale gazdelor care va garantez ca sunt oameni super ospitalieri, mult peste medie. Sa nu uitam nici de bunatatea bucatelor moldovenesti. :)
Nu toti au centrala dar cred ca sunt si doritori care vor sa auda focul trosnind in soba!


Eu am vorbit cu acestia si sunt dispusi sa organizeze focuri de tabara, taieri de animale cu "pomeni" specifice (purcei, berbeci,iepuri, vitei etc), drumetii in imprejurimi, la cules de fructe de padure si de bureti (acum e perioada rascovilor), vizite la stane si  pastravarii, etc.

Il astept de dl Horia sa ne comunice un raspus cu privire la deschiderea unui "jurnal turistic" al proiectului. Ar fi interesant ca astfel pot interveni in topic si cei care vor fi "oaspeti".

PS: Sper sa nu se mute topicul la aria de turism!

Mai jos e gospodaria unei familii. Stau doi frati cu familiile si cu parintii lor. Au per total 5 camere pe pntru oaspeti. Unul dintre frati e padurar , deci ghidul e la dispozitie.
Animalele le au intr-o gospodarie separata asa ca cei mai pretentiosi pot sta linistiti. :)

Attached Files

  • Attached File  162.JPG   3.77MB   124 downloads
  • Attached File  164.JPG   3.86MB   123 downloads
  • Attached File  168.JPG   3.62MB   105 downloads
  • Attached File  663.JPG   2.78MB   96 downloads
  • Attached File  665.JPG   2.95MB   104 downloads
  • Attached File  667.JPG   378.14K   111 downloads

Edited by kos_funny, 02 September 2010 - 12:04.


#18
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

View Postkos_funny, on 2nd September 2010, 11:23, said:

...
Plus de asta, sunt un proaspat tatic , iar sotia neavand servici mi-am luat eu concediul de crestere a copiluui.

Sa-ti traiasca fecioru' si sa te bucuri de el !

Quote

As dori sa deschid un topic cu un jurnal al proiectelor din zona dar se poate considera reclama, nu? :)
Nu Costine tata, Doamne-fereste, cum sa se considere reclama ? Ata^ta timp ca^t totul este in scopul intr-ajutorarii cu date si informatii a oricarui potential fermier / investitor / proprietar de pensiune, de ce sa se considere reclama ?

Un pic off topic: ma uitam zilele trecute pe la "pomi, viticultura etc" si ziceam: "Doamne, cata informatie profesionala si la locul ei s-a strans aici". Si dupa aceea m-am dus pe "mecanizare si echipamente" si acolo, la fel: numai oameni unu' si-unu', dornici de a da din tot prea-plinul lor de cunostinte. Nu mai vorbesc de "cresterea animalelor".

Ei bine, sa stiti ca am facut o treaba buna, fratilor, cu aria aceasta agricola. Si inca odata ma intorc si spun: "daca un roma^nas, citind ce tot scriem noi pe-aici, a facut un castig mai mare cu un leu, datorita sfaturilor noastre, eu ma declar multumit." Doamne ajuta !

View Postkos_funny, on 2nd September 2010, 12:35, said:

Invitatia e valabila pt toti softpedienii. ...

Mai Costine, de ce nu ai venit tu cu minunile astea prin Iunie-Iulie ???!!!

Da' lasa ca ne rezervam pt. revelion !

Putem sa vedem la acolo la tv pe 1 ianuarie concertul de la Viena (pe TVR1)? Ca eu unul numai de-ata^t am nevoie de televizor de sarbatori ....

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate