Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Cresterea taurinelor de carne
Last Updated: Jun 21 2020 09:07, Started by
midstar
, Apr 29 2010 15:29
·
0
#1171
Posted 25 March 2017 - 22:45
cu ce l-ai cantarit? nu e cam mare greutatea??? a fatat fara ajutor?
Edited by rand, 25 March 2017 - 22:50. |
#1172
Posted 26 March 2017 - 16:16
A trebuit sa o ajutam,dar nu a fost o fatare grea,mai ales ca.a fost si prima fatare !Vaca este foarte bine dezvoltata,iar pe tauras l-am saltat intr-un cantar portabil cu carlig,pe care l-am verificat cu alte cantariri!
|
#1173
Posted 26 March 2017 - 20:27
Va pun doua foto cu taurasul si mama !
Attached Files |
#1174
Posted 29 March 2017 - 12:58
Buna ziua si bine v-am gasit! Ma bucur sa gasesc acest grup activ, chiar este de un real interes ce se discuta aici. Sa va spun si cateva cuvinte despre mine: activez in zootehnie de aproape 11 ani in domeniul cresterii vacilor de lapte. Ideea e ca anul trecut, fortat de imprejurari, am decis sa imi vand mare parte din animale. Vacile erau inscrise in COP, etc. Acum ce mai am sunt o 8 vitele si juninci BR metisate cu RH si 5 vitele metise de Angus, provenite de la vacile mele. Directia urmatoare ar fi spre vaca de carne. Intentionez sa pastrez vitelele de Angus pe care sa le montez tot cu Angus. Cele BR sa le vand, ptr ca nu pot intra in discutie la carne, provenind din tauri RH de top. In toamna intentionez sa cumpar inca 5 vitele sau juninci de carne. Nu sunt inca hotarat ce sa fie, dar tind spre Charolais, Limousine, sau Simmental linia de carne. Chiar ma bucur ca am vazut ca a mai incercat cineva varianta aceasta cu Simmental, o sa vreau sa mai discut cate ceva cu el pe tema aceasta. Angusul mi se pare o rasa foarte buna si rezistenta, dar parca as prefera ceva mai mare si mai robust, si de ce nu, mai maleabil. Sanatate si numai bine, si un an nou cu iarba din belsug.
|
#1175
Posted 29 March 2017 - 20:34
Ca si sfat, fa alegerea pornind de la capatul valorificarii produsilor.
Majoritatea aleg acuma orice rasa care are pedigree, pentru ca subventia este mare. Sau a fost... ca va ajunge la 300 EUR la anul viitor si din 2020 cine stie ce va fi... Unde vrei sa vinzi produsii? Din observatiile mele, carnea de Angus este scumpa, dar viteii nu poti sa ii vinzi foarte simplu in viu. Cel putin in zona mea, intermediarii se feresc de viteii Angus mari. Vinzi foarte usor Albastru Belgian, Charolaise, Limousine, si Simmental ( dar cu culoare rosie, nu galbena) chiar si la 550 - 600 kgdar de Angus se feresc daca trec de 300 kg pentru ca depun multa grasime care se arunca daca nu sunt ingrasati ca la carte. Daca ai posibilitate sa vinzi carcase maturate, Angusul este bun, ca fiind o vaca mica, mananca mai putin. Consumul de furaj este direct proprotional cu masa corporala. Daca vrei sa ii vinzi la italieni, greci, spanioli, atunci rasele continentale sunt alegerea corecta. Ei nu consuma Angus/Hereford. Daca ai vanzare in Austria, GErmania sau tarile nordice, atunci alege Angus. sau Hereford |
#1176
Posted 29 March 2017 - 21:14
Pai tocmai asta e ideea, ca o sa ma orientez ori spre Simmental ori spre Charolais. La mine in zona viteii de Simmental au fost tot timpul cautati si apreciati,chiar fata de metisii de Limousin, dupa Belgian au avut cel mai bun pret, Charolaisul la fel, ar trece mai usor banuiesc, nu stiu, nu am vazut pentru ca pe aici nu prea sunt. Angusul nu il cumpara nici mic, nici mare. Eu am montat cu Angus in ideea unei colaborari cu cei din Sibiu cu care am si vorbit, dar am auzit tot felul de povesti. Nu stiu ce sa zic. Oricum cred ca voi renunta la Angus pe termen lung, acum le mai tin o perioada pana apuc la altceva. Ca idee ramane Charolais sau Simmental.
|
#1177
Posted 29 March 2017 - 21:58
Daca vrei sa cumperi Charolaise, la Brasov este un francez care aduce vaci din Franta la comanda, si este foarte serios. Nu stiu daca la pret este mai scump sau mai ieftin decat altii, dar eu am colaborat cu el cand am adus Salers si este profesionist.
Si cand te saturi de fatari asistate la Charolaise, cumperi vaci Salers si un taur Charolaise culard. Sau Albastru Belgian Pentru productie, metisarea aduce avantaje fata de rasele pure. Dar cat timp subventia se da pe hartii de rasa pura, suntem captivi. "Calutii" mei la eliberarea din adapost .. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/n24Un6pAf34?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#1178
Posted 29 March 2017 - 22:21
Sa iti traiasca, foarte frumoase. Imi plac, cred ca a fost o alegere buna. Mai sunt la noi in tara, sau esti pionier in domeniu?
|
#1179
Posted 30 March 2017 - 07:52
Pana acuma, sunt 100% multumit de alegere. Adaptabile, robuste, nepretentioase. Temperament bun. Si frumoase
In evidentele ANARZ mai exista o ferma cu 45 de bovine Salers in Brasov. Proprietarul este o firma din Bucuresti, dar inca nu am reusit nicicum sa ii contactez. http://www.anarz.eu/...arne - 2016.pdf Desi acuma, cu situatia actuala a RG-ului, tot o sa apara. |
#1180
Posted 02 April 2017 - 09:51
Buna ziua, ferma noastra detine un efectiv de 30capete matca angus cu origine, cautam un om cu experienta la bovine, multifunctional care sa se mute in ferma. impreuna cu inca 1 angajat sa se ocupe de ferma de la A la Z.
Salariu 1000 euro/luna Conditii de cazare in casa la tara: curent, apa, TV, internet, incalzire pe lemne Cerinte: Om corect cu caracter. Experienta la vaci minim 5 ani. Fara Alcool. Carnet Tractor Varsta 35-45 ani. Relatii la Proprietar 0731.169.677 |
|
#1181
Posted 16 April 2017 - 17:14
Practic, toata subventia pe care o primiti anul acesta pentru vaci o ia un angajat ca si salariu. Anul viitor , daca ajunge la 300 EUR nu va ajunge pentru salariul lui.
Mai aveti de platit inca un angajat, sa acoperiti costurile cu furajele si veterinarul. Costisitoare pasiunea pentru vaci Mai trebuie adusi bani de acasa ca sa fie la zero. Edited by rand, 16 April 2017 - 17:15. |
#1182
Posted 17 April 2017 - 21:56
Hristos a'nviat !
Am dus doua dintre austriece sus la deal cu viteii ! LEA cu vitelul FRITZ si HEXI cu vitelul MELON ! Attached FilesEdited by softaipan, 17 April 2017 - 21:57. |
#1183
Posted 22 April 2017 - 13:23
#1184
Posted 22 April 2017 - 15:42
8 Ron kg la mai mult de 400 kg
12 Ron până în 200kg La tăurași.Mai puțin la vitele. |
#1185
Posted 22 April 2017 - 17:45
|
#1186
Posted 23 April 2017 - 17:02
Pana la urma a venit si o vitica !Dupa doi taurasi.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/fLjv0RpKpUA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#1187
Posted 24 April 2017 - 21:48
rand, on 29 martie 2017 - 20:34, said:
. Vinzi foarte usor Albastru Belgian, Charolaise, Limousine, si Simmental ( dar cu culoare rosie, nu galbena) chiar si la 550 - 600 kg. In alta ordine de idei : am comandat azi teste de gestatie pt bovine.Ati mai folosit ,sunt eficiente ? Si tot in alta ordine de idei Care ar fi pasii de urmat pt ca un tauras sa ajunga sa fie luat in testare pt material seminal ?Aveti careva vreo idee ? |
#1188
Posted 25 April 2017 - 10:49
softaipan, on 23 aprilie 2017 - 17:02, said:
Pana la urma a venit si o vitica !Dupa doi taurasi. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/fLjv0RpKpUA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Frumos, dar scrie "cow" in loc de "caw", sau mai bine "One day old heifer calf" Edited by ionutzitaly, 25 April 2017 - 10:49. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users