Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Tatuator handpoke

Plaja de nudisti in Grecia?

Mufa microusb a telefonului mobil...

"Ciudatenii" control pasa...
 Impamantare

Apple maps pe Windows 10

Sfarsitul woke-ismului si al core...

Renovare completa + pompa de cald...
 Libre Office nu vad liniile

Modalitați amuzante și ...

O disparitie de ani buni, Acces D...

Mancarea e scumpa
 Parere achiziționare BMW G20

Schimbarea bateriei moderne la VA...

Rostschreck Lidl

Si noi suntem Florin Piersic? / J...
 

Napoli si imprejurimi

- - - - -
  • Please log in to reply
1426 replies to this topic

#1405
kerkyra

kerkyra

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,520
  • Înscris: 14.03.2006
Mi-as fi dorit si eu sa cobor treptele feniciene, inspirata fiind de cartea lui Axel Munthe, dar din motive de probleme ale sotului, nu am putut. Macar le-am admirat acolo unde incepeau si ne-am bucurat in liniste de vila, de o cafea pe terasa, am fost printre primii acolo, parca era a noastra, nu s-a aglomerat nici mai tarziu. Iar pe Solaro, cu telescaunul, nu am urcat din cauza fobiei mele, mai ales ca telescaunul e de o singura persoana. Chiar si asa, Anacapri mi-a ramas la suflet.

#1406
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,678
  • Înscris: 02.10.2009

View Postionutzitaly, on 25 aprilie 2024 - 23:24, said:



Doua, trei si oarecum in afara sezonului:)
Data trecuta am pierdut mult timp pentru a vizita Grota Albastra, in dauna funicularului. Nu m-a incantat deloc grota, unde mai pui conditiile precare de siguranta, absolut de neadmis dupa standardele americane.
Altceva care a fost cam scarry si nu stiu daca pot evit: acele microbuze f. inguste, pe drumuri cat o carare :D, aproape frecandu-se unul de altul (de fapt chiar frecate, dupa ceva urme vazute).
Privelistea este insa fantastica, trebuie sa ajung cumva sus si de data asta, dar n-as rezerva dinainte decat daca pot anula/schimba, merg numai daca e vreme f. buna.

#1407
kerkyra

kerkyra

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,520
  • Înscris: 14.03.2006
Microbuzele nu ai cum sa le eviti, arata scary, e adevarat, mai erau si strazile in asfaltare in Capri si am luat niste hartoape de ne-a durut spatele, dar asta e. Pentru ferry poti lua bilete la fata locului cu o zi sau doua inainte, casele pentru toate liniile sunt in port, Marina Grande, vezi prognoza si alegi ziua. Acum e posibil sa fie mai aglomerat atunci, dar Caremar are ferry mari, nu stiu celelalte cum sunt.

Attached Files



#1408
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,115
  • Înscris: 04.03.2014
Sunt si taxi dar nu sunt eftine.

Biletele de ferry le poti lua online, nu sunt scumpe si cu un 10% in plus poti lua asigurare si le poti anula in caz de vreme proasta(putin probabil in acea perioada).

E aglomerat pe acolo la inceput de iunie, rezerva cat de mult poti innauntru, inclusiv restaurante.

Amalfi si Positano le faci tot cu ferry din Sorrento.

Ravello e mai complicat dar e un must. Inchiriaza o masina din Sorrento in ziua in care faci Ravello, strada e cu o vedere super.

Edited by ionutzitaly, 26 April 2024 - 10:32.


#1409
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,865
  • Înscris: 04.07.2010
Salutare !

Cred că e util pentru oricine care citește pe aici să descriu sejurul pe care l-am avut la mijlocul lui aprilie cu programul senior la Napoli și Coasta amalfitană. Oricine poate participa, chiar dacă Senior Voyage este pentru cei ce au împlinit 55 de ani. Dacă încă nu ai împlinit 55 de ani poți participa dacă însoțești un senior, cum am participat eu în 2012 pe Costa del Sol, când l-am însoțit pe tatăl meu - am descris totul detaliat la topicul respectiv la vremea respectivă. Sau poți plăti o taxă de 50 de euro și participi, am specificat asta din 2012. Am avut și acum în grup câteva cupluri de tineri care și-au plătit taxa de 50 de euro de persoană.

Programul a costat 630 euro de persoană la agenția CT și a inclus cazare 7 nopți la hotel de 4 stele (hotel San Lorenzo din Lettere), micul dejun bufet suedez și cina cu servire la masă (3 feluri), transport cu avionul cu transfer cu autocarul aeroport-hotel-aeroport, ghid însoțitor pe toată durata sejurului și excursie de jumătate de zi la Sorrento (am avut-o în prima zi, înainte de a merge la cazare, din cauza programului de zbor oferit de Wizzair - plecare din București la 7.40, iar la întoarcere plecare din Napoli la 9.20).
De la ghidă (Anca se numește) am primit fiecare câte o cască și un aparat adiacent care au funcționat foarte ok. Dacă era vreo problemă ghida avea de rezervă aparate și căști și se rezolva rapid orice problemă. Căștile le-am primit în prima zi și le-am păstrat tot timpul (iar în final ni le-a lăsat la toți ca amintire), în timp ce aparatele le strângea la întoarcerea din fiecare excursie ca să le încarce bateriile peste noapte și ziua următoare ni le distribuia din nou la urcarea în autocar. Am plătit 2 euro/pers/excursie pentru aceste dispozitive (eu și soția am avut 6 excursii x 2 pers x 2 euro, total 24 euro), ceea ce a fost foarte rezonabil, mai ales că ghida a fost de nota 20 (enciclopedie ambulantă și updatată, cum am menționat deja în alt post).

În fiecare zi a fost câte o excursie opțională. Noi am participat la toate. Le descriu pe fiecare detaliat (din poze mi-am extras pe o ciornă orele aproximative).
Ulterior, în alte posturi voi urca și poze, cum fac de obicei.

Cum spuneam, în prima zi, după ridicarea bagajelor de cală (câte 1 bagaj de 20 de kg de persoană) am fost îndrumați de ghidă către autocar.
Aici e de spus că șoferul (Pasquale - Don Pasquale i-am spus noi, și îi făcea de fiecare dată plăcere) este un as al volanului. Am fost de multe ori cu autocarul, după cum deja unii știu, dar Pasquale cred că este cel mai bun șofer de autocar întâlnit de mine ever. A condus impecabil ditamai autocarul de 50 de locuri pe te miri ce străduțe pe-acolo și a luat niște curbe ce păreau imposibil de abordat. Ba chiar în fiecare zi ne-a lăsat chiar în fața intrării în hotel, sus, la cucurigu, și a doua zi tot de acolo ne-a luat. Să nu uităm că șoferii de pe busurile SITA conduc niște autocare sensibil mai mici.

Buuun, deci Joi, pe 11 aprilie, la 9.20 am plecat de la aeroport către Sorrento. La 10.40 am oprit cca. 5 minute pentru poze înainte de Meta, într-o alveolă la marginea șoselei, iar la 11.15 coboram din autocar în marea parcare Achile Lauro din Sorrento. Am plecat cu grupul într-un tur pietonal ghidat prin Sorrento până la punctul de belvedere de pe faleză, lângă biserica San Francesco, după care am avut timp liber până la 14.15. Punctul de întâlnire a fost la autocar în parcare, și toată lumea a fost de acord că se descurcă să ajungă. Am mâncat în doi o pizza quattro stagioni delicioasă (8 euro), cu bere și câte un capucino în final la terasa Syrenuse, chiar în piața Tasso, deasupra hăului cu șoseaua ce duce în port.
La 16.00 eram la cazare, între 18 și 19 am rezolvat cu ultimele 2 excursii cu ghida în holul hotelului - inițial plătisem la București doar 4 excursii, însă ne-am hotărât să nu ne mai legăm la cap cu transportul la Napoli în restul de 2 zile, și bine am făcut.
Iar de la 19 la 22 a fost cina, în restaurantul de la parterul hotelului.
A fost o zi noroasă această primă zi pe coasta sorentină, dar a fost foarte ok, nu a plouat.

Ziua 2 - Vineri 12 aprilie 2024. Zi noroasă pe coasta sorentină dimineață, apoi soare tot timpul pe coasta amalfitană și tot soare și la întoarcere. Marea a fost foatre calmă.
Am participat la o croazieră Castellammare di Stabia - Positano - Amalfi - Castellammare di Stabia. Pasquale ne-a dus în port și ne-a adus seara înapoi la hotel.
Excursia a costat 80 de euro de persoană, nefiind inclusă intrarea la Domul din Amalfi, unde ghida a intrat cu noi.
Micul dejun a fost de la 7.00, iar plecarea cu autocarul la ora 8. La 9.00 vasul Benedetta 2 a plecat din Castellammare, la 9.25 a făcut o scurtă oprire de cca. 2 minute la Seiano, apoi între 9.55 și 10.15 a oprit în Sorrento, de unde s-au mai urcat turiști.
La 11.40 am debarcat în Positano, unde am avut timp liber fix 2 ore. Cine a vrut a mers cu ghida, să-i ascule savuroasele povești.
La 13.40 am plecat cu Benedetta 2 către Amalfi, unde am debarcat la 14.25. Primul lucru a fost să mergem cu ghida să ne spună câte-n lună și-n stele mai ales de partea occipitală a capului Sfântului Andrei aflat la loc de cinste în capela din dreapta altarului domului și am vizitat cu ea domul cu muzeu diocezan cu tot și cu criptă. Ca să urci la intrarea în complexul Dom - Muzeu - Criptă este necesar să urci 63 de trepte.
Apoi - timp liber, timp în care am mâncat câte o felie bună de pizza și am băut bere.
La 16.25 am plecat înapoi către casă, cu același vas. La Sorrento a făcut doar 5 minute escală de data asta (18.15 - 18.20), apoi altă oprire de 2 minute la Seiano (18.35), iar în Castellamare am debarcat la 19 fix. Cina la 20.00.

Ziua 3 - Sâmbătă 13 aprilie 2024. Zi cu soare tot timpul, marea foarte calmă.
Am participat la excursia pe insula Capri (95 euro de persoană - exclusă intrarea de 10 euro la Vila San Michele, unde ghida s-a întrecut pe sine).
La 6.30 a început de data asta micul dejun, iar plecarea cu autocarul către Sorrento a fost la 7.20, iar în parcare am coborât din autocar la 8.45 și ne-am îndreptat per-pedes spre port, unde am primit de la ghidul italian partener Nello biletele pentru ferry (doar dus, cele de întoarcere le-a dat ghidei).
La 9.25 am plecat din Sorrento către Marina Grande de pe Capri, cu un vas de la firma Caremar. Am debarcat la 10.00, apoi cu 3 microbuze care ne așteptau am urcat sus în Capri, unde între 10.20 și 12.30 am avut timp liber. Ghida ne-a spus alte povești în tot timpul cât ne-a dus pe Via Krupp până la prima serpentină, apoi ne-a lăsat să adulmecăm parfumurile pe străduța aceea.
Am reușit apoi să vizitez Santo Stefano pe cont propriu.
Alte microbuze ne-au urcat în Anacapri, unde am ajuns la 12.40 și am stat până la 16.00. Între 14.00 și 15.00 am vizitat Vila San Michele, ghidați de Anca. Nu mai spun că deși habar n-aveam cine a fost Axel Munthe și ce a vrut el de la populație, am ajuns să aflu până și cât de bețiv era câinele lui, Billy ! În fine, a meritat vizita vilei, e un paradis floral în jurul ei, iar priveliștea de lângă Sfinx e memorabilă.
La 16.10 eram din nou în Marina Grande, unde am plătit la Nello câte 20 de euro de persoană și am făcut o croazieră în jurul insulei cu un vaporaș rapid (era 23 euro dacă mergeai pe cont propriu).
Croaziera a durat fix o oră (16.30 - 17.30) și au fost cele mai mișto momente petrecute la Capri. Am intrat cu vaporașul în vreo 4 - 5 grote (roșie, albă, verde, în formă de inimă etc.), am trecut pe sub arcul format de un Faraglion), am pozat alte 2 arcuri naturale etc. Singurul regret este că era imposibil să intri în Grotta azzura cu acest prilej. Grota azzura are o deschidere de doar 1 metru de la nivelul mării și se intră doar cu bărci mici în care inițial stai culcat. În fine, nu dezvolt subiectul, cert este că de data asta nu am putut vizita celebra grotă. Poate cu altă ocazie, who knows ...
La 18.30 am plecat cu ferry din Marina Grande, la 19.20 am debarcat în Sorrento, am urcat per-pedes cele câteva trepte până la drumul carosabil, apoi am mai urcat doar 38 de trepte, în rest drumul per-pedes către autocar a fost pe marginea șoselei și apoi prin oraș.
La 20.00 am plecat cu autocarul către cazare, la 21.00 eram la hotel, iar cina fost în acea seară de la 21.15.

Ziua 4 - Duminică 14 aprilie 2024. Zi însorită.
A fost excursia la Pompei și Vesuviu (65 euro/persoană).
Mic dejun de la 7, plecare la 8.30.
Între 9.30 și 12.10 am vizitat situl de la Pompei, ghidați de inepuizabila Anca. Am intrat pe la Porta Marina și ne-a condus pe la Basilică, For, Terme, Macellum, apoi pe la câteva case (cea mai impresionantă Casa Vettii), ne-a dus și printr-o brutărie, pe la Lupanare și în final am ajuns la Odeon și la Teatro Grande. Fabulos ! Cred că zile întregi mi-ar fi luat să mă documentez eu în detaliu, și tot nu ar fi fost la fel de ok vizita. Intrarea a costat 18 euro/persoană, plătiți ghidei.
Am avut o oră și 20 de minute pauză de masă (ce credeți - pizza și bere, of course), apoi la 13.30 am plecat către Vesuviu. La 14.30 autocarul percase pe marginea drumului la 1000 de metri altitudine, în șir cu alte autocare, și am avut timp jumătate de oră pentru o ușoară plimbare spre Valle dell' Inferno pentru poze. Nici vorbă să putem urca la crater, pt. asta se face rezervare și nu sunt decât 60 de oameni care pot fi pe potecă simultan. Evident, știam că e imposibil de văzut craterul, dar mă declar satisfăcut că am reușit să găsesc o cană pentru colecția mea, și am luat și ceva lavă ca amintire.
La 16.15 autocarul ne-a lăsat la 200 de metri de hotel, fiindcă era duminică și la noi la hotel era o nuntă și parcarea era plină. Soția s-a dus în cameră, iar eu și încă un cuplu cu care ne împrietenisem deja încă din Sorrento am coborât cei cca. 100 de metri până în Piazza Roma și am vizitat 15 minute biserica (Convento di Santa Ana), apoi ne-am dus puțin către castelul Lettere. Nu mult, doar până la restaurantul Coniglio d'Oro, de unde castelul se vedea perfect, în soarele după-amiezii. Făcusem foarte mulți pași deja, nu mai avea rost să ajungem la castel, mai ales că la 17.00 se închidea, și nu mai erau decât câteva minute până atunci. Cina a fost ca de obicei, de la ora 19.

Ziua 5 - Luni 15 aprilie 2024, zi noroasă, am plecat de la hotel pe ploaie, apoi s-a oprit.
A fost excursia la Napoli (55 euro/persoană).
Mic dejun de la 7, plecare la 8.30.
Mai întâi autocarul ne-a dus undeva sus, de unde se vedea ca în palmă golful Pozuolo și în partea opusă Stadionul San Paolo (actual Maradona). Aici am făcut poze de lângă autocar, între 10.30 și 10.45. Apoi la 10.50 am făcut poze timp de 10 minute tot de lângă autocar cu panoramele de la Posilipo, iar de la 11.10 la 11.40 am avut pauză de toaletă jos, lângă mare, la Mergellina.
Iar între 12.00 și 17.30 am fost practic liberi prin Napoli. Ne-am despărțit de ghidă prima dată pe via Toledo, chiar lângă Palazzo Zevallos Stigliani. Și ce să vezi, taman în acea zi era luni, adică galeria era închisă. Ghinion !
Dar am compensat cu o pizza capriciosa la Da Peppino (10 euro parcă) și evident ... bere !
Apoi ne-am reîntâlnit cu ghida care ne-a condus pe Spaccanapoli până la Dom și înăuntrul lui. Dar până să ajungem la Dom s-a făcut o pauză de toaletă, iar eu am profitat și m-am dus singur și am vizitat Pio Monte della Misericordia (10 euro biletul). Măcar atât !
Și am prins grupul din urmă în Dom, ba chiar am avut destul timp și pentru a vizita cum se cuvine acea minunată biserică.
Cina, ca de obicei, de la ora 19.

Ziua 6 - Marți 16 aprilie 2024, zi însorită în Salerno, mai apoi noroasă în Vietri sul Mare.
Excursia a costat 55 euro de persoană și chiar a fost foarte mișto. Nu o plătisem de la București, și ne-am felicitat că am luat-o până la urmă.
Deci, micul dejun - de la 7.00, plecarea la 8.30. La 10.00 debarcare în Salerno, eu am urmat ghida, soția a rămas cu câteva persoane pe Lungomare.
Eu voiam să vizitez Museo Diocesano în primul rând, iar ghida ne-a tot vorbit de Papa Gregorio al 7-lea și de moaștele apostolului Matei (aflate în cripta bisericii cu același nume), așa încât s-a potrivit bine să iau bilet combinat de 5 euro pentru San Matteo, San Giorgio și Museo Diocesano, fiind parte a unui grup. Dacă aș fi știut ce urma să se întâmple, luam bilet de 7 euro pentru cele 3 obiective, adică să fiu pe cont propriu cu bilet combinat.
Am vizitat San Matteo cum se cuvine, apoi ghida nu ne-a mai dus decât la San Giorgio, însă eu am profitat că a dat pauză de toaletă și am zbughit-o după colț la Museo Diocesano. Care e mare, sunt multe tablouri de pozat, așadar am pierdut prea mult timp. Când am ajuns la san Giorgio grupul nu mai era acolo, și cu biletul redus de grup nenea de la intrare nu m-a lăsat să intru. Asta e, rămâne pe altă dată, dacă o fi să mai fie ...
Așa că am sunat-o pe nevastă-mea și ne-am întâlnit mai devreme, având astfel destul timp de suvenire și de un capucino ce a acompaniat batonul de proteine ce nu mi-a lipsit în nicio zi din gentuță, dar pe care nu prea l-am folosit !
Între 13.25 și 15.45 ne-am plimbat prin Vietri sul Mare, orășelul ce produce practic toată ceramica de calitate ce se vinde pe coasta amalfitană..
Cina la 19.00.

Ziua 7 - Miercuri 17 aprilie 2024, zi însorită până pe la ora 15, când s-a posomorât și s-a răcorit destul de brusc și destul de rău.
A fost surpriza aleasă de ghida Anca. Nu figura în oferta de la CT, ea a ales destinația. Și a fost Caserta, plus Casertavecchia (55 euro/persoană). Intrarea la Palat a costat suplimentar 18 euro, plătiți ghidei direct.
Mic dejun de la 7.00, plecare la 8.30.
La 10.30 grupul s-a împărțit în două, 35 e numărul maxim cu care poate intra ghidul, altfel își pierde licența. Așa că noi am preferat să vizităm întâi parcul (10.30 - 12.00). Eu am propus soției, și m-au mai auzit câțiva, văzusem că prognoza e nașpa, pe la 12 - 1 cam urma să înceapă ploaia, așa că am zis să mergem mai întâi pe afară, și mai apoi să vizităm interiorul palatului. Zis și făcut.
Apoi de la 12.00 la 13.30 am vizitat renumitul Palat Regal. Fa-bu-los !!! Parcă ieri se terminaseră recondiționările, așa arată totul. Nu degeaba e patrimoniu UNESCO, totul pare ca scos din cutie ! La Versailles nu am fost încă, însă ne-am adus aminte de anii 2002 - 2008, când am vizitat Palatul Schonbrunn de câteva ori și ni s-a părut foarte prăfuit ! Eeee, la Caserta totul strălucește ! A fost highlight-ul întregului sejur.
În fine, între 14.20 și 17.00 deși se făcuse frig și se înnorase rău, ne-am delectat sus, în Casertavecchia cu un prânz excelent și apoi cu vizita satului. Ghida iar ne-a împuiat capul, de data asta cu spiridușii Ursulei, așa încât toți ne-am cumpărat câte un spiriduș care cică îți îndeplinește o dorință. Povești ...
Cina - de la ora 19, ca de obicei.

Ziua 8 - Joi 18 aprilie 2024.
Plecare la 6.15, mic dejun la pachet.
Avion la 9.20, fără întârzieri. Surprinzător, avînd în vedere că am călătorit cu Wizzair.

A fost foarte ok sejurul.
Am "rezolvat" practic Coasta amalfitană, unde nu va mai fi nevoie să revenim, ne declarăm foarte mulțumiți cu ce am văzut. De departe Positano rules !
Pozele vor veni, promit !

Va mai fi nevoie (cel puțin eu, dacă nu și soția - dar o conving eu cumva) să iau un sejur pe cont propriu doar în Napoli, unde am o groază de obiective de văzut, cred că 4 zile pline ar fi minim nevoie. Și o excursie cu circumvesuviana la Sorrento, plus o excursie cu trenul de coastă la Pietrarsa ar completa o săptămână la Napoli. Evident nu cu Wizz, de care m-am ferit mereu în ultimii 3 ani cu ostentație. Acum a fost ok, că a fost prin agenție și am făcut check-in-urile la aeroport și la dus și la întors, dar pe cont propriu no way ...


Sănătate și toate cele bune !

Edited by OvidiuNS, 27 April 2024 - 21:19.


#1410
metalactual

metalactual

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,311
  • Înscris: 17.04.2006
Latratura continua:

Până la 16.000 de turişti ajung zilnic pe insula Capri din Marea Mediterană, depăşindu-i pe cei 12.900 de rezidenţi, iar mulţi dintre aceşti vizitatori stau şi peste noapte, în condiţiile în care din ce în ce mai multe locuinţe sunt închiriate turiştilor, ceea ce creează probleme rezidenţilor, transmite Reuters.

Stirea este pe surse.

"Capri a devenit un dormitor pentru turişti. Sunt mai mulţi oameni care ajung pe insulă decât putem face faţă iar familiile nu pot să prindă rădăcini aici pentru că nu îşi permit să stea", spune Teodorico Boniello, preşedintele asociaţiei consumatorilor locali.

#1411
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,115
  • Înscris: 04.03.2014

 metalactual, pe 28 aprilie 2024 - 14:38, a scris:

Latratura continua:

Până la 16.000 de turişti ajung zilnic pe insula Capri din Marea Mediterană, depăşindu-i pe cei 12.900 de rezidenţi, iar mulţi dintre aceşti vizitatori stau şi peste noapte, în condiţiile în care din ce în ce mai multe locuinţe sunt închiriate turiştilor, ceea ce creează probleme rezidenţilor, transmite Reuters.

Stirea este pe surse.

"Capri a devenit un dormitor pentru turişti. Sunt mai mulţi oameni care ajung pe insulă decât putem face faţă iar familiile nu pot să prindă rădăcini aici pentru că nu îşi permit să stea", spune Teodorico Boniello, preşedintele asociaţiei consumatorilor locali.

Sa tot fie vreo 30 de ani:)

Probabil se pregatesc pentru vreo taxa de intrare semnificativa. Deja exista dar e doar 3,4euro.

Edited by ionutzitaly, 28 April 2024 - 14:57.


#1412
kerkyra

kerkyra

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,520
  • Înscris: 14.03.2006
Si se pare ca taxa a crescut:
"Capri şi-a dublat taxa de intrare
Capri, mica insulă pitorească care se află peste golf faţă de oraşul Napoli din sud, şi-a dublat taxa de intrare, care se adaugă automat la biletele de feribot, la 5 euro. Taxa se va percepe în perioada 1 aprilie – 1 octombrie. Capri, Ischia, Procida, Lampedusa, Linosa Aceste insule au introdus limite sau interdicţii definitive la maşinile celor care nu sunt rezidenţi în timpul principalului sezonului turistic."
https://www.gds.ro/M...tru-vizitatori/

#1413
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,678
  • Înscris: 02.10.2009
Oameni modesti, 5 euro.
La Venetia tot asa.
Eu as pune dublu sau triplu, oricum e maruntis fata de cat costa deplasarea si un sejur acolo. Chiar si un pahar de Limocelo e mai scump de atat.
Deci cred ca acea suma nu va afecata cu nimic numarul de turisti, vor fi ceva bani in plus la primarie sa mature dupa ei.

#1414
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,115
  • Înscris: 04.03.2014
Probabil pana la 20,30 eur curba cerere pret e orizontala,doar dupa ar incepe sa reactioneze si nu abrupt.

Dar nu cred ca se poate vorbi curand(in urmatorii ani) de asa ceva pentru ca intra in joc alte variabile: echitatea, redistribuirea incasarilor.


#1415
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,865
  • Înscris: 04.07.2010

View PostOvidiuNS, on 27 aprilie 2024 - 21:09, said:

... Sorrento ...

Attached File  IMG_20240411_104155.jpg   291.77K   11 downloads Attached File  IMG_20240411_112835.jpg   271.98K   10 downloads Attached File  IMG_20240411_113012.jpg   210.38K   10 downloads

Attached File  IMG_20240411_113542.jpg   184.33K   8 downloads Attached File  IMG_20240411_114905.jpg   217.4K   8 downloads Attached File  IMG_20240411_115058.jpg   244.68K   9 downloads

Attached File  IMG_20240411_120410.jpg   271.17K   9 downloads Attached File  IMG_20240411_120908.jpg   272.12K   9 downloads Attached File  IMG_20240411_133923.jpg   236.51K   11 downloads.


View PostOvidiuNS, on 27 aprilie 2024 - 21:09, said:

... cazare 7 nopți la hotel de 4 stele (hotel San Lorenzo din Lettere) ...

... șoferul (Pasquale - Don Pasquale i-am spus noi, și îi făcea de fiecare dată plăcere) este un as al volanului ... în fiecare zi ne-a lăsat chiar în fața intrării în hotel, sus, la cucurigu, și a doua zi tot de acolo ne-a luat ...

Seara de la terasa de la etajul 1 ... se vede biserica Sf.Ana din Piazza Roma, precum și autocarul nostru, parcat peste noapte. Și Vesuviul în fundal:

Attached File  IMG_20240411_201850.jpg   162.71K   13 downloads.


Se vede și Castellammare di Stabbia din parcare:

Attached File  IMG_20240411_201930.jpg   80.84K   10 downloads.


Sănătate și toate cele bune !

Edited by OvidiuNS, 30 April 2024 - 17:37.


#1416
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,865
  • Înscris: 04.07.2010

View PostOvidiuNS, on 27 aprilie 2024 - 21:09, said:

Ziua 2 - Vineri 12 aprilie 2024. Zi noroasă pe coasta sorentină dimineață ... vasul Benedetta 2 a plecat din Castellammare, la 9.25 a făcut o scurtă oprire de cca. 2 minute la Seiano, apoi între 9.55 și 10.15 a oprit în Sorrento ...

Attached File  IMG_20240412_085611.jpg   192.67K   5 downloads Attached File  IMG_20240412_090421.jpg   170.73K   4 downloads Attached File  IMG_20240412_090652.jpg   203.04K   4 downloads

Attached File  IMG_20240412_092629.jpg   272.68K   4 downloads Attached File  IMG_20240412_094908.jpg   233.37K   3 downloads Attached File  IMG_20240412_094921.jpg   224.23K   4 downloads.


View PostOvidiuNS, on 27 aprilie 2024 - 21:09, said:

... La 11.40 am debarcat în Positano ...

... dar până acolo am admirat peisajele ce au inclus Massa Lubrense, Punta Campanella, Capri și insulele Galli:

Attached File  IMG_20240412_102329.jpg   137.36K   4 downloads Attached File  IMG_20240412_103509.jpg   167.73K   4 downloads Attached File  IMG_20240412_104842.jpg   219.77K   4 downloads

Attached File  IMG_20240412_104921.jpg   77.62K   3 downloads Attached File  IMG_20240412_105225.jpg   218K   4 downloads Attached File  IMG_20240412_105610.jpg   95.52K   3 downloads

Attached File  IMG_20240412_111140.jpg   173.21K   3 downloads Attached File  IMG_20240412_111219.jpg   151.11K   3 downloads Attached File  IMG_20240412_112800.jpg   252.35K   2 downloads.


View PostOvidiuNS, on 27 aprilie 2024 - 21:09, said:

... în Positano ... am avut timp liber fix 2 ore ...

Attached File  IMG_20240412_113657.jpg   280.67K   3 downloads Attached File  IMG_20240412_113811.jpg   269.23K   2 downloads Attached File  IMG_20240412_115312.jpg   191.81K   3 downloads

Attached File  IMG_20240412_115431.jpg   274.79K   3 downloads Attached File  IMG_20240412_120321.jpg   260.43K   3 downloads Attached File  IMG_20240412_121746.jpg   270.92K   4 downloads.


View PostOvidiuNS, on 27 aprilie 2024 - 21:09, said:

... La 13.40 am plecat cu Benedetta 2 către Amalfi ...

... admirînd pe drum Praiano și Conca dei Marini:

Attached File  1_Positano.jpg   208.37K   4 downloads Attached File  2_Praiano.jpg   185.78K   2 downloads Attached File  3_Praiano.jpg   242.25K   1 downloads

Attached File  4_Praiano.jpg   251.54K   1 downloads Attached File  5_Praiano.jpg   182.47K   1 downloads Attached File  6_Praiano.jpg   201.85K   2 downloads

Attached File  7_Conca_dei_Marini.jpg   230.72K   2 downloads Attached File  8_Amalfi.jpg   138.14K   2 downloads Attached File  9_Amalfi.jpg   270.08K   2 downloads.


View PostOvidiuNS, on 27 aprilie 2024 - 21:09, said:

... La ... Amalfi ... am vizitat ... domul cu muzeu diocezan cu tot și cu criptă. Ca să urci la intrarea în complexul Dom - Muzeu - Criptă este necesar să urci 63 de trepte.
Apoi - timp liber ...

Attached File  IMG_20240412_142705.jpg   238.9K   2 downloads Attached File  IMG_20240412_143006.jpg   222.74K   2 downloads Attached File  IMG_20240412_143812.jpg   296.36K   2 downloads

Attached File  IMG_20240412_144007.jpg   157.56K   2 downloads Attached File  IMG_20240412_144128.jpg   209.92K   2 downloads Attached File  IMG_20240412_144653.jpg   218.85K   2 downloads

Attached File  IMG_20240412_144925.jpg   259.51K   2 downloads Attached File  IMG_20240412_145044.jpg   290.38K   2 downloads Attached File  IMG_20240412_145051.jpg   298.53K   3 downloads

Attached File  IMG_20240412_145246.jpg   291.41K   3 downloads Attached File  IMG_20240412_145423.jpg   225.67K   3 downloads Attached File  IMG_20240412_145652.jpg   222.62K   4 downloads

Attached File  IMG_20240412_160358.jpg   242.4K   3 downloads Attached File  IMG_20240412_161338.jpg   253.9K   3 downloads Attached File  IMG_20240412_162828.jpg   276.33K   3 downloads.


View PostOvidiuNS, on 27 aprilie 2024 - 21:09, said:

... La 16.25 am plecat înapoi către casă, cu același vas. La Sorrento a făcut doar 5 minute escală de data asta (18.15 - 18.20), apoi altă oprire de 2 minute la Seiano (18.35), iar în Castellamare am debarcat la 19 fix ...

Attached File  1_Amalfi.jpg   203.03K   3 downloads Attached File  2_Praiano.jpg   286.61K   3 downloads Attached File  3_Positano.jpg   184.15K   2 downloads

Attached File  4_Sorrento.jpg   207.1K   2 downloads Attached File  5_Seiano.jpg   185.14K   2 downloads Attached File  6_Castellamare.jpg   199.26K   2 downloads.


Sănătate și toate cele bune !

#1417
iogamac

iogamac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,344
  • Înscris: 05.11.2009
@OvidiuNS ești cel mai tare din parcare!
Pe coasta amalfitană nu am fost, dar de la Napoli până la Sorrento am văzut tot.

#1418
mhro

mhro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 03.05.2020
Frumoasa relatare Ovidiu.

Imi recomanda cineva un hotel de tranzit pentru 2 zile in zona Mostra d'Oltremare di Napoli? Merg la un targ expozitional in luna Mai si as vrea recomandari testate.

Calatoresc singur si as vrea orice unitate de cazare decenta cu baie proprie. Nimic fancy, insa o locatie cinstita.

Later edit: buget cca. 75-100 EUR/noapte.

Multumesc anticipat!

Edited by mhro, 30 April 2024 - 20:44.


#1419
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,865
  • Înscris: 04.07.2010

View Postiogamac, on 30 aprilie 2024 - 20:15, said:

@OvidiuNS ești cel mai tare din parcare ...

Săru-mâna !
Sper ca parcarea să nu fie total goală ...

Mulțumesc și lui mhro !
În ce privește cazarea în Napoli nu mă pronunț, pentru mine e doar de viitor, dar sunt sigur că booking.com o să mă scoată la liman. Așa că scuze, nu pot ajuta încă ...
Însă ghida Anca spunea că la Campi Flegrei sunt mari probleme în prezent din cauza vulcanului (parcă Agnano îi spune). Sunt mișcări zilnice ale solului (uneori și de 1 metru pe verticală) și se tot discută despre evacuarea zonei.
Dar e foarte complicată soluția asta. În fine, nu vreau să stârnesc panică, la urma urmei trăiesc acolo sute de mii de oameni.


Sănătate și tcb !

Edited by OvidiuNS, 01 May 2024 - 18:32.


#1420
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,563
  • Înscris: 14.04.2008
Pt Campi Flegrei m-am uitat eu anul trecut, inainte de vacanta in Napoli. Asa am aflat ca in urma unui accident de acum cativa ani, nu se mai viziteaza. Zic ca sunt probleme si cu mirosul in zona.
Evacuarea zonei nu cred ca ar rezolva decat o f mica parte. Daca chiar erupe, ne zdruncina pe toti.

mhro, poti lua in calcul si o cazare langa o statie de metrou din centru si sa faci naveta.


#1421
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,865
  • Înscris: 04.07.2010

View PostOvidiuNS, on 27 aprilie 2024 - 21:09, said:

Ziua 3 - Sâmbătă 13 aprilie 2024. Zi cu soare tot timpul, marea foarte calmă.
Am participat la excursia pe insula Capri ... La 9.25 am plecat din Sorrento către Marina Grande de pe Capri, cu un vas de la firma Caremar. Am debarcat la 10.00, apoi cu 3 microbuze care ne așteptau am urcat sus în Capri ...

Attached File  IMG_20240413_100745.jpg   238.38K   2 downloads Attached File  IMG_20240413_101157.jpg   283.55K   3 downloads.


View PostOvidiuNS, on 27 aprilie 2024 - 21:09, said:

... sus în Capri, unde între 10.20 și 12.30 am avut timp liber. Ghida ne-a spus alte povești în tot timpul cât ne-a dus pe Via Krupp până la prima serpentină, apoi ne-a lăsat să adulmecăm parfumurile pe străduța aceea.
Am reușit apoi să vizitez Santo Stefano pe cont propriu ...

Attached File  IMG_20240413_102439.jpg   144.87K   3 downloads Attached File  IMG_20240413_102811.jpg   268.35K   3 downloads Attached File  IMG_20240413_104959.jpg   261.66K   3 downloads

Attached File  IMG_20240413_105727.jpg   259.91K   3 downloads Attached File  IMG_20240413_105921.jpg   272.5K   3 downloads Attached File  IMG_20240413_110903.jpg   219.23K   3 downloads

Attached File  IMG_20240413_120414.jpg   223.18K   3 downloads Attached File  IMG_20240413_120609.jpg   177.53K   3 downloads Attached File  IMG_20240413_121442.jpg   289.24K   4 downloads.


View PostOvidiuNS, on 27 aprilie 2024 - 21:09, said:

... Alte microbuze ne-au urcat în Anacapri, unde am ajuns la 12.40 și am stat până la 16.00. Între 14.00 și 15.00 am vizitat Vila San Michele, ghidați de Anca. Nu mai spun că deși habar n-aveam cine a fost Axel Munthe și ce a vrut el de la populație, am ajuns să aflu până și cât de bețiv era câinele lui, Billy ! În fine, a meritat vizita vilei, e un paradis floral în jurul ei, iar priveliștea de lângă Sfinx e memorabilă ...

Attached File  IMG_20240413_125041.jpg   170.2K   3 downloads Attached File  IMG_20240413_141814.jpg   167.56K   4 downloads Attached File  IMG_20240413_142318.jpg   91.92K   3 downloads

Attached File  IMG_20240413_142348.jpg   251.87K   2 downloads Attached File  IMG_20240413_142352.jpg   213.94K   2 downloads Attached File  IMG_20240413_142515.jpg   172.21K   2 downloads

Attached File  IMG_20240413_142550.jpg   209.85K   2 downloads Attached File  IMG_20240413_142705.jpg   298.43K   3 downloads Attached File  IMG_20240413_145106.jpg   227.71K   2 downloads

Attached File  IMG_20240413_145501.jpg   194.43K   1 downloads Attached File  IMG_20240413_145646.jpg   275.92K   2 downloads Attached File  IMG_20240413_152144.jpg   233.52K   6 downloads.


View PostOvidiuNS, on 27 aprilie 2024 - 21:09, said:

... am făcut o croazieră în jurul insulei cu un vaporaș rapid ...
... Croaziera a durat fix o oră (16.30 - 17.30) și au fost cele mai mișto momente petrecute la Capri. Am intrat cu vaporașul în vreo 4 - 5 grote (roșie, albă, verde, în formă de inimă etc.), am trecut pe sub arcul format de un Faraglion), am pozat alte 2 arcuri naturale etc. Singurul regret este că era imposibil să intri în Grotta azzura cu acest prilej. Grota azzura are o deschidere de doar 1 metru de la nivelul mării și se intră doar cu bărci mici în care inițial stai culcat. În fine, nu dezvolt subiectul, cert este că de data asta nu am putut vizita celebra grotă ...

Attached File  IMG_20240413_163145.jpg   151.01K   4 downloads Attached File  IMG_20240413_163208.jpg   297.61K   5 downloads Attached File  IMG_20240413_164341.jpg   258.97K   3 downloads

Attached File  IMG_20240413_164553.jpg   298.54K   3 downloads Attached File  IMG_20240413_164901.jpg   248.55K   3 downloads Attached File  IMG_20240413_164904.jpg   184.4K   5 downloads

Attached File  IMG_20240413_165358.jpg   238.95K   5 downloads Attached File  IMG_20240413_165458.jpg   239.95K   5 downloads Attached File  IMG_20240413_165836.jpg   181.06K   3 downloads

Attached File  IMG_20240413_170344.jpg   252.15K   3 downloads Attached File  IMG_20240413_171030.jpg   219.72K   3 downloads Attached File  IMG_20240413_171524.jpg   242.63K   4 downloads

Attached File  IMG_20240413_171657.jpg   272.85K   3 downloads Attached File  IMG_20240413_172030.jpg   289.2K   3 downloads Attached File  IMG_20240413_172115.jpg   282.54K   4 downloads.


Sănătate și toate cele bune !

#1422
iogamac

iogamac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,344
  • Înscris: 05.11.2009

View Postmhro, on 30 aprilie 2024 - 20:43, said:

Frumoasa relatare Ovidiu.

Imi recomanda cineva un hotel de tranzit pentru 2 zile in zona Mostra d'Oltremare di Napoli? Merg la un targ expozitional in luna Mai si as vrea recomandari testate.

Calatoresc singur si as vrea orice unitate de cazare decenta cu baie proprie. Nimic fancy, insa o locatie cinstita.

Later edit: buget cca. 75-100 EUR/noapte.

Multumesc anticipat!

Noi am stat foarte bine, în spatele Galeriilor Umberto. Am găsit pe Airbnb „Casetta a Toledo, pe Vico Fico no. 6.
Foarte bună cazarea. Espressorul funcționa cam prost, dar nu l-am mai sunat pe Peppe să-i spun. Oricum beam cafeaua pe la cafenele, mai ales că aveam Gambrinusul la 2 pași. A fost destul de ok prețul 564 euro pentru 8 nopți 2 persoane.
Uite că am găsit-o aici.
Scuze, acum am văzut că preferi o zonă (scriu în timp ce mă cert cu nepoțiiPosted Image). Oricum pentru cine mai citește pe aici e bună o recomandare. Acum, pentru luna mai am văzut că are 62 euro/noapte.

Attached Files


Edited by iogamac, 01 May 2024 - 20:24.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate