Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Death from above

Informatii diferite pe telefoane ...

Zidul care desparte romanii de ro...

Imagine dublata Philips
 Problema xbox one s

Pornire dificila

Diferential wifi

Model gard
 Termosistem cu spuma sau adeziv?

VoWiFi sau WiFi Calling

Problema temperatura ACM centrala...

La Sinesti pe magistrala
 ,,Razbunarea tocilarilor: la ce s...

Bardonecchia, stațiunea de s...

Cum il poate incerca Zeul biblic ...

Avocat imobiliar pentru vicii asc...
 

Mastic la rece pentru altoit

- - - - -
  • Please log in to reply
80 replies to this topic

#73
mircea11s

mircea11s

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,011
  • Înscris: 25.12.2009
Io valiza nu mai am ca am gatat cu catania . :proud:  :tomato: La doi pasi daca ai fi, iute vrerea s-a' ndeplini .Cum distanta ne desparte , singur vei razbi prin toate .
Vreme de s-ar gasi, as zbura sa prepar inca o data amestecul buclucas .Am un avantaj enorm ! Uit repede .Voi avea nevoie de mastic pentru mine ( curand ) si atunci voi incerca sa lamuresc inca o data pasii care trebuiesc respectati .Partea cu inserarea (nu cea cu ingerarea ) alcoolului vad ca da dureri de cap .Masticul chiar daca este tare initial se inmoaie daca este lasat la soare .Poate chiar suficient incat sa poate fi maleabil ,adica intins cu destele .

View Postmircea11s, on 5th June 2010, 20:44, said:

Folositi vase mult mai mari decat cantitatea din amestecuri pentru ca el se umfla chiar daca focul este domol.
Daca ai fi retinut partea asta ramaneai neciufulit de consoarta si aragazul nevatamat .Dar traiai o seara prea linistita si fruntea mea tot incretita ramanea .

Au revoir .

#74
omnitera

omnitera

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 660
  • Înscris: 20.08.2009
Buna seara!

Am luat iar masticu' la descintat. I-am mai pus din chestia aia gretoasa smulsa de pe amimale moarte, l-am pus la fiert in bain-marie. L-am fiert citeva ore. Dracia aia de seu s-a topit cit s-a topit da' o ramas bucati intregi care nu mai voiau defel sa se dizolve. La fel fu si prima data. Deh, vacile noastre or fi mai atoase ca cele din Banat.

Asa ca mi-o traznit in cap si-am pus la inspiratie, dupa fiert, oloi de masline si ultimul rest de spirt sanitar ce-l mai gasisem prin casa. Gindesc ca alalalt s-o fi dus la fiert.Fain o fi cind o avea nevasta nevoie de spirt ca eu uit sa pun la loc. N-o mai dat in foc si-am scapat de rinit.

Acu borcanu' se odihneste pe balcon. Vedem ce-o fi iesit. Am si ceva smoala dupa mine, ma gindesc sa incerc si alta reteta. Cre' ca niscaiva dire de smoala ar da bine pe aragaz.

#75
omnitera

omnitera

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 660
  • Înscris: 20.08.2009
Neatza!

Ceva mai acceptabil si mai putin lipicios. Prima varianta batea poxipolul de departe. Cred (sper) ca incalzit la soare sau sub limba se moaie intru vesnica lui folosinta. Mi-am luat si brisca speciala pt altoit. Stranut la ea, sare singura in pom si-si face treaba.

Am mladitele recoltate si puse la frigider. Weekendul wiitor se fac 2 sapt de la recoltarea lor. S-au alterat si tb sa recoltez altele??? La noi, pomii inca nu pornisera-n vegetatie, abia se simte ki-ul ca incepe timid, in adinc, sa umble prin ei, in coasta padurii e inca covor de zapada. Totusi albinele cara polen si aduna ceva nectar desi nu vad nica inflorit.

Cam cit trebuie sa se umfle mugurele pt a fi optim la altoit? Cit mai pot pastra surcelele in frigider?

Edited by omnitera, 27 March 2012 - 07:40.


#76
georgepopescu74

georgepopescu74

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 11.01.2010
Salut toti gospodarii!
Ma bag si eu in discutie, am auzit si mai tarziu am vazut ca in loc de mastic de altoire, destul de greu de preparat, se poate folosi cu deplin succes silicon acrilic pentru uz general. Acel silicon sanitar universal. Nu e mai scump de 7-8 lei un tub si nu trebuie incalzit. Nu cred ca este mai txic decat smoala.  ;)

#77
mircea11s

mircea11s

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,011
  • Înscris: 25.12.2009
Ce fel de brisca ?
Cum s-au alterat ramurile ? Au pete negre sau maro , s-au umflat mugurii ,s-au deshidratat ? Daca ai simptomele astea trebuiesc alte ramuri .Daca mai ai de unde lua ... Le tai frumos sa-ti incapa in frigider ,le invelesti intr-o carpa umeda si apoi intr-o folie de polietilena sau o punga pe care o "sigilezi" si o tii la o temp scazuta dar usor pozitiva (1-4 grade C) .Anul trecut ramurilor  tinute la 10 grade C s-au umflat mugurii .Da nici nu le-am recoltat din vreme .
Eu as astepta macar pana se vad deja frunzulitele .Formarea calusului incepe de pe la 5 grade C in sus ,insa ritmul este foarte lent .Optimul de temperatura este undeva intre 18 si 27 grade C .Eu nu mi-as incerca norocul inainte ca temperaturile nocturne sa fie de cca 10 grade C decat la mar .Zilele trecute am taiat cuiva niste pomi si am incercat desprinderea scoartei .La par incepea sa se desprinda coaja ,pe cand la prun inca nu .
Multumit ?

#78
omnitera

omnitera

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 660
  • Înscris: 20.08.2009
Frumos multumescu-ti!

Nu s-a alterat nica dar daca le mai tiu in frigider mult fara sa le prajesc poate s-o intimpla, ma ingrijoram eu. Le-am pus in punga legata cu banda dar nu si-n cirpa umeda. iar brisca-i luata prin lupta dreapta de la shogunul Prak-ti-kerobi. Are maner, lama, cioc si cam tat ce trebe la o femeie.

#79
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,930
  • Înscris: 17.03.2005
resuscitez si eu acest topic, o mica intrebare.
Am icnercat sa fac azi un mastic, uitandu-ma la retetele gasite pe net si postate aici si de Mircea11s am facut o reteta cam in felul urmator:
5 parti sacaz
1 parte ceara naturala
1 parte untura de porc.
La asta am adaugat la final cam 10-15% alcool tehnic (teoretic are 92% puritate...)

Vi se pare ok, sa mai adaug ceva in plus? L-am testat repede pe ceva taieturi si pare sa se comporte ok insa oricum e mult prea devreme pt verdicte si tocmai de aia intreb pe cei care au experimentat cu retetele astea, as vrea sa altoiesc oarece in perioada urmatoare si nu prea am timp de teste in timp

#80
Solarcells

Solarcells

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 410
  • Înscris: 12.03.2015
Unde găsesc alcool denaturat ?,în Italia se găsea peste tot în supermarket-uri la un preț de 1€/litrul,culoare roz !

#81
mircea11s

mircea11s

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,011
  • Înscris: 25.12.2009
Cu o pagina in urma s-a discutat.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate