Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Canal de youtube fara sa fie crea...

Death from above

Informatii diferite pe telefoane ...

Zidul care desparte romanii de ro...
 Imagine dublata Philips

Problema xbox one s

Pornire dificila

Diferential wifi
 Model gard

Termosistem cu spuma sau adeziv?

VoWiFi sau WiFi Calling

Problema temperatura ACM centrala...
 La Sinesti pe magistrala

,,Razbunarea tocilarilor: la ce s...

Bardonecchia, stațiunea de s...

Cum il poate incerca Zeul biblic ...
 

Mastic la rece pentru altoit

- - - - -
  • Please log in to reply
80 replies to this topic

#37
lungunic

lungunic

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 17.01.2011

 fuckyoubeach, on 3rd March 2010, 13:20, said:

Caut mastic pentru altoit la rece, va rog daca cunoaste cineva de unde sa cumpar.
Multumesc
se gaseste la un magazin din trgu mures 100g  10 lei trimite si prin posta

 lungunic, on 17th January 2011, 21:35, said:

se gaseste la un magazin din trgu mures 100g  10 lei trimite si prin posta
au nr telefon 0735301600

#38
ciprian_vladis

ciprian_vladis

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,195
  • Înscris: 25.07.2010

 cristimoisuc, on 4th June 2010, 21:25, said:

Reteta alifie pentru altoit:o parte ceara de albine , o parte rasina de conifere si o parte ulei de floarea soarelui.Se pune totul la un loc in ceva metalic si se incalzeste pana se topesc toate ingredientele.Se strecoara cat e calda si se trage la cutii.Se foloseste rece dar trebuie legata cu fase de panza zona ce se altoieste.Reteta o am de la un om minunat ce astazi nu mai e printre noi dar al carui spirit traieste prin tot ceea ce m-a invatat.Produsul obtinut se poate pastra ani de zile (la cutie inchisa ) fara a-si pierde proprietatile.
salutare. multumesc pentru reteta. mi-am facut si eu alifie din asta si am altoit cires pe visin ,  cires pe cires si visin pe visin  totul altoit in coaja(mi se pare cel mai simplu ) am facut rost de un cutit de altoit de la bunicu ,vechi dar cu un otel foarte bun in el... la mine crema este un picut mai tare si ca sa fiu sigur ca astupa tot, am topit crema intr-o canita pe o butelie da camping,am legat, apoi am turnat crema topita, am lasat pina s-a racit apoi am mai ingrosat un pic cu crema netopita. ce nu am inteles- trebuie pus fasa si pe suprafata cu crema de altoit sau nu? pentru legare a folosit banda izolatoare de plastic(sper sa nu fie problema) altoind am mai aflat un truc de la un batran, cat se face despicatura pt altoit in coaja, altoiul se tine in gura cu partea taiata ca sa isi faca umiditate mai mare. o fi bun sau nu , nu stiu ,am facut si cu si fara umezire. se va vedea ce se va prinde si cat. multumesc inca o data pentru detalii :thumbup:  mentionez ca anul acesta este prima data cind am altoit (dupa ce am citit si am vazut pe youtube)

#39
mircea11s

mircea11s

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,011
  • Înscris: 25.12.2009

 ciprian_vladis, on 21st April 2011, 07:26, said:

altoiul se tine in gura cu partea taiata ca sa isi faca umiditate mai mare.
La altoiri este important sa executi rapid sectiunile si imbinarea,altfel mai ales in cazul samburoaselor suprafetele expuse vor oxida si prinderea va fi periclitata.Daca gura ar fi sterila s-ar putea tine si in gura altoiul. :nonobad:
Dupa realizarea imbinarii se leaga si apoi se da cu mastic.Pentru a impiedica pierderea umiditatii se ung atat portiunea cu legatura cat si cepul de pe portaloi si varful altoiului.
In primul rand trebuie sa-ti exersezi mana,apoi sa incerci altoirea la mar ( sansele de succes vor fi mai mari) si apoi sa treci la specii ceva mai pretentioase. Nu te impiedeca de un esec.Data viitoare poate va fi mai bine.

#40
cristimoisuc

cristimoisuc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 224
  • Înscris: 01.05.2010
Daca crema e tare se retopeste si se mai adauga un pic de ulei. La mine e un pic devreme pentru altoitul in coaja. Eu recoltez altoii cand inca e frig si-i pastrez in frigider intr-o punga sa nu se deshidrateze iar de altoit altoiesc cand portaltoiul are frunzulite de 3-4 cm. Atunci se desprinde cel mai usor coaja .Se unge apoi tot ce este taiat sau ranit pentru a impiedica deshidratarea si implicit esuarea altoirii .Pentru siguranta pun mastic si inainte si dupa ce bandajez totul . Daca portaltoiul e mai gros (2 -4 cm) poti pune 2 sau chiar 3 mladite de altoit. Cresc sansele de prindere iar daca se prind toate  pe cele mai anemice le tai .

Edited by cristimoisuc, 24 April 2011 - 13:44.


#41
florin_buly

florin_buly

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 08.12.2011
am eu masitic de altoit daca te mai intereseaza
arborin cutie de un kg
[email protected]

Edited by florin_buly, 08 December 2011 - 20:29.


#42
florin_buly

florin_buly

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 08.12.2011
100ron cutie de 1kg este procurat din italia

#43
geolip

geolip

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 20.12.2011
Referitor la acest subiect, "Mastic la rece" vin si eu cu o Parere: In locul uneia din atatea retete care mai de care - cum ar fi "615 g rasina + 50 g smoala + 35 g seu + 40 g ceara + 35 g cenusa cernuta fin + 35 g ocru + 170 g spirt denaturat.", ce ar fi sa probam un amestec din doar doua elemente simple si la indemana Noastra, deci nu sa mergem nici pe Luna si nici in alta parte sa gasim unul din cele 10 (20) ingrediente. Deci! Gasim la unul din Magazinele de mat.de constructii acea Smoala, Catran, Bitum (cum i-iveti spune). Mai gasim la Peco motrina s-au Benzina, s-au nu stiu de pe unde, acel SPIRIT denaturat. Cautam un vas sa reziste la foc, punem in el Bitumul (putin (asa ca pentru PROBA)), incalzim vasul topind usor Smoala, adaugam din cand in cand Benzina (cand facea asta Bunelu o facea cu Gaz Lampand (cu gaz de la Lampa)), mestecam usor,daca este (dupa ochi) nevoie mai adaugam una s-au alta. (Dupa ochi -dupa ochi, dar la urma TREBUIE sa stim ce si cat am facut acolo, astfel, cand s-o raci sa fie destul de moale sa putem lucra cu aceasta compozitie. Unii pot spune ca ar fi prea fluida, dar noi o sa folosim fase de panza tare si astfel Fluiditatea Masticu-lui va fi stopata. Eu nu am folosit aceasta asazisa reteta, dar SIGUR o voi folosi in primava ce vine (2012)

#44
adrian0077

adrian0077

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 11.01.2010
eu unul nu as pune benzina pe langa foc. Benzina se evapora rapid si acei vapori pot genera un incendiu. Cred ca motorina ar fi mai potrivita. Nu degeaba acea persoana folosea gaz lampant.

#45
boty142000

boty142000

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 26.11.2009

 geolip, on 20th December 2011, 17:47, said:

Referitor la acest subiect, "Mastic la rece" vin si eu cu o Parere: In locul uneia din atatea retete care mai de care - cum ar fi "615 g rasina + 50 g smoala + 35 g seu + 40 g ceara + 35 g cenusa cernuta fin + 35 g ocru + 170 g spirt denaturat.", ce ar fi sa probam un amestec din doar doua elemente simple si la indemana Noastra, deci nu sa mergem nici pe Luna si nici in alta parte sa gasim unul din cele 10 (20) ingrediente. Deci! Gasim la unul din Magazinele de mat.de constructii acea Smoala, Catran, Bitum (cum i-iveti spune). Mai gasim la Peco motrina s-au Benzina, s-au nu stiu de pe unde, acel SPIRIT denaturat. Cautam un vas sa reziste la foc, punem in el Bitumul (putin (asa ca pentru PROBA)), incalzim vasul topind usor Smoala, adaugam din cand in cand Benzina (cand facea asta Bunelu o facea cu Gaz Lampand (cu gaz de la Lampa)), mestecam usor,daca este (dupa ochi) nevoie mai adaugam una s-au alta. (Dupa ochi -dupa ochi, dar la urma TREBUIE sa stim ce si cat am facut acolo, astfel, cand s-o raci sa fie destul de moale sa putem lucra cu aceasta compozitie. Unii pot spune ca ar fi prea fluida, dar noi o sa folosim fase de panza tare si astfel Fluiditatea Masticu-lui va fi stopata. Eu nu am folosit aceasta asazisa reteta, dar SIGUR o voi folosi in primava ce vine (2012)

fiecare element are un rol. de exemplu mirosul seului nu e foarte placut albinelor sau altor insecte, iar in locul spirtului sa nu te gandesti sa pui benzina sau motorina ca nu faci bine la pom... incearca sa torni motorina la radacinile unui pom sau pe iarba... cred ca nu iti vor placea consecintele... doar daca il folosesti pe baza de ierbicid :naughty:

Edited by boty142000, 01 January 2012 - 22:06.


#46
florin_buly

florin_buly

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 08.12.2011

 fuckyoubeach, on 3rd March 2010, 11:20, said:

Caut mastic pentru altoit la rece, va rog daca cunoaste cineva de unde sa cumpar.
Multumesc
incearca la Semperflorens trimete si prin curierat

#47
peperon

peperon

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 09.01.2012
[quote name='fuckyoubeach' date='3rd March 2010, 11:20' post='7887457']
Caut mastic pentru altoit la rece, va rog daca cunoaste cineva de unde sa cumpar.
Multumesc
Uite aici o reteta de mastic ieftin,usor de preparat si de calitate foarte buna:smoala 1 kg si seu de vita sau untura de porc 0,2kg.Aceste substante se topesc separat,fiecare in cate un vas emailat,si apoi,calde fiind,se amesteca intr-un vas mai mare.Masticul obtinut se foloseste la rece,este elastic si nu crapa la temperaturi scazute. :thumbup:

#48
omnitera

omnitera

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 660
  • Înscris: 20.08.2009
Sa inteleg ca daca vasu' nu-i emailat incantatia da gres? Sau neaparat tre' sa-i fac necaz bunicii topind smoala in cratitiile ei emailate?

Edited by omnitera, 09 January 2012 - 22:39.


#49
gabi_a12

gabi_a12

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 18.09.2006
Oare ceara de epilat nu ar merge si la altoit? Contine rasini vegetale, ceara de albine, substante emoliente, arome concentrate. Eventual, daca e casanta la frig,se mai poate adauga putin seu sau ulei.
Nu cred ca substantele emoliente sau aromele sunt in concentratie atat de mare ca sa influenteze prinderea.

Edited by gabi_a12, 21 February 2012 - 17:46.


#50
florin_buly

florin_buly

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 08.12.2011

 gabi_a12, on 21st February 2012, 17:42, said:

Oare ceara de epilat nu ar merge si la altoit? Contine rasini vegetale, ceara de albine, substante emoliente, arome concentrate. Eventual, daca e casanta la frig,se mai poate adauga putin seu sau ulei.
Nu cred ca substantele emoliente sau aromele sunt in concentratie atat de mare ca sa influenteze prinderea.
nu in mod sigur va crepa ceara de altoit trebie sa fie elastica
am eu de vinzare daca te intereseaza

#51
omnitera

omnitera

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 660
  • Înscris: 20.08.2009

 peperon, on 9th January 2012, 18:44, said:

Uite aici o reteta de mastic ieftin,usor de preparat si de calitate foarte buna:smoala 1 kg si seu de vita sau untura de porc 0,2kg.Aceste substante se topesc separat,fiecare in cate un vas emailat,si apoi,calde fiind,se amesteca intr-un vas mai mare.Masticul obtinut se foloseste la rece,este elastic si nu crapa la temperaturi scazute. :thumbup:

Buna ziua!

Ai pus in opera reteta sau inca nu?

Am smoala, am ceara de albine, seu ori untura mi-oi lua de pe burta, pt cenusa dau foc la baraca, alcool iau din portia de gargara. Ce alte vrajitorii la ceaun mai sunt cu aste ingrediente ?

Nu am chef sa umblu sa cumpar saciz-colofoniu, ocru (ce-o fi aia?), benzina-n smoala nu mai pun deoarece acu ani de zile cind faceam hidroizolatia la casa mi-o intors vintul flacara, s-o aprins vaporii si mi-o explodat galeata cu amestec in fata. Am mirosit a hoit ars o saptamina, treningul de fis ce-l purtam peste toale s-a topit toata partea din fata, mustata, gene si sprincene o trecut vreme pina or crescut la loc, pielea descoperita intre mansete si manusile de protectie era ca doua bratari rumene carbonizate.

Ori mai bine sa fiu puturos s-o iau mura-n gura de-a gata? In Bucale pe unde se mai gaseste si la ce preturi. Vreau ieftineala.Si adresa cit mai clara sa pot (tele)ghida un prieten bastinas. Magazinul de pe linga Agronomie, de-l semnalase Dorel, mai e? Pe Semperflorens nu afiseaza pretul. Doar cu lut ori balega neuscata sunt cam sceptic.

A incercat si alcineva urmatoarea reteta?

"Printre alte nazbatii, m-am ocupat si inca ma ocup  si cu altoit pomii dar si trandafirii. Eu am facut un mastic, adaptat  cumva, dupa C.L.Hristea. In loc de ceara si propolis, am topit  rezidurile de pe fundul borcanului in care am avut preparata tinctura de  propolis, deci tot ceara, propolis si ceva spirt. Cand s-au  topit,intr-o cratita pe aragaz, am mai pus untura de porc si am lasat la  racit. In functie de cat de repede se raceste, vezi cum se intareste.  Daca e prea moale mai pui ceara, daca e prea tare, mai pui untura, asa  ca sa stea moale cam l0 minute, cat sa altioesti 2-3 muguri.
Am  incercat sa-i dau o vascozitate mai mare punand si cenusa, da' tot asa  prin tatonare,  dupa ce faci o data, nu mai ai probleme, a doua oara iti  iese sigur.
Mai depinde si cat e de cald afara. Dupa altoire, leg  cu rafie si dau cu o pensula cu acest mastic dar ocolesc cu grija  mugurele si la urma pansez peste cu o fasie de carpa rupta din tr-o  textila veche, care se lipeste cu mastic si sta fain pana toamna, cand  trebuie taiata ca sa nu stranguleze dezvoltarea portaltoiului, mugurele  fiind deja prins."

#52
alinutzik

alinutzik

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 592
  • Înscris: 10.04.2008
Am facut ieri din smoala si seu de oaie,arata destul de bine,dar astazi am verificat si era tun.Maine o topesc din nou si vad eu ce mai bag in ea.

#53
mircea11s

mircea11s

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,011
  • Înscris: 25.12.2009

 omnitera, on 10th March 2012, 10:06, said:

ocru (ce-o fi aia )
Pigment .Oxidul  de fier se folosea la zugravelile cu var pentru culoare, nu stiu daca si la cele cu huma.
Sunt retete de mastic la care nu este necesar.

Centrul  De Cercetare - Dezvoltare Pentru Biostimulatori ,pe scurt CCD BIOS Cluj Napoca vand mastic .Pretul imi aduc aminte ca era mic . 0264582202 sau 0744695456.

Reteta c de la mastic la rece este mai simplu de preparat si nu este nici periculoasa prepararea ei. http://forum.softped...m...t&p=8301544
Am preparat si reteta lui cristimoisuc dar nu am fost multumit de cum s-a comportat in camp.

alinutzik Macar alcool. Dupa ce iei oala de pe foc si amestecul este pe cale sa se raceasca,dar inca fluid. Apoi imbuteliezi etans. Altfel alcoolul se evapora si amestecul devine iar solid .

#54
omnitera

omnitera

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 660
  • Înscris: 20.08.2009
Buna ziua!

Mircea, citisem si retele tale. Da' eu incerc sa simplific vrajitoria la ingredientele mele. Astia de la Cluj sunt secretizati rau de tot ca eu nu reusesc sa gasesc vreun site de-al lor, doar feedback-uri de la persoane ce-au cumparat de la ei.

Alinutzik astept impresii cu reteta imbunatatita. Poti nota si cantitatile? :D

Multumesc.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate