Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

E-Boda HD for all 500 si E-Boda HD for all 500Plus (HD4A500)

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
2503 replies to this topic

#19
radufl

radufl

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 19.01.2005
Bună ziua, Mtz și mult respect pentru contribuțiile tale la îmbunătățirea aparatelor E-Boda (și nu numai!). Salutări și celorlalți forumiști! Înțeleg că ești în posesia unui aparat HD for all 500 și în acest sens vroiam să-ți pun câteva întrebări (care să mă ajute în decizia de cumpărare / așteptare dar și să-mi clarifice câteva lucruri pe care nu le-am găsit pe site-ul E-Boda). Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri:
1. Cum este redarea fișierelor MKV (720p/1080p)? Ai constatat sacadări ale imaginii / decalaj între audio și video?
2. Hard disk-ul intern poate fi "umplut" cu fișiere prin LAN / wireless? Mai exact, PC-ul vede aparatul în rețea?
3. Sunt redate corect subtitrările cu diacritice?
4. Au fost probleme de vreun fel cu conectarea HDMI la TV?
5. Există vreo diferență de calitate în redarea audio/video (sau de facilități semnificative) față de aparatul similar Tvix (care e mult mai scump)?
6. Diferența între HD for all 500 și HD for all 500 Plus este doar tunerul DVB-T + opțiunea de înregistrare sau sunt și altele?
Dacă și alți forumiști pot răspunde la întrebările mele (sau doresc să-și exprime păreri vis-a-vis de chestiunile pe care le-am ridicat) sunt bineveniți să o facă - și le mulțumesc și lor!

#20
telebog

telebog

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 393
  • Înscris: 23.02.2006
Multumesc de raspunsuri si efortul depus pentru a prezenta acest produs.
Mai am cateva intrebari:
1 - ce posibilitati de salt in film sunt (o mica prezentare a lor ma intereseaza cum exact fac jump si cu ce pas)
2 - a existat vreo problema cu clientul de torenti? deoarece pe alte playere cu cipset realtek sunt probleme de restart si altele
3 - viteza maxima care ai atins-o cu clientul de torenti, cu ce viteza se copiaza in retea?
4 - daca ai posibilitatea sa il pui in retea te-as ruga sa faci urmatorul test: deschizi un command promt si dai telnet ip_aparatului si daca merge trebuie sa iti ceara username si parola (la username pui root si la parola nimic), daca nu merge asa incearca telnet ip_aparat:22 si sa imi zici rezultatele

#21
florinbss2

florinbss2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 368
  • Înscris: 29.06.2006

View PostMtz, on 16th February 2010, 16:21, said:

Cand se introduce HDD intern, acesta se formateaza obligatoriu. In cazul lui 500plus ii inteleg pentru ca este nevoie de un folder special pentru TimeShifting. Desi am formatat HDD cu 500plus si apoi l-am bagat in 500, tot l-a formatat, n-a tinut cont ca sunt "frati".
Ma intereseaza tare mult daca se poate face vreo smecherie ca sa se poata atasa HDD intern fara formatare. Am vazut ca se creeaza niste chestii legate de linux, dar chiar daca le creez si eu identic ca acolo, playerul nu tine cont. Daca nu tin ele cont unul de altul, ca sa mai zic de un user de Windows.

enjoy,
Mtz
Sa inteleg ca acelasi hard daca e scos din e-boda (acelasi e-boda) si apoi bagat la loc il formateaza din nou? Sau doar daca constata modificari in sistemul de fisiere care poate fi facut de ex, prin atasare la un PC?

Edited by florinbss2, 17 February 2010 - 12:43.


#22
SuperDuper

SuperDuper

    Crushed

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,295
  • Înscris: 25.04.2006
Software-ul de time-shifting necesita un sistem de fisiere diferit de cel normal PC, pentru motive de performanta si fragmetare. De aceea cel putin o partitie cred ca este formatata special.

#23
florinbss2

florinbss2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 368
  • Înscris: 29.06.2006
Sunt mai multe variante. Sunt convins ca @Mtz o sa le testeze pe fiecare.

#24
aschiuta

aschiuta

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 959
  • Înscris: 24.06.2004
L-am adus acasa pe micut..HD for all 500. Arata bine la prima vedere, astept sa-si ia temperatura ambientala si apoi sa fac pun un film cu el. Deocamdata nu am cumparat si HDD, asa ca il voi folosi in retea cu desktop-ul. Ca un minus, manualul este scris foarte mic, pozele sunt idescifrabila pentru cineva care trebuie sa citeasca manualul din scoarta in scoarta.

#25
Srachi

Srachi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,287
  • Înscris: 05.10.2005
Nu testeaza nimeni clientul de torente va rog? As vrea sa stiu daca merge pe siteurile de torrente private, cu ce viteza maxima poate face up/down si cate torrente pot sta la sharing concomitent.

#26
aschiuta

aschiuta

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 959
  • Înscris: 24.06.2004
Nu reusesc sa-l fac sa mearga in retea cu un Windows 7. Am setat workgroup-ul, am dat sharing, dar cand ma duc din player, vede reteaua, vede calculatorul, dar nu vede fisierele. Este legat cumva de SAMBA? am gasit asa ceva in player, dar cand ii dau instalare imi da eroare...trebuie sa-l dow de undeva de pe net? sau cum?
Trebuie sa fac niste actualizari, dar imi dau eroare, sunt legate de samba si bittorent. Trebuie sa instalate banuiesc, dar de ce nu vrea..

Edited by aschiuta, 17 February 2010 - 22:22.


#27
CatalinHonda

CatalinHonda

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 632
  • Înscris: 14.09.2009
Samba functioneaza invers, te ajuta sa poti vedea DIN PC fisierele din hdd intern al playerului. Ca iti da eroare cand vrei sa instalezi aplicatia X mi se pare oarecum normal... Unde sa instaleze, daca nu ai HDD montat?

#28
pif_foto

pif_foto

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,852
  • Înscris: 05.06.2007

View Postaschiuta, on 17th February 2010, 23:05, said:

Nu reusesc sa-l fac sa mearga in retea cu un Windows 7.
Aici Mtz a dat un sfat (daca aveti Windows 7, nu instalati Windows Live Sign-In Assistant pentru ca veti avea probleme de conexiune in retea)... poate mai gasesti si altele.

#29
aschiuta

aschiuta

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 959
  • Înscris: 24.06.2004
Am reusit sa dau sharing in retea prin UPnP. Acum trebui sa sap la calitatea filmelor..se vad foarte prost. Multumesc pentru pont pif_foto, l-am dezinstalat.

Edited by aschiuta, 17 February 2010 - 23:00.


#30
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002

View Postgabinechita, on 16th February 2010, 22:40, said:

face inregistrare si de pe cablu tv(analog-digital)?
dupa ce programez inregistrarea pt o anumita ora,aceasta porneste si fara a avea tv-ul pornit( direct de pe cablu tv,vezi problema itab)?sau nu inregistreaza decat de la div aparate av , dvbt ,mai putin cablu tv
poti vizona alt program tv in timpul inregistrarii(vorbim de aceeasi sursa av-cablu tv)?
ca altfel nu vad diferenta intre eboda si itab
Uite aici cum merge inregistrarea programata pe intrarile analogice AV. Nu ai nevoie de televizor in niciun proces de inregistrare. Nu poti vedea alt program cand se inregistreaza. Inregistrarea programata de pe DVB-T nu am reusit sa o fac deocamdata.
Nu trebuie neaparat sa fie diferente intre playere. Daca producatorul chipsetului este acelasi, va puteti astepta ca playerele sa se comporte aproximativ la fel, indiferent de brand. Singurul care face exceptie este TViX si care de obicei e cel mai dezvoltat, indiferent de chipset.

View Postrodanny, on 16th February 2010, 23:04, said:

Pentru el se vor ptuea face patchuri de frimware?
Sau ruleaza linux embeded?
Ruleaza softul sau propriu, chiar daca se bazeaza pe linux. Patchuri neoficiale nu prea sunt deloc, asa ca se sta la mana producatorului.

View Postcostel81, on 17th February 2010, 00:00, said:

@MTZ am vazut in video de instalare HDD ca atunci cand ai dat browser in meniu lui 500 plus pe langa alte dispozitive era si DVD. E vorba cumva de un DVD extern atasat pe USB? Daca e asa merge si pe modelul 500 normal nu plus un astfel de DVD atasat ? ar fi super sa mearga si sa fie vazut cu meniuri si etc ca pe un dvd player .
Si intrebarea 2 sunt diferente la rularea materialelor video intre cele 2 modele ?
Nu am niciun DVD extern sa pot testa. Dar acel icon este pentru o unitate optica, sigur.
Diferente de rulare intre ele nu ar trebui sa fie. Totusi 500plus este mai dotat si dpdv hardware, nu are numai tuner in plus. RAM este dublu ca marime la 500plus fata de 500.

View Postvlad2006, on 17th February 2010, 08:38, said:

nu cred ca te poti apuca sa tai plasticul ala din spate de la ventilator.
pe av in banuiesc ca poate inregistra inclusiv din iesirea dintr-un stb (cu un adaptor scart to 3 rca). poti seta ceva legat de calitatea inregistrarii ? rezolutie, calitate, codec audio/standard sunet ?
Totul, mai putin fata, sunt din metal. Asa ca mai greu cu taiatul. La TViZ nu sunt fantele alea atat de dese ci are practic 3 spite. Un videoclip in care se vad diferentele de zgomot ale ventilatoarelor intre TViX si E-Boda se gaseste aici.
Inregistrarea (gasesti exemple aici) o poate face in 5 tipuri de calitate, sunetul este MP2 la 256kbps si formatul MPG. Pe calitatile cele mai slabe nu am reusit sa inregistrez. De pe digital trage direct TS, asa cum vine din aer.

View Postdepe, on 17th February 2010, 09:01, said:

Subtitrarile trebuie sa aiba acelasi nume cu filmul?Merge selectie din mai multe subtitrari?
Numai cu acelasi nume. S-a cerut deja la chinezi sa faca ceva cu chestia asta. Pana luna viitoare, chinezii sunt in vacanta.

View Postradufl, on 17th February 2010, 11:30, said:

Bună ziua, Mtz și mult respect pentru contribuțiile tale la îmbunătățirea aparatelor E-Boda (și nu numai!). Salutări și celorlalți forumiști! Înțeleg că ești în posesia unui aparat HD for all 500 și în acest sens vroiam să-ți pun câteva întrebări (care să mă ajute în decizia de cumpărare / așteptare dar și să-mi clarifice câteva lucruri pe care nu le-am găsit pe site-ul E-Boda). Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri:
1. Cum este redarea fișierelor MKV (720p/1080p)? Ai constatat sacadări ale imaginii / decalaj între audio și video?
2. Hard disk-ul intern poate fi "umplut" cu fișiere prin LAN / wireless? Mai exact, PC-ul vede aparatul în rețea?
3. Sunt redate corect subtitrările cu diacritice?
4. Au fost probleme de vreun fel cu conectarea HDMI la TV?
5. Există vreo diferență de calitate în redarea audio/video (sau de facilități semnificative) față de aparatul similar Tvix (care e mult mai scump)?
6. Diferența între HD for all 500 și HD for all 500 Plus este doar tunerul DVB-T + opțiunea de înregistrare sau sunt și altele?
Dacă și alți forumiști pot răspunde la întrebările mele (sau doresc să-și exprime păreri vis-a-vis de chestiunile pe care le-am ridicat) sunt bineveniți să o facă - și le mulțumesc și lor!
1. Redarea este ca la toate playerele cu chipset Realtek de buna calitate: redare corecta
2. N-am wireless.
3. Normal ca da. Altfel nici nu iesau pe piata.
4. Eu nu am avut probleme cu un LCD full HD.
5. Nu mi-am dat seama de diferente de calitate, ca nu am stat sa studiez amanuntit in putinul timp scurs. Dar prima impresie din experienta mea nu mi-a lasat loc de reprosuri. Daca era ceva aiurea imi sarea imediat in ochi.
6. Am spus si mai sus. Alt chipset ceva mai puternc si 256 RAM fata de 128.

View Posttelebog, on 17th February 2010, 12:15, said:

Multumesc de raspunsuri si efortul depus pentru a prezenta acest produs.
Mai am cateva intrebari:
1 - ce posibilitati de salt in film sunt (o mica prezentare a lor ma intereseaza cum exact fac jump si cu ce pas)
2 - a existat vreo problema cu clientul de torenti? deoarece pe alte playere cu cipset realtek sunt probleme de restart si altele
3 - viteza maxima care ai atins-o cu clientul de torenti, cu ce viteza se copiaza in retea?
4 - daca ai posibilitatea sa il pui in retea te-as ruga sa faci urmatorul test: deschizi un command promt si dai telnet ip_aparatului si daca merge trebuie sa iti ceara username si parola (la username pui root si la parola nimic), daca nu merge asa incearca telnet ip_aparat:22 si sa imi zici rezultatele
1. In primul post ai si telecomenzile. La cea de 500 sunt 2 butoane ceva de genul asta <-. si .-> Aceste butoane fac un skip de 15 secunde inainte si inapoi foarte convenabil.
Pe langa aceste 2 comenzi, 500 are niste posibilitati de zoom superbe (orice pas de zoom posibil) si undeva in setari, un dreptunghi rosu ca sa iti setezi suprafata de afisare a imaginii afisate de catre player si care sa fie exact cat ecranul TV.
2. Deja am aratat aici cu torrentii. Cand ati intrebat voi, am intrat pe un tracker, am dat jos 11 fisiere .torrent si le-am bagat pe toate la treaba deodata. Unul dintre ei era de pe un tracker privat si nu a pornit deloc. De pe un alt tracker privat spunea ca este fisierul torrent invalid. Cele 10 torrente s-au downloadat pana la capat in aceeasi seara. Fisierele downloadate au fost relativ mici, pana in 700MB pentru ca am vrut rezultate rapide. Cu fisiere mari de peste 4GB nu am avut timp, dar sigur o vor face altii. Problema este cu trackerele private si nu stiu daca e de la player sau de la clientul de torrent al aparatului care nu e "primit" de trackere. Probabil ca merge instalat si transmission dar la chestiile astea nu ma pricep deocamdata, adica tot ce e legat de linux e dezarmant pentru mine.
3. In scurtul test, am prins cam 650KBps pe unul dintre cei 10 torrenti. Cu retelele nu le am, poate altcineva.
4.
Venus login: root
warning: cannot change to home directory

BusyBox v1.1.3 (2009.10.29-07:51+0000) Built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.

/ #
Mai departe nu stiu ce sa fac.

View Postflorinbss2, on 17th February 2010, 12:41, said:

Sa inteleg ca acelasi hard daca e scos din e-boda (acelasi e-boda) si apoi bagat la loc il formateaza din nou? Sau doar daca constata modificari in sistemul de fisiere care poate fi facut de ex, prin atasare la un PC?
In primul post am pus niste screenshoturi in care se vede ce face playerul la HDD si faptul ca nu reformateaza a doua oara cand este bagat inapoi in aparat chiar daca intre timp s-a introdus in PC pentru adaugare sau stergere de fisiere.
Pe mine ma intereseaza daca pot crea eu pe PC inainte sa introduc in player tot ce este necesar ca sa nu mai fie reformatat de acesta.
Daca se muta hardul de pe 500 pe 500plus is invers, va trebui formatat de fiecare data.

View PostSrachi, on 17th February 2010, 20:27, said:

Nu testeaza nimeni clientul de torente va rog? As vrea sa stiu daca merge pe siteurile de torrente private, cu ce viteza maxima poate face up/down si cate torrente pot sta la sharing concomitent.
Am raspuns mai sus.

enjoy,
Mtz

Edited by Mtz, 18 February 2010 - 10:19.


#31
Arnold12

Arnold12

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 94
  • Înscris: 15.02.2010

View Postaschiuta, on 17th February 2010, 23:43, said:

Acum trebui sa sap la calitatea filmelor..se vad foarte prost.

Dezarmanta afirmatia.  Asteptam un update.

#32
telebog

telebog

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 393
  • Înscris: 23.02.2006
super, deci 99% se poate pune transmission pe el deci va suporta si trackerele private. Multumesc Mtz.

#33
CatalinHonda

CatalinHonda

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 632
  • Înscris: 14.09.2009
Prin urmare nu are parola pe root. E un lucru bun.

Legat de calitatea video a filmelor prin UPnP, nu are nicio vina player-ul... A nu se confunda nepriceperea in a seta streamingul si / sau calitatea sistemului de operare microsoft cu capabilitatile de redare ale unui media player.

#34
dacica

dacica

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 239
  • Înscris: 15.05.2004
Cred ca asta ajuta destul de mult.
Mtz cred ca poti sa le pui in primul post din acest thread ( ma refer la tabelele comparative )
Poate trimite eboda un 500 plus la mpcclub ptr. teste si un review, s-ar trezi cu ceva comenzi bune din afara daca ar putea prelua asemenea cereri

De asemenea comparatii cu Sigma 8635

"Rtd1073 vs rtd1283 vs sigma8635

With the new RTD1283 program listing of the major forums for Sigma Designs and the two chip manufacturers Realtek contrast more intense discussion, of course, there is also no lack of manufacturers representatives Huyou, misleading consumer choices consumers make mistakes. Well, today we have to broke the news about the two mainstream chips, "hidden rules."

RTD1073 and SMP8635 sound quality comparison
Sound quality, SMP8635 supports DTS-HD source output, sound quality is also ahead of other decoding RTD1073, a next-generation power amplifier cares about sound quality would no doubt choose SMP8635, or no less demanding on the next-generation audio amplifier can choose to RTD1073. However, Realtek chip, the emergence of newly published RTD1283 changed the status quo, it can well supported next-generation audio, but now on the market use RTD1283 chip players still less than normal.

RTD1073 and SMP8635-quality comparison
Quality aspects, RTD1073 Although the program's products have also played the banner of 1080p, but the actual number of low-end products only go to 720p. If you need to use super-high-definition projection watch, then 1080p will find RTD1073's a lot less than the SMP8635 of 1080p. So SMP8635 is more practical for high-quality requirements, and recommended the use of home theater program.

RTD1073 and SMP8635 Network Comparison
In the network support, although the RTD1073 and SMP8635 support network function, support BT download. However, the reasons are basically SMP8635 software and hardware products in the domestic BT download difficult to achieve. RTD1073 relatively simple to set up the software, the hardware also has good support, BT download can be a very good implementation. But the Realtek network advantages not only this, the new RTD1283 chip also supports the popular WiFi networks, including direct support for large-scale video website YouTube in support of the mainstream media, RSS capabilities. That a rich network applications will also become an important reason why users choose Realtek.
RTD1073 and SMP8635 File Format Comparison

For the file format support, RTD1073 have an absolute advantage, SMP8635 is no advantage at all, because RTD1073 supports RMVB, RM, if you have to look at RMVB, then definitely choose RTD1073 program. After all, some of the many resources online to download or use of RMVB format, high-definition player, the necessary functions less.
RTD1073 and SMP8635DTS decoding contrast

In the DTS decoder area, RTD1073 chip products basically support DTS software decoding. The SMP8635 also features soft solution although the DTS capabilities, but not with SMP8635 software products that support DTS decoding, we pay special attention to the time of purchase, different brands have different models, if the product was not bought SMP8635 software solution DTS capabilities, but also want to buy their own decoders, it uneconomical. RTD1073 and the use of technology RTD1283 Comparison

Although the division RTD1073 and RTD1283 out of the same door, but they are prepared for different purposes. RTD1073 targeted at players, but RTD1283 located in the hard disk-like video recorders, playback, if only from the point of view, no distinction between the two. From the view of the chip manufacturing process, RTD1283 using more advanced technology, RTD1283 is a BGA package, rather than RTD1073.
RTD1073 and RTD1283 thermal stability of the contrast

Realtek RTD1073 program the biggest bottleneck is the heat, high heat to bring the stability and reliability also will be reduced; Another problem is the firmware, for now, Taiwan's Realtek has not done right, as the United States, SIGMA Customers open source, such RTD1073 inside BUG, also need to Realtek themselves gradually solved."

Attached Files


Edited by dacica, 18 February 2010 - 10:07.


#35
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Si asa sunt primele 2 posturi prea incarcate, nu mai pun si tot textul acela, mai ales ca e in engleza si sursa nu se stie cat de credibila este, dar voi pune un link macar pentru tabele.

telebog, daca este "super", te asteptam cu un link despre cum se face pas cu pas de catre nestiutori.
Legat de chestii cu downloadul si reteaua, am obervat o chestie curioasa cand plimmbam hardul de la un player la altul: dupa ce se formata HDD, se instala samba, btpd si unicgi pe 500+. Cand era in acelasi loc la 500, chestiile alea nu se mai instalau si aparea failed. Se pot instala si de pe un stick USB de exemplu?

Referitor la redare, filmele se redau la calitatea lor cu care au fost codate. Nu le arata playerul mai bine sau mai prost. Dar daca le arata prost, este vina utilizatorului sau a materialului redat.

enjoy,
Mtz

#36
costel81

costel81

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 11.03.2007
@Mtz deja numai atat e de ajuns "Venus login: root
warning: cannot change to home directory

BusyBox v1.1.3 (2009.10.29-07:51+0000) Built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.

/ #
"

e clar ca nu are parola de root ceea ce i atribuie un mare plus
multumim pt raspunsuri ..

Daca poate cineva sa verifice treaba cu DVD-ul extern atasat pe USB ..ms
numai bine

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate