Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Caini ciobanesti

- - - - -
  • Please log in to reply
613 replies to this topic

#595
_scorpionulll_

_scorpionulll_

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 28.03.2014
NU STIE NIMENI ??? ,,Buna ziua tuturor. Am un catel in varsta de 7 luni, rasa cane corso care merge putin cam ciudat, in sensul ca, calca pe toata laba piciorului pe cele din fata, iar toate cele patru labute sunt orientate putin catre exterior, jaretii celor din spate sunt usor apropiati. Mentionez ca i-am facut analizele de sange si i-au iesit relativ bine, cu fosforul putin peste valorile normale ( ii dau carne de pui cruda cu tot cu oase tocate ) si calciul putin sub valorile normale. Problema de care m-am lovit si pe care n-am inteles-o pentru ca nimeni n-a reusit sa-mi spuna cum sta treaba, este CALCITONINA. Aceasta apare ca si valoare normala <=8 iar pe buletinul de analize a iesit ca al meu catel ar avea calcitonina <2. Unii veterinari mi-au spus ca e ok, altul mi-a dat miacalcic injectabil, altul tratament cu 4 pastile de PetPhos grand chien si 6 pastile de RX MegaFlex pe zi timp de doua saptamani. Mentionez ca rasa cainelui este Cane Corso, si are o greutate de 39 de kg la 7 luni.''
Va multumesc.

Attached Files


Edited by _scorpionulll_, 29 September 2016 - 18:44.


#596
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,073
  • Înscris: 17.03.2005
In primul rand problema e genetica, ereditara, laba de urs, aplomburi moi, coate de vaca , etc...astea sunt chestii transmise genetic, asadar in opinia mea,  daca parintii erau ok cat de cat ar trebui sa intrebi crescatorul sa afli ce solutie a aplicat el ca sa ii indrepte pe adultii aia.
Daca parintii erau praf...trebuia sa te gandesti ca problema se va transmite.
bun, acuma asta e, ce e de facut?

Este greu pt ca molosii mari kricum trebuie crescuti cu grija sa nu se scalambaie, asta daca sunt genetic ol, la tine e rau pt ca e mai rau, nu pleci pe zero, ai de corectat o predispozitie ...

Cainele este si cam greu si greutatea contribuie mult , puii e bine sa fie tinuti usori, slabi, tocmai pentru ca fiind moi, cruzi pe articulatii, orice kg in plus apasa si cobtribuie negativ.

De asemenea, cainii astia mari au o crestere exploziva...ideea e sa creasca mai lent tocmai sa nu se ingreuneze...deci cat mai putin cu polivitamine si mancare multa sau cu multa proteina cat sunt mici( daca ii dai uscata mancare mai slaba dar aceeasi cantitate, daca ii dai gatit sau barf mancare mai putina).

In ce priveste strict analizele samd..nu imi permit sa comentez ca nu sunt medic, ca si pasionat si posesor  de astfel de caini cred ca ar trebui un calciu si /sau fixatori, ca o paranteza nu calciul e problema in genere ci fixarea lui  calciu se cam gaseste destul intr-o alimentatie decenta....

In afara de calciu care trebuie stabilit in functie de ce ii spui tu si eventual analize de catre un vet PRICEPUT la caini mari, eu pot spune ca si vitamina C  ajuta mult in mukte probleme legate de acest subiect, oaae, articulatii , calciu, etx...preferabil ceva natural sau care contine surse naturale gen macese samd

Si ce mai pot spune sigur e ca acel caine ar trebui usurat putin, miscat cu moderatie dar miscat, si ca ni ar trebui sa astepti minuni, adica dpdv genetic catelul nu are cum sa fie infipt in pamant la aplomburi samd....e un pui slab genetic pe oase, pt mine ca si pasionat exigent din acest punct de vedere pare un rebut, spun asta fara sa vreau sa te ofensez sau ceva de genul asta, o spun pur si simplu ca sa realizezi ca ereditar problema e serioasa si cu atat mai greu de redresat deci si asteptarile tale trebuie sa fie realiste.
Oricum, cat poti indrepta vei indrepta doar cu un tratament sustinut si de lunga durata, povestea cu 2 saptamani e o gluma proasta, probabil au zis 2 saptamani sa vada daca si ce se intampla pozitiv pt a sti ce sa faca in continuare.

Una peste alta, e nevoie de experienta unui crescator care a avut si vazut multi caini de genul asta si sau a unui medic bun pe caini de genul asta, oameni care au incercat/testat multe metode, scheme, principii cu diverse rezultate

Mai mult nu imi permit sa spun, ce as face sau da eu, pt ca eu l-as fi vazut de cand l-am luat si as fi actionat mult mai devreme(asta daca l-as fi luat, nu e cazul)

Daca esti din Bucuresti iti pot da 2-3 nume de medici care au tot vazut caini mari cu probleme, daca nu incearca sa contactezi crescatori de molossi din apropierea ta care sa iti spuna ceva din experienta lor.




#597
_scorpionulll_

_scorpionulll_

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 28.03.2014
Va multumesc de raspuns. Parintii lui arata destul de bine si au si pedigree. Da, sunt din Bucuresti...daca puteti sa-mi ziceti ceva doctori buni ar fi minunat. Cineva mi-a spus ca n-ar fi vorba de nicio displazie si ca puiul nu asimileaza calciul luat din pastile si ca ar trebui de urgenta sa-i fac injectabil+D3, pentru ca este mai gros in ceea ce priveste oasele si nu ar asimila calciul!!!!
Multumesc inca odata.

#598
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,073
  • Înscris: 17.03.2005
Cineva bate putin campii in sensul ca "e mai gros" nu are nicio relevanta..si nu, nu e gros pe oase cainele ala, cine ti-a spus asta ju a vazut caini.

In fine...displazia nu are treaba cu problemele tale, displazia e o problema legata de articulatii gen sold sau cot.
Da, probabil ca nici bu asimileaza calciu  suficient, poate fi tot ereditara treaba, el oricum avand o conformatie proasta, tot genetic ..sau cele doua sunt strans legate...e mai lutin relevant, cert e ca pt a corecta cat de cat ceva calciu asimilat ajuta si poate fi util sa prineasca injectabil/chiar iv...
deja asta e treaba doctorului, o sa iti dau pe la pranz pe pm un contact.


#599
myhail

myhail

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 01.10.2013
Buna seara tuturor.
Sunt posesorul unui Ciobanesc Asia Centrala (femela)  in varsta de 2ani care a fost diagnosticata cu babesioza astazi (acum 1 saptamana am gasit 5 capuse 2 erau prinse, primele simptome au aparut joi ( miscarea urechilor ca si cum o deranja o musca iar seara apatica, Vineri ,Sambata, a mancat foarte putin si baut apa multa, Duminica dureri cand se misaca mai rapid,) in prima faza am crezut ca are probleme la urechi .
Astazi control urechi - totul in regula
           analiza sange (2)- prima analiza in regula , a doua Babesioza ,Dirofiliarioza si doar valoare Creatinina de 1.3 (valori normale 0.6-1.4)
La ora 10 -  2 injectabile  am inteles ca Antidot  si Antibiotic, maine iar la control  (daca nu mananca se continua cu injectabil si perfuzi )
Starea ei s a imbunatatit pe la oara 14 ,a inceput sa fie activa , a mancat (hrana=spati, gaturi ,organe etc( pui, porc , miel ,vita )

Am inteles ca tratamentul este foarte toxic (pot fi afectati rhinichi si ficatul), ce ar trebui sa fac in urmatoare perioadat ?

Cu ce sau cum protejam caini de (capuse ,tantari,purici) daca substantele care se gasesc pe piata nu mai fac fata iar insectele  apar si la - 5 grade?

Multumesc

#600
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,073
  • Înscris: 17.03.2005
Treaba e cam maronie. Babesia ca babesia, in principiu se trateaza si e ok dar trebuie mai multa grija la capuse, de acum sa stii ca incep sa misune cand inca nu s-a topit complet zapada pe camp.
Cu pipete samd niciodata nu poti fi sigur ca e 100% protejata...ideal sa mai suplimentezi pe membre si burta cu pulverizate in aceasta perioada si mai ales sa incerci sa dai cu insecricid prin curte samd...depinde unde ai curtea sau pe unde se plimba cainele.

Cu dorofilarioza...e cam imputita povestea, pune mana si documenteaza-te. Ca idee, e boala lunga si complexa.
Avand in vedere ca animalul are 2 ani inseamna ca viermii nu sunt inca prea multi/mari asa ca sunt sanse sa scapi de ei inainte sa provoace mari daune dar trebuie actionat( in esenta se trateaza impotriva larvelor cu ivermectina si imliedicarea inmultirii adultilor cu doxyciclina, apoi continuat cu ivermectina periodic dupa o schema pana cand mor si adultii, confirmarea disparitiei acestora pe test, cu grija mare la activitatea fizica pt ca orice fragment de adult mort plecat in sistemul circulator poate insemna probleme care pot merge pana la moarte).

Personal avand o istorie urata cu boala asta din acel moment tin cainii pe ivermectina periodic in asa fel incat si daca animalul e intepat de un tantar purtator, larvele sa moara inainte sa ajunga in stadiul de adult.
Ivermectina e cam toxica si e contraindicata anumitor rase de caini (unii au reactii mai severe, un soi de "alergie") dar prefer un caine cu o viata cu un an mai scurta decat sa mai trec si eu si cainele prin experienta acestei boli.





#601
myhail

myhail

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 01.10.2013
Multumesc pentru raspuns, greseala mea , astazi am intrebat doctorul daca are si Dirofiliarioza si din fericire nu are.

Acum o sa-i pun la 3 saptamani Frotline combo(din Irlanda) + picaturi de Lavanda,Neem,Geranim,Eucalipt saptamanal in locurile unde nu se poate linge.

Mai am o intrebare vizavi de hrana si anume , sira ,carne tocata , cozile, organele etc ar fi mai bine sa le fierb deoarce pot fi infectate cu AUJESZKY- nu este periculoasa pentru om, deci nu se face test in abatoare (http://www.radumogam...a-lui-aujeszky/)?

#602
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,073
  • Înscris: 17.03.2005
Nu stiu care e incidenta bolii asteia, personal nu am auzit de ea asa ca imi permit sa presupun ca e destul de rara.
Citind despre ea, vad ca in esenta porcul o poate raspandi, vacile mor inainte sa ajunga in abator...in plus aceste animale se imbolnavesc si prin intermediul mediului si furajelor, adica oricum e un risc, probabil mai mare sa linga nu stiu ce mizerie pe te miri unde decat sa manance porc purtator via abator..
Habar nu am, orice e posibil, eu nu mi-as face atatea griji in orivinta asta cu carne din surse oficiale.

De fiert eu nu imi permit sa comentez, personal nu sunt adeptul orezului, fainoaselor, ciorbelor sau altor pilafuri samd...cainele e carnivor, preponderent carne si preponderent cruda sa manance.

As fi insa atent la " carne tocata", organe si alte cele...carnea in sine, adica ceea ce se poate toca, nu imi pare neaparat cea mai buna idee decat daca stii ce amesteci acolo. Organele si ele sunt diferite, una e plamanul, alta e splina sau ficatul.
Daca esti interedat iti recomand sa citesti mai mult despre BARF, tipuri de produse animale folosite, etc.... am propriile pareri in privinta asta dar nu imi permit sa le insir pe aici pt ca sunt niste simple opinii/alegeri personale si mai stiu un lucru, ca nu prea sunt 2 caini la fel. Ce mi-a mers mie bine stiu ca altuia nu i-a priit deloc asa ca e bine sa citesti, sa afli pareri, sa incerci si sa te opresti la ce ii merge cainelui tau.


#603
myhail

myhail

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 01.10.2013
Crescatorul de unde am cumparat cainele i si hraneste caini cu carne cruda ( el locuind la tara are sansa de a cumpara cai care au piciorele rupte si sunt sacrificati) eu am continuat cu spati,gaturi de pui,cozi,sira,slung de porc, inima de vita,dar cel mai mult  pui.
Am mai folosit telina,brocoli,dovlecel, patrunjel doar ca a trebuit sa le bag intr o zeama (crude nu le mananaca) motiv pentru care ii dau rar.

#604
delores

delores

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,521
  • Înscris: 12.02.2013
Da e nasol cu aujeski pot fi infectate organele de porc în special tractul respirator , plămânii, traheea. Porcii adulți sunt purtători de virus la nivelul aparatului respirator și îl transmit și ei la tineret ( care face forme urate de boala respiratorie sau neurologica) și transplacentar caz în care se produce avort sau forme fatale de meningoencefalita la nou născuți.  Din păcate pentru carnivore boala este fatala. Mai ales dacă pe lângă organele infectate primește și ceva oase care îi lezioneaza mucoasele facilitând pătrunderea virusului.Alminteri poate nu s-ar întâmplă nimic dacă ar fi doar înghițit și atât probabil ăsta explica și incidenta destul de scăzută a cazurilor. Eu știu totuși pe cineva care a patit-o ( caine) și a fost destul de nasol, s-a scărpinat pana la sânge vreo 2 zile pe urma a dat în convulsii și a murit...
Și a mai patit-o cineva tot de la oase si/sau organe crude s-a infestat câinele cu Echinococus . Este o tenie mica care trăiește în intestinul câinelui ( adultul ) și  elimina in scaun proglote( bucăți de tenie pline cu oua) care mai apoi sunt înghițite odată cu iarba de către animalele ierbivore și se duc în organele acestora ( plămâni ficatcreier) și chiar oase formând asanumitul chist hidatic...pe care din păcate îl poate face și omul dacă accidental înghite ceva contaminat cu caca de caine... ( aici tenia nu are nicio vina, intenția ei este ca tot carnivorele se manince organele cu chistI pt ca "puii "de tenie din interior sa ajungă în intestinul câinelui și sa se facă mari...)

#605
delores

delores

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,521
  • Înscris: 12.02.2013
Scuze nu avut rețea și când venit postat de mm ori...

Edited by delores, 13 October 2017 - 15:11.


#606
delores

delores

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,521
  • Înscris: 12.02.2013
Eu aveam alta problema cu un "ciobanesc" ( german) ...în sensul ca o prietena chiar ruda prin alianță se plimba cu cățelul ei pe o strada când un cetățean a deschis o poarta pe care a ieșit un ciobănesc german și s-a repezit la cățelul cel mic pe care ma-sa l-a luat în brațe și a fost muscata inițial de fund apoi de mana și i-a secționat 2 sau 3 tendoane...partea proasta ( "bashca") e ca 1) acțiunea se petrece undeva în Anglia;  2) acolo spitalizarea și operația costa bani grei 3) proprietarul câinelui a intrat în curte și a închis poarta după el și caine și...sănătate ,   4) confirm legii de acolo  câinele care a muscat e pasibil de eutanasie

Edited by delores, 13 October 2017 - 15:28.


#607
delores

delores

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,521
  • Înscris: 12.02.2013
Voiam sa mai completez dar nu am putuT și anume:
1) dacă s-ar fi întâmplat în ro ar fi ieșit cu scandal și măcel intre clanuri;acolo ești neica nimeni...( ceea ce tu poți fi și aici spre deosebire de cel care are vila și ciobănesc german care cel puțin aici nu e chiar neica nimeni; caz în care ori e de buna credință și îl " jecmanesti" tu pe el ori e de rea credință și te pune pe fuga...)
2) operația și spitalul costa atât de mult ca nu îți ajunge cât ai muncit și nici nu se știe dacă mai poți presta în continuare munca la care te-ai dus
3) foarte posibil cand te vei duce la el la poarta cu politia sau avocatul sa constate ca a dus câinele la tara de n luni...
4) nu e tocmai corect dpdv moral sa ceri eutanasia câinelui pt ca și tu ai caine și și al tău musca e drept nu în halul ăla sa Îți vezi moartea cu ochii dar...se repede la caini mai mici, la copii pe bicicleta sperie părinții și bunicii și dacă ia ceva de pe jos și vrei sa îi iei din gura te musca și pe tine...

#608
PIO77

PIO77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 156
  • Înscris: 05.04.2007
Buna ziua,
as vrea sa iau legatura cu userul "parintele". Am un pui de asia centrala cu aceleasi probleme cu ale "scorpionulll-ui". Am vazut ca lui i-ai dat pe PM nr. de telefon al unei persoane care sa-i ajute catelul in rezolvarea problemei cu picioarele. Eu am fost cu al meu la o gramada de doctori, toti mi-au spus ca are lipsa de calciu dar la analize toate sunt ok. Acum fac un tratament cu calciu lactic uman, Vit. D3, Vit. C, Fortan si Cafortan (dupa multe alte tratamente cu petphos, K9, suplimente ptr. articulatii de nu mai stiu nici cum se numeau, atat de multe i-am dat si totusi nici o schimbare). Parintii nu au nici o problema, nici bunicii, crescatorul este incredere, deci ceva genetic as exclude (nu in totalitate, dar daca ma raportez si la faptul ca nici unul din fratii lui nu mai are aceasta problema, chiar ca este exclus factorul genetic).
Astept un raspuns cat mai rapid si multumesc anticipat!
P.S.: sunt din Bucuresti.

#609
alexander11

alexander11

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 192
  • Înscris: 21.11.2013

 parintele, on 08 martie 2017 - 19:31, said:

Nu stiu care e incidenta bolii asteia, personal nu am auzit de ea asa ca imi permit sa presupun ca e destul de rara.
Citind despre ea, vad ca in esenta porcul o poate raspandi, vacile mor inainte sa ajunga in abator...in plus aceste animale se imbolnavesc si prin intermediul mediului si furajelor, adica oricum e un risc, probabil mai mare sa linga nu stiu ce mizerie pe te miri unde decat sa manance porc purtator via abator..
Habar nu am, orice e posibil, eu nu mi-as face atatea griji in orivinta asta cu carne din surse oficiale.

De fiert eu nu imi permit sa comentez, personal nu sunt adeptul orezului, fainoaselor, ciorbelor sau altor pilafuri samd...cainele e carnivor, preponderent carne si preponderent cruda sa manance.

As fi insa atent la " carne tocata", organe si alte cele...carnea in sine, adica ceea ce se poate toca, nu imi pare neaparat cea mai buna idee decat daca stii ce amesteci acolo. Organele si ele sunt diferite, una e plamanul, alta e splina sau ficatul.
Daca esti interedat iti recomand sa citesti mai mult despre BARF, tipuri de produse animale folosite, etc.... am propriile pareri in privinta asta dar nu imi permit sa le insir pe aici pt ca sunt niste simple opinii/alegeri personale si mai stiu un lucru, ca nu prea sunt 2 caini la fel. Ce mi-a mers mie bine stiu ca altuia nu i-a priit deloc asa ca e bine sa citesti, sa afli pareri, sa incerci si sa te opresti la ce ii merge cainelui tau.

cresc caini si alte animale...... de vreme buna si iti zic, clar nu e de la capuse !!!!!!!!!!!! cu atata tamtam pe tot internetul si cu capusele mai era o teorie cu boala lime sau lyme.... nu are nicio treaba, e cel mai probabil de la ceva paraziti intestinali sau animale mai mici (rozatoare) care stau langa ograda, ce trebuie rezolvat e exterminarea lor intai, apoi revenim la ideea capuse, daca era asa grav cu capusele toate animalele de pe maidan mureau de babesia, nu au legatura capusele va zic foarte clar, puteti intreba orice medic expert care a vazut caini imbolnaviti

#610
ascu

ascu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 670
  • Înscris: 01.04.2014
Un ciobănesc (bucovinean)  Ă®n vârstă de 7 ani mai poate Ă®ncerca acum sa devină alfa?  A mai avut această tendință pe la 8luni și apoi pe la 3 ani. De vreo trei zile este agitat; mârâie, mult mai agresiv decât cele două dați precedente. L-am scos la plimbare in lesă iar după aproape două ore in care am avut mari bătăi de cap cu el ( mârâituri si colti ranjiti) am reușit să-l fac să cedeze și sa stea culcat de vreo 20ori in diverse locuri (grădină, curte păsări, inclusiv padoc unde i-am și scos lesa in conditii de pace, terminand-se cu ceva joaca intre noi).
Prima data s-a Ă®ntâmplat alaltăieri...., Ieri a fost okay, azi tot agitat/agresiv. .De fiecare data  a cedat.

Edited by ascu, 18 March 2020 - 22:27.


#611
Taxon

Taxon

    Cârcotaș nesuferit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,092
  • Înscris: 19.01.2004
Concluzia?

#612
geo_r

geo_r

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 108
  • Înscris: 19.01.2018
"1. Exercise
2. Discipline
3. Affection"
Obligatoriu in ordinea asta. Si totul trebuie sa fie facut constant si fara exceptie de la reguli/limitari.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate