Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Aplicatii PV Huawei Sun

Istoric deplasari - GPS

Surub autoforant-metric mixt

Lipsa semnal - strategie de marke...
 One week meal plan - Pachet

Apometru defect?

Nelamurire legalitate TVA casa noua

Huawei P20 Lite, ecran negru la a...
 Bibelorui, macrameuri si altele

Inventia secolului din Afganistan?

G84 - pro și contra

Masina de familie,buget 11000-120...
 In ce situatii cereti o a doua op...

DigiMobil - IP public?

Glet de finisaj peste chit acrili...

La multi ani @Passenger001!
 

atomizoare (suflante de stropit)

- - - - -
  • Please log in to reply
1530 replies to this topic

#1099
unGuru

unGuru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,000
  • Înscris: 06.06.2004
Are cineva vreo idee despre cum ar merge marita presiunea in rezervorul de lichide (in cazul clasic, fara pompa booster)?

Mai exact, care ar fi metoda de preluare a unei puteri cat mai mari din jetul de aer produs de catre suflanta?

Oare, daca as mari diametrul furtunului (stutzului) pe unde intra aerul de la suflanta, as putea spera intr-o presiune mai mare in rezervor? Nu m-ar deranja o eventuala scadere a puterii jetului de aer spre lance - "calc" mai tare pe acceleratie si compensez pierderea.

Asadar, ceva pareri? (pana nu m-apuc sa fac vreun gauroi, sa compromit toata scula?!)

#1100
musti30

musti30

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 15.04.2016

View PostNero1976, on 25 februarie 2017 - 08:13, said:

Am un Ruris și nu știu să măresc debitul de soluție. Am de stropit pomii și mai târziu cartofii.


Reglarea debitului se face prin poziționarea corespunzătoare a manșonului de dozare, situat în capul deflectorului(capatul lancei, ultimul robinet unde intra furtunul) prin rotirea la pozițiile 1,2,3,4.
Poziție de lucru*
Poziția 1 0.53 l/min
Poziția 2 0.94 l/min
Poziția 3 1.92 l/min
Poziția 4 2.70 l/min

#1101
PetruBucovina

PetruBucovina

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 14.01.2017
Eu am tot citit si am ajuns la urmatoarea concluzie: majoritatea atomizoarelor sunt identice pe anumite tipuri, indiferent cum se numeste importatorul. Am retinut punctele mai tari si mai slabe si mi-am insusit unele pareri ale utilizatorilor de astfel de scule si pe altele le-am ignorat, sau m-am amuzat, respect  dreptul la opinie si n-am replicat nimanui. Poate o voi face in viitor, cand voi avea experienta, fiindca pana acum am tot schimbat pompe si lancii dar ma apropii de varsta pensionarii si am trecut la lucruri practice la mosie, priimul fiind dotarile: saptamana trecuta motosapa de 8 CP pe benzina 2190 lei, iar azi a ajuns in sufragerie, pentru 388 lei scula din poza. Dupa cum am spus, toate din categoria asta respecta niste forme si dimensiuni similare, doar au alte etichete si costa diferit, de aceea am prioritizat pretul de achizitie. Putere 2.9CP, distanta jetului orizontal max 12m, vertical max.7 m, capacitate bazin 14l. Lucrez deocamdata ca hobby saptamanal (mosie e la 90km de Iasi) o gradina de 2000m cu de toate-legume cam 450 de rasaduri diverse facute de mine, tot ce inseamna zarzavat, 45 de pomi anul doi si trei, vreo 15 pomi batrani care vor disparea, doua parcele de porumb si cartofi, 50 butuci vie taraneasca, si celelalte pe langa casa, capsuni, zmeura, flori. Sunt de meserie inginer mecanic motorist, toata viata am trait intre fiare si vaselina, acum vreau sa ma intorc mai spre natural si stil de viata asezat. Va salut cu respect si ma consider de azi membru activ al acestui forum de la care avem toti de invatat cate ceva.

Attached Files


Edited by PetruBucovina, 27 February 2017 - 18:14.


#1102
PetruBucovina

PetruBucovina

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 14.01.2017
Am incercat sa rasucesc poza, din respect pentru privitor, dar nu am reusit. Asa ca am pozat din nou cu telefonul orizontal, sa vad ce iese si iata poza de om normal.

Attached Files


Edited by PetruBucovina, 27 February 2017 - 19:43.


#1103
unGuru

unGuru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,000
  • Înscris: 06.06.2004
Marea majoritate a atomizoarelor, intr-adevar, PAR identice.

Numai ca exista chinezi mai cu onoare sau mai fara, si, in consecinta. folosesc "plastic metalizat" sau "metal plastifiat" pentru multe dintre subansamble.

Chiar ma uitam, zilele trecute, la atomizorul unui vecin si-am remarcat ca avea un carburator precum o jucarie (celebrele "jucarii chinezesti", adica).

Totul era redus la maximum, niste tablite/plasticuri de ti-era mila sa le atingi etc..

La fel, discul suflantei era dintr-un plastic (al meu e din aluminiu, de exemplu).

Ei, inchipuie-ti ca nu toate aceste piese vor "trece iarna" impreuna. Daca eu l-am forjat pe-al meu de vreo 5-6 ani fara uzura vizibila, ma indoiesc ca vecinul va fi la fel de norocos.

Nici eu n-am dat pe el o avere, dar o injumatatire a pretului (real, de productie) n-are cum sa-ti inspire foarte mult optimism.

Oricunm, in cazul tau, venind dintre motoare si vaselina, n-ar fi o problema sa mai ramai in aceeasi "ambianta" si dupa pensionare. ;)

Adica, mai mult ca sigur va trebui sa intervii destul de des cu reparatii si alte inlocuiri dar.. au si operatiunile astea farmecul lor!

La urma urmei, te-ai folosit de avantajul investitiei initiale minime. Pe parcurs, poti sa-l mai "tunezi", dupa posibilitati,  ca sa-l aduci la standardele unor chinezi onesti. ;)

#1104
unGuru

unGuru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,000
  • Înscris: 06.06.2004
Apropo, costul unui carburator e pe la 80 lei iar tot atomizorul tau a costat 388 lei..

Drept urmare, nu-mi explic cum poate sa coste motorul si restul de un milion de componente (plastic sau nu) doar 300 lei?

Ori ne subventioneaza statul chinez (mai stii, or fi pus ceva echipamente de interceptare/spionaj in fiecare atomizor), ori chinezul care le vinde le-a furat (de la chinezul onest!).

Chiar si-asa, le vinde cam in pierdere.. am uitat sa trec costul transportului, cu vaporul!

Edited by unGuru, 27 February 2017 - 21:32.


#1105
techmaster35

techmaster35

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 644
  • Înscris: 02.02.2014
M-am uitat azi la pompa booster si are intrarea in poma care vine din tanc apoi are 2 ieșiri una care pleacă la robinetul de solutie si una care intra in tubul din alimentare care vine din tanc printr-un teu.Deci pompa baga si solutie si recircula solutia când robinetul este total închis.

#1106
unGuru

unGuru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,000
  • Înscris: 06.06.2004
Multumesc pentru precizari. Atomizorul tau este Apollo, cumva? Eu am o pompa booster de la un astfel de atomizor, dar n-are inscriptionat nimic pe ea (in/out).

Din ce-am vazut in clipul de prezentare (asamblare) al celor de la O-Mac, in partea unde se afla doua stuturi ar fi intrarea si returul (conectate printr-un Y, dar nu stiu exact care-i intrarea) iar in partea opusa, unde-i un singur stut, ar fi iesirea (care duce spre lance).

Apropo, pompa recircula doar lichidul aflat intre pompa si teu (racordul Y), n-are cun sa barboteze ce-i in rezervor, in configuratia data.

Si inca ceva: rezervorul tau de lichide mai este presurizat de catre suflanta sau este izolat si trage doar pompa booster din el?

#1107
PetruBucovina

PetruBucovina

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 14.01.2017
Aceste scule sunt identice de la configuratia carcaselor si a tulumbei pana la ultiml surub. Bine, difera culoarea, brandul si pretul, dar parca au aceeasi mama cu ochii oblici.Desi rezervele fata de calitatea materialelor si a durabilitatii in exploatare sunt cat se poate de intemeiate, cu putina atentie si pricepere, se pot obtine rezultate pozitive, mai ales daca activitatea de cultivare a pamantului este la nivel de hobby si nu de ocupatie.Acest lucru trebuie asumat si de catre profesionisti, care pot veni public cu sfaturi si idei, in loc sa-si laude cortul.

Attached Files



#1108
techmaster35

techmaster35

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 644
  • Înscris: 02.02.2014
Eu am Hecht 459 e nou nu l-am folosit si da suflanta face presiune prin partea stângă are ocolo un orificiu care are un furtun care ajunge deasupra lichidului.Pe partea dreapta este furtunul care aduce lichid la pompa,cauta pe net o poza sa vezi.Cred ca ai dreptate ca circula doar solutia din pompa nu si din vas.cand robinetul e închis.

#1109
unGuru

unGuru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,000
  • Înscris: 06.06.2004
Okay, am inteles.. deci are si presurizare, si pompa. Asta inseamna ca pompa nu e foarte puternica (nu ma refer numai la modelul tau sau al meu, ci in general).

Am vazut niste pompe booster ca lumea, ca accesorii pentru motocultoare dar trebuie actionate cu fulie etc, deci mai greu de adaptat la un atomizor (si cred ca necesita si motoare mai puternice). De fapt, cred ca sunt folosite si la atomizoarele (de fapt, pulverizatoarele) montate pe roti/roaba.

@PetruBucovina:

In afara de Cifarelli (Husqvarna), Stihl si Solo, cred ca tot ce se gaseste pe la noi sunt o apa si-un pamant (mandarin). Le gasesti sub zeci de denumiri si culori pentru ca exista o dorinta foarte mare de eludare a legilor/taxelor pe la noi (si prin imprejurimi).

Astfel, ca sa nu apara ca simpli importatori de chinezarii, si sa plateasca taxele aferente, se nasc peste noapte "producatori" autohtoni, care cica doar importa anumite componente - in rest, ei fac "productie", deci sunt scutiti de taxe.

Evident. singura "productie" este ca monteaza stickere. Asa au aparut alde Ruris, O-Mac & company.. back in the days, "pionieratul" a apartinut celor de la AGT, cu generatoarele lor cu motoare Honda.

Nevermind.. pentru hobby (si daca mai ai si ceva inclinatii tehnice), e bun oricare. Nu stiu cum stau cele "de firma" cu zgomotul - astea chinezesti zici ca-s avioane. Spun asta pentru ca Honda, de exemplu, are motoarele mult mai silentioase decat orice clona chinezeasca, deci e clar ca ceva difera in mod substantial.. de la cotele de fabricatie, la materiale etc.

Revenind la subiect: spor la atomizat cu noua ta achizitie!

Edited by unGuru, 28 February 2017 - 09:14.


#1110
amitaf

amitaf

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 893
  • Înscris: 17.03.2008
Eu am cifarelli dar la fel,cand e turat la maxim zici ca i elicopter,am cumparat o pereche fe casti antizgomot si am rezolvat problema

#1111
unGuru

unGuru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,000
  • Înscris: 06.06.2004
Eu ar trebui sa iau mult mai multe casti.. pentru toti vecinii! ;)

Deja m-am cam saturat sa planific tratamentele nu (numai) dupa vreme, ci dupa orele de odihna, sarbatori, etc..

#1112
unGuru

unGuru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,000
  • Înscris: 06.06.2004
Tot incerc sa aflu (deocamdata, la nivel teoretic) cum as putea sa maresc distanta de pulverizare pe verticala la un atomizor obisnuit (fara pompa booster).

Prima nelamurire: de ce scade puterea de aspiratie a lichidului daca ridici lancea in pozitie verticala? Lichidul din rezervor este presurizat, deci nu e vorba despre o curgere gravitationala, sa zici ca ai ridicat lancea mai sus decat nivelul lichidului si gata, nu mai curge. Deci, care ar fi fenomenul? Se modifica presiunea generata de catre suflanta, daca ridici lancea in sus?

#1113
unic635

unic635

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,529
  • Înscris: 09.07.2013
Pai e atomizor nu pulverizator, jetu se împarte in particule, gravitației frecare cu aer curenți..... gândește te ca lichidu vine prin cădere pana in bot și vaporii sunt împinși de ventilator . Când ai lancea in sus automat ai și presiune mai mică la vârf și mai împinge doar aerul debitat de suflata.   Zic și eu

#1114
PetruBucovina

PetruBucovina

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 14.01.2017
La un anumit regim de turatie, presiunea trimisa prin orificiul carcasei catre rezervor este constanta, avand un modul egal cu o fractie din presiunea generata de rotorul suflantei. Cand lancea e pe orizontala, greutatea lichidului  se distribuie uniform de-a lungul furtunului de aductie, iar presiunea din rezervor o ajuta sa curga catre diuza din pulverizator. Cu cat ridic lancea, pana la punctul maxim al pozitiei verticale, greutatea lichidului se distribuie pe o suprafata din ce in ce mai mica, care la punctul extrem este dat de sectiunea furtunului, ceea ce determina aparitia unei contrapresiuni (Presiunea egal Forta supra Suprafata, P=F/S, Forta egal masa x Acceleratie gravitationala, F=mg). Deci P=mg/S. Cu cat suprafata este mai mica, contrapresiunea creste, deoarece masa lichidului si acceleratia gravitationala sunt constante. Am folosit conventional denumirea de presiune in rezervor si  contrapresiunea din tub pentru a fi sugestiv, in fond este vorba de o presiune si o rezistenta la curgere, sistemul fiind deschis, adica nu este vorba despre o transformare termodinamica izobara, la presiune constanta. Ideea este ca daca vrem un debit sau un volum de lichid constant la capatul tubului in poziti verticala, este nevoie de a rechizitiona o cantitate mai mare de aer din volumul debitat de suflanta, sau de o unitate de pompare, ghinionul este ca lucrul mecanic dat de motorasul nostru, la regimul de turatie vorbit la inceputul postarii este si el constant, deci acea cantitate de aer suplimentara "furata" pentru a ridica lichidul in furtun ii va lipsi jetului de aer pricipal, ceea ce va diminua dis atanta de aruncare a picaturilor.Posted Image

#1115
unic635

unic635

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,529
  • Înscris: 09.07.2013
Sunt modele care au o pompa Booster și atunci lichidul ar veni cu o presiune mai mare . Bine zic? Petarda de o am eu așa se lauda. Pana acum a făcut fata la tot ce am supus o. Ce i drept nu cred sa am in grădina pomi mai înalți de 4 M.

Și încă ceva nu l folosiți la turația mică ca nu se face economie la substanța activa din contra. Eu îl țin la min 75% din turatie

#1116
unGuru

unGuru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,000
  • Înscris: 06.06.2004
@PetruBucovina:

Aha.. mai pe scurt, este vorba despre greutatea coloanei de lichid, care actioneaza ca o contra-presiune (datorita gravitatiei) atunci cand ridici lancea.

Totusi, nu m-asteptam ca un metru de coloana de lichid sa aiba atata influenta - asta inseamna ca presiunea din rezervor este destul de mica.

Okay, deci o solutie ar fi marirea diametrului stutului care presurizeaza rezervorul.

Tocmai mi-am cumparat niste fitinguri cu care sa ma cuplez la cavitatea suflantei si sa preiau un jet mai puternic de aer, pe care sa-l introduc in rezervor. Maine dimineata m-apuc se gaurit.. ;)

Referitor la pierderea de debit de aer (daca "furi" suplimentar pentru rezervor): si daca am debit de aer si n-am lichid, ce folos?! Va trebui sa gasesc un compromis, pentru ca motorul are ceva rezerva de putere (nu trec de 75℅, uzual).

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate