Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Convertit sistem de navigați...

Nu am sunet pe hdmi

Întrebare alunita

Schimbare tabla acoperis
 Trotineta Bolt cu reducere de 3 lei

Aragaz cu plita pe gaz si cuptor ...

Cablu FFC

Poco F6/F6 Pro
 Scurgere catre hazna

De la 24V la 5V DC?

Deducere TVA

Open WRT nu sincronizeaza ceasul ...
 salariu plafonat

sistem actionare electrica pentru...

Sfaturi achizitie auto ~10k€

ICC/ICM soft monitorizare si cont...
 

Motocositoare - topic dedicat

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
6078 replies to this topic

#2665
ghostghost

ghostghost

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 31.05.2012

 nelucroitoru, on 21 iunie 2013 - 12:33, said:

Dragi colegi , am sa fac trecerea la un alt nivel in ce priveste motocosa . Sternul meu i-si da obstescul sfarsit ,dar am fost ultumit de el . Si-a facut datoria si am inteles ca e folositoare o motocoasa buna ca sa te descurci in orce situatie dificila ,,,chiar daca rare . Astept sa i-mi soseasca coletul cu motocoasa comandata ...un Efco 8460 . Sunt nitel nerabdator . Sper sa fie totul ok cu dansa si sa i-si faca datoria . Daca cineva are acest brand de motocoasa i-l rog sa i-mi ofere i mie niste pareri personale despre dansa , parti bune si rele . Am sa va tin la curent cu infomatii despre achizitie spre a fi de folos si altora . Spor la treaba cu motocoasele caci acum e sezonul lor .

eu am un efco 44, pot sa spun ca motorul merge bine, sunt multumit de el, trage bine, are putere, porneste la a doua sfoara,dar.....de restul nu sunt deloc multumit.......dotarea standard este un cutit cu 3 dinti exact ca cel din obor si nu taie nimic, am cumparat eu unul de la husquvarna, capatul fir trimmy lasa de dorit (s-a intamplat sa se desprinda dintr-o ureche de fixare in timp ce taiam iarba+nu l-am putut desface de pe motocoasa,a ramas blocat, am fost cu el la reprezentanta si au reusit sa il desfaca dupa vreo 3 zile iar cauza a spus ca trebuia sa pun si saiba care tine discul  si dupa sa montez cap fir trimmy  ''ca de aceea s-a strans asa tare'', nu am auzit niciodata de asa ceva) rog sa mai imi spuna si mie cineva daca este corecta aceasta montare,  si nu in ultimul rand am mai avut un meci cu ei in privinta vibratilor, ceva cred ca este descentrat si nu este de la capatul fir trimmy , dupa ce se incalzeste putin incepe sa aiba o vibratie de dupa 3 ore de munca ti-e frica sa mananci ciorba, am fost la ei le-am spus+meci si intr-un final le-am spus ca sa nu aud daca vin cu motocoasa cu ambreiajul,tija sau cu angrenajul unghiular rupte sa imi spuna ca nu am folosit-o corect sau am dat in vreo piatra cu ea, acum nu vreau sa te descurajez, eu stiu ca sunt bune oleo mac sau efco sunt modele identice,se poate sa fi cumparat eu chiar motocoasa asta cu probleme

#2666
nelucroitoru

nelucroitoru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 904
  • Înscris: 06.06.2012
Ghostghost , multumesc ca ai raspuns in legatura cu motocoasa efco. I-mi pare rau ca ai ceva probleme cu vibratiile in exces . La mine ce sa spun? A-m pornit-o , folosito putin si pot spune ca e totul foarte ok . Se vede si se simte la dansa ca e lucru profesional din gama de sus . Cunosc la scule si pot sa spun ca efco8460 miroase a profesional . Ce mama gaia,,,face parte din gama lor profesionala si cred ca nu le place sa se faca de ras . Cred ca ai avut tu putin ghinion ...se intampla la toate modelele de top. Cutitul la mine e cu 3 dinti,,,made in germany,,,e un monstru. Egros de 3 mm ,greu ,si cred ca nu il poti indoi nici cu ciocanul,,,da impresia de forta ,ca de altfel toata motocoasa . A-m lucrat putin cu el si merge ca briciul ,fara sa exagerez . Cu capul cu fir nu am probleme . Hamul este superprofesional. Porneste rapid si functioneaza ca la carte , Accelereaza insrantaneu si opreste la fel,,,asa mai mergea doar drujba mea husqvarna 365 ,si o face si acum. Sa nu fie intrun ceas rau dar nu m-am inselat in alegere si sper sa nu am probleme cu ea .Carburatorul e walbro , bujia japoneza , etc.  Azi am vorbit cu domnul de la magazin de unde am luat-o si zilele astea dau comanda de ulei prosint 2 de la efco, un tub de vaselina dedicata si mai iau si un filtru de aer sa fie acolo. Inca odata spun ,,,este o bijuterie , un mic monstru cu care nu mi-e frica sa plec la treaba. Daca pot sa ajut cu ceva ,o fac bucuros.[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/uZi8WzPfwD4?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#2667
Ion_Bumbu

Ion_Bumbu

    User asocial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,729
  • Înscris: 31.01.2010

 willrock252000, on 24 iunie 2013 - 09:51, said:

1 - regleaza turatiile joase
2 - regleaza relantiul
3 - regleaza nivelul minim cand butonul acceleratiei nu e apasat

La unele modele in manual se spunea ca ar fi si un reglaj pentru turatii mari pe care nu am reusit sa il identific(posibil sa nu aiba)..daca am inteles anapoda rog corectati-ma....

Domnu` nu`i acasa!
Asa ca raspund eu.
Ai acolo 2 jicloare si 1 surub.
Pozitia 1 regleaza amestecul in intreaga plaja de turatii la carb. cu valva rotativa.
Despre asta scrie in manual cum se regleaza .
Pozitia 2 e jiclorul de turatie maxima.
Cu asta se corecteaza amestecul la turatia maxima.
Asa zice manualul.
Eu am 2 motoare cu astfel de carb si fiecare se comporta diferit.
La primul jiclorul 2 are efect pe toata plaja , la al 2`lea doar la turatia maxima se simte.
Pozitia 3 e e surubul de reglaj a turatiei de relanti.

IB

#2668
nelucroitoru

nelucroitoru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 904
  • Înscris: 06.06.2012

 sandel1, on 25 august 2011 - 08:36, said:

Dom' Vasile, ori tu nu ai avut Straus(aparatoarea?, hamul?, transmisia?, reglaje?, "3,5 sau 3,2 CP ai coasei?"), ori ai avut un foarte mare ghinion, ori esti rau intentionat.

Concret:transmisia este solida, am cosit(de nevoie) cu discul 2 terenuri nelucrate de ani buni pline de lastari,rugi si iarba pana-n brau si accidental am dat in cioate, denivelari si musuroaie si n-are nici pe dracu, doar vopseaua s-a dus.
N-am probleme nici cu suruburile nici cu reglajele, iar consumul este unul din punctele forte. Plasticul de la aparatoare, comenzi este rezistent si maleabil, nu casant cum lasi tu impresia.
Ce ai nimerit e cu accesoriile( ochelarii sunt din aceia ieftini din supermarket, iar viziera din plasa de sarma nu stiu cum se monteaza)

Subscriu la partea cu bujia, cred ca din cauza ca o folosim subturata(la 3.5 cai nu se uita la nici o iarba)

Aicea nu-s de acord, cel putin protectia pentru ochi e obligatorie...
Domnul Sandel ,hai sa fim seriosi . Ce tot atata in sus cu 3,5 cai ,in sus si jos . Caii aia sunt doar imaginari . In realitate nu fac nici cat 1,2 cai de la o motocoasa de firma serioasa . Sa fim seriosi . Iar cu o motocoasa de asta de bazar nu cosesti o zi intreaga sub nici o forma . Eu am avut si motocoasa noname si acum am una de firma-profesionala-si doar de 2,6 cai asa ca stiu ce vorbesc . Nu recomand motocoasele de bazar caci sunt pacaleala,,,asa ca sa nu zici ca nu ai tinut o motocoasa in mana .Lucruri bunisoare se gasesc ijn bazar ,dar in nici un caz nu se regasesc printre ele motocoasele si drujbele . Cele bune si spor la treaba ,,,si sanatate cosasilor.

Edited by nelucroitoru, 25 June 2013 - 12:58.


#2669
sandel1

sandel1

    Avat de 4 kg/75 cm. Ultimul, balastierele usl au distrus râul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,094
  • Înscris: 24.02.2011
Daca aveam cu ce sa filmez te lamureai imediat.
Din filmuletul tau cu motocoasa profesionala comparativ cu ce am eu, reiese:
-sunetul motorului e identic pana la ultimul decibel, sunet bun cu relanti rusesc si acceleratia japoneza Posted Image
-acceleratia cu cutitul pus este asemanatoare (putin intarziata la a ta, dar tu zici ca si cutitul este mai greu)
-pornirea daca a fost la rece, atunci e mult mai rapida la Efco
-un mic minus la Efco e la schimbatul discului, ca n-o poti roti doar de ghidon
Concluzia: un monstruPosted Image
S-o stapanesti sanatos
Din pacate cam asa-i cum zici tu cu motocoasele si drujbele din bazar, in afara de sculele Straus, cu restul am avut ghinion.

Sa cositi binePosted Image

#2670
alexbjorg

alexbjorg

    Who cares?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,143
  • Înscris: 10.10.2007
N-are rost sa va certati.Fiecare e la clasa ei.Una este la no-name si cealalta un pic mai mult.
Dar difera enorm preturile.
Hai sa nu comparam Matizul cu Mertanul,ok?
Poate ca si eu luam o scula cu 3 * la 2000 roni,daca aveam banii si eram ferm convins ca am nevoie de ea.
Citi bani dai,atitia face.Ca mai sint si exceptii,norocul cumparatorului.
Sincer,si eu ma asteptam sa fie Straus-ul cumva,un pic mai tare,dar e buna si asa,consum juma de litru pe ora,acea chinga din cutie transformata "la mana" intr-un ham fix "la purtator".
Insa discurile cele cu 40 de dinti tot nu le-am putut ascuti sa si taie,deci astept pareri.
Am si cu 3 dinti,dar la pietre poate ramin fara vreo 2-3...din gura.
Alte neplaceri,butonul din palma neapasat corect si rupt tragaciul (partea lunga care trage de cablu),desfacut "pistolul" si modificat,adica pus acceleratia pe directa pe tragaci(l-am prelungit interior cu lemn,surub si ata din cea care taie mana daca vrei sa o rupi) si eliminat butonul din palma si cel de blocaj acceleratie la pornire.
Acum pornire numai cu soc.In rest benzina si oloi (19ml/juma de litru)

#2671
sandel1

sandel1

    Avat de 4 kg/75 cm. Ultimul, balastierele usl au distrus râul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,094
  • Înscris: 24.02.2011

 alexbjorg, on 25 iunie 2013 - 18:03, said:

Sincer,si eu ma asteptam sa fie Straus-ul cumva,un pic mai tare,dar e buna si asa,consum juma de litru pe ora,acea chinga din cutie transformata "la mana" intr-un ham fix "la purtator".

Daca vrei si poti, pune o poza cu motocoasa ta (motorul mai ales) ca am eu o banuiala...
Mie mi-au pus ham ca lumea cu platosa (de plastic).
Ce folositi ca protectie pentru fata?
Eu am "montat" viziera din plasa de sarma pe cozorocul rigid al unei sepci si n-am treaba.

Edited by sandel1, 25 June 2013 - 21:27.


#2672
alexbjorg

alexbjorg

    Who cares?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,143
  • Înscris: 10.10.2007
Am sa incerc mai spre dupa-masa,momentan sint la Cluj (mici necazuri cu somajul,bani virati in alt cont).Dar cu motorul ai putea fi un pic mai explicit (de curiozitate).Straus-ul ii din cel verde.

#2673
sandel1

sandel1

    Avat de 4 kg/75 cm. Ultimul, balastierele usl au distrus râul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,094
  • Înscris: 24.02.2011
Aha, model nou.
Pai am fost un pic mirat cand ai zis ca te asteptai la mai multa putere...

#2674
beku111

beku111

    Membru legendar

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,452
  • Înscris: 06.12.2012
''Ce mai fac ''coasele '' voastre pe caldura asta  ca a mea gafaie si nu mai trage iar daca as incerca sa prajesc ceva pe ea as reusi  !    Anul trecut parca nu a facut asa .........''

Care ar fi simptomele uzurii la cuiul pontou . De ceva timp am vazut ca in spatele carburatorului (la suruburile de reglaj ) este benzina scursa . De unde ? Nu stiu exact deoarece este peste tot. Nu e multa , ca sa poata sa se scurga in picauri pe rezervor dar eu sunt mai tipicar de fel si pe langa asta am vazut ca parca consuma mai mult (poate e doar in mintea mea ) . Ca sa nu mai zic de incalzire . O parere ceva.......

#2675
vcristi

vcristi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 419
  • Înscris: 10.01.2010
Va salut pe toti posesorii de motocoase si sa va impartasesc si eu problemele mele  am o motocositoare matrix se numeste care este foarte buna daca nu prea o folosesti, daca da incepe sa faca figuri si anume: are tija din doua bucati si de ceva vreme la imbinare a inceput sa se incalzeasca foarte tare, demaroul este destul de fragil si se rupe des, am mai cumparat doua dar fara nici un folos fiind la fel de slabe si sunt nevoit sa fac tot felul de improvizatii, suruburile de fixare la imbinarea tubului prin care este axul au largit gaurile si la fel sunt nevoit sa fac tot felul de improvizatii pentru a nu se imprastia,  pozitia motorului in timpul functionarii fiind cam cu 90 de grade fata de pozitia normala, busonul de la rezervor nu se mai inchide bine si curge benzina si altele mai marunte pe care nu le mai pun. As fi recunoscator daca cineva a mai avut astfel de probleme si le-a rezolvat mi-ar impartasi experienta lui.  Si asa ca un P.S. sunt multe vorbe de duh pe care romanul le-a spus in situatii din astea dar prefer sa nu le spun aici, mai bine spun la bani putini nici pretentii sa nu ai.

#2676
beku111

beku111

    Membru legendar

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,452
  • Înscris: 06.12.2012
Ce te-as putea sfatui e sa o rupi pe genunchi ! Cumpara una ''mai de firma'' nu de alta dar pt. ca sa nu mai ajungi aici + ca o sa-ti prelungeasca zilele mancate de nervi in ultima vreme !

#2677
nelucroitoru

nelucroitoru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 904
  • Înscris: 06.06.2012

 vcristi, on 28 iunie 2013 - 09:00, said:

Va salut pe toti posesorii de motocoase si sa va impartasesc si eu problemele mele  am o motocositoare matrix se numeste care este foarte buna daca nu prea o folosesti, daca da incepe sa faca figuri si anume: are tija din doua bucati si de ceva vreme la imbinare a inceput sa se incalzeasca foarte tare, demaroul este destul de fragil si se rupe des, am mai cumparat doua dar fara nici un folos fiind la fel de slabe si sunt nevoit sa fac tot felul de improvizatii, suruburile de fixare la imbinarea tubului prin care este axul au largit gaurile si la fel sunt nevoit sa fac tot felul de improvizatii pentru a nu se imprastia,  pozitia motorului in timpul functionarii fiind cam cu 90 de grade fata de pozitia normala, busonul de la rezervor nu se mai inchide bine si curge benzina si altele mai marunte pe care nu le mai pun. As fi recunoscator daca cineva a mai avut astfel de probleme si le-a rezolvat mi-ar impartasi experienta lui.  Si asa ca un P.S. sunt multe vorbe de duh pe care romanul le-a spus in situatii din astea dar prefer sa nu le spun aici, mai bine spun la bani putini nici pretentii sa nu ai.
Vcristi , nu ai ce sa i-i faci mai mult decat improvizatii . Domnii de la matrix vand numai lucruri foarte proaste ...eu am de la dansii un abricht si la fel ca si tine am numai probleme . M-ai trage si tu de motocoasa cat mai merge si apoi ia-ti una mai de Doamne ajuta . Eu asa am procedat iar acum cand tin in mana o motocoasa profesionala pot sa i-ti spun ca nu regreti banii ce i-i dai pe dansa . Si ce mandru o sa fii , plus ca e si o investitie pentru multi ani . Cele bune si spor la treaba

#2678
ccf_cristi

ccf_cristi

    Asa si?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,503
  • Înscris: 13.10.2010
Un sfat, va rog, pentru achizitionarea unei motocoase care sa coste ~450lei(in functie de cate beri beau) si sa aiba in dotare, la cumparare si discul pentru taiere arbusti!
O folosesc de 2-3 ori pe an pentru o suprafata de ~2.000mp, iarba nu o dau la animale(am aflat ca daca o tai cu motocoasa nu pun gura pe ea).
Am fost la Ruris, dar au niste scoruri care m-au speriat....la Bricostore era ceva, ceva, un no-name mai exact, dar fara sa stiu o parere nu cumpar....la Baumax era un Ruris dar m-a dezamagit la plastice si cam atat...
Ma intereseaza ca serviceul sa fie in Ploiesti sau pe langa si de comandat se poate sa fie si online.
Multumesc.

LE Sa aiba ham. :)

Edited by ccf_cristi, 29 June 2013 - 16:39.


#2679
willrock252000

willrock252000

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,327
  • Înscris: 25.02.2011
La banii astia poti lua stern,budget din Praktiker,strauss ...eu am un stern luat de vreo luna are ham,cutit iarba,cutit defrisat,cap fir ...dar si carburatorul dereglat :)) nu am mai avut timp sa ma ocup ...in rest nu am avut alte probleme...cum spunea un coleg pe forum la bani putinI calitate la fel,insa daca ai grija iti faci treaba si cu una mai ieftina,rabdare si tutun iti trebuie ;)


#2680
beku111

beku111

    Membru legendar

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,452
  • Înscris: 06.12.2012

 ccf_cristi, on 29 iunie 2013 - 16:27, said:

(am aflat ca daca o tai cu motocoasa nu pun gura pe ea).


Asta doar daca tai cu cutitul si o toaca , o aduni f greu . Dar daca dai cu panze o face brazda ca si la ''manuala'' ! Nu inteleg de unde ideea ca nu o poti da la animale pe cea taiata cu moto . :|

#2681
xx-04-xxx

xx-04-xxx

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 10.05.2012

 ccf_cristi, on 29 iunie 2013 - 16:27, said:

Un sfat, va rog, pentru achizitionarea unei motocoase care sa coste ~450lei(in functie de cate beri beau) si sa aiba in dotare, la cumparare si discul pentru taiere arbusti!
O folosesc de 2-3 ori pe an pentru o suprafata de ~2.000mp, iarba nu o dau la animale(am aflat ca daca o tai cu motocoasa nu pun gura pe ea).
Am fost la Ruris, dar au niste scoruri care m-au speriat....la Bricostore era ceva, ceva, un no-name mai exact, dar fara sa stiu o parere nu cumpar....la Baumax era un Ruris dar m-a dezamagit la plastice si cam atat...
Ma intereseaza ca serviceul sa fie in Ploiesti sau pe langa si de comandat se poate sa fie si online.
Multumesc.

LE Sa aiba ham. Posted Image

si eu as recomanda tot un stern....daca intri la ei pe site ai sa vezi ca au un model (parca ultimul scos de ei) de 2,1 cai (care il am si eu si pot sa zic ca sunt destul de multumit) si este la 450 lei(eu cu atat am luat-o).......tu decizi

#2682
ccf_cristi

ccf_cristi

    Asa si?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,503
  • Înscris: 13.10.2010
Am studiat recomandarile si va multumesc pentru ele si pot sa zic ca ma atrage acel stern pentru cei 2.1 cp comparativ cu budget care are ~1cp. Saptamana viitoare am sa dau o fuga si pana in Praktiker sa vad ce au si ei pe acolo...poate vad acel stern pe viu. Daca nu plasez comanda online. :)

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate