Semanatul si repicatul
Last Updated: Apr 24 2024 17:11, Started by
trestie-de-balta
, Jan 18 2010 21:52
·
47
#8371
Posted 22 February 2016 - 19:50
Inca nu, azi a pus Meganu pe curier noul termostat deci maine, sau poimaine ar trebui sa se rezolve.
|
#8372
Posted 22 February 2016 - 19:58
sa ma amestec si eu mai amarastean printre miile de seminte
pus si eu in solutie cu atonik (1/2000) 10 de ardei mar, 20 de aragoane si 25 de kaptur. am notat ca tre tinute 8 ore in solutie. e bai daca stau mai mult ? ca am doua variante. 8 ore e cand se trezeste strumful sa manance, sau maine niata. cand iara se trezeste sa manance. |
#8373
Posted 22 February 2016 - 20:47
Daniel, trebuia sa fi pus tavile, dupa ce ai repicat, direct pe sol, era mai racoare si nu se mai pleosteau, dupa care mai pe seara le ridicai iar pe masa, sau in rep. De obicei se repica dupa amiaza sau in zilele cu nori, tocmai pt a preintimpina pleostirea lor, sensibile fiind mai mult rosiile si vinata. Ca sa nu se mai paleasca le poti si umbri cu ceva, plasa sau altceva.Daca apuca sa se paleasca o iau mai greu din loc.Sau in timp ce repici, pe cele deja repicate, le poti stropi, pulveriza cu apa pe ele.
|
#8374
Posted 22 February 2016 - 20:58
Achime
O solutie de avarie in acest moment si de permanenta in sezonul urmator. Attached Files |
#8375
Posted 22 February 2016 - 21:53
la ora 14 , astazi . folie dubla si cu o aerisire pe capat deschisa:)))) . arata bine . l am scos afara si arata 16.
Attached Files |
#8376
Posted 23 February 2016 - 08:12
victoras, fibra de cocos gasesti la noi cu 19 ron +tva, adica adica 4,22 euro +tva. daca de tva poti sa scapi, rezulta ca ai putea sa vinzi cu 4,22 euro. scade cam 20% comisionul distribuitorilor si vezi daca ramai cu ceva. la cat vrei tu sa vinzi, nu cred ca te scoti. fina chestia cu camataria.
Edited by enatudar, 23 February 2016 - 08:13. |
#8377
Posted 23 February 2016 - 09:50
merci Radu !
pune un link cu un vanzator d'asta, aproape de Cluj-Napoca ! ... fibra de cocos, perlit (vermiculit) si humus de rame, compun substratul suprem, ptr rasadnita ! ... pe urma este un substrat organic bunicel ptr cultivul hidroponic ! Edited by abubue, 23 February 2016 - 09:55. |
#8378
Posted 23 February 2016 - 11:09
victor, am fost putin incomplet. 70 l e la 4,22 euro+ tva. cel de 11 l este 0,8 euro +tva.
uite su link : http://www.magazinul...le/neopeat.html |
#8379
Posted 23 February 2016 - 11:33
merci ! ...
"iese" la 5,5 EUR, caramida de 70 litri ! ... ar ajunge ptr 10-12 plante de tomate, cultivate hidroponic ! ... 0,5 EUR/planta ! ... acceptabil, daca scoti o productie de cel putin 6-8 kg pe planta ! ... Edited by abubue, 23 February 2016 - 11:36. |
#8380
Posted 23 February 2016 - 12:09
Sa radem putin
Am fost 5 zile plecat de langa semintele de rosii dupa inca vreo 4 dupa ce le semanasem. Nu au avut lumina a fost si cald, au rezultat niste betze albe de mai mare frumusetea! ASA NU! Attached Files |
|
#8381
Posted 23 February 2016 - 12:11
Balerine cu acte in regula!
Pe vreun pervaz la soare, sigur au stat! Turba era uscata dupa 5 zile? |
#8382
Posted 23 February 2016 - 12:22
Nu au stat la pervaz pt ca nu am loc acolo, au stat ridicate la 2m si erau aplecate dupa lumina care venea de mai jos.
Nu era uscat, le-am lasat cu apa in tava lor, cat de cat. Vegetarienii mananca legume pentru ca urasc plantele, nu pentru ca vor sa salveze animalele! Nu ca as fi unul... |
#8383
Posted 23 February 2016 - 16:03
pg-soare, on 23 februarie 2016 - 12:22, said:
Vegetarienii mananca legume pentru ca urasc plantele, nu pentru ca vor sa salveze animalele! .... tomatelor tale aplica-le legea: "ce nu te omoara, te face mai puternic" ! ... ingroapa-le cu grija, in turba ! ... pana la cotiledoane ! ... o sa vezi ce faine se fac ! ...unele din ele ! Edited by abubue, 23 February 2016 - 16:06. |
#8384
Posted 23 February 2016 - 16:17
#8385
Posted 23 February 2016 - 18:57
Mare atenție la tarhonul înmulțit prin semințe. Rezultatul la mine nu a fost mulțumitor, gust slab iar aroma scăzut calificativ . Am adus un mănunchi de tarhon unei colege de muncă ( etnică unguroaică) să -şi exprime părerea. Mi-a zis că este unul mai puțin aromat, rusesc, iar cel cu gust şi aromă pe care îl păstrează din copilărie de la bunica ei este cu totul altceva.Întruna din vizite pe meleagurile dumneaiei, CV, mi-a adus un ghiveci cu tarhon care se înmulțeste prin despărțirea tufei, marcotaj...Este cu totul altceva față de cel obținut de mine prin semințe....
|
|
#8386
Posted 23 February 2016 - 19:04
Ala e tarhonul adevarat, 'frantzozesc'!, nu rusesc...
|
#8387
Posted 23 February 2016 - 19:05
Este fix diferenta dintre tarhonul rusesc si cel frantuzesc.
Primul se inmulteste prin seminte si e mai slab aromat, al doilea numai vegetativ si este mai aromat. Problema este ca trebuie sa ai tarhonul frantuzesc in curte; din el se fac butasi in fiecare an. |
#8388
Posted 23 February 2016 - 19:15
Pentru ca nu.mi placea deloc cum evolueaza rosiile atacate de micile ganganii, chiar daca am anihilat o mare parte din ele , azi le.am schimbat culcusul , si pt ca nu mai dispuneam de loc le.am pus in niste lighenase , asta dupa ce le.am luat pe fiecare in parte si le.am spalat radacina de frica sa nu ramana ganganii sau oua pe ele , nu stiu daca am procedat bine ( la care am pus un strat generos de pietre pe fund , deoarece nu au gauri ) si le.am mutat la mai racoare , acum ce vor ele sa faca ! Oricum la 2 ore dupa transplantare arata bine , zic eu !
IMG_20160223_173951.jpg 169.03K
31 downloads
IMG_20160223_174012.jpg 276.77K
35 downloads
IMG_20160223_174016.jpg 237.63K
31 downloads
IMG_20160223_174021.jpg 164.49K
32 downloads
Si am mai plantat o tura de rosii : big beef, optima , aphen si unele bulgaresti stara mechta IMG_20160223_173910.jpg 246.18K 33 downloads. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users