Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

Costa del Sol

- - - - -
  • Please log in to reply
1006 replies to this topic

#973
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,630
  • Înscris: 12.12.2006
Daca inchiriezi masina va trebui sa ai cazari cu parcare, adica sa te cazezi mai departe de centru sau sa platesti aprox 20 euro pe noapte parcarea.

Trenul nu e scump, doar cel de mare viteza este mai scump (ex Madrid-Sevilla).

#974
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,857
  • Înscris: 04.07.2010

View Postgiuliani, on 09 august 2019 - 08:09, said:

... as renunta la vizita Alcazar de Sevilla, as vizita acolo doar catedrala, plaza de Espana si in restul timpului m-as plimba prin oras.

Şi nu ai vizita Museo de Bellas Artes ? E "must-see".
Mie îmi pare rău că nu am avut timp de el, dar eram cu autocarul şi muzeul e mai departe de zona catedralei şi a alcazarului.
Aaa, apropo, când am fost noi era coadă la intrarea la Alcazar, nu la catedrală.


Sănătate şi tcb !

#975
blue_c

blue_c

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 236
  • Înscris: 31.10.2008

View Postmdt, on 09 august 2019 - 16:06, said:

Daca inchiriezi masina va trebui sa ai cazari cu parcare, adica sa te cazezi mai departe de centru sau sa platesti aprox 20 euro pe noapte parcarea.

Trenul nu e scump, doar cel de mare viteza este mai scump (ex Madrid-Sevilla).

Am cautat cazari cu parcare inclusa si gratuita, voi face niste simulari la tren si autobuz pt preturi ca sa vad daca sunt diferente mari, oricum cu masina as castiga timp.

#976
bozomic

bozomic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 824
  • Înscris: 27.02.2008
Marbella

Attached Files



#977
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,857
  • Înscris: 04.07.2010

View Postblue_c, on 09 august 2019 - 22:31, said:

... oricum cu masina as castiga timp.

Exact ! Cu alte mijloace de locomoţie o să păţeşti ca mine în 2012, când mi-am blestemat zilele că mi-am lăsat acasă carnetul de conducere. Maşina e sfântă, chiar dacă ai ieşi mai scump ca bani. Timpul e mai important.


Sănătate şi tcb !

#978
Aprilia

Aprilia

    Forumist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,846
  • Înscris: 03.11.2005

View Postblue_c, on 09 august 2019 - 15:47, said:

In Sevilia ma gandeam sa stam 3 nopti (avem 9 in total), vad ca orasul e mare si cu multe atractii, de asemenea de aici as merge catre Cordoba fara sa mai innoptam sau in drum spre Sevilia sa ne oprim o zi in Cordoba.
In Granada si eu ma gandesc ca este putin 1 zi pt ca, asa cum zici si tu, doar Alhambra ti-o ocupa toata...as zice 2 nopti. Am intrat pe siteul palatului si perioada maxima in care se pot cumpara biletele este 3 luni, deci am timp.
Din Sevilia ne vom opri in Ronda, as mai vrea si Setenil de la Bodegas si Caminito, deci as mai avea 4 nopti si cazarea ultima ar trebui sa fie in zona Marbella-Fuengirola-Malaga.
Cu trenul o sa iesi mai scump, inchiriaza-ti masina. Iti recomand si Niza Cars, am inchiriat de multe ori de la ei si eu si prietenii si am fost foarte multumiti.

Cordoba in drum spre Sevilla nu cred ca e o idee buna, iti trebuie o zi intreaga pentru Cordoba - nu e doar mezquita de vazut,  Casa de Sefarad e impresionanta, mai ales daca faci o vizita cu ghid, care are inclus si un moment muzical live, Casa Andalusi e o minunatie si ea.

Sevilla minim doua zile, sa nu fii pe goana. Granada o zi in care vezi Alhambra si Catedrala sau doua zile sa mai vezi si altceva. Ronda o zi, nu rata Casa Don Bosco. Setenil de la Bodegas o juma de zi e destul. Caminito del Rey e complicat de organizat, traseul e scurt, insa asteptarea e destul de lunga si depinde cum iei biletele, fiindca majoritatea se vand la agentii, care au excursii de o zi.
In Fuengirola n-ai ce sa vezi, in Marbella as zice ca promenada cu statuile lui Dali si nimic altceva, mai ales dupa ce ai fost la Ronda si in zonele vechi din celelalte orase andaluze.

Daca ai timp, aproape de Ronda e o pestera rupestra (Cueva de la Pileta) care merita vizitata, daca sunteti bine incaltati, fiindca de unde lasi masina e o poteca pana la intrare si in pestera nu e super amenajat. Vezi care sunt orele de vizitare, sunt cateva intrari pe zi, doar cu ghid.

Tot asa, daca ai timp, Mijas Pueblo, la 15 min de Fuengirola, are un muzeu grozav, intr-o casa tipic andaluza, in care poti sa vezi cum se traia in Spania, inclusiv o camera ascunsa in care a stat ascuns primarul pe vremea lui Franco , iar in plus au un parc cu o priveliste incredibila, vezi toata coasta de sus de pe deal.

#979
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007
Eu m-am cazat in Malaga chiar in centru, nu aveam parcare. Pe un drum pana la sevilla am platit 20/pers/sens, deci 80€ in total, la Cordoba tot vreo 80-100€ in total, pt Ronda vreo 40€ dus intors cu busul...in total au fost vreo 200€ date pe transport. Cu masina plateam peste 250€ doar inchiariatul, plus parcari, plus carburant. Am facut un calcul la final si stiu ca am iesit pe plus cu minim 100€ folosind doar transportul in comun.
In plus, ce m-a impresionat a fost ca trenul e mai rapid decat masina in Spania, adica un Malaga-Cordoba il faci in 1h cu trenul si in 2h cu masina, aici daca mai iei si marja de eroare cu gasire parcare, ambuteiaje pe drum s-ar putea sa iesi si mai prost.

View PostOvidiuNS, on 10 august 2019 - 23:10, said:

Exact ! Cu alte mijloace de locomoţie o să păţeşti ca mine în 2012, când mi-am blestemat zilele că mi-am lăsat acasă carnetul de conducere. Maşina e sfântă, chiar dacă ai ieşi mai scump ca bani. Timpul e mai important.


Sănătate şi tcb !


In Andaluzia daca vrei sa vizitezi orasele mari cu masina ai nevoie de mult mai mult timp decat cu trenul. Un Malaga-Cordoba cu masina e dublu ca timp decat aceeasi ruta cu trenul.

Edited by giuliani, 12 August 2019 - 08:00.


#980
esaob13

esaob13

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 197
  • Înscris: 27.04.2012
pe Costa del Sol  daca se merge vara, in plin sezon e f aglomerat , in special britanici , nordici, nemti si mai putin rusi si romani...si f cald . este un aspect care trebuie avut in vedere.
pentru un sejur combinat gen plaja si vizitat  Sevilla-Cordoba-Granada- Malaga -Gibraltar sunt necesare cel putin 14 nopti de cazare.
depinde unde te cazezi eu pt vizitat as recomanda ca baza sa fie in Malaga unde este o plaja f ok si de acolo cu trenul sepoate ajunge relativ repede si ieftin in toate orasele mentionate. pt Gibraltar recomand sa se ia o excursie organizata pt ca e mult mai comod . transport cu autocar dupa care preluarea cu microbuze si turul complet. cu ghid e mai ok. parerea mea.
varianta cu masina inchiriata desi pare ca da o autonomie mai mare , in plin sezon poate fi o belea. locuri de parcare putine, trafic f aglomerat pe autostrada... tot tacamul.
transportul in comun este f bine pus la punct cu trenul sau autocarele, desi recomand trenul.
pt Alhambra recomand ca biletele sa fie luate din timp .
si in plin sezon preturile sunt cam piperate la orice...

#981
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,857
  • Înscris: 04.07.2010
Eu zic să excludem din start lunile de vară, nu te duci pentru vizite pe Costa del Sol atunci când e aglomerat.
De asemenea, tot din start eu exclud Cordoba vizitată de pe Costa del Sol. Acest minunat oraş se încadrează mai bine la a fi vizitat având cazarea în altă parte (de exemplu în Sevilla). De altfel, în 2012 nici nu am mers în excursia la Cordoba, aşa cum am şi scris atunci pe topic. Chiar şi Sevilla ar fi meritat lăsată pe alt sejur, cu baza chiar acolo, dar tentaţia a fost prea mare şi eram şi cu tata, care avea 81 de ani şi nu ar mai avut altă şansă.

Despre partea financiară am şi spus că e posibil să ieşi mai ieftin cu mijloacele de transport în comun. Însă să ne gândim la timpul câştigat avînd maşină la dispoziţie, nu la bani fizic (deşi există celebra zicală "time is money"). Pentru oraşele mari trebuie planificate la sânge orele de transport, fiindcă trenurile şi autobuzele sunt rare, nu poţi avea libertatea pe care o ai cu maşina.Nu mai vorbim de bilete, pe care ar trebui să le cumperi din timp pentru a beneficia de toate reducerile.
Ce contează că drumul în sine durează mai puţin cu trenul, nu aşa se calculează, ci de la locul în care te afli până la obiectivul turistic şi apoi până la următorul loc unde vrei să ajungi. Totdeauna ajungi mai repede cu maşina dacă gândim în felul acesta. Ar trebui să planifici perfect totul ca să fie eficient cu mijloacele de transport în comun, şi de cele mai multe ori tot va fi mai rapid cu maşina, fiindcă altfel eşti dependent de orare. Să ne gândim la timpii de aşteptare şi la timpul pierdut seara. Cu maşina te poţi întoarce la cazare şi la 3 noaptea, cu autobuzele sau cu trenul în general nu.

În ce priveşte Costa del Sol propriuzisă, am povestit în detaliu cât timp am pierdut cu autobuzele ce circulă pe coastă, cu autobuzul L2, cu greva de 24 de ore a şoferilor etc. Am mai spus, mi-am blestemat zilele că nu am avut cum să beneficiez de maşină.

Dacă ar fi vorba de Roma, Madrid, sau Londra, atunci ar fi cu totul altceva, acolo clar e de preferat transportul în comun, pentru că vizitele se desfăşoară în oraş şi în împrejurimile lui, dar pe Costa del Sol e cu totul altceva, distanţele sunt altele şi orarele limitate fac ca transportul în comun să nu se ridice la eficienţa maşinii mici. Poate alţii se descurcă mai bine decât mine, ceea ce mi-e greu de crezut, totuşi mie mi-a lipsit enorm maşina. Punct !

Giuliani, dragule, nu ai răspuns, ai vizita Muzeul de artă sau nu ?


Sănătate şi toate cele bune !

Edited by OvidiuNS, 12 August 2019 - 09:26.


#982
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

View PostOvidiuNS, on 12 august 2019 - 09:19, said:

Giuliani, dragule, nu ai răspuns, ai vizita Muzeul de artă sau nu ?

Nu am vizitat muzeul de arta din Sevilla.

#983
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,857
  • Înscris: 04.07.2010
Am înţeles de la început că nu l-ai vizitat, eu te întrebasem altceva. Spuneai ce ai face data viitoare în Sevilla, de acolo a plecat întrebarea, fiindcă nu ai zis nimic de o posibilă vizită a muzeului.

În ghidul Mic--lin Museo de Bellas Artes este descris ca un mare muzeu al lumii, din schiţă se vede că sunt multe săli pe două etaje într-un palat imens, comparabil cu alte mari palate ce găzduiesc muzee de artă. Iar picturile vechilor mari maeştri îl fac un "must-see" al Sevillei.

În cadrul sejurului pe care îl am planificat cu baza de cazare în Sevilla, acest muzeu e printre priorităţi. Şi după cum am observat, sunt convins că dacă ai studia un pic l-ai include şi tu pe lista ta de obiective de văzut dacă mai ajungi pe acolo.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 12 August 2019 - 11:28.


#984
fabian23

fabian23

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,608
  • Înscris: 06.03.2005

View PostOvidiuNS, on 12 august 2019 - 09:19, said:

...Pentru oraşele mari trebuie planificate la sânge orele de transport, fiindcă trenurile şi autobuzele sunt rare, ...

Nu stiu ce intelegi tu prin orase mari. Dar alea' la care ma gandesc eu din "Espana", trenurile si autobuzele pleaca la intervale scurte de timp in toate directiile.

Edited by fabian23, 11 September 2019 - 10:40.


#985
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,857
  • Înscris: 04.07.2010
Era vorba de legăturile dintre oraşele principale ce se pot vizita de pe Costa del Sol (Malaga, Antequera, Ronda  Sevilla, Granada etc.). Fără maşină pierzi prea mult timp dacă nu ştii orele exacte (şi chiar şi atunci, fiindcă nu se respectă totdeauna).


Sănătate şi toate cele bune !

#986
blue_c

blue_c

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 236
  • Înscris: 31.10.2008
Am reusit sa fac vacanta in Andaluzia programata anul trecut, cine doreste informatii shoot!
A fost cald, superb si fara aglomeratia turistilor.

#987
o_dor

o_dor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,706
  • Înscris: 28.06.2007
<blue_c>, va rog! Cat mai multe informatii! Nu omiteti nimic!


Si noi am avut planificata in iunie 2020 o excursie la Malaga, care nu s-a mai putut face. Am recuperat imediat si integral banii pentru cazare si de-abia anul acesta costul avionului (in alte bilete Franta - Romania).

In 2019 am fost - intr-o formula frumoasa - sate albe (cu o masina de la malagacar) + Sevilla + Cordoba + Malaga (Alsa) si mai doream o vacanta la Malaga in 2020.



<OvidiuNS>, Alsa respecta orarul programat, nu mai este ca acum 10 ani. Masina de la malagacar si autobuze Alsa au fost formula pentru noi. 2 persoane. Am predat masina dupa o saptamana de sate albe si restul excursiei s-a bazat pe autobuzele Alsa. La minut! Poate voi reusi sa va povestesc si Andaluzia 2019 vreodata sau, cel putin, o schita de traseu.

#988
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,630
  • Înscris: 12.12.2006
Da, ar fi interesanta o schita de traseu mai ales ca eu incerc sa-mi conving sotul sa mai mergem in Andaluzia desi am mai fost de doua ori 😊. As mai merge iarna. (La plimbat nu la plaja)

Edited by mdt, 29 July 2021 - 20:33.


#989
o_dor

o_dor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,706
  • Înscris: 28.06.2007
2019 + 2021 sigur il vor face sa-si doresca sa revada Andaluzia

#990
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,550
  • Înscris: 14.04.2008
Si pe mine ma intereseaza! 🙂

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate