Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)
 

E sau nu trucata lovitura lui Basescu?

- - - - -
  • Please log in to reply
147 replies to this topic

#55
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
Eu am o singura intrebare la cei de la Realitatea: daca au originalul si aici ma refer la captura originala de pe caseta, adica DV-ul, nu ni-l da si noua sa-l bagam putin in DvSubMaker? Nu ca m-ar interesa sa fac vreo subtitrare cu data si ora, nici macar nu ma intereseaza daca era camera reglata corespunzator ca data si ora ci ma intereseaza cursivitatea frame-urilor si a informatiilor continute. Stiti ca informatiile din datacode se modifica la o eventuala editare chiar si a unui frame. Daca in schimb nu editezi nimic ci faci doar un simplu cut cu bucata care te intereseaza nu se pierde nimic. Asta e valabil in Premiere pro in care lucrez eu, nu stiu cum e in alte softuri.
Cred ca sunt primul care m-am gandit la chestia asta. Voi ce spuneti?

#56
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,381
  • Înscris: 01.12.2001
M-am gandit la DVdate dar in mod sigur nu au originalul.
Tot ce s-a dat pe TV a fost editat: zoom, blur pe copil, cerculete si sageti, etc. facute de televiziuni.
Cine l-a trimis putea f simplu sa trimita o captura comprimata si nu mai erau toate informatiile acolo.

#57
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
Tocmai de asta intrebarea mea era "adresata" celor de la Realitatea pentru ca se laudau ca au originalul. Sau si la ei specilistii considera original o copie editata si compresata?

#58
ozzyboy

ozzyboy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,377
  • Înscris: 16.01.2007
vgabi sunt de acord cu tn. Cu toate ca sunt convins ca cineva care stapaneste 100% After Effect sau Final Cut pro, poate realiza un trucaj, insa detectabil doar ce cei care de asemenea stapanesc fb softul respectiv. Doar ca aici prea multe se leaga si nu  prea arata a fi trucat

 vgabi, on 28th November 2009, 10:56, said:

Lumea trebuie să țină cont de mai multe lucruri.
1. Reacțiile oamenilor care nu pot fi editate (priviri, întoarceri de cap, etc), ele se văd clar în film.
2. Mă miră faptul că la toate televiziunile se dicută cu tot felul de experți numai cu editorii de imagine nu.
......

Simplu, din 2 motive:
1. Ori nu au  avut filmarea,
2. Ori au asteptat exact momentul asta, adica alegerile 2009. Cum s-ar zice, au  pastrat asul in maneca.

 iulianbadiu, on 29th November 2009, 10:16, said:

Si crezi ca Patriciu nu are bani ca sa ''comande'' un material video direct la ''taticii'' trucajelor.D.p.d.v tehnic este ff.greu de dovedit ceva,pt. ca analiza frame-urilor se face pe materialul ''clientului'' , in toate versiunile postate pe net(cu umbra sau fara umbra pe chelia lui Base) fata pustiului e blurata . Ramane intrebarea pur umana,de ce a aparut acum dupa aproape 5 ani,si nu atunci,cand Nastase isi vindea si un rinichi ca sa aiba ceva palpabil contra candidatului sau?


@dady...o cu siguranta data code se modifica, insa crezi ca la nivelul asta, nu s-a gandit nimeni ca o sa se puna si intrebarea asta?...Eu Zic ca s-au  gandit si cred ca au creat "ilustrii" nostrii programatori un program de hack sa puna ei ce data code vroiau. Si nu cred ca vbesc S.F.-uri p'aici. Totul este posibil.

#59
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
La ce specialisti am vazut pe la televizor nu bag mana in foc ca s-au gandit toti.
Ce vrei, unui Porumboiu noroc ca-i da taica-su bani, iar de Mungiu si filmul lui de Oscar si-au batut joc. Asta ca sa aiba ce cheltui dinozauri ca Nicolaescu. Si cati alti tineri talentati mai sunt care asteapta sa culeaga, in cel mai norocos caz, firimiturile de pe urma dinozaurilor ca el?! Nu zic, a facut si filme bune candva, dar de-acum e senilitate sa afirmi ca acea secventa s-a filmat cu 2 camere.
Sorry de offtopic, dar n-am cum sa raman indiferent la asemenea aberatii.

#60
SuperDuper

SuperDuper

    Crushed

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,295
  • Înscris: 25.04.2006

 daddy, on 29th November 2009, 16:09, said:

Tocmai de asta intrebarea mea era "adresata" celor de la Realitatea pentru ca se laudau ca au originalul. Sau si la ei specilistii considera original o copie editata si compresata?
Lasa ca nu ti-o dau tie, din cate am citit, or sa fie obligati sa o dea organelor specializate in curand.

Edited by SuperDuper, 30 November 2009 - 03:22.


#61
atomi

atomi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 30.11.2009
Sper ca e inca up topicul asta
Mi-am creat cont special pentru a face remarci pe care nu le-am observat nicaieri pana acum.
Va rog sa aveti rabdare si sa analizati critic cele de mai jos si va multumesc anticipat.

In ultimele cadre ale filmului (descarcat din niste link-uri postate anterior tot aici) se vede cum privirea lui Basescu (in timp ce se ridica in picioare) e indreptata spre copil iar figura lui pare a fi zambitoare. Copilul se uita la el si rade.

Umbra care se aseaza pe partea de jos a fetei lui Basescu inainte de lovitura pare a veni din neant (apoi e acoperita de o umbra care se deplaseaza de la dreapta la stanga. Cand mana lui Basescu se retrage dupa lovitura umbra mobila se deplaseaza spre dreaptaa si dispare aparent tot in neant (intr-un  cadru e iar in celalalt dispare)

Spre inceputul miscarii de mana (atunci cand isi ia avant) intr-un cadru se vede o umbra triunghiulara (cu varful in reverul lui stang). In cadrul urmator in coltul stang al gurii apare o umbra aparent nelegata de forma triunghiulara si cu un grad de intunecime mult mai mare, care ulterior se intinde pe toata partea de jos a figurii. Umbra aceasta ramane constanta desi pe fata se perinda alte umbre mai putin intunecate

Deasemenea, in sustinerea ideii ca s-au scos frame-uri, mana lui basescu are nevoie de 3 cadre pentru a ajunge la fata copilului. La un ritm de 25 cadre/s asta inseamna aprox. 0.12 secunde pentru a face o miscare de cel putin 1/2 metri. ~4 m/s, 15 km/h. Nu viteza e cea care mi se pare suspecta ci acceleratia calculata Delta V/Delta T. Presupunand ca mana avea viteza maxima la momentul impactului 4m/s (si sperand ca mai tin minte formula acceleratiei - contraziceti-ma daca gresesc) rezulta (~4m/s)/0.12s=34m/s2 adica aproape 3.5 g (acceleratia gravitationala). Mi se pare o cifra cam mare pentru o miscare atat de ampla a mainii !

Din momentul in care mana lui Basescu ajunge (cu degetele intinse) la fata copilului si pana cand se stringe pumn dureaza 2 frame-uri (!) adica 0.08 s

Nu stiu sa upload-ez un filmulet aici. Dar e un experiment pe care il puteti face toti. Am tinut mana intredeschisa, am strins pumnul cat mai repede cu putinta si am filmat cu un Nokia 6300 (cu performante inferioare unei camere de 25 fps reali). Urmarind rezultatul am observat ca mi-au luat 3 frameuri la 29.976 fps (0.1 s). Asta e ceva mai repede decat miscarea de 0.5 metri a bratului lui Basescu si cu 0.02 s mai lent decat ii ia mainii lui Basescu sa se stranga pumn.

Mana ajunsa la fata copilului este cu degetele intinse. in frame-ul imediat urmator pumnul (deja aproape format) ia contact cu figura copilului dar acum exista o dunga neagra verticala lipita de partea din stanga a pumnului, intre acesta si fata copilului. Un frame mai tarziu pumnul e format si paraseste figura copilului.

Capul copilului pleaca de la o pozitie de ~15-20 grade cu verticala si ajunge la o pozitie de ~80 grade cu verticala in 4-5 frame-uri.

Puteti face un experiment. Filmati-va in timp ce tineti capul pe spate si il aduceti spre fata cat mai repede (invers este mult mai periculos). ATENTIE !! Este periculos si puteti se va provocati leziuni ale coloanei vertebrale cervicale!! Fara nici o gluma. Fac pariu ca aveti nevoie de cel putin 10 frame-uri la 25 fps.

Femeii ii ia pret de 6 frame-uri (0.24s) ca sa inceapa sa intoarca capul. Din cate stiu timpii de reactie pentru alergatorii olimpici la suta de metri este undeva in jur de 0.150 s, asta in conditiile in care fiecare fibra a corpului lor e in asteptarea pocnetului pistolului)

Interpretarea mea e urmatoarea: gestul este real. Basescu, golan cum e, i-a facut o "fenta" inofensiva pustiului, intr-un stil glumet si jucaus, joc in care copilul a intrat bucuros. Basescu insusi s-a distrat (fapt dovedit de zambetul ulterior si de privirea aruncata cu simpatie pustiului). Umbra mai intunecata i-a ascuns zambetul cu care a facut probabil intregul gest. Cateva frame-uri scoase au facut ca gestul sa para mai brutal. Nu imi este clar daca palma a fost cosmetizata intr-um pumn dar nu cred ca are importanta.

Evenimente pe care le vad imposibile:
- miscarea mainii in doar 0.12 s cu o acceleratie de ~3.5 g
- miscarea capului copilului de la 15 la 80 de grade cu verticala in doar ~0.2 s cu o acceleratie unghiulara (nu stiu cum se exprima exact) de ~300 grade/s (60/0.2s)
- formarea pumnului in doar 2 cadre (0.08s)
- aparitia din neant a umbrei mai intuncate de pe gura lui Basescu. Nu cred ca poate fi explicata de lipsa luminii datorata pozitiei capului pentru ca umbra este cu forma destul de regulata si de o intunecime mult mai mare decat restul pielii.
- reactia femeii in doar 0.24s

Nu cred ca mana a fost "rupta" si lipita la loc. Si nici nu cred ca are vreo importanta.

Va multumesc pentru rabdare si astept critici.

Ca un comentariu final: cred ca noi avem niste creiere formate de filmele de actiune americane si japoneze in care miscari nefiresti sunt la ordinea zilei. Daca nu am fi fost setati in felul asta ne-am fi dat seama imediat de nenaturaletea filmarii.

#62
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Interesant tot ce ai spus. Cu calculele matematice ne-ai ametit de tot. Erau bune niste screenshoturi ca sa fie mai usor de inteles ce spui tu acolo.
Cel mai corect verdict cred ca se poate da de unii membri de pe avsforum pe un material de calitate, chiar daca nu e original. Diferenta intre ei si "specialistii romani" din procuratura care vor primi "eventuala" caseta originala (nu cred ca mai exista asa ceva) este:
- vor da un verdict mult mai rapid
- nu va fi influentat politic (sper)
- daca vor raspunde numai cei care si-au facut un renume acolo in atatia ani, nimeni nu cred ca le vor contesta concluziile in cazul in care acestea sunt unanime.

Nu am cont acolo si nu e OK sa deschid un asemenea thread din primul post.

enjoy,
Mtz

#63
atomi

atomi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 30.11.2009
am gasit si un link cu timpul de reactie
Grafic timp reactie in functie de varsta si sex
Femeia (probabil peste 40 ani, sa zicem 40), ar avea cel mai bun timp de reactie de 0.24s (cat a rezultat din calcul pe care vi l-am prezentat). Totusi timpul de reactie depinde si de numarul de stimuli si de importanta (intensitatea) lor. Avand in vedere ca femeia era ocupata u expunerea problemei ei, fiind complet concentrata asupra lui Basescu, e imposibil de presupus ca ea ar fi putut avea cel mai bun timp de reactie pentru varsta ei la un eveniment neasteptat.

#64
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Putem fi niste genii. Problema noastra, a celor care prezentam diferite idei despre ceea ce s-a intamplat acolo, este ca suntem romani si putem fi acuzati ca tinem cu Basescu sau nu. Poate ca unii care au citit ce am scris eu, zic acuma ca tin cu Basescu. Nu are rost sa le spun ca nu tin cu nimeni pentru ca nu voi fi crezut cu adevarat.
Indiferent cu cine tin dintre candidati, nu am parte de cascavalul ce si-l impart ei acolo sus, asa ca nu vad de ce m-ar interesa ce fac ei.
Am spus toate astea, ca sa nu crezi ca nu dau doi bani pe ce spui tu, dar vei fi privit diferit in functie de partizanii politici.

In afara de solutia cu avsforum sau un alt forum care poate crea opinii obiective, metoda cea mai sigura ar fi fost aceea folosita in criminalistica prin care se re-creeaza locul faptei. Adica se folosesc niste personaje cu exact aceleasi trasaturi fizice si se reface toata scena la milimetru. Totul dureaza doar cateva ore, adica mult mai putin decat zecile de ore pierdute de analistii de la TV sau de noi, pe forum.

Asa ca Basescu daca e atat de sigur ca nu a lovit si cei din jurul sau sunt convinsi ca este un trucaj, ar fi trebuit sa ceara asta in primul rand. Faza ca cere caseta mi se pare doar o tergiversare.

enjoy,
Mtz

#65
atomi

atomi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 30.11.2009
Ai dreptate in tot ce spui. Sigur ca totul este intr-un final interpretat cum vrea unul sau celalalt. Singurul motiv pentru care m-am bagat si eu pe fir este pentru ca toata lumea a cerut si a oferit opinii obiective legate exclusiv de film si nu de vreun atasament politic. Daca vedeam vreo discutie de genul "ba du-te, nu vezi ca esti prost" nu m-ar fi interesat nici cat negru sub unghie.

Noapte buna (sau, ma rog, buna dimineata) :)

#66
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
Hmmm.
Ok, discut pe fisierul "filehost_RealitateaTV-s2-n0.ts" urcat de cineva si pus link mai sus.
1. Din momentul in care incepe sa se duca spre fata copilului pana atinge fata acestuia sunt 6 frane-uri (318-323 pe film 0000-0005 in pozele de mai jos).Asadar calcului tau si al multor altora se duce de rapa. Chiar daca ar fi durat 3 frame-uri era perfect posibil. O viteza de 15km/h si o acceleratie de 3,5g sunt perfect posibile. dar e inutila discutia pe acceleratie din mom ce sunt 6 frameuri.
2. Formarea "pumnului" se face intre frame-urile 323-326 (0005-0008) si tot nu este format dupa lovitura. Ba chiar in frame-ul 0005 degetele sunt deja indoite  S-a discutat si s-a ajuns la concluzia ca, daca e real, copilul a primit un dos de palma nu un pumn.
3. Deplasarea capului copilului se face pe parcursul a 10 frame-uri nu 4-5 cum sustii tu. (325- 334/0007-0016)

Nici nu mai are rost sa continui ca ar trebui sa atasez tot clipul numai in frameuri. Probabil ca ai vazut o alta inregistrare.

Raman la parerea ca singurul loc unde am dubii este pumnul pe fata, acela poate fi un fals. oricum nu vom afla niciodata. Offtopic, se vor da cu siguranta la fund si nu va avea loc niciun proces. Nu exista om politic nesantajabil. Iar noi vom ramane ca fraierii cu curiozitatea (cacofonie intentionata).

Later edit: cadrul 6 este de fapt cadrul 7 iar cadrul 7 este cadrul 4. O eroare la uploadarea pozelor.
Pentru capturi am folosit avidemux versiunea 2.5.1.

Attached Files


Edited by daddy, 30 November 2009 - 04:54.


#67
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Ordinea lor este aceasta: 683542 683543 683544 683545 683549 683546 683547 683550 683551 683552 683553 683554 683555 683556 683557 683558 683559
in functie de ID-ul pozei de pe softpedia.
Un scurt comentariu pe baza acestor poze: incepand cu poza 683549 incepe sa ii dispara o portiune din capul femeii, parca tocmai pentru a se vedea mai bine pumnul lui Basescu. Dar sa zicem ca aceasta teorie ar putea cadea deoarece imaginea fiind proasta, acolo de fapt era umbra si intrarea in cadru a manecii portocalii "lumineaza" zona respectiva.
Pe mine m-a pus pe ganduri de la inceput, cand nici nu ma gandeam ca voi studia imaginile chestia asta: pozitia "nenaturala, neanatomica" din poza 683552.
Si reconstituirea scenei respective cu personaje pe care am propus-o mai sus, tocmai asta ar fi confirmat sau infirmat.

enjoy,
Mtz

#68
atomi

atomi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 30.11.2009
Am rugamintea unei clarificari. Poate player-ul meu sare frame-uri (ma cam indoiesc). Mai jos aveti cele 4 frame-uri consecutive in care mana lui Basescu ajunge la fata copilului. Nu e vorba de contact sau nu, e vorba de distanta parcursa. intre 4 frameuri avem 0.12s (sunt 3 spatii a cate 0.04 s). Filmuletul are la mine 288 frame-uri (incluzand aici si trecerea la imaginea "zoom" care urmeaza) si ~11 s. La voi cum e?
As fi incercat cu deinterlace dar nu stiu daca e tehnic corect sa fac asta.

Urmeaza cele inca 2 frame-uri in care mana lui Basescu se strange intr-un pumn (incomplet dar chiar si asa, un pumn)

Daca veti observa filmul frame cu frame veti vedea ca m-am inselat in privinta femeii. Reactia ei (miscarea capului) incepe inca din acest ultim frame (al 6-lea al miscarii de brat si al cincilea "spatiu" de 0.04 s) asta inseamna ca reactia femeii apare in 0.2s, mai rapid decat timpul de reactie standard.

Criticile le astept in continuare iar lamuririle la fel.

PS: 288/25=11.52 s ceea ce corespunde cu rezultatul observatiilor (~11s si 288 frame-uri)

Attached Files


Edited by atomi, 30 November 2009 - 08:45.


#69
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
Pai daca punem la indoiala ce scriu ceilalti useri inseamna ca dam dovada de Lucian Blaga 2.
Eu n-am pus la indoiala ce ai vzut tu, ba chiar am spus: probabil ai vazut alta inregistrare.
Si chiar asa este daca ma uit bine pe capturi. Tu ai vazut o inregistrare de pe net iar eu o captura de la tv. Sau ce crezi, ca m-am apucat eu sa dublez poze si sa le urc aici? Ca sa fii credibil nu trebuie sa-i ametesti pe toti cu calcule f simple dar care numai tie iti par complicate si imposibile (mie nu pentru ca sunt doxa pana in gat de matematica) ci trebuie sa vii cu toate dovezile pe care le ai, adica sa spui ce film ai despicat, cu ce soft etc. Mai vrei o critica? Mai poftim una: ai facut toate calculele cu 3 frameuri si acum spui ca sunt 4 (sau 3 intervale, ceea ce este o imensa greseala sa nu iei frame-ul de plecare la calcule), luand distanta dintre mana lui Basescu si locul de contact de 1/2 metri. Ma uit in primul tau screen si daca acolo sunt 1/2 metri inseamna ca bratul lui Basescu + palma au 1.2 metri. Asta chiar mi se pare mult mai imposibil decat o acceleratie de 3.5 G. Ba chiar ai facut transformarea in G special ca lumea sa exclame:  "wow, 3,5g, asa de mult?!". Stati fratilor linistiti ca 3,5 G pe distante f scurte si intr-un timp f scurt e si la indemana unui copil de 2 ani la o miscare brusca. Si daca vrei sa discutam matematic si fizic (aici e vb mai mult de matematica) o asemenea acceleratie este greu sustenabila in timp tocmai datorita vitezelor extrem de mari la care ar trebui sa se ajunga, nefiind cazul aici unde viteza calculata pt 3 frame-uri si 1/2 metri este de 15 km/h, o viteza realista. Dar repet, nu e cazul chiar de astfel de valori pentru ca nu sunt 3 nici 4 ci 6 frame-uri.

Mai continui cu o observatie legata de inregistrarea pe care am studiat-o. Din frameurile de mai sus se observa o anumita "cadenta" a aparitiei mainii in diverse pozitii la anumite distante intre ele. La un moment dat, la final, apar 2 frame-uri care contin mana, unul chiar inainte de impact si altul chiar la impact. Acest lucru denota 3 posibilitati: ori ca pumnul a fost plantat ori ca acel contact a avut loc si s-a produs "franarea" cu ajutorul fetei copilului ori ca miscarea a fost incetinita chiar de Basescu tocmai ca sa nu-l loveasca. Eu inclin spre prima varianta, dar asta este exact cum spunea gunx mai sus, e un feeling personal (doar ca e de amator si nu de profesionist), altul poate veni sa spuna ca e din cauza contactului.

Edited by daddy, 30 November 2009 - 10:53.


#70
balauru_furios

balauru_furios

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,250
  • Înscris: 03.02.2004
Cum am mai spus, e o eroare de logica sa consideram filmul ca fiind singura proba.  Daca analizam filmul+reactia initiala a lui Basescu+marturia initiala a copilului nu mai poate exista nici 1% dubiu.

#71
xtremdriving

xtremdriving

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,327
  • Înscris: 18.06.2006

 balauru_furios, on 30th November 2009, 11:21, said:

Cum am mai spus, e o eroare de logica sa consideram filmul ca fiind singura proba.  Daca analizam filmul+reactia initiala a lui Basescu+marturia initiala a copilului nu mai poate exista nici 1% dubiu.
dap, reactia initiala a copilului e ca... rade. parerea mea ca pana nu avem materialul video original ca sa vedem toate detaliile, putem doar presupune...
Insa eu cred ca e o accelerare ca sa para lovitura mai puternica...

#72
Bogdanra

Bogdanra

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,064
  • Înscris: 08.08.2002
Salut. Am studiat cu mai multa atentie diferitele materiale si am ajuns la urmatoarele concluzii (la care au ajuns si cei de pe aici, parca):
1. nu e trucaj. Acea miscare s-a consumat cu adevarat (inca nu definesc miscare)
2. Acea miscare poate fi de doua feluri:
2a. intr-adevar un pumn (si mai departe trebuie altii sa explice atitudine, psihologie, nu intra in aria film)
2b. Un unghi ce permite exploatarea lui ca fiind pumn. Ma refer aici ca uneoi unghiul din care filmam poate sa ne creeze impresii... inclusiv de acceleratie, vietza...

Mergand mai departe pe solutia 2b pot constata ca intr-adevar un grup de oameni chiar martori pot sustine ca au vazut acel lucru, fara ca el sa se sfi intamplat la acea nuanta de gravitate.. GunX si nu numai aprecia ca poate fi si o miscare de tipul: bei pustiulica fii atent aici...si s afie o miscare "in sters".

daca era cu adevarat un pumn sau o palma agresiva cred ca nu trebuia s avina turul 2 sau alt eveniment, ci cred ca s-ar fi creat rumoare de atunci.

Dar sincer... desi la inceput spuneam ca este posibil sa fie trucaj in proportie de 90% studiind doar sursa youtube, ulterior mi-am schimbat parerea

Cam atat...restul sunt sp[eculatii

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate