Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...
 problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox
 Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani
 Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...
 

DTH in Romania

- - - - -
  • Please log in to reply
59 replies to this topic

#1
becali

becali

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,162
  • Înscris: 10.10.2003
Se stie ceva despre eventuala lansare a unui pachet digital de televiziune? (m-am saturat de cei de la cablu, prefer sa dau 10 - 15 Euro/luna decat sa urmaresc romantica si sa nu vad Telesport-ul)
Am intelesca exista 2 firme care au licenta (Magic si Adisam), dar nu a aparut inca nimic despre o eventuala lansare

#2
onyx

onyx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 929
  • Înscris: 12.10.2002
eu de cind mi-am pus SAT am renuntat la cablu. M-am saturat sa platesc gunoaielor de la UPC.

#3
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,172
  • Înscris: 05.05.2003
De 2 zile, nici eu nu mai am cablu (si nici cable internet)... sper sa ma obisnuiesc rapid cu noua situatie... si chiar ma gandesc la un DTH!
Din pacate, nici eu nu stiu mai multe despre DTH...
Am votat cu DA... dar mai mult datorita conjucturii (m-am mutat)

#4
MrMxyzptlk

MrMxyzptlk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,480
  • Înscris: 30.08.2003
Dupa stiri mai vechi, Magic DTH va avea si 4 emisiuni proprii cu Filme si seriale gen Premiere, deci as renunta fara nici o problema... Si daca apare ceva in urmatoarele 2 luni chiar o sa renunt din primul moment ...

#5
bora

bora

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 04.06.2004
Nu inteleg de ce posturie TV cu pretentii au ales codarea Power-Vu in loc sa transmita cu un sistem de decodare accesibil oricui .Pana la aparitia posturilor Dth prefer sa urmaresc programele digitale transmise pe satelit!...Si sant foarte multi in situatia asta(cel putin la Alba)
Daca nu ar fi codate ,(doar traiesc din publicitate) posturile romanesti de pe satelit ar avea o arie  de penetrre mult,mult mai mare!

#6
tylk

tylk

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 187
  • Înscris: 24.09.2004
Si eu renunt pt. un Dth.

#7
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,172
  • Înscris: 05.05.2003
Bine ai venit la noi, @tylk (tylk de pe RDI, NU?)

Ceva noutati despre DTH nu mai are nimeni?

#8
onyx

onyx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 929
  • Înscris: 12.10.2002

rz, on Nov 4 2004, 11:12, said:

Bine ai venit la noi, @tylk (tylk de pe RDI, NU?)

Ceva noutati despre DTH nu mai are nimeni?

<{POST_SNAPBACK}>


se zvoneste data de 1 dec...eu pariez pe VIA2

#9
RMC Info

RMC Info

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,679
  • Înscris: 21.04.2004
Ar fi bine ca in Romania firmele sa se asocieze si sa ofere 2 sau 3 variante de DTH ca lumea. Numai in acest fel vor avea succes imeadiat datorita ofertelor avantajoase pentru telespectator. Pentru moment cred ca romanul de rand nu va renunta asa de usor la cablu fiindca este mai ieftin. Cine va plati de la 15 euro in sus pe luna la un salariu de 100 d euro? Iar o societate este puternica daca are multi abonati.

In primul rand o firma DTH trebuie sa ofere o instalatie de receptie (receiver plus antena) gratuit! Bineinteles cu plata unei cautiuni de rigoare pentru eventuala deteriorare a aparatului de catre utilizator.

In al doilea rand oferta trebuie sa fie minimum de doua ori mai buna decat la cablu (minimum 60-80 de programe) pentru a justifica pretul si migrarea abonatilor de cablu spre DTH.

In al treilea rand, un DTH este ca o statie de televiziune pana la urma. Cu canale de filme, filme ce trebuie platite pe bani grei. Apoi un serviciu de pay pe view bine pus la punct. Ceea ce ar permite romanilor ce au un card bancar (de credit) (si bani in acelasi timp) sa cumpere programele dorite.  

Asadar un DTH 100% romanesc nu stiu cum va supravietui.

Cred ca solutia la noi ar fi aparitia pe piata romaneasca a CanalSatellite (Canal + francez) sau Skyplex (UK), TPS (francez) grupuri ce domina piata in acest moment. Acest lucru s-a intamplat deja in Polonia si a avut succes (Cyfra +). CanalSatellite ofera spre exemplu in acest moment in jur de 160 de canale cu preturi cuprinse intre 17.50 - 30 de euro pe luna (inclusiv canalele  payperview). Cautiunea pentru instalatia de receptie este de 100 de euro. La semnarea contractului clientul se obliga sa ramana abonat minimum 1 an.  

Asadar comparati!

#10
onyx

onyx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 929
  • Înscris: 12.10.2002
cred ca momentan nici nu se pune problema de PPV. Targetul nu vor fi orasele ci zonele  mai izolate (sate, case de vacanta) si diaspora. Probabil ca va mai opta pt DTH si o parte din cei care au antena satelit si nu sint curiosi de cablu TV sau cei care sint nemultumiti de serviciile furnizorului si sint dispusi sa mai plateasca cite ceva pt un plus de calitate. Singura sansa e oferta unui pachet "BASIC" care sa cuprinda majoritatea programelor RO la un pret rezonabil care sa fie orientata la buzunarul oricui si una sau doua ofete "PREMIUM" cu programe gen Discovery, VH1, HBO etc...Sint foarte convins un asemenea serviciu se va bucura de un real succes.

#11
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,172
  • Înscris: 05.05.2003
Daca tinta lor va fi diaspora (adica pe primul plan) va fi cam nasol de noi, cei care locuim (inca :D ) in Romania... e posibil sa aiba si pachete de 25 (sau mai mult) EURO, pret oricum rezonabil pentru cei din lumea civilizata, dar destul de piperat pentru noi...
Daca s-ar orienta la un 10-15 EURO, ar castiga enorm... vor fi si foarte multi romani (din tara) cu abonament, deci implicit vor avea un profit mai mare!
Si avand in vedere cate cartiere/case s-au construit in ultima vreme... eu zic ca se vor gasi destui amatori de DTH
Vom vedea in curand...

#12
ady18

ady18

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 377
  • Înscris: 03.04.2005
Am deschis acest topic deoarece in curand vom avea de discutat in leg cu acest nou sistem DTH . Pentru inceput cateva comunicate de presa




LICENÞE-DTH-MAGIC / Patru programe de televiziune și unul de radio au primit licențe audiovizuale



București (MEDIA EXPRES) / 6 apr 2004 / Compania DTH Television Group din București a primit la 6 aprilie 2004 licențe audiovizuale pentru patru programe de televiziune și un program de radio, care vor începe emisia în luna iulie 2004.

Astfel, postul de radio se va numi Magic FM și va difuza un program de divertisment de 24 de ore pe zi, fiind creat special pentru sistemul DTH. Procentul de producție proprie va fi de 20%, restul urmînd a fi realizat de alți producători: Nova Music, Media Services, Media Pro Music și Roton. De asemenea, procentul de programe informative va fi de 5%, cel de publicitate de 15%, iar cel de divertisment de 80%. Publicul țintă al postului sînt tinerii cu vîrste cuprinse între 14 și 27 de ani.

Programele de televiziune vor avea un caracter tematic și vor difuza un procent de 15% producție proprie și 85% filme, programul constituindu-se din promovarea celorlaltor posturi de televiziune de filme, prin autopromo și making-of-uri. Programele de televiziune se vor reduce la un singur studio, fără să aibă platouri de filmare sau corpuri redacționale, apropiindu-se în schimb de o emisie total computerizată.

Primul din aceste programe se numește Clasic Magic și va difuza filme artistice de tip clasic la fiecare două ore, timp de 16 ore pe zi. Filmele difuzate vor fi produse înainte de anul 1985, iar în pauzele dintre ele vor fi transmise documentare scurte despre vedete și despre Hollywood-ul de pînă în anii 1980. Procentul de reluări va fi de 60%. Al doilea program se numește Magic X, și va difuza timp de 5 ore pe zi filme și documentare erotice pentru adulți. Profilul difuzărilor va fi de filme erotice soft între orele 0:00 și 01:00, și erotice hardcore între 01:00 și 05:00. Procentul de reluări pentru acest program este de 20%. Al treilea program se numește Magic Action și va difuza filme de tip blockbuster timp de 16 ore pe zi, cu 60% reluări, iar al patrulea și ultimul program, Magic Box, va transmite filme și seriale de comedie cu baza de începere la oră fixă. Procentul de reluări pentru acest ultim post va fi de 50%.

Distribuția pentru toate cele cinci programe se va face prin compania Spacecom Ltd, iar semnalele vor fi ridicate pe satelitul Amos 1. Conform documentației depuse la sediul CNA, echipele programelor vor fi formate din 14 angajați, toți urmînd a avea o salarizare peste media pe țară.

Serviciile de radiodifuziune vor fi distribuite prin satelit și prin tehnologia Direct-to-Home, și vor fi criptate, abonamentul ridicîndu-se la sume cuprinse între 5 și 12 dolari, în funcție de tipul de pachet. Conform reprezentanților societății, platforma de distribuție va cuprinde 3 pachete cu 16 programe în total, iar pachetul de bază va conține 10 programe, fiind excluse cele publice, care sînt foarte costisitoare. Distribuția se va face mai ales în mediile rurale, unde nu există servicii de televiziune prin cablu.

Kitul de recepție va costa 180 de dolari fără TVA, și va include o antenă parabolică și un receptor digital.

Reprezentantul legal al DTH Television Group este Constantin Druică.
(MEDIA EXPRES)
Dec. 16 2004
1. Solicitare aviz de retransmisie în sistem DTH – S.C. DTH Television Grup SRL București.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Compania a solicitat licență pentru sistem DTH pe teritoriul României, cu o grilă de 26 de programe din care lipsesc PRO TV, Acasă, dar și Eurosport: TVR1,
TVR2, B1 TV, TVR Cultural, Realitatea TV, Prima TV, Tele 7abc, Telesport, Discovery Channel, Discovery Civilisation, Discovery Travel & Adventure, Discovery Science, Animal Planet, Hallmark, Romantica, MTV Romania, VH1 European, VH1 Classic, MTV Hits, MTV Base, MTV2, TVRM, Atomic TV, Antena 1, Action +, Duna TV. Numărul de abonați estimat de DTH Television este de 30.000, iar data începerii serviciului a fost anunțată pentru jumătatea anului 2005.  



DACA AVETI NOUTATI POSTATI aici


L

#13
MrMxyzptlk

MrMxyzptlk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,480
  • Înscris: 30.08.2003
cred ca pasionatii din domeniu au vazut comunicatele respective de N ori. de ce? pentru ca a fost primul sistem DTH anuntat in Romania in aprilie 2004!!! in pacate promisiunile nu s-au materializat si in iunie 2004 n-am avut Magic Box&CO pe satelit. in acest moment se stie ca vor sa lanseze tot prin iunie, anul curent, probabil prin satelitul Sirius, si nu stim daca canalele proprii Magic se vor lansa sau nu. Insa stim sigur ca au cerut o amanare de intrare in emisie pt. canalele Magic si amanarea a fost aprobata de CNA insa nu stim pentru cat timp s-a cerut. Aceasta tema a fost discutat de mai multe ori fara sa aiba un topic separat. Apropos ady18 tu de unde ai stirile?

#14
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,172
  • Înscris: 05.05.2003
Asa este... s-a mai discutat despre Magic, deci nu este o noutate... nimic nou de subliniat

P.S. Am mutat aici...
Deci Magic si Adisam Telecom inca nu au ceva concret... deocamdata avem doar Digi TV si Focus SAT :)

Edited by r@zvan, 11 May 2005 - 15:54.


#15
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,172
  • Înscris: 05.05.2003
In sedinta de maine a CNA :
........
''Solicitare aviz in sistem DTH pentru S.C. Digital Cable Systems S.A. Bucuresti''
........

Orice informatie despre aceasta societate comerciala e binevenita...

Edited by r@zvan, 11 May 2005 - 16:11.


#16
mtest

mtest

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,957
  • Înscris: 13.06.2002
Asta e Prigoana si compania; ar trebui sa fie un DTH "cable-friendly"; foarte probabil Viaccess.

#17
ady18

ady18

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 377
  • Înscris: 03.04.2005

mtest, on May 11 2005, 16:02, said:

Asta e Prigoana si compania; ar trebui sa fie un DTH "cable-friendly"; foarte probabil Viaccess.

<{POST_SNAPBACK}>



dar vad ca prigoana asta se tine de cuvant :coolspeak:

BRAVO D-LE

#18
MrMxyzptlk

MrMxyzptlk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,480
  • Înscris: 30.08.2003
Viaacess: nu cred ca este o optiune buna ... oare de ce?

Acum o sa avem 700 de canale? pe ce satelit moooo?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate