Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Cresterea pasarilor la modul general - numai aici (!)
Last Updated: Mar 20 2024 06:22, Started by
hunor66
, Jul 21 2009 10:14
·
20
#3367
Posted 12 April 2017 - 20:21
Practic nu se poate din multe motive.
Daca incepi cu transportul....trebuie masina speciala care practic e un tir. Il umpli sau nu, costa la fel. Cand tu transporti a 100 parte din capacitate, pretul per cap e de 100 ori mai mare... Similar si pt restul de costuri in asa fel incat, desi teoretic peste un numar minim oarecare ar fi posibil, costul e mult prea mare incat nu face oratania cat costa abatorizarea. |
#3368
Posted 13 April 2017 - 08:15
Multumesc de raspunsuri !
Ok, dar daca lasam la o parte impedimentul acesta de natura logistica si presupunand ca am avea la dispozitie o cantitate suficienta pentru a umple un transport (indiferent cat at insemna asta - sute, mii de capete) si, tot de dragul discutiei, presupunem ca orataniile ar fi crescute si-n deplina conformitate cu normele DSV, atunci am avea unde sa le abatorizam ?! |
#3369
Posted 13 April 2017 - 09:57
Daca ai toate documentele de sanatate si trasabilitate poti sa mergi la un abator,dar aici apare pretul.Daca vrei sa vinzi,pretul nu o sa-ti convina, pentru ca cam toate abatoarele au si ferme de crestere.Varianta cea mai posibila ar fi sa platesti abatorizarea si sa te ocupi tu de vanzare.
|
#3370
Posted 13 April 2017 - 10:12
Protopopeus, normal ca gasesti unde sa abatorizezi, problema e la " sutele" de capete.
|
#3371
Posted 13 April 2017 - 18:58
Abatorul nu e bar, sau pizzerie, sa deschida la 8 dimineata, sa scoata mesele in strada si sa astepte clienti. Orice abator are deja contracte, grafice de livrare si de sacrificari. De dragul discutiei, ca sa tai un TIR de pasari cred ca ai putine sanse, daca nu vorbesti cel putin cu cateva luni in avans. Si, mai important, ce faci cu pasarile dupa ce le tai.
|
#3372
Posted 14 April 2017 - 09:08
Ce boala au puii atunci cand sunt taiati la maturitate iar in mijlocul pieptului lor apare o bucata de carme vanata?...fara ca aceasta sa fie pozitionata la exterior..este exact in mijlocul pieptului, deci este exclusa ipoteza ca ei sa fie loviti.
|
#3373
Posted 14 April 2017 - 10:00
Dpm(deep pectoral myopathy) sau green muscle desease, e acelasi lucru.
Broilerii cu piept foarte dezvoltat pot dezvolta aceasta problema care afecteaza doar aspectul carnii si in general doar fileurile/muschiuletii, adica partea interna a muschilor pieptului. Explicatia e simpla, dezvoltarea musculara spre exterior nu lasa urme dar sunt zone anatomice in care daca anumiti muschi se dezvolta foarte mult si nu au loc ajung sa se inflameze si mai tare si apar acele leziuni, acumulari de sange etc...care dau aspectul ala de vanat sau adesea verde(in timp se transforma in verzui, ca o vanataie care e spre vindecare). Similar desi aparent inima " are loc" sa creasca si in cazul ei pot aparea asemenea probleme , nu neaparat la pui sau curcani...nu prea apuca ... Dar spre exemplu la oameni, la unii sportivi care solicita intens inima si au un anumit lrofil hormonal, indus exogen sau natural, dublat de o alimentatie specifica, cordul de dezvolta exagerat ...si nu doar spre exterior, anatomia face ca miocardul hilertrofiat excesiv sa ocupe practic din volumul atriilor si ventriculelor...dublat de o contractare " gresita", lipsa elasticitatii suficiente samd...rezultatul e ca apare insuficienta cardiaca, adica inima nu mai poate pompa suficient sange pe unitatea de timp...de aici tot felul de probleme ... Si mai sunt exemple in care hipertrofia unor muschi poate crea diverse probleme , mai mici sau mai severe. Asadar nu e nimic special si nu e periculos nici pt pasare si nici pt consum, pt tine e doar o chestiune de aspect. Cu cat puiul e mai " performant" in sensul ca genetic dezvolta un piept mai masiv riscul ca aceasta lroblema sa apara e mai mare..si viteza de dezvoltare e un factor...per total nu prea ai ce face mare lucru si nu ar trebui sa te ingrijoreze, daca problema e severa la multi pui si te deranjeaza incat sa nu consumi, schimba broilerul(tipul) sau incearca sa ii faci mai lent si sa le dai o aliementatie mai slaba ca sa nu se mai hilertrofieze asa mult..cred insa ca adta e o prostie, crei xeva mai echilibrat iej broiler mai echilibrat anatomic sau mixt si ai terminat balciul. |
#3374
Posted 24 April 2017 - 13:05
Salutare.
Rog sprijin. Studiez oportunitatea crearii unei ferme de gaini ouatoare free range. Intamplator am gasit o info unde se spune ca e nevoie sa ai si cocosi, afara de gaini. Daca vorbim de Lohmann, ar fi un cocos la 20 gaini. Ce știți despre aceasta, așa este ? Și dacă da, cum desparți cocoșii între ei, ca să îi ferești de încăierări? |
#3375
Posted 24 April 2017 - 19:32
Se despart ei singuri, isi ia fiecare cate o zona in primire, si un grup de 'puicute' . Da' de ce iti trebuie cocosi daca sunt oua de consum?
|
#3377
Posted 01 May 2017 - 10:34
Va salut,
Cât timp clocește gâscă? Nu e perioada de eclozare 30 de zile că la curcă? Ion_farmer, on 24 aprilie 2017 - 13:05, said:
Salutare. Rog sprijin. Studiez oportunitatea crearii unei ferme de gaini ouatoare free range. Intamplator am gasit o info unde se spune ca e nevoie sa ai si cocosi, afara de gaini. Daca vorbim de Lohmann, ar fi un cocos la 20 gaini. Găinile "oo" și fara cocoș doar că nu sunt fertilizate |
#3378
Posted 01 May 2017 - 14:51
Rata cam 4 saptamani, gasca 4 saptamani jumate...aproape.
Se intampla frecvent abateri de 2-3 zile |
#3379
Posted 02 May 2017 - 09:31
La rata n-am avut probleme. N-am depasit o luna si au iesit bobocii.
La gasca am asteptat anul trecut pana la 5 saptamani si n-a iesit niciun boboc. Am zis ca nu mai ies si le-am aruncat. Intre timp, mi-a zis cineva ca la gasca trebuie sa astepti o luna si jumatate, ceea ce mi se pare enorm. Eu stiu de 30 de zile ± 3-4 zile. Am strans oua de gasca si vreau sa mai incerc o data. La pui mi s-a intamplat sa iasa mai repede de 3 saptamani in schimb. |
#3380
Posted 02 May 2017 - 10:01
un_dac, on 02 mai 2017 - 09:31, said:
La rata n-am avut probleme. N-am depasit o luna si au iesit bobocii. La gasca am asteptat anul trecut pana la 5 saptamani si n-a iesit niciun boboc. Am zis ca nu mai ies si le-am aruncat. Intre timp, mi-a zis cineva ca la gasca trebuie sa astepti o luna si jumatate, ceea ce mi se pare enorm. Eu stiu de 30 de zile ± 3-4 zile. Am strans oua de gasca si vreau sa mai incerc o data. La pui mi s-a intamplat sa iasa mai repede de 3 saptamani in schimb. la gasca (incubator si gasca closca) mi-au iesit intre 28 si 34 de zile. |
#3381
Posted 02 May 2017 - 10:26
pai asa e ok, nici decum 45 de zile cum imi zicea cineva.
eu am oua de gasca + curca pe post de incubator sa fie din cauza asta? sa incerc cu incubator? Nu e oul de gasca compatibil cu fundul curcii? Edited by un_dac, 02 May 2017 - 10:28. |
|
#3382
Posted 02 May 2017 - 13:24
Nu, curca are " fund" in colturi.
Vorbind serios acum, palmipedele sunt pasari de apa, ele clocesc in vecinatatea apei si au un comportament putin mai " altfel" in sensul a mai parasesc cuibul, revin samd putin diferit de alte pasari, de aceea la gasca mai ales ouale se racesc sau se stropesc pt a simula acest comportament( cat sta gasca plecata periodic oul se raceste, gasca vine cu stropi de apa pe ea, in mediul in care cloceste natural umezeala aerului e diferita putin samd.... Ca sursa de incalzire si curca e ok dar restul parametrilor naturali nu prea pot fi satisfacuti de aceasta pt ca o curca nu se scalda in apa sau daca o face se uda leoarca si apoi temleratura si umiditatea in cuib nu mai sunt cele optime samd... Folosesti curca drept sursa de caldura si suplinesti restul, adica racorirea oualor, umezirea lor, etc... |
#3383
Posted 02 May 2017 - 13:36
Merci parinte, o sa tin cont.
La curci am scos fara probleme boboci de rata, pui de gaina, de bibilica mai demult si evident pui de curca. In general, mi-au iesit peste 90% din oua, ceea ce mi se pare super ok, mai putin la seria celor de gasca. Mai incerc o data anul asta cu oua de gasca, vad ce iese. Imi place sa folosesc curci pentru incubat ca sunt foarte constiincioase, intorc ouale singure cu ciocul, nu le sparg si au curul mare (incap multe oua sub ele). Iar avantajul cel mai mare: sunt imune la penele lungi de curent comparativ cu un incubator. Edited by un_dac, 02 May 2017 - 13:37. |
#3384
Posted 02 May 2017 - 19:03
poate curca sa intoarca oul de gasca ? eu de aia nu am pus sub ea, ca nu sunt sigur.
la incubator le dadeam pufuri zilnic cu apa rece, iti recomand sa faci la fel cand scoti curca la masa. oricum, depinde si de gasca. alea clasice albe sunt mai fertile din cate am citit. cel mai prost stau cele cenusii cu gusa. |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users