Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 

Marmaris

- - - - -
  • Please log in to reply
261 replies to this topic

#37
eureur

eureur

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 600
  • Înscris: 15.07.2009
salut, vreau si eu o informatie... Care e temperatura apei marii la Marmaris in 10-15 octombrie (media, bineinteles), ca n-am gasit-o nicaieri. Istoricul de temperaturi si starea vremii l-am gasit, pe jeka, dar despre apa nica...
Cat despre cazare, drum, imprejurimi, postez impresii cand ma intorc...

#38
auriciu

auriciu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 132
  • Înscris: 08.04.2008
Anul trecut exact in acea perioada temperatura apei marii era de 24-25 de grade si foarte cald in aer ( 28-30 grade ).
Ce minunat a fost!
P.S.  Fiind spre finalul sezonului, erau si multe reduceri de preturi in magazine  :)

#39
eureur

eureur

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 600
  • Înscris: 15.07.2009
M-am intors din plimbarea planificata, Marmaris 5 zile, Pammukale 1 zi, Istambul 3 zile. Asa cum am promis, impresii:

    Marmaris: cazare Pasa Beach, hotel OK, aripa B cam invechita dar curata, aripa A 4 stele. Pret: 50 eu camera AI 2 pers. Pentru aripa A mai voia turcul 10 eu, nu i-am dat, ca mi s-a parut prea mult (ajungeam la 60 eu/noapte, cat Aqua din Icmeler 5*). Masa buna, jaf cantitativ si calitate OK. Excursii in imprejurimi in fiecare zi: delta Dalyan si Istuzu beach, cu o barca mai mare (trei punti) pana la plaja, apoi cu barcutele pe rau, frumos, de repetat (17 eu de pers), cu masina in peninsula Datcha, pana la Knidos, super, alta cu masina pana la Akyaka - Gocova, apoi cu vaporasul pana la insula Cleopatrei (100 eu 6 pers doar noi pe barca, deoarece nu aveau clienti, la plecare era inorat si cam frig, dar cand am ajuns la insula s-a inseninat si in rest am avut soare), iar la intoarcere o scurta plimbare cu barca pe raul Akyaka, un fel de acvariu natural, cu apa cristalina si foarte limpede, pe alocuri de 3-4 m adancime, cu pesti si vegetatie acvatica (nu inteleg de ce nu este mai popularizat, e unul din locurile care mi-au placut in mod deosebit). Oprire la capatul din amonte al raului (capatul navigabil, nu izvorul), masa cu preparate din peste la unul din restaurantele pescaresti de acolo - sunt cel putin 5 (10 eu si l-am cinstit pe barcagiu - musul de la vaporas, de altfel, cu o portie de peste si un raki).
In rest, plaja, plimbari, recomand vaporasul taxi din marina din Marmaris pana in Icmeler, apoi pe jos inapoi la Marmaris pe aleea pietonala, o plimbare super frumoasa.
In concluzie: de revenit, dar nu la Marmaris, alaturi, in Icmeler, e mai pe gustul meu (mai de pensionari, liniste, verdeata multa)
    Pamukkale: Cazare la Melrose Allgau (23 eu camera cu mic dejun inclus), hotel - afacere de familie fara mari pretentii, dar curat si frumos aranjat. Masa de seara tot la ei, cea mai buna mancare turceasca de tip "home made" pe care am mancat-o pana acum.
Tip: de vizitat in sens invers celui clasic, adica de intrat pe la intrarea 2, vizitat intai ruinele apoi coborat pe poteca accesibila publicului printre terase si iesit pe la intrarea 1 de jos. Ca timing, e interesant sa ajungi jos la apusul soarelui, creaza niste culori superbe pe travertin.
    Istanbul, nimic deosebit, parca mai aglomerat decat il stiam de cand plimbam rulmenti si geci din petice de piele... A, in sfarsit am vizitat si eu moscheile si palatul.

#40
ZIP3R

ZIP3R

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 28.02.2004
Salutare.

Am fost vara aceasta in Marmaris si va recomand statiunea. Are cam tot ce vrei, de la peisaj si apa curata pana la baruri, cluburi si distractie.  Avand in vedere ca temperaturile sunt foarte ridicate, sezonul dureaza mai mult acolo, pana chiar la sfarsitul lui octombrie.

ce excursii am cumparat si ce va recomand:

Scuba Diving / este minunat! a fost prima oara si de mult imi doream sa incerc. este o excursie de aproximativ 10 ore. se pleaca din portul Marmaris cu vasul pe mare iar dupa aproximativ 30 min se ajunge la locul unde se fac scufundarile (este posibil sa mai schimbe aceste locuri) vi se face instructaj, va intreaba daca aveti probleme de sanatate... dupa care incepe distractia. se fac scufundari cam la 5m dar este foarte frumos. sunt 2 reprize a cate 30 min intre ele fiind pauza de pranz (inclusa in pret) dar nu include bauturi, pe care trebuie sa le cumperi de la ei de pe vas. preturi normale as putea spune... 1 lira apa, 2-3 lire sucurile
extra: poze si filme sub apa... destul de scumpe. am platit pt 1 dvd 50 euro (4 persoane) si erau cam 40 poze si 2 filme cand hraneam pestii

Rafting pe raul Dalaman (este posibil sa exista oferta si pt alt rau) / si acesta mi-a placut foarte mult. excursie de cca 12 ore.se pleaca dimineata devreme (pe la 7.30) din Marmaris si se merge cam o ora pana se ajuge intr-un satuc. Aici este punctul de intalnire. Se serveste micul dejun (inclus in pret, dar fara bauturi) se explica programul zilei, se impart echipamentele dupa care se porneste la drum spre raul Dalaman. Acum urmeaza partea mai putin placuta... un drum de cca 2 ore in urcare pe munte, foarte mult praf, foarte cald.... la un momentdat incepuse sa-mi para rau de alegerea facuta, dar pana la urma am ajuns si la starting point. S-au facut echipele, s-au explicat reguli elementare si... am pornit! este super!!! se merge pe cursul raului vreo 2 ore jumatate - 3 ore. dupa care inapoi la masini... si inca 30 min pana la punctul de intalnire in satuc unde se ajunge cam pe la ora 17. se serveste pranzul (inclus, dar fara bauturi), se vad pozele si filmele dupa care se pleaca inapoi spre hotel.
extra: poze si filme, am platit 25 euro pt 1 dvd (4 persoane)

Excursie in delta raului Dalyan / este frumos dar nu extraordinar. din nou o excursie foaarte lunga. se pleaca dimineata la 7.30-8, se merge in port (Marmaris sau Icmeler) de unde se pleaca cu vasul pe Marea Egee dupa care se trece in Marea Mediterana. Se serveste pranzul in jurul ore 11 (inclus in pret, dar fara bauturi ale caror preturi din nou, normale - 1.5 lire apa, 2-3 lire sucurile) in jurul ore 12 se ajunge la insula testoaselor unde se face pauza de baie + plaja o ora. Apoi se face imbarcarea pe barci mai mici si se intra in delta raului Dalyan pt aproximativ o ora. Ajungeti la insulita unde se fac bai de namol.. se sta si aici cam o ora dupa care se revine la vasul mare, iar apoi in port.
extra: poza in rama pt 10 lire.

Baie turceasca / as putea spune... interesant smile.gif chiar placut, dar totusi am ramas dezamagita de faptul ca la agentie ni s-a spus ca dureaza 2 ore... cand defapt totul a durat 30 min: sauna + masaj cu spuma + masaj cu ulei (se pot cumpara si alte servicii)

Jeep Safari / dupa parerea mea ... o dezamagire (nu cea mai mare, pentru ca eu personal am avut parte de o alta mult mai mare)
se pleaca dimineata, si totul costa intr-o excursie cu jeepurile prin zona Marmaris. aveti mare grija la bataile cu apa (placute la inceput, dar care vor deveni enervante) in primele 3-4 ore vor fi foooarte multe (prea multe as putea spune) batai cu apa. va vor da pistoale (contra cost) dar nu vor face fatza la ceea ce va urma: bataie cu sticle sau bidoane iar pe final chiar furtun cu apa. se fac opriri frecvente in diferite
locatii unde vin si alte masini... pe la pranz se face un popas pentru masa (inclusa in pret, fara bauturi) dupa care se mai urmeaza o plimbare ... si intoarcerea in Marmaris cam pe la ora 17

alte preturi: JetSki : 25 euro / jetski (1 sau 2 persoane)
parasailing: 25 euro / pers sau 40 euro pt 2 persoane (in acelasi timp)
preturile pe la magazine sunt negociabile... nu va speriati daca vedeti un pret cam mare prima ora. in functie de ce vreti sa cumparati... puteti sa ajungeti chiar la jumatate.

pentru poze din aceasta minunata vacanta intrati pe acest site

Distractie placuta

#41
teo_paul

teo_paul

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 10.10.2005
Anul asta, dupa vreo 5 ani (neconsecutivi) in care am fost in Kusadasi, Antalya, Oludeniz, Bodrum, a venit randul Marmaris-ului.
N-am fost niciodata acolo, dar intentionez sa corectez asta.
M-ar interesa un hotel de 5* care sa fie la plaja, nu neaparat in Marmaris sau Icmeler, ci chiar si prin imprejurimi.
Pana acum, din ce am vazut, cataloagele TUI si Dertour (asa, ca referinta) promoveaza "Select Maris", "Club Magic Life"si "Maritim Grand Azur".
A fost cineva intr-unul din aceste hoteluri? Sau imi poate recomanda altceva?
Multumesc.

#42
pink_gabi

pink_gabi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 13.08.2009

View Postteo_paul, on 22nd January 2010, 13:18, said:

Anul asta, dupa vreo 5 ani (neconsecutivi) in care am fost in Kusadasi, Antalya, Oludeniz, Bodrum, a venit randul Marmaris-ului.
N-am fost niciodata acolo, dar intentionez sa corectez asta.
M-ar interesa un hotel de 5* care sa fie la plaja, nu neaparat in Marmaris sau Icmeler, ci chiar si prin imprejurimi.
Pana acum, din ce am vazut, cataloagele TUI si Dertour (asa, ca referinta) promoveaza "Select Maris", "Club Magic Life"si "Maritim Grand Azur".
A fost cineva intr-unul din aceste hoteluri? Sau imi poate recomanda altceva?
Multumesc.

Salutare! Am fost anul trecut in Marmaris si din cate am observat eu hotelurile situate vizavi de plaja sunt hoteluri mici de 3-4 stele. Nu sunt hoteluri cu gradini si in general piscinele sunt micute. In nici un caz nu am vazut resorturi mari prin apropierea plajei; poate gresesc asta este ce am observat eu in Marmaris. Despre Icmeler nu stiu, nu am ajuns decat in port la plecarea intr-o excursie.

#43
chrismo

chrismo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 335
  • Înscris: 15.02.2009

View Postteo_paul, on 22nd January 2010, 14:18, said:

Anul asta, dupa vreo 5 ani (neconsecutivi) in care am fost in Kusadasi, Antalya, Oludeniz, Bodrum, a venit randul Marmaris-ului.
N-am fost niciodata acolo, dar intentionez sa corectez asta.
M-ar interesa un hotel de 5* care sa fie la plaja, nu neaparat in Marmaris sau Icmeler, ci chiar si prin imprejurimi.
Pana acum, din ce am vazut, cataloagele TUI si Dertour (asa, ca referinta) promoveaza "Select Maris", "Club Magic Life"si "Maritim Grand Azur".
A fost cineva intr-unul din aceste hoteluri? Sau imi poate recomanda altceva?
Multumesc.

Nu stiu sa-ti recomand un hotel (si eu caut, de preferinta unul de 5*) dar pot sa-ti spun ca Select Maris iti cam rupe bugetul. E chiar fff tare ca pret. Mie imi place un hotel (4*-boutique hotel), dar si asta e cam tare la pret: cauta the bay beach club  in zona Fethyie. Nu e in localitate. E izolat, dar mie mi-a placut peisajul. Insa pretul concureaza cu cel de la Select Maris. Pentru 3 persoane (au FB+),  3 nopti in septembrie, la inceputul lunii - 1620e.

#44
teo_paul

teo_paul

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 10.10.2005

View Postchrismo, on 27th January 2010, 21:36, said:

Nu stiu sa-ti recomand un hotel (si eu caut, de preferinta unul de 5*) dar pot sa-ti spun ca Select Maris iti cam rupe bugetul. E chiar fff tare ca pret. Mie imi place un hotel (4*-boutique hotel), dar si asta e cam tare la pret: cauta the bay beach club  in zona Fethyie. Nu e in localitate. E izolat, dar mie mi-a placut peisajul. Insa pretul concureaza cu cel de la Select Maris. Pentru 3 persoane (au FB+),  3 nopti in septembrie, la inceputul lunii - 1620e.

Am vazut si eu ca Select Maris e cu 25% mai mult  fata de oricare alt hotel din Marmaris. Oricum nevasta-mea a zis "pas" ca e pe deal si urci/cobori de iti vine rau.
Asa ca am mai restrans lista la Marti Resort, Grand Azur si Club Magic Life. Problema e ca momentan nici o agentie de turism de la noi nu mi-a dat vreo oferta la aceste hoteluri. Dar mai am de primit oferte, nu disper.

#45
nniki

nniki

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,980
  • Înscris: 15.05.2009

View Postteo_paul, on 28th January 2010, 12:12, said:

Am vazut si eu ca Select Maris e cu 25% mai mult  fata de oricare alt hotel din Marmaris. Oricum nevasta-mea a zis "pas" ca e pe deal si urci/cobori de iti vine rau.
Asa ca am mai restrans lista la Marti Resort, Grand Azur si Club Magic Life. Problema e ca momentan nici o agentie de turism de la noi nu mi-a dat vreo oferta la aceste hoteluri. Dar mai am de primit oferte, nu disper.
Interesante astea 3 hoteluri mentionate. Si eu vreau la plaja si emrg cu masina. Ai idee cum sunt drumurile prin Turcia, ceva taxe de autostrada sau alte probleme? Si inca ceva: am auzit ca putine plaje au nisip si mai degraba pietricele. Ce spuneti?

#46
Dum

Dum

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 99
  • Înscris: 04.03.2007

View Postnniki, on 4th February 2010, 22:32, said:

Interesante astea 3 hoteluri mentionate. Si eu vreau la plaja si emrg cu masina. Ai idee cum sunt drumurile prin Turcia, ceva taxe de autostrada sau alte probleme? Si inca ceva: am auzit ca putine plaje au nisip si mai degraba pietricele. Ce spuneti?

         Parerea mea este ca in Marmaris nu se merita sa-ti iei hotel pe plaja. Ala nu se poate numi nisip, cel putin asa era acum 6 ani cand am fost ultima oara. In Marmaris mai bine iti gasesti un hotel ieftin in oras si in fiecare zi faci excursii cu vaporasul. N-o sa regreti.

#47
rottweiler2007

rottweiler2007

    iubirea-i mare

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,881
  • Înscris: 13.12.2007

View Postteo_paul, on 28th January 2010, 12:12, said:

Am vazut si eu ca Select Maris e cu 25% mai mult  fata de oricare alt hotel din Marmaris. Oricum nevasta-mea a zis "pas" ca e pe deal si urci/cobori de iti vine rau.
Asa ca am mai restrans lista la Marti Resort, Grand Azur si Club Magic Life. Problema e ca momentan nici o agentie de turism de la noi nu mi-a dat vreo oferta la aceste hoteluri. Dar mai am de primit oferte, nu disper.
marti te rupe ! e hotel pt vedete....grand azur e vechi si jalnic iar magic life idem ! mai bine iti iei turban sau chiar camerele deluxe de la pasa beach dar nici la bgw in marmaris palace nu e rau, am stat io as toamna

#48
nniki

nniki

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,980
  • Înscris: 15.05.2009

View PostDum, on 4th February 2010, 23:16, said:

Parerea mea este ca in Marmaris nu se merita sa-ti iei hotel pe plaja. Ala nu se poate numi nisip, cel putin asa era acum 6 ani cand am fost ultima oara. In Marmaris mai bine iti gasesti un hotel ieftin in oras si in fiecare zi faci excursii cu vaporasul. N-o sa regreti.
Probbail 1-2 excursii cu vaporasul o s afac, darnici nua s face 10-20 min in fiecare zi pana la plaja. Am auzit ca in Icmeler nisipul ar fi mai bun, stii ceva? Eu merg in a doua jumatate din iunie, apa sare de 21 grade?
Merci.

#49
Dum

Dum

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 99
  • Înscris: 04.03.2007

View Postnniki, on 5th February 2010, 11:34, said:

Probbail 1-2 excursii cu vaporasul o s afac, darnici nua s face 10-20 min in fiecare zi pana la plaja. Am auzit ca in Icmeler nisipul ar fi mai bun, stii ceva? Eu merg in a doua jumatate din iunie, apa sare de 21 grade?
Merci.

         La Icmeler nu stiu cum e nisipul.Iti recomand sa mergi  in primele zile in excurise cu vaporasul si dupa aia o sa-ti doresti doar excursii sa faci. Poti face plaja pe vapor linistit. 21 de grade poate are in mai, e mult mai calda apa in iunie acolo. Astazi mi-am rezervat si eu pentru sfarsitul lui iunie cateva zile la Marmaris.

#50
NUTI66

NUTI66

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 28.03.2008

View Postteo_paul, on 22nd January 2010, 11:18, said:

Anul asta, dupa vreo 5 ani (neconsecutivi) in care am fost in Kusadasi, Antalya, Oludeniz, Bodrum, a venit randul Marmaris-ului.
N-am fost niciodata acolo, dar intentionez sa corectez asta.
M-ar interesa un hotel de 5* care sa fie la plaja, nu neaparat in Marmaris sau Icmeler, ci chiar si prin imprejurimi.
Pana acum, din ce am vazut, cataloagele TUI si Dertour (asa, ca referinta) promoveaza "Select Maris", "Club Magic Life"si "Maritim Grand Azur".
A fost cineva intr-unul din aceste hoteluri? Sau imi poate recomanda altceva?
Multumesc.


incearca Aqua Hotel in Icmeler....E o locatie mai linistita, foarte aproape de Marmaris...Incerc sa postez cateva poze din gradina hotelului...Nu am stat acolo, am luat numai masa de pranz cand am vizitat Icmeler, dar era super...

Attached Files



#51
nniki

nniki

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,980
  • Înscris: 15.05.2009

View Postrottweiler2007, on 5th February 2010, 08:14, said:

marti te rupe ! e hotel pt vedete....grand azur e vechi si jalnic iar magic life idem ! mai bine iti iei turban sau chiar camerele deluxe de la pasa beach dar nici la bgw in marmaris palace nu e rau, am stat io as toamna
Intrebare: Cu masina, cat s eface pana la Marmaris? Varianta prin Istanbul pare cam lunga, 1500 km. Vad o ruta prin Canakkale, aproape jumatate de de distanta, dar e vorba cumva si de trecere cu ferry? O varianta mai scurta, dar numai on road exista?

#52
o_dor

o_dor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,705
  • Înscris: 28.06.2007

View Postteo_paul, on 22nd January 2010, 13:18, said:

Anul asta, dupa vreo 5 ani (neconsecutivi) in care am fost in Kusadasi, Antalya, Oludeniz, Bodrum, a venit randul Marmaris-ului.
N-am fost niciodata acolo, dar intentionez sa corectez asta.
M-ar interesa un hotel de 5* care sa fie la plaja, nu neaparat in Marmaris sau Icmeler, ci chiar si prin imprejurimi.
Pana acum, din ce am vazut, cataloagele TUI si Dertour (asa, ca referinta) promoveaza "Select Maris", "Club Magic Life"si "Maritim Grand Azur".
A fost cineva intr-unul din aceste hoteluri? Sau imi poate recomanda altceva?
Multumesc.


Green Platan.

Nu are 5*, dar am vazut ca cei din Marmaris apreciau hotelul. Blue flag cativa ani la rand. Izolat, intr-un golf cu o insulita:

Attached File  GreenPlatan.JPG   22.03K   94 downloads Attached File  1.jpg   586.86K   133 downloads Attached File  2.jpg   544.04K   123 downloads Attached File  3.jpg   406.82K   129 downloads

#53
oztan

oztan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,274
  • Înscris: 25.12.2006

View Postnniki, on 10th February 2010, 22:29, said:

Intrebare: Cu masina, cat s eface pana la Marmaris? Varianta prin Istanbul pare cam lunga, 1500 km. Vad o ruta prin Canakkale, aproape jumatate de de distanta, dar e vorba cumva si de trecere cu ferry? O varianta mai scurta, dar numai on road exista?
Nu exista.
Cel mai scurt drum prin canakkale

#54
o_dor

o_dor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,705
  • Înscris: 28.06.2007
Mergeti la Marmaris prin Canakkale - Izmir - Kusadasi.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate