Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Masina veche sau indatorat in ban...

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...

Salariu de șofer Uber 8000 l...

Problema token semnatura electron...
 Incarcator diy China

Unde au disparut tancurile federa...

RMN Decontat

Jgheab clasic forma "U"- ...
 Reparatie plafoniera LED

Problema PC - se blocheaza sau re...

Notebook HP 840G2 - Upgrade RAM, ...

Defect ciudat Videorecorder Panas...
 lege de reglementare a shrinkflat...

Care este cota parte la succesiun...

Camera auto DVR PNI Voyager S2600...

Cartelul din Carpati - mafia PNL ...
 

Perpetuum Mobile

- - - - -
  • Please log in to reply
93 replies to this topic

#73
mdionis

mdionis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,337
  • Înscris: 18.05.2009

 loock, on 3rd May 2012, 09:48, said:

Mai ales cu tot cu explicatia data mura-n gura, cu ecranul feromagnetic care trebuie sa fie ales de o anumita grosime exacta, incat sa anuleze sau sa fie f. aproape de a anula respingerea directa dintre magneti prin el !, cu atractia lor separata catre ecran, in acelasi timp.

Atata vreme cat liniile de camp magnetic raman inchise (cu sau fara ecrane magnetice), absolut orice sistem mecanic ce utilizeaza magneti permanenti va respecta legea conservarii energiei. Daca ar exista un sistem bazat pe magnetism care produce energie din nimic (perpetuum mobile), atunci relatia care da energia de interactie magnetica a doi dipoli ar trebui sa fie gresita, si o data cu ea, sistemul ecuatiilor lui Maxwell. Nu exista astazi nimic experimental care sa sugereze ca aceste legi ar fi eronate, iar daca modelam functionarea unui sistem pe baza a ceea ce stim actualmente despre magnetism, nu vom putea incalca LCE.

Quote

Mecanismul functioneaza f. bine de ~ 800 ani, si este simplificarea maxima pe care o sa o vezi la un device cu piese in miscare, care reuseste sa ocoleasca legile larg acceptate.

Pai de ce nu scrii dumneata un articol stiintific in care sa demonstrezi pe baza experimentului functional de 800 de ani incoace ca actuala teorie electromagnetica e gresita?! Incerci mai intai sa il publici in IEEE Transactions sau asa ceva. In mod sigur, Nobelul e la doi pasi daca iti accepta articolul pentru publicare.

#74
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,125
  • Înscris: 25.02.2007

 loock, on 3rd May 2012, 08:48, said:

Nu ai ce sa simplifici mai mult.

Din raspunsuri reiese ca nu ai inteles nimic, dar mai mult decat atat, refuzi categoric din start sa intelegi, pt. ca altfel este greu de crezut ca ceva atat de simplu, ar pune probleme cognitive prea mari.
Mai ales cu tot cu explicatia data mura-n gura, cu ecranul feromagnetic care trebuie sa fie ales de o anumita grosime exacta, incat sa anuleze sau sa fie f. aproape de a anula respingerea directa dintre magneti prin el !, cu atractia lor separata catre ecran, in acelasi timp.
Folosesti cuvinte de om inteligent dar reusesti sa produci numai prostii cu ele. Ma intreb cum reusesti..

Dar sa trecem la treaba :)
Simplificarea maxima este legea, transpusa intr-o formula.
In motorul propus de tine sunt combinate cateva componente intr-un mod infantil, pornind de la cateva impresii despre cum ar functiona fiecare si cumva, prin magie or smth, or sa functioneze impreuna conform dorintelor. Treaba asta nu se va intampla si regret ca ai refuzat sa te gandesti la analiza sugerata de mine pentru ca nu pot sa-mi imaginez ca un om care foloseste termeni docti ca cognitie nu reuseste sa inteleaga cum adunari si scaderi de zero dau inevitabil tot zero.

Si apropo de grosimea ecranului. Sa zicem ca in punctul de apropiere maxima al magnetilor forta lor de respingere e anulata de ecran. In acel moment, restul de ecran atrage magnetii si in loc sa  treaca inspre zona in care sa inceapa sa se respinga ei vor fi fortati/atrasi inapoi.

#75
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,676
  • Înscris: 29.03.2006
Legea se anuleaza singura.
Tocmai asta este smecheria.

Inginerul francez a inventat mecanismul probabil cu ajutorul logicici, babeste, si poate si experimental.
Era prea devreme pt. a cunoaste multe lucruri despre legile fizicii, si probabil i se rupea in franceza veche de fortele conservative sau de ecuatiile lui Maxwell, atata vreme cat mai aveau sa treaca multe sute de ani chiar si pana urma sa-i cada lui Newton maru'n cap....

Omul probabil a gandit logic, ca la inventarea primului trebuchet.
(Ca sa imprimi o viteza mai mare, este nevoie de o accelerare mai puternica.
Cum forta gravitationala, mai concret acceleratia gravitationala, care actiona asupra contragreutatilor, nu ii statea in putere sa o modifice, si nu l-ar fi ajutat sa faca ceva in sensul asta nici macar Newton cel de peste multe sute de ani...., si nici alte mecanisme bazate pe materiale cu viteza de destindere specifica mai mare, nu era capabil sa faca, sau poate chiar nu l-a dus capul sa faca ceva cu aer/abur comprimat, omul a realizat ca trebuie sa mareasca bratul parghiei de accelerare.
Cum o pargie nu putea sa fie prea lunga pt. ca depasea rezistenta materialelor disponibile, omul a prelungit bratul cu o prastie, si a rezolvat problema pt. niste sute de ani....
Poate chiar in ciuda unora care au strigat ca nu se poate, ca se rupe parghia, sau ca din rahat nu faci bici...etc...
Poate chiar a facut ramasag cu desteptii care-l contraziceau, si cu putin noroc aceia si-au luat niste bolovani in cap....
Dar din nefericire iata, specia lor inca supravietuieste...)

Ca sa anuleze o forta, a realizat ca poate sa foloseasca concomitent acelasi tip de forta si din sens opus.

Oamenii ar putea realiza adevarata descoperire permisa de aceasta inventie timpurie, spre rusinea lor - cu o intarziere de-a dreptul nesimtit de mare, insa uite ca inca se codesc sa o faca.

Este adevarat, chiar si dincolo de rusine, este destul de greu de digerat toata treaba, poate paradoxal tocmai pt. ca este ceva atat de simplu si de primitiv.

Daca era ceva mai misterios, mai modern, mai rafinat, solid state eventual, poate era mai usor de acceptat treaba, ca un ZPM care ia energie din alta dimensiune, sau de aiurea, chit ca mai curand asa ceva ar fi mai degraba catalogat drept magie sau inselatorie...

Dar ceva asa de primitiv, cu piese in miscare cu viteza mica, care nu te lasa sa iei in calcul nici macar energia cinetica ca pe ceva cat de cat cuantic, chiar este greu de digerat.

Pe de alta parte, campurile magnetice actioneaza la nivel cuantic :)

O forta conservativa cu manifestare cuantica, este anulata de acelasi tip de forta manifestat din sens opus.
Cand se anuleaza o forta conservativa, automat se anuleaza si legile fizice simplificate in acel loc.
Legile sunt corecte pana la un punct, dar sufera de lipsa unor articole anexe, care sa postuleze cazurile in care legea este ocolita sau anulata.

In fine, amintind a tzaspea oara cum este cu ecranul feromagnetic dimensionat special, cu o grosime anume aleasa, a.i. sa anuleze respingerea directa dintre magneti, cu atractia acestora simultan catre ecran, am sa completez pt. usurarea digestiei, amintind inca odata ca fortele conservative ale magnetilor, se manifesta cuantic, si acesta este motivul exotic pt. care fenomenul ajunge asa de departe, incat efectiv imbucatura are craci si este greu si sa intre in gura, dar mite sa fie inghitita si digerata.

Edited by loock, 03 May 2012 - 14:53.


#76
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,676
  • Înscris: 29.03.2006
Pt. cine nu s-a prins, asa zisul ecran feromagnetic, este.... fero-magnetic, deci poate fi facut din fier.
Nu este vorba de un scut magnetic, ci chiar din contra, si tocmai asta este abordarea deosebita.

#77
NASTYPRIMUL

NASTYPRIMUL

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,605
  • Înscris: 20.09.2008
Cind se va face deplasarea prin atmosfera si spatiul cosmic, folosind complet alte principii decit motoare ce ard.....resturi fosile si nicidecum inpinsul trasul actual. Problema perpetuunului mobile nu va mai avea sens. Nu ca nu ar exista.
Cind iei, sau transformi energie din alta dimensiune, practic si atunci se respecta principiile fizicii. Dar da impresia de perpetuum mobile. Sa nu uitam ca energia electromagnetica nu este in planul fizic. I se vad doar efectele.
Nu stu ce sens mai are acest principiu, cind se vorbeste de gauri de vierme, de energie de punct zero.....etc.

Lasati oamenii sa gindeasca, chiar daca nu au pregatire. Energia unor astfel de oameni poate debloca impasul in care ne aflam, dpdv ala energeticii si deplasarilor.

#78
Isildor

Isildor

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 264
  • Înscris: 27.12.2011
un inventator român e foarte aproape de un perpetuum mobile http://www.monitorul...p;articol=33723

#79
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,125
  • Înscris: 25.02.2007

Quote

La prima vedere se pare că bicăjeanul ar fi descoperit în sfîrsit „perpetuum mobile“, numai că inventatorul refuză o asemenea sintagmă, justificîndu-se prin folosirea energiei cinetice si a fortei centrifuge, antrenate initial printr-un motor, în producerea energiei electrice.
Deci il baga-n priza, tureaza o ceva si apoi transforma turatia in curent ?
Ar fi interesant, daca n-ar fi plin youtube-ul de precis exact aceeasi idee.

#80
sarac.lipit

sarac.lipit

    Cînd ești condus de proști, toate merg prost

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,828
  • Înscris: 14.06.2006

 ecou, on 03 noiembrie 2006 - 16:25, said:

pai si perpetuum mobile unde e?!
nu neg ca poate peste o mie de ani se va inventa sistemul cu randament de 99.999999...%, insa nici macar ala nu este perpetuum mobile.
La faza cu atomii si electronii... hmm.. ce sa spun.. energia aia se pierde prin radiatie! Ca din cauza asta avem notiunea de timp de injumatatire.
iote'l acilişea. În simplitatea lui... nu te miri că nu l-ai descoperit încă?
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/zqG-TL0WnjE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
pila lui Carpăn de la Muzeul Naţional ... din seiful directorului... (că deh... proştii dă rumâni n-are parale bă...să-l baje'ntr-o cutie dă sticlă săcurizată...să o vadă tot fraierul) îşi bate joc de legile tale termodinamice. Funcţionează... da' nici un dăjtept nu ştie de ce... de 70 de ani...

Edited by sarac.lipit, 09 October 2012 - 21:40.


#81
sarac.lipit

sarac.lipit

    Cînd ești condus de proști, toate merg prost

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,828
  • Înscris: 14.06.2006

 mdionis, on 03 mai 2012 - 12:04, said:

Atata vreme cat liniile de camp magnetic raman inchise (cu sau fara ecrane magnetice), absolut orice sistem mecanic ce utilizeaza magneti permanenti va respecta legea conservarii energiei. Daca ar exista un sistem bazat pe magnetism care produce energie din nimic (perpetuum mobile), atunci relatia care da energia de interactie magnetica a doi dipoli ar trebui sa fie gresita, si o data cu ea, sistemul ecuatiilor lui Maxwell. Nu exista astazi nimic experimental care sa sugereze ca aceste legi ar fi eronate, iar daca modelam functionarea unui sistem pe baza a ceea ce stim actualmente despre magnetism, nu vom putea incalca LCE.



Pai de ce nu scrii dumneata un articol stiintific in care sa demonstrezi pe baza experimentului functional de 800 de ani incoace ca actuala teorie electromagnetica e gresita?! Incerci mai intai sa il publici in IEEE Transactions sau asa ceva. In mod sigur, Nobelul e la doi pasi daca iti accepta articolul pentru publicare.
s-ar părea că-s în eroare ... afirmaţiile de mai sus...

#82
NASTYPRIMUL

NASTYPRIMUL

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,605
  • Înscris: 20.09.2008
Pila Carpen foloseste un material f scump. Parca platina, ce se consuma extrem de greu.


Am mai spus ca ar fi posibil sa se aceeada la alte forme de energie, necunoscute acum. Sau cunoscute.
Totusi noi luam energie electromagnetica din diverse transformari. Dar direct din pamint si aer, inca nu. Ar avea efectul unui perpetuum mobile. Cu toate ca sint sigur ca ar fi materiale ce se consuma.

Combustia umana spontana ar fi provocata de o energie inca necunoscuta sau chiar refuzata de stiinta in mod total.
Nu se poate explica fenomenul in nici un fel cu ce stimacum.
Arde doar corpul fara haine si bineinteles nimic din camera.
Caldura necesara ar fi mai mare decit in Soare. De fapt temperatura necesara. Totul se produce in citeva minute.
Suna scirbos acest comentariu, dar si energia electromagnetica spulbera orice cind nu e canalizata cum trebuie.
Am o explicatie f generala, inspirata de o fata ce intreba....aveti o explicatie. Pe loc mi-a venit una, pe baza a ce stiam atunci. Nu mi s-a modificat acea explicatie, ca dovada ca ar fi ceva. O voi spune cind e momentul.

Edited by NASTYPRIMUL, 11 October 2012 - 01:51.


#83
sarac.lipit

sarac.lipit

    Cînd ești condus de proști, toate merg prost

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,828
  • Înscris: 14.06.2006
ceva mai simplu aici
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/3PEjvPxrmEo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

 horatzica, on 29 iunie 2002 - 00:28, said:

Dovada ca profesorul tau stie fizica si colegul tau nu.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/OMVtGxSYdhU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
cunoştinţele în ''fizică'' trebuiesc reevaluate...sau se lasă de meserie.

Edited by sarac.lipit, 24 October 2012 - 05:06.


#84
sarac.lipit

sarac.lipit

    Cînd ești condus de proști, toate merg prost

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,828
  • Înscris: 14.06.2006
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/ZTLvqCiKadI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#85
sarac.lipit

sarac.lipit

    Cînd ești condus de proști, toate merg prost

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,828
  • Înscris: 14.06.2006
iar să închidă gura tuturor (nu zic să trimită fizicienii la învăţat...) s-a reuşit şi asta...
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/mI3227d5Css?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

comentarii domnilor fizicieni?
ce lege a termodinamicii se încalcă în acest caz?

Edited by sarac.lipit, 27 October 2012 - 02:49.


#86
sarac.lipit

sarac.lipit

    Cînd ești condus de proști, toate merg prost

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,828
  • Înscris: 14.06.2006
acu' ceva timp explicam cum se poate genera curent cu o volantă şi motoraş...
uite şi filmuleţu'...
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/98aiISB2DNw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

chiar nici un comentariu????
măcar că-s trucate filmările.. .ceva-ceva... doar nu ajungem la concluzia că iar ...s-au înşelat ''oamenii de ştiinţă'' ...

Edited by sarac.lipit, 27 October 2012 - 19:31.


#87
sarac.lipit

sarac.lipit

    Cînd ești condus de proști, toate merg prost

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,828
  • Înscris: 14.06.2006
încă unu' simpatic...
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/tCriICVZqXM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#88
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,632
  • Înscris: 30.07.2003

 sarac.lipit, on 27 octombrie 2012 - 19:27, said:

chiar nici un comentariu????
Cine a invatat fizica nu sta sa comenteze orice aberatie dintr-un film.

Edited by neagu_laurentiu, 28 October 2012 - 13:10.


#89
NASTYPRIMUL

NASTYPRIMUL

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,605
  • Înscris: 20.09.2008
Cu firele alea intinse pe acolo, ce e?
Intreb si eu, ca un "necunoscator", ce sint.
Ptr a avea generare de energie eficienta, e necesar un minim de citeva sute de W, pe un dispozitiv de generare.

Edited by NASTYPRIMUL, 29 October 2012 - 06:02.


#90
sarac.lipit

sarac.lipit

    Cînd ești condus de proști, toate merg prost

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,828
  • Înscris: 14.06.2006
mdea... nu se poate!
se demonstrează că se produc cu 750W... 2.4Kw... da' nu funcţionează, becurile sunt vopsite luminos... ce truc simplu!

iar motoru' ăla magnetic cu elice... toţi ...sunt actori. Elicea se roteşte în virtutea inerţiei ...prin căderea... legii 2 a termodinamicii în prima! (adică ce vedeţi este fals din prima)

Edited by sarac.lipit, 29 October 2012 - 08:26.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate