Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica
 Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila
 Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K
 Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...
 

consolidare planseu beton armat

- - - - -
  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#19
akinik

akinik

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 888
  • Înscris: 31.03.2007

 bani002, on Mar 26 2009, 15:03, said:

Sunt si structuristi care habar n-au de consolidari .......
Nu baga in aceasi oala toata categoria de ingineri : una e structurist pentru cladiri noi si alta e structurist pe cladiri vechi=>consolidare ; acestia din urma obtin in urma unui examen, un atestat de expert tehnic care le da dreptul legal sa vina cu solutii pentru consolidarea unei structuri .
Un astfel de atestat il obtii dupa ani grei de munca , proiecte , acumulari de cunostiinta ...adica nu te poti trezi structurist de consolidari , dupa 1-2 de la terminarea facultatii. Asa mi-as dori sa ma bag si eu la categoria asta de expertiza , se castiga cascaval , pe munca putina , insa acea munca e practic rodul muncii de o viata , de a da o solutie la o problema spinoasa - care implica mult risc.
Iar rugamintea lui @punkt de a ne face utili , s-ar traduce ca un risc pe care sa ni-l asumam , incercand sa ajutam un om cu o problema destul de delicata .

#20
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
mama lui de risc. Un planseu de 35 mp are burta...puii mei, nu e baraj de acumulare.

#21
traian6667

traian6667

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 25.03.2009
nu sunt in localitatea unde se afla casa  sunt la vreo 200 km departare si nu am planurile la mine,,dar nu cred ca sa facut sau nu e la mine o plansa de armare,,nu am facut contract cu firma repectiva  structuristul a lucrat cumva la negru in timpul liber asa ca nu am cum sa il trag la raspundere,,,restul cladiri este in stare perfecta tote planseele de pe restul camerelor sunt in regula numai acest planseu cu deschiderea cea mai mare este cu probleme.

Oricum imi asum vina pt ca nu am lucrat cu o firma autorizata in proectare ci cu angajati respectivei firme.

si oricum nu mi se pare costisitor sa torn 2 stalpi cu fundare si ce mai trebuie si o grinda,,,

Inca odata multumesc!! acum am cateva idei  si astept structuristul, cam intro luna sper sa gasesc unul ca sa demarez lucrarile

 punkt, on Mar 26 2009, 14:48, said:

mama lui de risc. Un planseu de 35 mp are burta...puii mei, nu e baraj de acumulare.
absolut trebuie doar sa isi sustina greutatea proprie si o canapea si un pat si ce mai pun eu sus,,,precizes ca pe aces planseu nu este construit nici un perete  sau vreun pop de la acoperis,de la inceput mansarda sa gandit  fara sa se sprijine nimic pe acest planseu.

#22
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
In codul exercitarii profesiei de arhitect, daca faci proiectare, este interzis sa faci executie. Am impresia dar nu bag mina in foc, exista prevederi similare si la structuristi.

#23
joe2000

joe2000

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 57
  • Înscris: 24.07.2008
hop si eu cu parerea:

1. ori structuristul era defapt strungar, ori aia care au executat erau defapt contabili. arhitectu nu are nici o vine. ambele variante sunt la fel de plauzibile in viziunea mea.
1'.sigur e o problema cu calaretii (fierul de la partea de sus a placii), care ar fi trebuit sa fie minim de 10, lung de cel putin 166 cm, si cu ciocuri de minim 7 cm la fiecare capat (am dreptate bani002? :D). orice inginer (proiectant/executant) ar fi trebuit sa iti spuna asta. la fel, e o chestie pe care o stie orice fierar betonis, aproape indiferent de IQ.
2. 18 zile pana la decofrare e enorm. adevaratii meseriasi decofreaza dupa 3 zile :D
3. nu folosi cricul ca sa ridici o placa de beton, o sa faci mai mult rau. metoda asta se foloseste la chestiile metalice ca-s flexibile, nu la beton ca fisureaza.
4. nu cred ca e posibil sa torni o grinda de-a lungul placii. nu prea vad cum. o gaura nu iti ajunge ca betonul nu se intinde ca iaurtul.  bine
5. ca si solutie propun suprabetonarea (subbetonare as fi ales daca fisura era in centrul placii si se vedea de jos). betonul nou turnat trebuie dus neaparat pana la capatul reazenului(reazem=grinda, perete pe care sprijina placa) si unde e posibil 2 metri dincolo. despre grosime si armare trebuie sa iti povesteasca vreun proiectant, eu iti dau cateva ponturi despre executie: cum zicea cineva tre sa ai mare grija ca betoanele (cel vechi si cel nou) sa conlucreze, deci cel nou trebuie sa aiba aderenta si sa fie oarecum ancorat de cel vechi. aderenta o rezolvi cel mai simplu prin buceardare (cu bormasina cu percutie racai betonul astfel incat sa devina cat mai "aspru"), iar ancorajul prin introducetea unor bucatele de armatura (ori forat:dai gaura de 12 si bagi fier de 12 batut bine cu barosu, ori ancora chimica:dai gaura de 14 si bagi fier de 12 si o solutie din comert(hilti, sika)) care sa fie jumate in betonul vechi si jumate in cel nou(eventual cu niste urechi). daca nu cureti bine placa (eventual suflat cu un compresor) si nu o uzii din belsug inainte de turnare o torni degeaba. dupa turnare, imediat ce poti urca pe el, betonul trebuie udat din belgus, indiferent de vreme (dar mai ales cand e cald), cat mai des, cel putin doua zile. asta il va impiedica sa fisureze de la contractie, sa mai formeze o crapatura si sa trebuiasca sa mai faci inca o suprabetonare :)))
6. consolidarea unei placi, daca nu e bine gandita/executata poate face mai mult rau decat bine
7.indiferent de cum rezolvi problema gandeste-te sa nu mai torni sapa pe placa aia. parchetul si gresia se monteaza foarte bine si pe OSB.

oricum, cel mai bine ar fi sa consulti un proiectant cu viziuni mai largi, sa-l duci la fata locului si sa faci cum zice el.

#24
cameliavig

cameliavig

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 403
  • Înscris: 02.01.2011
m o problema grava zic eu.am cumparat o casa la rosu,la pret de criza ca proprietarul nu avea bani,ca avea datorii,in fine m-a mintit pe acolo ceva am luat-o.Problema este ca am o sufragerie de 4.5 latime cu 6 lungime,peste placa de beton de 15 cm,deasupra 2 dormitoare mai mici peste sufragerie,dar eu nu am nici o grinda de beton peste sufragerie,nici intoarsa nici rasintoarsa de nici un fel.La alte rude am vazut ca au facut la aceste dimensiuni ale camerei.Mie nu mai imi trebuie? este normal? Va multumesc mult si astept niste pareri.Sanatate si numai bine!


P.S. vreau sa mai torn si o sapa de 5 cm deasupar peste care sa pun gresie.

#25
septimiu80

septimiu80

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,315
  • Înscris: 27.01.2008

 cameliavig, on 7th January 2011, 01:46, said:

o sufragerie de 4.5 latime cu 6 lungime,peste placa de beton de 15 cm,deasupra 2 dormitoare mai mici peste sufragerie,dar eu nu am nici o grinda de beton peste s
P.S. vreau sa mai torn si o sapa de 5 cm deasupar peste care sa pun gresie.
4.5 cu 6 nu sunt niste suprafete de speriat, dar niste poze cu privire la armarea placii si a grinzilor perimetrale ajuta mult a a forma o parere

#26
cameliavig

cameliavig

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 403
  • Înscris: 02.01.2011
O sa fac nsite poze maine.Ceva in genul a unei grinde de fier sub placa si cu niste stalpi nu ar fi buna?

#27
cameliavig

cameliavig

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 403
  • Înscris: 02.01.2011
asa ar merge?

Attached Files



#28
ciprian.virjan

ciprian.virjan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 122
  • Înscris: 05.02.2007
Salut,

Imi permit sa comentez si eu putin situatia avand ceva experiente cu persoane in situatii similare dar din cauze cu totul diferite.

Raspunsurile expertilor in respectivele cazuri au fost:

1. Desi plansee curbate s-au mai intalnit in lumea constructiilor interbelice din motive ce tin de cantitatile insuficiente de armatura si de retetele empirice de beton si grosimi insuficiente.
Cedari ale acestor plansee din beton armat nu s-au inregistrat si asta din cauza ca prin curbura starea de eforturi in placa se schimba si astfel placa poate mobiliza rezerve de rezistenta importante.
In concluzie placile cu greu vor ceda inaintea casei dar respectivele curburi ale placilor deranjeaza in primul optic si psihologic.
Solutiile sunt in aceste cauzuri pot fi foarte diverse in functie de cazul particular al fiecarei locatii si al interventiilor dorite de fiecare beneficiar ce pot masca cu succes interventiile necesare.

2. Cazul cel mai grav intalnit este cel al caselor noi construite cu "simt de comerciant abil" ce stie sa faca economii acolo unde nu se vede, respectiv la armatura ingropata in beton ce nu mai poate fi verificata.
Aici am intalnit placi de deschideri importante cu armare doar dintr-o plasa de fi6 100x100 si solutiile sunt foarte greu de ales din motive ce tin de capacitatea elemetelor verticale, stalpi/pereti/zidarie si capacitatea grinzilor de a prelua fortele noi aduse de sape/suprabetonari uneori concomitent cu o inaltime redusa a nivelului inferior ce nu permite nici alte consolidari la partea inferoara a planseului.
Aici solutiile potrivite pot fi de tipul pardoselilor flotante si autoportante cu grinzi de lemn/metal ce descarca direct pe grinziile existente, eventual si unele din aceste grinzi trebuie si ele consolidate.

3. Cazul retragerilor de nivel cu zidarie asezata pe o placa ce nu mai are grinzi de rigidizare chiar sub zidaria peretelui retras de la fatada.
Aici de regula placa e bine calculata si respectiv suficient de rezistenta sa duca peretele dar etapele de constructie impamantenite gresit in aceste cazuri creeaza crapaturile si curburile aditionale.
Aici solutiile sunt de spargere a ultimului rand de caramizi si descarcarea planseului afectat de greutatea planseului superior ce oricum are prevazut un alt mecanism de rezemare ce a fost temporar scos din functiune prin rezemarea directa oferita de zidul retras construit inainte de turnarea placii superioare.

Si aici ca in orice alte cazuri de alegere a unei solutii exista solutii multiple ce trebuie analizate in functie de contextul particular al fiecarui caz.

De regula orice degradare structurala are la baza o succesiune intreaga de evenimente si neglijente cumulate.
Solutiile de consolidare pot provoca si ele neplaceri noi si ca intr-un joc de domino neplacerea se poate transforma intr-un cosmar.

O duminica placuta tuturor!

Edited by ciprian.virjan, 09 January 2011 - 10:39.


#29
cameliavig

cameliavig

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 403
  • Înscris: 02.01.2011
ce s-a mai intamplat cu placa? S-a rezolvat?Si eu sunt in aceiasi postura si nu stiu ce sa fac......

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate