Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?
 Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...
 Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!

Camera video masina
 Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei
 

[FR] Salariile pt ingineri in Franta

- - - - -
  • Please log in to reply
37 replies to this topic

#19
silviana85

silviana85

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 274
  • Înscris: 29.08.2006

 Bogdan R, on 21st February 2010, 17:16, said:

Depinde ce fel de ingineri, depinde ce fel de doctori...
Pe net am gasit la o cautare rapida si oferte salariale de 60.000 euro/an pentru ingineri.
De ce nu ar putea un roman sa ia 48.000/an daca e foarte bun si are experienta intr-o ramura de nisa?
In fine, s-o lasam balta...

Pentru ca nu prea te lasa francezii...ca au ocupat ei posturile alea bune. Lipsa pe piata in Fr e de medici (am motivat mai sus de ce)... nu de ingineri.

Or fi si infineri romani sefi pe undeva cu 50k pe an....dar sunt ff putini....iar noi cand tragem o concluzie vorbim de procentul ala zdrobitor....car sta sub 3000 pe luna... poate si sub 2000.

#20
Pengoon

Pengoon

    Ударник

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,939
  • Înscris: 11.06.2003
amu cativa ani, am intalnit intr-un Hotel in Köln un francez, care zicea ca-i in middle-managementul unei companii de telco (am uitat care). omu' injura salariile din franta si se plangea ca are numa vreo 45.000 pe an. mi s-o parut cam ciudno, ca nu-i bas mult, dar cum omu' a inceput cu tema asta fara sa-l intreb io, ma gandesc ca n-avea de ce sa minta.

Edited by Pengoon, 22 February 2010 - 11:31.


#21
langfjorden

langfjorden

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 19.03.2010

 silviana85, on 21st February 2010, 13:18, said:

Pentru ca nu prea te lasa francezii...ca au ocupat ei posturile alea bune. Lipsa pe piata in Fr e de medici (am motivat mai sus de ce)... nu de ingineri.

Or fi si infineri romani sefi pe undeva cu 50k pe an....dar sunt ff putini....iar noi cand tragem o concluzie vorbim de procentul ala zdrobitor....car sta sub 3000 pe luna... poate si sub 2000.


Orice discutie despre salariile inginerilor in strainatate, pentru a fi completa, are nevoie de mult spatiu pentru explicatii, clarificari si detalii specifice branselor ingineresti, industriilor, locatiilor, naturii candidatilor etc. Asa cum se spunea mai sus DEPINDE. Este naiv sa generalizezi pentru toti inginerii sau sa compari toti inginerii cu toti doctorii. Dar poti sa generalizezi daca adaugi detalii ca de ex: toti inginerii telco cu doi ani experienta in domeniu castigata in afara Frantei, care stapanesc bine limba franceza, angajati in regiunea Paris pentru munca de birou in companii mijlocii franceze castiga xxxx pe an. Daca schimbi oricare din dimensiunile enuntate anterior sau adaugi alte dimensiuni salariul se va schimba.

Nu imi propun sa ofer o explicatie completa dar din experienta mea cam asa stau lucrurile (in general) cu salariile ingineresti in strainatate:
- munca de birou se plateste slab in toate bransele
- banii buni sunt pe santier pentru majoritatea branselor
- salariile in orice bransa inginereasca sunt influentate mai mult decat orice alt factor de cerere si oferta: multi ingineri pe piata respectiva = salarii mai mici si vice versa
- in lumea vestica exista o situatie de oversupply (nu-mi vine in minte cuvantul romanesc) de ingineri in industriile usoare: electric, telco, mecanica fina etc
- in acelasi timp exista o situatie de undersupply de ingineri in industriile grele: naval, petrol, extractiv, constructiii industriale, energetica etc  
- Salariile pentru ingineri cu experienta solida in industriile grele cresc si vor continua sa creasca pentru ca criza globala de ingineri se accentueaza pe an ce trece
- Companiile de televiziune din vest continua sa creeze seriale TV numai cu advocati si medici ilustrand aceste profesii ca "sexy" ceea ce submineaza in continuare imaginea inginerului din industria grea si indepartand tot mai multi studenti de la aceste studii prin urmare accentuand criza :)
- Cu cateva exceptii notabile inginerii din America de Sud, China si India (unde mai exista multi ingineri disponibili) nu au penetrat masiv inca industria grea din lumea vestica. Aceasta este probabil sa se schimbe in viitorul nu foarte indepartat pentru ca acesti candidati vorbesc tot mai bine limbile internationale, invata sa sa se integreze in noile societati si sa invete atitudinile de care este nevoie pentru a fi angajat la inceput si a continua sa progresezi. Aptitudinile lor profesionale sunt foarte solide.  

Acum ceva exemple specifice: Un inginer minier cu doi-trei ani experienta relevanta in domeniu, care vorbeste fluent engleza, angajat pe santier (planning role) intr-o companie norvegiana, in nordul Norvegiei castiga cel putin NOK 700,000 pe an brut. Daca are responsabilitate pentru o echipa sau este "senior" salariul trece usor de NOK 800,000. Nationalitatea nu este un factor la angajare, dar la calificari si experienta egale europenilor li sa acorda prioritate. Impozitele in Norvegia variaza cu rata venitul si situatia familiala (casatorit sa nu, copii sau nu etc) dar in general pentru acest venit, impozitul ar fi cam 40%, max all inclusive, asta o sa va dea o idee despre nivelul salarului net.

In aceeasi companie, departament si pe acelasi santier, un inginer geolog sau mecanic cu acelasi nivel de experienta, stapanire a limbii etc, castiga cam NOK 500,000 pe an brut. Ca masura de comparatie, un muncitor operator de utilaj greu pe acelasi santier care lucreaza pe schimburi castiga in jur de NOK 450,000 pe an brut.

Si acum despre comparatia cu doctori si advocati. Cand compari specific inginerii din industria grea (constructii industriale, petrol, extractiv etc) in Australia si Canada (de aici stiu cifre concrete, de Norvegia nu sunt sigur) cu doctorii sau advocatii diferentele sunt masive inca de la plecare de pe bancile scolii. Din start inginerul castiga cu 30-40% mai mult. Inginerul va ramane in fata cu castigul dea lungul carierei daca continua sa promoveze si sa faca fata cu succes cerintelor profesionale. Doctorul va reusi sa iasa in fata numai daca se lasa de General Practice (GP) si se specializeaza (3 ani) intr-un domeniu specific si de cautare iar apoi isi deschide cabinet si este un succes in profesie si in business etc. Avocatul are (statistic vorbind) cele mai putine sanse de a iesi in fata cu castigul pentru ca competitia este cea mai acerba si oportunitiatile de a devenii un partener intr-o firma puternica de succes, unde sunt castigurile mari, sunt putine.

Dar, cum se sugera intr-un mesaj anterior toate comparatiile astea au un mare DEPINDE in fata lor si nu prentind ca as fi reusit sa ofer mai sus o explicatie completa. Sunt sigur ca cei ce vor sa caute vor gasii exceptii de la cele scrise aici si vor avea pareri diferite. Comentariile lor relevante vor imbogatii dezbaterea.

Edited by langfjorden, 20 March 2010 - 11:12.


#22
___

___

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 04.08.2005

 langfjorden, on 20th March 2010, 11:05, said:

Acum ceva exemple specifice: Un inginer minier cu doi-trei ani experienta relevanta in domeniu, care vorbeste fluent engleza, angajat pe santier (planning role) intr-o companie norvegiana, in nordul Norvegiei castiga cel putin NOK 700,000 pe an brut.

Cel putin ?? Adica ia usor 100.000 EURO !?? Roman ?? Fi atent la topic ca se vorbeste de romani nu de norvegieni, englezi etc

#23
calator_2000

calator_2000

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 20.05.2010

 ___, on 22nd May 2010, 03:12, said:

Cel putin ?? Adica ia usor 100.000 EURO !?? Roman ?? Fi atent la topic ca se vorbeste de romani nu de norvegieni, englezi etc

Nu stiu in Norvegia dar in Canada in ramurile pe care le-a mentionat langfjorden da.. uite aici ceva exemple..

http://ithinkmining....l-sands-mining/

In general inginerii (iar depinde de filed dar in general) fac de pe la 80-100k CAD pana pe la 120-150K CAD si cand se intra in management si mai sunt si prin petrol, mine bat si in 175-200k CAD. Considerand CAD vs. Euro acum poti spune ca intre 60k E pe an si 140-150k inainte de taxe. Eu ma incadrez in zona asta 5 ani de inginerie in Ro si 4 aici ( fara scoala canadiana) si stiu romani in petrol care fac banii aia ( peste 100k Euro). Problema de pe la 70-80k pe an in sus sunt taxele dar se mai "ocolesc" oficial contribuind la fonduri de pensii si atunci banii aia se scad din venitul anual deci se plateste mai putin impozit.

2-3000 E ( 2500-3750 CAD) sunt salarii de tehnicieni incepatori. Bine asta si datorita cursului de schimb care a lucrat in favoarea Canadei..

PS... nu confunda Quebecul cu restul Canadei ca acolo salariile sunt mult mai mici.

Edited by calator_2000, 22 May 2010 - 07:03.


#24
langfjorden

langfjorden

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 19.03.2010

 ___, on 22nd May 2010, 00:12, said:

Cel putin ?? Adica ia usor 100.000 EURO !?? Roman ?? Fi atent la topic ca se vorbeste de romani nu de norvegieni, englezi etc


In paragraful in care am mentionat cifra de salarizare am mentionat si ca nationalitatea nu este un factor la angajare. Daca nu s-a subinteles pot sa clarific: nationalitatea (felul pasaportului, locul unde te-ai nascut etc) este irelevanta. Criteriile importante sunt: limba, calificarile, experienta, aptitudini profesionale si atitudini cautate de angajator. Si da, inginerii minieri romani sunt printre cei care castiga salariile de care ziceam in Norvegia dar si in Australia si Canada. Iar daca sunt cu adevarat capabili si ajung in posturi de middle management trec de EUR 150,000 pe an brut. Cifrele astea includ salarul anual brut dar exclud bonusul (care este cam de 10% pentru juniors si approx 40% pentru seniors), masina si cazarea care sunt in general asigurate. Bonusul se plateste odata pe an, in general la sfarsit de an financiar. Pentru cei in roluri de conducere unde sunt responsabili de echipe sau departamente se adauga in general si shares options. Din nou, da si romanii sunt inclusi in aceaste categorii.

Pentru usurinta am dat cifre aproximative in EUR pentru ca este moneda de referinta pentru majoritatea cititorilor. Daca salariile din AU sau CAN s-ar compara cu cele din EU folosind rate des schimb ajustate pentru puterea de cumparare si impozitare atunci cei angajati in AU si CAN ar fi chiar si mai avantajati.

#25
langfjorden

langfjorden

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 19.03.2010

 langfjorden, on 22nd May 2010, 17:50, said:

Si da, inginerii minieri romani sunt printre cei care castiga salariile de care ziceam in Norvegia dar si in Australia si Canada.

Statisticile listate de calator_2000 sunt foarte valabile si imbogatesc discutia. As mentiona doar ca articolul fiind din iunie 2008 probabil datele incluse sunt din 2007 folosing statisticile de impozitare individuala care s-au completat la inceputul lui 2008. Salariile in minerit au crescut de atunci cu cel putin 15%, iar in unele situatii cu mai mult de 20%. Cand am enuntat cifrele in mesajul anterior eu am folosit salarii de care stiu eu de la prieteni, cunoscutii, angajati prezenti si trecuti si, nu in ultimul rand experienta mea personala.

Am avut sansa sa lucrez in minerit in cele trei tari de care am vorbit. Pentru cei interesati pot sa completez cu o comparatie intre ele.
* Salariile (brut anual) cele mai mari intre cele trei tari sunt in Au unde cererea de ingineri este cea mai mare
* In Au intre toate zacamintele, salariile cele mai mari sun in minele de carbune si cele mai mici la minele de aur (paradoxal dar adevarat, motivele sunt istorice)
* In Can cele mai mari salarii sunt in minele de oil sands din Alberta, unde salariile sunt egale cu salariile bune din Au, cele mai mici salarii sunt pe coasta de est: Nfld si NS.
* In Norvegia cele mai mari salarii sunt in minele de subteran din Svalbard iar cele mai mici in minele mici din zona de sud
* Impozitele in Norvegia sunt mai mari ca si in Au si ca in provinciile canadiene la vest de Sk
         * de la Sk inspre est impozitele sunt maricele iar in Quebec si Nfld sunt mai mari ca si in Eu. Ma refer la impozitul total: fed, provincial si PST si grilele de impozitare f joase
         * Impozitele cele mai mici sunt in Alberta, dupa care Au

* Contributia companiei la foundul de pensii al agajatului:
         * in Au se adauga la salarul brut si este min 9% (multe companii miniere platesc 14%),
         * in Can unde am lucrat eu era inclusa in salar (se retinea prin impozit)
         * in No este inclusa in salar (se retine prin impozit)

* Toate companiile la care am lucrat eu ofera un bonus calculat ca si 10 - 50% din salarul anual platit in cash odata pe an
* Mai toate companiile ofera "share plans" la toti angajatii ca o forma de stimulare a angajatului si de al incuraja sa ramana cu compania
* Pentru cei lucreaza in locatii mai indepartate (orasele mici departe de metropole) cazarea este asigurata
* Din ce in ce mai mult, in toate tarile se practica FIFO (fly in fly out) unde angajatii locuiesc unde vor si merg cu avionul la mina pentru o saptamana sau doua, dupa care se intorc cu avionul acasa.
* Inginerii minieri sunt din ce in ce mai mobili dpdv international. La mina la care am lucrat in Au pana anul trecut, intr-o echipa techica de 30 de oameni pe langa australieni, aveam canadieni din BC, ON si Quebec, doi francezi, o irlandeza, un malayesian, un indian, un american, un sud african, doi tipi din Guinea si doi romani.

#26
langfjorden

langfjorden

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 19.03.2010
Pentru cei interesati de ingineria miniera mai pot sa adaug o alta simpla comparatie.

Am sa folosesc cifre din Australia deoarece de acolo sunt familiar cu cifre din alte profesii si pot sa fac o comparatie cu ingineria (stiu ca topicul asta a fost deschis intai cu referinta la salariile din Franta). Toate cifrele in dolari australieini.

* Salar pentru manager de supermarket (Woolworths Supermarket) in Perth, WA: $70k - $90k pe an + cash bonus 10 -15% + 9% pensie. Program Luni - Vineri
* Salar pentru bank manager (ANZ Bank) in Perth, WA: $80 - $100K pe an + 10% cash bonus anual + 9% pensie. Program Luni - Vineri
* Salar pentru Graduate Mining Engineer (BHPBilliton, Area C Mine), FIFO from Perth: $100k pe an + 10% cash bonus + 14% pensie. Program 8 zile pe santier 6 zile acasa.

Graduate Engineer = zero experienta in munca, direct de pe bancile scolii.

#27
qudatheo

qudatheo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,822
  • Înscris: 06.12.2004
Bun, am vazut mai sus multe snoave despre salariile inginerilor la francezi, insa si putine chestii adevarate (in special alea legate de debutanti: isi gasesc greu daca sunt romani si iau sub 2000, asta asa e).
Eu am trait 4 ani in Fr si stiu ce zic: pentru un inginer cu experienta, in Franta- ca si oriunde in vest - salariile sunt MARI. Indiferent de nationalitate.
Am doar trei exemple (verificate):
- inginer roman IT, specialist Cisco in securitatea retelelor de calculatoare, 8 ani experienta, salariu brut 8500Euro/luna, Paris, firma Numericable.
- inginer roman aeronave, 5 ani experienta, salariu brut 6500Euro/luna, Toulouse, firma afiliata Airbus
- inginer roman (+dubla cetatenie) telecomunicatii, (aproape) 4 ani experienta, salariu net (nu se plateste impozit la CE) 5200 Eur/luna, Strasbourg, Observatoire européen de l'audiovisuel - Consiliul Europei.
Exemplele pot continua, astia de mai sus doar ii cunosc eu direct (prieteni,rude) si le-am "vazut fluturasul". ;) Stiu si de multi altii, stiu si de programatori romani cu 100k/an.

Ca regula generala: un inginer (indiferent de domeniu si nationalitate), cu o experienta medie castiga intre 5000 si 6000 Euro brut - media asta intra in clopotul lui Gauss. Restul (sub 4000 si peste 6000) sunt extreme si sunt putine.
Daca ai 5 ani experienta (reala) si lucrezi in Franta si de abia ai 2500Euro salariu inseamna ca exista o problema si trebuie sa iti pui intrebari - ai salariu cat un maistru cu aceeasi experienta!!!


Un inginer bun este bine platit. Restul sunt povesti. Punct.

Edited by qudatheo, 03 June 2010 - 06:53.


#28
silviana85

silviana85

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 274
  • Înscris: 29.08.2006
Atunci imi spui si mie de ce in Alsacia un inginer de la France Telecom, Electricite, Alstom + alte enshpe mii de firme marunte (inginer IT) Bac+5 cu experienta sub 5 ani.... pupa picioarele patronului daca ii da 2000 pe luna?

Si aici sunt toate nationalitatile de ingineri incluse....

Sa nu mai spun ca stiu si persoane din Paris care castiga idem. :D (francezi, romani & so on)

#29
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004
Atit intrebarea din primul post, cit si o gramada de raspunsuri denota lipsa de experienta de ambele parti. Discutia nu se poate turna in cifre, fara a tine cont de o gramada de factori. Chiar in cadrul aceleasi firme si chiar pentru pozitii similare pot exista diferente zdrobitoare. Dar s-o luam incet pe puncte si sa vedem care sunt acesti factori:

- Zona --> costurile aferente standardului existent impun un oarecare nivel general
- Domeniul de activitate si numarul de salariati ai firmei angajatoare (implica EBIT-ul firmei)
- Natura meseriei si limitele de dotare. Asta implica gradul de raspindire si deci numarul de candidati pe metrul patrat. Limitele de salarizare se pot afla in parte pe net, in parte la oficiile de munca, sau daca esti "vulpe batrina" de la sefii sindicatelor in situatia ca firma are asa ceva in "dotare" --> un mic telefon rezolva multe!
- Cerintele postului (implicit pozitia) inclusiv cunostintele speciale in plus, de care firma trebuie sa si aiba nevoie. Tot aici intra si responsabilitati cum ar fi bugetul in cazul proiectelor (cit de mare?), oameni in subordine (citi?), contributia personala la rezultatele financiare ale firmei samd
- Nivelul de experienta al candidatului fata de cerintele de mai sus. Aici de multe ori firmele mai fac anumite concesii, in special atunci cind cerintele sunt aproape imposibil de indeplinit in totalitate. Poate chiar uneori se schimba tactica in functie de alte calitati, care se descopera in decursul convorbirilor

Pe linga toti acesti factori este foarte important sa cunoasteti nivelul de salarizare exact pe domeniul care va intereseaza. Contrariul conduce in majoritatea cazurilor la salarizarea sub nivelul de piata. In plus incepind cu CV-ul si terminind cu convorbirile trebuie sa fiti pregatiti exceptional. Numai atunci veti obtine solutia optimala.
Fiecare cunoaste pe cite cineva, care se lauda cu sume imense, sau care dimpotriva cistiga putin. De regula la asemenea discutii este bine sa intrebati detalii (vezi punctele de mai sus). Cereti sa vedeti cum arata CV-ul persoanei in cauza. Este posibil sa aveti niste revelatii.

Altfel de raspunsuri pe tema asta sunt fie neserioase, as spune copilaresti, fie reflecta experienta traita personal si nimic mai mult! Aceasta din urma este interesanta, contribuie la informatie atunci cind nu stii mai nimic, dar nu ajunge in totalitate.

Bafta si salarii mari!

#30
langfjorden

langfjorden

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 19.03.2010
Mai sus se spune ca un inginer bun este bine platit. Din experienta mea asta este o afirmatie foarte exacta.

In orice industrie exista un numar considerabil de ingineri care se afla in spatiu dintre 'eu cred ca sunt un inginer bun' si 'altii cred despre mine ca sunt un un inginer bun'. Salariile mari se afla numai in zona in care altii cred despre tine ca esti un inginer bun.

#31
andrei_0

andrei_0

    fishy

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,990
  • Înscris: 15.02.2006

 silviana85, on 10th June 2010, 11:39, said:

Atunci imi spui si mie de ce in Alsacia un inginer de la France Telecom, cu experienta sub 5 ani.... pupa picioarele patronului daca ii da 2000 pe luna?
Fiindca:
1) Tu vorbesti probabil de NET, altii au vorbit de BRUT
2) Poate inginerul ala nu e un inginer foarte priceput sau lucreaza pe o pozitie care nu e platita prea bine.

Quote

Pentru ca nu prea te lasa francezii...ca au ocupat ei posturile alea bune
Scuza clasica. Cine poate ocupa el posturile "alea bune" si castiga bani frumosi. Cine nu, se plange si se consoleaza cu "asta e situatia, n-avem ce face".
3) Corporatiile foarte mari nu dau cele mai mari salarii decat cand vine vorba de top management.

Quote

Cat despre "mancatorii de rahat" care zic ca ei castiga in Bucuresti in IT ca oameni cu 2 3 ani de experienta 2000 de euro (eu am dat peste dinastia)...sunt niste mincinosi toti.
Si eu cunosc cativa care sunt convinsi ca in Timisoara n-ai cum sa castigi mai mult de 1000€ :lol: Sunt vesnic nemultumiti, nefericiti, nedreptatiti, dezinteresati de a invata lucruri noi, si vesnic se lauda cu taria lor de caracter (subiecte preferate: cum i-au dat peste nas sefului si cum pleaca de la servici la 6:00:00). Fraza lor preferata e "nu e treaba mea". De fiecare data cand dau peste unul de-asta care imi povesteste viata lui profesionala il aprob cu o mina serioasa, dar in sinea mea ma cracanez de ras.

#32
___

___

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 04.08.2005

 andrei_0, on 11th June 2010, 12:15, said:

Fiindca:
1) Tu vorbesti probabil de NET, altii au vorbit de BRUT

Gargamel ., fi atent ca se vorbeste de net nu de brut

Quote

2) Poate inginerul ala nu e un inginer foarte priceput sau lucreaza pe o pozitie care nu e platita prea bine.

Inca o data citeste din nou acest topic.

Quote

Scuza clasica. Cine poate ocupa el posturile "alea bune" si castiga bani frumosi. Cine nu, se plange si se consoleaza cu "asta e situatia, n-avem ce face".
De fiecare data cand dau peste unul de-asta care imi povesteste viata lui profesionala il aprob cu o mina serioasa, dar in sinea mea ma cracanez de ras.

Castigi ~ 2000 € la luna de te cracanezi de ras de altii care castiga mai putin !? Fa un print la salarul tau si anexeaza-l aici ., dar tare mie teama ca vei baga vreun motiv anume ., ca sa nu ne cracanam de ras la cat castigi

Eu lucrez in IBM admin in unix, iar aici sunt persoane senior cu peste 10 ani care abia ajung la 2.000 pe luna ., asa ca nu bate campii cu tampenii facand pe smecherul ca te cracanezi de ras de altii <_<

Edited by ___, 16 July 2010 - 19:40.


#33
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,931
  • Înscris: 25.06.2007

 ___, on 16th July 2010, 20:39, said:

Eu lucrez in IBM admin in unix, iar aici sunt persoane senior cu peste 10 ani care abia ajung la 2.000 pe luna

In ce tara, mai precis?

#34
clauditza25

clauditza25

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 79
  • Înscris: 27.06.2009
Buna,

stie sa imi spuna si mie cineva cum sta treaba cu inginerii geodezi (topografi)? se cauta in Franta sau sunt multi? cum sunt platiti? e de munca?

#35
langfjorden

langfjorden

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 19.03.2010

 clauditza25, on 25th August 2010, 19:00, said:

Buna,

stie sa imi spuna si mie cineva cum sta treaba cu inginerii geodezi (topografi)? se cauta in Franta sau sunt multi? cum sunt platiti? e de munca?


Nu stiu sa-ti spun de Franta dar topografii sunt cautati cu siguranta in Scandinavia, Canada si Australia.

Salariile variaza foarte mult in functie de in ce domeniu lucrezi cele mai mici fiind ca si angajat la primarii si cele mai mari ca si angajat pe santiere mari industriale.

La nivelul cel mai inalt de salarizare castigurile se apropie de cele ale inginerilor - fac observatia asta nu ca sa devaluez profesia ta care stiu ca in Ro este o ramura inginereasca.

In multe alte tari topografia este o profesie simplificata si truncata de geodezie si deci necesita mai putin studiu decat ingineria.

#36
Darkmaster

Darkmaster

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 237
  • Înscris: 17.12.2004
Stie careva cam cat castiga un inginer instalator (instalatii pentru constructii civile si industriale - apa, canalizare, incalzre, aer conditionat, gaz etc) in Franta/Germania si restule Europei?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate