Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen
 

O cugetare despre maternitatea privata vs de stat

- - - - -
  • Please log in to reply
71 replies to this topic

#37
lalea

lalea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,542
  • Înscris: 30.01.2007
Car, esti foarte tare!  :lol: M-ai facut sa rad!  :lol: Mersi.

Daca sunt probleme legate de nastere, cum pot aparea in afara ei? IN lipsa ei sau altadata decat IN TIMPUL NASTERII??? Asta nu pricipesc eu... Si am IQ peste medie, dar vad ca nu ma ajuta.   :confuzzled:
NU e o problema legata de medicina, ci de logica pura.
Da, stiu probleme similare rezolvate in clinici particulare, am o clienta acum cu dezlipire de placenta... Am avut una care odata cu cezariana si-a facut si alte interventii sa-si scoata diverse fibroame uterine aparute inainte de sarcina... Am o prietena cu o interventie intr-o maternitate privata... pentru o problema pe col, fara sarcina la activ, nimic; a vrut interventia aia acolo si basta!
Cunostinta cu tratamente in vitro, cu interventii chirurgicale... la fel.
AStea se pot rezolva, am discutat de astea.

Ce nu se poate pentru ca nu au aparatura e partea de prematuri sub un numar de saptamani. Nu e numai aparatura, sunt mai multe complicatii...
IN plus, imi pot alege medicul la unele clinici, il pot duce cu mine pe care vrea muschiul meu, el e platit in banii aia... deci il pot lua tot pe cel de la POlizu, Municipal etc.
Stii in ce consta dotarea unei camere de nasteri? Ai vazut inventarul necesar?
NU prea e costisitor ca sa nu aiba... Paturile sunt obiectele de inventar cele mai scumpe...
Alea ergonomice de poti naste pe o parte sau chiar in picioare costa un picut... Altele au pat multifunctional, nasti pe cel pe care vei dormi, asa incat sa nu te trambaleze aiurea de pe un pat pe altul, tu taiata si cu fire etc.

Pentru o trusa de sutura in plus, un analgezic sau un cocteil anestezic... sa nu crezi ca tre' sa mergi la spital de stat. Fara anestezie in coloana se pare ca ajung mai ieftin ca spaga data la stat.  :naughty:

Oricum, apreciez rabdarea ta de a le explica si celor mai saraci cu mintea, ca mine, ce dreptate mare ai.  ;)  :kisstogether:

#38
car-man

car-man

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,434
  • Înscris: 01.07.2009
numai elucubratii mirobolante...


View Postlalea, on 9th October 2009, 17:08, said:

Si am IQ peste medie, dar vad ca nu ma ajuta.
si tu l-ai crezut? ala a fost in stare sa-ti spuna orice, numai sa ti-o traga sub coada...

#39
bonobo

bonobo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,465
  • Înscris: 23.09.2004

View Postlalea, on 12th September 2009, 15:31, said:

As vrea sa-mi spuneti si mie la ce va referiti cand spuneti ca in spitalele particulare nu e ok daca ai sarcina cu probleme...

View PostZorracK, on 7th October 2009, 08:44, said:

Adica daca ai probleme te urca si te trimit la spital de stat, sau cum ai noroc.

View Postlalea, on 7th October 2009, 12:05, said:

Daca ai probleme nu te urca si te trimit la stat, ci iti spun de la bun inceput sa nu vii la ei, e simplu.

View Postcar-man, on 7th October 2009, 20:16, said:

sa vezi o chestie foarte interesanta: problemele apar de regula in timpul nasterii!

View Postlalea, on 8th October 2009, 14:51, said:

Probleme legate de nastere nu pot aparea dupa nastere, e normal sa apara in timpul ei, nu?  :rolleyes:
Caldura mare...


View Postlalea, on 9th October 2009, 17:08, said:

Daca sunt probleme legate de nastere, cum pot aparea in afara ei? IN lipsa ei sau altadata decat IN TIMPUL NASTERII??? Asta nu pricipesc eu... Si am IQ peste medie, dar vad ca nu ma ajuta.   :confuzzled:
Acu' nu te-ajuta? :D

#40
Bravegirl

Bravegirl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 198
  • Înscris: 23.09.2003
La Euroclinic, lucrurile stau asa: majoritatea doctorilor, iti spun de la inceput ca nu te primesc sa nasti acolo decat dc ai 38 de saptamani de sarcina. Herghelegiu iti spune sa stai linistita, ca poti veni oricand, ca se ocupa el de tine si copil, dar costurile sunt mari.
Eu avand o sarcina cu risc, am intrebat ce se intampla dc bebe are probleme si mi s-a spus ca au aparatura.  Stiu un caz grav unde bebe a fost transferat la Polizu.
La Medlife te primesc si cu bebe prematur, dar la fel, iti spun de la inceput costurile, care sunt mari.

Eu si la bebe2 tot la privat vreau sa nasc.

#41
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,662
  • Înscris: 26.11.2001
DOSAR CAPITAL.RO: Cât te costã sã naºti într-o clinicã privatã

Quote

Dezvoltarea din ultimii ani a pieþei de servicii medicale private din România a adus ºi la noi primele materitãþi private. Aici, mãmicile care nu doresc sã apeleze decât la spitalele de stat scot din buzunare sume generoase, care pot ajunge ºi la 14.000 de lei, aproximativ 3.200 de euro. La rândul lor, maternitãþile de stat oferã ºi ele în ultima vreme servicii „extra”, care nu intrã în pachetul standard decontat de casele de asigurãri de sãnãtate.

Poveºtile cu întâmplãrile nefericite din spitalele de stat, spectrul ºpãgilor pentru medici, dar ºi condiþiile uneori inadecvate le împing pe foarte multe femei însãrcinate sã apeleze la clincile private atunci când vine vorba de naºtere. Marile reþele de servicii medicale vin în întâmpinarea celor mai pretenþioase cliente. Preþurile bat, însã, sumele vehiculate în legãturã cu „atenþiile” pentru medicii din maternitãþile de stat, care se învârt, conform informaþiilor capital.ro, la 1.000 de euro.

Medlife: de la 7.000 la 11.000 de lei

Medlife, cel mai mare operator de servicii medicale private din România dupã cifra de afaceri, are trei opþiuni pentru viitoarele mãmici. Potrivit oficialilor companiei, preþurile pachetelor pleacã de la 7.800 de lei ºi ajung la 11.000 de lei.

Pachetul Silver (cu un pat – 7.800 de lei ºi cu douã paturi – 7.000 de lei) este destinat naºterii cu operaþie cezarianã ºi include manevrele pre ºi post naºtere necesare desfãºurãrii în cele mai bune condiþii ale naºterii sau cezarienei. De asemenea, este inclusã  asistenþa medicalã la naºtere ºi supravegherea în lãuzia precoce. În plus, toate investigaþiile necesare ºi tratamentele sunt incluse în acest preþ. La toate acestea se adaugã asigurarea meselor pentru proaspãta mãmicã ºi cele 3 zile de spitalizare obligatorii.

Pachetul Gold costã 9.200 lei. Pe lângã toate beneficiile incluse în opþiunea Silver, pachetul Gold pune la dispoziþia mãmicii o persoanã dedicatã care realizeazã training de alãptare ºi alimentaþie pentru nou-nãscut. În plus, în acelaºi preþ se include ºi recoltarea de celule stem ºi ºedinte de fizioterapie în scopul creºterii confortului pre ºi post operator.

Medlife propune ºi pachetul Diamond, care are un preþ de 11.000 de lei. Acesta aduce în plus un pachet de analize medicale gratuite (ecografie de control, hemoleucograma, glicemie etc), valabil în primele 6 sãptãmâni de la naºtere.

Cazare de lux la maternitate

Pachetele Silver ºi Gold includ ºi cazarea în rezerve de lux, în cele 3 zile obligatorii. Aici, serviciile medicale sunt completate cu unele specifice hotelurilor de lux: steward la simpla apãsare a unui buton, meniuri personalizate, facilitãþi de comunicare, gimnasticã medicalã de recuperare ºi masaj.

Dupã finalizarea celor 3 zile, dacã pacienta este nevoitã sã rãmânã în maternitate, costul rezervelor este destul de mare. Tariful pentru cazare în camera single este de 580 lei zilnic, în timp ce pentru un apartament (unde poate sta ºi un alt membru al familiei) este de 650 lei pe zi.

CMU: 980 de euro doar naºterea

În cazul Centrului Medical Unirea, un alt mare jucãtor de pe piaþa localã a serviciilor medicale private, costul pentru o naºtere pleacã de la 980 de euro, 4.200 de lei, asta în cazul unei intervenþii naturale. „La acest preþ se adaugã 200 de euro (850 de lei) zilnic pentru cazare. Pentru o naºtere cezarianã se adaugã 400 de euro (1.700 de lei). Dacã pacienta doreºte sã nascã cu un medic care nu este angajat CMU, atunci la aceste preþuri se adaugã tariful medicului”, au declarat pentru capital.ro oficialii Maternitãþii „Regina Maria”.

Preþurile ajung la 14.000 lei

ªi CMU a creat trei pachete speciale pentru femeile însãrcinate.  „Am dezvoltat un sistem de servicii integrate, putând acorda asistenþã ºi un sistem complet de consultaþii, analize, investigaþii din momentul în care un cuplu decide sã aibã un copil, urmãrirea sarcinii, naºterea în cele mai moderne condiþii, recoltarea de celule stem ºi depozitarea acestora în Bucureºti, în cadrul Centrului de Diagnostic si Tratament al CMU, urmãrirea noului nãscut în primele sale luni de viaþã”, spun oficialii reþelei de clinici.

Primul pachet, Maternitate + Bebe Special, este destinat femeilor care dupã ce nasc doresc sã beneficieze de un pachet de urmãrire a copilului în primele 6 luni. Preþul standard pentru femeile care aduc bilet de trimitere de la un medic aflat în contract cu Casa de Asigurãri de Sãnãtate este de 1.780 euro pentru o naºtere naturalã (7.650 de lei) ºi 2.180 de euro (9.360 de lei) pentru cezarianã.

Cel de-al doilea pachet, Maternitate + Celule Stem + Bebe Special, este creat pentru situaþia în care o viitoare mãmicã este interesatã sã nascã ºi sã beneficieze la CMU de un preþ special care va include ºi recoltarea ºi depozitarea de celule stem, ºi pachetul Bebe Special. Ca ºi în situaþia de mai sus, pentru naºterea normalã se percepe un tarif de 2.850 de euro (12.200 de lei) ºi ajunge la 3.250 de euro (14.000 de lei) pentru naºtere prin operaþie cezarianã.

Ultimul pachet din portofoliul CMU, Stem + Bebe Special, este compus din recoltarea ºi depozitarea de celule stem la Stem Health Unirea, pentru care se oferã bonus acelaºi pachet Bebe Special. Preþul este de 1.600 de euro (6.900 lei) ºi reprezintã costul pentru prelevarea ºi depozitarea pe 20 de ani a celulelor stem.

La Euroclinic, preþuri de la 6.500 lei

În cazul Spitalului Euroclinic, preþurile pentru o naºtere pleacã de la 6.500 de lei ºi ajung la 9.500 de lei. Prima opþine este pentru o naºtere naturalã, pentru ca cea de-a doua sã fie al unei naºteri prin cezarianã. Preþurile includ cele 3 zile de cazare obligatorii, tratamentul ºi consumabilele. În cazul în care apar complicaþii la naºtere sau intervin probleme suplimentare, pacienta va trebui sã scoatã din buzunar mai mulþi bani.

ªi aici, clientele cu dare de mânã pot opta pentru rezerve separate, standard sau VIP. Preþurile sunt ºi ele pe mãsurã: 500 de lei pe zi pentru cea standard, ºi 850 de lei pe zi pentru cea VIP.

ªi clinicile de stat oferã servicii exclusiviste

Maternitãþile de stat nu impun tarife, însã orice român ºtie cã trebuie sã scoatã destui bani din buzunar pentru a fi tratat cum se cuvine.

Cu toate acestea, spitalele de stat au învãþat sã profite ºi ele de pe urmã pacienþilor care vor liniºte ºi curãþenie. Astfel, la Maternitatea Giuleºti „Panait Sârbu” din Capitalã au fost înfiinþate rezerve private. Cele de douã paturi au un preþ de 50 de lei pentru o persoanã/zi, iar cele cu un singur pat costã 100 de lei pentru o persoanã/zi. Preþurile sunt mai mici decât cele practicate de clinicile private, dar ºi condiþiile sunt pe mãsurã.


#42
bubalus

bubalus

    Membru chel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,206
  • Înscris: 15.02.2005
ce stiti de cele 2 maternitati din constanta (Euromaterna si Isis)?
a nascut cineva acolo?
probabil nevasta-mea va emrge la Euromaterna...doctorul la care merge profeseaza acolo....

#43
mamicadanutza

mamicadanutza

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 05.02.2010

Seara buna. Am citit ce ai scris despre maternitatea din Campina si despre dr. tau si m-am bucurat sa aud numai lucruri de bine. Eu sunt insarcinata si vreau sa nasc tot in Campina, dar nu m-am hotarat asupra doctorului.Spune-mi te rog cine a fost doctorul tau...poate ma duc si eu la el.Astept raspunsul tau cat mai repede. Multumesc.

View Postanknic, on 6th February 2009, 10:50, said:

eu am nascut in maternitatea de campina (am ales eu acolo dupa indelungi documentari) cu doctorita care m-a urmarit toata sarcina.
duminica seara mi s-a rupt apa si tusti in masina (faci 15 min.pana la campina din ploiesti si era libera soseaua)
doctorita mea era de garda (ii stiam programul notat pentru urmatoarea luna in care trebuia sa se produca evenimentul), in acel moment aveam 36 sapt.de sarcina.
deoarece s-a intamplat cu o luna mai devreme, evenimentul m-a luat pe nepregatite fizic (psihic eram OK si cu dorinta mare de nastere naturala), la internare asistentele s-au comportat extraordinar, doctorita mea insa mi-a spus ca sacul amniotic este intact (atunci am descoperit ca probabil fusesera 2 pungi de lichid-gemeni-la eco de 2 luni doctorul mi-a spus ca e ceva mai mult lichid-plus ca eu aveam o burta imensa...). m-au internat si dr.m-a trimis la culcare pentru a fi odihnita pentru a doua zi. dimineata la ora 8 s-a declansat nasterea extrem de rapid, am nascut la ora 10.00.

minusuri: nu l-au lasat pe sot sa asiste...dar cred ca a fost mai bine ca sigur lesina! asistentele de la neonato nu au insistat prea mult cu alaptarea...dar dr.gineco mi-a facut ocitocina pentru a o declansa (am nascut extrem de repede si se pare ca nivelul de ocitocina din organism era mic din aceasta cauza) si venea la mine de 4 ori pe zi sa ma mulga si sa ma maseze. dr.de la neonato mi s-a parut cam dusa...dar in ziua in care am nascut am adus pediatra mea sa vada copilul. nu au inca organizarea necesara pentru a tine copilul cu tine in camera(desi dr.mea imi spunea ca mai bine ma odihnesc cat stau in spital...). recunosc ca am dat cadouri si bani, dar nu mi-a cerut nimeni...le-am dat pentru ca se purtau atat de frumos incat m-am simtit obligata cumva. oricum se purtau la fel de frumos si cu cele care dadeau si cu cele care nu dadeau.

plusuri: s-au comportat extraodinar si cat am stat internata si dr.mea si asistentele m-au tinut de mana pe durata intregului travaliu. dr.mi-a explicat tot timpul ce se intampla.

concluzie: chiar daca sunt si lucruri perfectibile, conteaza oamenii!


#44
didaditeodora

didaditeodora

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 11.02.2010

View Postmamicadanutza, on 5th February 2010, 23:41, said:

Seara buna. Am citit ce ai scris despre maternitatea din Campina si despre dr. tau si m-am bucurat sa aud numai lucruri de bine. Eu sunt insarcinata si vreau sa nasc tot in Campina, dar nu m-am hotarat asupra doctorului.Spune-mi te rog cine a fost doctorul tau...poate ma duc si eu la el.Astept raspunsul tau cat mai repede. Multumesc.

mamicadanutza eu sunt din ploiesti si tot la campina trebuie sa ajung.ute adresa mea de mes si de mail este [email protected] si stam de vorba mai mult :kisstogether:  :kisstogether:  :kisstogether:

#45
Magdal

Magdal

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 19.03.2010
Buna mamicilor,

am nevoie si eu de un sfat...am citit ce s-a discutat....eu am aflat abia acum ca daca nasc pana in 37-38 saptamani (acum sunt in 33) cei de CF2 nu se pot ocupa de prematuri si m-ar trimite la Giulesti sau Polizu. Cine a mai trecut prin aceasta experienta? sau ce pot face sa dorm linistita(risc sa nasc mai devreme n-am, doar ca bebita e mare)?

Sa ma interesez de doctori de acolo? Parca as cobi daca ma interesez prea mult, dar nici sa aterizez intr-un alt spital unde nu am fost niciodata, nu te cunoaste nimeni si mi-e teama ca te si trateaza cu indiferenta. Semnifica ca as plati totul acolo? N-am cumparat nicio trusa epidurala, as vrea doar sa fiu pregatita pentru ce-i mai neplacut, sa nu existe niciun risc pentru bebe. La ora actuala nu stiu nici daca pot naste natural...

Ce ma sfatuiti va rog?

#46
elenais

elenais

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 28.07.2010
Am urmarit informatiile de pe forum cu privire la acest subiect - nasterea in privat, si recunosc ca ma ajutat sa decid locul unde sa nasc.
Maternitatea de stat din Iasi - Cuza Voda nu a fost niciodata o optiune pt mine (din cauza infectiilor cu stafilococ repetate la toate cunostintele care au nascut acolo!). La inceputul sarcinii inclinam sa merg la Euroclinic in Bucuresti, dar de curand (din iunie) avem MATERNITATE PRIVATA SI IN IASI - MATERNITATEA DE LA ARCADIA HOSPITAL. Sunt foarte incantata de decizia luata si recomand tuturor viitoarelor mamici nasterea la ARCADIA HOSPITAL.
Nici nu am visat sa fiu asa bine ingrijita si tratata (am primit in pret si masaje de relaxare pentru picioare); nu mai zic de bebe care fost ingrijit de neonatalogi pe toata perioada spitalizarii. Pe langa toate conditiile super (rezerva de lux ca la un hotel de 5 stele unde am stat cu sotul), aparatura este la cel mai inalt nivel si au un departament special de neonatologie echipat pentru cele mai mari urgente (din cate am inteles chiar si de prematuri).
Acum, dupa nastere, continui sa merg la Arcadia in clinica de pediatrie unde bebe beneficiaza de un abonament de sanatate dedicat.
Doctoritele sunt foarte dragute, au venit si acasa sa ne viziteze la 2 sapt de la nastere.
Sunt foarte incantata de experienta traita si va  marturisesc ca a meritat toti banii (preturile incep de la 1000 EUR - pt nasterea naturala)!!!

Attached Files


Edited by adadoi, 29 July 2010 - 14:31.


#47
adelinabejenaru

adelinabejenaru

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 09.08.2010

View Postelenais, on 28th July 2010, 19:56, said:

Am urmarit informatiile de pe forum cu privire la acest subiect - nasterea in privat, si recunosc ca ma ajutat sa decid locul unde sa nasc.
Maternitatea de stat din Iasi - Cuza Voda nu a fost niciodata o optiune pt mine (din cauza infectiilor cu stafilococ repetate la toate cunostintele care au nascut acolo!). La inceputul sarcinii inclinam sa merg la Euroclinic in Bucuresti, dar de curand (din iunie) avem MATERNITATE PRIVATA SI IN IASI - MATERNITATEA DE LA ARCADIA HOSPITAL. Sunt foarte incantata de decizia luata si recomand tuturor viitoarelor mamici nasterea la ARCADIA HOSPITAL.
Nici nu am visat sa fiu asa bine ingrijita si tratata (am primit in pret si masaje de relaxare pentru picioare); nu mai zic de bebe care fost ingrijit de neonatalogi pe toata perioada spitalizarii. Pe langa toate conditiile super (rezerva de lux ca la un hotel de 5 stele unde am stat cu sotul), aparatura este la cel mai inalt nivel si au un departament special de neonatologie echipat pentru cele mai mari urgente (din cate am inteles chiar si de prematuri).
Acum, dupa nastere, continui sa merg la Arcadia in clinica de pediatrie unde bebe beneficiaza de un abonament de sanatate dedicat.
Doctoritele sunt foarte dragute, au venit si acasa sa ne viziteze la 2 sapt de la nastere.
Sunt foarte incantata de experienta traita si va  marturisesc ca a meritat toti banii (preturile incep de la 1000 EUR - pt nasterea naturala)!!!



Salut!


In sfarsit am gasit pe cineva care sa fi nascut la Arcadia. Va doresc multa sanatate tie si bebelusului, si am o rugaminte: ai putea  imi dai mai multe detalii cum a fost acolo? Sunt in proportie de 60-70% sa merg si eu acolo  dar nu prea stiu nimic despre echipa medicala. As vrea sa nasc cu unul din medicii lor angajati deoarece medicul care imi urmareste sarcina nu e unul dintre colaboratorii spitalului.
Daca se poate da-mi un mesaj privat cu numarul tau de telefon sau id mess sau o adresa de email unde sa putem vorbi; promit sa nu te bat la cap cu prea multe intrebari, stiu ca timpul e pretios cand ai un bebe mic :)

#48
portocaliul

portocaliul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 972
  • Înscris: 01.12.2008
Glumiti probabil cu Arcadia Hospital din Iasi, sau v-ati logat sa faceti reclama neplatita. Acestia profita pe seama faptului ca e singura maternitate privata din Iasi, si au preturi mari, cel putin comparandu-le cu alte institutii similare din Bacau, Suceava, Bistrita, Brasov etc. La ei, sub 1900 euro nu costa nasterea, daca este naturala si fara probleme sau complicatii. Cazarea costa 100 euro pt. fiecare zi, iar orice problema apare este taxata in plus. Nu cred ca au ATI, acum 3 saptamani stiam ca orice urgenta o transfera la Cuza Voda (una dintre maternitatile de stat).
Sotia unui prieten a nascut la Cuza Voda pe 17 iulie, totul in regula si fara stafilococi. Sotia mea a nsacut saptamana trecuta, tot la Cuza Voda, totul OK, fara probleme.
Asteptam sa apara inca o maternitate particulara in Iasi, poate afla intre timp cei de la Arcadia despre notiunile de monopol, concurenta, economie de piata, amortizare a investitiilor etc. Toate in economia reala, in anul de gratie 2010.

#49
KoalaBeertje

KoalaBeertje

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 119
  • Înscris: 24.08.2009
Eu am vrut sa nasc la o maternitate privata in Cluj, eram sigura ca acolo voi ajunge. Acolo imi urmarisem si sarcina, acolo eram sigura ca voi sta cu pruncul in brate pentru prima data; in plus de asta, aveam oroare de spitalele de stat.
In saptamana 35 mi s-a spus ca bebelusul meu nu e destul de dezvoltat, ca era aprox. saptamana 33 ca nivel de dezvoltare si ca avea aprox. 2300 - 2350 g.
Eh, cum viata bate filmul, la 5 zile dupa ultimul control la Cluj mi s-a rupt apa noaptea la 1.40 si am gonit spre cel mai apropiat spital din zona, la Aiud. Cand am ajuns eram complet dilatata, a venit medicul sef de sectie si la 3.05 s-a nascut baiatul meu sanatos, de 3100 g si 54 de cm. Nu mai fusesem in spitalul acela niciodata si nu ii cunosteam nici pe medici nici pe asistente.
De ce a fost diferenta atat de mare de greutate intre cele 2 dati? (intrebare retorica)

In graba am plecat de acasa doar cu hainele de pe mine si cu 2 pijamale, fara buletin, bani, analize sau altele. Toate astea mi le-a adus cineva doar a doua zi seara. Incerc sa spun mai voalat ca nu am dat nimanui absolut nimic (atunci). Cu toate astea, medicul s-a purtat foarte frumos cu mine, asistentele, moasa si infirmierele idem.
Totul era foarte curat in spital, se facea curatenie de 2 ori pe zi (pana si infirmierele aveau uniforma calcata). Cand eu m-am apucat de plans ca eram obosita, ca nu aveam incarcatorul tel. la mine, ca una si alta, mi-au adus asistentele tot ce imi trebuia atunci, m-au ajutat sa merg la dus si altele.
Am dat cate ceva doar dupa 2 zile, insa am dat pentru ca am vrut. Am avut surpriza ca una sa nu accepte, alta sa imi spuna ca e prea mult si sa imi dea inapoi 1/2, si tot asa. Cand i-am dat ceva medicului s-a uitat mirat, ca e prea mult (desi
a fost  o suma mica). Atat medicul cat si asistentele se purtau la fel de bine si cu cine cotiza si cu cine nu.
Plusuri: curatenie, igiena, personal amabil, puiul meu s-a nascut cu bine.
Minusuri: asistentele de la bebelusi ar fi putut insista mai mult cu alaptatul in defavoarea biberonului.

Avand noroc de un bebelus sanatos, pot sa spun ca internarea in spitatul de stat a functionat grozav in cazul nostru.
   :thumbup:

#50
elenais

elenais

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 28.07.2010

View Postadelinabejenaru, on 9th August 2010, 16:31, said:

Salut!


In sfarsit am gasit pe cineva care sa fi nascut la Arcadia. Va doresc multa sanatate tie si bebelusului, si am o rugaminte: ai putea  imi dai mai multe detalii cum a fost acolo? Sunt in proportie de 60-70% sa merg si eu acolo  dar nu prea stiu nimic despre echipa medicala. As vrea sa nasc cu unul din medicii lor angajati deoarece medicul care imi urmareste sarcina nu e unul dintre colaboratorii spitalului.
Daca se poate da-mi un mesaj privat cu numarul tau de telefon sau id mess sau o adresa de email unde sa putem vorbi; promit sa nu te bat la cap cu prea multe intrebari, stiu ca timpul e pretios cand ai un bebe mic :)

Buna Adelina,
In primul rand iti multumesc pentru urari, asemenea. Numele meu este Elena ([email protected]) si-ti pot spune ca informatiile scrise de cel care a postat mesaj dupa tine sunt rautacioase (poate din invidie; nu vad alt motiv). In primul rand te asigur ca nu vei regreta daca vei alege Maternitatea Arcadia; eu tin si acum legatura cu medicul ginecolog (Dr Samoila Mihaela - medic angajat Arcadia, super bine documentata si foarte draguta), medicul pediatru datorita abonamentului de sanatate pt bebe.
In ceea ce priveste dotarile pe terapie intensiva stiu si am vazut ca sunt cele mai de top; am intrebat si eu la semnaea contractului ce se intampla daca starea mea de santate se agraveaza si mi s-a raspuns ca sunt pregatiti pentru orice urgenta (au contract cu Maternitatea Cuza-Voda pt ca asa ii obliga legea). M-am convins de asta pt ca odata cu mine a nascut o mamica un copil prematur care era internat la terapie intensiva in incubator. Am intrebat medicul neonatolog si mi-a spus ca totul este sub atenta supraveghere medicala si tratament si ca se va externa in cateva zile; deci nu a fost transferat la Cuza-Voda!!!
Cred ca este foarte important sa te informezi, sa adresezi cat mai multe intrebari pentru a primi raspunsuri exacte (adevarate) si a lua o decizie in cunostinta de cauza, nu din auzite! Intradevar se poate intampla, cum spune domnul care a intervenit, sa nu ai nici o problema la maternitatea de stat, dar intrebarea se pune daca vrei sa-ti asumi riscul??? Pe langa stafilococ am mai auzit una, mai nou de la o cunostinta a care-i copil a facut la cateva zile de la externare hepatita. Se pare ca asistenta care i-a taiat cordonul copilului nu avea manusi si i-a transmis bebelusului virusul C. Acum se lupta sa nu ramana cu sechele pe viata!!!! Deci, pe langa stafilococ te mai poti pricopsi si cu altceva. Eu nu am fost pregatita sa-mi asum nici un risc pentru mine si mai ales pentru copilul meu si am ales maternitatea privata.
Inca ceva, am achitat in jur de 5700 RON (factura finala pentru nasterea naturala cu epidurala+cazare). Deci mergi si te intereseaza, nu apleca urechea la barfe!
Daca mai ai intrebari imi poti scre pe adresa de mail. Sarcina usoara si multa inspiratie in alegerea locului unde vei naste! :thumbup:

#51
nicopuscasu

nicopuscasu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,993
  • Înscris: 26.06.2009
Si eu sunt de acord cu Portocaliul( cu colegu ` de forum, nu cu Partidu :rolleyes: ) si am impresia ca e reclama gratuita...prietenii stiu de ce :naughty:

Cat despre asistenta care avea HVC si a sectionat cordonul cu rezultat direct infectarea nou-nascutului :thumbdown: ....nu cred asa ceva.
Unu la mana, oricat de idiot ai fi, daca ai avea HVC nu ai umbla fara manusi, riscand sa iei tu in primul rand , de exemplu HIV , ca si asa esti imunodeprimat si asta iti mai lipsea...Ca sa nu mai vorbim de constiinta profesionala si de faptul ca nimeni nu vrea sa infecteze cu buna-stiinta pe altcareva.....povestea de mai sus mi se pare FOLCLOR IEFTIN!!!

Eu nu vorbesc despre avantajele si dezavantajele clinicilor private pt ca aici deja trebuie sa facem distinctia intre niste clase sociale, si niciodata un om care abia isi castiga salariul NU va visa la o clinica privata, ci va apela la cea de Stat, aici vorbesc si pt mine :notangel: si pt marea majoritate a cunoscutilor mei.

#52
kaleid

kaleid

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 28.09.2006
Neata!

Speram sa nu fie reclama gratuita in cazul celor care lauda maternitatea arcadia din iasi. ma gindesc serios sa nasc intr-un spital particular si parerile lor (sincere, daca este posibil) m-ar fi ajutat.
Cert este ca la preturile afisate, ar trebui sa te simti excelent in aceasta maternitate. La fel si copilul, evident.

#53
JustMe2007

JustMe2007

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 444
  • Înscris: 19.03.2007
Se poate naste la privat la preturi decente, la fel cum se poate alege o nastere la stat si sa bagi o gramada de bani in buzunarele tuturor si sunt cazuri in care cine naste la stat plateste cel putin la fel daca nu mai mult decat o mama care naste pa privat. Sunt variante si variante, fiecare o alege pe cea care i se potriveste.

#54
teofavi

teofavi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 102
  • Înscris: 16.01.2010

View PostJustMe2007, on 3rd September 2010, 11:14, said:

Se poate naste la privat la preturi decente, la fel cum se poate alege o nastere la stat si sa bagi o gramada de bani in buzunarele tuturor si sunt cazuri in care cine naste la stat plateste cel putin la fel daca nu mai mult decat o mama care naste pa privat. Sunt variante si variante, fiecare o alege pe cea care i se potriveste.
am nascut la suub adica fostul municipal prin cezariana. bani dati la asistente, la doctori, peste tot. tratamentul primit- de cacao. super javre asistentele cu foarte mici exceptii. satule de bani si scarbite de viata. a fost horror- FERITI-VA ! Daca nu ma credeti,incercati  :thumbdown:

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate