Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?
 

O cugetare despre maternitatea privata vs de stat

- - - - -
  • Please log in to reply
71 replies to this topic

#55
inginerum

inginerum

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 781
  • Înscris: 18.06.2003
Astazi am sunat la Arcadia sa vad care sunt preturile.
Nastere normala cu medic de acolo angajat decontata prin CAS - 2300 lei , iar epidurala 730 lei. Total 3030.
Nastere normala cu medic colaborator (asta e cazul meu) decontata prin CAS - 3450 si la fel epidurala 730 .

#56
ccatalin80

ccatalin80

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 12.03.2010
Am fost si eu la Arcadia si spuneau de ceva in genul 150 nasteri in 6 luni, nu mai e nimeni care a nascut sa impartaseasca opinii?
Ce-i drept am vazut vreo 3 gravidute care semnau contract si destul de ocupati..

#57
planiolro

planiolro

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 23.11.2007

View PostRigips, on 15th February 2009, 06:59, said:

Anul trecut in toamna a fost 2000 de lei nasterea normala, cezariana nu mai stiu; noi nu am fost prea incantati din prisma tratamentului post nastere: prima baita a lui bebe a fost deasupra unei chiuvete (efectuata un pic cam brutal din punctul meu de vedere, dar poate asa ajungi cand te ocupi in continuu de copii...), pe tura de noapte nu este decat o singura asistenta care trebuie sa faca fata la toate solicitarile, la vizita de 7 zile (cea gratuita oferita de clinica) a trebuit sa asteptam cu copilul vreo 2 ore pentru ca pediatrul la care am fost programati era... la o nastere fiind si de tura, plus cateva aspecte minore pe care nu le mai enumar aici. In rest, personalul destul de amabil, conditiile impecabile, nasterea in sine iarasi super ok; personalul nu a vrut sa accepte deloc bani, singura exceptie a fost doctorul caruia oricum i-am fi dat plicul, chiar daca nu-l acepta acolo.
Oricum despre Eva parerile sunt impartite, s-a inceput o discutie despre asta si pe un forum local din Brasov, o sa ne scriem parerea si acolo, poate va fi de folos si altora.
Si cum zice Pazvante... totul e sa nu ai complicatii, ca atunci ajungi tot la cea de stat.

Mi ati putea da link forumului din Bv intrucat sotia urmeaza sa nasca acolo si as dori sa aflu mai multe despre clinica EVa

#58
maltese

maltese

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,847
  • Înscris: 16.04.2006

View Postinginerum, on 26th October 2010, 22:03, said:

Nastere normala cu medic colaborator (asta e cazul meu) decontata prin CAS - 3450 si la fel epidurala 730 .
De curiozitate, ai vazut rezervele  de la etajele 4 si 5 de la Cuza?
Ai vazut ultimul etaj cu sectia de neonat? Na, in caz ca doamne fereste...

Cred ca nu.

sa va fie de bine, sa fiti sanatosi, asta e cel mai important :)

View Postccatalin80, on 4th January 2011, 11:23, said:

Am fost si eu la Arcadia si spuneau de ceva in genul 150 nasteri in 6 luni, nu mai e nimeni care a nascut sa impartaseasca opinii?
Ce-i drept am vazut vreo 3 gravidute care semnau contract si destul de ocupati..
Atata lume in zona moldovei fara asigurare de sanatate, de la tara, venita de prin tarile calde, trebuia si pentru ei o solutie. Pana acum aveau doar optiunea cu Suceava.

#59
Bravegirl

Bravegirl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 198
  • Înscris: 23.09.2003
Asa cum ziceam in 2009, ca vreau ca bebe2 sa se nasca tot la privat, iata ca a venit octombrie 2010 si bebe2 s-a nascut tot la Euroclinic. Pe scurt, in loc sa fie mai bine decat in 2008, acum a fost mai rau. MARE PACAT!!!!! Pana la urma, omul sfinteste locul. Citisem deja pe diverse forumuri ca treaba la euroclinic nu mai e asa de roz, ca pana la urma tot personal de la stat e si acolo, si ca au au aceleasi obiceiuri, dar cum in 2008 am fost multumita, am zis sa nasc tot la ei. Din pacate s-a adeverit ce citisem si serviciile au fost mai proaste acum.
Dc tati e de acord si cu bebe3, vreau sa nasc la CMU. Am citit lucruri f bune despre ei. Nu te obliga sa nasti pe masa, au moasa si doula, poti sa scapi fara epiziotomie cu o moasa rabdatoare, iti dau copilul sa-l alaptezi, taie cordonul dupa minute bune dupa nastere, etc.
PS: nu e reclama pt CMU, pur si simplu am citit povestile unor mamici care au nascut acolo. tot acolo lucreaza si o moasa care a venit la ni dupa nasterea primului copil si care m-a ajutat f mult.

#60
ergon

ergon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,152
  • Înscris: 27.07.2006
Buna ziua tuturor.
As vrea sa-mi exprim si eu o parere, mai ales prin prisma faptului ca sunt medic, iar sotia, care este medic medicina de urgenta,
lucreaza la un spital de copii din Bucuresti.
Lucrurile stau cam asa:
- cine dispune de bani, merge la o clinica particulara. Motivele nu tin neaparat de serviciile oferite, care sunt ireprosabile. Intra aici si faptul ca e la "moda", e mai "cool" sa spui c-ai nascut la Medlife, la Euroclinic, etc. Daca am vazut in discutie si faptul ca nu stiu unde nu le mergea inca internetul wireless...adica esti cum esti dupa o nastere, dar nu poti sta doua zile fara laptop. Cu scuzele de rigoare, dar sa fim seriosi...
- sistemul public este cum este. Dar daca dai cat trebuie, vei fi tratat la fel ca la clinica privata, dar cu costurile finale mult mai mici.
- sotia a nascut la stat. Nu este o lauda, puteam foarte usor sa mergem la privat. Am dat ce a trebuit si cui a trebuit si totul a fost perfect, spital Caritas. Normal ca am fost cu recomandare, iar faptul ca suntem medici nu a contat. "Mercurialul" mi s-a adus la cunostinta de catre ginecolog.
- foarte important: o foarte buna prietena de familie a nascut acum doua luni. Sarcina cu probleme - col deschis prematur, la pat in ultimele doua luni. Dupa ce au dat o gramada de bani la Medlife, li s-a spus clar: daca nu duceti sarcina la termen, va trimitem la un spital de stat. A nascut la Universitar, unde a trebuit sa-si cumpere absolut toate medicamentele si materialele necesare. Cu toate astea plus "darul" , au iesit la mai putin de jumatate fata de cat i-ar fi costat la Medlife. N-au avut nimic de reprosat. Ca paranteza, si prietena noastra si sotul ei sunt medici. Sa nu-i mai intrebe cineva acum de Medlife, ca iau foc.
- sotia primeste in fiecare garda intre 10-30 copii cu diverse afectiuni trimisi de clinicile particulare. La cea mai mica problemuta, tusti in salvare si du-i la stat !
Nimeni nu se intreaba de ce aceste clinici au acest succes de piata. Pai este simplu: ei nu vor sa se complice, vor ca rata de reusita sa fie de 100%. De aceea trimit sarcini cu probleme, de aceea trimit copii cu 37,2 temperatura pentru ca nu cumva doamne-fereste sa aiba vreo infectie care sa fie transmisa celorlalti copii, etc.
Clinicile private in opinia mea sunt bune doar pentru analize si consultatii. Suni, te programezi, intr-o ora ai scapat.
In concluzie, serviciile clinicilor private sunt bune doar pentru o nastere by the book. Care, cum spunea cineva mai sus, in Finlanda se face cu moasa. Dar noi avem un nivel de trai cu mult peste cel al Finlandei...
Eu va recomand sincer (in fond, nu-s banii mei): mergeti la stat, dati banutii si veti fi tratati asa cum se cuvine. Iar daca doamne-fereste sunt probleme, va asigur ca:
1. sunt aproape exclusiv aceiasi medici si la stat si la privat
2. experienta si protocoalele functioneaza mult mai bine intr-un spital de stat
Pentru cei care ma vor acuza ca incurajez "spaga": fiind din sistem, va pot asigura ca aceasta mult hulita spaga nu va disparea niciodata din Romania.
Ea exista si pe vremea lui Ceausescu, cu diferenta ca atunci banii nu erau primiti asa usor. Atunci mergea kent-ul, cafeaua, alcoolul. Sistemul nostru de stat este atat de sarac, incat nu va putea oferi niciodata compensatiile financiare corespunzatoare. Este cinic, dar simplu: ai cu ce, scapi. N-ai cu ce, te rogi sa dai de un medic milos.
Ai mult prea mult cu ce, te duci la privat. Daca esti un "caz" problematic, te intorci la stat.
Sanatate multa !

#61
codruta

codruta

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 915
  • Înscris: 31.03.2005
[quote name='ergon' date='1st March 2011, 09:51' post='9542172']

Eu va recomand sincer (in fond, nu-s banii mei): mergeti la stat, dati banutii si veti fi tratati asa cum se cuvine. Iar daca doamne-fereste sunt probleme, va asigur ca:

Eu sunt perfect de acord, dar as vrea sa vad lista de preturi afisata la intrare si sa scap de stresul - oare cat costa? cat trebuie sa dau? Cui?

Pentru cei care ma vor acuza ca incurajez "spaga": fiind din sistem, va pot asigura ca aceasta mult hulita spaga nu va disparea niciodata din Romania.

Mi se pare extrem de trist ca spuneti asta. Eu cred ca dvs ar trebui sa fiti revoltati ca acest sistem se perpetueaza si ca acesti bani nu ajung intr-un mod transparent in bugetele spitalelor si de acolo pe statul de plata al medicilor/asistentilor/infirmierelor in functie si de performante. Sunteti constient ca in momentul in care urmarile unui act medical nu sunt cel scontate, pacientul sau rudele acestuia pot ajunge sa traiasca cu impresia ca nu au platit destul? Si ca poate daca mai aveau 500 ron persoana draga ar fi fost salvata?

#62
ergon

ergon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,152
  • Înscris: 27.07.2006
@Codruta
Problema spagii, din pacate, nu este numai apanajul sistemului medical. Indiferent de nume, nu exista institutie bugetara in Romania in care sa nu se primeasca spaga.
A nu se intelege ca o scuz. Nu sunt de acord, dar nu pot face nimic.
Personal, desi de formatie sunt medic, de ani buni de zile m-am orientat intr-un domeniu tangential, la privat.
La vremea mea am primit diverse, de la bani la borcane de zacusca. Constiinta mea este linistita dintr-un singur punct de vedere: NICIODATA nu am cerut, NICIODATA nu am tergiversat lucrurile pentru a-l face pe pacient sa "inteleaga" ca trebuie sa "cotizeze".
Este vorba de celebra "You can't beat the system. You have to join it”. Am vazut colegi integri care au ajuns sa profeseze intr-o amarata de policlinica pentru ca s-au impotrivit "sistemului". Numirile se fac pe ochi frumosi si relatii. Posturile sunt scoase la concurs cu "dedicatie". Trebuie sa ai mare grija sa nu superi vreun medic cu influenta, care altfel de regula este zero profesional. Am patit-o si pe asta. Am deschis gura prea mult, imediat m-au ars. Si sunt nenumarate astfel de exemple.
Unde lucreaza sotia nu se primeste nimic (la departamentul de urgente). N-am niciun interes, as putea recunoaste foarte usor, aici nu ma cunoaste nimeni. Dar nu, la urgente nu se primeste nimic. Mai se reintorc uneori parintii cu flori sau un tort.
Dar odata urcat pe sectie, lucrurile se schimba radical. TREBUIE sa dai (cu exceptiile de rigoare). Dai pentru ca acest lucru este din pacate adanc inradacinat si in constiinta pacientilor, nu numai a medicilor. Eu consider ca vina este de ambele parti. Dar cine are "curajul" sa se impotriveasca ?
Forurile ministeriale nu au ce face. Sunt incapabile sa rezolve ceva. De 20 ani nu se spune decat "nu sunt bani". Pe de alta parte, economia romaneasca nu-si va permite in veci sa sustina un sistem de sanatate ca cel francez, de exemplu. In goana dupa voturi nimeni n-a avut curajul sa taie in carne vie. Si nici nu cred ca se va intampla vreodata.
Cercul este mai mult decat vicios:
- medicul: am invatat 6 ani plus 5 de rezidentiat plus "n" nopti nedormite plus "slugareala" si "ploconirea" fata de medicul coordonator, poate-poate prind un post
- tot medicul: in sfarsit, sunt specialist ! Uraaa ! A venit ziua de salariu: ups, doar 1700 RON brut (fara garzi)...Hm, asta pe care tocmai l-am consultat e semi-analfabet, a venit cu un X5 si eu plec cu Loganul...
- pacientul cu X5: ce vrei ma, te-am pus eu sa te faci doctor (profesor, politist etc.)
- pacienti obisnuiti, care vin si ei tot cu Loganul: "ia maica si tu de-o bere, ca stim ce greu este..."
- medicul, dupa ce i-au trecut "fumurile" idealismului cu care a plecat initial la drum: WTF ?!?!

Codruta, cand a nascut sotia a fost cam asa: m-am dus direct la ginecolog (trimis fiind de cineva) si i-am spus: "Sunt medic, vreau sa fie in regula. Spuneti-mi ce si cum". A fost vorba de cezariana. Mi-a spus clar, ba chiar m-a dus de manuta la toti cei implicati, intrand pana si in sala de operatie, unde teoretic n-ai ce sa cauti: "Eu 500. Anestezist 250. Mana a doua 200". RON, in 2009 la inceputul anului. Ca o paranteza, apropo de ce spuneam mai sus, mana a doua era o superba domnisoara rezidenta, extrem de apropiata de medicul ginecolog...
A fost OK, toata lumea a fost multumita, ne strigam cu "doctore" pe holurile Caritas-ului...
In schimb, am fost si la medicul neonatolog cu pliculetul. Aici nu a mai stiut ginecologul ce si cum, existand (in orice spital) o oarecare animozitate intre aceste doua specialitati. A primit, cu protestele de rigoare. A doua zi, afland de la ceilalti ca suntem medici, mi-a inapoiat categoric plicul. O Doamna.
Poate o sa va intrebati de ce avem o retinere (ca pacienti) sa spunem ca suntem medici. Motivele ar fi:
- medicul este de regula un om orgolios, meritat sau nu. Unii cand aud ca esti medic este posibil sa devina superficiali sau distanti. Sau chiar suspiciosi...
- celebra spaga ! Chiar si eu, medic, stiu ca TREBUIE sa dau. Unii medici vor primi de la colegi, altii nu o vor face niciodata. Mai bine sa primeasca crezand ca sunt Dorel, decat sa nu primeasca stiind ca-i sunt coleg.

Asadar, @Codruta, eu unul nu vad cum s-ar rezolva aceasta problema. Unii medici afirma ca "daca as avea X euro pe luna, n-as mai lua". Nu sunt convins de asta...
Si, cu riscul de a va parea din nou cinic, medicii nu sunt deloc niste apostoli. Celebrul juramant este demult perimat. Daca adaugi si structura omului de prin partile noastre, reteta este gata.

Sanatate multa !

#63
Bravegirl

Bravegirl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 198
  • Înscris: 23.09.2003
Eu nu am nascut la Euroclinic pt ca e cool. am nascut pt ca am vrut o nastere linistita, sa stau 'eu cu mine' (dc intelegeti ce vreau sa spun), fara sa aud alte femei, fara sa se perinde n persoane, sa stea husbandul cu mine, etc. Si mi-era si teama ca fiind o nastere spontana pot sa nu mai gasesc rezerva ok la Filantropia. Cd am fost internata acolo, la baie nu mi-a placut deloc. si eu vroiam ca nasterea sa fie o experienta de care sa-mi aduc aminte cu placere  :lol:
Daca as fi nascut prin cezariana, luam in considerare Filantropia, ca de taiat ma putea taia dr oriunde. Nu-mi mai trebuia atmosfera...

#64
codruta

codruta

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 915
  • Înscris: 31.03.2005

View Postergon, on 3rd March 2011, 09:19, said:

Asadar, @Codruta, eu unul nu vad cum s-ar rezolva aceasta problema. Unii medici afirma ca "daca as avea X euro pe luna, n-as mai lua". Nu sunt convins de asta...
Si, cu riscul de a va parea din nou cinic, medicii nu sunt deloc niste apostoli. Celebrul juramant este demult perimat. Daca adaugi si structura omului de prin partile noastre, reteta este gata.

Sanatate multa !


@ Ergon
Foarte posibil sa ai dreptate, dar parca totusi as prefera sa vad intai ca salariile celor din personalul medical ajung la un nivel decent si apoi sa vedem ce facem cu cei care iau in continuare.

Multa sanatate tuturor!

#65
morganna

morganna

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 15.09.2010
Referitor la maternitatea de stat vs. cea particulara, eu pot sa spun cu mana pe inima ca as recomanda una privata. De ce? Incepand de la faptul ca sunt alte conditii, preturile sunt aprox tot pe acolo (cat dai la dr, asistente, etc.. mai bine ajungi intr-o rezerva care arata si bine si stai si linistita).

Cand a nascut sora mea a luat legatura cu cei de la regina maria, in fine, pana la urma a nascut si acolo, a recoltat celule stem tot acolo, ideea este ca oamenii chiar stiu ce fac si au asa...o grija efectiva de starea ta de bine iar camera unde se tin cei mici arata impecabil si este cineva non stop langa ei.

Nu le fac reclama si nu am niciun interes sa ii ridic in slavi aiurea insa nu am vazut niciodata o camera de spital care sa arate atat de bine si medici atat de pregatiti si moase.. au la activ peste 5.000 de nasteri si nr e in crestere. Poza asta e de cand cautam info despre cum arata camerele..e reprezentativa, parerea mea, chiar asa arata.
Attached File  IMG_9821.jpg   523.02K   75 downloads

Si Euroclinicul este de luat in considerare, oricum am inteles ca acum fac parte din aceeasi retea privata. Atasez si o poza de acolo la salon pe care am gasit-o pe site ca sa va faceti o idee de cum arata.
Attached File  nastere1.jpg   3.99MB   69 downloads
Sper sa va fie de folos info, pot sa va spun mai multe despre pachetele de nastere pe care le au si mai stiu despre inca o maternitate din Brasov -imi scapa numele- la care a nascut o prietena si la fel, a spus ca au fost conditii foarte bune (tot privata maternitatea).

Edited by morganna, 10 May 2011 - 13:14.


#66
Deria_Leena26

Deria_Leena26

    WYSIWYG

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,650
  • Înscris: 11.05.2006
Exista si nasteri petrecute in conditii umane, chiar daca au avut loc intr-un spital/o maternitate de stat. Exista si oameni care se ocupa de tine foarte bine si care nu iti cer nimic, nici macar din priviri. Exista si personal atent, care vine zilnic sa te vada si sa te intrebe cum te simti, exista si personal "alocat" copiilor, tot cu vizite zilnice. Exista si curatenie zilnica, exista si omenie. La stat.

Acestea au fost conditiile in care am nascut eu in 2008.

#67
Bosley

Bosley

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,190
  • Înscris: 19.07.2007

View Postergon, on 3rd March 2011, 10:19, said:

Codruta, cand a nascut sotia a fost cam asa: m-am dus direct la ginecolog (trimis fiind de cineva) si i-am spus: "Sunt medic, vreau sa fie in regula. Spuneti-mi ce si cum". A fost vorba de cezariana. Mi-a spus clar, ba chiar m-a dus de manuta la toti cei implicati, intrand pana si in sala de operatie, unde teoretic n-ai ce sa cauti: "Eu 500. Anestezist 250. Mana a doua 200". RON, in 2009 la inceputul anului. Ca o paranteza, apropo de ce spuneam mai sus, mana a doua era o superba domnisoara rezidenta, extrem de apropiata de medicul ginecolog...

Si sotia mea a nascut in Caritas in 2009, numai ca  ...
1000 ron ginecologu, 300 anestezistu, mana a 2-a 200, neonatologu 300.

Uite unde a contat ca esti doctor :)
Altfel a fost bine pentru sotie si copil.

La Medlife as fi platit in jur de 6000 ron, deci aici am iesit mult mai ieftin.

P.S. Si a stat intr-o rezerva doar 2 femei si cu copii, tv, frigider in camera. Asta din cauza ca am dat si la neonatolog si "s-a gasit" acea rezerva libera ..

Edited by Bosley, 11 May 2011 - 15:27.


#68
Deria_Leena26

Deria_Leena26

    WYSIWYG

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,650
  • Înscris: 11.05.2006
Io nu pricep cum de lauzele au timp de TV... Io n-am avut (nici timp si nici TV), da' zau daca i-am simtit lipsa, TV-ului aluia...

Si neonatologul ce face? Care ii sunt atributiile, atunci, in momentul sarcinii si pe perioada cat sta lauza in spital?

Edited by Deria_Leena26, 13 May 2011 - 12:36.


#69
maltese

maltese

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,847
  • Înscris: 16.04.2006

View PostDeria_Leena26, on 13th May 2011, 13:35, said:

Si neonatologul ce face? Care ii sunt atributiile, atunci, in momentul sarcinii si pe perioada cat sta lauza in spital?
Neonatologul face ce e mai important, are grija de copil. Neonatologii sunt oamenii aia care se asigura ca pleci cu copilul bine acasa chiar daca la nastere n-a avut sanse. Din sarcina, prin colaborarea cu ginecologul, poate anticipa probleme ale copilului la nastere sau in perioada de dupa.
Si copiii au nevoie de ingrijiri medicale, nu numai lauza.

In general vad asa o doza de egoism, mama sa fie bine, ginecologul sa fie umflat, anestezistul multumit, moasa la fel, dar la copil si la doctorul lui nu s-ar gandi nimeni.

#70
codruta

codruta

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 915
  • Înscris: 31.03.2005

View Postmaltese, on 14th May 2011, 16:55, said:

In general vad asa o doza de egoism, mama sa fie bine, ginecologul sa fie umflat, anestezistul multumit, moasa la fel, dar la copil si la doctorul lui nu s-ar gandi nimeni.


In completare, as mai spune ca dupa nastere (in zilele alea de recuperare in care mai stai la spital) cele mai multe, utile si nepretuite informatii despre ce si cum ai de facut pe viitor le primesti de la neonatolog, moasa si asistentele de pediatrie.

#71
Deria_Leena26

Deria_Leena26

    WYSIWYG

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,650
  • Înscris: 11.05.2006

View Postmaltese, on 14th May 2011, 17:55, said:

Neonatologul face ce e mai important, are grija de copil. Neonatologii sunt oamenii aia care se asigura ca pleci cu copilul bine acasa chiar daca la nastere n-a avut sanse. Din sarcina, prin colaborarea cu ginecologul, poate anticipa probleme ale copilului la nastere sau in perioada de dupa.
Si copiii au nevoie de ingrijiri medicale, nu numai lauza.

In general vad asa o doza de egoism, mama sa fie bine, ginecologul sa fie umflat, anestezistul multumit, moasa la fel, dar la copil si la doctorul lui nu s-ar gandi nimeni.

Buey, io n-am avut neonatolog. Sunt cumva numai in maternitatile/spitalele private?

La mine (noi, colegele de salon) a venit doar pediatra spitalului, impreuna cu 2-3 asistente, asta duminica sau luni, ca eu am nascut joi, au verificat toti copiii - verificat la modul vazut daca au icter sau nu, ridicat de manute, pentru a se vedea cum se prezinta miscarea capsorului, verificat pe... celelalte parti, recomandat pus "la lampa", daca este cazul, dus copiii la cantarit, luat sange din calcai, pentru testarea pentru numarul X (nu stiu cate) boli care pot aparea in viitor, aprobat sau amanat iesirea din spital.

Si unde am nascut eu am spus ca veneau zilnic, de mai multe ori pe zi, asistentele. Spalau copiii, ii schimbau, ii cantareau, aduceau biberoane cu lapte pentru cine avea nevoie.

Informatii-minune eu n-am primit, da' oricum eram informata si am continuat sa ma informez.

Edited by Deria_Leena26, 16 May 2011 - 11:23.


#72
cata9cata

cata9cata

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 26.09.2011
sunt o viitoare mamica si deja ma interesez unde este mai bine sa aleg sa nasc. la privat sau la stat? ma intereseaza parerea cuiva care a nascut la Arcadia, maternitatea privata din Iasi.
cum sunt tarifele acolo?
este totul in siguranta? nu sunt probleme cu stafilococul auriu?
va multumesc

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate