Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD
 Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 

O cugetare despre maternitatea privata vs de stat

- - - - -
  • Please log in to reply
71 replies to this topic

#1
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,657
  • Înscris: 26.11.2001
Da, tot de pe blog, pentru ca atunci nu aveam arie dedicata ;)

Maternitatea Euroclinic este doar un exemplu la indemana, as aprecia si alte impresii.

Quote

Am absolvit UMF Carol Davila, asa ca am petrecut destul de mult timp prin spitale ca sa mi se faca scarba de conditiile existente, de aceea cand a fost vorba de nasterea copilului, am spus clar ca daca nu exista complicatii, doresc sa se nasca intr-o maternitate privata.

In functie de cum decurgea sarcina, aveam pregatite la usa casei o valiza cu lucruri mama + copil, colace de WC de unica folosiinta, hartie igienica etc.
Astea erau pentru maternitatea de stat, unde trebuia sa mergem daca apareau complicatii.
Maternitatile private nu sunt recomandate in astfel de cazuri.

Pentru ca totul a decurs peste asteptari, am plecat in toiul noptii doar cu periuta de dinti si cardul de asigurare privata.
Valizele le-am lasat la usa. Maternitatea a pus la dispozitie toate cele necesare gravidei si copilului (tratament, haine, Pampers, lapte, ?echipamente de uz feminin? etc)

Chiar si vazele pentru florile primite de catre mamici erau puse la dispozitie de catre spital!

Acest articol nu este despre nasterea propriu-zisa, ci despre conditiile din spitalul privat.

Diferenta dintre sistemul de sanatate privat si cel public este aproape imposibil de descris in totalitate, insa voi incerca sa punctez cateva aspecte care mi s-au parut foarte importante.

In primul rand, o tara a mea a fost ca in timpul facultatii toate asistentele alea din filmele americane erau in realitate niste babe ursuze, care nu puteau fi puse in functiune decat cu spaga sau amenintari.

La Euroclinic marea majoritate a personalului feminin este tanar si ingrijit. Peste tot ti se zambeste, ti se vorbeste frumos, si mai ales nimeni nu asteapta spaga (chiar mi s-a parut ciudat la un moment dat).

Curatenia este exemplara, spitalul este facut dupa normele lumii civilizate, accesul la etajele superioare se face doar pe baza de cartela (liftul nu te duce daca nu ai cartela pentru etajul respectiv), exista peste tot linii de oxigen si aspiratie, hidranti etc.

La consultatii nu intra nimeni in fata, esti chemat de catre asistenta, iar programarea este obligatorie (daca nu este urgenta).
In salile de asteptare exista tot timpul ziare/reviste noi, atat pentru barbati, cat si pentru femei. Peste tot sunt LCD-uri si TV-uri.
Se recolteaza probe pentru analize la orice ora din timpul programului!
In spitalele de stat se recolteaza doar dimineata, asa ca adesea mai faci un drum a doua zi.

La etajul 3  e maternitatea, cum cobori din lift este sala de asteptare, iar ca sa intri in zona ?sterila? trebuie sa iti pui peste pantofi botosi de plastic (de unica folosiinta) si halat de unica folosiinta, pentru a proteja aria de germeni.

Rezerva este ?ca la carte?, destul de spatioasa, cu baie proprie, curatie luna, TV, chiuveta in baie si in camera, linii de oxigen si aspiratie, pat cu reglare electrica pe mai multe directii, buton de urgenta, AC centralizat etc (vedeti poze mai jos). Exista internet wireless gratuit, iar in aproape toate rezervele in care am putut sa arunc un ochi exista cate un laptop (nu din partea spitalului).
Parola de wireless este 0123456789 (daca am gresit, intrebati asistenta)

Copilul sta cu mama in aceeasi camera, fiind luat doar cand mama doreste sa se odihneasca ori copilul trebuie alaptat suplimentar. Este incurajat alaptatul la san.

Am fost de cateva ori si am luat/dus copilul de la sala de nou nascuti; nu m-a apostofat nimeni ca intru in sala ca iau copilul singur de acolo, dar tot timpul am fost supravegheat. M-am simtit ca acasa, iar personalul este incredibil de amabil si grijuliu.

Masa este de calitate (catering), vine in recipiente speciale si exista lifturi de serviciu separate/dedicate pentru mancare/resturi/textile.

Noi, romanii, suntem atat de indobitociti de sistemul sanitar public, incat nu ne dam seama cat de diferit ar trebui sa stea lucrurile intr-o societate normala  

Imi pare rau ca nu toata lumea poate avea acces la astfel de facilitati, deoarece preturile sunt piperate. (nastere naturala 6000 RON, nastere prin cezariana 9000 RON conform siteului)

Update:
Factura finala (nastere naturala, 3 zile cazare si reducere asigurat 15%): 5000 RON (echivalentul zilei pentru cca 1300 euro)
O sa pastrez factura, pentru si o sa i-o dau spre decontare Ariannei la 18 ani :P
O sa munceasca toata viata pentru cate facturi voi pastra...

Poze aici.

[ http://www.bogdangheorghe.ro/wp-content/uploads/2008/11/p1000377.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ http://www.bogdangheorghe.ro/wp-content/uploads/2008/11/img_8828.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#2
anknic

anknic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,961
  • Înscris: 12.10.2004
eu am nascut in maternitatea de campina (am ales eu acolo dupa indelungi documentari) cu doctorita care m-a urmarit toata sarcina.
duminica seara mi s-a rupt apa si tusti in masina (faci 15 min.pana la campina din ploiesti si era libera soseaua)
doctorita mea era de garda (ii stiam programul notat pentru urmatoarea luna in care trebuia sa se produca evenimentul), in acel moment aveam 36 sapt.de sarcina.
deoarece s-a intamplat cu o luna mai devreme, evenimentul m-a luat pe nepregatite fizic (psihic eram OK si cu dorinta mare de nastere naturala), la internare asistentele s-au comportat extraordinar, doctorita mea insa mi-a spus ca sacul amniotic este intact (atunci am descoperit ca probabil fusesera 2 pungi de lichid-gemeni-la eco de 2 luni doctorul mi-a spus ca e ceva mai mult lichid-plus ca eu aveam o burta imensa...). m-au internat si dr.m-a trimis la culcare pentru a fi odihnita pentru a doua zi. dimineata la ora 8 s-a declansat nasterea extrem de rapid, am nascut la ora 10.00.

minusuri: nu l-au lasat pe sot sa asiste...dar cred ca a fost mai bine ca sigur lesina! asistentele de la neonato nu au insistat prea mult cu alaptarea...dar dr.gineco mi-a facut ocitocina pentru a o declansa (am nascut extrem de repede si se pare ca nivelul de ocitocina din organism era mic din aceasta cauza) si venea la mine de 4 ori pe zi sa ma mulga si sa ma maseze. dr.de la neonato mi s-a parut cam dusa...dar in ziua in care am nascut am adus pediatra mea sa vada copilul. nu au inca organizarea necesara pentru a tine copilul cu tine in camera(desi dr.mea imi spunea ca mai bine ma odihnesc cat stau in spital...). recunosc ca am dat cadouri si bani, dar nu mi-a cerut nimeni...le-am dat pentru ca se purtau atat de frumos incat m-am simtit obligata cumva. oricum se purtau la fel de frumos si cu cele care dadeau si cu cele care nu dadeau.

plusuri: s-au comportat extraodinar si cat am stat internata si dr.mea si asistentele m-au tinut de mana pe durata intregului travaliu. dr.mi-a explicat tot timpul ce se intampla.

concluzie: chiar daca sunt si lucruri perfectibile, conteaza oamenii!

#3
maltese

maltese

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,847
  • Înscris: 16.04.2006
Nici maternitatile de stat nu sunt rele, omul sfinteste locul. In Iasi intr-adevar nu este nici un spital privat, asa ca nu prea e de unde alege. Dar sunt la Suceava, Bacau.
Eu am fost intr-o maternitate universitara, atat in calitate de pacient cat si de student. Sunt avantaje si dezavantaje. Cel mai frapant dezavantaj consta in aspectul estetic al spitalului. E vechi, faianta e de pe vremea bunicii, usile ingalbenite si mozaicul de pe jos dau impresia unui spital de pe vremea razboiului. Medicii sunt suprasolicitati, nervosi, expeditivi, pacientele sunt puse sa stea la coada, la consultatii asista studenti, asistente, infirmiere, orice manevra dureaza mult, teancuri de hartii de completat pentru orice banalitate.

Avantaje: medicii din spitalele universitare sunt la capatul de linie in privinta diagnosticului si tratamentului. Marea majoritate a pacientelor ajung intr-un centru universitar dupa ce anterior au fost in spitalele locale unde ori nu s-a putut stabili diagnosticul corect ori tratamentul a esuat. Medicii au experienta, de-a lungul timpului au vazut cazuri rare, complicate, se discuta la raport, se fac prezentari de caz, consulturi interclinice, vizita se face cu toata echipa de pe sectie, medicii dau socoteala superiorilor de felul in care isi trateaza pacientii.

Cand am nascut pot sa zic ca m-am simtit ca la hotel. Am dat si bani, dar nu mi-a primit nimeni inainte. In Terapie Intensiva mi-a adus pana si cafea la pat, m-au ajutat sa ma ridic, analgezice si sedative la cerere, nu trebuia sa strig dupa nimeni pentru ca tot timpul era cineva in salon. Am stat singura la rezerva cu copilul, aveam baie proprie, 50 ron pe noapte, 2 nopti deci 100 lei, o suma neglijabila. Eu care credeam ca o sa am intimitate si nu o sa imi deranjeze nimeni somnul am pierdut. Dimineata incepand cu ora 7 incepeau sa intre: asistenta sa ma intrebe daca ma doare ceva, asistenta de neonat sa schimbe copilul si sa il spele, vizita, infirmiera sa faca curat, vizita de la neonat. Chiar am avut parte de atentie din belsug, si eu imi doream doar sa dorm. M-au invatat cum sa ma port cu copilul, cum sa alaptez, cum sa ma recuperez postoperator. La externare e regula ca asistenta "impacheteaza" copilul si il aduce jos la parinti, mi-am facut bagajelul si am asteptat sa imi aduca bebelusul.
Ca am luat stafilococul din spital si eu si copilul asta e alta discutie, dar macar stiu ca nu a fost rea-intentie :)

#4
jay333

jay333

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,171
  • Înscris: 02.04.2007
Da, conteaza cel mai mult factorul uman. Sotia a nascut la Polizu cu un medic renumit pe care-l cunoaste. Dupa nastere, medicul respectiv nu s-a mai interesat deloc de starea sotiei. Asistentele, desi "unse", s-au comportat in sictirul obisnuit. Partea cu invatatul proaspetei mame in ale cresterii copilului a fost mai slabuta. In cazul unei a doua sarcini in mod sigur nu vom mai apela la serviciile publice.
Maternitatile private sunt o alternativa foarte buna pentru cine isi permite. Totusi este foarte bine sa ne informam temeinic inainte de a apela la ele. Desi ar putea parea ca totul e in regula, este foarte posibil sa aiba unele lipsuri. A fost cazul maternitatii private din Satu Mare in cadrul careia au decedat un nou-nascut si o femeie datorita lipsei de dotari necesare cazurilor dificile. Din fericire, numarul maternitatilor private a crescut si ai de unde alege: la Brasov (Eva - arata ok si am auzit lucruri bune despre ei), CMU si-a deschis de curand maternitate, Euroclinic - cu descrierea de mai sus, Medlife, Bethesda in Suceava.

#5
Bravegirl

Bravegirl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 198
  • Înscris: 23.09.2003
Un minus mare pt maternitatile private: nu te primesc daca nu ai 37 de saptamani de sarcina. La mine asta a fost un stres mare. Am avut o sarcina cu risc si am avut tot timpul pregatit un bagaj mare daca nasc prematur si trebuie sa ma duc la Filantropia si gentuta cu cosmetice daca nasc la Euroclinic. Am avut noroc si am reusit sa duc sarcina pana la 38 de saptamani.

#6
adadoi

adadoi

    scorpie bćtrānć

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,603
  • Înscris: 25.10.2006
Sunt si eu de parere ca depinde de oameni, dar adevarul e ca maternitatile private au motive in plus sa faca mamicile sa se simta bine. Prima data am nascut la Cluj, a fost ca la o maternitate privata: flori in camera, baie proprie, buton langa pat, asistente exagerat de dragute (mai rau a fost cand a venit proful universitar cu gasca de studenti), tot tacamul. A doua oara, la Brasov, a fost ca la inchisoare: vopsea verde ca aia din baia de camin pe pereti, patru in camera, o singura baie pe palier, oribil de murdara, medicamente de-acasa, asistente din an in pasti, trezirea la cinci jumate, termometru, mancarea de te baga in spital (varza si fasole), vizite deloc, sfaturi de la pacientele "cu experienta" ...

Edited by adadoi, 11 February 2009 - 12:20.


#7
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,167
  • Înscris: 05.01.2006
Noroc ca la Brasov exista si clinica Eva care este ca cea descrisa in primul post din punct de vedere curatenie/personal.
Sotia a nascut acolo si cu toate ca nu ma dau banii afara din casa consider ca 2000 de ron (pt cezariana, nasterea normala find ~1500) au meritat fara doar si poate.

Am ajuns acolo pe la 4 dimineata si imediat s-au ocupat de sotie doua asistente dupa care au "cazat-o" intr-un salon cu doua paturi, tv, termopane, caldura, veioza, toaleta proprie curata, cu colac care se dezinfecta automat dupa ce-ai tras apa (cum i-o zice).
Daca se doreste se poate participa la nastere (la sarcina normala din lateral/spate iar la cezariana dupa o usa de sticla [iar dupa momentul nasterii te lasa si inauntru], camera fiind "dezinfectata") Personalul foarte amabil si intelegator. Mi-au dat-o sa fiu primul care-i da de mancare, m-au invatat sa-i fac "bāc", mi-au aratat cum ii fac ele baita, cum o usuca si o dau cu ulei pe corp.

Ce i-a placut sotiei foarte mult a fost ca i s-au permis vizite (pana) la orice ora (in limita bunului simt si nu pentru "chefuri") si nu a stat singura prea mult.

Si la aceasta clinica era o limitare de numarul de saptamani si de starea generala a copilului dar nu mai stiu exact conditiile.

next one... sigur nu vom ezita sa alegem tot "privata"

p.s. La clinica Eva nu am vazut sa fie wireless dar poate si-au bagat din primavara anului trecut pana acum. :notangel:
p.s.2 Din cate am inteles preturile s-au majorat de atunci dar inca nu stiu cat. Cand o sa aflu o sa editez acest post.

Edited by Ravy, 06 February 2009 - 17:14.


#8
anknic

anknic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,961
  • Înscris: 12.10.2004
ma tentase si pe mine nasterea la o clinica privata, dar, la momentul acela exista doar o clinica unde te puteai duce cu o asigurare de la interamerican (clinica lor) si ceea ce mi s-a parut aberant a fost ca te duceai acolo numai sa nasti...adica nasteai cu un medic necunoscut! trebuia sa te duci cu dosarelul de analize si medicul acela il studia ca sa se prinda ce e cu tine chiar inainte sa nasti...mie nu mi s-a parut confortabil sa nasc cu un medic pe care in acel moment il vedeam pentru prima oara in viata...si asa am vizionat vreo 15 medici inainte sa imi aleg medicul care m-a urmarit pe perioada sarcinii si cu care am nascut (medici din ploiesti, bucuresti si campina...prima intrebare era daca vine imediat ce mi se declanseaza nasterea, daca raspundea cu nu plecam fuguta, a doua intrebare era cu cezariana-adica daca e de acord cu cezariana la cerere-daca raspundea cu da, iar plecam fuguta). dupa ce am nascut am realizat ca si daca as fi dorit policlinica aia privata nu m-ar fi primit(la ei era specificat ca nu te nasc decat dupa 38 sapt.de sarcina)...am nascut la 36 de sapt.neimplinite(nu am avut nicio pb...doar copil mare care cred ca nu mai avea loc si eu creier stresat ca daca se face si mai mare voi fi nevoita sa fac cezariana ca nu avea pe unde sa iasa din cauza conformatiei bazinului meu-a avut 3,150 la nastere)...

acum, daca il voi face si pe-al doilea cu siguranta nasc tot cu doctorita mea(poate se va face vreo clinica privata de incredere in ploiesti si se baga si ea acolo-zic ploiesti pentru ca am fost avertizata ca data fiind repeziciunea cu care am nascut prima data, la al doilea copil probabil va dura juma de ora de la declansare...).

Edited by anknic, 06 February 2009 - 19:36.


#9
Pazvante

Pazvante

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,938
  • Înscris: 31.10.2008

 Bravegirl, on Feb 6 2009, 13:40, said:

Un minus mare pt maternitatile private: nu te primesc daca nu ai 37 de saptamani de sarcina. La mine asta a fost un stres mare. Am avut o sarcina cu risc si am avut tot timpul pregatit un bagaj mare daca nasc prematur si trebuie sa ma duc la Filantropia si gentuta cu cosmetice daca nasc la Euroclinic. Am avut noroc si am reusit sa duc sarcina pana la 38 de saptamani.
exact! totul este bine si frumos la maternitatile private pana cand ai nevoie de SERVICIUL MEDICAL SPECIALIZAT  (sunt bune doar ca "hoteluri")!!! o nastere normala o face si o "moasa" la tara.  daca se complica nasterea, te fac pachet si te trimit la stat...

#10
Rigips

Rigips

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,075
  • Înscris: 21.02.2005

 Ravy, on Feb 6 2009, 17:12, said:

Noroc ca la Brasov exista si clinica Eva care este ca cea descrisa in primul post din punct de vedere curatenie/personal.
Sotia a nascut acolo si cu toate ca nu ma dau banii afara din casa consider ca 2000 de ron (pt cezariana, nasterea normala find ~1500) au meritat fara doar si poate.
..
p.s. La clinica Eva nu am vazut sa fie wireless dar poate si-au bagat din primavara anului trecut pana acum. :notangel:
p.s.2 Din cate am inteles preturile s-au majorat de atunci dar inca nu stiu cat. Cand o sa aflu o sa editez acest post.
Anul trecut in toamna a fost 2000 de lei nasterea normala, cezariana nu mai stiu; noi nu am fost prea incantati din prisma tratamentului post nastere: prima baita a lui bebe a fost deasupra unei chiuvete (efectuata un pic cam brutal din punctul meu de vedere, dar poate asa ajungi cand te ocupi in continuu de copii...), pe tura de noapte nu este decat o singura asistenta care trebuie sa faca fata la toate solicitarile, la vizita de 7 zile (cea gratuita oferita de clinica) a trebuit sa asteptam cu copilul vreo 2 ore pentru ca pediatrul la care am fost programati era... la o nastere fiind si de tura, plus cateva aspecte minore pe care nu le mai enumar aici. In rest, personalul destul de amabil, conditiile impecabile, nasterea in sine iarasi super ok; personalul nu a vrut sa accepte deloc bani, singura exceptie a fost doctorul caruia oricum i-am fi dat plicul, chiar daca nu-l acepta acolo.
Oricum despre Eva parerile sunt impartite, s-a inceput o discutie despre asta si pe un forum local din Brasov, o sa ne scriem parerea si acolo, poate va fi de folos si altora.
Si cum zice Pazvante... totul e sa nu ai complicatii, ca atunci ajungi tot la cea de stat.

Edited by Rigips, 15 February 2009 - 07:01.


#11
jay333

jay333

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,171
  • Înscris: 02.04.2007
Eu nu inteleg un lucru: de ce se fuge de serviciile de la stat pentru a ajunge la particular sa dai bani extra?

#12
hvaleanu

hvaleanu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 28.07.2006
nici nu o sa intelegi vreodata probabil... CE SERVICII DE LA STAT???

#13
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,657
  • Înscris: 26.11.2001
jay333 - tu traiesti in alta tara, ori alta planeta ? :)

#14
jay333

jay333

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,171
  • Înscris: 02.04.2007
Ok, poate m-am exprimat eu dificil: de ce pleci de la stat la particular in speranta unor servicii mai bune si la particular cotizezi suplimentar fata de cat costa serviciul ( banii bagati in buzunarele medicilor si asistentelor de la clinica privata ). E mai clar acum?
Sau: o nastere la clinica X costa 9999 lei; te programezi, te prezinti, platesti inainte sau dupa nastere la casierie si mai dai medicului si/sau asistentelor ceva bani sau alte cadouri. De ce? Cei 9999 lei nu acopera toate cheltuielile, inclusiv de salarizare?
Sau: ma intreaba cineva cam cat se cotizeaza la medicul x dintr-o policlinica privata. Ii spun ca o consultatie il/o costa xx lei. Bine - bine, stiu cat costa; eu intrebam cat se da "extra".  :huh:

PS: La noi la firma, angajatii prinsi ca primesc "foloase materiale necuvenite" sunt pasibili de a spune Pa! Si e firma privata. ;)

#15
hvaleanu

hvaleanu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 28.07.2006
eu la Medicover sunt abonat de 2 ani aproape, plata o face firma...am fost de aprox 20-25(?) de ori la consultatii(eu sau sotia), acum mai des ca e sotia insarcinata. NU AM COTIZAT NICI MACAR UN LEU din buzunarul propriu, nici macar pe o floare sau o cutie de bomboane.
Nici la nastere(Euroclinic cel mai probabil) nu am de gand sa scot din buzunar alti bani decat cei de pe factura

Edited by hvaleanu, 16 February 2009 - 12:15.


#16
Rigips

Rigips

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,075
  • Înscris: 21.02.2005

 jay333, on Feb 16 2009, 12:07, said:

Ok, poate m-am exprimat eu dificil: de ce pleci de la stat la particular in speranta unor servicii mai bune si la particular cotizezi suplimentar fata de cat costa serviciul ( banii bagati in buzunarele medicilor si asistentelor de la clinica privata ). E mai clar acum?
Sau: o nastere la clinica X costa 9999 lei; te programezi, te prezinti, platesti inainte sau dupa nastere la casierie si mai dai medicului si/sau asistentelor ceva bani sau alte cadouri. De ce? Cei 9999 lei nu acopera toate cheltuielile, inclusiv de salarizare?
Sau: ma intreaba cineva cam cat se cotizeaza la medicul x dintr-o policlinica privata. Ii spun ca o consultatie il/o costa xx lei. Bine - bine, stiu cat costa; eu intrebam cat se da "extra".  :huh:

PS: La noi la firma, angajatii prinsi ca primesc "foloase materiale necuvenite" sunt pasibili de a spune Pa! Si e firma privata. ;)
Este totusi o diferenta sa dai ceva cand esti multumit si vrei tu sa dai, fata de cea in care esti nevoit sa dai ca sa fii bagat in seama. Chiar si asa niciunul dintre angajati nu a vrut sa primeasca nimic oricat am insistat, deci sa nu se inteleaga gresit ce am vrut sa zic. Cu doctorii e o alta treaba: singurii "angajati" sunt de fapt si actionari acolo si, de asemenea, nu primesc nimic. Ceilalti sunt colaboratori, care probabil primesc cel mult 30% dintr-o nastere (e o banuiala, nu stiu exact..); in conditia asta, mi se pare ok sa ii ofer si eu ceva, in special daca am fost multumit.

La policlinici si alte consultatii din sistemul privat mi se pare normal sa nu oferi nimic extra.

#17
Pazvante

Pazvante

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,938
  • Înscris: 31.10.2008
nevasta-mea a nascut in noua cladire CF2. totul era nou, rezerva pentru o singura persoana in care erau doua paturi (unul pentru nasteri si unul pentru reanimare/odihna). baia era tot in salon.
conditiile au fost excelente!

#18
leelloo

leelloo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 650
  • Înscris: 22.08.2006
Eu am nascut la Medlife, acum un an fara o saptamana! :P
In loc de experienta unei nasteri normale traumatizante cel putin din punct de vedere psihic intr-un spital de stat,unde ti se vorbeste fara dram de respect,unde esti lasata sa suferi fara sa te bage in seama cu orele, unde aia nu e voi, ailalta nu e voie etc, si risti sa pleci de acolo cu diversi carcaiasi lipiti de copil,eu una am ramas cu niste amintiri faine din acele momente emotionante cand a venit pe lume puiutul mult dorit! a meritat fiecare banut!..
Conditiile exceptionale, rezerve de una/doua persoane, cu baie in camera, tv, laptop cu internet, mancare ff buna,etc, etc...nu mi-am facut niciun fel de grija, am plecat de acasa cu moralul ridicat, stiind ca-s pe maini bune acolo, desi aveam un streptococ B de care nu scapasem dupa 3 tratamente, si care putea ajunge la copil...bebelui i s-au recoltat probe de sange la nastere, si a facut un tratament cu antibiotic 2 zile deoarece intrase in contact cu streptococul, la nivel cutanat doar, din fericire..cate sanse sunt ca asta sa se intample intr-un spital de stat?..miiici...cunosc cazuri...si cate sanse sunt ca alti medici sa recomande cezariana din cauza asta?..90%..si eu totusi am nascut normal, fara a fi niciun fel de pericol, atata timp cat bebele a fost atent monitorizat in zilele urmatoare si medicii au stiut ce fac..au fost in permanenta in jurul meu cate 2 asistente, la nastere au asistat 2 medici si totul a decurs ff bine.
Sotul a stat cu mine tot timpul, lucru extrem de important pentru mine, am ras cu asistentele, in travaliu, mai aveau putin si-mi spuneau bancuri, era o atmosfera foarte relaxanta si ma simteam...safe!
Nu pot decat sa recomand mai departe si eu aceasta clinica...daca voi mai avea vreun bebe, cu siguranta tot asa procedez...

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate