Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Instalatii sanitare

Program de slabire cu succes gara...

Reconditionare cada baie din fonta

Problema imprimanta
 Here goes nothing

BCR sau Raiffeisen

Visual Studio 2022 instaleaza Epi...

Sfat alegere parbriz
 EMAG - recenzii false facute de ei?

Recomandare telefon 900-950

Nivel de trai

Semnal bun da'... prost
 De ce statiile de radio FM nu ren...

Pe unde pot sa gasesc statistici ...

Este reconditionat acest laptop?

Prelungire fire electrice
 

furt din locuinta

- - - - -
  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#19
micul_licurici

micul_licurici

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 353
  • Înscris: 05.09.2008
Hei, am văzut cu surprindere că accest topic s-a dezvoltat deși eu aproape uitasem de el. Puștiul e ușor oligofren. Îi dați prea mult credit. La noi nu s-a mai întors, s-a dus la vecini. Recent am aflat că a fost totuși închis pentru o tentativă de viol.

Edited by micul_licurici, 03 February 2010 - 21:16.


#20
copjob2000

copjob2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,813
  • Înscris: 26.11.2006

View Postmorpheusdj, on 3rd February 2010, 20:38, said:

Sincer, daca un sistem de alarma nu are back-up in cazul in care se intrerupe energia electrica, macar pentru senzori si sirena, ala nu e sistem de alarma ci o gluma. Asta ca sa nu mai vorbim despre o usa metalica, ce poate fi sparta atat de usor incat sa nu auda vecinii nimic. Pe langa asta, vorbim de un pusti, chiar ai impresia ca stie cu ce se mananca asa ceva....eu cred ca deviem de la subiect.

Despre asigurari, nu stiu cum a fost la altii, dar eu am avut un accident de masina pe 27 decembrie, teoretic eu vinovat, practic mai putin, n-are importanta asta, n-am mai stat sa fac discutii inutile pentru ca aveam asigurare Casco. RCA-ul l-am dat celorlalti doi soferi, cu polita Casco m-am dus la inspectorul de daune, a vazut omul masina, a pozat-o (nu era nimic de discutat/lamurit/neclar), am primit devizul de intrare in reparatii (a mai durat putin sa vina un raspuns de la politie pentru lipsa alcoolemiei din PV, fiind accident fara victime ne-am dus a doua zi la constatare), mi-am dus masina unde am vrut eu la reparat, respectiv la reprezentanta (devizul final a fost undeva pe la 12.000 lei), totul s-a rezolvat elegant, fara probleme, fara nervi, fara stres.

Acum sunt in proces de asigurare a locuintelor, la acelasi asigurator. Sincer si ceva umblatura merita, daca-ti poti recupera paguba, pana la urma nu stiu ce satisfactie iti da ca a fost prins hotul, ori ca l-ai "aranjat" in vreun fel, atat timp cat, atunci cand mergi sa te relaxezi in casa de vacanta, ia televizorul de unde nu-i, ia linia audio de unde nu-i etc.

Cat despre jigniri, m-am simtit ofensat de ultimul tau mesaj si ti-am raspuns ca atare, daca am inteles eu gresit atitudinea ta, ai scuzele mele.



Cred că totuși ții cu ursu'! (pardon! cu hoțul) Dacă tot îi găsești circumstanțe!
Pâna una-alta, vorbim despre o asigurare de locuință, nu de una Casco, pentru care nu ai nevoie decât de o adeverință de reparație obținută de la poliție și de constatarea inspectorului de daune, pentru a duce automobilul la service! :confuzzled:
Atitudinea mea se vrea a fi neutră și nu mă dedau la insulte sau jigniri, iar dacă este percepută altfel, nu este vina mea! :naughty:

View Postmicul_licurici, on 3rd February 2010, 21:15, said:

Hei, am văzut cu surprindere că accest topic s-a dezvoltat deși eu aproape uitasem de el. Puștiul e ușor oligofren. Îi dați prea mult credit. La noi nu s-a mai întors, s-a dus la vecini. Recent am aflat că a fost totuși închis pentru o tentativă de viol.






Dacă nu e în firea lui, nu poți obține nimic cu binemeritata bătaie "ruptă din rai"!
Singua rezolvare este procesul penal pentru infracțiunea comisă (furt calificat) prin care să se ceară și să se și obțină internarea autorului alienat într-o instituție spitalicească penrtu tratarea bolilor mintale (balamuc)! :naughty:

Dacă a fost închis pentru viol, înseamnă că avea discernământul faptelor sale... cel puțin la acea dată...

#21
Gabi73C

Gabi73C

    atrophied member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,164
  • Înscris: 11.11.2007

View Postmorpheusdj, on 2nd February 2010, 01:47, said:

Daca atat te duce pe tine mintea.....

Cum sa maltratezi un copil/pusti, mai ales pentru nu stiu ce furtisaguri? Ca merita un sut in cur si vreo doua trei palme, asta e altceva,

Dar dupa mintea ta, care, din cate se vede, te duce, daca pentru furturi repetate din locuinte merita "un sut in cur si doua trei palme", pentru un furt de...habar n-am, ceva minor, un telefon mobil din ghiozdanul colegului de clasa de exemplu, tu ce i-ai face? L-ai premia cu o excursie la Disneyland?
Spre stiinta ta, care te duce mintea, nu stiu incotro dar te duce, furturile din locuinta nu sunt considerate deloc "furtisaguri", iar cand autorul o pune, pardon, comite de atatea ori, e cu atat mai grav.
In practica, adica acolo unde tu nu o sa ajungi niciodata sa "postezi", springarii (hotii din locuinte) sunt considerati cei mai periculosi dintre hotii "comuni". Peste cei care fura masini si cu mult peste cei care mai sperie cate o oglinda auto sau un portofel prin tramvai.

Nu, nu e normal sa-l bati de sa-i sune apa in cap. Nu e normal nici macar sa-i dai un sut in cur si doua trei palme. Nici daca ar fi major nu-i normal. Din pacate nu prea sunt alte solutii, decat cel mult teoretice. Si scuteste-ma de povesti gen internarea intr-un centru de minori, asistenta sociala, autoritatea tutelara si alte basme cu Zana Maseluta, ok? De multe ori nu ajung aia care l-au bagat in centru inapoi la servici, ier el, minorul e deja inapoi pe strada.
  


#22
morpheusdj

morpheusdj

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,036
  • Înscris: 21.05.2004
Un furt intre colegi e mai simplu de sanctionat, prin expunerea hotului in fata colectivului. De obicei, metoda "rusinii" functioneaza mai bine decat orice corectie fizica, iar daca mai este insotita si de putin frecus pe la politie, efectul e garantat, cel putin pe moment.

Sa fie clar, orice pusti care fura merita o chelfaneala, un sut in cur, cateva palme, dar nu merita sa-i fie aplicata o bataie sora cu moratea sau mai stiu eu ce alte tratamente, in ideea ca la varsta adolescentei mai sunt inca sperante, mai poate fi ajutat. Internarea intr-un centru de reeducare (scoala de corectie) este o masura extrema, care de obicei duce exact la opusul rezultatului scontat.

Am folosit temenul de furtisag relativ la varsta minorului, acesta nefiind un profesionsit, care actioneaza la pont, face parte dintr-un clan etc. E doar un copil, mai mult sau mai putin intreg la mine, ce provine dintr=o familie dezorganizata si care, fara putina ajutor si intelegere, va ajunge un infractor de cariera.

Solutii exista si ele sunt implementate cu succes afara, exista tot felul de programe, consiliere etc, insa la noi nu are nimeni timpul sau dispozitia necesara pentru a pune in aplicare astfel de metode.

Asta e, traim in Romania, e criza, hotia e in floare. Pe mine astazi m-au lasat fara roata de rezerva la masina, solutiile de moment sunt alarmele, asigurarile si camerele de supraveghere.

#23
Gabi73C

Gabi73C

    atrophied member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,164
  • Înscris: 11.11.2007
Ce frumos le zici... :)

#24
copjob2000

copjob2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,813
  • Înscris: 26.11.2006

View Postmorpheusdj, on 6th February 2010, 23:37, said:

...orice pusti care fura merita o chelfaneala, un sut in cur, cateva palme, dar nu merita sa-i fie aplicata o bataie sora cu moartea sau ... in ideea ca la varsta adolescentei mai sunt inca sperante, mai poate fi ajutat. Internarea intr-un centru de reeducare (scoala de corectie) este o masura extrema, care de obicei duce exact la opusul rezultatului scontat.

Am folosit temenul de furtisag relativ la varsta minorului, acesta nefiind un profesionsit....E doar un copil, mai mult sau mai putin intreg la mine, ce provine dintr-o familie dezorganizata si care, fara putina ajutor si intelegere, va ajunge un infractor de cariera.




Nici eu și nici vreo altă persoană nu suntem vinovați pentru faptul că sutem victime ale furturilor comise de acest infractor minor scăpat de sub control, care provine dintr-o familie dezorganizată... iar atâta timp cât acesta continuă să ne fure bunurile (care costă niște bani) fără să i se întâmple ceva, doar nu crede cineva cu scaun la cap, că va fi premiat cu altceva în afară de o corecție fizică sănătoasă!
Dacă mai și susții că internarea într-o școală de corecție nu este o soluție, înseamnă că infractorul minor va trebui să fie recompensat pentru activitatea lui infracțională!

#25
micul_licurici

micul_licurici

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 353
  • Înscris: 05.09.2008
Ideea e că el n-a fost închis după primele fapte. A fost lăsat liber. Dacă ar fi fost dus undeva, n-ar mai fi ajuns la noi să fure, nici la vecinii la care a fost după noi și nici n-ar fi comis acel viol. A fost viol sau ce-a fost dar putea să fie și omor. Asta pentru că, de fiecare dată, i s-a dat drumul.

#26
copjob2000

copjob2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,813
  • Înscris: 26.11.2006
Asta e legea de toată jena, din România.... minorul sub 14 ani nu răspunde penal... dar nici nu este internat într-un centru special de reeducare pentru minori!
Noul cod penal coboară (pe bună dreptate) vârsta minimă de răspundere penală la 13 ani!

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate