Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...
 problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox
 Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani
 Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...
 

Incepem o casa. Cu cine construim? La cine apelam?

- - - - -
  • Please log in to reply
245 replies to this topic

Poll: Incepem o casa. Cu cine construim? La cine apelam? (207 member(s) have cast votes)

Avem autorizatia, cerem oferte de pret. Cu cine facem executia?

  1. Firma autorizata (contract, deviz, garantie, etape de plata) (82 votes [39.61%])

    Percentage of vote: 39.61%

  2. Echipe de muncitori (la mica intelegere) (87 votes [42.03%])

    Percentage of vote: 42.03%

  3. In regie proprie (ne descurcam, mai avem un prieten, o ruda, ii dam noi de cap) (38 votes [18.36%])

    Percentage of vote: 18.36%

Cum prefer sa fie oferta pentru executia casei la rosu de exemplu?

  1. Pret / mp construit. (35 votes [16.91%])

    Percentage of vote: 16.91%

  2. Vreau un pret final, sa stiu daca ma incadrez. (49 votes [23.67%])

    Percentage of vote: 23.67%

  3. Pret stabilt comform unor calculatii de pret, materiale, manopera, transport, utilaje, etc..., vreau sa stiu ce platesc. (123 votes [59.42%])

    Percentage of vote: 59.42%

Imi fac proiectul. Apelez la un arhitect. Ce am nevoie?

  1. Un PAC pentru primarie e suficient! Cu restul ma descurc. (22 votes [10.63%])

    Percentage of vote: 10.63%

  2. PAC + DDE, nu ma las pe mana constructorului sa-mi gandeasca el structura. (31 votes [14.98%])

    Percentage of vote: 14.98%

  3. Proiect complet, PAC, DDE, instalatii. Totul ca la carte, (154 votes [74.40%])

    Percentage of vote: 74.40%

Vote Guests cannot vote

#199
motanul13

motanul13

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,351
  • Înscris: 03.08.2006

View Poststk, on 21st February 2011, 12:52, said:

Diriginte de santier, RTE-ist, de toate. Nu erau excluse din postul meu. Cine garanteaza ca in romania acestia isi vor face treaba, asa cum trebuie?
Cum am zis, exista exemple chiar si pe acest forum, cu constructii pe bani grei unde dirigintele se pare ca era ocupat cu altceva.  Cine e de vina, in acest caz?

Pai asa pot sa iti dau si eu exemple nenumarate din alte domenii de oameni care nu isi fac treaba .
Cine e de vina in acest caz ca traim in Romania cea populata cu romani ?

#200
ginamihaila

ginamihaila

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 20.02.2011

View Postmaneanec, on 21st February 2011, 12:18, said:

Perfect adevarat si/sau nu te contrazic , dar alta ar fi problema mea legata de activitatea pe care o prestezi si de ideea enuntata de tine mai sus . In sensul ca daca arhitectii si constructorii sunt cum sunt , atunci eu as putea sa-ti spun(din propria experienta) ca instalatorii/electricienii ar fi o categorie aparte prin simplu fapt ca refuza de multe ori sa tina o legatura mai stransa cu proiectantii-constructorii, cu scopul de a optimiza un functional al unei constructii , aducand totusi(atentie!) "un aport" (aici sper sa nu deranjez pe nimeni)  printr-o reflectare /discutie a greselilor predecisorilor sai care s-au ocupat de proiectare si executia la rosu , dorind sa para (sa afiseze- vezi doamne !) adevaratele calitati de bun constructor sau umflarea in pene ca eu sunt(sau pot fi) mai tare ca alta categorie profesionala si asta imi aduce un plus la imagine.
Tertipurile astea perfide nu le-am inteles niciodata , in sensul ca nu inteleg ce treaba am eu ca instalator/electrician ..cu meseria sau meseriashii ce si-au facut treaba in executie sau proiectare , si de ce e musai de multe ori sa ma fac cucos pe greseala altuia din alt domeniu , in loc sa-mi vad de lungul nasului si sa arat maestrie in ceea ce am invatat , executand cu perfectiune si lauda din partea celor care m-au angajat.
Sunt lucruri sau mentalitati care ma depasesc de multe ori si nu o sa le inteleg niciodata.  Iar daca vor intradevar sa se faca utili , atunci eu i-as sfatui sa tina o legatura mai strans cu proiectantii-constructorii , propunand solutii cu scopul unei mai bune executii care sa fie "impaciuitoare " pentru toate lumea.
Bafta si la cati mai multi ani in profesia/meseria aleasa !
Pe aceasta teme vis-a-vis de relatia proiectant-constructor-instalator putem avea discutii interminabile,personal consider ca reletia mea cu constructorul trebuie in mod obligatoriu sa fie una buna,profesional,ca impreuna sa gasim solutiile eficiente,pe care in mod normal ar trebui sa le fi dat proiectantul.De ce urasc sa ma consult cu proiectantul pt simplul motiv ca atunci cind incasezi un ban pt ceva indiferent ca este putin sau mult fa-l profesional nu esti capabil lasa pe alcineva.Am lucrat si dupa proiecte facute fara repros dar am avut si nefericirea sa lucrez dupa proiecte facute execrabil,pe care le-am modificat loco.Dar in principiu referitor la afirmatiile mele daca fiecare dintre noi ne-am face treaba profesional crede-ma nu sar creea animozitati."Tertipuri " la modul ce destept sunt eu si ce slab este celalalt tine de noi rominii.Cind benefeciarul a contractat lucrarea in prima faza incepe cu constructorul uitind ca aceea casa are in componenta si instalatii,constructorul isi face treaba uitind de golurile pt instalatii,proiectantul saracul a uitat total de acest amanunt si incepe nebunia,de ce trebuie sa taiem fierul din placa? de ce trebuiesc date atitea gauri in placa?  etc.Ca sa am o relatie buna cu un constructor trebuie in mod evident sa incep colaborarea cu el la nivel de fundatie,si atunci sigur gasim solutii facem compromisuri  etc,daca sunt chemat cind nu mai pot face alceva decit sa sparg si sa rup,evident relatia noastra sa inrautatit si dam vina unul pe altul,din nefericire nu sunt cazuri rare.Nici instalatorii/electricienii nu sunt usa de biserica,toti gresim si asta doar din lipsa de comunicare.Proasta colaborare dintre constructor-instalator-proiectant cred ca este de notorietate la noi si niciuna din categoriile enuntate nu poate fi absolvita de vina.Multumesc asemenea pt urare.

#201
motanul13

motanul13

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,351
  • Înscris: 03.08.2006

View Postginamihaila, on 21st February 2011, 13:48, said:

Cind benefeciarul a contractat lucrarea in prima faza incepe cu constructorul uitind ca aceea casa are in componenta si instalatii,constructorul isi face treaba uitind de golurile pt instalatii,proiectantul saracul a uitat total de acest amanunt si incepe nebunia,de ce trebuie sa taiem fierul din placa? de ce trebuiesc date atitea gauri in placa?  etc.Ca sa am o relatie buna cu un constructor trebuie in mod evident sa incep colaborarea cu el la nivel de fundatie,si atunci sigur gasim solutii facem compromisuri  etc,daca sunt chemat cind nu mai pot face alceva decit sa sparg si sa rup,evident relatia noastra sa inrautatit si dam vina unul pe altul,din nefericire nu sunt cazuri rare.Nici instalatorii/electricienii nu sunt usa de biserica,toti gresim si asta doar din lipsa de comunicare.Proasta colaborare dintre constructor-instalator-proiectant cred ca este de notorietate la noi si niciuna din categoriile enuntate nu poate fi absolvita de vina.Multumesc asemenea pt urare.

Asta se intampla cand beneficiarul lucreaza cu diversi constructori ieftini , unii facuti "la apelul bocancilor" .
Pentru ca un constructor serios nu o sa accepte sa lucreze cu instalatori / electricieni pe care nu ii cunoaste , contractati separat .
Insa , dupa cum ai vazut pe aici , beneficiarul vrea ieftin , iar ieftin nu o sa gaseasca decat constructori pe masura .

Un instalator / electrician care nu este coordonat de constructor ii va face in primul rand acestuia probleme .
De la pozitionari aiurea a colonelor pana la intarzieri produse santierului pentru ca nu si-a facut treaba la timp .

#202
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,542
  • Înscris: 10.05.2007

View Poststk, on 21st February 2011, 12:32, said:

Astrule, e bun si punctul tau de vedere, dar ... Sa luam caz generic, beneficiarul care nu se pricepe si nu are nici timp sa se ocupe de constructie. El scoate doar banul din buzunar, se bazeaza ca cine are diploma/firma specializata/etc nu le are degeaba, plateste lucrarea si se muta in noua casa. Intr-o lume ideala, aceasta casa ar fi construita conform standardelor in vigoare, prestatorii ar fi verificati conform normativelor, totul ar fi facut ca la carte. In luma reala in schimb, si mai ales in tara in care traim, beneficiarul are toate sansele sa isi ia o mare teapa.  Teapa si-o poate lua chiar si daca sta cu ochii pe constructor, si mai stie si la ce sa se uite.  Asa ca beneficiarul practic e obligat sa invete ce anume trebuie sa verifice. Iar de aici e numai un pas: beneficiarul trebuie sa se transforme intr-un om pluri-specializat, iar pana la urma va lua haturile in maini si sa se ocupe de unul singur de toata treaba.
Sunt de acord ca acest lucru poate duce la situatii periculoase. Dar aceste situatii se vor intalni indiferent daca se lucreaza in regie proprie sau cu firme.  Nici macar nu poti spune "cat dai atata face"; sunt destule exemple chiar si pe acest forum care demonstreaza ca se pot face greseli grave pe bani multi. Iar dupa ce pica cladirea pe mine, putin ma intereseaza ca am pe cine da vina.
Prima data ar fi necesar un audit la nivel national al tuturor firmelor de constructii (cu tot lantul slabiciunilor, pornind de la arhitecti si terminand cu ultimii zugravi).  Sau, cu alte cuvinte, ISC-ul sa isi faca treaba, nu doar sa isi ia spaga. Si nu doar ISC-ul.  Daca ar fi curatenie "sus", atunci vei putea sa faci si comparatia cu mersul pe autostrada fara frane. Altfel, e de inteles neincrederea oamenilor, si justificata dorinta lor de a reduce din cheltuielile ... nejustificate.
In orice domeniu, chit ca te duci la dentist (mie mi-a luat aproape 13 ani pana sa gasesc unul si bun, si cu experienta si sa nu bage frica in mine, si nici un buzunar), la medic, la service, cam in orice domeniu unde se presteaza un serviciu, conteaza la cine te duci.
Exista vreo prestare de servicii unde toti fac acelasi lucru, de exact aceeasi calitate si la aceleasi tarife? Nu cred.
Beneficiarul trebuie sa fie omul care se uita pe proiect si spue "imi place, mai vreau si asta, crezi ca merge? Ia bate-ti capul si fa-mi ceva sa fie 100% pe placul meu, unde sa locuiasca 200 de ani toaote neamurile mele". Si specialistul ii face, ca asta ii e meseria.
Beneficiarul trebuie sa fie omul care angajeaza un reprezentant, un diriginte, care sa-l reprezinte, chiar din faza contractuala, pentru ca experienta acestuia il poate ajuta pe beneficiar sa trieze constructorii buni de tepari sau necalificati, sa nu semneze contracte deficitare. De regula, la noi abia cand incepe sapatura, unii cauta si un diriginte. Total gresit si tardiv.
Cum il gasesti? La fel cum gasesti si o masina buna, de calitate si care sa se incadreze in buget, la fel cum faci multe alte alegeri in viata. Experienta, calitate, recomandari reale, cautari febrile.
Beneficiarul trebuie sa fie omul care ii pune in brate constructorului proiectul si il intreaba cat costa casa. Cu un deviz in spate, cu esalonari, termene, etc...
Si daca el si reprezentantul sau sunt multumiti atunci lucrarea se plateste conform conventiei si toata lumnea e multumita. Cati procedeaza astfel? Iti spun eu, sub 15%. Dar acestia vor sta intr-o casa sigura, vor avea x% cheltuieli suplimentare, sau deloc, dar nu peste cele prevazute si vor sta linistiti ca in cazul unui cutremur mai pot chema si alti vecini sub acoperisul propriu.
Preturile nu sunt nesimtite, nesimtite sunt doar conceptiile ca un inginer IT, sau un contabil, sau un director de sucursala, poate castiga 3-5000 de euro pe luna, dar un constructor cu echipa trebuie sa se multumeasca cu 4-5000 de euro pe lucrare, un arhitect sa faca proiecte pe 300 de euro, pentru ca sunt doar niste foi de hartie.

Oameni buni, daca traiati in afara granitei, aveati acelasi job ca acum, munceati la fel de mult, la pretul pietei de acolo, va garantez eu ca nu aveati bani sa construiti nici macar un foisor! Va garantez eu asta.
Pentru ca acolo, manopera pentru un foisor costa cat platiti voi jumatate din manopera casei la rosu aici. Am prieteni in afara, eu fac case cu 8-10.000 de euro manopera, ei pun gresie pe 20.000. Si nu, acolo nu se fura ca aici, acolo nu se fenteaza statul, nu se ridica case de peste 50.000 de euro fara sa se plateasca un sfant la bugetul statului, ca deh, noi suntem saraci, dar toti, din saracia asta a noastra, avem apartamente, case, terenuri, masini care mai de care si ne plangem ca e viata grea si ca trebuie sa platim impozite si specialisti.
Asa ca, fiind o tara de mana a 3-a, cu o conceptie despre viata de mana a 7-a, cu o mentalitate demna de ultimul sat din Botswana, sa nu ne mai miram de "nesimtirea" altora si sa ne uitam la nesimtirea noastra. Suntem un popor de hoti, ne furam intre noi cat putem si de unde putem, ne aducem janghine din Germania pe care le inmatriculam in Bulgaria, ne ducem la medic doar pe patul de moarte, ne platim constructorii doar cand apar stelele pe cer, iar arhitectii trebuie sa execute desen tehnic la comanda clientului creator si atotstiutor de pe Goagle.
Pai sa fi locuit in Anglia :lol: , unde aia nu te lasa nici macar sa-ti alegi finisajul exterior la casa. Sa fi vazut acolo cum arhitectul si primaria decid in ce casa vei locui tu. Gata cu acoperisurile albastre, cu fatadele roz si portocalii, cu gardurile facute din ce se gaseste prin curte, etc... Faci parte din societate, vrei sa ai mai mult te conformezi si platesti pretul. Nu mai suntem in comunism unde orice croitoare de la Tricodava trebuie musai sa aiba casa de 200 mp pe teren astfaltat si retele de canalizare la poarta. La noi se merge pe premisa, n-am bani nici sa trec strada, dar vreau casa cu 7 camere. Vad eu din ce-mi carpesc acolo o cocioaba, cu 3 Dorei din sat luati de la bodega.
Suntem cei mai norocosi pentru faptul ca avem o asemenea libertate. Din pacate libertatea asta creeaza monstri, pentru ca nu avem cultura si simt civic.
Din pacate si cei care pot si care doresc mai mult, se poticnesc in clientul atotstiutor, cel care ia deciziile in functie de propriile criterii, netinand cont de parerea celor care cu adevarat se pricep. Sunt sigur ca daca ar exista clienti "culti", ar exista si mai multi constructori profesionisti. Voi sunteti cei care creati carpaci. Pentru ca un om, oricat ar fi el de bun, se limiteaza la bugetul pe care-l detine. Sunt multe de spus, dar cred ca am divagat extrem de mult si nu sunt pe linia melodica "a forumului".
Sa revenim la "BCA sau caramida, care e mai ieftina"?

#203
motanul13

motanul13

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,351
  • Înscris: 03.08.2006

View PostAstrul, on 21st February 2011, 14:40, said:

Sa revenim la "BCA sau caramida, care e mai ieftina"?

Din pacate , spre asta evolueaza intotdeauna discutiile pe aici .

#204
maneanec

maneanec

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 84
  • Înscris: 03.01.2011

View PostAstrul, on 21st February 2011, 14:40, said:

Sunt multe de spus..
Bre da' mult mai vorbesti. Ma dor ochii de la atata citit. Mai bine scrie si tu o carte , ca sa citesc si eu cate doua pagini inainte de culcare. :lol:
LE: Observ aceashi obsesie in lunile de iarna , cu prejudecati sau incercari cu schimbari de mentalitati , desi e o lupta dinainte pierduta , observ ca tot nu te lashi. :)

#205
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,542
  • Înscris: 10.05.2007
Sunt ultima reduta, stiu ca toti s-au resemnat. Viva la revolucion! :D

#206
stk

stk

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 389
  • Înscris: 25.12.2006
Poti sa fii ultima reduta.  Ai pierdut din vedere faptul ca in ipotetica mea descriere, am zis clar: beneficiaru' zice ce vrea, da banu', restul sa isi faca treaba. De la arhitect la constructor la diriginte la inspector la ultimul functionar sau tablagiu. Toti. Nu ma intereseaza discutiile despre fatadele englezesti. Daca si-ar face treaba cei de la primarii, am avea si acele fatade. Nu ma intereseaza nici salariile nesimtite, nici colegii tai de peste hotare, nici cat castigi tu. Ma intereseaza un singur lucru: treaba sa fie facuta, cu simt de raspundere. Asta in conditiile in care beneficiarul baga banu. Presupunem ca banul nu e furat, ci e muncit. Pentru asta vreau inapoi acelasi simt de rapundere pe care il ofer eu atunci cand muncesc pentru banul respectiv. Indiferent ca e un foisor de 20.000 euro sau o cabana de 10.000.

Urmaresc de ceva vreme discutiile din zona. Bineinteles, e iarna. Observ doua tabere: cei care se plang de beneficiar ca se uita "cat e halatu", si ceilalti, care se plang de constructori ca isi bat joc de beneficiari pe banii acestora din urma.

Tagma aceasta a constructorilor romani din romania e blamata, si pe buna dreptate. Evident, e usor sa ne plangem de "beneficiarii destepti, care au gasit si ei pe google". Da, au gasit, ca daca nu gaseau stateau linistiti in casa ridicata de maretii constructori, si tot linistiti se uitau cum pica casa pe ei la primul cutremur de peste 7. Asa cum bine pomenesti. Cate unul si-a mai dat seama de greseli evidente inca din faza de proiectare. Dar cati sunt cei care nu si-au dat seama de aceste greseli?  Si nu e vorba de colibe de 50.000euro, e vorba de cladiri de multe sute de mii de euro.

Ce nu vreti sa pricepeti e ca si aceasta revolta impotriva voastra tot voi ati starnit-o. E vorba in final de autoaparare. Cate unul ca Petre de exemplu, ia taurul de coarne si va arata ca se poate. Si fara voi. Mai exista si cei care se milogesc "da' nene, asa-i ca pot sa pun si fi8?  da' grinda asta chiar e musai?". Nu le iau apararea lor. Dar nici nu cred ca ar beneficia de rezultate mai bune daca ar incapea pe mana unora. Care sunt totusi cam prea multi.

Faceti mai intai curatenie in gradina voastra. Faceti lobby pentru legi care sa fie aplicate. Nu tot buticarul sa isi faca firma de constructii. Ca de aici a inceput sa se strice treaba. Dupa care cereti si fatade englezesti. Si calitate japoneza. Sau germana. Mi-e tot una.

#207
kahn_2

kahn_2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,948
  • Înscris: 12.01.2007

View PostAstrul, on 21st February 2011, 14:40, said:

[...]nu sunt pe linia melodica "a forumului".
Sa revenim la "BCA sau caramida, care e mai ieftina"?
:roflmaofast:   :clapping:
Dupa un post atat de serios (si trist), finalul a venit... ca o eliberare :lol: ! N-am mai ras de mult asa!

Foarte bine ai spus lucrurilor pe nume!

#208
motanul13

motanul13

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,351
  • Înscris: 03.08.2006

View Poststk, on 21st February 2011, 16:17, said:

Poti sa fii ultima reduta.  Ai pierdut din vedere faptul ca in ipotetica mea descriere, am zis clar: beneficiaru' zice ce vrea, da banu', restul sa isi faca treaba. De la arhitect la constructor la diriginte la inspector la ultimul functionar sau tablagiu. Toti. Nu ma intereseaza discutiile despre fatadele englezesti. Daca si-ar face treaba cei de la primarii, am avea si acele fatade. Nu ma intereseaza nici salariile nesimtite, nici colegii tai de peste hotare, nici cat castigi tu. Ma intereseaza un singur lucru: treaba sa fie facuta, cu simt de raspundere. Asta in conditiile in care beneficiarul baga banu. Presupunem ca banul nu e furat, ci e muncit. Pentru asta vreau inapoi acelasi simt de rapundere pe care il ofer eu atunci cand muncesc pentru banul respectiv. Indiferent ca e un foisor de 20.000 euro sau o cabana de 10.000.

Urmaresc de ceva vreme discutiile din zona. Bineinteles, e iarna. Observ doua tabere: cei care se plang de beneficiar ca se uita "cat e halatu", si ceilalti, care se plang de constructori ca isi bat joc de beneficiari pe banii acestora din urma.

Tagma aceasta a constructorilor romani din romania e blamata, si pe buna dreptate. Evident, e usor sa ne plangem de "beneficiarii destepti, care au gasit si ei pe google". Da, au gasit, ca daca nu gaseau stateau linistiti in casa ridicata de maretii constructori, si tot linistiti se uitau cum pica casa pe ei la primul cutremur de peste 7. Asa cum bine pomenesti. Cate unul si-a mai dat seama de greseli evidente inca din faza de proiectare. Dar cati sunt cei care nu si-au dat seama de aceste greseli?  Si nu e vorba de colibe de 50.000euro, e vorba de cladiri de multe sute de mii de euro.

Ce nu vreti sa pricepeti e ca si aceasta revolta impotriva voastra tot voi ati starnit-o. E vorba in final de autoaparare. Cate unul ca Petre de exemplu, ia taurul de coarne si va arata ca se poate. Si fara voi. Mai exista si cei care se milogesc "da' nene, asa-i ca pot sa pun si fi8?  da' grinda asta chiar e musai?". Nu le iau apararea lor. Dar nici nu cred ca ar beneficia de rezultate mai bune daca ar incapea pe mana unora. Care sunt totusi cam prea multi.

Faceti mai intai curatenie in gradina voastra. Faceti lobby pentru legi care sa fie aplicate. Nu tot buticarul sa isi faca firma de constructii. Ca de aici a inceput sa se strice treaba. Dupa care cereti si fatade englezesti. Si calitate japoneza. Sau germana. Mi-e tot una.

Cred ca , scuza-mi expresia , ai inceput sa bati campii .
Arata-mi te rog un singur proiect facut de un arhitect CU DREPT DE SEMNATURA si echipa lui , care risca sa iti cada in cap .
Cu mult mai multe sanse ai sa iti cada in cap un proiect luat de pe net si facut initial pentru o cu totul alta zona seismica .

#209
denky

denky

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,360
  • Înscris: 09.03.2009

View PostAstrul, on 21st February 2011, 15:54, said:

Sunt ultima reduta, stiu ca toti s-au resemnat. Viva la revolucion! :D

Eu nu m-am resemnat! Cat nu s-a contaminat toata Europa civilizata de romanism, mai exista o speranta: trairea revolutiei intr-o tara unde si revolutiile se fac cu cap si metoda (eu voi pleca in Germania, in cativa ani).  Pana atunci, port maieu cu El Comandante vara iar diseara vine un tip serios sa-mi traseze locul de foisor (ai dreptate, imi ia bonusul pe q4 pt o polata de masina si un foisor, in Germania nu as putea dintr-un bonus de q acceptabil sa fac toate astea)

#210
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,542
  • Înscris: 10.05.2007

View Poststk, on 21st February 2011, 16:17, said:

Ma intereseaza un  singur lucru: treaba sa fie facuta, cu simt de raspundere.
Daca un sat se imbraca numai de la second, sa n-ai impresia ca va rezista vreodata un magazin Versace in zona.

Edited by Astrul, 21 February 2011 - 16:30.


#211
denky

denky

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,360
  • Înscris: 09.03.2009

View PostAstrul, on 21st February 2011, 16:28, said:

Daca un sat se imbraca numai de la second, sa n-ai impresia ca va rezista vreodata un magazin Versace in zona.

M-ai omorat, trec la resemnati!

#212
stk

stk

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 389
  • Înscris: 25.12.2006

View Postmotanul13, on 21st February 2011, 16:27, said:

Cred ca , scuza-mi expresia , ai inceput sa bati campii .
Arata-mi te rog un singur proiect facut de un arhitect CU DREPT DE SEMNATURA si echipa lui , care risca sa iti cada in cap .
Cu mult mai multe sanse ai sa iti cada in cap un proiect luat de pe net si facut initial pentru o cu totul alta zona seismica .

Hai sa lasam chestiile gen ad-personam la o parte.
Ca sa iti raspund la obiect, chiar pe aria de jurnale e o cladire in curs de constructie, care la mijlocul lucrarilor si-au dat seama ca stalpii sunt de bataie de joc. Dar asa era trecut in proiect. Facut de o firma mare. Pe bani grei.  Necopiat de nicaieri.  N-ai decat sa il cauti singur, e undeva la indemana. Cladire cu terasa, nu sunt prea multe aici.
Acum n-ai decat sa imi ceri scuze. Pentru limbajul campenesc.

#213
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,542
  • Înscris: 10.05.2007

View Postdenky, on 21st February 2011, 16:30, said:

M-ai omorat, trec la resemnati!
Postul era pentru stk.
A scapat din vedere un singur lucru: cerere-oferta. Prestatorii se muleaza dupa cereri, daca vor sa supravietuiasca intr-o economie de piata sanatoasa.
Daca cererea e "cat e halatul" si "cand e gata", de regula cam asta primesc.

In plus de asta, sa ne intoarcem la titlul topicului. Pe aria de medicina postez "ajutati-va sa ma operez singur de amigdalita". Cam ce crezi ca o sa zica doctorii din zona? Ia o foarfeca, deschide gura in fata oglinzii si incepe sa tai. Vezi sa nu te ineci!

Edited by Astrul, 21 February 2011 - 16:40.


#214
denky

denky

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,360
  • Înscris: 09.03.2009

View PostAstrul, on 21st February 2011, 16:36, said:

Postul era pentru stk.
A scapat din vedere un singur lucru: cerere-oferta. Prestatorii se muleaza dupa cereri, daca vor sa supravietuiasca intr-o economie de piata sanatoasa.
Daca cererea e "cat e halatul" si "cand e gata", de regula cam asta primesc.

Raspunde-mi, totusi, si mie. 1500 pt un foisor si o polata (materiale si manopera) cum ti (vi) se pare? Am intrebat si pe topicul dedicat, dar nu-l prea cititi.

#215
stk

stk

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 389
  • Înscris: 25.12.2006

View PostAstrul, on 21st February 2011, 16:36, said:

Pe aria de medicina postez "ajutati-va sa ma operez singur de amigdalita". Cam ce crezi ca o sa zica doctorii din zona? Ia o foarfeca, deschide gura in fata oglinzii si incepe sa tai. Vezi sa nu te ineci!

N-ai idee, dar chiar ma gandeam la comparatia cu medicii. Acolo, din start, nu ai licenta - nu ai dreptul sa profesezi, dar nici sa iti deschizi "firma de medicina" sau altceva. Nici macar un magazin gen farmacie, sau radiologie dentara, sau depozit de medicamente. Nimic.  Ai drept de semnatura? atunci ti se da si autorizatie pentru treaba respectiva.  Ai facut o greseala grava?  Licenta se revoca. Nimic nu e pe viata.

Pentru inceput, daca s-ar aplica treaba asta in toate domeniile cu grad de risc, inclusiv in constructii, nu v-ati mai plange ca se imbraca omul la second hand. Construieste prost fiindca ii este permis. Fiindca majoritatea constructorilor o fac prost. Fiindca aia de fapt nici nu sunt constructori. Si atunci, ce cauta pe santier?

Asa cum se pot tria service-urile auto, tot asa ar trebui triate si firmele de constructii.  Ai oameni cu pregatirea necesara? Fa-ti firma.  Ai picat la o inspectie?  Avertisment. Ai picat la doua inspectii? Revocarea licentei. Si la revedere, drum bun, e nevoie si de sapatori de santuri, nu numai de constructori. Ce atata bataie de joc.

#216
motanul13

motanul13

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,351
  • Înscris: 03.08.2006

View Poststk, on 21st February 2011, 16:35, said:

Hai sa lasam chestiile gen ad-personam la o parte.
Ca sa iti raspund la obiect, chiar pe aria de jurnale e o cladire in curs de constructie, care la mijlocul lucrarilor si-au dat seama ca stalpii sunt de bataie de joc. Dar asa era trecut in proiect. Facut de o firma mare. Pe bani grei.  Necopiat de nicaieri.  N-ai decat sa il cauti singur, e undeva la indemana. Cladire cu terasa, nu sunt prea multe aici.
Acum n-ai decat sa imi ceri scuze. Pentru limbajul campenesc.

Nu imi e greu sa cer scuze , dar , deocamdata , nu am pentru ce .
Ce imi spui tu e greu de crezut . Stalpi in bataie de joc ??? Iti dai seama ce spui ???
Da-mi si mie un link , eu nu am bagat de seama asa ceva .

Vreau sa mentionez ca vreau sa vad proiectul , cu stampila de verificator cu tot .
Nu povesti de genul "Mi-a zis mie Dorel/vecinu/o cunostiinta care se pricepe/militianul din sat/etc , ca e gresit "

View Poststk, on 21st February 2011, 16:49, said:

N-ai idee, dar chiar ma gandeam la comparatia cu medicii. Acolo, din start, nu ai licenta - nu ai dreptul sa profesezi, dar nici sa iti deschizi "firma de medicina" sau altceva.
Poti sa iti faci firma de medicina/farmacie/etc si daca nu esti doctor . Trebuie doar sa angajezi unul .
Nici macar un magazin gen farmacie, sau radiologie dentara, sau depozit de medicamente. Nimic.  Ai drept de semnatura? atunci ti se da si autorizatie pentru treaba respectiva.  Ai facut o greseala grava?  Licenta se revoca. Nimic nu e pe viata.
Toti arhitectii care semneaza proiecte trebuie sa aiba "drept de semnatura"
Dar vad ca tu nu stii nici macar atata lucru .
Iar toate proiectele sunt verificate de VERIFICATORI ATESTATI . Nu vrei sa stii conditiile pentru a fi verificator de proiecte ...

Pentru inceput, daca s-ar aplica treaba asta in toate domeniile cu grad de risc, inclusiv in constructii, nu v-ati mai plange ca se imbraca omul la second hand. Construieste prost fiindca ii este permis. Fiindca majoritatea constructorilor o fac prost. Fiindca aia de fapt nici nu sunt constructori. Si atunci, ce cauta pe santier?
Construieste prost pentru ca se permite constructia in regie proprie , cu Dorei adunati de pe strada , care nu platesc taxe si din cauza asta sunt ieftini .
Nu neg ca exista si constructori "facuti" dar , si aceia sunt preferati ( si produc probleme ) din aceiasi cauza . Lucreaza cu muncitorii "la negru"

Asa cum se pot tria service-urile auto, tot asa ar trebui triate si firmele de constructii.  Ai oameni cu pregatirea necesara? Fa-ti firma.  Ai picat la o inspectie?  Avertisment. Ai picat la doua inspectii? Revocarea licentei. Si la revedere, drum bun, e nevoie si de sapatori de santuri, nu numai de constructori. Ce atata bataie de joc.

Edited by motanul13, 21 February 2011 - 16:58.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate