Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Probleme timonerie schimbator sau...

Centrala Ariston Cares Premium 24...

La multi ani @Klasse!

La multi ani @shmecherul!
 pareri ipad 6-2018- flip

Cum au aparut supermarketurile in...

Campanii mincinoase Carrefour

Tv toshiba defect
 touchscreen navigatie stricat

bonsai - de unde?

Resetare Bonus Malus

Unitatea optica DVD-rw absenta pe...
 Problema configurare Wireguard

Dozatoare de apa, cu alimentare d...

Intarziere aterizare avioane

Accident masina reparata pe CASCO
 

ORTODOCȘII

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
23 replies to this topic

#1
da-vinci

da-vinci

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 08.01.2009
ORTODOCȘII

Ortodocșii motivează că religia lor ar fi cea adevărată, nu numai pentru că ar fi cea mai veche ci,  și pentru că este bazată pe tradiții.. Aceasta ar însemna că dacă o minciună este foarte veche, vechimea ei o va transforma în adevăr. Și cu cât vechimea minciuni este mai veche ,cu atât ea se face din ce în ce  mai adevărată.
Dacă admitem că religia ortodoxă este cea mai veche religie,puneți-vă următoarea întrebare: La cine se rugau și la cine se închinau ei până să apară Isus cu mama lui Maria și cei douăsprezece apostoli? În mod  sigur la vițeii de aur. Dar dacă Duhul Sfânt pentru ortodocși este o persoană sau Dumnezeu așa cum este și Tatăl, de ce nu se închină la  acești Dumnezei ?
Chipul lui Iehova, ca și al Duhului Sfânt, nu se văd în nici-o biserică , sub nici formă de icoane sau idoli. Atunci la cine se închinau ei în vechime?
Este foarte adevărat că închinătorii la idoli datează imediat după ce au greșit Adam și Eva în grădina Eden tot așa și potopul de pe timpul lui Noe s-a datorat și acestor închinători la idoli. După ce poporul ales al lui Dumnezeu a fost scos din țara Egiptului, până să coboare  Moise cu tablele de piatră de pe munte, acest popor s-a luat după tradițiile altor popoare și au făcut un vițel de aur la care s-au închinat.
Acest lucru L-a mâniat pe Dumnezeu (Exod. 32:7, 8) și a vrut să distrugă tot poporul. Atunci Moise a făcut ca la rugămintea lui, Dumnezeu să fie mai îngăduitor. Exod 32:11-14. Totuși poporul nu a rămas nepedepsit  de Moise și în aceeași zi au murit trei mii de oameni.
Exod. 32:25-29.
Se vede clar că această practică de a te închina la idoli este de foarte mult timp practicată, dar nu poate fi clasifică ca religie adevărată, o religie care se închină la icone, idoli pentru care este o pedepsă cu moartea.  
Ortodocșii spun că ei nu se roagă la idoli, ci ei numai se folosesc doar de idoli pentru o aducere aminte și într-un fel ca să fie mai aproape de persoana la care se roagă.
Acestea sunt doar argumente mințind că nu ar fi închinători și iubitori de idoli.
Motivațiile nu sunt biblice. În cele zece porunci se spune clar „să nu faci nici un fel chip cioplit, nici un fel de asemănare cu ce ar fi în cer sau pe pământ și să te închini la ele“. Exod. 20:4, 5. Deci să nu le faci deloc. Totuși, după fiecare slujbă credincioșii trec în fața altarului și se închină icoanei în timp ce o sărută.  La fel se închină și  sărută moaștele.
Este foarte clar că voia lui Dumnezeu este să nu te folosești de nimic la închinare sau rugăciuni. Dumnezeu este Duh și cine se închină Lui, trebuie să I se închine în duh și adevăr. Ioan 4:24.
Căci de astfel de închinători are nevoie Dumnezeu care să nu se închine la nimeni și la nimic în afara de Dumnezeul cel viu și adevărat. Și această închinare trebuie făcută numai Tatălui în duh și adevăr. Ioan 4:23.
Mai sunt persoane care spun că, deși sunt ortodocși ei sunt diferiți pentru că ei nu se închină deloc la idoli. Dacă cineva poartă o uniformă hitleristă cine îl va crede că el nu este de al lui Hitler. Tot așa dacă te închini sau nu la idoli și te numești ortodox, această înseamnă automat că religia ta se bazează pe idolatrie, iar pedeapsa pentru aceasta este moartea a doua. Apoc. 21:8. Deci dacă nu te închini la idoli și ești ortodox faci parte dintr-o religie sortită morții fără înviere.
Dar mai sunt și schelete umane, chipuri de pe pământ la care se închin ortodocșii, cum ar fi anumite portrete care ei spun ca reprezintă anumiți sfinți, Maria, Ioan, Petru, preoți și fel de fel de sfinți inventați care, bineînțeles Biblia în cea mai mare parte nu ii specifică.
Ultimul sfânt inventat de ortodocși este Ștefan cel Mare. Și acest titlu de sfânt i s-a acordat ( lui Ștefan după 510 ani de la  moartea sa ), faptului că el după fiecare război construia o mănăstire. A fi sfânt înseamnă să duci o viață acceptată de Dumnezeu. Mat. 7:21, 22.
Dacă cineva construiește mânăstiri, lucrare care nu este cerută de Biblie (acest cuvânt de mânăstire, nu figurează în Biblie) și noi oamenii îi declarăm sfinți și nu Dumnezeu, înseamnă că acest lucru nu a fost făcut cu acordul lui Dumnezeu. și acest Ștefan este declarat sfânt după sute de ani, fără să i se cunoască viața particulară,cât și viața sa spirituală. Mat. 7:21, 22.
Omul nu este calificat pentru a declara pe un muritor, sfânt. Aceasta înseamnă că omul se pune la același nivel cu Dumnezeu sau îl desconsideră pe Dumnezeu.
Ce fel de casă îmi zidiți voi Mie zice Domnul, dacă cerul este scaunul meu de domnie și pământul este așternutul picioarelor Mele? Dumnezeu oricum nu locuiește în lăcașuri făcute de mâna omului. Fapte 7:49, 50; Fapte 17:24; 2 Cron. 6:18. Atunci la ce folosesc mănăstirile lui Ștefan?  Cuvântul mănăstire,nu există în biblie.
Pe lângă religia ortodoxă mai sunt și alte religii care se închină la statui, icoane sau idoli. Conform Bibliei toate aceste religii sunt condamnate cu moartea a doua.
Aș avea rugămintea ca să verificați în Biblie dacă aceste religii,în afară de greșeala de a se închina la idoli, dacă mai fac ceva cât de cât conform Bibliei?
Religia ortodoxă cu mare plăcere se amestecă în politica țării. Isus Cristos respecta cezarul deci guvernul, dar nu făcea politică. În timp ce populația a vrut ca să-l declare pe Isus ca împărat, Isus a dispărut în mulțime. Acesta este și motivul pentru care nici o altă religie nu vrea să se afirme pe plan politic și nici nu intenționează să comenteze activitatea ortodocșilor care s-au infiltrat și în școli pentru a preda ore de religie. Elevii care nu au nimic în comun cu religia ortodoxă suferă dar nu comentează această activitate pentru a nu fi luați la ochi. Așa cum am arătat, o religie nu se toarnă la nimeni cu pâlnia pe gât. Alegerea religiei trebuie să o facă persoana în cauză fără să fie influențată sau să fie impusă. (În această idee citiți „Care religie este bună“.)
Este de dorit ca Biserica ortodoxă să își țină orele de religie la sediul bisericii ortodoxe și logic vor veni la biserică numai cei ce iubesc această religie fără să jignească elevii care aparțin altor religii. Măi întreb încă odată: dacă religia ortodoxă are o așa  vechime până să apară Isus cu cei 12 apostoli și cu mama lui Maria, ortodocșii la cine și la ce fel de dumnezei se închinau?
                                                                          EFECTUL DA VINCI

#2
Aliska

Aliska

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 416
  • Înscris: 14.10.2008
Sa luam si Biserica catolica . si ea se implica in stat si de-alungul istoriei s-a implicat in actiuni criminale,la condamnari,executii samd. Cred ca Biserica Ortodoxa a stat mai departe de asta.
Biserica catolica astazi - Polonia este o tara in care multe legi sunt cum sunt din pricina bisericii catolice,care are o foarte mare autoritate. Si in Polonia religia este obligatorie in scoli,oare ce fac elevii de alta religie? Sunt obligati sa asculte propaganda catolicilor care se considera ei 'detinatorii adevarului'?
In Romania se face o cerere: Elevul care nu doreste sa studieze religia poate inainta o cerere la secretariat(cu orice motiv,de la faptul ca e ateu,satanist,catolic,penticostal,musulman samd) ,in urma careia nu va mai studia religia

#3
DayDreamer

DayDreamer

    Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,724
  • Înscris: 07.07.2007

View PostAliska, on Jan 9 2009, 09:10, said:

Sa luam si Biserica catolica . si ea se implica in stat si de-alungul istoriei s-a implicat in actiuni criminale,la condamnari,executii samd. Cred ca Biserica Ortodoxa a stat mai departe de asta.
Biserica catolica astazi - Polonia este o tara in care multe legi sunt cum sunt din pricina bisericii catolice,care are o foarte mare autoritate. Si in Polonia religia este obligatorie in scoli,oare ce fac elevii de alta religie? Sunt obligati sa asculte propaganda catolicilor care se considera ei 'detinatorii adevarului'?
In Romania se face o cerere: Elevul care nu doreste sa studieze religia poate inainta o cerere la secretariat(cu orice motiv,de la faptul ca e ateu,satanist,catolic,penticostal,musulman samd) ,in urma careia nu va mai studia religia

Hai, lasa-ne! care executii?? Cunosti istorie? hai sa vedem ce executii au ordonat catolicii, ar trebui sa va lamuriti o data pt. totdeauna ca inchizitia invocata aiurea e doar o legenda, un basm, nu zice nimeni ca nu au existat executii, insa foarte izolat-nu cum se pretinde de catre unii protestanti, au fost si victime de raboi in timpul cruciadelor: insa asa e in orice razboi! si priveste de ce(citez dintr-un post de al meu mai vechi), deschide ochii-tare:

View PostDayDreamer, on Dec 24 2008, 09:23, said:

Fenomenul cruciadelor a aparut in Europa (desi foarte tardiv si evident recuperat politic de Vatican, imparati, regi sau comercianti venetieni care inchiriau navele) ca raspuns la crima comisa prin lansarea de catre musulmani a Jihadului (razboiul sfant).
Arabii erau nomazi semiti care se plimbau pe clanuri si triburi prin peninsula Araba si in periferia ei (cand organizau razzia, expeditii de jaf).
Ori dupa sec.7-8, aceste triburi au fost islamizate si au declansat invazii sangeroase, in valuri de migratie. Au atacat Mesopotamia (unde s-au macelarit cu persanii), Egiptul (unde erau crestinii copti si descendenti greci, romani, bizantini, evrei), nordul Africii (unde au masacrat triburile berbere locale), Israelul si Libanul de azi, Siria.
Ocuparea Ierusalimului de catre barbarii islamizati a fost un soc in lumea crestina. Si ingrijoararea a crescut cand arabii, sub flamura islamului, au invadat Sicilia, Spania, sudul Frantei (unde Charles Martel i-a oprit cu greu), Persia, ajungand pana in India si pana sub zidurile Constantinopolului !
Abia 3 secole mai tarziu a inceput Europa sa organizeze cruciade(care erau in principiu pentru protejarea crestinilor-pelerini la Ierusalim si atat) si abia 5 secole mai tarziu spaniolii si portughezii s-au eliberat de sub ocupatia arabilor.
Inchizatia a facut cateva mii de victime in secole de functionare, suprapuse si cu ciuma neagra, sunt istorici atei care o spun, adica mai putin decat au reusit extremistii suniti si shiiti intr-un singur an, intr-o singura tara, Irak !!...Ce sa mai vorbim de zecile de milioane de victime ale comunistilor-in cateva zeci de ani de fiunctionare(doar Stalin si Mao Zedong in 2 tari)


Asadar??? lasa, nu mai blamati voi atat de mult catolicii si biesrica in general, blamati pe cine trebuie! eu nu sunt catolic, insa cand vad cum puneti problema si aruncati cuvinte fara nici un temei, nu pot sa nu intervin!!! Ai idee cum se executa oamenii in lumea araba? Te uiti la televizor sa vezi ca aproape zilnic careva cu bomba legata de gat se detoneaza intr-un cartier-omorand inca alte cateva zeci de oameni deodata cu el? deci de ce tot bateti tobele aiurea cu catolicii si crestinismul in general???

View Postda-vinci, on Jan 9 2009, 07:55, said:

ORTODOCȘII

Ortodocșii motivează că religia lor ar fi cea adevărată, nu numai pentru că ar fi cea mai veche ci,  și pentru că este bazată pe tradiții.. Aceasta ar însemna că dacă o minciună este foarte veche, vechimea ei o va transforma în adevăr. Și cu cât vechimea minciuni este mai veche ,cu atât ea se face din ce în ce  mai adevărată.
Dacă admitem că religia ortodoxă este cea mai veche religie,puneți-vă următoarea întrebare: La cine se rugau și la cine se închinau ei până să apară Isus cu mama lui Maria și cei douăsprezece apostoli? În mod  sigur la vițeii de aur. Dar dacă Duhul Sfânt pentru ortodocși este o persoană sau Dumnezeu așa cum este și Tatăl, de ce nu se închină la  acești Dumnezei ?


Ceeeee? cu ce tupeu afirmi ca se rugau la viteii de aur?? tu stii pt. cine erau vitei de aur??? stii ca erau facuti pt. Baal?? stii cine era Baal? Era un demon, stii in ce vremuri se intamplau toate alea??? ce stii tu de viteii de aur???? sau doar arunci cu noroi aiurea!? Incredibil ce elucubratii debiteaza unii...
Da-ti jos obloanele de la ochi si privste:

CARTEA A4-A A REGILOR:
Cap. 17

''16. Și au părăsit toate poruncile Domnului Dumnezeului lor și au făcut chipurile turnate a doi viței și au așezat Așere și s-au închinat la toată oștirea cerului și au slujit lui Baal;''

Despre Baal: Era interzis israeliților cultul zeului Baal (Cartea 1-a Moise 14,5) pe Muntele Sinai,în (Cartea 2-a Moise 34, 12-14) interzicerea cultului este motivată prin sacrficarea copiilor, lucru ce nu trebui tolerat. În partea de nord a Israelului zeul va fi mai departe o perioadă de timp adorat. Corespondent zeului Baal este Hadad un alt zeu al vremii adorat în Babilon. În Noul Testament Baal este asemănat, sau denumit ca Belzebut ce înseamnă diavol, satan.


Cum ai hotarat tu ca e minciuna ortodoxia?? Frate, daca nu esti ortodox si nu agreezi ortodoxia ai putea sa ai macar bunul simt sa nu generalizezi??? Adica tu etichetezi aacum apropae 100% populatia romaniei-care sunt ortodocsi ca traiesc in minciuna? si chiar si daca nu ar fi vorba de populatia Romaniei! Ce te face sa crezi ca ai tu adevarul in buzunarul de la blugi??? Doamne fereste...
Patetic...

Edited by DayDreamer, 09 January 2009 - 10:10.


#4
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007
Nimeni nu are cum sa nege ca doctrina ortodoxa contine invataturi contrare Scripturii.

#5
aimunteanu

aimunteanu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,307
  • Înscris: 11.12.2005

View Postda-vinci, on Jan 9 2009, 07:55, said:

ORTODOCȘII
Măi întreb încă odată: dacă religia ortodoxă are o așa  vechime până să apară Isus cu cei 12 apostoli și cu mama lui Maria, ortodocșii la cine și la ce fel de dumnezei se închinau?
                                                                          EFECTUL DA VINCI
In primul rand trebuie sa definesti ce este ortodoxia si cine sunt oamenii care fac parte din ortodoxie.
Ai senzatia ca ai pus o intrebare de 10 puncte cand de fapt ea valoreaza 0 puncte poate iti da chiar cu minus daca stam bine sa ne gandim.

Contrabalansez intrebarea ta cu urmatoarea intrebare si sa-mi spui daca ti-ai inteles greseala:
De la ce fabrica de semiconductoare isi comandau oamenii de stiinta de la NASA componentele pentru naveta spatiala Discovery, in anul 1900?

Tu centrezi tu dai cu capul. Tu afirmi ca e cea mai veche, tu pui intrebarea.
Cand se spune despre ortodoxie ca este cea mai veche trebuie sa existe un reper! Cea mai veche fata de ce?
Reperul tau este total gresit, si anume facerea lumii!
Eu daca voi spune ca este cea mai veche imi voi folosi ca reper credinta in Hristos, deci "momentul" vietii Lui Hristos. Deci intrebarea ta valoreaza 0 puncte in contextul dat!

Later edit: Sigur e efectul Da Vinci, sau e codul lui Da Vinci?

Edited by aimunteanu, 09 January 2009 - 11:13.


#6
da-vinci

da-vinci

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 08.01.2009

View PostAliska, on Jan 9 2009, 09:10, said:

Sa luam si Biserica catolica . si ea se implica in stat si de-alungul istoriei s-a implicat in actiuni criminale,la condamnari,executii samd. Cred ca Biserica Ortodoxa a stat mai departe de asta.
Biserica catolica astazi - Polonia este o tara in care multe legi sunt cum sunt din pricina bisericii catolice,care are o foarte mare autoritate. Si in Polonia religia este obligatorie in scoli,oare ce fac elevii de alta religie? Sunt obligati sa asculte propaganda catolicilor care se considera ei 'detinatorii adevarului'?
In Romania se face o cerere: Elevul care nu doreste sa studieze religia poate inainta o cerere la secretariat(cu orice motiv,de la faptul ca e ateu,satanist,catolic,penticostal,musulman samd) ,in urma careia nu va mai studia religia




La ora de religie la care elevul nu vrea să participe, ce ocupație va avea elevul în acest timp?

View PostDayDreamer, on Jan 9 2009, 09:50, said:

Hai, lasa-ne! care executii?? Cunosti istorie? hai sa vedem ce executii au ordonat catolicii, ar trebui sa va lamuriti o data pt. totdeauna ca inchizitia invocata aiurea e doar o legenda, un basm, nu zice nimeni ca nu au existat executii, insa foarte izolat-nu cum se pretinde de catre unii protestanti, au fost si victime de raboi in timpul cruciadelor: insa asa e in orice razboi! si priveste de ce(citez dintr-un post de al meu mai vechi), deschide ochii-tare:




Asadar??? lasa, nu mai blamati voi atat de mult catolicii si biesrica in general, blamati pe cine trebuie! eu nu sunt catolic, insa cand vad cum puneti problema si aruncati cuvinte fara nici un temei, nu pot sa nu intervin!!! Ai idee cum se executa oamenii in lumea araba? Te uiti la televizor sa vezi ca aproape zilnic careva cu bomba legata de gat se detoneaza intr-un cartier-omorand inca alte cateva zeci de oameni deodata cu el? deci de ce tot bateti tobele aiurea cu catolicii si crestinismul in general???




Ceeeee? cu ce tupeu afirmi ca se rugau la viteii de aur?? tu stii pt. cine erau vitei de aur??? stii ca erau facuti pt. Baal?? stii cine era Baal? Era un demon, stii in ce vremuri se intamplau toate alea??? ce stii tu de viteii de aur???? sau doar arunci cu noroi aiurea!? Incredibil ce elucubratii debiteaza unii...
Da-ti jos obloanele de la ochi si privste:

CARTEA A4-A A REGILOR:
Cap. 17

''16. Și au părăsit toate poruncile Domnului Dumnezeului lor și au făcut chipurile turnate a doi viței și au așezat Așere și s-au închinat la toată oștirea cerului și au slujit lui Baal;''

Despre Baal: Era interzis israeliților cultul zeului Baal (Cartea 1-a Moise 14,5) pe Muntele Sinai,în (Cartea 2-a Moise 34, 12-14) interzicerea cultului este motivată prin sacrficarea copiilor, lucru ce nu trebui tolerat. În partea de nord a Israelului zeul va fi mai departe o perioadă de timp adorat. Corespondent zeului Baal este Hadad un alt zeu al vremii adorat în Babilon. În Noul Testament Baal este asemănat, sau denumit ca Belzebut ce înseamnă diavol, satan.


Cum ai hotarat tu ca e minciuna ortodoxia?? Frate, daca nu esti ortodox si nu agreezi ortodoxia ai putea sa ai macar bunul simt sa nu generalizezi??? Adica tu etichetezi aacum apropae 100% populatia romaniei-care sunt ortodocsi ca traiesc in minciuna? si chiar si daca nu ar fi vorba de populatia Romaniei! Ce te face sa crezi ca ai tu adevarul in buzunarul de la blugi??? Doamne fereste...
Patetic...




Măi copile scurt la cerbice.  Cei care au făcut vițelul de aur (MOISE) au fost poporul lui Dumnezeu care au fost scoși din țara Egiptului. Acest popor a făcut un vițel care nu avea legătură cu Baal.
Poporul văzând că Moise întârzie să apară, au spus "Haide să facem un dumnezeu care să meargă înaintea noastră. Exodul 32:1. Este clar că acest vițel nu a fost închinat la BAAL ci , au făcut astfel să aibe la cine să se închine la iun dumnezeu din aur. Cum îți permiți să îjosești Cuvântul lui Dumnezeu

View Postaimunteanu, on Jan 9 2009, 10:55, said:

In primul rand trebuie sa definesti ce este ortodoxia si cine sunt oamenii care fac parte din ortodoxie.
Ai senzatia ca ai pus o intrebare de 10 puncte cand de fapt ea valoreaza 0 puncte poate iti da chiar cu minus daca stam bine sa ne gandim.

Contrabalansez intrebarea ta cu urmatoarea intrebare si sa-mi spui daca ti-ai inteles greseala:
De la ce fabrica de semiconductoare isi comandau oamenii de stiinta de la NASA componentele pentru naveta spatiala Discovery, in anul 1900?

Tu centrezi tu dai cu capul. Tu afirmi ca e cea mai veche, tu pui intrebarea.
Cand se spune despre ortodoxie ca este cea mai veche trebuie sa existe un reper! Cea mai veche fata de ce?
Reperul tau este total gresit, si anume facerea lumii!
Eu daca voi spune ca este cea mai veche imi voi folosi ca reper credinta in Hristos, deci "momentul" vietii Lui Hristos. Deci intrebarea ta valoreaza 0 puncte in contextul dat!

Later edit: Sigur e efectul Da Vinci, sau e codul lui Da Vinci?



Copile zis BIG BRATHER, mai citeste încă odată. Nu eu spun că este cea mai veche ci, voi ortodocsi. Acum cine valoreazo doi bani Fratele meu palid ?

#7
DayDreamer

DayDreamer

    Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,724
  • Înscris: 07.07.2007

View Postda-vinci, on Jan 9 2009, 13:24, said:

La ora de religie la care elevul nu vrea să participe, ce ocupație va avea elevul în acest timp?






Măi copile scurt la cerbice.  Cei care au făcut vițelul de aur (MOISE) au fost poporul lui Dumnezeu care au fost scoși din țara Egiptului. Acest popor a făcut un vițel care nu avea legătură cu Baal.
Poporul văzând că Moise întârzie să apară, au spus "Haide să facem un dumnezeu care să meargă înaintea noastră. Exodul 32:1. Este clar că acest vițel nu a fost închinat la BAAL ci , au făcut astfel să aibe la cine să se închine la iun dumnezeu din aur. Cum îți permiți să îjosești Cuvântul lui Dumnezeu





Copile zis BIG BRATHER, mai citeste încă odată. Nu eu spun că este cea mai veche ci, voi ortodocsi. Acum cine valoreazo doi bani Fratele meu palid ?

Tu ne faci pe noi copii??? Pai ce faci acum?? Te usurezi contra-vantului- cu ce exemplu mi-ai dat??? Tu ziceai ca ortodocsii se inchinau la vitei!  :o ...pleca cu ineptiile astea impodobite cu analfabetism cras, mai ''adultule''.

Edited by DayDreamer, 09 January 2009 - 13:51.


#8
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007
Nu puteti purta o discutie academica, care sa faca cinste lui Dumnezeu?

#9
aimunteanu

aimunteanu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,307
  • Înscris: 11.12.2005

View Postda-vinci, on Jan 9 2009, 13:24, said:

Copile zis BIG BRATHER, mai citeste încă odată. Nu eu spun că este cea mai veche ci, voi ortodocsi. Acum cine valoreazo doi bani Fratele meu palid ?
fratele meu palid, copile zis big brather ???
voi ortodocsi???

#10
IonAntonescu

IonAntonescu

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 608
  • Înscris: 31.08.2008

View PostDayDreamer, on Jan 9 2009, 09:50, said:

1. Hai, lasa-ne! care executii?? Cunosti istorie? hai sa vedem ce executii au ordonat catolicii, ar trebui sa va lamuriti o data pt. totdeauna ca inchizitia invocata aiurea e doar o legenda, un basm, nu zice nimeni ca nu au existat executii, insa foarte izolat-nu cum se pretinde de catre unii protestanti, au fost si victime de raboi in timpul cruciadelor: insa asa e in orice razboi! si priveste de ce(citez dintr-un post de al meu mai vechi), deschide ochii-tare:

2. Asadar??? lasa, nu mai blamati voi atat de mult catolicii si biesrica in general, blamati pe cine trebuie! eu nu sunt catolic, insa cand vad cum puneti problema si aruncati cuvinte fara nici un temei, nu pot sa nu intervin!!! Ai idee cum se executa oamenii in lumea araba? Te uiti la televizor sa vezi ca aproape zilnic careva cu bomba legata de gat se detoneaza intr-un cartier-omorand inca alte cateva zeci de oameni deodata cu el? deci de ce tot bateti tobele aiurea cu catolicii si crestinismul in general???

1. Inchizitia a fost o arma temuta in istorie, de toti catolicii si locuitorii acelor secole. Nu e o legenda sau un basm.
2. Pe catolici si inchizitie adica. :D

#11
DayDreamer

DayDreamer

    Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,724
  • Înscris: 07.07.2007

View PostIonAntonescu, on Jan 9 2009, 18:43, said:

1. Inchizitia a fost o arma temuta in istorie, de toti catolicii si locuitorii acelor secole. Nu e o legenda sau un basm.
2. Pe catolici si inchizitie adica. :D

Asa, stimabile :)...orice padure cu uscaturile ei, orice crima e condamnabila, eu nu am contestat ca nu a fost o arma temuta(prin legenda, basm-ma refeream la variantele exagerate etc.), insa am sustinut ca nu ar trebui ''batute tobele''pentru blamarea catolicismului-in totalitatea lui-pe tema asta(deci nu ma refeream strict la actiunile inchizitiei), deoarece istoria consemneaza urmatoarele, scuze ca repet, ma citez iar:

''Fenomenul cruciadelor a aparut in Europa (desi foarte tardiv si evident recuperat politic de Vatican, imparati, regi sau comercianti venetieni care inchiriau navele) ca raspuns la crima comisa prin lansarea de catre musulmani a Jihadului (razboiul sfant).
Arabii erau nomazi semiti care se plimbau pe clanuri si triburi prin peninsula Araba si in periferia ei (cand organizau razzia, expeditii de jaf).
Ori dupa sec.7-8, aceste triburi au fost islamizate si au declansat invazii sangeroase, in valuri de migratie. Au atacat Mesopotamia (unde s-au macelarit cu persanii), Egiptul (unde erau crestinii copti si descendenti greci, romani, bizantini, evrei), nordul Africii (unde au masacrat triburile berbere locale), Israelul si Libanul de azi, Siria.
Ocuparea Ierusalimului de catre barbarii islamizati a fost un soc in lumea crestina. Si ingrijoararea a crescut cand arabii, sub flamura islamului, au invadat Sicilia, Spania, sudul Frantei (unde Charles Martel i-a oprit cu greu), Persia, ajungand pana in India si pana sub zidurile Constantinopolului !
Abia 3 secole mai tarziu a inceput Europa sa organizeze cruciade(care erau in principiu pentru protejarea crestinilor-pelerini la Ierusalim si atat) si abia 5 secole mai tarziu spaniolii si portughezii s-au eliberat de sub ocupatia arabilor.
Inchizatia a facut cateva mii de victime in secole de functionare, suprapuse si cu ciuma neagra, sunt istorici atei care o spun, adica mai putin decat au reusit extremistii suniti si shiiti intr-un singur an, intr-o singura tara, Irak !!...Ce sa mai vorbim de zecile de milioane de victime ale comunistilor-in cateva zeci de ani de fiunctionare(doar Stalin si Mao Zedong in 2 tari)''

Edited by DayDreamer, 09 January 2009 - 19:05.


#12
IonAntonescu

IonAntonescu

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 608
  • Înscris: 31.08.2008

View PostDayDreamer, on Jan 9 2009, 18:55, said:

Asa, stimabile :)...orice padure cu uscaturile ei, orice crima e condamnabila, eu nu am contestat ca nu a fost o arma temuta, insa am sustinut ca nu ar trebui ''batute tobele''pentru blamarea catolicismului-in totalitatea lui pe tema asta(deci nu ma refeream strict la actiunile inchizitiei), deoarece istoria consemneaza urmatoarele, scuze ca repet, ma citez iar:

''Fenomenul cruciadelor a aparut in Europa (desi foarte tardiv si evident recuperat politic de Vatican, imparati, regi sau comercianti venetieni care inchiriau navele) ca raspuns la crima comisa prin lansarea de catre musulmani a Jihadului (razboiul sfant).
Arabii erau nomazi semiti care se plimbau pe clanuri si triburi prin peninsula Araba si in periferia ei (cand organizau razzia, expeditii de jaf).
Ori dupa sec.7-8, aceste triburi au fost islamizate si au declansat invazii sangeroase, in valuri de migratie. Au atacat Mesopotamia (unde s-au macelarit cu persanii), Egiptul (unde erau crestinii copti si descendenti greci, romani, bizantini, evrei), nordul Africii (unde au masacrat triburile berbere locale), Israelul si Libanul de azi, Siria.
Ocuparea Ierusalimului de catre barbarii islamizati a fost un soc in lumea crestina. Si ingrijoararea a crescut cand arabii, sub flamura islamului, au invadat Sicilia, Spania, sudul Frantei (unde Charles Martel i-a oprit cu greu), Persia, ajungand pana in India si pana sub zidurile Constantinopolului !
Abia 3 secole mai tarziu a inceput Europa sa organizeze cruciade(care erau in principiu pentru protejarea crestinilor-pelerini la Ierusalim si atat) si abia 5 secole mai tarziu spaniolii si portughezii s-au eliberat de sub ocupatia arabilor.
Inchizatia a facut cateva mii de victime in secole de functionare, suprapuse si cu ciuma neagra, sunt istorici atei care o spun, adica mai putin decat au reusit extremistii suniti si shiiti intr-un singur an, intr-o singura tara, Irak !!...Ce sa mai vorbim de zecile de milioane de victime ale comunistilor-in cateva zeci de ani de fiunctionare(doar Stalin si Mao Zedong in 2 tari)''

Te repeti inutil. Nu ma intereseaza de cruciade, eu ziceam de Inchizitie. A "fabricat" multe victime, din cauza papilor si a preotilor / episcopilor catolici.

Cat despre milioanele de victime facute de Stalin si altii, pai, nu e relevant ce ai scris. Desigur ca au fost multe victime, pt ca populatia Terrei a crescut mult, fata de acele secole cand erau putini.

Cat despre Inchizitie, nu doar cateva mii de victime, ci milioane de victime, in intreaga ei perioada de existenta. Ce zici de valdenzi ? Care au fost un ghimpe in coasta papilor secole de-a randul. Pe astia nu i-a numarat nimeni. Cine stie cati au fost ucisi fara a se sti numarul lor exact, in vaile si vagaunile Alpilor ?

#13
DayDreamer

DayDreamer

    Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,724
  • Înscris: 07.07.2007

View PostIonAntonescu, on Jan 9 2009, 19:06, said:

Te repeti inutil. Nu ma intereseaza de cruciade, eu ziceam de Inchizitie. A "fabricat" multe victime, din cauza papilor si a preotilor / episcopilor catolici.

Cat despre milioanele de victime facute de Stalin si altii, pai, nu e relevant ce ai scris. Desigur ca au fost multe victime, pt ca populatia Terrei a crescut mult, fata de acele secole cand erau putini.

Cat despre Inchizitie, nu doar cateva mii de victime, ci milioane de victime, in intreaga ei perioada de existenta. Ce zici de valdenzi ? Care au fost un ghimpe in coasta papilor secole de-a randul. Pe astia nu i-a numarat nimeni. Cine stie cati au fost ucisi fara a se sti numarul lor exact, in vaile si vagaunile Alpilor ?


Ei, trebuie sa-ti dau urmatorul link in cazul asta:
http://forum.softped...howtopic=206744

Acolo s-a vorbit pe larg despre inchizitie, personal te sfatuiesc sa nu te iei dupa cei care sustin ca a provocat milioane de victime(adica dupa primele post-uri-cele ale initiatorului)!!! alea sunt basmele si legendele de care aminteam! exagerarile!!! fiindca s-a suprapus cu ciuma neagra, victime ale ciumei au fost atribuite inchizitiei!! e insa o aberatie, extraordinara!!! intreaba orice istoric adevarat! alea cu milioane de victime sunt ''falsuri'' a celor care vor sa arunce nejustifcat cu noroi in crestinism, in speta in catolicism...Repet, eu nu sunt catolic, sunt ortodox, dar nu pot sa inchid ochii la minciuni!
Nu era vorba de interesul tau pentru cruciade :)....insa pt. a economisi timp am citat post-ul meu anterior in totalitate....Totusi-dupa cum observi: am scris si de inchizitie acolo.

Retine: Ciuma neagra a inceput din  Asia  si a avansat spre Europa aprox, in jurul anilor 1340. A omorat intre o treime si 2 treimi din populatia Europei.  Ea afectat continuu lumea pana in anii 1700- in diverse grade de intensitate si frecventa. Nu se suprapune(relevant) cu perioada inchizitiei??? Iti spun eu, nu exista izvor istric-veridic: care sa ateste milioanele de victime, alea sunt abureli, au fost victime de ordinul miilor.

Edited by DayDreamer, 09 January 2009 - 19:35.


#14
da-vinci

da-vinci

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 08.01.2009

View PostDayDreamer, on Jan 9 2009, 13:29, said:

Tu ne faci pe noi copii??? Pai ce faci acum?? Te usurezi contra-vantului- cu ce exemplu mi-ai dat??? Tu ziceai ca ortodocsii se inchinau la vitei!  :o ...pleca cu ineptiile astea impodobite cu analfabetism cras, mai ''adultule''.






Tu pe ce lume trăiesti. Nu sunt dispus să scriu romane ca să vină un analfabet să dea cu bâta în baltă. Dacă voi spuneți că sunteți cea mai veche religie.... Poporul lui Dumnezeu răsturnau altarele si dădeau foc la cetăți. luau prizonieri femei si copii de la poparele care se închinau la idoli sau la alți dumnezei.Poporul lui Dumnezeu care a fost scos din țara Egiptului a imitat alte popoare (ortodocsii) Se vede din biblie că la vițeii de aur se inchinau mai multe popoare. Dacă nu căutai gâlceavă si cu logica unui copilaș ghiceai și tu.... dar preferi să zgârii rahatul uscat... doar... doar va mirosi din nou. Religia adevărată de la potop încoace a fost desființată complect de câteva ori din cauză că PĂGÂNISMUL  (Închinătorii la idoli) invada (crestinismul respectiv) religia adevărată.

#15
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007
Asa va invata pe la biserica, huh? Sa va injurati?

#16
giiredaniela

giiredaniela

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 291
  • Înscris: 01.01.2009
:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

View Postzexelica, on Jan 9 2009, 14:35, said:

Nu puteti purta o discutie academica, care sa faca cinste lui Dumnezeu?


View Postzexelica, on Jan 9 2009, 20:50, said:

Asa va invata pe la biserica, huh? Sa va injurati?


Zexelica, a ramas sa mai adaugi: “Doamne! multumesc Tie, ca eu nu sunt asa ca ei!” si inca “ca nu sunt ca ceailati oameni,… hoti, infractori….”
   :roflmaofast:

Edited by giiredaniela, 18 January 2009 - 18:36.


#17
sorin2007

sorin2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,709
  • Înscris: 01.04.2007

View Postda-vinci, on Jan 9 2009, 07:55, said:

ORTODOCȘII
Ortodocșii spun că ei nu se roagă la idoli, ci ei numai se folosesc doar de idoli pentru o aducere aminte și într-un fel ca să fie mai aproape de persoana la care se roagă.

                                                                          EFECTUL DA VINCI
Mai davinci, nu te doare capul cateodata de la atatea efecte: "ortodocsii spun ca se folosesc de idoli", mama lor de efecte. Din cap.

#18
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007

View Postgiiredaniela, on Jan 18 2009, 18:18, said:

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
Zexelica, a ramas sa mai adaugi: “Doamne! multumesc Tie, ca eu nu sunt asa ca ei!” si inca “ca nu sunt ca ceailati oameni,… hoti, infractori….” :roflmaofast:
Da, ma, ai dreptate! Sper ca-ti satisfac ego-ul!!!

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate