Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Instalatii sanitare

Program de slabire cu succes gara...

Reconditionare cada baie din fonta

Problema imprimanta
 Here goes nothing

BCR sau Raiffeisen

Visual Studio 2022 instaleaza Epi...

Sfat alegere parbriz
 EMAG - recenzii false facute de ei?

Recomandare telefon 900-950

Nivel de trai

Semnal bun da'... prost
 De ce statiile de radio FM nu ren...

Pe unde pot sa gasesc statistici ...

Este reconditionat acest laptop?

Prelungire fire electrice
 

Elena Udrea, spaima teroriștilor

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
35 replies to this topic

#1
Basarab

Basarab

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 6,374
  • Înscris: 13.07.2004
Unsă? ministru al turismului, Elena Udrea a fost așezată, prin semnătura premierului Emil Boc, la butoanele unui minicomandament de informații clasificate.

La înființare, noul Minister al Turismului a primit, prin hotărâre de guvern, trei atribuții de prim rang.

Prima este protecția informațiilor clasificate, pentru care s-a înființat și un serviciu special, subordonat direct Elenei Udrea.

Quote

A doua - prevenirea și combaterea terorismului, sub umbrela căreia la Ministerul Turismului pot ajunge date cu grad maxim de securitate.

?Să-i spună atunci Ministerul Informațiilor și Turismului sau Ministerul Securității Turismului?, a rezumat fostul ministru de resort al PSD, Dan Matei Agathon.

În fine, dacă în hotărârea de înființare a Ministerului Economiei din aceeași zi acesta ?are dreptul să solicite? informații celorlalte autorități publice, HG 1719/30.12.2008 stipulează că Turismul ?solicită?, iar instituțiile publice, inclusiv serviciile? secrete sau societățile comerciale la care statul este acționar, ?au obligația de a furniza datele solicitate?.

Quote

Udrea: ?Atribuțiile antitero sunt secrete?

Rolul în combaterea terorismului nu i-a fost clar nici Elenei Udrea de la început. De altfel, ea a admis că nu are la minister niciun proiect în materie. Dacă, inițial, ne-a declarat că ?nu crede că Turismul are vreun rol? în acest domeniu, după câteva minute de documentare, Udrea a precizat că atribuțiile sale sunt strict secrete, dar perfect legale. ?Este o prevedere care apare la toate ministerele. Am găsit-o ca fiind obligatorie și am preluat-o. Sunt informații clasificate care vin la toți demnitarii. La mine probabil vor fi puține.

Dacă la Sănătate nu au trecut-o, s-ar putea să fie scăparea lor?, a comentat ea aflând că Ministerul Sănătății, cu o HG de reorganizare publicată simultan, nu are nici atribuții antitero, nici structură de informații clasificate.

Ca justificare pentru implicarea sa în lupta antiteroristă, Udrea a explicat că ?Ministerul Turismului face parte din cele 17 instituții din cadrul Sistemului Național de Prevenire și Combatere a Terorismului (SNPCT) care funcționează în baza unui Protocol secret aprobat de CSAT?.

?Fosta Agenție pentru Turism avea stabilit același regim. Atribuțiile care îi revin sunt informații clasificate. Nu mi-a fost încă adus la cunoștință protocolul, dar, din câte înțeleg, la mine sunt doar atribuții de cooperare cu celelalte instituții?, a adăugat ministrul.

Potrivit legii, din SNPCT fac parte 21 de instituții. Între acestea, 12 ministere, inclusiv cel al Transporturilor care avea în 2004, când a fost dată legea, un departament al Turismului.

Surse juridice din structurile de informații susțin însă că, ?în forma în care a funcționat în perioada 2004-2008, Turismul, ca agenție guvernamentală, nu a intrat în SNPCT, deci nu avea competențe în materie de terorism, pentru a le introduce fiind necesară modificarea legii?.

Atribuțiile antiteroriste îi sunt străine și ultimului ministru PNL al IMM-urilor, comerțului și turismului, Ovidiu Silaghi. ?Eu nu am avut atribuții de combatare a terorismului și mi se pare forțat ca ministrul turismului să se ocupe de așa ceva?, a comentat el.

http://www.evz.ro/ar...a-teroristilor/

_____________________________________
http://www.realitate...iei_431636.html

Elena Udrea, un agent 007 al României

Elena Udrea a primit din partea lui Emil Boc "un cadou mai special" și anume manetele unui minicomandament de informații clasificate. La înființare, noul Minister al Turismului a primit, prin hotărâre de guvern o serie de atribuții de prim rang, precum protecția informațiilor clasificate, pentru care s-a înființat și un serviciu special, subordonat direct Elenei Udrea și prevenirea și combaterea terorismului, de unde poate accesa date cu grad maxim de securitate. Foto (1)
Vezi Galerie Articol  
Prevenirea și combaterea terorismului prin activități specifice sunt două dintre atribuțiile principale ale ministrului Turismului.

De precizat este faptul că Elena Udrea nu va coordona activitățile ministerului din sediul instituției de pe Calea Victoriei, ci din Palatul Victoria, unde s-a instalat la etajul trei, chiar deasupra biroului lui Emil Boc, care are biroul cu două etaje mai jos.

Attached Files


Edited by Basarab, 08 January 2009 - 10:22.


#2
TIC

TIC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,699
  • Înscris: 05.03.2003
S-au tâmpit cu totul.

#3
GaiusBaltar

GaiusBaltar

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 665
  • Înscris: 20.10.2007

View PostTIC, on Jan 8 2009, 10:43, said:

S-au tâmpit cu totul.
Poate, da pozele's faine  ;)

Edited by GaiusBaltar, 08 January 2009 - 10:47.


#4
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005

View PostBasarab, on Jan 8 2009, 10:21, said:

Prevenirea și combaterea terorismului prin activități specifice sunt două dintre atribuțiile principale ale ministrului Turismului.

Ministerul turismului are astfel de atribuțiuni și este normal să conlucreze cu serviciile de informații.
Dacă nu știi cum și de ce anume, mai bine ai evita să postezi aiurea. Chestia asta e valabilă indiferent de numele ministrului.

Exemplu .
Autoritățile române sunt obligate să ia măsuri în cazul că apar situații periculoase pentru turiștii români și să prevină.
În statul X este posibilă o lovitură de stat realizată de islamiști.  Pe surse SRI se știe, dar agențiile de turism nu au de unde să știe acest lucru și chiar dacă ar ști, oricum nu vor avertiza potențialii clienți pentru sejururi în țara respectivă.
Dacă ministerul turismului le trimite un comunicat oficial, de genul "suspendați trimiterea de turiști în țara X pentru următoarele luni, datorită unor potențiale amenințări la adresa turiștilor"  agenția de turism nu se poate prevala de  necunoașterea situației și va fi obligată să informeze, sau chiar să anuleze anumite oferte.

Mai pot fi date și alte exemple, inclusiv cele ce țin de promovarea ostilă a unor servicii turistice, de agenții de turism sau firme de transport care fac trafic de droguri sau persoane, de contrabandă, etc
Ministerul Turismului trebuie să poată a cere informații clasificate, sau să poată cere executarea uor misiuni de verificare, sub acoperire.
Să spunem că o firmă de turism practică niște prețuri cu mult sub piață, mult prea mici pentru a fi reale. Ce poți face ?  Îi trimiți garda financiară pe cap, dar în acte totul este beton.  Omul face muncă patriotică, nu câștigă nimic și spune că o face doar de dragul câștigării unui portofoliui de clienți.  Dacă chiar ești de meserie și ai idee de ce se întâmplă, nu te mulțumești doar cu aceste explicații. Soliciți ajutorul serviciilor și acesta poate trimite un agent SRI să vadă dacă firma respectivă chiar oferă acele servicii, sau dacă nu este o firma fantomă, care duce turiști în Spania cu autocarul, dar, de fapt ei duc droguri ce vin din Turcia până în Germania.  Astfel de misiuni trebuie făcute de oameni de meserie, nu de amatori.

Să îți mai dau un exemplu.
Autocare cu turiști români sunt atacate de bandiți care îi jefuiesc ( sunt cazuri reale, nu imaginare ), în afara țării, prin diferite parcări.
Poliția locală nu se prea amestecă sau dă rasol.  Statul român este obligat să facă ceva, iar ministerul turismului are datoria să bubuie respectivele firme de turism, dacă sunt în cârdășie cu tâlharii.

#5
vali_mester

vali_mester

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 824
  • Înscris: 17.02.2007
Si care e problema?In guvernul comunist Dascalescu ministrul turismului era fostul sef al Consiliului Securitatii Statului Ion Stanescu.Se pare ca acest minister este o acoperire pt. serviciile secrete.

#6
Basarab

Basarab

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 6,374
  • Înscris: 13.07.2004
O sa-i dovedeasca Elena pe teroristii islamisti?!

#7
TIC

TIC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,699
  • Înscris: 05.03.2003

View PostGaiusBaltar, on Jan 8 2009, 10:47, said:

Poate, da pozele's faine  ;)

cand e vorba de lenuta, nicio poza nu e faina!
pozele sunt pt. misiuni undercover. :)

Nicio agentie de turism nu e interesata de chestiunea asta cu teroristii. Multe dintre ele ofera servicii "teroriste", atunci cand, prin intermediul lor, ajungi la un hotel roz pe hartie, dar vagauna neagra in realitate. Daca un meserias de la sri are de lucru undeva si pleaca ca turist, evident printr-o agentie, nici  mama agentiei nu stie ca ala e sri-st.

Totul ține, iarași, de spiritul de întreprinzător al duduiței descălecată de pe cârnatul de pleșcoi direct pe trotuarele din parcările Bucureștilor!

Edited by TIC, 08 January 2009 - 11:09.


#8
vali_mester

vali_mester

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 824
  • Înscris: 17.02.2007

View Postvali_mester, on Jan 8 2009, 10:52, said:

Si care e problema?In guvernul comunist Dascalescu ministrul turismului era fostul sef al Consiliului Securitatii Statului Ion Stanescu.Se pare ca acest minister este o acoperire pt. serviciile secrete.
Parca si SRI si-a desfasurat activitatea la inceput sub conducerea lui Magureanu tot la Ministerul Turismului.

#9
jay333

jay333

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,175
  • Înscris: 02.04.2007

View PostBasarab, on Jan 8 2009, 10:54, said:

O sa-i dovedeasca Elena pe teroristii islamisti?!
E suficient sa-si dezvaluie bustul pentru a-i paraliza pentru cel putin o juma' de ora. :lol:

#10
JidanJihad

JidanJihad

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 38
  • Înscris: 31.12.2008
Mergand pe logica lui tomaso incep sa inteleg, de exemplu, necesitatea ca si la Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului NaĆŁional, sa existe un departament de informatii. Daca o grupare de raperi planuieste sa-l rapeasca pe patriarhul daniel sau mai rau, doamne fereste, pe florin salam sau pe maria cirneci, nu ar trebui ca acest minister sa dispuna de o structura de informatii care sa poata preveni aceste acte teroriste?
Sau daca militiile hip-hop planuiesc un atac asupra academiei, cu intentia de a distrage opinia publica de la un concert cu parazitii?

Daca niste fanatici japonezi lucreaza de mult la inlocuirea muncii manuale cu munca prestata de roboti? Daca niste factiuni extremiste gay au in vedere impunerea prin mijloace de forta a familiei cu doi tati? Ministerul Muncii, Familiei Ɵi Protecƣiei Sociale s-ar gasi expus unor pericole evidente. Asa, insa, avand o retea de informatori (care sa nu cumuleze salariul cu spaga), ar putea interveni la timp prin aplicarea de masuri sociale puturosilor, curvelor si lingailor.

Io chiar am sa propun la urmatoarea sedinta asociatiei de proprietari din care fac parte crearea unui serviciu special de informare, prevenire si combatere a furturilor din cutiile postale, precum si a unui serviciu de telecomunica'ii speciale, destinat ascultarii la interfon a convorbirilor dintre unii trecatori dubiosi si anumite elemente suspecte care locuiesc in blocul nostru.

Cu teroristii nu-i de gluma!
Tomaso, mai ia o guma!

#11
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
daca le impart terositilor pozele alea 3 de mai sus, cu siguanta se vor sinucide

#12
ThePretender

ThePretender

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 505
  • Înscris: 12.01.2008

View Posttomaso, on Jan 8 2009, 10:50, said:

Ministerul turismului are astfel de atribuțiuni și este normal să conlucreze cu serviciile de informații.
Dacă nu știi cum și de ce anume, mai bine ai evita să postezi aiurea. Chestia asta e valabilă indiferent de numele ministrului.
Stai putin, frânã!
De ce mai ai Minister de Interne atunci daca fiecare minister face politie in curtea lui?
Nu e cam penibil?

#13
gigel de hohențolărn

gigel de hohențolărn

    am merțan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,692
  • Înscris: 07.07.2006
udrea-n sus udrea-n jos, hai bre lăsați-mă. duduia mustește de competențe, s-o lăsăm să-și facă treaba, cu croștetau, mopuitu, cu turismu ecumenic, cu apele, râurile, bălțile șamd ale patriei - alea toate care-s potențialu turistic după cum trâmbița mneaei la investitură, cu securismu acuși, cu bordurile lu videanu și cu trotuaru pe unde a prestat fără număr (la o analiză ochiometrică la moacă)

peste tot numa elena udrea-n sus, în jos șamd, mi s-a acrit, crecă dacă ridic și capacu de la veceu tot pe elena udrea o găsesc năuntru.
:death:

#14
furtunos

furtunos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 387
  • Înscris: 01.07.2006
Ne îndreptăm cu pași repezi către matriarhat. Dacă a ajuns o PiSDă Ministresă sub înaltul patronaj al Marinerului, deja nici Mondenii nu mai au haz. Părerea mea...

#15
JidanJihad

JidanJihad

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 38
  • Înscris: 31.12.2008

View PostThePretender, on Jan 8 2009, 11:27, said:

De ce mai ai Minister de Interne atunci daca fiecare minister face politie in curtea lui?
Dorele, ai vazut ca nu esti deloc prost?! Inca doua-trei meciuri cu mine si incepi sa intelegi cum devine problema!

#16
prosicontra

prosicontra

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,494
  • Înscris: 06.07.2006

View Postvali_mester, on Jan 8 2009, 10:52, said:

Si care e problema?In guvernul comunist Dascalescu ministrul turismului era fostul sef al Consiliului Securitatii Statului Ion Stanescu.Se pare ca acest minister este o acoperire pt. serviciile secrete.

inainte de revolutie multi care lucrau in turism erau ofiteri de securitate sub acoperire
mi-a povestit un colonel ca el lucra la o agentie de turism inainte de revolutie dar era ofiter de securitate si acolo era sub acoperire pentru a se ocupa de grupurile de turisti straini. Nu stia nici macar familia lui ca el era ofiter sub acoperire.
Se revine la vechile metode?

Edited by prosicontra, 08 January 2009 - 11:45.


#17
Basarab

Basarab

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 6,374
  • Înscris: 13.07.2004
O sa lea dea cu neagra in fata, o sa-i capieze cu lady?

Cum va lupta cu teroristii?

#18
agu

agu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,211
  • Înscris: 13.08.2006

View PostBasarab, on Jan 8 2009, 10:54, said:

O sa-i dovedeasca Elena pe teroristii islamisti?!

Poate il intreaba pe Base si ne spune si noua unde e teroristul nr. 1 : Omar Hayssam ! :P

P.S . Si poate ca  dupa program ,  o sa vina doamna Udrea si pe la blocul mamei mele din DR. Taberei pe care l-a lasat fara jumatate de gard in campania electorala , ca cealalta jumatate nu prea mai cred ca are de gand sa o puna ...

Edited by agu, 09 January 2009 - 18:20.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate