Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ruse vs Rusesti

Le mai putem da pe brazda? tipsuri

Recomandari gips carton tavane. (...

ce fel de activitate intretinere ...
 Se poate imbunatati o poza sa se ...

Folosește cineva syncthing? ...

Închidere fereastra dupa deschidere.

Kit AC contine brate Unitatea ext...
 smart switch fara neutru

Ierbicid pentru parul porcului.

Smecher de talie grea

PH apa plata
 Recomandare Mocheta -pe suport pa...

ram upgrade asus rog strix

Alegere memorie USB

Manere clasice mobila sau push to...
 

22 Decembrie

- - - - -
  • Please log in to reply
3 replies to this topic

Poll: Credeti ca e mai bine acum dupa 19 ani? (22 member(s) have cast votes)

Credeti ca e mai bine acum dupa 19 ani?Va mai amintiti ceva?

  1. DA! (7 votes [31.82%])

    Percentage of vote: 31.82%

  2. NU! (4 votes [18.18%])

    Percentage of vote: 18.18%

  3. Ma abtin! (1 votes [4.55%])

    Percentage of vote: 4.55%

  4. Nu stiu! (0 votes [0.00%])

    Percentage of vote: 0.00%

  5. M-am nascut dupa acel regim! (10 votes [45.45%])

    Percentage of vote: 45.45%

Vote Guests cannot vote

#1
whitewizard

whitewizard

    Softpedist pana la moarte!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,070
  • Înscris: 07.05.2006
Salutare tuturor,astazi se implinesc 19 ani de cand comunismul a cazut,lasand loc altor vremuri,pentru unii mai bune si pentru altii mai rele!

Revoluția română din 1989 a constat într-o serie de proteste, lupte de stradă și demonstrații în luna decembrie a anului 1989, care au dus la sfârșitul regimului comunist din România și la căderea lui Nicolae Ceaușescu. Demonstrațiile din ce în ce mai ample au culminat cu procesul controversat și execuția lui Ceaușescu și a soției sale Elena. Înainte de revoluția română, toate celelalte state est-europene trecuseră în mod pașnic la democrație; România a fost singura țară din blocul estic care a trecut printr-o revoluție violentă și în care conducătorii comuniști au fost executați.

La fel ca în țările vecine, în anul 1989 majoritatea populației din România nu era mulțumită de regimul comunist. Politica economică și de dezvoltare a lui Ceaușescu (inclusiv proiecte de construcții grandomane și un regim de austeritate menit să permită României să-și plătească întreaga datorie externă) era considerată responsabilă pentru penuria extinsă din țară; în paralel cu creșterea dificultăților economice, poliția secretă, Securitatea, era omniprezentă, făcând din România un stat polițienesc.

Spre deosebire de conducătorii Pactului de la Varșovia, Ceaușescu nu a sprijinit interesele Uniunii Sovietice, ci a urmărit o politică externă proprie. În timpul când liderul sovietic Mihail Gorbaciov vorbea despre reformă, activitatea lui Ceaușescu semăna cu megalomania și culturile personalității ale liderilor comuniști est-asiatici precum nord-coreeanul Kim Ir-sen.

În martie 1989, o serie de activiști de frunte ai P.C.R. au protestat printr-o scrisoare împotriva politicii economice a lui Nicolae Ceaușescu, dar la scurtă vreme, Nicolae Ceaușescu obține o victorie politică importantă: Republica Socialistă România reușește achitarea datoriei externe de circa 11 miliarde dolari, cu câteva luni înainte de termenul pe care chiar dictatorul român îl preconizase. El este reales la data de 14 noiembrie 1989, la Congresul al XIV-lea în funcția de secretar general al P.C.R., partidul unic (comunist) din R.S.R.

La data de 11 noiembrie 1989, înainte de Congres, pe străzile Brezoianu și Kogălniceanu din București, studenți din Cluj-Napoca și București au demonstrat cu pancarte ?Vrem reforme? împotriva guvernului Ceaușescu. Studenții Mihnea Paraschivescu, Vulpe Grațian, economistul Dan Caprariu-Schlachter din Cluj-Napoca și alții au fost arestați și anchetați de către lucrătorii Securității de la Penitenciarul Rahova pentru propagandă împotriva societății socialiste -> Ioanitoiu Dictionar - litera P / Mihnea Paraschiv ! . Au fost eliberați la data de 22 decembrie 1989 orele 14.00. O încercare timidă de a protesta împotriva regimului combinată cu bucuria calificării naționalei române de fotbal la un campionat mondial (victoria cu 3-1 în fața naționalei Danemarcei a făcut ca după 20 de ani România să participe din nou la un campionat mondial, cel din Italia) a fost dispersată de Securitate care și-a infiltrat lucrătorii operativi printre studenți.

Căderea Zidului Berlinului sau înlocuirea în noiembrie 1989 a liderului bulgar Todor Jivkov sunt semne ale unui climat revoluționar în Europa de Est. În noiembrie 1989, la al XIV-lea Congres al PCR, Ceaușescu atinge problema Pactului Molotov-Ribbentrop și cere anularea consecințelor acestuia, în speță retrocedarea de către Uniunea Sovietică a Basarabiei și Bucovinei de Nord, anexate în virtutea acestui pact.

În 2-3 decembrie 1989 Ceaușescu l-a vizitat pe Mihail Gorbaciov la Moscova, cu prilejul întrunirii țărilor participante la Tratatul de la Varșovia. Liderul sovietic a ținut o informare cu privire la rezultatele întâlnirii pe care o avusese cu George H. W. Bush în Malta.

ULTIMELE 100 DE ZILE ALE REGIMULUI COMUNIST ÎN ROMANIA (preluate din cartea Ceausescu - Ultimele 100 de zile fatale de Carol Roman, Ed.Carro)

? 14 septembrie ? Nicolae & Elena Ceaușescu în Vizită de lucru la Iași (cuvântare)

? 15 septembrie ? Nicolae & Elena Ceaușescu participă la deschiderea anului de învățământ la Iași (cuvântare)

? 16 septembrie ? Nicolae & Elena Ceaușescu Adunare populară în municipiul Suceava (cuvântare)

? 18 septembrie ? Nicolae & Elena Ceaușescu Adunare populară la Botoșani (cuvântare)

? 20 septembrie ? Primire delegație Chineză (cuvântare)

? 22 septembrie ? Vizita președintelui Afganistanului (cuvântare)

? 23 septembrie ? Ședință CPEx. al CC al PCR (cuvântare)

? 24 ? 25 septembrie ? Convorbiri economice româno ? iraniene

? 27 septembrie ? Nicolae Ceaușescu primește vizita unei delegațiii militară din Coreea de Nord (cuvântare)

? 29 septembrie ? Nicolae Ceaușescu primește delegații din Zambia și Palestina (cuvântare)

? 2 octombrie - Nicolae & Elena Ceaușescu efectuează o vizită de lucru în Ialomița. Vizită la industria alimentară din capitală (cuvântare).

? 4 octombrie ? Nicolae & Elena Ceaușescu efectuează o vizită de lucru la ICS, inginerie tehnologică.

? 5 octombrie ? Consfătuire de lucru la CC al PCR (cuvântare).

? 6 ? 8 octombrie ? Nicolae Ceaușescu participă la festivitățile de la Berlin consacrate împlinirii a 40 de ani de la înființarea R.D. Germane (dată la care începe degringolada regimului comunist din această țară). Pe 7 octombrie au loc întâlniri cu Jivkov și Honeker și secretarul P.C. Vietnamez.

? 9 octombrie ? Nicolae & Elena Ceaușescu efectuează o vizită în piețe agroalimentare din capitală. Întâlnire cu Yasser Arafat.

? 10 octombrie ? Nicolae & Elena Ceaușescu efectuează o vizită în piețe și la institutele de cercetări.

? 12 octombrie ? Ședință CPEx. al CC al PCR. Întâlnire cu conducerea comisiei economice româno-americană (cuvântări).

? 14 octombrie ? Nicolae & Elena Ceaușescu participă la deschiderea celei de a XV ? a ediție a Târgului Național București; ? Nicolae & Elena Ceaușescu efectuează o vizită județul Bistrița (cuvântări).

? 16 octombrie ? Nicolae & Elena Ceaușescu participă la un miting popular la Bistrița; primirea delegațiilor țărilor socialiste la TIB (cuvântare).

? 18 octombrie ? Telegrame legate de realegerea lui Nicolae Ceaușescu; ședința Tratatului de la Varșovia (cuvântare).

? 19 octombrie ? Primiri: trimisul Iranului

? 20 octombrie ? Ședință CPEx. al CC al PCR. (cuvântare).

? 21 octombrie ? Elena Ceaușescu prezidează Plenara Consiliului Național al Științei și Învățământului (cuvântare Elena Ceaușescu).

? 23 octombrie ? Primiri: reprezentantul Ciprului (cuvântare)

? 24-25 octombrie ? La Plenara lărgită a CC al PCR, Nicolae Ceaușescu prezintă expunerea ?Cu privire la problemele socialismului, ale activității ideologice, politico-educative, de dezvoltare a conștiiței revoluționare, de formare a omului nou, constructor conștient al socialismului și comunismului în România?.

? 26 octombrie ?? Nicolae & Elena Ceaușescu efectuează o vizită de lucru în Capitală; apariția în presă de date de recolte false (?Scânteia?, ?România liberă?, ș.a.)

? 27 octombrie ? Nicolae Ceaușescu susține o cuvântare la Marea Adunare Națională.

? 28-30 octombrie ? Nicolae & Elena Ceaușescu efectuează o vizită de lucru la Brăila, cuvântare la miting, acordarea titlului de ?erou agrar? pentru județul Brăila.

? 3 noiembrie ? Apariția unei cărți standard Elena Ceaușescu în Siria.

? 7 noiembrie ? Conferițe județene de partid

? 8 noiembrie ? Ziarele ?Scânteia?, ?România liberă?, ș.a. susțin campania pentru realegerea lui Nicolae Ceaușescu în funcția de secretar general; Vizită în industri și unități științifice din București.

? 9 noiembrie ? Conferința organizației municipale București. (cuvântare)

? 10 noiembrie ? Consfătuirea secretarilor cu probleme economice la CC al PCR; apariția unei cărți standard Nicolae Ceaușescu în Tanzania.

? 14 noiembrie ? Primiri: ministrul de externe cubanez, ziarist din China, apariție carte standard Nicolae Ceaușescu la Bogota.

? 16 noiembrie ? Interviu ?Prensa Latina?, mesaj Nicolae Ceaușescu pentru studenți.

? 18 noiembrie ? Interviu pentru presa RPD Coreeană, apariția în ?Scânteia?, ?România liberă?, ș.a. de picturi reprezentându-i pe Elena și Nicolae Ceaușescu.

? 19 noiembrie ? Interviu Kuweit; coperți cărți.

? 20 ? 24 noiembrie ? Are loc Congresul al XIV ? lea al P.C.R. Cuvântări Nicolae si Elena Ceaușescu; întâlniri cu prim-secretari din Bulgaria, RDG, Afganistan, Coreea, Cuba etc. Congresul îi realege pe Nicolae și Elena Ceaușescu, continuând cu intensitate cultul personalității acestora.

? 25 noiembrie ? Mesaje de felicitare către Nicolae si Elena Ceaușescu.

? 27 noiembrie ? Interviu acordat unui ziarist din Nigeria.

? 29 noiembrie ? Nicolae & Elena Ceaușescu efectuează o vizită în unități industriale și de cercetare din București.

? 1 decembrie ? Cuvântare la CPEx. al CC al PCR.

? 2-3 decembrie ? La Malta se desfășoară întâlnirea la nivel înalt americano-sovietică.

? 4 decembrie ? Întâlnirea, la Moscova, între Nicolae Ceaușescu și Mihail Gorbaciov, cu prilejul participării la întâlnirea la nivel înalt a conducătorilor statelor membre ale Tratatului de la Varșovia. Are loc un schimb dur de replici între cei doi, încheiat cu o amenințare din partea lui Mihail Gorbaciov care-i cere lui Nicolae Ceaușescu să îmbunătățească nivelul de trai al populației și să respecte drepturile omului.

? 5 decembrie ? Ziarele ?Scânteia?, ?România liberă?, ș.a. prezintă decretul aberant al Consiliului de Stat cu privire la mărirea a burselor studenților; reacții în școli și facultăți; Primire: ministrul de externe al RPD Coreeană.

? 8 ? 10 decembrie ? Presa abundă de declarații din țările în curs de dezvoltare laudative la adresa lui Nicolae Ceaușescu.

? 11 ? 12 decembrie ? Ședința comună a CC al PCR, a Biroului Permanent și birourilor secțiunilor Consiliului Suprem al Dezvoltării Economice și Sociale avizează planurile de dezvoltare economică pe 1990, fixează pentru 11 martie data alegerilor pentru MAN și consiliile populare și ascultă o informare a lui Nicolae Ceaușescu cu privirea la ședința de la Moscova a Tratatului de la Varșovia.

? 14 decembrie ? Nicolae Ceaușescu susține o cuvântare în fața Marii Adunări Naționale. Un grup de oponenți ai regimului dictatorial a încercat să organizeze o acțiune restrânsă la Iași, prin adunarea în Piața Unirii a unor intelectuali, studenți și muncitori sub egida Frontului Popular Român. Mitingul a fost preîntâmpinat de autorități.

? 16 decembrie ? Izbucnesc manifestările antidictatoriale și anticomuniste la Timișoara. Intervenția forțelor de ordine se soldează cu zeci de morți și răniți.

? 17 decembrie ? Ședință a CPEx al CC al PCR cu privire la evenimentele din Timișoara.

? 18 ? 20 decembrie ? Vizita oficială de prietenie în Republica Islamică Iran a lui Nicolae Ceaușescu (fără Elena). Cu prilejul vizitei este semnat Programul pe termen lung pentru dezvoltarea cooperării economice, comerciale și tehnici dintre cele două țări.

? 19 decembrie ? La Timișoara se declanșează greva generală și se cere demisia lui Nicolae Ceaușescu. Generalul Ștefan Gușă, șef al Marelui Stat Major, raportează la București că în stradă nu se află huligani, ci muncitori de la toate întreprinderile timișorene. El ordonă trupelor să intre în cazărmi.

? 20 decembrie ? Timișoara devine primul oraș liber de comunism. Se constituie Frontul Democratic Român, formațiune politică antitotalitară. Seara, Nicolae Ceaușescu revine în țară. El se adresează populației, prin intermediul Televiziunii, în legătură cu evenimentele de la Timișoara, declarând că acestea sunt opera unor huligani și nu au nimic comun cu clasa muncitoare.

? 21 decembrie ? Decret prezidențial de instituire a stării de necesitate în județul Timiș. Mitingul din Capitală, convocat de Nicolae Ceaușescu este întrerupt de grupurile de protestatari, care se regrupează în fața Hotelului Intercontinental, a ambasadei SUA și în Piața Romană. În cursul nopții se trage în demonstranți și se degajează terenul cu ajutorul blindatelor.

? 21- 22 decembrie ? Au loc confruntări armate și demonstrații populare împotriva regimului comunist la Arad, Sibiu, Brașov, Cluj-Napoca. Soldate cu numeroase victime.

? 22 decembrie ? În jurul orei 12:08, Nicolae și Elena Ceaușescu fug din sediul CC al PCR cu ajutorul unui elicopter. După o scurtă escală la Snagov cei doi sunt lăsați în zona Titu și preluați de miliție. În jurul orei 18:00 cuplul Ceaușescu este luat și depus într-o unitate militară din Târgoviște. Se desfășoară prima ședință a Comitetului Frontului Salvării Naționale, compus din vechi comuniști și dizidenți, prezidată de Ion Iliescu. Au loc lupte de stradă în principalele orașe din România.

? Pe 24 decembrie în România este proclamată Victoria revoluției.

? Pe 25 decembrie, în urma unui simulacru de proces organizat de CFSN (care durează 55 de minute!), Nicolae și Elena Ceaușescu sunt condamnați la moarte prin împușcare. Sentința este executată în aceeași zi în jurul orei 15:00.

? În după-amiaza zilei de 30 decembrie cadavrele cuplului Ceaușescu sunt înmormântate în mare secret la Cimitirul Ghencea din București.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/BjaDBYMdDFY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/YEZHZHNByCs?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

sursa Wikipedia

Edited by whitewizard, 22 December 2008 - 09:33.


#2
whitewizard

whitewizard

    Softpedist pana la moarte!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,070
  • Înscris: 07.05.2006

View Postwhitewizard, on Dec 22 2008, 09:29, said:

Salutare tuturor,astazi se implinesc 19 ani de cand comunismul a cazut,lasand loc altor vremuri,pentru unii mai bune si pentru altii mai rele!


sursa Wikipedia
Da , se pare ca nu ne mai amintim mai nimic,rog adminul sa faca loked topic! ;)

#3
K-hole

K-hole

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 117
  • Înscris: 06.03.2008
E mai bine acum și eu sunt simpatizator de stânga. Nu a existat și nici nu există o țară cu adevărat comunistă ci numai tentative conduse de dictatori. Comunismul nu instigă la state conduse de dictatori cu ego-urile umflate până mai au un pic și pocnesc.

#4
rootkit

rootkit

    Awake. Security DNA

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 34,883
  • Înscris: 07.02.2007
Eu m-am nascut in '87, nu prea stiam multe la 2 ani :)

Din ce mi-au spus parintii, e mai bine :)

Edited by crysty2k5, 22 December 2008 - 22:19.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate