Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!

Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...
 Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3
 

Romtelecom lanseaza pana la sfarsitul anului serviciile mobile

- - - - -
  • Please log in to reply
237 replies to this topic

#19
dan2002sv

dan2002sv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 576
  • Înscris: 27.09.2002
RomTelecom amana investitiile in dezvoltarea retelei  
//0 Editor 8 decembrie, 11:43
RomTelecom nu este inca dispusa sa investeasca in dezvoltarea retelei Next Generation Network (NGN). Practic, RomTelecom nu va incepe sa faca investitii pana nu va exista un cadru de reglementare care sa permita companiei recuperarea fondurilor, a declarat, pentru Mediafax, directorul general al operatorului de telefonie fixa, James Hubley. "In Consiliul de Administratie al RomTelecom s-a discutat subiectul NGN si s-a reconfirmat faptul ca deocamdata nu se va face investitia in aceasta retea", a precizat Hubley.

Hotararea RomTelecom de a nu mai face investitii in perioada urmatoare vine ca urmare a deciziei reducerii de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a tarifelor de interconectare la reteaua sa a operatorilor alternativi, in doua etape, la 1 ianuarie 2006 si la 1 ianuarie 2007.

Conform deciziei ANRC, la sfarsitul perioadei de tranzitie, tarifele de interconectare trebuiau sa fie mai mici decat cele actuale in medie cu 16% pentru interconectarea la nivel local, cu 51,5% pentru interconectarea la nivel regional si cu 55,8% pentru interconectarea la nivel national. Cea mai mare reducere s-a aplicat tarifului de interconectare la nivel national in afara orelor de varf: 69,8%, iar cea mai mica - tarifului de interconectare la nivel local in orele de varf, de 11,3%. RomTelecom, care a cerut instantei anularea deciziei, sustine ca aceasta obligatie reprezinta o incalcare atat a cadrului de reglementare din Uniunea Europeana, cat si a prevederilor legale din Romania. Ca raspuns la aceasta atitudine a Romtelecom, presedintele ANRC, Dan Cristian Georgescu, a afirmat ca scaderea tarifelor de interconectare nu poate afecta investitiile RomTelecom. "Tarifele de interconectare practicate de RomTelecom sunt in prezent cele mai mari din Europa si, daca operatorul nu vrea sa renunte la ele, este pentru a tine competitia la distanta. ANRC a impus tarife de interconectare orientate pe costuri, pemitand operatorului acoperirea cheltuielilor, precum si o marja de profitabilitate de 15,24%, printre cele mai mari de pe continent, mai mare decat in Danemarca, Franta, Irlanda, Italia, Spania, Suedia si chiar Polonia", a precizat Dan Georgescu. (C. Botezatu


SURSA
http://debate.ro/Discuss.aspx?id=2178

Voi ce credeti?

#20
onlyone

onlyone

    - - - GAME MASTER - - -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,845
  • Înscris: 08.10.2005
Stai asa ca asta e mai veche.. are cativa ani

Edited by onlyone, 19 December 2008 - 11:57.


#21
burgher

burgher

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,018
  • Înscris: 19.04.2006
E vechi intr-adevar.

Figura cu data de 8 decembrie, mai departe n-aveam rabdare sa ma uit .

Edited by burgher, 19 December 2008 - 12:14.


#22
dan2002sv

dan2002sv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 576
  • Înscris: 27.09.2002
Articolul era la rubrica CDMA si parea recent.

#23
Amedio_67

Amedio_67

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 550
  • Înscris: 10.02.2002

View Postdan2002sv, on Dec 19 2008, 12:01, said:

Articolul era la rubrica CDMA si parea recent.


=)) Poate nu ar strica sa finalizezi documentarea, inainte de a posta....

Edited by Amedio_67, 19 December 2008 - 16:29.


#24
dsi

dsi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 31.10.2006
E din 2005 stirea

#25
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,193
  • Înscris: 18.04.2008

View Postdumi99, on Dec 8 2008, 01:10, said:

Primele servicii mobile ale Romtelecom vor fi lansate pana la finele anului. Cei doi producatori chinezi au castigat in ultimii ani contracte cu cei mai mari operatori de pe piata.

Producatorii chinezi de echipamente telecom ZTE si Huawei au castigat unul dintre cele mai importante proiecte telecom de pe piata locala, respectiv constructia de catre Romtelecom a unei retele mobile de comunicatii. Contractul de furnizare de echipamente si servicii obtinut de ZTE si Huawei ar putea ajunge la o valoare totala de cateva zeci de milioane de euro.
"Am inceput sa lucram deja la constructia retelei impreuna cu furnizorii ZTE si Huawei. Acestia au fost selectati dupa ce am evaluat mai multi furnizori potentiali pentru scopul construirii acestei retele", au precizat pentru ZF oficiali ai Romtelecom. Ei nu au dorit sa ofere detalii despre valoarea contractului sau ceilalti producatori care au fost in lupta pentru acest proiect.
Companiile chineze ZTE si Huawei nu se afla la primul contract major cu un operator telecom din Romania, proiectul cu Romtelecom adaugandu-se unei lungi liste de afaceri realizate pe piata locala, printre care Orange, Vodafone si RCS& RDS. Practic, majoritatea jucatorilor mari de pe piata locala telecom au semnat in ultimii ani contracte cu unul din cei doi furnizori chinezi.
ZTE si Huawei si-au stabilit de altfel in ultimii ani ca obiectiv strategic cresterea afacerilor din Europa, companiile mizand in lupta cu jucatorii traditionali de pe aceasta piata pe costul echipamentelor si al aranjamentelor de finantare furnizate de banci chineze.
Un exemplu in acest sens este compania Telemobil, operatorul retelei Zapp, care a atribuit ZTE contractul de furnizare a echipamentelor pentru noua retea de date mobile 3G. In acelasi timp, Zapp a obtinut si un credit de 220 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Chinei, obtinerea finantarii fiind facilitata de semnarea contractului cu ZTE. In ceea ce priveste proiectul de la Romtelecom, ZTE si Huawei au inceput deja constructia retelei, operatorul avand in plan sa lanseze primele servicii pana la finele acestui an.
Conform unor surse de pe piata telecom, primele antene au fost instalate deja in Bucuresti si zonele limitrofe, dar si in alte orase mari precum Brasov, Constanta si Cluj. Oficialii Romtelecom nu au comentat aceste informatii, precizand doar ca efortul de dezvolare a retelei va continua si anul viitor.
"Tinta noastra ramane ca primele servicii minimale sa fie disponibile pana la sfarsitul acestui an. Dezvoltarea intregii retele necesita timp si va continua in anul 2009. Pe masura ce vom inregistra o acoperire suficient de extinsa vom promova corespunzator serviciile comerciale catre potentialii clienti", au precizat pentru ZF reprezentantii Romtelecom.
Reteaua de comunicatii mobile are o importanta strategica pentru Romtelecom. Prin aceasta retea, operatorul are pentru prima oara posibilitatea de a propune oferte de date si voce clientilor care nu se afla in zona de acoperire a retelei sale fixe si in care aveau pana acum acces doar operatorii de telefonie mobila. De asemenea, Romtelecom se poate extinde astfel la costuri mai mici si in noi cartiere sau zone apropiate unor mari localitati.
Miza principala pentru Romtelecom o reprezinta lansarea de servicii de date mobile, ce ar putea fi vandute la pachet cu Cosmote, si a altor pachete care sa integreze serviciile proprii. Romtelecom va lansa si servicii de telefonie mobila insa este de asteptat ca operatorul sa nu insiste pe acest segment pentru a nu intra in competitie cu Cosmote, companie care face parte din acelasi grup.
Seful Romtelecom spunea de altfel anterior ca principalul obiectiv al companiei dupa obtinerea licentei este lansarea unor servicii de internet mobil, care lipsesc din portofoliul operatorilor detinuti in Romania de OTE si Deutsche Telekom.
"Imediat ce vom primi licenta, vom incepe construirea retelei bazate pe tehnologia CDMA si vom lansa noile servicii cat mai repede posibil. Obiectivul nostru principal este de a utiliza licenta pentru a oferi servicii de internet mobil de banda larga, in plus fata de serviciile pe care le oferim deja (voce, internet fix de banda larga, televiziune digitala)", declara Yorgos Ioannidis, CEO al Romtelecom.
Managerul care este responsabil de proiectul retelei mobile in cadrul Romtelecom este Wolfgang Breuer, 44 de ani, fost vicepresedinte al Deutsche Telekom pentru Europa Centrala, care ocupa in cadrul Romtelecom pozitia de director executiv pentru tehnologie si operatiuni.
Romtelecom a castigat in septembrie o licenta de comunicatii mobile scoasa la vanzare de statul roman. Celelalte companii care au concurat pentru licenta au fost NetPoint (controlata de RCS&RDS), Saudi Oger (actionarul Telemobil, operatorul retelei Zapp Mobile) si Tactical Network AS, un fond de investitii ceh sustinut de producatorul chinez de echipamente de telecomunicatii ZTE. Tactical Network a depus oferta in parteneriat cu Posta Romana si compania Euroweb Romania.
Posibilitatea de a acoperi eficient si la costuri mici zone mari de teritoriu reprezinta unul din motivele cheie ce au generat interesul pentru aceasta licenta. Astfel, benzile de frecvente in 400 Mhz permit acoperirea cu mai putine antene a unui teritoriu mai mare decat in cazul tehnologiei 3G, spre exemplu, costurile fiind semnificativ mai mici.
Aceste caracteristici ale spectrului fac posibila utilizarea acestei licente, spre exemplu, pentru acoperirea cu servicii de voce si date a mediului rural.
Interesul Romtelecom pentru aceasta licenta, demonstrat si de lansarea rapida a procesului de constructie a retelei, este determinat si de avansul inregistrat de serviciile de acces la internet pe piata locala. Piata locala de servicii internet are inca un potential semnificativ de crestere, fata de piata de telefonie mobila sau fixa, datele ANC aratand, spre exemplu, ca anul trecut veniturile din serviciile de date au inregistrat cea mai mare crestere de pe piata. Astfel, veniturile din furnizarea de servicii de acces la internet au inregistrat anul trecut cel mai puternic avans, de 33,2%, dintre toate segmente pietei locale de telecomunicatii. Incasarile din servicii internet au urcat anul trecut cu 33,2% la 293 mil. euro, in timp ce veniturile din telefonia mobila au crescut cu 16,2% la 1,88 mld. euro, iar cele din serviciile TV au avansat cu 20,3% la 367 mil. euro.
Veniturile din telefonia fixa, unde Romtelecom este numarul unu pe piata, au scazut in 2007 cu 8,8%, la 720 mil. euro, arata cifrele ANC.
Aceste rezultate vin pe fondul cresterii numarului de utilizatori ai serviciilor de acces la internet, tendinta care a continuat si in prima jumatate a acestui an. In iunie 2008, in Romania se inregistrau aproximativ 2,29 milioane de conexiuni de acces la puncte fixe, cu 450.000 mai multe decat in perioada similara a anului trecut.

http://www.zf.ro/bus...si-zte-3627545/


e un jeg (scuzati limbaju)

pe tehonolgie CDMA ?
ca Zapp ? Sa nu puteam schimba cartelele ?  :puke:
A pai cate retele de telefonie se mai fac in Romania ?

aveam pe Orange , Vodafone , Cosmote , Zapp , DigiMobil .... o s fie o nebunie :puke:  ca la noi la nimeni

#26
danutz1

danutz1

    In zona

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,113
  • Înscris: 20.01.2007
Bun, este pregatit.

Mai sunt cateva zile pana la sfarsitul anului, cand e lansarea si cum au reusit ca acopere peste 50% in 2 luni?

#27
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,193
  • Înscris: 18.04.2008

View Postionelparvu, on Dec 20 2008, 13:32, said:

Pune si SNR care va lansa serviciile WiMAX prin primavara , cel putin asa spun in presa.


a pai cum sunt unii oameni ...
cate un telefon pentru fiecare retea
daca se mai adauga si astea o sa aveam o geaca plina de telefoane
bine ca sunt telefoanele DUAL-SIM ... dar nu stiu cu Zapp si RomTelecom cum se vor face daca sunt bazate pe CDMA .  :lol:



Quote

Oricum vor ramane 3 operatori pe piata in 2 ani dupa mine. Orange , Vodafone si DT (prin fuziunea Romtelecom,Cosmote si Germanos)
Daca germanos face pe CDMA nu cred ca Nokia , Motorola sau Samsung vor face telefoane CDMA pentru RomTelecom .



ce de useri :
9 User(s) are reading this topic (0 Guests and 1 Anonymous Users)
8 Members: marix2007, KyKyKyKy, city_girl, sdfghserthtudf, C++, luckas, danutz1, DarkLight

Edited by KyKyKyKy, 20 December 2008 - 13:42.


#28
onlyone

onlyone

    - - - GAME MASTER - - -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,845
  • Înscris: 08.10.2005
RTC o sa ofere internet de maxim 1 mbps la un tarif mare.
Telefonia nu o sa intereseze pe nimeni, asta-i clar. Singura lor sansa este sa distribuie telefoane gratuite la abonatii RTC, si cu abonament 0, si sa aiba nelimitat in rtc fix si mobil.
Deci oricum eu zic ca oferta oricare va fi ea, care va aparea probabil in 2009, ca saptamana asta nu cred ca mai apare, va fii distrusa de internetul 3G de mare viteza, si probabil va inregistra ceva abonati DOAR pe la tara.

Edited by onlyone, 20 December 2008 - 14:00.


#29
jafpefata

jafpefata

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,700
  • Înscris: 26.09.2007
Viteza MAXIMĂ va fi de 3.1 mbit/s.

#30
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,529
  • Înscris: 20.10.2006

View Postionelparvu, on Dec 20 2008, 14:00, said:

Maxim 1 Mbps ? Tu chiar nu poti sa vorbesti decat tampenii ? Daca viteza este de ~3Mbps iar tarifele cele mai mici de pe piata te retragi de tot de pe acest forum ?

Daca Romtelecom imparte la toti abonatii cate 2 mobile pun pariu cu tine ca veniturile la Orange si Vodafone scad cu 25% minim in 2009.
Nu stiu daca se retrage de pe forum, dar eu probabil ma abonez la Romtelecom.

Iar daca da cate 2 mobile de fiecare abonat Romtelecom fix foarte bine, tot au ai mei 2 linii Romtelecom => 4 terminale mobile.  :D  Oricum nu cred sa fie asa.

#31
error357

error357

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 391
  • Înscris: 24.12.2006
Pana la urma stie cineva care sunt obligatiile asumate de RTC pentru a primi licenta? De genul X orase acoperite pana la data de... Y km de drum european, etc. Eu am cautat si nu scrie nicaieri.

#32
jafpefata

jafpefata

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,700
  • Înscris: 26.09.2007
Din câte îmi aduc aminte, seamănă cu ce avea RDS-ul. Vreo 2500 km de drumuri, câteva zeci de orașe..

#33
alexxxe

alexxxe

    New Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 4
  • Înscris: 22.12.2008

View Posterror357, on Dec 21 2008, 22:20, said:

Pana la urma stie cineva care sunt obligatiile asumate de RTC pentru a primi licenta? De genul X orase acoperite pana la data de... Y km de drum european, etc. Eu am cautat si nu scrie nicaieri.

Trebuie sa acopere pana in 2013 parca o parte din rural. Normal ca ei incep pe urban unde investia pe abonat este mai mica.

#34
viocons72

viocons72

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,387
  • Înscris: 25.06.2005
Se lansează miine pina la urma ??...ca spunea cineva ceva de 23.12.

Edited by viocons72, 22 December 2008 - 20:05.


#35
unchiujim

unchiujim

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,294
  • Înscris: 01.04.2007

View Postdan2002sv, on Dec 19 2008, 11:51, said:

RomTelecom amana investitiile in dezvoltarea retelei  
//0 Editor 8 decembrie, 11:43
RomTelecom nu este inca dispusa sa investeasca in dezvoltarea retelei Next Generation Network (NGN). Practic, RomTelecom nu va incepe sa faca investitii pana nu va exista un cadru de reglementare care sa permita companiei recuperarea fondurilor, a declarat, pentru Mediafax, directorul general al operatorului de telefonie fixa, James Hubley. "In Consiliul de Administratie al RomTelecom s-a discutat subiectul NGN si s-a reconfirmat faptul ca deocamdata nu se va face investitia in aceasta retea", a precizat Hubley.

Hotararea RomTelecom de a nu mai face investitii in perioada urmatoare vine ca urmare a deciziei reducerii de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a tarifelor de interconectare la reteaua sa a operatorilor alternativi, in doua etape, la 1 ianuarie 2006 si la 1 ianuarie 2007.

Conform deciziei ANRC, la sfarsitul perioadei de tranzitie, tarifele de interconectare trebuiau sa fie mai mici decat cele actuale in medie cu 16% pentru interconectarea la nivel local, cu 51,5% pentru interconectarea la nivel regional si cu 55,8% pentru interconectarea la nivel national. Cea mai mare reducere s-a aplicat tarifului de interconectare la nivel national in afara orelor de varf: 69,8%, iar cea mai mica - tarifului de interconectare la nivel local in orele de varf, de 11,3%. RomTelecom, care a cerut instantei anularea deciziei, sustine ca aceasta obligatie reprezinta o incalcare atat a cadrului de reglementare din Uniunea Europeana, cat si a prevederilor legale din Romania. Ca raspuns la aceasta atitudine a Romtelecom, presedintele ANRC, Dan Cristian Georgescu, a afirmat ca scaderea tarifelor de interconectare nu poate afecta investitiile RomTelecom. "Tarifele de interconectare practicate de RomTelecom sunt in prezent cele mai mari din Europa si, daca operatorul nu vrea sa renunte la ele, este pentru a tine competitia la distanta. ANRC a impus tarife de interconectare orientate pe costuri, pemitand operatorului acoperirea cheltuielilor, precum si o marja de profitabilitate de 15,24%, printre cele mai mari de pe continent, mai mare decat in Danemarca, Franta, Irlanda, Italia, Spania, Suedia si chiar Polonia", a precizat Dan Georgescu. (C. Botezatu


SURSA
http://debate.ro/Discuss.aspx?id=2178

Voi ce credeti?
HUBLEY ????? nu mai e la rtc de vreo 2-3 ani... .in cautare de senzational ieftin nu ne mai documentam cu atentie? jaleee.. :thumbdown:

#36
Blackhawk

Blackhawk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,785
  • Înscris: 04.11.2005

View Postunchiujim, on Dec 22 2008, 23:08, said:

HUBLEY ????? nu mai e la rtc de vreo 2-3 ani... .in cautare de senzational ieftin nu ne mai documentam cu atentie? jaleee.. :thumbdown:
Senzaționalul ieftin se vinde bine. Și tu l-ai cumpărat :P

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate