Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
E.on energie aplicație intre...

Masina de tuns... buruieni

Recomandare drona

Exista un soft care sa reia autom...
 Identificare plante

Cum declari o variabila care nu s...

Schimbare certificat de inmatricu...

Poligon auto București
 nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...

Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin
 MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam

Mini server - VMware

betano.ro
 

[VREAU] Sa-mi cumpar ceas de mana

* * * * * 10 votes
  • Please log in to reply
8078 replies to this topic

#4483
MMike

MMike

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,986
  • Înscris: 25.04.2016
Nu trebuie bagate in aceeasi oala toate ceasurile de un anumit tip. Conteaza BRANDUL ! Desigur ca brandul costa; dar face diferenta intre un ceas lucrat bine si cu materiale bune; inclusiv cureaua si unul ieftin.
De exemplu, Certina e marca buna, Tissot nu mai vorbesc, care nu se compara de exemplu cu Orient sau Fossil sau cu multe altele.
Automaticele Certina si mai ales Tissot sunt foarte bune.

Edited by MMike, 05 May 2018 - 09:38.


#4484
sftpdt

sftpdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,669
  • Înscris: 29.08.2013
Sunt ok astea Atlantic? (quartz)

#4485
Nik44

Nik44

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 543
  • Înscris: 12.04.2014

 Kapyshon, on 05 mai 2018 - 09:20, said:

Deci Doxa nu mai este ce a fost, iar Certina are un mecanism superior in cazul de față si oricum este superior in general ca brand. Am avut un Orient cu mecanism automatic si semiskeleton (parca asa se numeste :D), pe acela il înlocuiesc, ca sa spun asa. Într o luna rămânea în urma cu 10-15 secunde fără vreo intervenție asupra mecanismului, am fost foarte mulțumit, dar am decis să scap de el după ce mi s a desprins cureaua (s a desprins dintr un telescop, cred ca asa se numeste :D ) si l am scapat pe beton. El nu a avut nimic la exterior, doar zgârieturi fine, iar geamul mineral era protejat de margine, aceasta fiind mai înaltă, însă s a defectat balansoarul (din nou, sper ca asa se numeste :) ). N a fost problema pt ca aveam garanție b&b inca vreo 2 luni si mi l au reparat. De atunci, am decis să scap de automatice (mai aveam unul de la Fossil). Acum caut ceva quartz, otel integral, data, geam safir si pret maxim de 1000 de lei, ceva relativ simplu si nu prea elegant cum ar fi:

https://www.bb-shop....safir_otel.html

dar nici cum este:

https://www.bb-shop....safir_otel.html

cu acel portocaliu.

Mai imi place:

https://www.bb-shop....safir_otel.html


Dacă aveți orice sugestie care se încadrează in cele spuse mai sus, va sunt recunoscător. Orientul l am achiziționat la o sugestie de aici :). Vă mulțumesc încă o dată pentru răspunsuri!
Salut! Poate te răzgândești cu automaticile... Uite o varianta ok
https://www.bb-shop....14-43921-1.html

#4486
MMike

MMike

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,986
  • Înscris: 25.04.2016
Atlantic e cam la acelasi nivel cu Doxa.

#4487
Aeryn

Aeryn

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 763
  • Înscris: 19.02.2011
Hamiltonul ala e la superpret. Personal, nu ma omor dupa design, dar pretul e beton.

Edited by Aeryn, 05 May 2018 - 10:34.


#4488
MMike

MMike

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,986
  • Înscris: 25.04.2016
E chiar un pret "wow"  pentru un automatic de marca elvetian! Atentie totusi in magazin verificat sa nu fie zgariat sau alta hiba....

#4489
chris_t

chris_t

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,116
  • Înscris: 27.04.2006
Sau de buget, recomand o tură prin magazinele lor. Găsești diverse oferte care nu sunt pe site. Vezi mai sus, am luat un Seiko Kinetic, dacă tot nu vrei automatic, la 500 de lei, ceas pe care sub 200€ greu îl găsești.

Ref la Hamilton, B&B mai fac de astea. Lunile trecute aveau 50% la automatice Swiss Made. Certina DS Podium începea tot așa, de pe la 1.700.

#4490
Nik44

Nik44

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 543
  • Înscris: 12.04.2014

 MMike, on 05 mai 2018 - 10:29, said:

E chiar un pret "wow"  pentru un automatic de marca elvetian! Atentie totusi in magazin verificat sa nu fie zgariat sau alta hiba....
Am achiziționat acum vreo 4 ani, la reducere cu 50 %, un Hamilton Jazzmaster Viewmatic. Funcționează foarte bine. Explicația pentru reducerea respectivă mi-a fost dată de un ceasornicar bun: produsele stau mult prin depozite /magazine, iar uleiul fin al mecanismului se învechește... La cca 3 luni după ce a ieșit din garanție, ceasul a început să dea mici erori. Mecanismul a fost uns, iar ceasul funcționează impecabil!
Pe de altă parte mai dețin un Doxa Automatic Conquistador, fabricat în 1968. Deși îl am de vreo 7 ani, nu l-am servisat niciodată, însă funcționează cu mare precizie.

#4491
MMike

MMike

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,986
  • Înscris: 25.04.2016
Exact ce spuneam mai sus. Doxa era altceva pe vremuri.... E ok si acum, dar nu ca atunci !

Despre acest Hamilton automat. Daca ceasul e in regula, chiar merita luat la pretu asta redus ! Practic e la pret de ceas cu baterie. Nu are un design extraordinar (cifrele sunt cam mari) dar e ok fata de altele.

Edited by MMike, 05 May 2018 - 11:30.


#4492
Kapyshon

Kapyshon

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 01.11.2015
Ca si design, Hamilton ul imi place! Dar nu are cureaua metalică si la 38 mm diametru, este micuț pt gustul meu 😁 Este automatic însă si nu vreau sa mai risc, l as purta aproape zi de zi si la cum ma stiu, imi este aproape imposibil sa nu i produc diverse șocuri 😁 Ar mai fi si prețul intr o oarecare măsură. Despre Swiss Military ce părere aveți? Am citit ca ar fi mai rezistente... Atlantic si Seiko chiar n am văzut un model pe placul meu in aceasta categorie de preț. Vă mulțumesc pt păreri si sugestii!

#4493
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006

 Kapyshon, on 05 mai 2018 - 09:20, said:

Deci Doxa nu mai este ce a fost, iar Certina are un mecanism superior in cazul de față si oricum este superior in general ca brand. Am avut un Orient cu mecanism automatic si semiskeleton (parca asa se numeste Posted Image), pe acela il înlocuiesc, ca sa spun asa. Într o luna rămânea în urma cu 10-15 secunde fără vreo intervenție asupra mecanismului, am fost foarte mulțumit, dar am decis să scap de el după ce mi s a desprins cureaua (s a desprins dintr un telescop, cred ca asa se numeste Posted Image ) si l am scapat pe beton. El nu a avut nimic la exterior, doar zgârieturi fine, iar geamul mineral era protejat de margine, aceasta fiind mai înaltă, însă s a defectat balansoarul (din nou, sper ca asa se numeste Posted Image ). N a fost problema pt ca aveam garanție b&b inca vreo 2 luni si mi l au reparat. De atunci, am decis să scap de automatice (mai aveam unul de la Fossil). Acum caut ceva quartz, otel integral, data, geam safir si pret maxim de 1000 de lei, ceva relativ simplu si nu prea elegant cum ar fi:

https://www.bb-shop....safir_otel.html

dar nici cum este:

https://www.bb-shop....safir_otel.html

cu acel portocaliu.

Mai imi place:

https://www.bb-shop....safir_otel.html


Dacă aveți orice sugestie care se încadrează in cele spuse mai sus, va sunt recunoscător. Orientul l am achiziționat la o sugestie de aici Posted Image. Vă mulțumesc încă o dată pentru răspunsuri!

Daca nu te intereseaza automatice, de ce povestesti despre ele ?

Eu am scris mai sus ca am luat quartz cu 399 lei la oferta.

Nu are safir desigur la banii astia.
E o firma din germania orientuhren.de care ofera si cateva modele tunate cu safir, si gata facute cat si safir separat, dar in general pt modele rotunde.
Quartzul meu Orient este rectangular.

La automatice am si rectangulare si rotunde.
La unul automatic mai vechi, rectangular si colturi taiate, pe care l-am purtat zilnic 17 ani, cristalul  e cam zgariat si trebuie sa-l schimb, insa la cel din 2014 rotund e ca nou, cu toate ca l-am purtat mult.
Si quartuzul din 2012 are cristalul inca ca nou.

Nu am avut probleme nici cu mecanismele si nici la curea sau telescoape.
Automaticul mai vechi a fost precis de nou la + 1 sec pe zi, la quartzul din 2012 nu am vazut eroare de o sec nici la 6 luni cand schimb ora, iar automaticul din 2014 l-am dus a doua zi nou la ceasornicar sa-l calibreze, a costat 20 lei parca sa-l seteze destul de precis.
Cel vechi care e din anii '90, e precis si acum la + 1 sec/zi si nu a fost servisat niciodata.

Singura chestie minus la orient automatic e ca mecansimele lor ( poate la unele mai noi au schimbat, sau poate nu ) nu au la calibrare sageata la indicator, si e mai cu bibil calibrarea - in cazul in care e nevoie de ea, te mai boscorodeste ceasornicarul, dar se rezolva.

Avand in vedere ca la elvetiene se merge la cativa ani la service, si la alea pricopsite costa sute si mii de euro o servisare normala, eu zic ca e clar mai bun Orientul.

Telescoapte jumbo nu gasestui stock uzual aproape la nici un ceas japonez sau elvetian, ci doar la cateva modele premium si rare facute prin HK, poate si state.
Nu sunt semnificativ mai bune niste telescoape stock elvetiene fata de unele Orient, eu nu am avut probleme niciodata cu ele.
Daca vrei poti sa-ti pui singur telescoape jumbo la orice ceas se potrivesc.
Curelele de piele ( am la cele elegante dar in general port din inox) sunt consumabile din cauza transpiratiei si se mai schimba si ele. Am gasit la galt destul de bune.

Edited by loock, 05 May 2018 - 16:04.


#4494
Aeryn

Aeryn

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 763
  • Înscris: 19.02.2011

 Kapyshon, on 05 mai 2018 - 13:07, said:

Ca si design, Hamilton ul imi place! Dar nu are cureaua metalică si la 38 mm diametru, este micuț pt gustul meu � Este automatic însă si nu vreau sa mai risc, l as purta aproape zi de zi si la cum ma stiu, imi este aproape imposibil sa nu i produc diverse șocuri � Ar mai fi si prețul intr o oarecare măsură. Despre Swiss Military ce părere aveți? Am citit ca ar fi mai rezistente... Atlantic si Seiko chiar n am văzut un model pe placul meu in aceasta categorie de preț. Vă mulțumesc pt păreri si sugestii!
Dacă vrei ceva aproape indestructibil, vezi Victorinox. Dar nu din Ro, ca sunt scumpe aici. Vezi pe Amazon sau eBay. Quartzurile le mai gasesti pe la 200 eur.

#4495
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004
Doar un model este “indestructibil”, victorinox inox, dar e urat cu spume.

#4496
Aeryn

Aeryn

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 763
  • Înscris: 19.02.2011
Nu e chiar asa, aduce un pic cu Certina ala. Inoxul a fost la 140$ acu ceva timp la TJMaxx in state. Pe mai multe culori. S-au omorat americanii pe el. Si nu numai. Au fost si europeni care l-au luat cu ajutorul celor de pe WUS.

 don_dannielo, on 05 mai 2018 - 16:21, said:

Doar un model este “indestructibil”, victorinox inox, dar e urat cu spume.


#4497
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007

 MMike, on 04 mai 2018 - 12:34, said:

Certina face parte din grupul Tissot.


Din grupul Swatch nu Tissot.

http://www.swatchgro...ry/middle_range

Edited by Clovis, 05 May 2018 - 16:40.


#4498
MMike

MMike

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,986
  • Înscris: 25.04.2016
Amandoua fac parte din acel grup, dar Certina e sub Tissot.

Edited by MMike, 05 May 2018 - 16:48.


#4499
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007

 Nik44, on 05 mai 2018 - 11:14, said:

Am achiziționat acum vreo 4 ani, la reducere cu 50 %, un Hamilton Jazzmaster Viewmatic. Funcționează foarte bine. Explicația pentru reducerea respectivă mi-a fost dată de un ceasornicar bun: produsele stau mult prin depozite /magazine, iar uleiul fin al mecanismului se învechește... La cca 3 luni după ce a ieșit din garanție, ceasul a început să dea mici erori. Mecanismul a fost uns, iar ceasul funcționează impecabil!
Pe de altă parte mai dețin un Doxa Automatic Conquistador, fabricat în 1968. Deși îl am de vreo 7 ani, nu l-am servisat niciodată, însă funcționează cu mare precizie.
Asta cu uleiul care de invecheste am auzito si eu. Personal cred ca-i vrajeala ieftina....am ceasuri de peste 10 ani care nu au fost niciodata servisate si functioneaza ireprosabil. Chestia reala e ca dupa o perioada de timp ceasul "se mai aseaza" adica isi face rodajul si de aia e posibil sa-i creasca / scada abaterile.

 MMike, on 05 mai 2018 - 16:43, said:

Amandoua fac parte din acel grup.
Da, dar grupul e Swatch .....e ca la Renault ....nu Dacia.

Edited by Clovis, 05 May 2018 - 16:49.


#4500
MMike

MMike

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,986
  • Înscris: 25.04.2016
Nu sunt diferente enorme intre cele din grup, dar totusi sunt si exista si o ierarhie a marcilor din grup.
Tissot si Certina sunt cele mai asemanatoare din grup.

Edited by MMike, 05 May 2018 - 16:54.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate