Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Trec ITP-ul daca am montat alt mo...

Problema mesaj supraincalzire tel...

Recuperare Cont Yahoo mail

Legislatie ambiguua/incompatibili...
 Radio Argon 1 se aude foarte incet

Nu gasesc optiunea de a afisa(nu ...

Glafuri interioare mozaic

WMIProviderHost - Very high
 Fructe blendarite sau nu

Xiaomi 12T MIUI 14 - BT Pay

Cada baie la comanda, lungime 95 ...

Televizorul visurilor mele!
 Accesorii Yoga Tab 13

Probleme MIUI 13 la Xiaomi Redmi ...

Curajul e frate cu prostia (ignor...

Asus ZenBook Flip 14 UM462 ventil...
 

Retea wireless

- - - - -
  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#19
maryusyk

maryusyk

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 07.10.2005
salut
Vreau sa fac o retea wireless. am bani dar problema este ca vreau ca semnalul sa fie receptionat de la 12 km :"> ce antena imi trebuie? ce resurse hardware? nu am nevoie ca la destinatie sa fie aceiasi viteza de browsing k la punctul de emisie (server&AP) pot trimite pachete cu o viteza de 3 Mb/s la destinatie vreau sa fac un server si de la el sa fac o retea bazata pe fir si switch-uri.
Daca cineva poate sa ma ajute va rog contactatzi-ma la Id de mess.  Pot folosi bridge ? Nu stiu prea multe in domeniu. Va rog care stie ceva sa ma ajute
Mc ;)

#20
alexx1402

alexx1402

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,229
  • Înscris: 01.01.2007

View Postmaryusyk, on Feb 15 2007, 23:23, said:

salut
Vreau sa fac o retea wireless. am bani dar problema este ca vreau ca semnalul sa fie receptionat de la 12 km :"> ce antena imi trebuie? ce resurse hardware? nu am nevoie ca la destinatie sa fie aceiasi viteza de browsing k la punctul de emisie (server&AP) pot trimite pachete cu o viteza de 3 Mb/s la destinatie vreau sa fac un server si de la el sa fac o retea bazata pe fir si switch-uri.
Daca cineva poate sa ma ajute va rog contactatzi-ma la Id de mess.  Pot folosi bridge ? Nu stiu prea multe in domeniu. Va rog care stie ceva sa ma ajute
Mc ;)
Daca ai vizibilitate directa, fara copacii sau cladiri intre antene. Poti incerca cu antene California Amplifier si AP de 200mW.Asta ar fi cea mai ieftina varianta.Daca nu pti incerca cu un booster de semnal (dar nu cred ca va fi nevoie). Ai grija sunt f scumpe.
1 ap 200mW 180$ (300mW 210$)
1 antena (CalAmp) = 50$
+cablu UTP si mufe.
(booster >200 $)

Edited by alexx1402, 16 February 2007 - 00:48.


#21
maryusyk

maryusyk

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 07.10.2005
Salut
vad ca le ai in domeniu
am bani nu e problema
acum problema e ca sunt conditii de umezeala; e campie
te rog da-mi un id de mess sa vb mai detaliat
multumesc mult
Nu am vizibilitate directa dar pot pune un bridge undeva ca sa trimita semnalul intr-un unghi de vreo 150-160* care sa inconjoare un obstacol (deal :D)

#22
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,398
  • Înscris: 06.10.2003
Ma lupt si eu de cateva zile cu configurarea unei retele wireless. Am cumparat un wireless router DLink DI-624 pentru a putea avea retea intre laptop si desktop si pt. a avea net pe laptop, fara nshpe cabluri trase prin casa. Net-ul il am de la UPC( deci prin modem ).

Ce am facut:
Am instalat routerul, am conectat modemul la mufa de WAN al routerului, si laptopul l-am conectat pe mufa LAN1 a routerului pt. configurare( http://192.168.0.1, acesta fiind IP-ul de LAN al routerului ).

La WAN settings am pus:
- bifat Dynamic IP Address;
- Host Name, MAC Address, Primary DNS Address, Secondary DNS Address - setarile default;

La LAN settings am pus:
- Domain Name = ceva string, desi e optionala chestia
- DNS Relay e enabled;

La DHCP server am pus:
- DHCP server enabled
- la Static DHCP Client Lists am trecut cele 2 calc., cu MAC-urile placilor wireless

La wireless settings am pus:
- SSID = ceva string
- Super G Mode = Super G without Turbo
- Extended Range Mode = Enabled
- 802.11g Only Mode = Enabled;
- SSID broadcast = Enabled;
- Security = WPA2;
- Authentication = Shared Key;

Am setat acelasi key pe cele 2 calc. si am reusit sa ma conectez la AP dar cele 2 calc. nu se vad intre ele si nici internet n-am la cele 2.
arp -a imi returneaza doar MAC-ul si IP-ul AP-ului. Am adaugat si MAC-ul si IP-ul celui de-al 2-lea calc. si tot nu il poate accesa.
Iar legat de internet, routerul imi afiseaza ca:
Connection  DHCP Client Connected    
IP Address  192.168.100.12  
Subnet Mask  255.255.255.0  
Default Gateway  0.0.0.0  
DNS  
Cei de la UPC au spus ca mi s-a desincronizat modemul si vin in seara asta sa-i faca nu-stiu-ce. Problema mea insa a aparut inainte sa mi se desincronizeze modemul. Ce nu am configurat bine la router?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate