Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Probleme aerator statie epurare a...

Radio cu ceas

winamp
 pasarea paradisului - nu infloreste

Laptop pt prelucrat muzica

3 intrebari deocamdata despre rez...

Ghete piele intoarsa
 Avantaje Vodafone TV?

Filtru aspirator vertical Bosch (...

BorgChat a implinit 20 de ani!

HDD Extern Seagate
 Range extender

Problema automatizare

Business Developer Manager

Sistem fotovoltaic 5kw off grid
 

Retea wireless

- - - - -
  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1
nicudotro

nicudotro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 473
  • Înscris: 22.06.2004
Se poate face o retea wireless doar cu 2 placi de retea wireless (fara AP)?

#2
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,806
  • Înscris: 05.12.2002
depinde de placi, normal da.

#3
nicudotro

nicudotro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 473
  • Înscris: 22.06.2004
Mersi pt raspuns .
mai am o intrebare  
In mod Ad-Hoc ( m-am documentat :D ) pot sa fac o retea cu mai mult de 2 clienti sau imi trebuie neaparat AP

#4
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,806
  • Înscris: 05.12.2002
nu... trebe ap.
sau o placa sa emuleze un ap. sunt unele placi carora le permite softul asa ceva.

#5
Cristist50

Cristist50

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,521
  • Înscris: 28.08.2003
Ok, ma bag aici deoarece vad ca e wireless.
In primul rand nu sariti pe mine ca sunt novice (tyby stie ca m-a mai ajutat odata, la reteaua care trecea printr-un cires).
Am cautat pe forum (asta are cautare avansata ca eu n-am gasit?) tot felul de informatii cu privire la retele wireless. Au fost dar generale. Asa ca va expun mai jos ce mi-a trecut prin cap:

Vreau sa fac o retea wireless cu cineva (cumnatu') care sta la 150-200 m de mine (de pe bloc avem vedere fara obstacole, chiar si de pe balcon daca stau sa ma gandesc bine).
Am vorbit in acest scop cu addicted pentru procurarea unor materiale insa astia de pe ebay nu se grabesc sa raspunda (damn).
Deci e vorba de un router wi-fi amplasat la mine (care va fi legat la un modem de cablu), o placa wi-fi sau un wi-fi usb network adapter pentru desktop si o placa wi-fi pcmcia pentru notebook.
Pentru cumnatu aflat la 150-200m distanta este suficienta o placa wi-fi pentru desktop? (eventual cu antena scoasa pe balcon). La fel daca scot antena routerului pe balcon o sa mearga mai bine? Repet nu exista obstacole, eventual 2-3 coroane a unor copaci.
Antelele din router si din placa pentru desktop eu stiam ca se pot demonta si se pot pune cabluri de prelungire. Cam cat de lungi pot fi aceste cabluri?

Hmmm. Daca mai imi aduc aminte de ceva va intreb.
Multumesc.

Edited by Cristist50, 08 January 2005 - 22:16.


#6
dobrotescunicol

dobrotescunicol

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,872
  • Înscris: 30.08.2003

Cristist50, on Jan 8 2005, 22:15, said:

Am cautat pe forum (asta are cautare avansata ca eu n-am gasit?)

<{POST_SNAPBACK}>


Vezi aici http://forum.softped...showtopic=44853.

Edited by dobrotescunicol, 09 January 2005 - 14:57.


#7
yo5oqa

yo5oqa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 17.08.2004
Eu am placa de baza A7N8X Deluxe Wi-Fi si m-am legat la un AP aflat la 1 km distanta, vizibilitate foarte buna; ... cu 5 m de cablu intre antena si placa aveam semnal foarte bun (4 linii) iar cu 12 m - semnal acceptabil (2 linii). ... Chestia este ca am pus antena directiva cu 16 elemente, iar cablul obisnuit de TV n-a mers (am folosit RG213 + mufe diverse -- si mai bine era un cablu RF fara pierderi prea mari la 2 ghz si doar 2 mufe la capete, dar n-am gasit...).

#8
Cristist50

Cristist50

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,521
  • Înscris: 28.08.2003
Uite ce am gasit:

http://www.shopit.ro...roducts_id=1753

Chestia e ca nu inteleg eu ceva. Software 2 AP e numai pentru placile de baza ASUS? Daca da se mai merita un pret ca ala?

De fapt, ce ziceti de urmatoarele produse pe care as vrea (in caz ca nu iese altceva) sa le achizitionez:
ASUS WL-107G (Wi-Fi PCMCIA card)
http://uk.asus.com/p...-107g&langs=11#
ASUS WL-500G (Wi-Fi Router)
http://uk.asus.com/p...-500g&langs=11#
ASUS WIFI G (WI-Fi PCI card)
http://usa.asus.com/...-d/overview.htm

Si ma gandesc la ASUS deoarece laptop-ul si o gramada de componente le am de acolo.
Ce ziceti?
Toate ma costa 162 de coco, cu toate taxele. Se merita? Sau sunt prea scumpe?
De pe ebay le iei mai ieftin cu mult insa n-am gasit pana acum posibilitatea sa cumpar de acolo.

Edited by Cristist50, 11 January 2005 - 01:06.


#9
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,806
  • Înscris: 05.12.2002
in mod normal merge pe orice placa de baza soft-ul :)

#10
addicted

addicted

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,723
  • Înscris: 18.07.2003

Cristist50, on Jan 8 2005, 22:15, said:

Ok, ma bag aici deoarece vad ca e wireless.
In primul rand nu sariti pe mine ca sunt novice (tyby stie ca m-a mai ajutat odata, la reteaua care trecea printr-un cires).
Am cautat pe forum (asta are cautare avansata ca eu n-am gasit?) tot felul de informatii cu privire la retele wireless. Au fost dar generale. Asa ca va expun mai jos ce mi-a trecut prin cap:

Vreau sa fac o retea wireless cu cineva (cumnatu') care sta la 150-200 m de mine (de pe bloc avem vedere fara obstacole, chiar si de pe balcon daca stau sa ma gandesc bine).
Am vorbit in acest scop cu addicted pentru procurarea unor materiale insa astia de pe ebay nu se grabesc sa raspunda (damn).
Deci e vorba de un router wi-fi amplasat la mine (care va fi legat la un modem de cablu), o placa wi-fi sau un wi-fi usb network adapter pentru desktop si o placa wi-fi pcmcia pentru notebook.
Pentru cumnatu aflat la 150-200m distanta este suficienta o placa wi-fi pentru desktop? (eventual cu antena scoasa pe balcon). La fel daca scot antena routerului pe balcon o sa mearga mai bine? Repet nu exista obstacole, eventual 2-3 coroane a unor copaci.
Antelele din router si din placa pentru desktop eu stiam ca se pot demonta si se pot pune cabluri de prelungire. Cam cat de lungi pot fi aceste cabluri?

Hmmm. Daca mai imi aduc aminte de ceva va intreb.
Multumesc.

<{POST_SNAPBACK}>



acum asta e.. stai sa termin si eu munca si mai bag o runda de intrebari. intre timp, am aflat ca si ING emit un card folosibil online. dau o tura maine sa vad ce si cum.

cu routerele alea n-ai inteles in totalitate bine. antena externa se leaga pe o alta mufa, nu desurubezi antenuta sa-i pui alta in loc.

in afara de antenele alea din cutii de pringles (stiu ca ai cutii de astea) cu un cui inauntru mai exista si antene uni/omni directionale. iara, un search pe ebay iti arata destule, cu diverse castiguri(de obicei cativa db) care duc sigur distanta aia.

++ 802.11g are o raza mai mare decat .b

#11
Cristist50

Cristist50

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,521
  • Înscris: 28.08.2003
Mersi, Alice, totusi sunt sceptic.
Mersi adidcted pentru raspuns. Te-ai ascuns de mine? Ca vad ac nu esti online.  :D  :D

Later edit: Eu astept nici o problema, insa chestia e ca nu vreau sa-mi fac reteaua prin mai. Nu e vorba de tine ci de tembelii de pe ebay care atunci cand aud de romanica dau bir cu fugitii.

Edited by Cristist50, 11 January 2005 - 01:20.


#12
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,806
  • Înscris: 05.12.2002

Quote

++ 802.11g are o raza mai mare decat .b
Aham... sa le zic si la astia de la ISP-uri care folosesc b in loc de g.

Quote

cu routerele alea n-ai inteles in totalitate bine. antena externa se leaga pe o alta mufa, nu desurubezi antenuta sa-i pui alta in loc.
Reaaaaaaaaaaly? in portul RJ45 de exemplu?

Quote

Mersi, Alice, totusi sunt sceptic.
Poti fi... la banii aia as lua-o daca as mai avea laptop-ul. sau as mai pune (multi) bani si as lua un wrt54g - the best of the best. Dar nu mai am nici laptop, si am zis ca nu mai cumpar NIMIC pe pci-32 :)

#13
Cristist50

Cristist50

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,521
  • Înscris: 28.08.2003
Deci e ok daca vreau sa le iau pe alea? (Doar daca nu sare iepurele de pe ebay).

#14
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,806
  • Înscris: 05.12.2002

Quote

Numai pentru placile de baza ASUS.
- asta n-am vazut :)
credeam ca intrebi de soft. astia zic ca placa merge doar pe ASUS.

#15
Cristist50

Cristist50

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,521
  • Înscris: 28.08.2003
Eu ma gandeam ca placa merge, doar softul ala de emulare a unui AP o fi mergand numai daca ai placa de baza ASUS. Le trimit o intrebare, asa sa nu raman nedumerit.

#16
addicted

addicted

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,723
  • Înscris: 18.07.2003
>>>Aham... sa le zic si la astia de la ISP-uri care folosesc b in loc de g.

"802.11g
In 2002 and 2003, WLAN products supporting a new standard called 802.11g began to appear on the scene. 802.11g attempts to combine the best of both 802.11a and 802.11g. 802.11g supports bandwidth up to 54 Mbps, and it uses the 2.4 Ghz frequency for greater range. 802.11g is backwards compatible with 802.11b, meaning that 802.11g access points will work with 802.11b wireless network adapters and vice versa.
Pros of 802.11g - fastest maximum speed; supports more simulatenous users; signal range is best and is not easily obstructed
Cons of 802.11g - costs more than 802.11b; appliances may interfere on the unregulated signal frequency
"
[url="http://compnetworking.about.com/cs/wireless80211/a/aa80211standard.htm"]sursa[/url]



>>>Reaaaaaaaaaaly? in portul RJ45 de exemplu?

[url="http://www.radiolabs.com/products/cables/pigtail.php"]http://www.radiolabs.com/products/cables/pigtail.php[/url]

pigtail se chema.

[right]<{POST_SNAPBACK}>[/right]
[/quote]

#17
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,806
  • Înscris: 05.12.2002

Quote

cu routerele alea n-ai inteles in totalitate bine. antena externa se leaga pe o alta mufa, nu desurubezi antenuta sa-i pui alta in loc.
Macar nu induce omul in eroare... din ce ai zis tu se intelege cu totul altceva.

referitor la raza de actiune, ai testat cumva? eventual si cu obstacole?
eu acum 6 ani instalam servere pe linux care faceau pe router-ul wireless... unele mai merg si acum. asa ca nu ma lua cu pigtail & raza de actiune, ca nu stii.

#18
nicudotro

nicudotro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 473
  • Înscris: 22.06.2004
Mai am inca o intrebare. Daca vreu sa leg o antena la o placa de retea wireless, ce cablu sa folosesc? imi trebuie un pigtail ? cam ce lungime maxima sa am la cablu ca sa nu pierd mai mult de 4 Db?.

Edited by nicudotro, 11 January 2005 - 23:01.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate