Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Masina paine
Last Updated: May 08 2024 11:51, Started by
RADU_
, Oct 21 2007 08:54
·
58
#7561
Posted 24 April 2016 - 22:59
Carligul este pentru scos paleta din paine si nu de pe axul din cuva... Dar asa inveti ... Nu m-am chinuit cu ... Bla bla cozonaci, ci numai am pregatit aluatul ( este program special al masinii ) si i-am bagat in cuptor , dar am sperante ca s-o gasi vreun bun crestin sa ne lumineze si pe noi, ca altfel ne prinde lumina cu ... Cozonacii in cuptor .... Inca il mai astept pe FAYRE cu un raspuns .... Dar exista la masina program pentru paine dulce si pui faina 000 , stafide, nuci si ce mai doresti , asta dupa ce stabilesti cum iti faci aluatul. ... Nu este rocket science dar asteptam un feedback de la cei care au mai experimentat asa ceva, daca nu, ma apuc eu sa vaz cum sta treaba... Mai am ceva vreme pana DUminica viitoAre.
Mda, m-am lamurit, cam toata lumea face cozonaci la masina numai pana in faza Crescut, apoi ii aseaza in forme, baga pensula si galbenus si direct la cuptor. Nimic nou sub soare ... Practic scutesti fizicul de framantat si poti face altceva util in timp ce masina munceste cu spor ! Cand oi avea vreme voi pune aici o reteta de cozonac, dar am vazut ca circula cam aceeasi cu mici variatiuni de ingrediente si timming de framantare ( in functie de puterea masinii ) Edited by cristakke, 24 April 2016 - 23:17. |
#7562
Posted 25 April 2016 - 12:16
Reteta de cozonac "DE BAZA" ( de la altii ) - 2 bucati cozonac
Asezarea in cuva este exact asta: - 250 ml lapte caldut - 1 lingurita sare - 125 gr unt moale - 2 oua intregi + 2 galbenusuri - 150 gr zahar - insa poate fi mai mult in functie de cat de dulce dorim sa fie cozonacul - arome (coaja rasa de lamaie, portocale, esente) - 760 gr faina alba 000 - pentru cresterea spectaculoasa a cozonacilor cerneti faina chiar si de 2 -3 ori - 2 plicuri de drojdie uscata Dr.O ( aprox 3 lingurite de plastic ) sau un cubulet drojdie proaspata de 25 grame Umplutura: - rahat - 2 albusuri - 4 linguri zahar - nuca - cacao Pentru uns: - 1 ou batut Exista solutii imbunatatite cu: bors, rom, stafide , ulei, smantana sau iaurt gras ... Selectare program masina - ALUAT - frămantare şi creştere ( TEFAL Bread of the World - 16 ) sau Moulinex ( parca 13 ) Cand este gata impartim in doua parti egale, obtinem astfel 2 cozonaci ( aprox 1h si 25 minute ) TIPS & Tricks - Valabil pentru cei care vor sa obtina o framantare serioasa sau au o masina cu o singura pala sau fac o cantitate mare de cozonac 1,5 kg ) Pentru ca aluatul sa fie bine framantat, se mai poate pune inca o data la programul de framantare pentru aluat. Atentie! Se lasa 25 de minute cat dureaza framantarea la masina, se opreste si se mai programeaza inca o data, dupa care se lasa si la dospit in jur de in jur de 15 - 20 minute! Apoi se scoate aluatul si se pune la dospit inca vreo 30 de minute, intr-un castron mai mare sau chiar in tavile de cozonac, acoperit cu un servet si lasat langa o sursa de caldura. Cozonac umpluti cu rahat Intindem o foaie cu o latime cat tava de copt, presaram cubuletele de rahat pe toata suprafata, apoi rulam. Cozonaci umpluti cu nuca si cacao Impartim coca pentru un cozonac in doua parti, intindem doua foi de dimensiuni aproximativ egale si intindem compozitia de nuca (batem cele 2 albusuri spuma tare, adaugam zaharul si mixam in continuare, apoi amestecam usor cacao si nuca dupa gustul fiecaruia). Fiecare foaie o rulam, apoi le impletim rasucind cam de 3 ori. Ungem cu ou batut, putem presara si zahar, si introducem la cuptorul incins bine la foc potrivit (180°C) timp de 40-45 minute. Facem smecheria cu scobitoarea ca sa verificam daca cozonacul este copt in caz ca cele 40 de minute nu sunt de ajuns sau reglajul cuptorului nu este de 180°C. Reteta de cozonac "mai complexa" o aveti aici www.delicatesa.ro/retete/cozonac-la-masina-de-facut-paine-2186 Este utila pentru ca are toate etapele explicate corect si imaginile sunt sugestive Spor la treaba ! Edited by cristakke, 25 April 2016 - 12:43. |
#7563
Posted 25 April 2016 - 12:43
Atentie pt cei care nu ati mai facut cozonaci ! Aluatul se intinde cu mana, nu cu sucitorul ( ca mine )
|
#7564
Posted 25 April 2016 - 12:48
Am vrut sa mai editez dar nu a mai mers ...
Inainte de intinderea aluatului se ung mainile cu ulei si sa nu uitati sa ungeti si masa cu ulei !!! Edited by cristakke, 25 April 2016 - 12:49. |
#7565
Posted 26 April 2016 - 19:52
cristakke, on 25 aprilie 2016 - 12:48, said:
Am vrut sa mai editez dar nu a mai mers ... Inainte de intinderea aluatului se ung mainile cu ulei si sa nu uitati sa ungeti si masa cu ulei !!! O alta intrebare am. La reteta din carte, cea de Paine integrala trebuie lapte praf. Eu as vrea sa pun lapte proaspat. Ai gasit pe undeva raportul intre lapte praf si lapte normal, lichid? |
#7566
Posted 27 April 2016 - 17:06
DACA pui lapte normal, nu mai pui apa ...deci cantitatea de lapte este egala cu cea a apei ...
|
#7567
Posted 27 April 2016 - 18:00
mie mi se cam ard pâinicile ...
bănuiesc că o fi de la lapte sau miere, nu ? ( la pâinea cu semințe pun și lapte și miere ) sunt super la gust dar au o coajă de cca 3 mm cam arsă - de la jumătatea pâinii în jos este mai rumenită ( sus până pe la jumătate este maro, apoi se închide la culoare ... iar pe fundul pâinii cam neagră...) Edited by quarelin, 27 April 2016 - 18:04. |
#7568
Posted 27 April 2016 - 19:27
cristakke, on 27 aprilie 2016 - 17:06, said:
DACA pui lapte normal, nu mai pui apa ...deci cantitatea de lapte este egala cu cea a apei ... In decursul zilei am facut-o iar sa vad ce nu a fost bine. Am facut-o sa iasa de 1000g si am constatat ca e prea multa apa, de aceea nu a iesit. La mine in carte pentru 1 kg de paine zice sa torn 480 ml apa. Tu ai facut aceasta paine exact ca in carte? Ti-a iesit? Eu am mai pus cam 100g de faina in plus fata de reteta si a iesit bine. E greseala oare in carte? |
#7569
Posted 27 April 2016 - 21:42
Semintele trebuie prajite intai, cele puse la framantat... Si eu am facut acelasi experiment ieri si este singura explicatie. Voi mai incerca odata cu seminte prajite si aceeasi cantitate de apa, iar daca nu iese voi scade cantitatea de apa cu 10-20 ml
Da trebuie pusa faina extra, eu am lasat asa ca sa vad .... De ce nu .... Dar m-am edificat. |
#7570
Posted 28 April 2016 - 10:12
xk1daL, on 27 aprilie 2016 - 19:27, said: Azi am facut painea cu seminte, defapt am dat program intarziat sa o am gata dimineata si surprize, surprize. Painea mea era cazuta toata inauntru )) In decursul zilei am facut-o iar sa vad ce nu a fost bine. Am facut-o sa iasa de 1000g si am constatat ca e prea multa apa, de aceea nu a iesit. La mine in carte pentru 1 kg de paine zice sa torn 480 ml apa. Tu ai facut aceasta paine exact ca in carte? Ti-a iesit? Eu am mai pus cam 100g de faina in plus fata de reteta si a iesit bine. E greseala oare in carte? |
|
#7571
Posted 28 April 2016 - 15:41
Freddy12, on 28 aprilie 2016 - 10:12, said:
Ai pus foarte multa apa daca faina era tip 650. Doar la faina integrala se pune apa mai multa. Pentru painea alba se pun 420ml apa la 700g faina. La reteta pe care ai folosit-o tu doar 150g era faina alba, restul fiind integrala si de secara. Un alt motiv pentru care nu ti-a iesit painea ar putea fi si umiditatea prea mare a fainei. |
#7572
Posted 29 April 2016 - 23:49
cristakke, on 27 aprilie 2016 - 21:42, said:
Semintele trebuie prajite intai, cele puse la framantat... Si eu am facut acelasi experiment ieri si este singura explicatie. Voi mai incerca odata cu seminte prajite si aceeasi cantitate de apa, iar daca nu iese voi scade cantitatea de apa cu 10-20 ml Da trebuie pusa faina extra, eu am lasat asa ca sa vad .... De ce nu .... Dar m-am edificat. |
#7574
Posted 30 April 2016 - 22:05
Asta e coca de cozonac crescuta.
[ https://i.imgur.com/b4ulDo2.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Si acestia sunt cozonacii mei. [ https://i.imgur.com/bX0mUmE.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Cel din stanga este copt in masina iar cel din dreapta in cuptor in tava de tuci. Ambii au iesit foarte bine dar la cel facut in masina de paine a iesit coaja de sus mult mai moale. Paste fericit tuturor! Edited by xk1daL, 30 April 2016 - 22:07. |
#7575
Posted 01 May 2016 - 08:27
Invierea Domnului sa va sporeasca sanatatea si belsugul, sa va implineasca gandurile si sperantele.
[ http://felicitari.rol.ro/images/stories/cards/thumb/paste2015_10.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
|
#7576
Posted 01 May 2016 - 13:21
bogdangelu, on 01 mai 2016 - 08:27, said: Invierea Domnului sa va sporeasca sanatatea si belsugul, sa va implineasca gandurile si sperantele. [ http://felicitari.rol.ro/images/stories/cards/thumb/paste2015_10.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Adevarat a inviat ! Paste Fericit Brutarilor ! Pt xd1dal: Masina de paino -cozonaci si-a facut treaba. Cu toate ca pare dezavantajata la crestere fata de cuptor, asta nu inseamna ca nu va fi fost un cozonac delicios. Am cautat aici pe forum si-am si gasit o reteta de cozonac facut integral in masina, cu toate cele dar este migalos al naibii cu timpii si miscarile. Voi posta link-ul. Eu unul nu am lasat aluatul sa creasca in masina, l-am scos repejor si la "imbalsamare" imi crestea in maini iar dupa numai 20 minute au iesit minunatiile astea ! ( insa cuptorul duduia de ore bune cu alte de-ale gurii deci era deja antrenat ) Image1462101645.201590.jpg 424.17K 20 downloads |
#7577
Posted 02 May 2016 - 11:34
Am uitat să pozez făina - 500 g "000".
Stafidele -50 g Și berea, - fără apă ! Dar n-am fost atent cînd am cîntărit berea și cred că am pus 300 g în loc de 200 g . Apoi bagă făină și bagă ... pînă s-a îngroșat (200 g). Asta e ! Poftă bună tuturor ! Attached Files |
#7578
Posted 02 May 2016 - 18:17
Paște fericit!
și la cât mai multe pâinici ...( și cozonaci ..) |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users