Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...
 Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!
 Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)
 Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...
 

SONY HVR-Z5J sau FX1000

- - - - -
  • Please log in to reply
137 replies to this topic

#19
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
Nu e bine, daca e marinar si trece oceanul, la intoarcere acasa decarteaza la vama si tot acolo iesi. Plus ca cine e prost sa zica adio la garantie pentru 5-10% din pretul camerei?

#20
ironzzz

ironzzz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 306
  • Înscris: 14.01.2007
Au aparut si sunt la pretul de 3100 de euro. Am dat comanda la Leo Iordache si acum astept sa apara. Am sunat si la ceilalti "furnizori" si tot 3100 euro este si la ei. Am optat pentru Leo deoarece am mai cumparat de la el si acum spune ca are garantie reala de un an la banii astia. Cum apare o sa fac niste teste si o sa postez aici.

#21
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
Nu stiu voi, dar eu am cumparat azi una. Nu prea se gaseste pe nicaieri, e criza mare pe stocuri peste tot, asa ca daca am vazut-o fizic, am inhatat repede una fara sa ma mai uit la bani. Am dat un pic mai mult decat e la "baieti" dar mi s-a parut ca merita la 3100Eur inca 200 pentru factura si garantie Sony Romania 2 ani.

Din primele impresii, e foarte comparabila cu VX, un singur stop parca mai putin sensibila. Oricum merge, deja nu mai e problema ca la FX1. O sa fac niste teste mai amanuntite si revin. Momentan mi se incarca foarte prost forumul, sta cate 2 min pana apare toata pagina de sub headerul de linkuri...acum am intrat doar sa zic "primul!" :)

#22
nirosbog

nirosbog

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,800
  • Înscris: 22.10.2005

View PostGunX, on Jan 8 2009, 16:36, said:

..acum am intrat doar sa zic "primul!" :)
S-o stapanesti cu folos!!!
Astept sa faci ceva teste,mai ales in lowlight,si sa spui ca e cel putin egala cu VX-ul.La fel si la capitolul ergonomie.

#23
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
Bunicel FX1000.  Culori mai corecte ca la VX (stiam ca VX2100 inroseste, dar nu imi dadeam seama cat de mult).

VX-ul are cu bateria standard 570, fix 1,65KG. FX1000 cu aceiasi baterie, 2,1 kg.

La sensibilitate, foarte apropiate. In 1080 50i (deci shutter 1/50) la pozitia cea mai wide, intr-o camera normala cu 200W halogen, ambele cereau pe auto 9dB. Deci ce poti sa-i ceri mai mult? VX-ul are insa evident la acei 9dB contrast mai bun si zgomot mai fin. Detaliile sunt inca acolo, pastrand poportiile. FX1000 apare mai "spalacit" si puricii colcaie mai puternic. De ce spun pastrand proportiile, pentru ca in rest detaliu la detaliu, nu putem compara, FX e mult mai buna, evident, HDV 16:9 vs SD 16:9 e ca Porsche versus Logan. Insa in lumina slaba, Porsche ala nu prea trece de viteza a 3-a, adica da, e mai rapid, dar nu asa mult cum te-ai astepta cand auzi 576 vs 1080, oaaa.

FX vine cu o treapta in plus de amplificare, are si 21dB. Desi ce este deja peste 9dB arata urat de tot. Mai ales ca e compresie mpeg2, deci nu mai e ca la DV, zgomotul ucide si restul de detalii.
Aici e practic problema ei cea mai grava, ca in lumina slaba, nivelul de calitate e cam aproape de VX, pentru un ochi neantrenat. In afara scenelor de afara, eu bat la pariu ca pe o plasma de 42" de la 3m, 2 clienti ignoranti din 3 nu observa diferenta, in afara dungilor negre de pe margine :) Ba risti ca daca era chiar intunecata rau petrecerea, sa prefere in continuare VX ...

Expunerea pe inel e in sfarsit asa cum trebuie sa fie. Adio iluminare in "salturi", adio rotita aia de rahat. FXul are mult mai fine treptele, de la 1.6 deschide mai intai cu -3db, apoi 1.7, 1.8, 2.0, 2.2, 2.4...

Obiectivul este IMENS. 72mm! Zici ca inghite un VX cu totul. Inca un pic mai mare daca il faceau si bagam capul in parasolar. Care parasolar acum se scoate cu un simplu click, nu mai stai sa (de/in)surubezi.
Deschiderea este mult mai wide, dar efectul este cat se poate de simplu : ai exact aceiasi incadrare ca la VX, doar cu niste margini suplimentare in stanga/dreapta (16:9 vs 4:3). Zoom-ul e de amatori, 20x :) Maresti de vezi parul din nas la mireasa...

Steadyshotul pare mai bun, dar focusul e praf. La lumina slaba, e cam dezastru: intr-un minut de miscari mai rapide, s-a pierdut de trei ori si odata n-am mai revenit  de loc (a ramas asa, l-am adus la loc manual).

La ergonomie nu am ce sa zic, e misto LCD-ul sus ca la FX1, dar pana nu iti cumperi o camera din asta mare si grea, nu-ti dai seama ce super e VX-ul ;) FX-ul e gandit sa mearga numai cu baterie mare 960/970, altfel are centrul de greutate prea in fata. In VX bagai orice, eu trageam cu baterii mai mici cand stiam ca trebuie sa fiu fresh mai multe zeci de minute non-stop.

Edited by GunX, 08 January 2009 - 20:39.


#24
Tractoristu'

Tractoristu'

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 487
  • Înscris: 06.09.2006
S-o stapanesti sanatos.
Sfat : evita orice proiect ce implica skateri  :)

#25
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
Dupa ce trece bucuria achizitionarii incepi sa-ti dai seama mai bine de rele. Japonezii care au scos camera asta nu erau in mintile lor. Inelul de expunere e super, numai ca se poata manevra doar din partea stanga. Daca vrei sa-l apuci cu doua degete (si pe partea dreapta) descoperi ca...nu poti! Inelul pe partea dreapta este "ingropat" sub suportul de sustinere al camerei. Drept urmare exista acolo dar nu poti sa il atingi.

Avea dreptate nenea ala din videoul de mai sus. Intr-adevar rotita de meniu, este imposibil de manevrat de oricine nu are degete de copil. Controlul este pur si simplu incastrat in plastic, fara nici un pic de loc in jurul lui. Pana si o fata cu degete firave, nu prea poate sa dea de el, daramite sa-l mai apese (Enter). O sa trebuiasca sa-mi las o unghie la mana stanga special pentru avansat in meniu...

Whitebalance-ul, tineti-va bine, nu mai are un preset de exterior si unul de interior, plus unul custom (manual). Acum are doua manuale (foarte bine pana aici), dar secletabile dintr-un buton cu trei poziti. Ati ghicit problema, daca doua poziti sunt cele doua setari manuale, cum au intrat celelalte doua (exterior si interior) pe o singura pozitie? Nu au intrat. A mai ramas doar una. Si...stati jos? Iti alegi din meniu ce vrei sa fie pe a treia pozitie...exterior sau interior. Care va sa zica, daca iesi sau intrii rapid intr-o incapere si nu ai timp sa faci albul manual, intrii in meniu sa schimbi presetul al treilea, ca la camere din alea, de cinci la zece mii... Iar cum navigatul prin meniu deja se stie ca este super simplu si lejer, sa vad cum explic la politie ca m-am apucat sa urlu la 2 noaptea singur prin casa.

Au reusit sa faca un battery release button mai prost, mai ineficient si care "agata". E o mare performanta, e incredibil de greu sa "fuck up" asa o chestie simpla.

O gramada de functii din camera nu sunt apelabile decat daca ti le asignezi la 3 butoane disponibile. Numai ca functiile de care am eu nevoie curenta sunt fo' cinci. Cine imi da inca doua butoane? Ah stai, daca vrei sa ai functia de "shoot transition", alea 3 butoane devin inactive, ca e nevoie de ele la exec, store a si store b. Bun asa!

Nu-i asa ca va placea cand ieseati afara si trebuia sa trageti de ND filterele alea care zgaltaiau camera de 2 ori si va dadeau trei secunde de material de taiat la editare? Acum sunt 3 filtre ND. Cu 50% mai multe situatii in care camera va cere sa o zdruncinati cu un control rigid care face pe imagine sa para ca cineva v-a fript un pumn si baga o ditamai gherla de pompa pe expunere. Ole

In incheiere si cateva neutre sau de bine: Ecranul LCD nu mai are 3,5" ca la FX1, au facut economie, e mai mic, 3.2". Dar in loc de 250 de pixeli are 'fo 920K. Macar atat.

Butonul de photo (cine dracu face bai fratilor poze cu camera asta?) in sfarsit poate fii folosit la ceva mai util si anume expand focus (marire de 4ori pe ecran pentru vazut mai clar detaliile la focalizare manuala si ai de ales daca in momentul ala nu cumva vrei sa vezi si alb-negru imaginea, cool)

Limitarea de gain este si customizabila. Adica nu ai lumina, ok, n-ai decat bai camera sa bagi dB dar numai pana la valoarea pe care o vrea muschiul meu. Mai departe, sa-i ia naibi de miri prosti, daca sting lumina, n-au decat sa se vada la vals ca prin masca de sudura, eu purici nu le bag nici mort ca abia am terminat de dat cu gaz prin camera. Eventual rupem levelsurile la editare dupa aia...

E fain totusi ca ai obiectiv cat casa. Sa se dea dracu la o parte handicapatii aia cu sapuniere si telefoane de-ti iau fata la tort. Da-te bah asa, nu vezi ca sunt la nunta cu bazooka?

Tape-compartimentul se deschida in sfarsit pe stanga, nu mai stai sa faci rocada in mana cand schimbi caseta. In schimb REC-ul la HDV porneste de cand apesi butonul, pana cand termini de mancat un mar.

Mult mai ieftina carcasa si aspectul per total. VX-ul e scula nenicule, metal la greu, textura de "rechin", aliaje smechere, simti racoare cand pui mana pe ea. FX e din plastic de Logan. Daca o strangi, scartaie ca un telefon din ala primit gratuit cand iti cumperi o cartela.

Multumesc de urarile de sanatate!

#26
vgabi

vgabi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,449
  • Înscris: 07.08.2008
Cel mai tare review "practic" pe care l-am citit vreodată pe un forum. :thumbup:
SUPER.

Edited by GunX, 09 January 2009 - 09:58.


#27
nirosbog

nirosbog

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,800
  • Înscris: 22.10.2005

View PostGunX, on Jan 9 2009, 02:41, said:

In schimb REC-ul la HDV porneste de cand apesi butonul, pana cand termini de mancat un mar.
Cred ca asta e o particularitate *aparte* la HDV.La fel am patit si eu cand filmam cu HD1000 si FX7,insa,atentie,aveau intarzierea asta DOAR daca lasai mai mult camera in standby.Daca filmezi acum,o opresti si filmezi iar peste 1-2-3 minute,nu se mai intampla asta.
Poate,in extazul akizitionarii,vei pune cateva secunde de mpeg2 final,filmat in conditii identice cu FX1000 si VX2100. :kisstogether: Nu de alta,dar sa vedem si noi cum e cu noul 3CMOS ClearVid Exmor Sensors .
Una peste alta,se pare ca asta va fi VX-ul viitorului,asta doar daca japoneJii astia n-or mai scoate ceva *peste* asta.Si asta in viitorul cat mai apropiat.

Edited by nirosbog, 09 January 2009 - 12:32.


#28
vgabi

vgabi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,449
  • Înscris: 07.08.2008

View Postnirosbog, on Jan 9 2009, 12:29, said:

Cred ca asta e o particularitate *aparte* la HDV.La fel am patit si eu cand filmam cu HD1000 si FX7,insa,atentie,aveau intarzierea asta DOAR daca lasai mai mult camera in standby.Daca filmezi acum,o opresti si filmezi iar peste 1-2-3 minute,nu se mai intampla asta.
Poate,in extazul akizitionarii,vei pune cateva secunde de mpeg2 final,filmat in conditii identice cu FX1000 si VX2100. :kisstogether: Nu de alta,dar sa vedem si noi cum e cu noul 3CMOS ClearVid Exmor Sensors .
Una peste alta,se pare ca asta va fi VX-ul viitorului,asta doar daca japoneJii astia n-or mai scoate ceva *peste* asta.Si asta in viitorul cat mai apropiat.

Tre să scoată toți japonezii ceva nou că deja Canon este din nou Number 1 mai ales în fullHD.
Ce ziceți de Z5, că vine tare din urmă și va fi între FX1000 și Z7?

Edited by vgabi, 09 January 2009 - 13:06.


#29
pif_foto

pif_foto

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,852
  • Înscris: 05.06.2007
In concluzie: asteptam sa apara FX2100 :)  (intre timp mai trebuie sa apara FX2000). Candva postasem aici o imagine cu un vx si un fx si cineva era foarte entuziasmat de fx si radea de vx... Acum poate ma crede cand am zis ca vx este "mai de teren si de cursa foarte lunga"... ca doar exact asta a zis si ȘEFU' GunX :D

#30
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
Mda, e trista rau situatia cu FX1000. Am filmat azi mai mult din balcon si mi-e tot mai clar ca asta nu e camera "de nunta". In primul rand e multa prea grea si dupa cateva minute, inevitabil o sa o tremuri. Iar la HD tremuratul se vede 1001%. DV-ul era mult mai tolerant la asta. Acum se zareste orice fel de miscare, oricat de mica, o furnica daca stranuta pe camera, pe ecran mare (plasma/lcd >1m) e dezastru. Steadyshotul nu face fata DELOC la tremuraturi de frecventa ridicate, cum sunt cele date de oboseala mainii. Scoate doar miscari lente si largi. Acum inteleg de ce TOTI cei care au incercat deja sa filmeze pana acum HDV, erau ori cu trepiedul dupa ei, ori se chinuiau cu fiare si cu veste...

Apoi intr-un pan banal pe parcare, lent cam de 20 de secunde, a cerut de trei ori schimbarea ND-ului.  Daca o faci, arunci la gunoi cadrul, daca nu o faci, iese un jaf. Ok, daca ai 10 min de incercari si teste, pana la urma obtii ceva folosibil, dar cum o sa rogi sa stea pe loc 100 de oameni sa iti reglezi tu camera?

Imaginea e mult mai spalacita ca la VX. Detaliul nu este nici pe departe la nivelul real 1080. Degeaba ai rezolutie, daca definitia nu este la acelasi nivel. Cel mai mult deranjeaza contrastul slab.
Focusul se rataceste de nu te vezi. Si in DV mai fugea, daca acolo nu se observa asa grav. FX-ul este practic o camera "full manual", cine vrea sa traga auto cu ea, o sa aiba o surpriza. Extrem de neplacuta.

Per total, e nevoie de o reinvetare totala la nivel de oferta si servicii. Dragi clienti, vesti proaste. Mai intai criza financiara, acum asta: ori VX, imagine clasica 4:3 decenta si pe intuneric, livrata pe mai multe dvd-uri cu orele cum erati obisnuiti.... ori HD, lumina cat curpinde si maxim 30 de min cu totul. Adio slujbe aproape non-stop si negocieri de 20 de min intr-un singur REC. Ori material la kilometru, ori arta la milimetru. S-a cam terminat smecheria.

#31
bydede

bydede

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 06.05.2006

View Postvgabi, on Jan 9 2009, 09:36, said:

Cel mai tare review "practic" pe care l-am citit vreodată pe un forum. :thumbup:
SUPER.
Tare review-ul, intr-adevar! Pare facut cu ceva nervi..!

GunX, una peste-alta, ti se pare justificata achizitia acestei "jucarii"?

Ca sa fiu on topic, intre SONY HVR-Z5J sau FX1000 as alege clar Z5. E ca si cum m-ai pune sa aleg intre VX si PD. Un inconvenient: diferenta f mare de pret intre cele doua...mai mare decat intre VX si PD. Insa, din specificatii, vad si mai multe diferente intre fx si z5...
Z5, comparat insa cu Z7...imi pare ca mai degraba ai alege Z7 pt ca vine si cu HVR-MRC1K.

FX 1000 are
Smooth WB,
Smooth Gain,
Negative Gain,
Advanced Histogram, etc ?
vezi aici: http://www.sony.co.u...y=HDVCamcorders

Pe langa faptul ca poti trage pe card, ai din start posibilitatea de back-up si de optimizare a transferului video.

PS: o optiune foarte interesanta a devenit EX1 + adaptorul SxS de la sandisk pt carduri CF!
All the best!

LE: Acum am vazut concluziile de la postul nr 30...Hm, e clar ca trebuie mai multa migala la filmare si genul de nunti "aerisite" pt filmare HD. Multumesc, GunX!

Edited by bydede, 09 January 2009 - 15:59.


#32
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
Mostre de sub o secunda (10 fotograme) fara sunet, setup similar VX2100 si FX1000. Atasat poze (JPEG High Quailty) pentru cine nu se descurca sa vada m2v-urile.

Nu am umblat deloc la rata de aspect, sunt "crude" asa cum le trage camera: DV 720x576 respectiv HDV 1440x1080. Cu Media Player Classic de exemplu or sa va apara corect amandoua (stie softul de player si "trage" cum trebuie de ele, anamorfic resize 4:3 respectiv 16:9)

Pentru o analiza mai atenta, toate clipurile merg deschise in Virtualdubmod 1.5.10.2 O sa le vedeti si acolo tot la rata de aspect reala (incorecta), daca vrei sa le "desfaceti", apasati click dreapta pe imagine si selectati  4:3 respectiv 16:9 din meniul care apare.

Later edit: err..scuze, acum am vazut, FX1000 a fost setata de mine anterior sa "inroseasca" pt culori mai placute, in timp ce VX-ul a ramas in AUTO, deci atentie ca dpdv cromatic comparatia este incorecta
Interesanta este de fapt cat de asemanatoare dinamic sunt (nu intamplator am ales cadru cu o parte umbra, o parte soare)

Attached Files

  • Attached File  DV1.zip   1.13MB   152 downloads
  • Attached File  DV2.zip   1.23MB   87 downloads
  • Attached File  HDV1.zip   1.09MB   126 downloads
  • Attached File  HDV2.zip   1.08MB   118 downloads
  • Attached File  JPEG.zip   988.42K   97 downloads

Edited by GunX, 09 January 2009 - 16:44.


#33
pif_foto

pif_foto

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,852
  • Înscris: 05.06.2007
Totusi, trebuie sa vedem si partea buna. Obiectivul de la Fx1000 il cam bate pe cel de la Fx1 (si nu vorbesc de diferenta de zoom).

Edited by pif_foto, 09 January 2009 - 17:10.


#34
deimos

deimos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 316
  • Înscris: 07.07.2006
da.. normal ca ne plangem dupa zeci de ani de regele VX. cine a fost destept a trecut din timp pe HD, incat sa se obisnuiasca foarte bine cu camerele... formatul, etc.
acum normal ca este destul de greu.. practic trebuie luat totul de la inceput.. de la productie pana la post`procesare :D
dar sa nu va lasati batuti de noua tehnologie... n`as vrea sa rada altii de voi.. cum la randul vostru ati ras de cei care pana mai ieri inca mergeau pe VHS :)
spor!

#35
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
>GunX, una peste-alta, ti se pare justificata achizitia acestei "jucarii"?

Da, fara indoiala. Eu am cumparat-o orbeste pentru ca altceva NU AI CE SA IEI. Este un FX1 imbunatatit, cu sensibilitate mai mare, LCD de 3 ori mai bun, ring de expunere si obiectiv superior. Diferenta de bani fata de FX1 este de cca 500Eur, bani care merita cu varf si indesat.
Atata vreme cat nu exista camera HD sub 5000Eur la ora actuala care sa "vada mai bine" la lumina slaba (si asta la o nunta este cel mai important), este practic singura optiune, restul nu exista.
Astept de aproape 3 ani un HDV cu performante de VX. Si acum, iata-l ca a sosit. Sunt convins ca o sa se umple de ele anul care vine, dar practic "concursul" este acuma, cu cat o ai mai repede si apuci sa te familiarizezi cu ea, cu atat poti face mai repede oferta HD si "agatza" clientii cu buget superior, dornici de altceva decat invechitul 4:3. Pana faci teste si pui la punct o modalitate de productie HD dureaza ceva si lunile astea de pauza sunt numai bune.

Singura mea problema este ca ma asteptam la prea mult de la ea. Nu mi-am dat seama ca tot cca 3000Eur am dat prima data si pe VX. Chiar daca acum a ajuns pe la 1600. Numai ca o camera HD e foarte greu sa fie la fel de buna ca una SD, in aceiasi bani.

Asa ca.....(tobe)

VAND FX1000 (din stoc) la 3300euro. Daca o vrea cineva, sa zica, ca altfel Luni o duc inapoi (am vorbit deja acolo si se poate, returnare fonduri 100%, super de treaba oamenii). Numai Bucuresti, testare gratuita, folosita 15min. Probabil o sa ma orientez spre EX1, cu o modalitate de sustinere (steady, suport). O sa ma coste mult mai mult, dar sunt constient ca altfel nu am cum sa-mi satisfac pretentiile personale, poate prea exagerate. Pentru cei care asteapta inca una pe comanda (la magazinul din Anglia a zis ca din februarie incolo), eu zic ca mai bine luati o camera cu factura azi, care are 2 ani garantie la Sony, decat de la "baieti" cu o garantie la un apartament in holul unui bloc (nu ca ar fi ei neseriosi, D-ne fereste, dar la 135 de milioane, asta nu e economie). Ca sa nu mai zic ca cine are firma, isi recupereaza TVA-ul prin modalitatea asta, pe cand "baietii" nu dau nici unul factura (daca doriti factura pe numele vostru mergem impreauna la magazin si o stornam pe a mea si faceti una noua), ca ei cica nu mai au, au vandut tot ce au adus in doua zile si de adus tot asa, peste minim doua sapt probabil :)

Edited by GunX, 10 January 2009 - 13:27.


#36
Zenus

Zenus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 607
  • Înscris: 17.10.2007
mda..te adaptezi greu la inalta definitie.
la cate comenzi sunt pt camera asta, o sa fie tara plina. nu de alta, dar ma bucur ca pierde sharful pe auto, deci si nunta pt cei care filmeaza pe auto! h3h3h3

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate